Pracuję już 5 lat w Jarex . O za co mnie Boże pokarałeś . Ta firma nazywa się i w statucie ma Zakład pracy chronionej do kogo ha ha ha .W tym zakładzie masz być zawsze dyssypacyjny nie możesz chorować . I nie wolno Tobie zgłaszać jakich kol wiek uwag . Jak byś zgłosił że jesteś chory to zostajesz symulantem . O wszystko trzeba się prosić . Grafiki śmiech na sali żadnej normy nic masz pracować i tyle . Po 180 godzin zaległego urlopu nie ma jak wybrać bo masz być w pracy . Ta firma nie dba o ludzi ani o kontrahentów tam się liczy tylko kasa . Nikomu nie polecam omijać dużym kołem tą firmę . Powiedzcie mam 1 grupę i o inwalidztwa muszę się prosić się o dojazdy , o zwrot za leki ostatnio powiedzieli a co ty jeszcze chcesz może piwko jeszcze ha ha ha . Jak nie chorujesz jak masz później dostać grupę bo z czego z kapelusza taka to firma . A jak już nie masz grupy to do widzenia już jesteś nie potrzebny . O tej firmie można by już książkę napisać negatywną . Myślałem że dostanę się do prezesa pomaż nie dostaniesz się bo byś za dużo powiedział , Na koniec parę dni mi zostało jeszcze w tej firmie i postaram się by zabrali im statut firmy Chronionej .
Od 10 lat pracuję w Jarexsie nie narzekam. Popatrz w kodeks pracy co może pracodawca, a co ty musisz. Później krytykuj i ocenia.też nieraz przychodziłem z wolnego. Skończyły się czasy komuny gdzie...,, czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy. Teraz nikt nic za darmo nie daje i nie przymyka oka na lenistwo. Powodzenia
PRACUJE FIRMIE 5 LAT JAREX PLUS FIRMA JEST NIE DOBRA KOORDYNATOR DO MNIE PODNOSISZ GŁOS NIE KOGĘ WYBRAĆ URLOPU BO NIE MA LUDZI DO PRACY MUSZĘ PROSIĆ O URLOP KOORDYNATOR BYŁY POLICJANT
Zgadzam się z panem Darkiem ja też pracuję w tej firmie aż 5lat nie mam żadnych zarzutów co do firmy można dogadać z Biurem i Koordynatorem wolę pracować w Jaresxie niż Piast tam dopiero G ROZA
Serio?? Ja tam pracuje 3 lata i nie zauważyłam tych niedopatrzeń, wręcz mamy niedogodziny, z chorobowym również nie ma problemów, nie są firmą nr 1, ale nie narzekam. Brakuje dodatków socjalnych w postaci np talonów na święta dzisiaj itp
Serio? Nie sądzę by tak było, u nas nie ma problemu z urlopem, z wolnym gdy potrzebujemy, z l4, nie zwalniają ludzi, którzy chcą i szanują pracę, nie spotkałam się też, by koordynator nie okazał mi szacunku lub potraktował jako kogoś na niższym poziomie
Tragedia!!! Na urlopy wysłali nas przymusowo w zimę Potwierdzam, mieliśmy 3 super kierowników teraz dali nam strasznego chama były ormowiec, nie szanuje pracowników ,potrafi nawet 3 razy w miesiącu zmieniać grafik, i zadzwonić do ciebie ni z gruszki ni z pietruszki ze jutro masz przyjść do pracy mimo że powinieneś mieć wolne. Odradzam prace w jarex plus, zatrudniłem się już w innej firmie to zupełnie inne podejście i obiekty na wyższym poziomie, ta firma niema przyszłości, najlepiej gdyby wszyscy naraz się zwolnili i zostali by bez kadry to może by dotarło coś do tych pustych łbów achecali że jest zwrot za okulary, zwrócili 25 procent, inne zwroty już wstrzymali oprócz paliwa
Czyli bez grupy to tylko zleceniówka nie etat? Bo obiecują ze tak ale mysle ze tylko wolą z grupą( nawet do sprzatania?
Zgadzam się z tą opinia . Niby przyjmują ludzi z grupami ale wogóle się nie licza z tym że takie osoby będą chorować oni wola ludzi którzy mają grupy ale stałe a najlepiej jak taka grupa została uznana osobie chorej psychicznie. Oni dostają na takie osoby kasę a pracownika traktują jak śmiecia. Ofertach pracy mają że zwracają za leki a to jest nie prawda pracownik za faktury przyniesione za leki nie dostaje ani grosza . A jak jakaś firma gdzie jarex ma swoich pracowników podstawionych na ochronę przyłapie takiego pracownika pijanego to oni zamiast odrazu zwolnić dyscyplinalinie to przenoszą na inny obiek . Ta firma to jedno wielkie dno a zwłaszcza ci " kordynatorzy" zgłaszasz im ze masz problem z osobą która cie zmienia np."pracownika który ma cie zmienić nie przychodzi do pracy od 30 min nie można się z nim skontaktować to od kordynatora mozna usłyszeć słowa " A CO JA MAM Z TYM ZROBIĆ PRZECIESZ NIE PRZYJDE ZA NIEGO " NIE POLECAM TEJ PRACY NIKOMU CHYBA ŻE KTOŚ MA MOCNE NERWY I WYTRZYMA W TAKIEJ ATMOSFERZE JAKA TAM PANUJE . I współczuję każdemu kto tam pracuje . Ps jak osoba która się zawsze jest pracy według grafiku nagle zachoruje i pójdzie na l4 tylko na pobyt szpitalu i dalej nie chce ciągnąć l4 gdzie by mogła to po ukończeniu umowy oni sprzedają taka osobę agencji a taka agencja da śmieciową umowę na 1 lub 3 miesiące i w dniu zakończenia umowy zamiast agencjia poinformować to informuje kordynator o później godzinę że umowa nie zostaje przedłużona bez żadnego wyjaśnienia. A kilka godzin wcześniej mówi że umowa będzie np po weekendzie . NIE POLECMA DNO DNEM POGANIA
Zgadzam się z tą opinia w 100% . TA FIRMA TO DNO DNEM POGANIA . BRAK SZACUNKU DO PRACWNIKA .NIBY PRZYJMUJĄ LUDZI Z GRUPAMI ALE NAJBRDZEJ SIE CIESZA Z OSÓB KTÓRE MAJA TAKIE GRUPY przyznane od psychiatry .Osoba która choruje i dostała grupę bo jest jakimś stopniu nie pełnosprawna nie mówiąc tu o nieplnosprwnosci umysłowej. Trafi do szpitala weźmie l4 tylko na pobyt szpitalu bo dalej nie chce ciagnac l4 to można się liczyć z tym że po ukończonej umowie ta firma sprzedaje ludzi do agencji mimo ze się straja są w pracy tak jak jest grafik lub nawet przychodzą za kogoś bo ktoś nie może tylko np mają takie choroby nabyte że czasem nie z ich winy muszą się położyć do szpitala to oni wola ich sprzedać do agencji którzy dają smieciwe umowy na miesiąc lub 3 miesiące i potem można się liczyć z tym że po takiej ukończonej umowie pracownik nie ma po co wracać bo późną godziną dostaje SMS od " Kordyntora " że umowa nie zostaje przedłużona .Ps a jak się zgłosi "kordyntorowi " że ma się problem z zminikim Np. (Zmienik nie przychodzi do pracy już od 30 min nie odbiera telefonu to jedyne słowa jakie można usłyszeć od "kordynatora " to są "A CO. JA MAM Z TYM ZROBIĆ MOZE JESZCZE PRZYJŚĆ ZA NIEGO ").A zapomniłam dodać że jak jakaś firma gdzie JAREX ma podstawionych ludzi na obiekt chroniony taka firma złapie taka osobę pijana to jedynie co robi ta firma to przenosi na inny obiek zamiast odrazu zwolnić. (No bo tak taka osoba zawsze będzie w pracy a osoba która jest po kilku zabiegach lub nawet choruje na inne choroby które jest wymagalne pójście na l4 to taka osoba to już się nie nadaje do pracy można ja zwolnić ) to jest właśnie dobre rozwiązanie według nich. A. Niby to firma gdzie można się dostać tylko z grupą. Tak samo jak piszą w ogłoszeniach że zwracają za leki a nie nabierajcie się na to. To jest kłamstwo za faktury za leki nie dostaniecie ani grosza bo według nich oni nie mają funduszy . Szczerze mówić jak ktoś nie ma mocnych nerwów aby wytrzymać takiej atmosferze to nie polecam iść tam do pracy bo będą z wami robić co tylko będą chcieli . NIE POZDRAWIAM ????
Nie od dziś wiadomo że jesteśmy traktowani jak pracownicy drugiej kategorii! Chociaż jesteśmy osobami niepełnosprawnymi to nikt się tym nie przejmuje! Bardzo rzadko się zdarza by te nasze dyżurki spełniały jakiekolwiek standardy. A przecież musimy tam przesiedzieć 16 a nawet 24 godziny na dobę! Pierdzistołki w biurach w upały mają skracany czas pracy. A my? A my musimy zapieprzać gdzie w dyżurkach temperatura jest prawie taka sama jak w samochodzie na słońcu! I nikt się tym nie przejmuje!
Oczywiście że za darmo nikt nie da ale ciągle jesteśmy w ochronie traktowani jako pracownicy drugiej kategorii. Te nasze często pseudo dyżurki. W tych dyżurkach trzeba przesiedzieć nawet i ponad 16h. Różne są te dyżurki. Owszem! Są i murowane ale są i też jakieś przyczepy kempingowe albo z desek wyglądające jak kurnik! Temperatura w takim pomieszczeniu jest podobna do temperatury wewnątrz samochodu stojącym na słońcu. Nikt się tym nie przejmuje! Masz wytrzymać i tyle!
Też zgadzam się z tą opinią. Dostają najwięcej za pracowników z pierwszą grupa specjalną bo aż 3600zł dofinansowania! Teraz może i więcej? Warunki pracy mają wiele do życzenia! Nikt się tym nie przejmuje że pracownik musi wytrzymać w pseudo dyżurce 16h i więcej w której jest temperatura jak w nagrzanym samochodzie stojącym na słońcu! Wszelkie dofinansowania z PFRON dla pracownika to fikcja! Najgorsza z wszystkich firm ochroniarskich w jakiej przyszło mi pracować! Oby do emerytury! Już niedługo!
Właśnie chciałem przesłać do firmy CV na porządkowego. Zapewniają środki czystości i inne niezbędne narzędzia do pracy? Pytam bo czasem trzeba mi było kupować różne rzeczy na swój koszt...
W ogłoszeniu dla Menadżera ds. Rozwoju Biznesu, macie napisane, że istnieje możliwość rozwoju oraz uczestnictwa w ciekawych szkoleniach. Jakich konkretnie i czy wyrabia się jakieś certyfikaty?
Są to takie szkolenia bez certyfikatu, ogólnie nie polecam pracy w tej firmie. Olbrzymia rotacja na stanowiskach handlowców, a atmosfera niezbyt przyjazna....
Zastanawiam się co tu tworzy te cala atmosferę ze taka nieprzyjazna w odbiorze sie zdaje. Ludzie na siebie jakoś krzywo patrzą czy jednak można liczyć na normalny zespół?
Zastępca Dyrektora Handlowego i Prezes, ogólnie traktuje Cię z góry, masz robić to co mówią j nie dyskutować ...
Mam spory kawałek do pracy i zależy mi na bonusach za paliwo lub do biletów. Jako pracownik gospodarczy firma dofinansuje mi dojazdy?
Czasem odają za dojazdy a czasem nie. Szukają możliwości żeby nie oddać a dają tylko wtedy jak nic nie znajdą żeby na Tobie zaoszczędzić
Chcę aplikować na Przedstawiciela Handlowego bo rzuciła mi się w oczy oferta. Ktoś pisał, że jest tutaj duża rotacja pracowników to prawda? Jak wygląda system premiowy za osiągane wyniki?
Rotacja jest bardzo duża, w ciągu kilku miesięcy wymienili 80% handlowców. Nie polecam pracy w tej firmie. Kiepskie zarobki, szkolenia na fatalnym poziomie a wymagania wysrubowane. Do tego (usunięte przez administratora) owa atmosfera i zawracanie (usunięte przez administratora) na urlopie. Jarexs próbuje konkurować z Impelem, Solid Security itp a totalnie nie ma z nimi szans... Stare rozlatujace się samochody, które non stop próbują drutowac, braki w sprzęcie czego przykładem jest jeden odkurzacz piorący, który rozdysponywuja między wszystkimi od działaniami.
Wpadła mi w oko oferta dla menadżera ds. rozwoju biznesu. Czy samochodu, notebooka i telefonu można też korzystać poza h pracy?
Można, ale zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, jeżeli szanujesz swoje zdrowie psychiczne.
Za prace w takie dni jak weekend lub też święta młodszy wartownik ma płacone w innej stawce niż normalny dzień na tygodniu?
Tak. Wg kodeksu pracy. Należy zwrócić uwagę że w Jarexs jest trzy miesięczny okres rozliczeniowy. I stąd tyle jest uwag.
Kasa na czas. Wbrew pozorom firma jest po prawie z Kodeksem pracy, tylko pieniacze z załogi nie rozumują prostych przepisów.
Jak często główny specjalista ds. BHP wykonuje audyty?
Wytłumaczcie mi tę zagwozdkę. Od czego to zależy? Że w tej firmie naliczają wypłatę jak im pasuje. Chodzi o to : podstawa opodatkowania ( dochód) - składki na ubezpieczenie społeczne - 250zł koszty uzyskania przychodu = podstawa opodatkowania ( dochód). To akurat jest tak jak ma być. Ale chodzi o to o naliczanie zaliczki na podatek dochodowy : podstawa opodatkowania x 12% - 300zł kwota wolna od podatku = podatek. Te 300zł jest raz odliczane a raz nie. I od czego to właśnie zależy? Wziąć 3200zł a 3500zł wypłaty to jest przecież różnica. Co mi po tym że zwrócą mi to przy rozliczeniu PIT ? Jak teraz na życie nie ma tej kasy.
Czy jako główny specjalista ds. BHP mam zapewnione zakwaterowanie na czas podróży? Wspominali o wyjazdach służbowych i dyspozycyjności stąd pytam.
Według oferty inspektor ds. BHP ma pracować od 7:30 do 15:30. Czy przy tym występują nadgodziny?
INSPEKTOR DS. BHP przed końcem okresu próbnego już będę podpisywać umowę o prace, żeby mieć zapewnione pewne miejsce?
Ci co sami znaleźli sobie pracę przez jakiś czas otrzymują z Urzędu Pracy dodatek aktywizacyjny. Ale żeby za bardzo się nie dorobili dostają ją z Jarexsu wypłatę mniejszą o 300zł. Pracodawca naliczając zaliczkę na podatek nie odlicza kwoty wolnej od podatku wysokości dochodu od 30001tys do 120000tys 3600zł czyli 300zł/m-c. Wolałbym tę kasę dostać teraz jak czekać na rozliczenie z fiskusem. Co to jest za zarobek nieco ponad 3tys zł za cały miesiąc tyry w tym ponad 50h nocnych!
Swego czasu poszukiwali pracownika ochrony z orzeczeniem. Dla takich osób przysługują dodatkowe ulgi?
Okres próbny zawsze trwa 3 miesiące, czy można wcześniej już się spodziewać podpisania umowy o prace jako inspektor ds. BHP?
Pracownik porządkowy pracuje w systemie zmian dwunastogodzinnym czy ośmiogodzinnym jak to wygląda?
Dla inspektora ds.BHP proponowali zarobi od 4300 zł brutto na UoP. Czy są one znacznie wyższe niż właśnie najniższa krajowa?
Jak się ma sytuacja z wypłacalnością firmy? Natrafiłam w wątku że pisaliście o nie płaceniu ekwiwalentu za pobyt w sanatorium...a myślałam nad przesłaniem CV na menedżera ds.rozwoju biznesu. Firma jest stabilna finansowo?
Informacja dla nowo przyjmujących się do Jarexs Plus. Nie dajcie się robić w wała z dodatkowym urlopem 10 dni! Kadrowa twierdzi że aby nabyć uprawnienia do tego urlopu to trzeba w Jarexsie przepracować rok. Co jest absolutną bzdurą! Przepracować rok ale po uzyskaniu orzeczenia o niepełnosprawności w stopniu znacznym bądź umiarkowanym. Jak ktoś przykładowo uzyskał orzeczenie dwa lata temu i pracował cały czas u innego pracodawcy to po przyjęciu się do innej firmy z automatu przysługuje mu 36 dni urlopu jeśli ma więcej niż 20 lat pracy.
Najgorsza firma ochroniarska w jakiej przyszło mi pracować! Z Kodeksem Pracy to ta firma jest na bakier! Nie znają go albo tylko udają że nie znają!
Mój PP - Prawdziwy Przyjaciel (nie ma on konta w Google) niedawno pojął pracę jako "młodszy wartownik" w tej firmie. Przyznam, że też myślałem o podjęciu w niej pracy ale ... ale z relacji Przyjaciela o stanie pomieszczeń, wyposażenia stanowiska oraz jak traktuje ich kierownik obiektu w jego miejscu pracy oraz jak rozmawia się z tzw. "upoważniony do nadzoru usług ...." czyli inaczej koordynatorem to dno - 6 metrów poniżej mułu. Miejsce pracy jak obora - brak pomieszczenia do spożycia posiłków, toaleta jak za (usunięte przez administratora) szalet publiczny, do siedzenia stary zdezelowany popękany nazywany fotel biurowy coś, kierownictwo obiektu wymyśla co chwila coś nowego a nie idą za tym pieniądze a rozmowa z koordynatorem to jak rozmowa z tylną częścią organizmu w nocy. Jak napisali tu inni umowę ma na województwo nie na dany obiekt CHOĆ W OGŁOSZENIU O PRACĘ BYŁ WYRAŹNIE ZAZNACZONY OBIEKT. Co do urlopu to On sobie poradzi, ma dostęp do związkowych prawników a cytat: "Po nowelizacji przepisów – niezależnie od wartości sprawy – pracownicy nie zapłacą nic od pozwu złożonego do sądu pracy." Urlopy powinno się planować i powinien w zakładzie być plan urlopów pracowników, oraz zawsze powinien być wypisany wniosek urlopowy przez pracownika i prze niego podpisany , tu przyp. "Podrobienie podpisu przez kuriera jest przestępstwem uregulowanym w art. 270 § 1 Kodeksu karnego. Zgodnie z tym artykułem, za podrobienie lub przerobienie dokumentu oraz używanie takiego jako autentycznego grozi kara grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat." Przyjaciel wspomniał także, ze nikt go o staż nie pytał ani o wykształcenie a na tych podstawach wyliczono mu czas urlopu na rok 2024 i jest ciekaw czy dają paski z wypłat ?JAK DLA MNIE TO DZIWNA FIRMA ?! Pomyślę czy iść tu do pracy ale nie mam wiele do stracenia, najwyżej podam ich do Sądu Pracy i korzystając z wiedzy jak wezwać PiP wskaże Państwu z inspekcji miejsca gdzie i jak są łamane podstawowe standardy w miejscach pracy przez pracodawcę w stosunku do pracowników z tej firmy zatrudniającej osoby niepełnosprawne ?!
Idź i dawaj do PiPu, ale wyciągi z wypłaty mam zawsze na żądanie, papiery do urzędów, ktore musi wypisać pracodawca także , ale jeśli chodzi o standardy obiektów i osoby dozorujący wykonanie usługi czy też rozwijanie jej o kolejne zadania nie zawarte w umowie to masz rację. Wyposażenia portierni to też najniższy koszt dla firmy wynajmującej jarexs. Powodzenia
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Jarexs Plus Sp. z o.o. - Legnica
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Jarexs Plus Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Jarexs Plus Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Jarexs Plus Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Jarexs Plus Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 19, z czego 2 to opinie pozytywne, 14 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Korczaka 16 C
59-220 Legnica - NIP: 6910205647 REGON: 8210524 KRS: 0000109805
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |