Ochnik

Łódź - Ochnik
Poznań - Ochnik
Radom - Ochnik
Suwałki - Ochnik
Szczecin - Ochnik Sp. z o.o.
Warszawa - Ochnik
Wrocław - Ochnik

3. Opinie o pracodawcach Garwolin
  5. Opinie o Ochnik S.A.

Opinie o ochnik.com - OCHNIK S.A. w Garwolin

Nie przegap nowości o Ochnik S.A.!

Małgorzata

23.04.2022 18:24

Witam. JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z KURTKI KTÓRĄ ZAKUPIŁEM W FIRMIE OCHNIK. Kurta którą kupiłem jest sygnowana logiem TOP GUN i robi super wrażenie. Polecam wszystkim zakupy w firmie OCHNIK... ???? Nie mam pojęcia skąd te wszystkie negatywne opinie ( ludzie którzy są nie zadowoleni kupili nie w firmie OCHNIK).

25.11.2021 19:43

Wyjazd na zakupy do salonu firmowego Bielsko Sfera, wejście z dwójką dzieci, kurtki puchowe przerzucone na ramie ponieważ upał w galerii nie do wytrzymania - spojrzenie przedstawicielek Ochnika w ich salonie - bezcenne - dokładnie takie odczucie jakie miała Julia Roberts w Pretty Woman wchodząc do luksusowego sklepu i Panie dające do zrozumienia , że tu nie pasuje i że wszystko na nią jest za drogie. No cóż, Julią Roberts nie jestem , pojechałem z konkretnym planem zakupu 2 kurtek skórzanych ocieplanych a więc wydatek 2000 zł. Niestety nie kupiłem ,brak rozmiaru. Zamawiam przez internet - przychodzi paczka - błędny rozmiar jednej z nich, zgłaszam , dosyłają ponownie - znów w wysłali złą kurtkę, tym razem dobry rozmiar ale ten model który już posiadam Dopiero za 3 razem paczka przyszła z właściwym rozmiarem. Usłyszałem za zgłoszone brak taktu pracowników w sklepie i błędy z przesyłkami - przepraszam i nic więcej. Jak na takie podejście , firma która szczyci się dobrą jakością produktów , powinna mieć więcej wyczucia i profesjonalizmu. Nie oczekiwałem dodatkowej gratis kurtki ale jakiejkolwiek formy zadowolenia , bym miał miłe doświadczenia zakupowe i opiniował firmę tylko pozytywnymi komentarzami.
    Ple

27.02.2022 16:52

Człowieku to jest portal z opiniami o pracy a nie dla niezadowolonych klientów
    Marzena

14.09.2021 18:10

Dziewczyny pracujące w Wałbrzychu beznadzieja.To nie ten Ochnik co wcześniej wspaniałe Dziewczyny,przyjemnością było robić zakupy i je odwiedzać. Na sklepie ciągle bałagan,niechlujnie A Panie sprzedające gapiące się w monitor.Brak zainteresowania klientem.
    Zaciekawiona

15.09.2021 11:24

Wiec kolejna rada, proszę napisac na biuro obsługi klienta, jeśli faktycznie jest tak jak Pani mówi, salon bedzie miał szanse wyjaśnić lub wytłumaczyć. Pisanie na gowork służy opiniom o pracodawcy a nie o pracy doradców w salonach
    Darbie

22.02.2022 08:56

Nie gapią tylko patrzą. .praca z komputerem to 40%,kolejne 50% to praca z towarem na salonie i dopiero ostarnie 10% to obsługa klienta ..nawet sobie ludzie nie zdajecie sprawy ...Wy klienci ile jest obowiązków by prowadzić taki sklep ...poza tym jeśli klient jest normalny to naprawdę współpraca idzie dobrze ...ale by być normalnym trzeba zrozumieć i szanować drugiego człowieka. Ps praca w salonie Ochnik jest naprawdę dobra porównując inne korporacje jakie znam .. Wyszło na to ,że nigdy wcześniej nie pracowałam w Normalnej firmie ...Pozdrowienia dla całej załogi Ochnika ! Trzymajcie tak dalej ????
    j

09.01.2022 12:31

Kiepska jakość. w skórzanej puchowej kurtce wychodzą drobny puch na sweter, za więc po zdjęciu kurtki nie wygląda się dobrze. ponadto po niedługim używaniu kurtki pojawiają się przetarcia na skórze na rękawach. na dodatek suwak okazał się złej jakości, "za drobny" i zepsuł się. do tej pory kupiłem kilka dość drogich rzeczy, ale już nigdy więcej żadnej nie kupie. pozdrawiam jUsuń tę cechęx
    Anna

28.12.2021 20:06

Ile jest na umowie o pracę w firmie ochnik ? Najniższa krajowa czy może coś więcej?

29.12.2021 08:49

coś mniej. Masz podstawę o ile się nie mylę coś około 1600zł + premie. Więc wychodzi Ci średnia pensji około 3300. Ale szczerze? Wypłata to śmiech na sali przy takich obowiązkach jakie musimy wykonywać.
    Zainteresowana

25.11.2021 10:24

Zastanawiam się czy aplikować na stanowisko sprzedawcy. Jak wygląda praca? Co będzie należeć do moich obowiązków? Jak kształtują się zarobki i możliwość awansu? Jak wygląda obsługa klienta? Z góry dziękuję za odpowiedzi
    Maria

27.12.2021 20:51

Nie warto bo Cie zjedzą szkoda zdrowia a generalnie pracownicy Nie są chętni do pomocy i mają wyrąbane na Ciebie a potem nie wiadomo co oczekują od Ciebie. A jeżeli chodzi o obowiązki No coś wszystko należy do Ciebie: obsługa klienta, sprzątanie, zamawiania towaru, wysyłanie towaru, wykładanie towaru, przecena, zmienianie witryn... i bym mógł wymieniać bez końca jeżeli chodzi o grafiki to tragedia czasami zostajesz na 14 godz bo zero organizacji pracy ...
    U

28.12.2021 08:45

Nie, ilość obowiązków często uniemożliwia rzetelną obsługę klienta, co powinno być priorytetem :c

30.11.2021 08:28

Najśmieszniejszy jest fakt, że firma postanowiła dać od siebie "prezent" świąteczny w postaci zniżki 95% na ich produkty TYLKO DLA OSÓB ZASZCZEPIONYCH!!!. Niby wszystko super i fajnie, sama jestem zaszczepiona więc skorzystam. Ale pomyślałam jak czują się koleżanki które nie są zaszczepione. Oczywiście mają mniejszą kwotę do wykorzystania ale w tym przypadku kategoryzowanie nie powinno wchodzić w grę. Każda z nas pracuje tak samo, pracy jest ogrom... 12 godzin to mało, żeby ogarnąć to co się dzieje na salonie. Dostawy to śmiech na sali, 3 ogromne kartony wypchane drobnicą po 170szt. Brak miejsca na sklepach, żeby chować zapas produktów. Do tego zamówienia internetowe, zamówienia dla klientów. Obsługa schodzi na drugi plan, a przecież to powinno być priorytetem, od sprzedaży mamy wypłaty a nie od ilości zrobionej pracy. Jak przyjdzie instrukcja VM to już jest pewne, że 3 dni nie zjesz spokojnie, nie obsłużysz ani jednego klienta bo 12 godzin biegasz z torebkami i układasz ściany które i tak wyglądają jak w lumpeksie, bo towaru jest za dużo po za tym kolega A. Dawno minął się powołaniem, nic nie pasuje do siebie, od jakiegoś czasu instrukcje wyglądają jakby w ogóle się do tego nie przykładał. A wymagania ma co najmniej jak byśmy pracowali w ekskluzywnym butiku którym Ochnik już dawno nie jest. Dodam jeszcze kilka słów o ciągłych przecenach... Pracowałam w kilku miejscach i takiego cyrku nigdzie nie widziałam, przyjeżdża nowa kolekcja która już jest przeceniona, nie upłyną 2 tyg. kolejna przecena, za miesiąc znowu. I towar pełnowartościowy jest sprzedawany za -50%. Klienci wchodzą i od drzwi pytają jaka dziś jest promocja, bo są tak nauczeni, że w ochniku jest non stop rabat... Ocknijcie się tam u góry i zacznijcie zarabiać na produktach które tworzycie, bo wam pieniądze przez palce uciekają. Inne salony są w stanie odsprzedać 90% kolekcji bez promocji, 2 razy do roku jest rabat z gazetą, black friday i na tym koniec, bo klient jak ma kupić to kupi i tak. Wracajac do przecen. Ceny pisane jak w mięsnym, na metkach, STARA CENA, NOWA CENA. Czy wy macie naprawdę klienta za głupka? Nie widzi na metce ceny regularnej i pomarańczowej promocyjnej tylko trzeba mu to oznajmić dodatkową metką pisaną markerem?. Wygląda to naprawdę super! tak dalej :) Promocja goni promocje, ja mam pomysł taki moje drogie szefostwo... Aby nie dokładać nam pracy zróbcie najbardziej prostą przecenę na świecie.... Już wam mówie o co chodzi :) Druga rzecz -90% Brzmi strasznie? wcale nie... I tak przeceniamy towar ponad 50% każdą ze sztuk, przeceny dochodzą do -70%. Stosując promocję -90% na DRUGĄ sztukę, przeceniacie jakby dwie sztuki -45%. Klienci ten sposób promocji obierają jak by dostali za darmo, więc biorą rzeczy na tony, towar sprzedaje się jak świeże bułki a my na salonach, mamy i ładny utarg, wiązaną, a wy ciut więcej kasy na koncie. Pani Agnieszko, wiem, że czyta Pani te wypowiedzi, proszę coś z tym zrobić. Bo naprawdę praca na salonach jest MEGA, MEGA ciężka, odciążcie nas trochę, a odpłacimy się większymi utargami. Niech praca zejdzie na drugi plan, niech klient w Ochniku znowu będzie priorytetem.
    Masakra

24.11.2021 22:03

Za mało pracowników na ilość roboty a o grudniu już nie wspomnę.
    Pilaczka

21.03.2020 21:15

Panstwo Ochnik mam nadzieje ze swoich wypielegnowanych lapech nie bedziecie pchali po pieniazki Panstwowe. Nie przedluzacie umow kazecie wbrew prawu isc na urlop pracownikom straszycie i gnebicie pracownikow. Pania regionalna kierowniczke Anite powinno sie oskarzyc za co kaze pracownikom robic. Mam nadzieje ze bedziecie miec samych Ukraincow jako obsade salonow bo nikt Pani Moniko Ochnik nie bedzie chcial u Pani i Pani brata pracowac. Panstwo Ochnik wstyd i jeszcze raz wstyd. Nie wyciagajcie. Swoich wypielegnowanych lapech po kase Panstwowa bo wcale zle nie stoicie. CDN.
    Janek

05.11.2021 14:30

Hahahah kobieto nie ma tam żadnej pani Moniki Ochnik ani jej brata. Chyba firmy pomyliłaś. Nie podoba wam się praca w ochniku to idźcie na kase do biedronki albo lidla tylko na to pozwalają wam wasze kompetencje :)

09.11.2021 13:33

Skoro tak bronisz Państwa Ochnik TP może wypowiesz się na temat umowy o pracę która ci Państwo oferują? Kwota na umowie 1150 zł jest uczciwa czy nie ? I nie pytam ile dostaje się wypłaty tylko czy kwota zapisania na umowie jest uczviwa ?

23.10.2021 11:41

Jak wygląda ścieżka kariery w Ochnik S.A.? Czy trudno jest zdobyć awans?
    Oleola

03.11.2021 22:26

Stołki już są zagrzane.
    Oleola

03.11.2021 22:25

To jest niepoważne żeby dzień w dzień liczyć ubrania, jak mają cos ukrasc to i tak ukradna, to jest beznadziejne dodatkowe zajecie które wprowadza zamieszanie, który sklep tak robi? Za duża ilosc zajęć jak na taką wypłatę, zwykły pracownik a robi to co kierownik a nawet i więcej, czy wszędzie tak jest? Niektóre zachowania podchodzą pod (usunięte przez administratora) wiele (usunięte przez administratora) wymysłów które są zbędne. Za mała ilość pracowników.
    Marzena

14.09.2021 18:07

Iko

26.10.2021 08:30

Na prawdę? Codziennie w salonie przez 12 godzin jest bałagan i jest niechlujnie ? I Panie w tym czasie tylko gapią się w monitor? Coś mi się nie chce w to wierzyć..A Pani tam jest codziennie i przychodzi na obserwacje?. Nie ma Pani swojej pracy i swoich zajęć. Od powyższych rzeczy jest kierownik Sslonu. Czemu Pani Jemu nie zgłasza swoich uwag, a chętnie udziela się tutaj ?
    Ona

09.10.2021 10:16

Cześć. Trafiłam tu dopiero, gdy już kończyłam "karierę" w tejże firmie. Dostałam pracę w jednej z Warszawskich galerii i sama pracą wydawała mi się interesująca, miło było ubrać się do pracy elegancko, ale nie nagannie itp. Jednak rzeczywistość okazała się inna. Jeśli chodzi o (usunięte przez administratora)choć Panią trudno ją nazwać, gdyż śmierdziało od niej i była bardzo pretensjonalna i nie miła wobec klientów nawet w przypadkach , gdzie nie było takiej potrzeby, a ja stojąc obok nie wiedziałam gdzie oczy podziać. Kompletnie nic nie robiła, sama VM ruszać nie będzie nawet palcem, gdzie nam pracownikom nie przyszło na myśl, żeby choć czegokolwiek nie zrobić. Problemy zaczęła stwarzać również wobec pracowników. W tym przykładzie jestem ja. Z dnia na dzień dostałam wypowiedzenie za porozumieniem stron, a jej wytłumaczenie mi tego było, że za często wychodziłam do łazienki . Oparła się o kierownika regionalnego . Zresztą wszystko na niego zrzucała . Nie walczyłam o to, bo nie ma o co. W tej firmie nie pracuje się dłużej niż rok lub dwa, chyba że nie umiesz niczego innego w życiu robić, albo mocno ci się nudzi. Nie rozwiniesz się , bo nie ma jak .(usunięte przez administratora) Niestety jakoś ubrań tak jak poniżej napisane, wadliwa, słaba. Skóra która leży na jakiś magazynach czy coś przychodzi z zeszłorocznych kolekcji i jest w fatalnym stanie. Chore. Długoletnia firma ale widać już tego kres. Jedyne co mogę powiedzieć dobrego, że wypłata była na czas. Reasumując, nie polecam pracy w firmie Ochnik.
    Chybakazdywiekto :)

01.10.2021 15:21

Pani ze sklepu obok - Wałbrzych . Proszę już nie być tak obsesyjnie zazdrosna o byłe stanowisko wraz z byłymi koleżankami z salonu . Proszę dorosnąć i nie rzucać świń nowym dziewczyna które są uprzejme i miłe i co najważniejsze nie mieszają między sobą bo to już robi się śmieszne ;) Miałam krótka przygodę z Ochnik w Walbrzychu i mimo nie zbyt dobrych relacji z kierownikiem regionalnym na dziewczyny z walbrzycha które obecnie pracują nie można narzekać. Naprawdę radzę zająć sie swoim obecnym życiem i nie rzucać świń swoim następczyniom tylko dlatego ze sie jest zazdrosnym ;)
    Patrycja

14.09.2021 18:11

Byłam w Ochniku w Wałbrzychu na zakupach . Serdecznie nie polecam.Kto wybierał personel?Co stało się że starą ekipą?Cos strasznego zaczynając dobrego że nawet dzień dobry nie powiedziały.Brak wiedzy i profesjonalizmu.
    KtośTaki

06.09.2021 23:17

To ja dodam coś od siebie. Idąc do pracy na magazyn nie spodziewaj się kokosów to jest jedyna firma w rejonach Garwolina gdzie wypłata nie przekracza 2600 zł a to jest śmiech na sali na te czasy. Ogólnie ludzie pracujący na magazynie są wporzadku ale nie wszyscy tam możesz pogadać z wybranymi osobami. Ogólnie to piją browary w pracy jak na budowie wiec super atmosfera :) chcesz darmowego browara od kierownika śmiało możesz się tam zgłosić. Nie płaca 100 % za nadgodziny bo to by była za duża strata dla nich. Ogólnie magazyn i sklep internetowy utrzymuje się głównie z młodzieży która skończyła właśnie szkole i szukają swojej pierwszej pracy bo starzy pracownicy odchodzą jest totalna rotacja pracowników a co o tym świadczy ze ludzie nie pracują w tych czasach za marne pieniążki. Robia z ludzi (usunięte przez administratora) i nic po za tym !!!
    Darek

08.09.2021 11:03

Racja, ale to 2600 to mają tylko młodzi co nie ukończyli 26 roku życia
    Dorota

29.08.2021 17:17

Jestem stała klientka sklepu Ochnik w Gdańsku na Szadolkach, byłam dzisiaj 27.08 niedziela handlowa na zakupach i powiem, że naprawdę jestem zdziwiona 2 pracownice robią co mogą, obsługa na najwyższym poziomie ale są tylko 2 , czy naprawdę nie mozna było zapewnić więcej obsługi? Współczuję tym dziewczynom i wielki szacunek za to że dają radę.
    Dorota

03.09.2021 16:45

Szanowna Pani kierownik prosze nie insynuować nic Panią że sklepu, jestem klientką i z chęcią zadzwonie do Pani przełożonych do biura i przedstawię się osobiście. Wpisałam tu swoją obiektywna opinie i jeżeli chcialaby Pani polemizować że mną to tylko osobiście.
    Ola

07.09.2021 11:20

Wypraszam sobie , ani kierownik salonu ani żaden z pracowników nie wypisuje komentarzy. Jesteśmy zgranym zespołem i nie musimy się uciekać do takich zagrań .
    Gosc

07.09.2021 09:50

Firma kiedyś fajna ,dbająca o swoich pracowników ,rodzinna i taka tam atmosfera panowała ,dziś jest wyzysk ,ciagle dostawy, Ciagle pomysły oderwane od rzeczywistosci ,niewiadomo kto je wymyśla bo napewno nie osoby pracujące na salonie.obsługa zniża się do zera bo tyle jest pracy ze nie sposób to zrobić i jeszcze obslugiwac .Wypłaty nie godne takiej ciężkiej pracy jeszcze te godziny do odrabiania ,gdzie przy normalnej normie godzinowej jest ciężko pracować a co dopiero w nadgodzinach narzucanych przez górę.Dobrze ze już mam nowa prace i wiem ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale myśle ze wszędzie lepiej jak w ochniku .szkoda bo fajna firma spada na (usunięte przez administratora)
    Darek

06.09.2021 17:55

Firma to paranoja... Śmieszne pieniądze za masę roboty i to w okrojonych składach. Ciągle pretensje o wszystko. Za urlop wypłacają 80 gr na godzinę... Nie polecam.

03.08.2021 11:40

A co Państwo powiedzą o normie pracy 60 godzin tygodniowo i zmiany po 13 godzin? Czy centrala zdaję sobie z tego sprawę że w taki sposób pracujemy na salonach? O ile wiem grafiki są do wglądu więc może ktoś się tym zainteresuje??
    Klara

31.08.2021 09:45

Pracujecie po 13 godzin? Jakim cudem? Rozumiem, że kolejny dzien jest wolny? A żylaki na nogach bolą od ustawicznego stania?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ochnik?

Kontakt - Ochnik S.A.

Stacyjna 8B 08-400 Garwolin

Branża główna: Moda, projektowanie

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Mariusz

28.08.2021 08:30

Rozmowa o pracę .....Pani kierowniczka. Z magazynu....pytanie o zarobki 18.30 zł.....na rękę...pytanie netto czy brutto. I problem nie wie...ma się dowiedzieć i co ...dziękują za pracę....a więc pracujesz tam ale za ile nikt nie wie śmiechu warte jak się spytasz za ile netto to cię nie przyjmą...i to jest firma Ochnik.....

03.07.2021 16:07

Kiedy pracownik firmy Ochnik na umowie będzie mieć kwotę gwarantowana czyli najniższa krajowa ? Proste pytanie Panie właścicielu Ochnik , kiedy ?
    Pracownik2

17.07.2021 23:30

Odnośnie miejsca pracy np magazyn, sklep internetowy, salon stacjonarny itp- które z tych miejsc nie gwarantuje pracownikowi najniższej krajowej?

10.08.2021 16:15

Szanowny Panie pytanie było kiedy pracownicy firmy ochnik będą mieli na umowach o pracę najniższa krajowa a nie ile dostają. Wpisanie na umowie 1300 +dodatki a jak nie uzbierasz to zapłacimy Ci najniższa krajowa to zwykle (usunięte przez administratora)nie uczciwy pracodawcą, ale czego się spodziewać po tchórzu

12.06.2021 17:45

Państwo Ochnik chciałbym się dowiedzieć kiedy zapadnie dezycja ws. dodatkowych etatów na Salonach? Obecnie na Salonach pracują po trzy osoby wykończone ciągła praca i wyrabianiem niedogodzin za lockdown. Pomimo wyrabianych godzin wypłaty są małe, czy jest tutaj szansa na powrót stałych premii? Dodatki socjalne zostały wstrzymane więc kiedy można liczyć na ich powrót? Przez owy system pracy, który panuje teraz na Salonach jest bardzo trudno o przyzwoitego pracownika co skutkuje dużymi rotacjami. Pozdrawiam

14.06.2021 08:56

A czy takie pytania nie powinny być kierowane bezpośrednio do pracodawcy? Aha, brak odwagi.
    Aleksandra

05.07.2021 18:32

W pełni się zgodzę z Pani wypowiedzią. To.jak mała ilość pracowników jest na salonie jest aż nie do pomyślenia. Jest ciężko we trzy osoby , ciagle w grafiku po masę godzin i w dodatku gdy trzeba odrabiać za lock (usunięte przez administratora) mimo ze są to pieniądze które się nam należą jak zostajemy w domach. Ta firma to paranoja. Nikomu bym jej nie poleciła a stanowczo odradziła każdemu
    Aleksandra

05.07.2021 10:15

Stanowczo odradzam tam pracy , zarobki poniżej najniższej krajowej …. Odrabianie godzin i reszta godzin których jest tak wiele uniemożliwia oddzielenie życia prywatnego od pracy. Będę każdemu odradzać tej pracy z szacunku do samej siebie , szefostwo oraz regionalni kierownicy to po prostu istne nie porozumienie. W tym miejscu przyszły kandydacie zmarnujesz sobie zdrowie , ciężkie dostawy i wiele innych rzeczy które ku temu się przyczyniają są bardzo odpychające. Nie polecam aplikować , o przedłużeniu umowy to można pomarzyć , chyba ze masz na drugie imię lizus! Nigdy więcej tam pracy za stawkę w przeliczeniu godzinowym 10,50netto na h. Brawo Państwo Ochnik ! Zakłamanie na rozmowie o prace o dodatkach wynagrodzeniu to jest hit ponad hitami . Szkoda ze później realia tego całego bagna wychodzą ????
    Kaśka

24.06.2021 12:04

Do momentu zakupu super, gdy przychodzi do reklamacji to umywają ręce! Popękana krawędź w torebce i zwalają na przetarcie od uda, gdy jest problem z krawędzią zewnętrzna! Nie polecam
    Byłam

04.05.2020 12:34

Ręka rękę myje. Wyzysk i nic więcej. Zdążyłam się zwolnić z jednego z salonów przed epidemią, nie żałuję, wolę siedzieć w domu niż pracować dla tej firmy. Nie wspomnę o kierowniku salonu, obłuda, zarozumiałość brak Zainteresowania pracownikiem. A kierownictwo regionalne zero zainteresowania. Uciekajcie jak najszybciej jeśli możecie.
    Anais

22.06.2020 23:50

Haha ale z ciebie atencjuszka. Czasy gdy pracownik musi skakać wokół klienta już dawno się skończyły, nie zauważyłaś ze firmy odchodzą od takiego modelu? Powidz mi w którym sklepie jest taka aktywna obsługa ?
    Asia

21.05.2021 18:35

Proszę Pani niestety klienta nie za bardzo interesuje to czy ekspedient wstał lewą czy prawą nogą i czy po drodze ptak na niego narobił. A i vice versa jedt tak samo. Brutalne ale prawdziwe. To jeden fakt. Faktem jest też , że podejmując decyzję o zakupie dla klienta ma znaczenie jak jest obsłużony. Jeśli nie czuje się w sklepie dobrze to odchodzi i nie wraca. Dla sprzedawcy zadowolony klient to pieniądze a nie zadowony to ich brak. Podam przykład nie znoszę butów Ryłko są twarde i obcierają. Kwestia wyprawy skóry , generalnie jakości. W jednym z ich sklepów w Gemini Park w Bielsku- Białej Panie są tak przyjazne dla klienta, że już nie pójdę do innego sklepu po buty. Co tam kupie twarde bo Ta obsługa jest tego WARTA.
    Laura

03.09.2020 09:26

Ile zarabiają doradcy klienta w firmie Ochnik?Ile mają podstawy?
    Luba

24.09.2020 21:14

Stanowczo za mało jak na ilość obowiązków i biurokraji.

16.05.2021 23:14

Wbrew temu co mówili na rozmowie kwalifikacyjnej to z premiami więcej jak 2400 na czysto nie ma.
    ktoś

14.04.2021 17:54

Może mi ktoś powiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja w firmie? Czy coś się zmieniło i czy warto aplikować, czy raczej sobie odpuścić?

16.05.2021 23:10

Piszę anonimowo, bo przede mną jeszcze ostatnie 2 tygodnie na okresie wypowiedzenia, kiedy zgłosiłam, że odchodzę regionalna sporo zaczęła mi utrudniać zaczynając od kategorycznej odmowy rozwiązania umowy za porozumieniem stron, ale to w zasadzie nie jest takie chamskie, kazano mi podpisać wniosek urlopowy, na którym nie byłam, więc ukradli mi urlopy, jestem studentką i zawsze grafik miałam podkładany pod studia, nagle w momencie kiedy naprawdę nie byłam w stanie pracować ze względu na egzamin ona kategorycznie kazała mi być, zabroniła mi wziąć urlop, bo jak twierdzi „urlop trzeba zgłosić tydzień wcześniej” i groziła, że jak nie przyjdę to będzie źle, ale na tamten moment miałam jeszcze urlop na żądanie, więc jakoś to poszło. Ogólne odrabianie godzin za lockdown to jakaś porażka, nie po to człowiek zatrudnia się na pół etatu, bo ma studia żeby być na 3/4 i nie mieć kiedy się uczyć. Znam sytuację z innych sklepów i wiem, że nie musiały odrabiać, co prawda wypłata była mniejsza, ale nikt nie pytał nikogo o zdanie jak jest lepiej, znajoma z pracy przy odrabianiu miała po 200 kila godzin, więc niemal w tej pracy spała.. Minusem ogólnym jest ilość obowiązków w stosunku do płacy, w żadnym sklepie nie ma tylu bezsensownych formularzy na każdą pierdołę.. Trzymajcie się wszyscy co tam tkwicie, na szczęście to już prawie za mną ;)

29.09.2020 00:08

A jak praca i zarobki w magazynie sklepu internetowego?
    Nie wrócę

12.03.2021 17:24

2000 ledwo zależy od miesiąca ale spoznienie w wypłatach i ponadto nadgodziny bez płatne
    Zart

29.04.2021 00:44

Chyba osoba pisząca ten post wcale nie pracowała na magazynie w sklepie internetowym... Wypłata zależy od tego czy ma się ukończone 26lat, 2600 lub 2400 Do reki. Nadgodziny są wypłacane bądź odbierane i nigdy nie było problemów z opóźnieniem w wypłacie. Przychodzi 10 dzień miesiąca i jest wypłata na koncie ( no chyba ze 10 to weekend, wypłata przychodzi wtedy w piątek np 9) Nie wiem kiedy osoba wyżej pracowała na tym magazynie ale to co tutaj jest dodane jest po prostu śmieszne i nie zgodne z prawda, mimo tego co o Ochniku jest zamieszczone na goworku, w tym się nie mogę zgodzić i nie wierzę że ktoś pisze takie kłamstwo.
    Ciekawa skali

12.04.2021 21:11

Cześć, jestem ciekawa, czy są tu inne osoby, które tak jak ja, przez lata padały ofiarą mobbingu w centrali firmy?
    Xyz

14.04.2021 18:50

W centrali nie, natomiast w salonie, i z tego co wiem jest to problem powszechny w tej firmie

02.02.2021 19:35

Fatalna współpraca z kierownictwem regionalnym, podejście do pracownika na poziomie zerowym. Nie wiem jakim cudem tacy ludzie znajdują się na swoich stanowiskach. Nakaz odrabiania godzin i nikogo nie interesuje nasza dyspozycyjność. Według firmy możemy pracować po 12 godzin przez 6 dni w tygodniu "bo firma ma takie prawo". Zdecydowanie nie polecam tej firmy jako pracodawcy.

20.07.2020 10:53

Duża jest rotacja ludzi w Ochnik S.A. na Doradca Klienta? Znowu ukazało się ogłoszenie 9 lipca na GoWork.pl. Dlaczego pracownicy odchodzą z firmy?

22.09.2020 10:33

Ochnik nie jest już tą marką, co kiedyś, jakość towaru słaba, za co musisz non stop użerać się z klientami przy reklamacjach. W ciągu dnia trzeba odpowiedzieć na "100" maili do określonej godziny, a jak nie, to trafiasz na "czarną listę"???? i musisz się usprawiedliwiać dlaczego i tak ze wszystkim, z VM, z dostawą, z dokładnym sprzątaniem codziennie, gdzie w pracy często jest jedna osoba lub dwie, i wszystko jest pilne!!! Przy czym trzeba profesjonalnie obsłużyć klienta!!! Bardzo dużo pracy i odpowiedzialności za marne pieniądze. To jest jakiś kołchoz, tylko pozornie wszystko wygląda pięknie. Polecam czy nie polecam????? Niech każdy sam się przekona, ale chcąc zatrudnić się w jakieś firmie warto czytać opinie pracowników. Kierownik regionalny jak przestaje panować nad sytuacją, to wtedy pozbywa się niewygodnych pracowników, lepiej zatrudnić kogoś kto będzie wchodzić w d...pe i wszystko donosić, może wtedy czuję pozycję ???? Komu pasuję taki układ, to pracuję, komu nie, to ucieka. Zdaję sobie sprawy, , że wszędzie trzeba ciężko pracować, ale bez przesady. Po dźwiganiu 32 kilogramowych kartonów w dostawie mam duże problemy z kręgosłupem, a z tego co wiem to nic się nie zmieni, a takich kartonów w jednej dostawie jest 20, przy zmianie kolekcji nawet więcej.
    Luba

16.08.2020 08:42

Witam miałam przyjemność pracować w firmie Ochnik .Nie powiem lubiłam tą pracę, ale podejście kierownika regionalnego i działu vm do personelu to porażka .Tak mi się zdaje że Centrala wie jak to wygląda i nic z tym nie robią.Duzo pracy za małe pieniądze, ciągle dostawy paczka z paczka że naprawdę ciężko się odrobić, A Pani od Vm się czepia że źle wisi metka albo krzywo jest przewieszona przez wieszak.Nie wiem jak teraz ale jak ja pracowałam To kierownik regionalny nie radził sobie w ogóle z problemami salonu i sama robiła zamieszanie między dziewczynami żeby każda na siebie paczła z byka .A jak się powiedziało swoją rację i wiedziała że nie ma racji to Pani regionalna robiła wszystko aby się takiej osoby pozbyć,mam wrażenie że w firmie Ochnik pracują osoby na wyższych stanowiskach które wogóle o tym nie mają pojęcia i dla tego jest ciągła rotacja etatów. Widać że jakość produktów jest coraz gorsza

16.05.2020 11:03

Dzień dobry ,chciałam powiedzieć że jestem w szoku jak czytam Wasze wypowiedzi.Wydaje mi się że nienawiść i zazdrość zabija realne myślenie ,pracuję w firmie Ochnik od kilku lat ,nigdy nie doświadczyłam upokorzenia ani wykorzystywania mnie jako pracownika . Nie wiecie o czym piszecie ,macie tak straszną zazdrość w sobie że dziwię się że jeszcze dajecie radę żyć. Mamy teraz ciężki czas nie tylko w naszej firmie ,ale każda branża stoi pod znakiem zapytania,dlaczego nie możecie spojrzeć na to że do tej pory mieliśmy bardzo dobre warunki .Możemy nadal pracować ,może przez chwilę będą mniejsze pensje ale bądźmy wdzięczni że mamy pracę .Firma to nie tylko właściciele to zespoły i zawsze Ochnik podkreśla że My wszyscy tworzymy firmę .Jestem bardzo dumna że pracuję w firmie Ochnik i mam nadzieję że nasi pracodawcy nie będą patrzeć na wypisywane bzdury przez zazdrosnych ludzi którym się wydaje że prowadzenie firmy to takie łatwe i proste.Mam nadzieję że ogarniecie się i przestaniecie pluć jadem.
    Lolo

28.07.2020 13:15

Piszesz z, salonu, czy centrali?

31.07.2020 22:21

Strzał w dziesiątkę .Obstawiam centrale :) .
    zleceniovy

12.07.2020 17:21

Odradzam pracę w firmie Ochnik, zarówno osobom chcącym być na umowie o pracę, jak i tym oczekującym cywilnoprawnej. Teraz nie ma już na to miejsca, bo przez pandemię pozbyto się umów zleceń, ale przed destabilizacją Państwa regularnie łamano prawo. Zlecenie wg wszelkich ustaw można podpisać trzy razy, natomiast w momencie kiedy firma chce podpisać czwartą, zmieniaja opis stanowiska. Voila! Sama idea zatrudniania na umowę cywilnoprawną jest błędna, bo podczas zlecenia obowiązują normalne obowiązki, w ustalonym miejscu i czasie, łącznie z wdrażaniem nowoprzyjetych pracowników, więc de facto w ogóle nie powinno być mowy o śmieciówkach. Zachowanie biura podczas pandemii karygodne. Na wystosowanie wniosku o Tarczę Antykryzysową oczekiwanie przez trzy tygodnie, po drodze odsyłanie z działu do działu. Od kierownika regionalnego informacja, iż prawo jest niejasne w tym zakresie - może i tak, jeśli nie znamy, albo nie przestrzegamy prawa. Po prostu nie było komu tego zrobić, bo jest tam kompletny bałagan. Wszystko opierało się o maile z komunikatem, a nie normalne zwolnienie lub aneks. "Umowy zawieszone od wczoraj do odwołania, ale nie żegnamy się - gdy wszystko wróci do normy, mamy nadzieję wrócić do współpracy" - tak mniej więcej brzmiał mail, przy czym większość osób na zleceniu była jeszcze wtedy w pracy, więc niemożliwe było żadne zawieszenie wsteczne. I na tym koniec, zero informacji po powrocie handlu. Żeby dowiedzieć się czegokolwiek, trzeba było iść do salonu i zapytać. Odpowiedź od koleżanki: kierownik regionalna odwiedziła salon i powiedziała, że zlecenia są zawieszone co najmniej do grudnia. Im, wszystkim na umowie o pracę, a nie jedynej zainteresowanej osobie, czyli tej na zleceniu właśnie. Na koniec, jeszcze po zwolnieniu jednego z pracowników, nikt nawet nie zapytał, czy nie chcę przejść na umowę o pracę (2,5 roku stażu w firmie), a zatrudniono nową osobę, koleżankę z polecenia obecnego p. o. kierownika w salonie. Do mnie nie trafiła żadna informacja na temat zakończenia umowy, poza wiadomościa SMS o zwrocie kluczy. Traktowanie ludzi poniżej jakiejkolwiek krytyki, a dodam, że przy rozpoczęciu przeze mnie pracy, był to bardzo zgrany zespół - kilka zmian po drodze i już nie udało się zbudować teamu, co chyba należy do obowiązków kierowników oraz kierowników regionalnych. Podsumowując, firma Ochnik może się cieszyć, że nikt nie ma siły na zgłaszanie nieprawidłowości do Państwowej Inspekcji Pracy. Omijajcie szerokim łukiem.
    Lulu

21.03.2020 23:18

Jak zwykle Panstwo Ochnik sa piszkodowani bardzo. Tydzien przestoju i lament (teksk w money pl). Dysponuje emailami regionalnej o nakzazie wykorzystywania urlopu rocznego. Mam nadzieje ze ktos sie za to wezmie. Pani Anito M. Niech sie Pani ogarnie i poroozmawie z prawnikiem. Niech Pani nie lamie prawa (dysponuje apani mailami)
    zleceniovy

12.07.2020 17:01

Niestety, raczej nikt się jednak nie weźmie, bo nie ma na to siły... musiałby chyba powztać pozew zbiorowy. Łamanie prawa jest na porządku dziennym, więc Firma chyba już się przyzwyczaiła do braku konsekwencji. Zlecenie wg prawa można podpisać trzy razy, w momencie kiedy chcą podpisać czwarty, zmieniają opis stanowiska. To również jest nielegalne, w szczególności, że podczas zlecenia obowiązują normalne obowiązki, w ustalonym miejscu i czasie, łącznie z wdrażaniem nowo przyjetych pracowników, więc de facto w ogóle nie powinno być mowy o śmieciówkach. Płaca średnia, szczególnie na umowie o pracę, a obowiązków po kokardę: obsługa klienta, spiętrzone procedury, wieczne tłumaczenie się z rozpatrzenia reklamacji, mimo oczywistego braku wpływu na decyzję Działu Reklamacji, noszenie paczek po kilkadziesiąt kg, ciągłe zmiany (a to kurier wraz ze sposobem zamawiania, a to VM co pięć minut z terminem oddania zdjęć wypadającym w możliwie najcięższych okresach sprzedaży albo jeszcze przeceny i ich okazjonalne cofanie). Jeśli cokolwiek zepsuło się w długi weekend, nie można było liczyć na czyjekolwiek wsparcie, bo całe (dosłownie całe) biuro było na urlopie, więc czasami bywało się także informatykiem albo elektrykiem. Miliony zarządzeń, a brak podstawowego opisu, jaka jest procedura chociażby w przypadku braku Internetu, gdy nie można płacić kartą. Dodatkowo zero szacunku do planety, tony zmarnowanej folii i papieru podczas dostaw. Zachowanie podczas pandemii karygodne, Można wymieniać w nieskończoność. Na wystosowanie wniosku o Tarczę Antykryzysową oczekiwanie przez trzy tygodnie i odsyłanie z działu do działu, natomiast od kierownika regionalnego informacja, iż prawo jest niejasne w tym zakresie. Po prostu nie było komu tego zrobić, bo jest tam kompletny bałagan. Tak jak piszesz, wszystko opierało się o maile z komunikatem, a nie jakąkolwiek rozmowę, czy też aneks. "Umowy zawieszone od wczoraj do odwołania, ale nie żegnamy się - gdy wszystko wróci do normy, mamy nadzieję wrócić do współpracy". I na tym koniec, zero informacji po powrocie handlu. Żeby dowiedzieć się, że umowy zlecenie zawieszone są do grudnia, trzeba było iść do salonu i wypytać. Odpowiedź przyszła od koleżanki, która ze stoickim spokojem powiedziała mi, że kierownik regionalna odwiedziła salon i tak im właśnie powiedziała. Im, wszystkim na umowie o pracę, a nie jedynej zainteresowanej osobie, czyli tej na zleceniu właśnie. Na koniec jeszcze po zwolnieniu jednego z pracowników, nikt nawet nie zapytał, czy nie chcę przejść na umowę o pracę (2,5 roku stażu w firmie), a zatrudniono nową osobę, koleżankę z polecenia obecnego p. o. kierownika w salonie. Traktowanie ludzi poniżej jakiejkolwiek krytyki. Podsumowując, gdyby wszyscy zgłosili te błędy do PIP, może cokolwiek by drgnęło. Jeśli pójdzie jedna osoba, odprawią z kwitkiem, mówiąc, że "takich jak Pan/Pani przychodzi tu na pęczki". Dlatego lepiej samemu omijać szerokim łukiem.

20.05.2020 10:58

Zakonczylam wspulprace z firma rok temu (pracowalam w jednym ze sklepow na polnocy z dwiema ruznymi regionalnymi). Jako o pracodawcy nie mogę powiedzieć nic złego bo wplata zawsze na czas, fajne dodatki za eksperta i premie, socjal, ale jeśli chodzi o osoby funkcyjne - tragedia !!!!! Wykonany plan zawsze byl na ostatnim miejscu liczyla sie skutecznosc, i sztuki na paragon,. Nigdy zadnych pochwal a ciagle wytykane bledy. Obsadzaja swoimi znajomymi rozne stanowiska a nie dbaja o pracownikow co pracuja tam wiele lat. Zero pomocy, szacunku, brak komunikacji. MASAKRA.
    Monika

16.05.2020 15:38

Patrząc na Was plujących złością i jadem.Bo inaczej nie da się tego nazwać,zastanawiam się dokąd ten świat zmierza.Cieszę się niezmiernie że nie przyszło mi pracować w takim zespole,gdzie są takie Osoby. Ktoś napisał tu ze Same sobie tworzycie atmosferę ,i to jest prawda.Ja pracuje w zespole gdzie są normalne dziewczyny.Z wielką kulturą osobistą optymizmem,szacunkiem do drugiego człowieka.Nie będę mówić że Ochnik to idealne miejsce pracy,ale śmiało mogę powiedzieć ze bardzo dobre.Ideałów nie ma ,zawsze i wszędzie pojawiają się różne problemy. Pracuje 4 lata w firmie nie jestem kierownikiem,i jestem zadowolona z tej pracy.Wystarczyło by zobaczyć ile osób w całej firmie pracuje od kilku lub kilkunastu lat.Więc chcecie powiedzieć że co za kare tam siedzą?Strasznie patrzeć na ludzi takich jak Wy.Tylko brać ,krytykować i żądać. Wszystko jest dla Was oczywiste .Życzę Wam by przyszedł taki moment w waszym życiu ,że zastanowicie się co jest ważne i nie utopicie się w tym bagnie waszych złości i pretensji do całego świata.Bo choćby Ochnik fikołki robił to takim ludziom jak Wy nigdy nie dogodzi.Zawsze będziecie narzekać.Nie przyszło Wam chyba pracować w firmach gdzie jest chamstwo,poniżanie.Projekt zły ,wczasy pod gruszą złe,dofinansowania świąt złe.Czy myślicie że wszędzie wszystko dają i to jest oczywiste?Teraz przyszedł taki moment że nie jest oczywiste,że znajdziecie to idealne miejsce pracy,bo wielu ludzi straciło pracę z dnia na dzień i nikt ich nie pytał czy chcą czy nie.Prowadząc tak ogromną firmę normalne jest że w takiej sytuacji jaka nastąpiła ,trzeba ją jakoś ratować,i będą podejmowane różne decyzje.Kierownicy też mogą być różni,ale nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka ,bo to bzdura.
    DorotaG

12.05.2020 23:51

Współpracuję z Ochnikiem od wielu lat. Zawsze mogłam liczyć na dobrą wolę i jasno komunikowane warunki współpracy. Wydaje mi się, że obecnie wszyscy powinniśmy mieć świadomość, że mamy kryzys i może być bardzo źle. Wszyscy na całym świecie będziemy tracić prace, lub będziemy musieli pracować na gorszych warunkach. Będzie to trwało jakiś czas, nikt nie wie ile. Wszyscy musimy zacisnąć pasa. niestety. Znając zasady pracy Ochnika, jestem przekonana, że robią wszystko by utrzymać firmę i ludzi w niej pracujących. Moim zdaniem szukanie winnych, oskarżanie w czasie pandemii, świadczy o braku kontaktu z rzeczywistością.
    Maria

11.05.2020 13:51

Nie rozumiem skąd tyle jadu w wypowiedziach pracowników, warto dodać że pewnie byłych pracowników.. niestety to najczęściej zwolnieni, których rynek pracy przepycha z firmy do firmy. Jedyne na co Was stać to wylewanie żalu pod pseudonimem. Ogólne stwierdzenia, które nic nie wnoszą, o byłym pracodawcy należy mówić tylko źle- taka Polska mentalność. Jeśli mam jakieś zastrzeżenia, to pisze do swojego przełożonego i wyjaśniam, po przepracowaniu ponad 5 lat jakieś swoje zdanie posiadam. Życzę pracownikom byłym i obecnym, aby nigdy nie musieli odpowiadać za 600 osób w dobie kryzysu i sytuacji wyjątkowej. I ja dla wyjątku podpisze się pod tym : jestem Maria Sz. i byłam kierownikiem w Poznaniu.

Zostaw merytoryczną opinię o Ochnik S.A.