INTER-TEAM

Social media

Nagrody/ Wyróżnienia

Częstochowa - INTER-TEAM CZĘSTOCHOWA
Gdynia - INTER-TEAM
Kwidzyn - Inter-Team Sp. z o.o.
Łódź - INTER-TEAM
Natolin - Inter Team

5. Opinie o INTER-TEAM Sp. z o.o.

Opinie o INTER-TEAM Warszawa

Nie przegap nowości o INTER-TEAM Sp. z o.o.!

Fajna

09.09.2025 06:47

Pomysł z nowymi bramkami super! Pytanie tylko czy będzie kontrolowany i rejestrowany na nich czas wejścia i wyjścia z pracy. Czy w przypadku rejestrowania go będą wypłacane pieniądze za przyjście wcześniej do pracy bądź czas spędzony w oczekiwaniu za wypuszczenie przez bramki? Codziennie 10 i 15 min robi sporo w ciagu miesiąca, a przecież nasza firma jest propracownicza i szanuje czas wolny swoich pracowników;DD Powinni zamontować mierniki czasu spędzonego na palarni, myślę że było by to uczciwe w stosunku do osób nie palących. W ciągu miesiące codziennie po kilka minutek to robi się ładnych parę godzinek. Pozdrawiam
    Klient Rybnik

25.07.2025 20:31

Zdobyliście w Rybniku bardzo dobrego specjalistę jakim jest Piotr były kierownik filii Elit Piotr handlujemy dalej i dzięki za wizytę,specjalista z ciebie nadal wyśmienity i bardzoo duże brawa dla ciebie
    Prawda

17.08.2025 13:15

Bez komentarza są bardziej wartosciowe I lojalne osoby proszę posluchac opinii innych klientow 3/4 myśli inaczej
    Klienci Rybnik

05.09.2025 19:55

Wiesz co mamy prośbę nie psuje komuś opinii jak sam jej nie masz dobrej Piotr to akurat jest bardzo dobry specjalisty i bardzooo duza część nas klientów z nim pozostała Taka prawda jest
    Tajemnicza

05.09.2025 09:54

Niestety w firmie są układy i układziki, młode dziewczyny przyjmowane na okres wakacyjny strasznie zadzierają nosa i myślą co by nie one, niestety zdarza się że niektórzy pracownicy dają się nabrać ich manipulacje i stają się zupełnie inni jak kiedyś, Liderzy też są strasznie pobłażliwi dla nowych ładnych dziewczyn które przychodzą mam nadzieję na krótki czas, dają im taryfę ulgową. Mimo ustalonych godzin na wychodzenie na palarnie nie przejmują się nimi i siedzą ile tylko chcą a osoby nie palące muszą nadganiać za księżniczki z palarni Pracuje tutaj sporo i wiele ich widziałam teraz przed wakacjami trochę ich naprzychodziło i jest jeszcze gorzej.
    Endy

24.07.2025 19:20

Czemu zamknęliście filię w Zamościu? Jako klient jestem tym faktem bardzo zniesmaczony. Niestety ale mówienie mi o tym, że będę kupował w meecośtam jest nieporozumieniem ze względu na osobę,która tam zarządza.
    Majster

03.08.2025 12:22

Mnie też to zdziwiło,miałem do chłopaków dobry dojazd,a dobić się w nowe miejsce w godzinach szczytu to katorga,no niestety ale przed nimi mam dwie inne hurtownie,więc do tego nomena nie zamierzam jeździć. A jeszcze jedna rzecz,przyjechał przedstawiciel i z wielkim entuzjazmem wgrał mi program i zrobił ceny... śmiechem można ich położyć,ceny wyższe niż w interze,a miały niby być takie same warunki. Poza tym miałem 5 tras,a w tym mekonomenie zrobili mi łaskawie tylko dwie. Żenada,dno i 5 metrów mułu.

24.07.2025 08:20

Jestem ciekawy czym tak naprawdę zajmują się osoby od ochrony danych osobowych, gdzie one są ? Czy nikt nie widzi co się dzieje na biurkach pracowników ? Jak sobie leżą beztrosko wrażliwe dane? To ile kary może dostać It jak to się zgłosi ? Ciągle szkolenia maila straszące o odpowiedzialności i co ?? Ja tam ostatnio u jednego pana mogłem zobaczyć wnioski o zatrudnieniu faktury za ile i za co się płaci. Kierownik jego siedzi obok i zero reakcji ?? Przechodziłem Potem z ciekawości przez parę dni i to się nie zmienia ??? To jesteśmy firmą traktującà coś poważnie czy to wszystko jest ściema ? To za co się płaci ludziom na stanowiskach odpowiedzialnych za to?
    INTER-TEAM Sp. z o.o.

25.07.2025 15:07

Dziękujemy za zwrócenie uwagi na tak istotną kwestię. Bezpieczeństwo danych osobowych to dla nas absolutny priorytet. Jako firma przykładamy ogromną wagę do ochrony danych osobowych, co potwierdzają szkolenia organizowane dla wszystkich pracowników oraz wewnętrzne procedury bezpieczeństwa. Każde zgłoszenie dotyczące potencjalnych nieprawidłowości traktujemy z najwyższą powagą. Przepisy dotyczące ochrony danych osobowych wyraźnie rozróżniają dane osobowe zwykłe od danych szczególnej kategorii (tzw. danych wrażliwych). Należy przy tym zaznaczyć, że nie każdy pracownik w firmie ma dostęp do danych wrażliwych – jest to uzależnione od charakteru pełnionych obowiązków oraz zakresu uprawnień nadanych na danym stanowisku. Aby bliżej przyjrzeć się opisanym przez Pana kwestiom, uprzejmie prosimy o kontakt pod adresem e-mail: [email protected]. Wszelkie przekazane informacje zostaną potraktowane jako poufne i pozwolą nam na szybsze i skuteczniejsze wyjaśnienie sprawy. Zapewniamy, że INTER-TEAM dokłada wszelkich starań, aby nasi pracownicy przestrzegali najwyższych standardów ochrony danych. Dziękujemy za pomoc w utrzymaniu tych standardów. Pozdrawiamy, Zespół INTER-TEAM

30.07.2025 09:33

sam mam faktury i muszę je "obrobić" kiedy i gdzie mam to robić, zabierać do domu? jeśli człowiek, o którym piszesz - tak jak i ja - akurat pracował na tych dokumentach to realizował swoje zadanie - co z tego, że leżały na biurku? Każdy z nas ma upoważnienie do przetwarzania danych osobowych, choć na fakturach tych danych praktycznie ich nie ma. ze szkoleń nauczyłem się, że nazwa spółki to nie dana osobowa. Każdy był również szkolony jak powinien to robić. mogę mówić za siebie, ale ja wychodząc z pokoju zawsze zamykam drzwi na klucz i nie zostawiam dokumentów na wierzchu. Przeczytałem dość dokładnie informację, z której wynika moja odpowiedzialność za niewłaściwe chronienie tych danych i może dlatego skupiam się na tym co robię. Praktycznie wszystkie osoby które też pracują z danymi w mojej ocenie robią to dobrze. nie wiem, co widzisz złego w tym, że ktoś opisuje faktury. Co innego jakby walały się bez kontroli i każdy, szczególnie osoby z zewnątrz miały do nich dostęp.

23.07.2025 20:55

Pracuję tutaj od kilku miesięcy i jestem zadowolony z warunków zatrudnienia oraz atmosfery, która tu panuje. Widzę, że firma stara się dbać o pracowników. Polecam dla tych którzy szukają pracy.
    Pepe

14.06.2025 21:03

INTER-TEAM JEST LIDEREM W BRANŻY, JEŚLI SORTUJECIE OD NAJGORZEJ PŁACĄCYCH. MINIMALNA KRAJOWA, BRAK PŁATNYCH NADGODZIN, BRAK PREMII. POLECAM NA PIERWSZĄ PRACE - POTEM KAŻDA KOLEJNA PRACA BĘDZIE LEPSZA - BO GORZEJ NIŻ W INTER-TEAM NIE MA NIGDZIE.
    Pepe

28.06.2025 14:22

Za soboty odbiory. Do kompletu - umowa zlecenie, zmiany 6-14 oraz 14-22: normalnie praca marzeń. Pracowałem kilka lat w tym chlewie tkwiącym mentalnie w 1990 roku. U konkurencji dostałem normalną umowę, dobre pieniądze. I na szczęście tam nie zatrudnia mnie "Inter-team sp.z o.o" - bo szkoda życia tyrać za grosze.
    Adiego friend.

13.07.2025 21:59

No nie ma. Kumpel pracuje jako kierowca - poniedziałek-piątek umowa, sobota umowa zlecenie. Więc IT łamie prawo stosując podwójne umowy, żeby omijać płacenia nadgodzin. Szkoda życia na ten (usunięte przez administratora)
    Marti

07.12.2024 21:32

Hej. Czy coś wiadomo o połączeniu z firmą Elit, jak to będzie wyglądało w miastach, gdzie jest IT i Elit, czy któraś placówka będzie zamykana, czy będą obie działać niezależnie? Pracownicy nic nie wiedzą co się dzieje i jest niepewność przed świętami, a tym bardziej każdy obawia się zwolnień...
    MechPol

11.07.2025 21:21

I będzie ci łyso,przywieźli mi zamówienie i Zamość do końca lipca czynny,a pracownicy dostali wypowiedzenia.
    bejbe

12.07.2025 10:41

To się zdziwisz. Tam,gdzie być przemieniony elit na IT to tak będzie i pracownicy elitu dostaną wypowiedzenia i będą mogli zacząć pracę pod firmą IT,z kolei tam gdzie ma być któraś zlikwidowana to powstanie mekonomen i pójdziecie pod franczyzę

18.05.2025 10:56

Bitek

14.06.2025 23:05

To były premier tak chciał a nie firma IT

09.05.2025 07:39

Kiedy ktoś z takich nazwijmy to ,, zwykłych pracowników „ zostanie kiedyś doceniony za trud swojej pracy i w nagrodę poleci na jakąś wycieczkę na którą jak zawsze podróżują te same osoby. Co trzeba jeszcze zrobić ? Kiedy ? Kiedy ktoś doceni, zauważy że na to wszystko pracują też inni ?
    Boss

06.01.2025 12:45

Części drogie konkurencja choćby Inter cars bije na głowę cenowo
    abnig

26.01.2025 23:35

Nie do końca to prawda,może w niektórych asortymentach,choć nielicznych,cenowo raczej nie biją,prędzej dostępnością towaru na półce.
    Fizyczny

03.10.2024 10:43

Takiego dziadostwa to ja nie widziałem dawno. 30 lat na rynku w Szczecinie. Nowa lokalizacja,a czas się tam wręcz cofa . Regały poskręcane z teownikow. (usunięte przez administratora) chłód i smród. Nie myślałem że taka sieć ogólnopolska może pokazać taka klasę zaplecze socjalne na poziomie 0 brak szatni zaplecze kuchenne mierne. Kilometry które trzeba wychodzić. Praca od pn do pt plus dwie soboty w m-cu.
    Rob

31.10.2024 01:09

Skąd wiesz o tym zapleczu? Pracowałeś tam już? Nowa lokalizacja? A gdzie to? Już nie na Ruskiej?
    Fab

03.11.2024 15:22

Kilometry wychodzone w szczecińskim Interteamie? No weź nie żartuj. Proponuję, zatrudnij się do Autodoca, tam zobaczysz co to znaczy wychodzić kilometry na magazynie o powierzchni Selgrosa czy innej Castoramy. Magazyn szczecińskiego Interteamu, to pikuś przy tamtym, a coś o tym wiem, mam skalę porównawczą.

26.04.2023 08:09

Czy ktoś wreszcie zrobi porządek z osobami w centrali którzy nagminnie się spóźniają a jako pierwsze punkt 16 wychodzą z pracy ? Czy to już standard i przyzwolenie?
    Gocha

02.05.2023 10:18

i tak źle i tak niedobrze. mnie się tu podoba, a czasami jak pozwolą wyjść wcześniej to się tylko cieszyć.

31.08.2024 15:58

Dokładnie,u mnie jak chcę sprawę załatwić na mieście to sam zgłaszam,że odrobię tego i tego dnia.

31.05.2023 21:36

Może się powtórzę po innych , firma do pracy tylko na tzw przeczekanie i szukanie czegoś innego . (usunięte przez administratora)stoi w miejscu a wręcz się cofa , zresztą są to osoby wysoce nie kompetentne , a wręcz(usunięte przez administratora). Tak naprawdę nie wiedzą co się dzieje w oddziałach bo do nich nie zaglądają. Inna sprawa że pensje (usunięte przez administratora), a jak już coś wywalczysz więcej w premii to potrafią po czasie to cofnąć. Dobrzy specjaliści już dawno z z tej firmy uciekli

31.08.2024 15:51

Ale to nie wina firmy,tylko kompetencji pracowników...ja jak dawałem magazynierowi przekierowanie to jeszcze przez 3 dni widziałem je u niego na stole,no,ale w kompetencje pana magazyniera nie mogę wchodzić w jego obecności,bo on ważniejszy od kiera :) Osobną kwestią jest w ogóle sprawa przekierowań i obdzwaniania oddziałów prosząc o przesunięcie towaru,bo nie zawsze każdy chce oddać...kiedyś miałem do obdzwonienia około 20 oddziałów,bo klient chciał 30szt jednego elementu,jeden był u mnie,9 w MC,a reszta po sztuce na oddziałach...ile ja na to czasu straciłem,bo przecież nie każdy odbiera tel jak widzi,,że z oddziału dzwonią-dlatego najlepiej było dzwonić z prywatnego :) Rozwiązanie na to mam,ale może zgłoszę to do nagrody :)

31.08.2024 15:54

No, kiera to jeszcze na magazynie nie widziałam,ani na sprzedaży..zazwyczaj za biurkiem siedzi i nosa nie wyściubia :) Jaka może być motywacja aby zatrzymać pracownika-KASA,a jaka jest według kiera-no wiesz u nas pensja jest na czas i jest stabilnie :) (a codziennie słychać echem koszty...koszty...koszty...)
    Andrzej

20.12.2022 08:31

Witam Mam pytanie do aktualnych pracowników, dostaliście może aneksy do podwyżką?
    Jacek Szalikowiec

18.09.2023 10:02

Ja zwolniłem się z intersyfu,pracuję w Gordonie i nikt tu nie zarabia najniższej krajowej a wręcz dużo więcej i nie trzeba przetaczać głazów na 3 zmiany ...

31.08.2024 15:43

To u was jest magazyn ogrzewany? :) U nas kiedyś kierownik się zagalopował i nam maila wysłał (fajny kiero,pozdrawiam)że gazu poszło więcej niż analogicznie do zeszłego roku..."że on rozumie,że jest zimno,ale żeby aż tak grzać"? Tylko akurat wtedy zima była dłuższa o miesiąc niż rok wcześniej ...no i kazał obniżyć temp do 19 stopni na sali sprzedażowej...a myśmy całą zimę mieli ustawione na 18 stopni :D
    Kubuś Puchatek

17.09.2023 16:33

Z perspektywy pracownika magazynu: Firma jest bardziej wypożyczalnią, niż hurtownią. Ilość zwrotów prawie dorównuje ilości dostaw. Klienci potrafią kupić kilka sztuk tego samego towaru śmiejąc nam się wprost, że większość z tego i tak oddadzą. Ewentualnie tłumaczą się nieprecyzyjnym katalogiem. Sprzedawcy wypisują towar na zasadzie "dam ci kilka, coś wybierzesz". Jako magazynier musisz przerzucić cały ten towar kilkukrotnie, bo przecież takie jest prawo klienta. Inaczej ucieknie do konkurencji (tak tłumaczą przełożeni). A spróbuj sam pomylić się przy wydaniu. Telefonom i rozmowom nie będzie końca. Szkolenia polegają na: coś ci powiemy, coś pokażemy, ale generalnie sam się domyśl jak to zrobić. To wszystko za minimalną krajową. Czy praca jest zła? Ja tego nie mówię. Ocenę pozostawiam Wam.
    b

18.09.2023 12:03

W konkurenci jest dokładnie tak samo jeśli chodzi o wydawanie towaru i zwroty wiec nie przesadzaj. U jednych asygnaty, u innych WZki. Niestety, wszystko pod klienta.

31.08.2024 15:37

To co piszesz to jest najmniejszy problem,bo to,że np warsztat ma umówionego klienta na wymianę amortyzatorów,ale jest zapobiegliwy i przy okazji (jednej roboty)zamówi np tuleje i sworznie do wahaczy,bo może w tym też wyjdą uszkodzenia to ja to rozumiem,albo mechanik ma klienta,że coś mu stuka w zawieszeniu,to pół biedy jakbyśmy mieli wszystko na półce,ale część towaru jest na drugi dzień,wiec mechanik zamawia wszystko co może "stukać". Ale jest druga część klientów,którzy zamawiają u nas,bo mamy na półce,a jutro rano oddają bo taniej mieli w konkurencji-czyli oddają nie nasz towar,a uwierz mi potrafią oddać w pudełkach z etykietami inter-carsu. Dla mnie osobiście nieporozumieniem jest czyszczenie półek z rana na dostawy,bywa tak,że z rana potrafił wyjechać cały stan oleju elf bo klient robił obrót i ja od 8 rano nie miałem już czym handlować... Mogło by być przekierowanie zamówień po ostatniej trasie na realizacje z MC,a nie z półki.

16.03.2023 00:40

Typowy Sebix

09.10.2023 09:01

Jest pewien oddział w PL gdzie ala przedstawiciel kierownik ma więcej do powiedzenia jak kierownik oddziału. -zarobki -trzymanie palca głęboko -robienie za sprzątaczkę -spychologia a najlepsze tekściki mało, mało. Najlepszy hit to przychodzi do pracy z ulicy ma więcej jak pracownik która w tej firmie przepracował 8 lat. Nie polecam, a wymagania nie z tej ziemii

31.08.2024 15:28

Dokładnie,ale jest inna kwestia,co zaobserwowaliśmy...mianowicie było widać kto zarabia najniższą,bo przychodziła dla niego umowa i przez kilka podwyżek najniższej krajowej umowy przychodziły tylko dla magazynierów,a od ostatniej to już dla wszystkich. Czyli sprzedawcy zarabiają tak samo jak magazynier,a kto jest sprzedawcą,ten wie co robi magazynier,a co sprzedawca...
    Firma ma dużo na sumieniu

16.09.2023 19:32

@pracodawca stosuje wyrafinowane metody złego traktowania magazynierów. Nie reaguje na żadne sygnały zgłaszane z filii. Kierownik handlowy i regionalny zamiata pod dywan i kpi z pracowników. Za wodę mineralną, którą pracownicy otrzymali w czasie dni upalnych odliczono im z pensji zabierając część premii @państwowa inspekcja pracy @PIP @uwagatvn @prawoisprawiedliwość Sytuacja nie rokuje poprawy, bo minimalizacja kosztów działalności filii jest ważniejsza od praw pracowniczych i praw człowieka. Nie trzeba tutaj podawać numeru filii, gdyż pracodawca nigdy nawet nie próbował naprawić sytuacji choć wiedział, którego miejsca problem dotyczy. Nie polecam i zachęcam do podpisania petycji pod zmasowaną kontrolą przez Państwową Inspekcję Pracy, Prokuraturę i wymiar sprawiedliwości. Szczegóły na fejsbookowej grupie poszkodowanych przez firmę.
    XD xxx

01.11.2023 11:36

Tak to prawda Agnieszka wam się super sprawdziła na stanowisku ,mimo, że miała dylemat:) Mam okazję być na waszej zmianie w sobotę, i jest super, ale jak i Kasia ,Asia nasz lider Michał też są fajni. Ogólnie uważam, że mamy fajne zespoły, bez spin i zgrzytów. Wiadomo czasami są różne dni, ale na drugi juz nikt nie pamięta. Co do wyjść integracyjnych, skusiłam sie pierwszy raz i nie żałuję, myślę że jesteśmy tak zajebisci że będziemy się integrować częściej:). Tychy to kiedy powtórka??

31.08.2024 15:20

A na oddziałach kawa z ekspresu (przelewowego) to dopiero od niedawna jest dla wszystkich,bo była tylko dla klientów.. i herbata się pojawiła dla tych co kawy nie piją i to na dodatek "dyrektorska" tzn lipton :D
    Pracownik X

08.02.2024 19:03

Pracowałem na jednym z oddziałów Kadra kierownicza na prawdę dobra, do pogadania na każdy temat Co do pracy było kilka ale. Jest jeden pracownik który ponad 2 lata pracuje na umowę zlecenie, umowa o pracę wiąże się z mniejszą wypłata za te same godziny o prawie 1000zl!!! W dodatku system pracy w sobotę, jak masz zlecenie masz zapłacone, jak masz umowę dostajesz dzień wolny w tygodniu .. Albo pracujesz z kimś cały miesiąc każdą zmianę tak samo, identycznie te same godziny a różnica w wypłacie 200-300zl ... trochę dziwne co nie? Brakuje też temu oddziałowi nowości które z roku na rok wchodzą na rynek, a oddział zatrzymał się jakieś 15lat temu. Rozwój w firmie jest nie możliwy, po co pociągnąć swojego pracownika z niższego szczebla wyżej jak można, przyjąć osobę z "ulicy" lub syna kuzynki siostry mojej ciotki ... Oraz ulubieńcy firmowi. Wiadomo że do każdego klienta podchodzi się indywidualnie ale wchodzenie komuś w(usunięte przez administratora) jest śmieszne. Albo strach przed klientem... Ale okej co kto woli Można rozważyć jako pierwsza pracę po szkole, lub miejsce przejściowe
    misiek

12.02.2024 07:44

z tego co wiem, to na zleceniu jest praktycznie taka sama stawka w oddziale dla wszystkich. Może jest kwestia naród, ale to trochę zależy od tego jak się pracuje no i oczywiście liczba godzin. Pracowałem w konkurencji i nie potwierdzam, żeby tam było lepiej. Nie chcę opowiadać niektórych praktyk jakie tam były, a tutaj za wszystkie godziny płacą, jak potrzebuje załatwić jakąś sprawę to nie ma problemu ale muszę to zadeklarować na początku miesiąca. Co do firm przejściowych to zobacz co się dzieje na rynku, małe firmy upadają a nawet w państwówce dzieją się cuda. Mam kumpla listonosza. od 1 stycznia ma podstawy troszkę ponad 4 tysie brutto, a reszta to premia. Razem z tą premią osiąga minimalną krajową, To jest dopiero praca.

31.08.2024 15:12

Kolego napisz co to za firmy,w których taki miód płynie...Może Elit,w którym masz najniższą i ze 100 zł pod stołem i najlepiej jakbyś pracował w soboty za darmo (i bez odbierania)?
    Były Robol

28.10.2023 18:03

Zdaję sobie sprawę z tego, że oddział oddziałowi nierówny. Czytam, że w niektórych miastach pracownicy Inter-Team mają wyjścia integracyjne, robią coś wspólnie po godzinach pracy, ogólnie naprawdę na plus. I ja w to wierzę. Mój wpis nie ma więc na celu zniechęcać kogokolwiek do podjęcia pracy w Inter-Team, ale poraża mnie jak w niektórych oddziałach może być po prostu źle. Bardzo źle. W jednym z oddziałów odbywa się istny (usunięte przez administratora) oraz brak jakiegokolwiek poszanowania dla drugiego człowieka. Pomijam już fakt, że sama praca na takim magazynie po kilku latach staje się ogromnym obciążeniem dla człowieka z uwagi na chore godziny pracy, a pora roku jaką obecnie mamy sprawia kolejne trudności, bo na magazynie jest po prostu zimno. Pomijam już też fakt, że za taką pracę pensja netto powinna oscylować przynajmniej wokół 4 tysięcy. Ale ok, zawsze można było trafić na czterobrygadówkę, zawsze można było pracować pod gołym niebem i wszelkie "dobrotliwości" niebios zbierać na głowę i na pewno w innych miejscach można liczyć jedynie na najniższą krajową, więc na pewno zawsze mogło być gorzej, jasne. Mówię to szczerze i świadomie, że może być gorzej niż tu. Ale to, jak na "moim" oddziale wygląda traktowanie pracownika przez kierownictwo to po prostu jeden wielki kryminał. Nie twierdzę, że każdy oddział ma swojego "wszechwiedzącego", ale ten, w którym mnie dane było pracować na pewno takiego ma. Jeszcze nigdy dotąd nie było dane mi doświadczyć takiego traktowania, a nawet patrzenia z góry na drugą osobę. Jeszcze nigdy dotąd nie było mi dane słuchać jak za plecami określało się ludzi mianem (usunięte przez administratora) "ciężko myślących", a nawet (usunięte przez administratora). Jeszcze nigdy dotąd nie było mi dane ujrzeć kierownika, który jawnie śmieje się z pracownika, kiedy ten akurat tego nie mógł widzieć. Tak fatalnej atmosfery pomiędzy kierownictwem a resztą pracowników ciężko sobie nawet wyobrazić, a co dopiero doświadczać przez 5 dni w tygodniu. Kiedy tłumaczył pracownikom pewne kwestie, to jedną rzecz omawiał po 10 razy - tak na wszelki wypadek aby ten niepełnosprawny umysłowo nierób zakumał dobrze o co chodzi jaśnie panu. Dochodziło już do sytuacji, że człowiek nawet nie chciał się odzywać do takiego gościa, bo nawet ciężko było na niego patrzeć. Ludzie pracujący na magazynie w takich warunkach naprawdę robią dobrą robotę pomimo tego, że się mylą czasami i nie zawsze wszystko odbywa się bez błędów. Jesteśmy tylko ludźmi, nie robotami. Ale nawet jeśli robota jest zrobiona, trasy zamknięte, towar przyjęty i rozłożony, a sprawy poboczne pozałatwiane, to nie ma żadnego znaczenia. Jutro jest kolejny dzień i kolejna gównoburza o brudny widelec zostawiony w zlewie, lub filtr powietrza, który wyłania się z półki tak trochę za bardzo na południowy zachód. Tym żyją tacy ludzie, możliwością doczepienia się do byle czego, byle wyładować swoje frustracje na niżej postawionym pracowniku i pokazać tobie marny dziadu jaką jesteś miernotą. Gość trzyma w ręku laptop, włosy pięknie uczesane, zapach roznosi się za nim niczym z perfumerii, ale z butów słoma wychodzi na kilometr... Przeżyć można tutaj wszystko, zarówno ten chłód, brud i kurz, sprzątanie kibli, nawet to wstawanie w środku nocy. Ale nie to, że "jeśli ci nie pasuje, to wypad, zawsze możesz iść na kasę, a jeśli chcesz większą pensję tutaj, to możesz co najwyżej cmoknąć mnie w krzyż". Takich słów, sytuacji, obrazów się nie zapomina. One tylko przyspieszają pewne decyzje, które może trzeba było podjąć już wcześniej. Człowiek uczy się na błędach. Mnie ta praca już na szczęście nie dotyczy. Jedynym dobrym wspomnieniem stamtąd są ludzie, stanowiliśmy fajną ekipę, było mnóstwo żartów, śmiechu, jakoś te trudy pracy mijały nam lżej dzięki temu. I to na tyle. Moment, w którym moja praca tu dobiegła końca, przyniósł mi ogromną ulgę, jakiej brakowało mi od bardzo dawna. W końcu można było poczuć tlen w płucach. I nie chodzi o to, że szef ma nas po rękach całować i nie oczekiwać niczego. Chodzi jedynie o to, aby traktował nas jak człowieka. Najwidoczniej na niektórych oddziałach to za duże oczekiwania.
    Były magazynynier

25.02.2024 16:01

Może u Ciebie coś się zmieniło bo tam gdzie ja pracowałem to wszystko tak jak było z tego co się dowiedziałem. Same oszczędności i nic więcej .

31.08.2024 15:04

Kolego masz możliwość zgłoszenia na maila anonimowo lub nie wszelkich nieprawidłowości,przecież po to był cały ten Kodeks,który musieliśmy przeczytać i się z nim zapoznać. Po to grupa Meko go wprowadziła,by nie było takich sytuacji,mogłeś skorzystać. Kiero regionalny może być dobrym handlowcem,a niekoniecznie dobrym w rozwiązywaniu problemów międzyludzkich,a wydaje mi się,że te zgłoszenia to ktoś wyżej czyta.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w INTER-TEAM?

Kontakt - INTER-TEAM Sp. z o.o.

Daniszewska 4 03-230 Warszawa

NIP:5240301927

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Wojtek

23.04.2024 14:04

Jestem klientem przychodzę po jakimś czasie kupić coś a tu niespodzianka jestes zablokowany ??? Mam pytanie do kogoś kto to wymyślił i kogoś z dyrekcji kto to poparł … jakim trzeba być idiotą ? Dzięki temu już bardzo wiele osób od was odeszło. To co wy się obrażacie na ludzi którzy nie kupują regularnie ? A kto do was przyjdzie kolejny raz ? Nikt !!! Gorszego (usunięte przez administratora) już dawno nie widziałem. Sami wysyłacie nas do konkurencji. Myślimy żeby napisać do waszych właścicieli z zapytaniem czy oni zdają sobie sprawę z tego co tu się wyprawia. Naprawdę jesteśmy oburzeni. Współczuję też sprzedawcom którzy muszą uczestniczyć w tym cyrku i wypełniać te formularze.

31.08.2024 14:51

Z tego co wiem,to aby być zablokowanym to trzeba było nie robić zakupów przez długi czas (nie pamiętam już,czy to było 3,czy 6 miesięcy) Więc z ciebie taki klient co raz na pół roku przyjdzie i pewnie płyn do spryskiwaczy kupi....także przyznaj się jak to u ciebie wygląda

20.02.2024 21:23

Nie wiem ja to jest w innych oddziałach, ale u nas - jeżeli chodzi o atmosferę - to jest spoko. Trzon oddziału stanowią starzy pracownicy, dzięki temu jest możliwość dogadania się. Niestety minusem jest to, że pensje nie są adekwatne do zajmowanego stanowiska - potrafi być tak, że magazynier i sprzedawca mają takie same pensje, a odpowiedzialność i potrzebna wiedza na jednym stanowisku jest większa od drugiego stanowiska. Firma chce zmienić swoje "oblicze" i wprowadza różne nowe rzeczy takie jak: - owocowe dni - co jakiś czas, - premia za polecenie nowego pracownika, - nowy portal wewnętrzny, gdzie są przekazywane nowe informacje (można dać łapkę w górę ;p) Na plus jest to, że: - pensja wypłacana jest na czas, - są premie świąteczne, - dofinansowanie wakacji. Czego bym sobie życzył, aby się lepiej pracowało? 1. Na pewno zrozumienia przez centralę, że każdy chce godnie żyć i jak inflacja sięgała 20% to firma mogła dać podwyżkę antyinflacyjną - tak jak to robiły inne firmy. Teraz podwyższyli, bo płaca minimalna wzrosła i stary pracownik zarabia tyle samo co nowy - brak docenienia. 2. Może błahostka, ale brak jest przekazywania jakikolwiek gadżetów od współpracujących z naszą firmą innych firm. Wiem, że u konkurencji, też z nazwą Inter, pracownicy co raz otrzymują jakieś bluzy, czapki, kurtki od np. Bosch-a, SKF-u itd. Tutaj czegoś takiego nie ma. Co się z tymi rzeczami dzieje? 3. Fajnie by było, jakby były dostępne karty żywnościowe/lunchowe. Pracownicy by skorzystali i pracodawca też (podatkowo).

06.05.2024 21:00

A można wiedzieć jaką otrzymujesz wypłatę na stanowisku magazyniera? Z góry dzięki.

31.08.2024 14:48

Odkąd obniżyli wyśrubowane wymagania to premii praktycznie nie da się nie wyrobić,ale wcześniej to była masakra,szczególnie w oddziałach o mniejszych obrotach.Co nie zmienia faktu,że premia nie jest duża-szału tu nie ma. UWAGA nie czytać przez wrażliwych ;) ... plotkę słyszałem,że był taki fajny klient,który po zakupach dawał sprzedawcom napiwki (podkreślam, po zakupach) i z tych napiwków w tydzień wychodziło więcej niż w miesiąc premii ;) ;) ale to plotka ;)

30.04.2024 17:25

Witam. Odpowie ktoś jak wygląda praca jako magazynier? Jakie są zmiany i godziny pracy? I przybliżone oscylacje zarobków? Dzięki.

10.05.2024 13:06

Rozumiem. Dzięki wielkie w takim razie za odpowiedź. A powiedz mi, czy orientujesz się może w temacie zarobków sprzedawców? Też dostają najniższą krajową+ premie?

31.08.2024 14:42

To w firmie jest bólem,że jesteś sprzedawcą,a jak nie ma magazyniera to robisz na magazynie,jesteś kasjerem i czasami też kierowcą,czyli faktycznie wtedy nie zarabiasz,bo nie wyrobisz premii robiąc za kogoś robotę. Te koszta koszta to ja słyszę już kilka lat,a firma nadal stoi,przez pierwszy rok się przejmowałem,aż niemal psychika mi siadała,a później zobaczyłem,że przecież nikomu nic nie urywają z wypłaty to po co się tym zadręczać (niestety niektóre osoby dalej lubują się w samounicestwianiu)
    Gremlin

18.06.2024 21:53

Witam.Czy ktoś z byłych pracowników miał problemy z odejściem z Teamu po złożeniu wypowiedzenia za porozumieniem stron? czy robili problemy i pracownikom z 3 miesięcznym wypowiedzeniem nie godzili się na wcześniejsze rozwiązanie umowy?? Pozdrawiam
    Krzyś

26.07.2024 14:55

Chcieli po złości pewnie skomplikować zatrudnienie w innej firmie . Ja odchodząc od poprzedniego pracodawcy nasmarowalem wypowiedzenie w trybie natychmiastowym że (usunięte przez administratora) nie szanowanie pracownika itp, oczywiście Locha szefowa nie chciała podpisać takiego bata na swoją (usunięte przez administratora) więc za porozumieniem stron rozstaliśmy się .

31.08.2024 14:34

Kierownik nie ma nic do gadania,centrala nie wyrazi zgody i tyle.
    Krzyś

26.07.2024 15:01

@ ochotnik Teraz widzisz dwa miesiące twoje pytanie pozostaje bez odpowiedzi . Moim zdaniem w Inter jest podobnie jak w innych firmach najniższą + premia od prowizji Pracowałem w jednej znanej firmie. Robiąc 100 tys obr dostałem 500zl prowizji. No to sorry jakieś nieporozumienie chyba . Bem na rozmowie w Inter to szczerze mówiąc poziom rozmowy po niżej dna głupkowate pytania
    P

15.04.2024 18:13

Dzień dobry. Chciałbym zapytać o opinię na temat współpracy jako przewoźnik z firmą INTER TRAM. Jakie zasady? Jakie mniej więcej stawki?
    misiek

14.05.2024 10:19

kolego, nie podpuszczaj z takimi pytaniami. Wynagrodzenie to temat, który nie powinien być poruszany na forum gdyż stanowi to tajemnicę zarówno moją jak i Inter-Team. Jeśli chodzi o godziny to w zależności od dnia, ale miesięcznie wychodzi mniej więcej tyle samo (jest ustalony pewien plan przejazdów, ale czasami coś może wpaść dodatkowo, np. jak się klient obudzi na ostatnia chwilę).
    Medi

01.07.2024 21:14

Kierowcy nie mają czasu nawet się załatwić jak dostaną trasę gdzie są korki a mają widełki czasowe to klękajcie narody nie ma szansy na siku co dopiero zjeść
    Marcela

08.04.2024 12:43

Hej. Jest teraz oferta dla sprzedawcy na głównej stronie i podkreślają w niej rozwój zawodowy. We wpisach natomiast ktoś pisał, że jest on niemożliwy. Czy więcej osób może się z tym zgodzić? Pytam bo zastanawiam się o jaki konkretnie rozwój chodzi

18.06.2024 15:12

niestety w wielu firmach nawet nie ma minimalnego i oficjalnie praca na pół etatu, a tutaj chociaż pełny etat, jakieś premie, nadgodziny też bez kombinacji. Pewnie że chciałoby się więcej, ale atmosfera fajna
    Były magazynier

23.06.2024 13:31

Nie słyszałem żeby gdzieś w legalnie działającej firmie oferowali mniej niż najniższa krajowa. Chyba że bez umowy ale wtedy na rękę więcej od najniższej krajowej . Od kiedy w IT płacą za nadgodziny na umowę o pracę? Jak ja pracowałem to były godziny do odbioru.
    Nowy

27.05.2024 20:14

Witam wszystko to ściema jak przychodzę na popołudnie to co ważniejsze przyjąć towar /mmke/jak nie przyjmie to po premii czy obsłużyć klienta czy robić zwroty /jesteś na magazynie sam /czy może jeszcze miotła do (usunięte przez administratora)? A A G ora czyli lada i kierownik leje na to za marna najniższa krajowa pozdrawiam nowy pracownik
    Przewoźnik

22.05.2024 21:30

Widzę że Firma szuka często przewoźników jak to wygląda od strony finasowej. Posiadam kilkanaście małych dostawczych aut I ciezarowek. Jak wygląda praca na magazynach centralnych.

08.05.2024 16:27

Witam mógł by ktoś się wypowiedzieć na temat zarobków na sprzedaży w Inter Team byłem przed majówką na rozmowie kwalifikacyjnej miły pan mówił o zarobkach że podstawa+ premia od sprzedaży + premia kwartalna czy jakoś tak . Jak wyglądaja średnie miesięczne zarobki z premią od sprzedaży . W jakiej wysokości jest premia kwartalna . Jak naliczana jest premia od sprzedaży . Dziękuję za odpowiedzi.
    Monika

24.04.2024 13:55

Widziałam ogłoszenie do pracy w Płocku na magazyn . Czy ktoś może mi opowiedzieć o pracy , jak wyglądają realne zarobki . Jaki rodzaj umowy firmuje oferuje ..
    Andrzej

25.04.2024 00:13

@Monika Realne zarobki to najniższa krajowa. I tyle w temacie. Chyba że, masz poniżej 26 lat, uczysz się i skorzystasz z ulgi wprowadzonej przez (usunięte przez administratora) dla osób poniżej 26 roku życia. Wtedy zarobisz.

30.04.2024 08:11

ja pracuję na umowę o pracę na czas określony. Andrzej ma rację jeśli chodzi o podstawę, ale jest jeszcze premia. Czy to dobre warunki. ja nie narzekam. Kumpel robił u prywaciarza i pieniądze podobne, ale część bez składek jak wiesz o czym mówię. Oficjalnie zatrudniony na pół etatu, a zasuwał po 200 godzin.
    Plpl

22.03.2024 20:51

Ogólnie spoko ale dostawanie minimalnej krajowej i premii od sprzedaży w wysokości 80 zł brutto nie robi roboty ogólnie plus jest taki że pensja na czas ale no to nie powinno być uznawane za plus tylko za normę a na minus to pieniądze 2 na 10, ból pleców 10/10 czy polecam no tak średnio nie jest źle ale super też nie elo
    Malina

24.03.2024 18:50

Niestety jesteśmy tania siłą robocza, co jak widać wykorzystuje nasza Szwedzka firma. Za jednego Szweda mają 3 Polaków, którzy mimo najniższej krajowej ścigają się na strefach kto więcej zbierze :) Były plotki o premiach wydajnościowych, ale nic z tego bo Polak byłby za bogaty . No nic jak przystało na murzynow Europy, pracujemy dalej ku chwale zakładu :)
    mieszko

25.03.2024 10:56

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, a tu przynajmniej przestrzegają przepisów. Kasa podobnie jak na rynku ale zawsze na czas. Zgadzam się z tobą, że to powinna być norma, ale niestety w wielu firmach nie jest. Atmosfera znacznie lepsza niż w firmach w których wcześniej pracowałem. Osobiście nie narzekam, ale zawsze może być lepiej. Ja oceniam na czwóreczkę.

27.02.2024 10:15

ZdrowyRozsądek

28.02.2024 12:19

Drogi Pracowniku. Czy nie wystarczyłaby rozmowa z adresatami i bezpośrednie wyjaśnienie tej sprawy? Jeżeli nie to kogo konkretnie prosisz, aby przywołał do porządku wspomniane osoby? Czy uważasz, że wpis tutaj to jedyny/właściwy/skuteczny sposób na zwrócenie komukolwiek uwagi? Kto na GoWork ma podjąć się obrony Twoich interesów? Jeżeli chcesz rzeczywiście rozwiązać zaistniałą sytuację przede wszystkim porozmawiaj z zainteresowanymi. Jeżeli to nie przyniesie rozwiązania to masz możliwość zgłoszenia sprawy zarówno do przełożonych jak i złożenie skargi z poziomu firmowego intranetu.
    Zainteresowany

08.12.2023 22:56

Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Ph. Ktoś jest w stanie napisać jaka podstawa i progi premiowe ?

13.02.2024 21:49

Zastanowił bym się na praca pH chyba że ktoś szuka pracy na przeczekania kasa słaba ale fakt napracować się nie trzeba

Wywiadu udzielił/aTom

10.02.2024 05:06

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chcę się podzielić moimi doświadczeniami ze współpracy z firmą Inter-Team.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Pracowałem prawie siedem lat jako magazynier, w ostatnich miesiącach awansowałem na stanowisko brygadzisty.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Oficjalnie zakończyliśmy współpracę za porozumieniem stron. W rzeczywistości myślę, że stałem się niewygodnym pracownikiem dla niektórych osób, ponieważ jasno wyrażałem swoje niezadowolenie i wskazywałem obszary do rozwoju w firmie.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Zarabiałem 3500 zł netto z funkcją brygadzisty i prawie ośmioletnim stażem w firmie. Takie samo wynagrodzenie dostawał nowy pracownik, który przechodził na umowę o pracę po trzech miesiącach okresu próbnego.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Pracowałem w tej firmie prawie osiem lat.

Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Moje obowiązki były dla mnie mało skomplikowane i na swój sposób przyjemne.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Według mnie negatywnie na pracę wpływał sposób zarządzania pracownikami oraz rekrutacja nowych osób bez doświadczenia na stanowiska magazynierów, przy jednoczesnym nie zapewnieniu im odpowiedniego przeszkolenia.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie miałem żadnych możliwości rozwoju, poza awansem na brygadzistę.

Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.

Uczestniczyłem w online szkoleniu z BHP.

W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciał(a)byś być szkolony/-a i dlaczego?

Nie mam pojęcia, z czego to wynikało.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

Przez okres prawie ośmiu lat mojej kariery w tej firmie przewinęło się tu około 80 – 100 osób. Przy tak dużej rotacji trudno mówić o atmosferze pomiędzy pracownikami firmy.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Szeregowi pracownicy, bez względu na długość stażu w firmie, czują się pomijani i niesłyszani. To sprawia, że atmosfera pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą jest negatywna. Obie strony przestają okazywać sobie należny szacunek.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Na negatywną atmosferę w firmie wpływały częste słowa krytyki ze strony przełożonych oraz brak docenienia starań i zaangażowania poszczególnych pracowników.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy. Jednak często zapominał o wpisywaniu i zatwierdzaniu godzin nadliczbowych.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

W zaistniałej sytuacji nie widzę powodu, dla którego miałbym cokolwiek sugerować swojemu byłemu pracodawcy.

23.01.2024 10:44

Jeśli już lecą zapytania o stawki dla magazynierów, to ciekawią mnie ogólne warunki ich pracy, jak bardzo mogą być zależne od lokalizacji? Jak wczoraj zostały dodane oferty to widać, ze na Garwolin i Tarnobrzeg jest ktoś potrzebny. czy zakłady bardzo się różnią względem wyposażenia i atmosfery pracy? zarabia się identycznie?

24.01.2024 14:03

jak wszędzie, oddział oddziałowi nierówny. Ogólnie atmosfera w całej firmie jest spoko. Praca pewnie wszędzie podobna, ale wszystko zależy od kierownika. U mnie jest ok.
    @MR

08.02.2024 11:23

nie z Garwolina. Z tego co wiem to nie ma problemu z przejściem na umowę o pracę. Ja jestem pracownikiem i raczej są wszystkie bonusy, o których informowali.
    Bern

29.01.2024 00:19

Na ile można liczyć na magazynie i jako kierowca? W jakich odległościach jeździ?
    Dział Logistyki Transportu

30.01.2024 17:43

Dzień dobry , Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego za pomocą zakładki "Strefa dla Przewoźnika" , poniżej przesyłam link do strony. https://www.inter-team.com.pl/kontakt2 Pozdrawiamy
    Magazynier

07.01.2024 16:36

Czy w Nowym Roku osoby pracujące jako magazynierzy moga zarobić więcej niż najniższa krajowa ? Jakie są stawki ?

08.01.2024 08:56

To tak dla pełnej jasności, na których stanowiskach zarabia się minimalna, a na których na pewno nie? teraz niedawno ktoś się spytać o to czy magazynier ma więcej niż najniższa, wiec mnie to zaciekawiło. Generalnie na stronie głównie pokazują e szukają na magazyn lub sprzedawców czy tez handlowców. Jest jednak dawniejsza oferta dla kierowcy. jakie wiec w tym przypadku są zarobki? i czy warto przyjść na kolko?

09.01.2024 08:42

widzę, że konkurencja nie śpi i podpuszcza. Z tego co widać to teraz połowa Polaków zarabia minimalną krajową. Na Poczcie to nawet minimalnej nie płacą.
    Wacek

10.11.2023 13:13

Napisze w skrócie. Pracowalem do 2021 Pracowałem kiedyś w tej firmie ludzie na magazynie, sprzedawcy bardzo spoko. Kierownictwo Pan R ma wywalone na wszystko nie wtrącą się w prowadzenie firmy jedyne co to sklada podpisa jak potrzeba. :) Pan kierownik magazynu Pan S wydawał się spoko kolesiem ale to tylko pozory był taki dobry dla wszystkich bo zbierał informacje żeby iść trochę wyżej i poplotkowac z Panem T. Taki konfident. Pan T to największy problem tej firmy jest (usunięte przez administratora)dla pracowników i klientów. Nie szanuje ludzi którzy się nie zgadzają z jego zdaniem . Wypłata najniższa dobrze ze premia była. Chodź i tak różnie dzielona bo za głupoty obcinana. [Wymiana zdania z PanemT ] Mój oddział znajduje się 181 km od głównej siedziby najszybsza trasa Pozdrawiam wszystkich pracujących .

Zostaw merytoryczną opinię o INTER-TEAM Sp. z o.o.