JAREXS

Legnica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 221 ocen.

Opinie o JAREXS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS

Alicja

@Krzysztof, twierdzisz, że JAREXS nie organizuje imprez integracyjnych. Czy w takim razie firma w jakiś inny sposób integruje ze sobą swoich pracowników? Pracujesz trzy lata, możesz odnieść się do tych pytań, bazując na swoim dotychczasowym doświadczeniu w JAREXS?

Sława

Jakaś informacja na temat jaka atmosfera na obiekcie we Wróblewie?

robson

Witam.Zastanawiam się nad podjęciem pracy,w firmie Jarexs w Legnicy.Może ktoś Was, napisać czy warto?.Stoi się na jednym obiekcie , czy rzucają po obiektach,koordynatorzy ds ochrony w Legnicy ,to jacyś normalni ludzie?. Dziękuję za odpowiedż.

Sylwa
@robson 04.01.2018 10:59

I co zatrudniłes sie?jak to wygląda

Wschowianin

Jestem pracownikiem ochrony Jareks na placówce Balcerzaka w Sławie. poprzez ustawianie kamer na zakładzie jestem mobbingowany. Tak nie da się pracowac, o ten mobbing powiadamiam Państwowego Inspektora Pracy i będę domagał się zadośc uczynienia.

Ciekawy
@Wschowianin 29.04.2017 13:54

Jesteś mobbingowany bo karzą tobie ustawiać kamery czy też kamery sa tak ustawione, że rejestrują co robisz (patrzą ci na ręce) lub raczej czego nie robisz a powoinieneś :)

Sylwa
@Wschowianin 29.04.2017 13:54

No i jaj u ciebie sprawa się potoczyła?

anty menel

najlepszy moment w pracy u jarexsa to koniec umowy

obserwator
@juziu 01.12.2017 19:38

to raczej złe wychowanie no cóż jedni wynoszą z domu dobre wychowanie inni meble

Sylwa
@Czarny 20.11.2017 14:19

Witam czarny,przyjmuje sie do firmy mysle ze bedzie tak ja napisales

Zadowolony pracownik

Do wszystkich którzy na tej stronie wylewają swoje gorzkie żale i jak to bardzo są skrzywdzeni przez Jarexs. Nikt na siłę nie wiąże was do stróżówki i każe siedzieć w pracy dla Jarexs. To,że tutaj pocicie się i stękacie nie zmieni waszych warunków pracy. Ta strona po to została stworzona aby wylewać gorzkie żale. Dla pracowników którzy nie mają odwagi powiedzieć przełożonemu o swoim problemie. Większa płaca pracownika to wyższy koszt dla pracodawcy. Tak,firma ma dofinansowania dla osób niepełnosprawnych. Jak Ci źle,jak Ci smutno załóż firmę która zatrudnia 4000 pracowników. Ma kilka oddziałów w całej Polsce. Do ochrony części obiektów nie trzeba zatrudniać pracowników wyspecjalizowanych. Rynek wymaga przedstawiania ofert ,które są atrakcyjne. Jednakże strona ta w stronę którą ewoluuje martwi mnie. Bo zmienia się w stronę dla sygnalistów ( nowe określenie kapuś) Psiocząc i płacząc tutaj nie polepszymy swojej sytuacji ani o złotówkę więcej. Pozdrawiam wszystkich pracowników Jarexs . Tych,którzy dopiero zaczynają karierę i tych którzy zdołali dokończyć w Jarexs swoją pracowniczą karierę. Wszystkiego dobre i duźo ciepła pośród nas w te nadchodzące mroźne dni.

Darro
@II grupa 14.12.2017 10:33

Zgadzam się z tą opinią w stu procentach. Walą nas na godzinach nocnych jak i na stawkach godzinowych. Na umowie o pracę nie mamy obowiązkowego minimalnego wynagrodzenia 2 tys tylko stawki godzinowe np 10 zl i pracując ustawowe godziny np 176 to przy stawce 10 zl nigdy nie będzie, 2 tys. Co prawda płacą te ustawowe 2 tys bo muszą, ale jak zachowujesz to policza ci ze stawki godzinowej.

Sylwa
@Zadowolony pracownik 06.12.2017 18:56

Przyjmuje sie do Jarexs,mysle ze bedzie dobra współpraca

Alicja

Wasze opinie o JAREXS jako pracodawcy są podzielone. Zazwyczaj dotyczą pracy w ochronie. Jak natomiast wygląda praca w administracji tej firmy? Moglibyście pozostawić komentarz na ten temat? Zauważyłam na stronie internetowej tej firmy, że organizowane są również imprezy integracyjne, które cieszą się zainteresowaniem wśród pracowników. Jak często się odbywają? Czy pracodawca zapewnia jeszcze jakieś atrakcje pracownikom?

co tu gadać
@Alicja 18.12.2017 19:24

pracowałem u "jarexsów".teraz zatrudniony jestem w normalnej firmie na takim samym stanowisku.pensja wyższa o 500 zł , nowe ciuchy ,kierownik wymaga ale normalnie można sie dogadać ,zero problemów z pójściem na urlop,chorobowe jak sie przytrafi też nie grzech. a u "zadowolonych" to - jak się niepodoba to sie zwolnij albo robią z ciebie donosiciela czy innego kapusia -jarexsy są chore. tylko dopłaty do niepełnosprawnych potrafia brać a co za to? ryba psuje się od góry co tu gadać o administracji.

Krzysztof
@Alicja 18.12.2017 19:24

Pracuję od 3 lat i nie słyszałem o imprezach integracyjnych ani o innych .

anonim

(usunięte przez administratora)

zibi

Alicjo proszę o kontakt

Nikodem D

jarexs i wszystko jasne :))))

byly

To prawda ,pracowalem u nich 3 lata i wiem co tam sie dzieje .Koordynatorzy wyzyskuja pracownikow niepelnosprawnych do granic wytrzymalnosci.Przepracowujac swoje ustawowe godziny zuszano nas do pracy na zlecenie po 2zl za h,a kto sie pszeciwstawil to do zwolnienia.Widac ze oddzial Torunski niema zadnego nadzoru z centrali ,albo ma wrecz pozwolenie z Legnicy na wzysk pracownikow niepelnosprawnych pszez dyrekcje zarzadzajaca tym oddzialem.Mowiac krotko musi sie ktos dokladnie pszyjzec tym co wyprawiaja koordynatorzy i dyrekcja oddzialu w Toruniu i najlepiej pszeprowadzic dokladna kontrole pod wzgledem godzinowym pracownikow niepelnosprawnych etatowych pod wzgledem pszepracowywanych dodatkowych nadgodzin i ciaglym pszezucaniu pracownikow z obieku na obiekt .Dobrze ze juz tam niepracuje poniewaz bylem zmuszony sie zwolnic w zwiazku z wyzyskiem w nadgodzinach za 2 zl i jazda poza torun na obiekty ktore firma ma w innych miejscowosciach.Moim zdaniem dopuki nikt niedobierze sie do skory dyrekcji zarzadzajacej w Toruniu to oni beda robic co im sie podoba i dalej zapewne zastraszaja pracownikow zwolnieniem jesli ktos im sie pszeciwstawi pod wzgledem pracy na zlecenie za 2 zl i ciaglych pszezucan pracownikow z obiekytu na obiekt jawnym wyzyskiem niepelnosprawnych.

Ml. Wartownik
@byly 23.09.2015 09:03

Naucz się ortografii

obecny
@byly 23.09.2015 09:03

Były nauki gdzie pobierałeś a tą pisownią to nawet raportu nie napisałeś więc do szkoły na ortografię

nawet

zawsze nawet w najgorszym g... będą zadowoleni jarexsy w branży są znani jak u nich popracujesz to masz łatkę "ps...."

Fazik

Ja pracuję w tej firmie od roku i jestem zadowolony.Nic dodać nic ująć.

Fazik
@Starter 06.09.2017 21:17

Lepiej siedzieć na (usunięte przez administratora) i stekac jak wziąć się do pracy co nie?

maniek
@Fazik 06.09.2017 11:33

ja też.

Bejo

Witam wszystkich ! Ile macie do przepracowania w tym miesiącu godzin ? 160 czy 168 ? Pracuję w Piast Group Legnica . My mamy 168h .

damazy
@Bejo 08.11.2017 08:15

W tym miesiącu jest ustawowo do przepracowania 160 h, a za 11 listopada zakład jest zobowiązany dać wolny dzień. Tego trzeba pilnować bo firmy wykorzystują niewiedze pracowników i omijają ten dzień.

Bejo
@damazy 08.11.2017 08:26

Zrobiłem w Piast Group Legnica zadymę ! Mamy w listopadzie w grafikach powpisywane 168h . Ponoć kierownik stwierdził że jeśli mamy równoważny czas pracy i pracujemy w soboty i niedziele to nam ten dodatkowy dzień wolny nie przysługuje . Zgłosiłem to do PIP w Legnicy . W PIP powiedzieli mi że te 8 h mają mi policzyć jako nadgodziny . Jeżeli tego nie zrobią to PIP przetrzepie im portki !

zwykły pracownik

właśnie wysłałem skarge do prezesa na łamanie moich praw pracowniczych. zobaczę jaka będzie odpowiedź i podzielę się tym na forum.

Alicja

@Zinedin może ten zwrot za "wczasy pod gruszą" przysługuje w JAREXS za jakieś szczególne wyniki w pracy i jest traktowany bardziej jako rodzaj premii? Co o tym sądzisz?

damazy
@Alicja 06.11.2017 18:20

Te wczasy to pewnie otrzymują tylko ci co siedzą przy korycie i tz,wazelininiarze

sakowicz

jarexs premiuje tylko swoich pociotków zwykły pracownik ma minimum minimalne nawet ciuchy po kimś( jaja) więc nie liczcie na jakies wczasy pod gruszą

Felek
@sakowicz 04.11.2017 11:52

A co najlepsze. Prezesi Jarexs również mają grupy na stopień o niepełnosprawności aby Pfron dofinansowywał ich składki do Zus. Od taka sprawiedliwość Jarexsowska. Pozdrowienia dla pociotków.

Eliksir

Z początkiem roku 2018 prezes Jarexu serdecznie zaprasza wszystkich swoich pracowników o składanie wniosków na tzw. wczasy pod gruszą. Oferta dotyczy pracowników którzy nie mieli jeszcze okazji z tego skorzystać. A więc osoby które korzystały co roku ,rok w rok ich wnioski nie będą przyjmowane. To taki drobny prezent dla pozostałych pracowników.

damazy
@Eliksir 22.10.2017 09:20

A gdzie to tak rozdają wczasy pod gruszą ,bo ja pracuję już ponad 10 lat w tej firmie i pierwsze słyszę że Jarexs daje wczasy pod gruszą .Nadmieniam że pracuję w oddziale Kuj -Pomorskim .

Zinedin
@damazy 27.10.2017 15:36

Ponieważ od początku funkcjonowania firmy Jarexs wszasy pod gruszą głównie przysługiwały się tak zwanym pracownikom którzy do pracy zabierali torby z wazelinką. Jednakże od nowego roku prezes Jarexs postanowił dać szansę zwrotu za wypoczynek również pozostałym pracownikom którzy nigdy nie korzystali z tego typu gratifikacji. Poza tym taka rekompensata jest ściśle strzeżoną tajemnicą. Jest wytłumaczalne dlaczego mało pracowników o tym wie. Bo Ci co korzystają co roku rok rocznie od kilku lat trzymają język za zębami. Pula pieniędzy niestety nie dla wszystkich jest przeznaczona. A co tam będziemy wszystkim dawać ,lepiej zadowalać sygnalistów i będzie spokój.

jama

pic na wodę te ich wczasy

no

bardzo dobra firma potrzebna na rynku ochrony pracyje już dwa tygodnie i jest dobrze

reklama

Jarexs ochrania firme Wienerberger na podkarpaciu . w olesnicy tak pili wartownicy ,ze pospali sie i zapaliło się auto ktore dogrzewali maszynką do gotowania. zapalił sia od tego budynek ktory mieli ochraniać a kilka metrów obok była rozdzielnia gazu ziemnego. taka to ochrona .

Paweł Trzaska

ILE JAREXS PŁACI ZA NORME PRACOWNIKOM OCHRONY 2000 BRUTTO??? ZL NETTO??? WE WROCŁAWIU NA OBIEKTACH DOLKOMIE?? PROSZE O INFO

eldorado
@Paweł Trzaska 24.08.2017 15:40

2000 złotych brutto kolego Za takie pieniądze to tylko chomik syryjski z trzy osobową rodziną żyje ponad stan

dziecię chomicze
@eldorado 04.09.2017 20:05

ale chomik ma jeszcze pewnie rencinę albo i 500+ a może jedno i drugie temu dostanie 2000 brutto od jarexsu :)

nowy

podobno oddział Podkarpacki szuka wartowników napiszcie jak tam jest bo staram sie o pracę

dama

jarexs wypada z rynku przetargów publicznych. tylko trzy wygrane przetargi w 2017r powoli się na nich poznają

Endomondo

Uwaga uwaga będzie zabawa W Jarexsie są wczasy pod gruszą tak zwane. Tylko powoli powoli bo głowa zaboli Zgadnijcie dla kogo są te wczasyyyyyyyyyyyyyyy

jarek
@Endomondo 09.08.2017 16:15

hahahahahahaha

3 słowa

smród bród ubóstwo

JA SIE4 DZIWIE ZE TO DZIADOSTWO JESZCZE ISTNIEJE

GÓWNIANA FIRMA traktujaca pracowników jak murzynów pracownik w tej pożal sie boże firmy w hierarchi znajduje sie miedzy szczurem a karaluchem JA SIE DZIWIE ŻE TA ŻAŁOSNA FIRMA JESZCZE ISTNIEJE do rynsztoku zakopać i zaorać powinni jeszcze odszkodowania za mobbinng płacic

Magiel

kwalifikacje młodszego wartownika: niepełnosprawny w stopniu znacznym najlepiej "specjalnym"(psychiczny ,niewidomy ,epilepsja ) wykształcenie niepełne podstawowe ewentualnie zawodówka chcielibyście takich wartowników? tyle w temacie.

Jerzy
@Magiel 07.07.2017 22:12

Teraz takie czasy. Musisz się dostosować do wymogów rynku pracy. Wyrabiaj taka grupę. Aprops a sam jaka masz? Na coś chory jesteś albo udawałes. Pozdro.

damazy
@Magiel 07.07.2017 22:12

Słuchaj Magiel ,jesteś taki mądry jak piszesz i wykształcony a co za tym idzie zdrowy na umyśle i sprawny to przecież nikt ci nie każe się zatrudniać w takim charakterze .Zatrudnij się w normalnym zakładzie dla osób zdrowych i będzie po sprawie nie ubliżając osobom chorym i niepełnosprawnym ,czego tobie nie życzę abyś doświadczył jakiejś nieprzewidzianej chorobie która doprowadzi cię do niepełnosprawności .Zanim się wypowiesz w sprawie osób dotkniętych niepełnosprawnością to się zastanów co piszesz i oby cię to nie spotkało .

Nick

Czy wypłacają nocne ponad minimalne? Ostatnio rozmawiałem z osobą, która pracuje przy ochronie (w tym w nocy) i twerdziała, że zarabia 1380 zł netto. To tak jakby zarabiała 2000 brutto i nic więcej. Trochę nie chce mi się wierzyć ....... Ktoś też tak ma?

Nick
@www 30.06.2017 01:15

Miales, czyli juz jest normalnie? Wyrownali ci za nocne? A wie ktos jak jest ze zleceniami u nich? Placa normalnie 13 zl brutto, czy stasuja jakies dziwaczne potracenia (za mundur, pasek od spodni itp)?

Andrzej
@Nick 01.07.2017 16:42

Firma PORAŻKA!!!

Nikt

jarexs to pataologia.

Janek
@Nikt 30.05.2017 08:23

Tak , masz rację wartownicy to sam pijak i zlodziej!

Alicja

@Danuta K., w takim razie polecam zgłosić takie sytuacje do przełożonego/kierownika/dyrektora.

Danuta K.
@kaka 08.05.2017 14:45

Ja jak będę zgłaszać, to WYŻEJ! !!!!

Danuta K.
@kaka 08.05.2017 14:45

Jak będę zgłaszać to do wyższych WŁADZ!!!!!

Alicja

@Wschowianin § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy uważasz, że takie sytuacje zdarzają się w firmie?

Danuta K.
@Alicja 04.05.2017 13:28

Tak , w firmie Jarex jest stosowany mobbing , a to co Wy w Rzeszowie wyprawiacie , biuro + pracownicy ( ZŁODZIEJE I PIJAKI ) to powinien zająć się Wami PROKURATOR I ISPEKCJA PRACY !!!!!!!!!

Danuta K.
@Alicja 04.05.2017 13:28

Ja jak będę zgłaszać to WYŻEJ!!!

Bolt

Pracuje w Jarexie od 2 miesięcy i dali mnie na LIBET! Zadania: 1.ochraniać obiekt 2. Ważenie samochodów z kryszywem + zabiarają kostę - podwójne wpisy w komp. 3. Wypisywanie w/z 4. Rejestr pojazdów pustych i znów tych samych które zabierają kostkę 5. Odgarnianie zimą śniegu itd Wiecie może jak jest na Kaliszu?

damazy
@Bolt 15.04.2017 23:55

To jest jawne i nagminne łamanie praw pracowniczych przez pracodawcę ponieważ w umowie masz napisane młodszy wartownik a nie pracownik biurowy a za to nam nie płacą.Jarexs wykorzystuje swoich pracowników jak sie tylko da i nie powinniśmy się godzić na takie wykorzystywanie zgłaszając to do PIP .Przyznam że to po nikąd jest trochę nasza wina bo powinniśmy przy podpisaniu umowy pytać co będzie należało do naszych obowiązków ,czy tylko ochrona obiektu ,czy również prace jako gospodarczy przy sprzątaniu i odśnieżaniu ,a to nie należy według mowy do naszych obowiązków .Pracodawcy wygrywając przetarg na danym obiekcie gozą sie na wszystko co im kontrachent zleci przy zawarciu umowy ,tylko że to wszystko jest robione naszym kosztem i to za darmo .firma ma ochronę i prace gospodarcze za jednym zamachem przy jednej umowie .Powinniśmy się temu kategorycznie przeciw stawić i zgłośić te praktyki do PIP i PFROnu bo dalej tak być nie może żeby firmy za friko nas tak wykorzystywały za marne 2 tyś .

Pionek

Uwaga Jarexs, pracodawcy oni oszukują ludzi ,i zmieniają ich jak dzienne majtki bo godziny nocce mało płacą i żle czasami jest napisane ,jak ktoś bierze zaświadczenie do zapotrzebowania i tak jest zamieszane ,ale zatrudniają same psychole do ochrony którzy mają znaczną grupę ,i taki zachowuje sie jak kura niosąca jajka ,wogóle coś mieszają ,a w Wałbrzychu powinni zamknąć Jarexs ,bo tam dyspozydorzy żle traktują ludzi w ochronie ,i wykorzystują ich i molestują ludzi....Zamknąć te dziadostwo całkiem ....

Gosc
@Pionek 04.04.2017 11:59

Co zazdrość ci ze niemozesz sobie takie grupy wyrobić?! Sam pewnie jesteś kaleką a ludzi wyzywasz od psycholi! . Kultury trochę.

Alicja

Na stronie internetowej firmy możecie znaleźć aktualne oferty pracy - http://jarexs.pl/praca Które stanowisko Was interesuje?

Janek
@smak 17.06.2017 13:39

I bardzo dobrze, niech się za Nich wezmą, bo to się robi w oddziale rzeszowskim u p. Alicji to cyrk na kółkach, PATOLOGIA I UKLADY

wartownik
@Janek 24.06.2017 09:44

w Rzeszowie mają bardzo wesołego pana dyrektora. śmieszy go ,że na słuzbie piją alkohol,nawet zatrudniałby karanych tylko Legnica mu nie pozwala, wesoła firma

damazy

Panowie powiedzcie akie dostaliście wynagrodzenia od nowego roku ,bo wiadomo że płaca minimalna powinna wynosić 2000,tyś .Z tego co mi wiadomo firma robi nas w bamboko i na umowach nie ma podanej płacy minimalnej a stawka godzinowa która wynosi 10 zł h .Dowiadywałem się w PIP i otrzymałem odpowiedz że to jest jawne łamanie prawa przez pracodawcę i powinniśmy złożyć oficjalną skargę na pracodawcę za łamanie praw pracowniczych w związku z zaniżaniem wynagrodzenia .Minimalne jest 2000 tyś i tyle powinno być na umowie a nie stawka godzinowa ,a dodatek za nocki jest nie wliczany do minimalnego wynagrodzenia i nie wchodzi w skład tegoż wynagrodzenia .Jest to doliczany dodatek za nockę w wysokości 20 % stawki jaka powinna być w podziale godzin .Tak więc powinniśmy mieć umowy z wynagrodzeniem minimalnym 2000 tyś plus dodatek za nocki .Musimy się przeciwstawić jawnym łamaniu prawa przez pracodawcę i zmianie umowy ze stawki na płacę 2000 tyś na umowie plus dodatek za nocki.

damazy
@Nick nack 30.03.2017 13:50

Ok ! zobaczę jak dostanę wynagrodzenie za marzec .

mł.war.
@damazy 26.03.2017 12:51

pozdrawiam cię Damazy tak sie rzucałeś w marcu ze coś ci nie pasuje jakieś kontrole nasyłałeś ( PiP i tak dalej) czy napisałeś do PIP i PEFRON? czy już sie poprawiło coś w twoim miejscu pracy? napisz jakie są efekty bo też chcę tak jak TY.

Młodszy wartownik

Co do Firmy JAREXS. Firma to pracownicy ochrony na obiektach. A z pracownikami. A to sobie pośpi na podłodze i myśli, że nikt go nie widzi . Albo opuści posterunek 30 minut wcześniej - bo przyjechał 30 za wcześnie na zmianę - albo na uwagę ze strony Dyrektora Obiektu odpowie, że TAK, a następnie do pracowników obiektu opowiada jak to się postawił staremu Czasami pozostali pracownicy proszą kierownika by zabrał z obiektu TAKIEGO bo ( ..... ) I pojawiają się komentarze skrzywdzonych.

dywersant

cześć.realia są takie :zero szkoleń ,zero zakresu obowiązków , pracownicy z łapanki byle był niepełnosprawny najlepiej intelektualnie(większe dotacje mają). praca 24 godziny na dobę za minimalną stawkę ale płacą dodatek nocny bo jeszcze nie potrafią tego obejść jak ci to starcza to jest ok masz przynajmniej dużo czasu wolnego w miesiącu, nadgodzin nie płacą. w sumie nie jest źle bo jak jesteś cwany możesz się obijać uwaga tylko na kolesi z roboty bo kablują a sami nie lepsi ,wykształcenie wymagają niepełne podstawowe. jak masz problemy to zachowaj je dla siebie bo nikogo nie interesuje ,że ci coś w robocie nie pasuje. urlop ci dadzą na siłę najlepiej po jednym dwa dni miesięcznie. z odpowiednią psychiką wytrzymasz przez jakiś czas a wtedy cię wymienią na innego z grupą inwalidzką. nie licz na prawo pracy. powodzenia w robocie hehe

Boleś

Jednego nie rozumiem: jeśli komuś nie odpowiada praca w Jarexsie, to niech się po prostu zwolni i skorzysta z tysięcy ofert innych innych firm oferujących przecież znacznie lepsze warunki finansowe ( co najmniej średnia krajowa - prawie 4 tys. ), socjalne ( paczki, nagrody, itp. ). No przecież rynek pracy jest u nas bardzo chłonny, a co za tym idzie, konkurencyjny. Ja u nich pracuję za najniższą krajową i się cieszę, że mam tę pracę. Nie narzekać więc i nie rąba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko poszukać sobie pracy, która będzie odpowiadać, zawsze narzekający Polaczki... Powodzenia.

nina1
@Boleś 10.02.2017 18:29

ty Boles pewnie jestes prawa reka i lizusem albo dostajesz kase zeby pisac takie super opinie o tej spolce Jarex

Boleś
@nina1 14.05.2017 16:12

Ty, Nina 1, a w którym to niby miejscu napisałem coś, co można by określić jako "super opinia" o Jarexsie ? Nie napisałem, że cieszę się z pracy w Jarexsie. Napisałem, że cieszę się, że w ogóle mam pracę. Tyle. Całuski, pa.

Ciekawy

A co to się stało w oddziale Wrocław ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość
@Jacek 03.02.2017 22:58

Ja bym jednak się nie bawił w świnie ich nie pisał żadnych donosow. Jak niepasuje to idzie się do innej firmy. Donos to już świństwo.

pip
@Gość 08.07.2017 22:30

a wykorzystywanie nieświadomych swoich praw pracowników to jak to nazwać? pisać skargi i donosy to obowiązek pracowników nie bać się tego i pisać może wtedy takie pseudo zakłady pracy chronoinej znikną z rynku

OSZUŚCI

UWAGA!!!Tak beznadziejnej firmy ochroniarskiej dawno nie spotkałem.Ta pseudo agencja ochrony nastawiona jest na jak największy zysk jak najmniejszym kosztem.Pracownik w tej pożal się boże firmie bezczelnie i z premedytacją jest wykorzystywany i wyzyskiwany do granic możliwości. Firma ta posiada do ochrony zakład produkcyjny w Sosnowcu CEBI zatrudniający na 3 zmiany setki pracowników Byłem w tej firmie na rozmowie o prace na stanowisko młodszy wartownik.Po szkoleniu owa firma chciała mnie przyjąc do pracy, w czasie załatwiania formalności ogarneło mnie ZDUMIENIE .Okazało sie że zakład pracy zatrudniajacy mnóstwo ludzi na zmianie na bramie ochrania 1!!!!!!!! osoba zajmująca sie monitoringiem wypełnianiem papierów oraz wykonujaca obchód[W TYM CZASIE STRÓŻÓWKA JEST PUSTA] 1 osoba odpowiada za cały zakład pracy przy takim zakładzie powinno tam być zatrudnione na zmianie co najmniej 3 osoby a nie 1!!! Tą żałosną firmą ochroniarską powinna jak najszybciej zająć sie Państwowa Inspekcja Pracy oraz powinna być podana za wykorzystywanie pracowników do sądu pracy . Tą agencję ochrony powinno się jak najszybciej zamnąć .JEDNO WIELKIE OSZUSTWO

Grom
@OSZUŚCI 01.02.2017 08:37

Obowiązkowo musi być 3 na zmianie. Jeden od siedzenia , drugi od myślenia, trzeci od robienia.

O w morde

JAK MOZNA NAZWAC FIRME JAREXS??? Jak to sie wymawia? Jakreksssssss?? LOL!

Jack

A czy nowy prezes to nie jest jakas rodzina dla poprzedniego ? Poza tym zdaje mi sie czy firma traci obiekty w zastraszajacym tempie?

Joanna

Pracowałam dla firmy Jarexs i jednoznacznie stwierdzam, że firma jest w totalnym bałaganie... JUŻ NA SAMYM POCZĄTKU NIE POLECAM FIRMY W KAŻDYM MIEJSCU! Nie szanują w ogóle ludzi i nie liczą się ze zdaniem pracowników. Nie znają swoich zakresów obowiązków pracowników co oznacza, że w każdej chwili zwalniają bez uzasadnienia czyli robią co chcą traktując ludzi jak "kukły". W zespole handlowym pracuję Pan AM, który wygląda jak wymiętolony alkoholik, a na dodatek jest raptusem, który nigdy nie zapamiętuje ważnych ustaleń. Nowy Pan prezes nie ma zielonego pojęcia o długoterminowym działaniu i idzie w utopię... Handlowcy pracujący w tej firmie są- nazwałabym ich "resztkami", których nikt nie chcę zatrudnić... Całkiem niedawno zatrudnili dwóch pracowników (technologa i zastępce dyrektora) Panowie długo nie popracowali i zostali zwolnieni, ponieważ byli zbyt inteligentni i mogliby być niebezpieczni pod kątem kariery innych. Krótko pisząc firma to totalny DRAMAT, która nie zasługuję na dobrą opinię i radzę Wam nie składajcie tam aplikacji bo szkoda Waszego czasu! Zawsze tam gdzie pojawi się temat tej firmy będę miała złe zdanie o firmie Jarexs

Świerszczyk
@Joanna 01.01.2017 18:18

Słuchaj dziewczynko - to że Cię ktoś wciągnął do firmy po znajomości a potem zarząd was obydwu wywalił z firmy jest najlepszym dowodem na to że firma nie uznaje kolesiostwa zwłaszcza jeszcze przypełzają do firmy takie pasożyty jak ty. Z naszym działem DH jest wszystko wporządku. Współczuję twojemu przyszłemu pracodawcy.

Pilot wycieczki
@Świerszczyk 09.05.2017 22:41

trochę hamuj świerszczyku . takie wypowiedzi jak twoja tylko świadczą o poziomie kultury w firmie. Jarexs ma złą prasę i pewnie zasłużył sobie na to.

chris

Dodam jeszcze od siebie ,że owy pan kij w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rekrutuje w Kaliszu.

chris86

Otrzymałem skierowanie z PUP do owej firmy na rozmowę kwalifikacyjną nie wiem czy miałem przyjemność a raczej nieprzyjemność rozmowy telefonicznej z właścicielem czy z jakąś inna osobą odpowiedzialną za ową rozmowę ale jeżeli każdy przełożony w tej firmie jest takim naburmuszonym klaunem to ja dziękuję po usłyszeniu ,że nie jest się zainteresowanym pracą w tym zakładzie Savoir-vivre owego pana sięgnął rynsztoku , chłopie nie każdy chcę pracować 6 km od swojego miejsca zamieszkania tym bardziej jak nie posiada się swojego środka transportu za pewne za najniższą krajową z drugiej strony to chyba dobrze postąpiłem bo opinie na temat owej firmy zamieszczone przez pracowników nie stawiają JAREXS w zbyt pozytywnym świetle , a do Ciebie wielki panie prezesie /kierowniku czy kim kolwiek jesteś wyjmij kij z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo za takie słownictwo przy spotkaniu oko w oko na potencjalnej rozmowie kwalifikacyjnej możesz kiedyś przez osobę która nie pozwoli sobie na takie zachowanie zostać sprowadzony do parteru. Ogólnie nie polecam.

warrior

ciekawi mnie w zasadzie czym różni się stanowisko pracy normalnego wartownika od stanowiska pracy młodszego wartownika 0 jest w ogóle jakaś różnica?

Nieznany
@warrior 25.09.2016 18:54

Nie ma nic takiego jest tylko wartownik

odchodze z Jareksu
@Nieznany 28.10.2016 22:49

jak nie ma czegoś takiego jak młodszy wartownik to dlaczego mam wpisane takie stanowisko w umowie o pracę?

Faotariana

Firma kilka lat temu w pomorskim ochraniała dworzec Malbork pomijając ciągły brak prądu i żadnego mikołaja bonów nie było.Dopóki był Malbork było o.k ,ale potem doszedł Nowy Dwór i wtedy ludzie sami rezygnowali z pracy po dwóch trzech służbach -wystarczyło poznać architekta muzeum Pana D.Każdy kto go poznał już miał dosyć i pracy i dojazdów.Generalnie wtrącał się w pracę ochrony traktował ludzi jak zwierzęta-przeniósł ochronę z biura do baraku.Latem firma nie zapewniała nawet wody. Ludzie piszą o bonach,mikołajach,imprezach firmowych jak się jest z rodziny albo ze znajomków to może to wszytko było.Firma ma problemy z zapewnieniem prądu zimą kiedy jest mróz ,a co dopiero bony-śmiech na sali.Najgorsza praca w ochronie od dziesięciu lat nie polecam tej chorej firmy.

andy

w ciagu roku mam juz czwartego dowodce !!! masakra rotacja niesamowita zwalniaja sie koordynatorzy bo atmosfera jest w Legnicy nie do zniesienia !!! ciekawe co zrobia po nowym roku jak wejdzie 13 zl na godz ? skonczy sie dorabianie na umowe zlecenie a skad nabiora ludzi z grupami hm ja mam do 2018 roku umowe i grupe ale inni beda mieli problem .

Artur

Jarex to jest dno nie polecam zatrudniać się w takiej firmie chyba że ktoś jest zdesperowany jest albo był długo na bezrobociu to wtedy można się zatrudnić to jest wyzysk na ludziach niepełnosprawnych co z tego że na umowę o pracę ale nie ma czegoś takiego jak ochrona to jest pic na wodę pracujesz jako ciec ja pracuje na obiekcie gdzie wykorzystują mnie do zasranego ważenia transportu z miałem odśnieżania zamiatania i sypania solą chodników i schodów dla cholernej szlachty to jest chore i nic mi za to nie płacą a na umowie mam napisane młodszy Wartownik nie ma dodatków za godziny nocne co się należy nie dają też fiszek z wypłaty a to każdy pracodawca powinien dostarczać ja już pracowałem w różnych firmach ochroniarskich i wszędzie jest ten sam bałagan najniższa głodowa stawka i 1,300zł wynagrodzenie osoby z grupą niepełnosprawności chyba że ktoś ma znajomości albo kogoś z Rodziny w Jarexie to wtedy ma super ale jak ja czy inni mamy niwolniczą prace za głodową stawkę

Mł. wart.
@Artur 24.08.2016 07:39

To prawda, że praca w tzw. "zakładach pracy chronionej" jest za ciężka, jak na osoby niepełnosprawne; że jesteśmy wykorzystywani przez utworzony system. Jedno jednak jest pozytywne: jest wynagrodzenie, zawsze na czas ( przynajmniej ja nie narzekam ). 1300,- zł to dobry pieniądz, pozwalający godnie przeżyć. Jak jeszcze ktoś ( ja, nie ) ma trochę renty - to jest gość. "Jarexs" należy do firm, o których nie można źle powiedzieć. Mam uwagę jedynie, że na brygadzistów i kierowników zmian najczęściej zatrudniają gadziny i niedobrych ludzi.

korek
@Mł. wart. 24.08.2016 09:57

Smiechu warte od kiedy to na ochronie jest brygadzista,,i tak chwalisz ze 1300zl to jest super kasa ty chyba sie zamieniles na rozum,,,idz siię lecz na glowe to sa głodowe pieniądze za ta prace okradają nas wszystkie takie firmy tylko oni się licza a nie ludzie,,,wszystkie te firmy to powinny być dobrze sprawdzane przez wszystkie możliwe instytucje

Zostaw opinię o JAREXS - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS