Ochnik

Łódź - Ochnik
Poznań - Ochnik
Radom - Ochnik
Suwałki - Ochnik
Szczecin - Ochnik Sp. z o.o.
Warszawa - Ochnik
Wrocław - Ochnik

3. Opinie o pracodawcach Garwolin
  5. Opinie o Ochnik S.A.

Opinie o ochnik.com - OCHNIK S.A. w Garwolin

Nie przegap nowości o Ochnik S.A.!

10.05.2020 09:28

Koleżanki bez nerwów i obrazania siebie nawzajem, moim zdaniem osoby które pozytywnie wypowiadają się na temat pracy w Ochniku to po prostu kierownicy sklepu lub regionalni, którym zryto głowę i są przekonani o wspaniałości Ochnika. Pracuje w tej firmie bardzo, bardzo długo i wiem jak na przestrzeni tych lat zmieniała się firma na gorsze. Jak bardzo zostały obniżone wymagania wobec zatrudnionych nowych kierowników, nic nie umieją, wyreczaja się pracownikami chociaż to oni dostają pensję kierownicza. Ktoś powie nie pasuje Ci to się zwolnij, ale dlaczego pytam ? Dlaczego ja mam rezygnować z pracy która lubią i wykonuje rzetelnie ? Wolę aby to firma zmieniła się na lepsze , aby właściciel przejrzał na oczy i zobaczył potencjał w w osobach które od lat budowały te firma, Panie Ochnik przejrzyj Pan oczy , to my w sklepach utrzymujemy Pana . Należy nam się szacunek !
    Wiki

09.05.2020 19:19

Osoby które tak kochają ochnika to chyba panie które pracują tam 10lat i są po 40 roku życia .i jedyny pracodawca to Ochnik i myślą że on jest boski i mają w pracy wszystko. A młode zaradne nie dają się wykorzystywać i mówią prawdę.
    Wiki

09.05.2020 20:07

Kochana ja już dawno tam nie pracuje bo szanuje siebie.
    Młoda

09.05.2020 20:15

A dlaczego mają ją wywalić za prawdę.

08.05.2020 16:36

09.05.2020 08:55

A kiedy byłaś na urlopie?

28.04.2020 10:06

PANIE OCHNIK proszę o informację kto wybierał reprezentację pracowników, która podpisała z Panem ugodę dotycząca zmiany okresu rozliczeniowego godzin pracy z 3 mg na 1 rok? Którzy pracownicy mieli wpływ na wybór? Mnie ani moich koleżanek nikt nie pytał kto ma nas reprezentować. Czekam na odpowiedź,

01.05.2020 16:24

Też bym chciała znać odpowiedź.
    pomocna

08.05.2020 16:33

radze wam dziewczyny wszystko to rzetelnie spisać i zgłosić to wszystko(usunięte przez administratora) oni powinni sie czym predzej tym zając jeżeli to prawda co piszecie.

01.05.2020 11:46

W połowie kwietnia poinformowano nas, że przedstawicielstwo, które rzekomo sami wybraliśmy (w rzeczywistości żaden pracownik salonu nie brał udziału w wyborze, nawet nie wiedzieliśmy, że takie przedstawicielstwo będzie mianowane) w naszym imieniu (tak naprawdę za naszymi plecami i bez naszej wiedzy) podpisało porozumienie z zarządem firmy. Porozumienie to zawiera między innymi informacje (postawiono nas przed faktem dokonanym) o obniżeniu wymiaru czasu pracy o 20% oraz o tym, że czas w którym nie możemy pracować (ze względu na zamknięcie galerii handlowych) , chociaż bardzo chcemy, będziemy musiały odpracować jako niedogodziny przez okres kolejnych 12 miesięcy. Porozumienie to ma obowiązywać - Uwaga! - od 1.04. (informacje otrzymałyśmy w połowie kwietnia czyli porozumienie zadziałało wstecz) do końca czerwca. W praktyce wygląda to tak, że teraz wracając do pracy, przynajmniej przez kolejne dwa miesiące (zobaczymy co później wymyślą) będziemy otrzymywać pensję za 80% etatu a godzin będziemy wypracowywać nawet jak za pełny etat bo musimy oddać niedogodziny. Przypomnę jeszcze, że za połowę tej jałmużny, kiedy siedziałyśmy w domach zapłacił rząd, nie firma. Za to firma odbierze sobie te godziny przez kolejny rok. Więc naszym kosztem firma jest do przodu dwa razy. Przez rok darmowa siła robocza. Ktoś z pracowników anonimowo zapytał "górę" na jakiej podstawie musimy odpracowywać niedogodziny, które przecież nie wynikają z naszej winy.(usunięte przez administratora)

08.05.2020 14:43

A najlepsze jest to, że komentarz mówiący o tym, że komentarze są usuwane a portal gowork jest nie wart zaufania też został usunięty. Świadczą o Tym Wasze komentarze, które odnoszą się do tej informacji :D Może Ochnik za to płaci zamiast płacić uczciwie swoim pracownikom?

08.05.2020 15:03

Większość z nas pewnie tak zrobi jak nadarzy się okazja. A narazie trzeba podkulić ogon bo jeść trzeba i rachunki płacić też.
    Lulu1

16.03.2020 19:07

Wstyd Panstwo Ochnik. W Szczecinie po dwoch dniach kwarantanny po wprowadzeniu ustawy o galeriach kazecie przyjsc pracownikom do pracy. Wstyd. Nie napchaliscie sie jeszcze swoimi pseudo kiermaszami. Wstyd i hanba Panstwo Ochnik. Nikt nie bedzie chcia u was tyrac. Wstyd. Nie omijajcie prawa Panstwo Ochnik.nikt dla was nie bedzie ryzykowal. Koniec.
    Aureora

21.03.2020 11:50

Po pierwsze o jakiej kwarantannie mowa? Czy wszyscy pracownicy salonu w Szczecinie mieli podejrzenie zachorowania? Bo tylko takie osoby są poddawane kwarantannie. Po drugie w sytuacji, kiedy pracowników obowiązuje umowa o pracę, pracodawca ma prawo wymagać wykonanie pewnych czynności związanych właśnie z tą pracą! Rzeczywiście wielką "krzywdę" w tym wypadku pracodawca wyrządził swoim pracownikom! Kazał przyjść do pracy! ????
    Eli

20.04.2020 11:19

To dlaczego pracownicy mają odpracowac dni czyli godziny które nie pracuje nazwane przez firmę niedogodzinami. W prawie nie ma czegoś takiego jak niedogodziny!!!! Za czas kwarantanny dostajecie pieniądze od państwa od. 01.04 i 20 procent pensji pracownika
    Tak

10.04.2020 13:04

Czy tylko mi wydaje się że nieprzedłużenie umów jest bardzo nieprofesjonalne ze strony firmy? Ratują się jak mogą ale jednak gdy firma(tak jak i inne) ma trudna sytuacje to nie powinno się nagle zapominać o tych pracownikach którzy zawsze byli. Inne firmy radzą sobie bez takich rozwiązań.

10.04.2020 10:49

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Ochnik S.A.? Są one dodatkowo płatne czy jest możliwość odbioru godzin?
    Aurora

10.04.2020 11:27

Nadgodziny i niedogodziny są rozliczane kwartalnie. Na koniec kwartału kierownik pilnuje aby każdy pracownik wyszedł na zero. Jeśli się nie da są wypłacane nadgodziny. Tak było do tej pory.
    Ktos

10.04.2020 00:04

Przykro mi to stwierdzić, ale firma okazała sie być nie fair wobec pracownika. Chcą dobrych pracowników jednak to siebie stawiają na pierwszym miejscu.
    Kierownik

08.04.2020 21:21

Czytając tę opinie jestem w szoku. Odnośnie atmosfery to sami ja tworzymy,ma na nią wpływ cała załoga. To kwestia kompromisów i rozmowy że sobą. Odnośnie zarobków,sami na nie pracujemy,są różne premie dodatki,awanse więc uzbiera się niezłą sumkę. Ja nigdy nie miałam fajniejszy i tak satysfakcjonujacej mnie pracy
    Eeee

23.03.2020 11:51

Masz racje te te 3 wpisy ostatnie to osoba ktorej nie przedłuli umowy.i to jedna osoba pisala. Rozumiem jest zła.Nikt nikomu nie kazał wziasc całych urlopów, za rok 2020.tylko zalegle A to znacząca różnica,I nie strasz nikogo bo to jest karalne,i następna sprawa w sieci nie jesteś nie widzialna.Pozdrawiam
    Xxx

22.03.2020 16:21

Analfabetyzm bądź alkoholizm to dwa słowa opisujące ostatnie wpisy. Żenada...
    Kierowiczka

21.03.2020 21:46

Mam nadzieje ze lapek po kase Pabi Mobiko niw wyciagniecie. Zwalniacie (nie przedluzacie umow) ludzi. Pani Anita M. nakazuje wykorzystanie urlopu rocznego w czasie pandemii bo kaze sie bratac z firma. Pani Abita M powinna sie troszeczke wiecej nauczyc bo nie kazdy umie zarzadzac ludzmi. Pani Moniko niech Pani usiadzie i ponysli komu Pabu ufa i jofo Pabi ma w zeapole. Pabi Anita powinna byc przeszlosxia niestety. Powodzenia Panstwu. Kesli nic sie nie zmieni bede posala dalej prawde.
    OCHNIK S.A.

17.03.2020 15:06

Pragniemy wyjaśnić, że OCHNIK S.A. przestrzega wszelkich decyzji administracyjnych podjętych w związku z występującym na terenie kraju zagrożeniem epidemicznym, a także ściśle respektuje zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Zdrowia. Od dnia 14 marca salony sprzedaży OCHNIK pozostają zamknięte dla Klientów. Pracownicy zostali poproszeni o przyjście do pracy w celu odpowiedniego zabezpieczenia powierzchni sprzedaży, sporządzenia dokumentów kadrowo-księgowych niezbędnych do rozliczenia pracy w danym miesiącu, a także obsłużenia reklamacji, usług i zwrotów złożonych w ostatnich dniach przez klientów. Po wykonaniu wskazanych wyżej czynności nasi pracownicy, zgodnie z wytycznymi władz i służb sanitarnych, będą oczekiwali w domach na wznowienie pracy galerii. Jeszcze raz podkreślamy, że wspomniane działania zostały podjęte w celu zabezpieczenia interesów naszych klientów i pracowników oraz zapewnienia ciągłości funkcjonowania firmy. Dział Zarządzania Zasobami Ludzkimi OCHNIK

17.03.2020 14:30

Nie polecam towar słaby jakosciowo z gwarancją problem
    Zszokowana

16.03.2020 20:10

Firma naraża życie swoich pracowników zwołując ich wszystkich w środę do pracy. Pytanie tylko po co? A klienci dostają SMS żeby zostać w domu i zamawiać produkty online. Każda szanująca się firma nie robi takich rzeczy i namawia pracowników do pozostania w domach zwłaszcza że galerie zamknięte.
    qaz

04.03.2020 18:53

Czy ktoś mi powie jak jest w ochniku w poznaniu w plazie ? oraz jaka jest stawka miesięczna za stanowisko Kieronik ?
    Mala mi

30.01.2020 11:45

(usunięte przez administratora) Salon w Manufakturze w Łodzi, ekspedientki z ewidentnym brakiem kompetencji,śmieją się klientowi w twarz,kiedy przychodzi zareklamować wadliwy towar po miesiącu od zakupu. (usunięte przez administratora)
    Kierownik

07.02.2020 18:24

Proszę nie mieć pretensji do personelu, takie są wytyczne firmy. Masz kobieto kupić, wyrzucić i kupić drugie. Kupujesz w firmie Ochnik sama sobie jesteś winna
    Kieeownik

07.01.2020 12:24

Do wszystkich zainteresowanych praca w firmie Ochnik, jeżeli masz jeszcze do siebie odrobinę szacunku to nie zatrudniaj się w firmie Ochnik stracisz to. Ta firma osiągnęła (usunięte przez administratora) Niekompetencja, kolesiostwo i brak poszanowania dla uczciwie pracującego człowieka.
    Zainteresowany

15.01.2020 06:10

Czy chodzi o pracę w C.H Ostrovi
    reality

14.01.2020 21:39

(usunięte przez administratora)Śmieszne jak firma na rozmowie kwalifikacyjnej zapewnia dojazdy z Wa-wy do centrali i 1 dzień "home office" w tygodniu. Gorzej, gdy zaczynasz pracę i nikt już o tej deklaracji nie pamięta. Dojazdy - owszem - z Anina o 6 rano. Odradzam dział produktu. Żaden projektant nie wytrzymuje dłużej niż 2 lata. Może poza niepisaną "head" (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ochnik?

Kontakt - Ochnik S.A.

Stacyjna 8B 08-400 Garwolin

Branża główna: Moda, projektowanie

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    lis

08.05.2016 13:01

Czy ktoś wie jakie są zarobki na stanowisku kierownika salonu?
    M

07.11.2019 16:19

1700 na początku
    Jshsh

06.01.2020 22:47

Serio ?? Przeciez to smiech na sali.... ludzie, szanujcie sie !!!! Dobrze ze rzad wymusza podwyzszenie najnizszej krajowej bo pracodawcy sami z siebie to widze ze nic wiecej nie daja - bo co to jest 200 wiecej niz najnizsza ?? A potem tacy wyzyskiwacze sa na liscie forbsa... wstydz „biznesmeni” od siedmiu bolesci
    kierownik

04.01.2020 15:42

W nowym roku chciałem zapytać prezesa firmy Ochnik kiedy zacznie szanować swoich pracowników. Szanowny Pani prezesie ( specjalnie z małej litery ) najniższa krajowa należy się pracownikowi jak micha psu bez żadnej łaski. Pan(usunięte przez administratora) swoich pracowników każąc im wyrabiać płacę zasadniczą swoimi dodatkami takimi jak prowizja od sprzedaży , stażowe i awans. Dodatki, które wynikają z umowy powinny powodować zwiększenie wynagrodzenia, a nie pracować na najniższą krajową. Jeżeli nie stać Pana na uczciwą płacę dla swoich pracowników to proszę zamknąć firmę. Chce Pan aby pracownicy pracowali uczciwie i rzetelnie to niech ich Pan szanuje, niech pan podpisze z nimi umowę o pracę z najniższą krajową + premia, stażowe, awans. To jest uczciwe podejście do pracownika. Na koniec mojego wpisu życzę Panu Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku , aby sumienie podpowiedziało Panu co powinien Pan zrobić.

31.12.2019 16:04

Zakupiłam torbę w ochnik była reklamowana 2 razy i nie uwzględniono reklamacji torna miala przetarce na rogu towar nie wart tych pieniędzy

31.12.2019 15:58

Zakupiłam torbę była reklamowana 2 razy było przetarcia na rogu i reklamacja została nie uwzględniona nie polecam
    Amtp technopose.fr

31.12.2019 03:28

Dziekuje serdecznie za cudowna i niesamowicie milà i profesionalnà obs£uge w sklepie OCHNIK Krosno galeria vivo .wspaniala obs£uga dziekuje serdecznie za zatrudnienie tak cudownego zespo£u .zycze wszystkiego najlepszego w nowym roku dziekuje za przekazanie podziekowan z mojej strony za cudowna pomoc i obsluge calemu zespolowi ( OCHNIK KROSNO galeria Vivo ) JESTESCIE CUDOWNYM ZESPOLEM NAJLEPSZYM JAKI ZNAM W CALEJ POLSCE .DZIEKUJE ZE MOGLEM SPEDZIC TAK CUDOWNIE MOJ CZAS PODCZAS ZAKUPOW W WASZYM SKLEPIE. Responsable logistique APTM TECHNOPOSE PARIS .Rozniewski £ukasz .Do zobaczenia w wakacje ????????????????????????????????????

21.09.2019 10:35

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Ochnik S.A.?
    Karl

01.10.2019 10:36

Dobra uczciwa firma, wszystkim polecam pracy tam, chyba że nie chce ci się pracować To wtedy gdzie indziej

26.12.2019 23:40

(usunięte przez administratora) ......wykorzystuja ludzi i nie placa!!!!!!!
    Edyta

04.09.2019 13:55

Ochnik wprowadza w bład ludzi zainteresowanych podjeciem pracy,w sklepie w Suwałkach pani kierownik przez caly sezon jesienno zimowy daje ogloszenie ze szukaja pracownikow.Po czym co tydzień w weekendy ludzie przychodzą na niby dwa dni próbne ,i tak zmieniają sie osoby dodatkowe na sklepie co tydzień.Porażka!
    Klara

11.10.2019 16:21

Nie ma takiego czegoś jak za darmo praca.Umowa musi być podpisana od razu .

26.12.2019 23:38

Hahaha ludzie smieszni jestescie! Bubel sprzedajecie a kasujeciw jak za dobry towar. Nie wywiazujecie sie z umow .....krecicie i mataczycie na niekorzysc klienta Nie polecam!!! Omijac Ochnika!!!!!!
    Kar

26.12.2019 23:34

Towar słaby Kontakt tragiczny Cena wysoka Wniosek: nie warto kupowac!
    Kar

26.12.2019 23:32

Bubel nie wart ceny. Nie uwzgledniaja reklamacji!!!!!!!!!

26.12.2019 23:29

Niepolecam! Towar bardzo slabej jakosci a ceny kosmiczne!
    Żenada

19.12.2019 12:00

Wykorzystywanie ludzi i tyle. Małe zarobki, wykorzystują ludzi za najniższą krajową, dyskryminacja i totalny brak szacunku przez kierownika regionalnego! Nie polecam
    Ndndjdk

25.10.2018 17:47

Żenada. Firma masakra,a obsługa tragedia w Cuprum Arena w Lubinie
    Pab

10.12.2019 21:46

Popieram
    Mar

10.12.2019 21:41

Nie polecam. Towat bardzo slabej jakosci napewno nie wart ceny. Kontakt tragiczny.

10.12.2019 21:38

Towar slabej jakosci a firma nie uwzglednia rwklamacji. Nie szanuja klienta.
    outlet ptak 2019

09.12.2019 20:15

9 grudnia 2019 chciałem złożyć reklamację na usterkę zapięcia torby skórzanej (klamry). Płaciłem za każdym razem za nową klamrę, niestety element okazuję się bardzo nietrwały. Po paru miesiącach użytkowania problem powraca w tym samych miejscu (klamra pęka). Dostarczyłem uszkodzone zapięcia i dokumenty zakupu, ale pracownik sklepu firmowego sklepu "outlet ptak" okazał się nie doinformowany w zakresie reklamacyjnym mojego problemu. Ostatecznie przyjęła torbę lecz nie chciała wystawić mi żadnego potwierdzenia przyjęcia torby do naprawy. Po mojej uwadze, że należy mi się jakieś potwierdzenia a przedrzymskim druk zgłoszonej reklamacji - podała mi czystą kartkę papieru bym sobie sam napisał co tam chcę. Moja ocena obsługi MAKABRA !!! Asortyment w Państwa sklepach jest ekskluzywny wysokiej jakości za nie małe pieniądze. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    Poszukujaca

29.11.2019 14:08

Witam faktycznie w Suwałkach w ochnik pani kierownik szuka darmowej siły roboczej. Proponują 1600zl netto szok nikt tyle już chyba nie zarabia i mówi że potrzebuje na weekend pt i sob osoby w celu zobaczenia czy praca mi się z podoba itp no żart oczywiście bez wcześniejszego podpisania umowy. Po tych 2 dniach mówi że nie sprawdzała się osoba i szuka na następne 2dni zwiekszonego ruchu.... Zrezygnowałam odrazu po rozmowie kwali.
    Klient

10.11.2019 08:30

Sklep na Targówku to jakiś żart ! Pojechałem po kurtkę i w końcu wróciłem bez. Dwie antypatyczne zarozumiałe, ekspedientki z przerostem ego ! zero pomocy. Nie polecam ! A firma niech zastanowi się kogo zatrudnia bo poziom obsługi jest żenujący...
    Julia

21.07.2019 22:39

W ostatnim czasie nie byliście zbyt aktywni w wątku. Czy to znaczy, że w firmie nic się nie zmieniło? Zajrzałam na stronę pracodawcy i znalazłam wiele ofert pracy. Poszukiwani są głównie doradcy klienta. Czy ktoś z Was pracował na tym stanowisku i mógłby opowiedzieć o zakresie obowiązków? Jestem ciekawa, co oferuje firma nowym pracownikom.
    Mz

07.11.2019 16:07

Ja pracowałam, dużo ciężkiej pracy a kasa słabiutka. Trafiłam ma kierowniczkę, która uważała, ze wszystko wie najlepiej i nie dopuszczała kreatywnych pomysłów pozostałych pracowników... skład zmieniał sie co 3 miesiące.. źle wspominam te czasy
    Nsnanjwhdbd

07.06.2019 13:36

Wielka Pani Kierownik wróciła z macierzyńskiego na małopolskie i juz swoje rządy pokazuje. Nie polecam nikomu pracy w tej firmke
    Q

22.10.2019 11:02

Sprzedawca na początek ma płacę zasadniczą (nie minimalną krajową!) 1795 brutto plus premia indywidualna plus premia od obrotu. Tak więc część wypracowanej premii „buduje” minimalną krajową (bardzo sprytne, ale niestety na to pozwala polskie prawo pracy), a na umowie wysokość wynagrodzenia jest określona jako „nie niższe niż 2350 brutto”.
    Mz

07.11.2019 15:58

Ja również... tragedia
    Ala

13.10.2019 18:45

Dość czesto szukają pracownika, czy nowe osoby same rezygnują z pracy w Ochnik czy są zwalniane gdyż nie sprawdziły się?
    Ala

14.10.2019 13:47

Nie przedłużana zostaje umowa badź zwolnienie. Zależy od tego czy chca wykorzystać osobę
    TylkoTy

03.11.2019 20:17

Ala, nie daj się omamić osobom tutaj obecnym z działów Ochnika. Rotacja teraz jest duża bo ludzie sami uciekają. Tam może nie tak łatwo jest dostać się do pracy (wolą osoby z polecenia i z doświadczeniem), ale ostatecznie dają umowę o pracę na 3 miesiące i później na reszte roku. Albo ktoś próbuje i zostaje, albo ucieka. Firma godzi się na polubownie rozwiązanie umowy, nie robi problemów. Za dużo by ich mieli przy tylu uciekających :). I do tego to świetne manipulowaniem kwot na umowie jak wyżej napisała osoba. Niby najpierw myśli się - mało ważne. Dopóki nie wyskoczy Ci wyliczanie wynagrodzenia za nadgodziny (potrafią wypłacić po 9 zł) :)

Zostaw merytoryczną opinię o Ochnik S.A.