JAREXS

Legnica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 228 ocen.

Opinie o JAREXS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS

nenea

Jarex to jest złodziejska firma , pracuje 18 lat w ochronie z licencją i jeszcze żadna firma nie chciała mnie orżnąć na 6 dni urlopu . Gdy zadzwoniłem do Legnicy w sprawie sprostowania mojego urlopu pani w kadrach była opryskliwa i zrzuciła całą winę na oddział.Nie będe opisywał całej rozmowy tyko powiem że pani ta nie dała mi praktycznie dojść do głosu.Pani i władca działu kadr i szkolenia .

anonymous
@nenea 19.02.2018 18:52

Licencji nie ma w ochronie od 2014 roku. Z tego wynika, że jest to ..odgrzewany kotlet .. Może i pozostałe ... wiadomości ... są tego typu. ?

MAŁA

pracuje w jarexsie i jestem zadowolona umowa o pracę pensja na czas ubrania paczki na święta zwrot za dojazdy w kwocie 300zł.MOŻLIWOŚĆ SKORZYSTANIA Z POLISY NA ZYCIE Z FAJNĄ OPCJĄ.TYLKO LUDZIE NIE ZAWSZE FAJNI KŁÓCĄ SIĘ O BYLE PIERDOŁE.KIEROWNICY JAREXSU POWINNI ZROBIĆ ANEKSY DO UMÓW W KWESTII RZUCANIA NA RÓŻNE OBIEKTY ABY KAŻDY CHODZIŁ WSZĘDZIE .BO CZĘSTO JEST TAK ŻE KOBIETY STOJĄ NA TRUDNIEJSZYCH OBIEKTACH OD MĘŻCZYZN

obywatel RP

Witam wszystkich.!!Pracuje w Jarexie +, już 4 lata mam umowe o prace najniższą krajową jak wszyscy 1600zł z groszami +wliczone podobno jest wtym dodatki za godziny nocne zusy składki emerytalne czyli to Pracodawca musi przestrzegać tych procedór tak jest na umowe o prace bo smieciówki to zupełnie co innego nie mam żadnych paczek na Świeta czy premi finasowej obojetnie czy to jest Boż Narodzenie czy Wielkanoc a powinni cos dawac ludziom w koncu to nie jest biedna firma biorą grubą kase za każdego inwalide z pfronu,siedze w kontenerze nie można tego nazwac portiernią,w żime mam ciepło w lato gorąco nie ma klimy pracuje po 12 i 16 godzin a na niektórych obiektach po 24h norma godzin jest różna 160 170 nie dostajemy fiszek z wypłaty kiedys były lepsze czasy na fiszce wszystko było wypłata ile stawka godzinowa od a do z teraz nie dają dlatego robią co chcą w umowie mam napisane Młodszy wartownik ale nie uwarzam sie za ochroniarza grupa interwen.z licencją to ochroniarze ludzie z grupą są cieciami zime dochodzi odsnieżanie sypanie srodkiami antyposlizgowymi dla szlachty, !!Dochodzi jeszcze obsługa wagi sam. oraz dostawa węgla wżenie, w lato zamiatanie plewienie grabienie lisci sprzatanie jednym słowem robienie za placowego wagowego oczywiscie za dodatkowe zajecia żeby wartownik broń boże nie za długo odpoczywał trzeba dac mu zajecie bo to jest w zakresie obowiąsków za to nie płacą,atmosfera jest różna przewazie jej nie ma ludzie skaczą sobie do gardeł o różne pierdoły nie ma szacunku + w tej firmie jałomuzna jest na czas ogólnie z tej pensji człowiek wegetuje ciuchy które dają czyli mundór made in china do tego płacą za srodki czystosci uwaga 3zł [ Śmiech] i mydełko fa ręczniczek.!!POZDRAWIAM

kju
@obywatel RP 04.04.2018 08:56

cała prawda o jarexsach

anonymous

Pracownicy z Ukrainy nie chcą już pracować za 2100 brutto miesięcznie na umowę o pracę. A Polacy zabijają się żeby dostać umowę na czas nie określony. Tylko po co? Czy można przeżyć za około 1600 zł na miesiąc netto? Co za to kupić? Wegetować? Pracownicy z Ukrainy zaczynają omijać nasz kraj. Jarexs jest zakładem pracy chronionej bo chroni ludzi żeby więcej nie zarobili. Masz Pan grupę? Najlepiej specjalną żeby w razie problemu chronionego narobić w gacie. Wszyscy chcą jakoś żyć tylko na miłość boską nie wszyscy się nadają do danej pracy. Panie my tylko z grupą przyjmujemy żeby socjal z Pfronu na pracownika dostawać. Bez socjalu nie wypracujemy zysku. Ale Panie nadaję się przez 4 lata wycinałem laurki na święta w środowiskowym domu samopomocy gdzie dowoził mnie busik bo sam nie mogę wychodzić między ludzi. A jaką masz Pan grupę? Jak to jaką? Specjalne Jednostki Szczególnego Traktowania w Terenach Zamkniętych. Od kiedy jest ta grupa? Od urodzenia. Kiedy może Pan zacząć pracę? Jak tylko busik po mnie przyjedzie. Za 20 minut będziemy po Pana.

chętny

z opini na tym forum wynika ,że jarexs to syfiasta firma

buzel
@chętny 17.03.2018 19:46

jak większość w tym kraju.

TOMEK

Za nadgodziny-umowę zlecenie którego wypłacają dnia kase jarexsier

Trio
@Nikuś 15.03.2018 10:22

pisać skargi do inspekcji pracy .

warrior

ciekawi mnie w zasadzie czym różni się stanowisko pracy normalnego wartownika od stanowiska pracy młodszego wartownika 0 jest w ogóle jakaś różnica?

ISENGRIM FAOTARIANA
@warrior 25.09.2016 18:54

Nie ma takiego w ogole stanowiska jak mlodszy wartownik od tego trzeba zaczac.Byly pracownik tego syfu.

nicea

Czy to prawda ze jarexs laczy sie z piastem

Pola

To po Piaście

Nick
@Pola 07.02.2018 20:37

A jednak plotka ....

Koordynator

W Jarexs jest taka atmosfera, że jak pseudo koordynator mówi lub czyta ile komu zostało urlopu to załania dokumenty tak jakby miał informacje gdzie znajduje się złoty pociąg. A nie,przepraszam ,ma niepełnosprawność na kręgosłup,że nawet nie wiadomo co czyta. Jakby jarexs miał zwracać dofinansowanie z Pfron za każdym razem kiedy łamane są prawa pracownika to o tej pseudo firmie już by wszyscy zapomnieli.

Teodor
@Praktyk 28.01.2018 13:02

Całkowicie się zgadzam.Dodatkowo dodam,że płaca w jarexs nie rośnie a nawet spada. A według jakich algorytmów jest płaca obliczana wiedzą tylko szyfranci z kadr jarexsu.

Lary

Panowie a jak jest z nadgodzinami na obiektach?Dużo mają pracownicy?Czy firma stara sie nie dawać nadgodzin.Oczywiście chodzi mi o zatrudnionych na umowe o prace

Koń by się uśmiał

Witajcie ludzie W jarexs dają co miesiąc rozliczenie, ile dali na zus,us itp. Byłem u swojego konia w stajni i akurat miałem te rozliczenie więc mu pokazałem. Najpierw spojrzał się na mnie tak dziwnie a później tak zaczął się śmiać,że trudno było go powstrzymać. Teraz jak wchodzę do stajni wszystkie konie śmieją się jak opętane. Więc zaraz uciekam do domu i dopiero po kilku godzinach śmiech ustaje. A wy jakie macie doświadczenia z rozliczeniami urlopowymi czy miesięcznymi? Pozdrawiam

Alicja

@Krzysztof, twierdzisz, że JAREXS nie organizuje imprez integracyjnych. Czy w takim razie firma w jakiś inny sposób integruje ze sobą swoich pracowników? Pracujesz trzy lata, możesz odnieść się do tych pytań, bazując na swoim dotychczasowym doświadczeniu w JAREXS?

Sława

Jakaś informacja na temat jaka atmosfera na obiekcie we Wróblewie?

robson

Witam.Zastanawiam się nad podjęciem pracy,w firmie Jarexs w Legnicy.Może ktoś Was, napisać czy warto?.Stoi się na jednym obiekcie , czy rzucają po obiektach,koordynatorzy ds ochrony w Legnicy ,to jacyś normalni ludzie?. Dziękuję za odpowiedż.

Sylwa
@robson 04.01.2018 10:59

I co zatrudniłes sie?jak to wygląda

Wschowianin

Jestem pracownikiem ochrony Jareks na placówce Balcerzaka w Sławie. poprzez ustawianie kamer na zakładzie jestem mobbingowany. Tak nie da się pracowac, o ten mobbing powiadamiam Państwowego Inspektora Pracy i będę domagał się zadośc uczynienia.

Sylwa
@Wschowianin 29.04.2017 13:54

No i jaj u ciebie sprawa się potoczyła?

anty menel

najlepszy moment w pracy u jarexsa to koniec umowy

Sylwa
@Czarny 20.11.2017 14:19

Witam czarny,przyjmuje sie do firmy mysle ze bedzie tak ja napisales

Zadowolony pracownik

Do wszystkich którzy na tej stronie wylewają swoje gorzkie żale i jak to bardzo są skrzywdzeni przez Jarexs. Nikt na siłę nie wiąże was do stróżówki i każe siedzieć w pracy dla Jarexs. To,że tutaj pocicie się i stękacie nie zmieni waszych warunków pracy. Ta strona po to została stworzona aby wylewać gorzkie żale. Dla pracowników którzy nie mają odwagi powiedzieć przełożonemu o swoim problemie. Większa płaca pracownika to wyższy koszt dla pracodawcy. Tak,firma ma dofinansowania dla osób niepełnosprawnych. Jak Ci źle,jak Ci smutno załóż firmę która zatrudnia 4000 pracowników. Ma kilka oddziałów w całej Polsce. Do ochrony części obiektów nie trzeba zatrudniać pracowników wyspecjalizowanych. Rynek wymaga przedstawiania ofert ,które są atrakcyjne. Jednakże strona ta w stronę którą ewoluuje martwi mnie. Bo zmienia się w stronę dla sygnalistów ( nowe określenie kapuś) Psiocząc i płacząc tutaj nie polepszymy swojej sytuacji ani o złotówkę więcej. Pozdrawiam wszystkich pracowników Jarexs . Tych,którzy dopiero zaczynają karierę i tych którzy zdołali dokończyć w Jarexs swoją pracowniczą karierę. Wszystkiego dobre i duźo ciepła pośród nas w te nadchodzące mroźne dni.

Sylwa
@Zadowolony pracownik 06.12.2017 18:56

Przyjmuje sie do Jarexs,mysle ze bedzie dobra współpraca

Alicja

Wasze opinie o JAREXS jako pracodawcy są podzielone. Zazwyczaj dotyczą pracy w ochronie. Jak natomiast wygląda praca w administracji tej firmy? Moglibyście pozostawić komentarz na ten temat? Zauważyłam na stronie internetowej tej firmy, że organizowane są również imprezy integracyjne, które cieszą się zainteresowaniem wśród pracowników. Jak często się odbywają? Czy pracodawca zapewnia jeszcze jakieś atrakcje pracownikom?

Krzysztof
@Alicja 18.12.2017 19:24

Pracuję od 3 lat i nie słyszałem o imprezach integracyjnych ani o innych .

anonim

(usunięte przez administratora)

zibi

Alicjo proszę o kontakt

Nikodem D

jarexs i wszystko jasne :))))

byly

To prawda ,pracowalem u nich 3 lata i wiem co tam sie dzieje .Koordynatorzy wyzyskuja pracownikow niepelnosprawnych do granic wytrzymalnosci.Przepracowujac swoje ustawowe godziny zuszano nas do pracy na zlecenie po 2zl za h,a kto sie pszeciwstawil to do zwolnienia.Widac ze oddzial Torunski niema zadnego nadzoru z centrali ,albo ma wrecz pozwolenie z Legnicy na wzysk pracownikow niepelnosprawnych pszez dyrekcje zarzadzajaca tym oddzialem.Mowiac krotko musi sie ktos dokladnie pszyjzec tym co wyprawiaja koordynatorzy i dyrekcja oddzialu w Toruniu i najlepiej pszeprowadzic dokladna kontrole pod wzgledem godzinowym pracownikow niepelnosprawnych etatowych pod wzgledem pszepracowywanych dodatkowych nadgodzin i ciaglym pszezucaniu pracownikow z obieku na obiekt .Dobrze ze juz tam niepracuje poniewaz bylem zmuszony sie zwolnic w zwiazku z wyzyskiem w nadgodzinach za 2 zl i jazda poza torun na obiekty ktore firma ma w innych miejscowosciach.Moim zdaniem dopuki nikt niedobierze sie do skory dyrekcji zarzadzajacej w Toruniu to oni beda robic co im sie podoba i dalej zapewne zastraszaja pracownikow zwolnieniem jesli ktos im sie pszeciwstawi pod wzgledem pracy na zlecenie za 2 zl i ciaglych pszezucan pracownikow z obiekytu na obiekt jawnym wyzyskiem niepelnosprawnych.

obecny
@byly 23.09.2015 09:03

Były nauki gdzie pobierałeś a tą pisownią to nawet raportu nie napisałeś więc do szkoły na ortografię

nawet

zawsze nawet w najgorszym g... będą zadowoleni jarexsy w branży są znani jak u nich popracujesz to masz łatkę "ps...."

Fazik

Ja pracuję w tej firmie od roku i jestem zadowolony.Nic dodać nic ująć.

Bejo

Witam wszystkich ! Ile macie do przepracowania w tym miesiącu godzin ? 160 czy 168 ? Pracuję w Piast Group Legnica . My mamy 168h .

Bejo
@damazy 08.11.2017 08:26

Zrobiłem w Piast Group Legnica zadymę ! Mamy w listopadzie w grafikach powpisywane 168h . Ponoć kierownik stwierdził że jeśli mamy równoważny czas pracy i pracujemy w soboty i niedziele to nam ten dodatkowy dzień wolny nie przysługuje . Zgłosiłem to do PIP w Legnicy . W PIP powiedzieli mi że te 8 h mają mi policzyć jako nadgodziny . Jeżeli tego nie zrobią to PIP przetrzepie im portki !

zwykły pracownik

właśnie wysłałem skarge do prezesa na łamanie moich praw pracowniczych. zobaczę jaka będzie odpowiedź i podzielę się tym na forum.

Alicja

@Zinedin może ten zwrot za "wczasy pod gruszą" przysługuje w JAREXS za jakieś szczególne wyniki w pracy i jest traktowany bardziej jako rodzaj premii? Co o tym sądzisz?

damazy
@Alicja 06.11.2017 18:20

Te wczasy to pewnie otrzymują tylko ci co siedzą przy korycie i tz,wazelininiarze

sakowicz

jarexs premiuje tylko swoich pociotków zwykły pracownik ma minimum minimalne nawet ciuchy po kimś( jaja) więc nie liczcie na jakies wczasy pod gruszą

Felek
@sakowicz 04.11.2017 11:52

A co najlepsze. Prezesi Jarexs również mają grupy na stopień o niepełnosprawności aby Pfron dofinansowywał ich składki do Zus. Od taka sprawiedliwość Jarexsowska. Pozdrowienia dla pociotków.

Eliksir

Z początkiem roku 2018 prezes Jarexu serdecznie zaprasza wszystkich swoich pracowników o składanie wniosków na tzw. wczasy pod gruszą. Oferta dotyczy pracowników którzy nie mieli jeszcze okazji z tego skorzystać. A więc osoby które korzystały co roku ,rok w rok ich wnioski nie będą przyjmowane. To taki drobny prezent dla pozostałych pracowników.

Zinedin
@damazy 27.10.2017 15:36

Ponieważ od początku funkcjonowania firmy Jarexs wszasy pod gruszą głównie przysługiwały się tak zwanym pracownikom którzy do pracy zabierali torby z wazelinką. Jednakże od nowego roku prezes Jarexs postanowił dać szansę zwrotu za wypoczynek również pozostałym pracownikom którzy nigdy nie korzystali z tego typu gratifikacji. Poza tym taka rekompensata jest ściśle strzeżoną tajemnicą. Jest wytłumaczalne dlaczego mało pracowników o tym wie. Bo Ci co korzystają co roku rok rocznie od kilku lat trzymają język za zębami. Pula pieniędzy niestety nie dla wszystkich jest przeznaczona. A co tam będziemy wszystkim dawać ,lepiej zadowalać sygnalistów i będzie spokój.

jama

pic na wodę te ich wczasy

Zostaw opinię o JAREXS - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS