Eltel Networks
2 896 6 1

Opinie o Eltel Networks

Filtruj opinie po kryteriach:

Prawda
 Opinia

Gdyby nie firmy zewnętrze to by się ten komunistyczny system już dawno rozsypał, bo nie ma kto zarobić robiąc skutecznie instalacje. Pozdrowienia dla lewaków i pensjonariuszy z Eltelu, pamiętajcie jaka praca (mało produktywna) taka płaca. A firmy zewnętrze nie śpia, dzięki swojej polityce braku mocnego stanowiska głupawego kierownictwa będziecie czyścić buty komu innemu niebawem .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
irek bojdo wrocław
 Opinia

Życzę wszystkim Zdrowych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku, a przede wszystkim powodzenia w szukaniu nowej pracy.

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mistrz patelni szara wara
 Opinia

do pracownika Orange Bielsko: a może dlatego oddają do Was byście pokazali co umiecie? Co serwisanci mają zrobić by na linii od długości 4,5 km i odczepach na kablu KR sprawnie działała usługa np. DSL 10MB? Do ludzi weryfikujących nasze odpisy nie dociera że linia jest zbyt długa, co mam na plecach przenieść centralę bliżej klienta??? Wracając do FTTH to chciałbym aby inżynier Orange wykonał instalację z TV i multiroomem w slocie 3h, gdzie trzeba jeszcze zagipsować dziury po wierceniach, gdzie przychodząc do klienta na montaż, klient jest ździwiony że będziemy wiercić jakieś dziury (bo sprzedawca zapewniał że w miejsce starych kabli wciśniemy światłowód. Pierwsza godzina slotu schodzi na wytłumaczeniu klientowi na czym to polega i dojście do konsensusu, gdzie możemy wiercić, gdzie będzie zamontowane gniazdko, FB i dekoder. Że o ciemnościach na klatkach, gdzie robimy spaw nie wspomnę, bo w każdym bloku są zamontowane czujniki zmierzchowe. Wszystko fajnie wygląda na papierze i na słupkach pseudo menedżerów!! I te uwagi tyczą się także Eltela!! Bo poganiacze bydła w tej firmie przechodzą już samych siebie!!!

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
inż Orange Katowice
 Opinia
@mistrz patelni szara wara 17.12.2016 13:59

Nie inż. Orange ale zamiast Eltela instalacje u klientów będą wykonywać Ukraińcy .W B-Białej podwykonawcy TP Telech i Fonbud do układania instalacji FTTH w kanalizacji właśnie ich zatrudniają . Pracują gorszych warunkach niż serwisanci Eltel i nie narzekają .

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niewolnik
 Opinia

Eltel to najgorsza firma dla pracownika nie ma tam warunków do życia jak tam pracownicy mieszkają w tych barakach to wstyd pisać . Praca 12 godzin cały rok gdzie jest PIP ile nożna pracować w ciągu roku

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niewolnik
 Opinia

Jeśli chcą pracownicy dożyć emerytury to niech z tą firmą Eltel skończą raz na zawsze to jest niewolnicza firma jeszcze takich warunków nie spotkałem nawet za komuny wstyd na właściciela z finlandii

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

A w Bielsku-Białej coraz więcej pracowników zwalnia się samych z Eltela . Większość znalazło lepiej płatną i mniej stresującą pracę za o wiele lepsze pieniądze .

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tytus
 Opinia

Drapiecie się jak koty , a wasza robota i tak nie ma przyszłości !!! Większość mądrych z Eltela poodchodziła , a Orange swoich ''inż'' i tak pozwalnia !!! I TYLE W TEMACIE !

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia

Nikt nie cwaniaczkuje tylko jeśli technik chce to potrafi i nie potrzeba nam inż. kiedy ich redukują w ,,O" . KAZDY SERWISANT BEZ PROBLEMU PRZEJDZIE SZKOLENIE I CERTYFIKACJĘ NA ŚWIATEŁKO. Już byli tacy co za biurka naprawiali uszkodzenia. Technik znający sieć powinien być doceniany bo na nich opiera się wskaźnik czy to światełko czy po miedzi . Nasza broń to wiedza na bieżąco i wtedy kierowniczek może nam; ... bo zawsze jest odpowiedz zgodna z procedurą . Jeszcze jedno monterów już nie ma są technicy zwiedzą i lepszą od inż. z innej epoki.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik orange Bielsko
 Opinia
@gość 30.10.2016 01:31

Jeżeli ci technicy wykazują się taka wielką wiedza to dlaczego ciągle szukają pomocy u pracowników grup technicznych PSiPU przy usuwaniu prostych uszkodzeń .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
inż OP Wrocław
 Opinia
@gość 30.10.2016 01:31

I właśnie przez takich serwisantów jak ty Eltel ma ciągłe problemy .Zamiast źle wypowiadać się o pracownikach posiadających wyższe wykształcenie , może czas pomyśleć o uzupełnieniu swojego wykształcenia . Technika nie stoi w miejscu a serwisanci z firmy Eltel tak .A co do certyfikacji to jedna wielka fikcja .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
as
 Opinia
@pracownik orange Bielsko 30.10.2016 15:02

bo z trudnymi sobie byś nie poradził !

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bl
 Opinia
@pracownik orange Bielsko 30.10.2016 15:02

Może dlatego żeby"inż" z opl pokazali na co ich stać i popracowali chociaż parę dni po te 12 godz, a nie godzina 16 i smród po nich został

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia

Wygląda że inż. wie co wykonuje się na światełku tylko że takie pomiary to podstawa zaliczenia certyfikacji. Takie szkolenia i zaliczenia bez problemu zaliczają z certyfikacją B .Ja proponuję pełne pomiary Kabel Shark dla HDSL lub VDSL z interpretacją wyników pomiaru to inż.. będzie musiał zrobić mgr.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pierwsza brygada
 Opinia
@gość 28.10.2016 22:08

cfaniaki pokazcie swoje umiejętnosci w terenie a nie przeglosowujecie sie na forum

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krakus
 Opinia

Firma zwalnia ludzi ma więcej pieniędzy , ale tylko teoretycznie .(usunięte przez administratora) Ludzi coraz mniej , obowiązków coraz więcej a firma jak czytam inwestuje w GPS-y za który oczywiście jest abonament . Jak to możliwe , że tak dużą firmą rządzą tacy ludzie ? Świadome działanie ?(usunięte przez administratora)Jeśli więc ktoś szuka pracy (za troszkę ponad najniższą krajową ) to zapraszamy do eltela . (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mnietek
 Opinia
@Krakus 25.04.2016 23:17

100% prawdy !!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia

Bzdety piszecie o FTTH światełko jest 50 razy prostsze od VDSL po miedzi i do obsługi nie potrzeba cwaniaczków inżynierów wystarczy technik zaprawiony w boju. Niestety przy każdej technologii trzeba kopać i zaliczać studnie. Taki cwaniaczek z ,,O" ciekawe czy się pobrudzi.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rudi
 Opinia

Rozwój technologii w kierunku FTTH spowoduje że będzie potrzeba coraz mniej ludzi do obsługi sieci a co za tym idzie ELTEL nie ma przyszłości . Jeżeli Eltel podejmie się obsługi tych sieci to powinien stawiać na inżynierów a nie szarpidrutów .

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
scyzor
 Opinia
@Rudi 17.10.2016 14:16

ta i inżynierki za 2 tysie na łapke będą targać swiatłowody po studzienkach i słupach

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
inż.orange katowice
 Opinia
@scyzor 19.10.2016 18:43

Zapłacą mu więcej niż 5000PLN ponieważ zaoszczędzą na tym że przy sieciach FTTH potrzeba będzie na strefę 4-6 inżynierów do obsługi a nie 40 monterów jak dotychczas . Zatem Panowie kable cu szybko do lamusa razem z szarpidrutami .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wb
 Opinia
@inż.orange katowice 20.10.2016 13:16

i z pomarańczowymi inżynierami co pierdzielą takie rzeczy... pomarańczki mają poślizg minimum pięć lat z tym ftth, inni operatorzy biją ich na głowę, chyba że zejdą z ceny... więc uważaj lepiej na redukcję etatów inżynierku ;)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Serwisant
 Opinia
@inż.orange katowice 20.10.2016 13:16

Ale jesteś do tyłu, wyjdź z za biurka i zobacz ile serwisantów pracuje na strefie , nie 40 tylko od 8-10 siedem dni w tygodniu na jednej strefie. A czy "TY " z wyższym wykształceniem inżynierskim będziesz chodził po studniach i brudził swoje zadbane rączki, żeby wciągać kopać ręcznie ( kilofem i szpadlem) oraz naprawiać światłowód. WĄTPIĘ. Serwisant

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mnietek
 Opinia
@inż.orange katowice 20.10.2016 13:16

Gdzie Ty tego inżyniera robiłeś, jaki masz staż ale widać że żaden ?? Pewnie jesteś jednym z tych ograniczonych ludków które pozostały w Orange ( dawni kierownicy i dyrektorzy ) i nie potrafią nic ale to nic zrobić na zasobach Orange . I człowiek traci czas na debilne rozmowy spełzające do niczego, a żadnego konkretnego rozwiązania i tylko słyszymy u nas jest dobrze. Gdyby nie Olsztyn to by nie było tam z kim rozmawiać i co jest potwierdzeniem wpisu jaki dałeś, w d... byłeś, g.. widziałeś i bzdury piszesz.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
inż orange katowice
 Opinia
@mnietek 27.10.2016 15:29

Pokaż mi montera w Eltelu który potrafi posługiwać się reflektometrem optycznym lub miernikiem mocy optycznej podstawowymi narzędziami do obsługi sieci światłowodowych . I jeszcze jedna uwaga wykonać pomiar to jedno a dokonać interpretacji wyników ze zrozumieniem to drugie . Co inżynier po politechnice to inżynier .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były Eltelowiec
 Opinia
@inż orange katowice 27.10.2016 16:42

Tak się składa ze reflektometrem i miernikiem mocy potrafię się posługiwać pracowałem przez jakiś czas w kolumnie światłowodowej (jeszcze TP) nie mam inżyniera, ale chciałbym się z tobą zmierzyć w terenie (studnie , rurociągi czy nawet FTTH w zaśmierdziałych piwnicach przy OPP ) i zobaczyć co potrafisz pod chmurką. W warunkach laboratoryjnych każdy potrafi zlepić włókno...... nie potrzeba do tego inżyniera. Praca w terenie weryfikuje umiejętności, nie goły papier nawet z najlepszej uczelni .A zdobycie certyfikatu "O" w piwnicy w Krakowie spawara na bębnie :-) :-) i KLD + MSN porażka.....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
asam
 Opinia

Od listopada 12H,ciekawe z kim konsultowane ;) Jak tam ftth w Bielsku? ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gangster
 Opinia

Złożyłem podanie, dostałem zaproszenie na rozmowę pytanie jaką kwotę mogę zaproponować zarobków? Podpowiecie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tytus
 Opinia
@Gangster 13.10.2016 22:28

Daj sobie spokój z Eltelem! Chyba że chcesz przegrać życie!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nik
 Opinia
@Gangster 13.10.2016 22:28

skit

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tytus
 Opinia

Kochani serwisanci Eltela, pochwalcie się podwyżkami !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ziomal
 Opinia
@tytus 04.10.2016 08:55

200 zł.....podwyżki , a wy

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
loll
 Opinia
@ziomal 04.10.2016 19:07

no niestety o wiele mniej

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wb
 Opinia
@tytus 04.10.2016 08:55

200 czyli teraz 2550... 20 lat w zawodzie, grupa A1.. przy wymaganiach pracodawcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
eltelowy robol
 Opinia

chyba czas na zmiane pracodawcy" Od 1 października 2016 r. pensja sprzedawcy-kasjera z trzyletnim stażem pracy wzrośnie w Biedronce z 2,45 tys. do 2,6 tys. złotych brutto. Natomiast najniższe wynagrodzenie pracownika rozpoczynającego pracę na etat na stanowisku sprzedawca-kasjer wyniesie 2300 złotych brutto. Oznacza to, że wynagrodzenie obowiązujące w Biedronce od października tego roku jest o blisko 25 proc. wyższe od aktualnej minimalnej pensji w kraju.":

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tytus
 Opinia

Mam atrakcyjną i pełną wyzwań pracę. Obecnie szukam dobrze płatnej.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FALKO)
 Opinia

Jak wyglądają warunki pracy w ELMO, czy podobnie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Kochani ! Jak już rozstaniecie się z Eltelem docenicie co zyskaliście . Mam nową pracę gdzie są zdrowe zasady , pracownik jest szanowany i relacje z kierownictwem są na jakimś poziomie !!Żal tylko straconych lat w Eltelu , ale zawsze późno niż wcale !! Więcej wiary w siebie . Pozdrawiam

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
as
 Opinia

niestety to prawda

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eletel
 Opinia

Powie mi ktoś dlaczego w TPT chcą zatrudniać przez pośrednika?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rudi
 Opinia
@Eletel 17.05.2016 19:50

Bo w każdej chwili mogą cię wywalić .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia

Nie starczyło na rachunek za Internet

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wb
 Opinia

jak tam wypłaty chłopaki? wszędzie minimum? nowy prezes nowe porządki...

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Jeżeli kolego chcesz PRZEGRAĆ ŻYCIE ,zatrudnij się w Eltelu ! Wybór należy do ciebie !

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Kiedy koledzy dojrzejecie ,zmądrzejecie i znajdziecie sobie normalną ,godną pracę ?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wiesiek
 Opinia

To jest ten moment w którym możemy jeszcze coś ugrać i następnego już nie będzie koledzy jak był Eltel prawie 90% deklarowało strajk a teraz gdy proponują nam dużo gorsze warunki pracy i płacy to macie jakieś skrupuły na dodatek Światowe dni Młodzieży są naszym sprzymierzeńcem w sprawie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
eltel
 Opinia
@wiesiek 02.05.2016 08:59

Tylko co chcecie ugrać jak Eltela już nie ma na Krakowie ? Ważne żeby nakraść jak najwięcej i oddać Teltechowi . Tak się kończy sprawa jak firma pozwoli zarządzać egoistom

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekawy
 Opinia
@eltel 03.05.2016 14:23

A TPT to święty , przecież ta forma przejścia to nic innego jak pranie pieniędzy , i wyłudzenie pieniędzy za na nowo powstałe etaty , co każdy niezbyt bystry zauważy jest czystą fikcją , bo to nie są nowe etaty tylko "niewolnicza praca" na zasadzie leasingu pracownika przez firmę "InT" firmie "TPT" , która dostaje zlecenia od firmy "O .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mariuszBB
 Opinia

A czego sie spodziealiśta? Zarobkuw jak u Cukenberga?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
alex
 Opinia

Witam Krakow już sprzedany do TPT /Teoretycznie bo serwisanci podzieleni na dwie firmy posredniczace / kierownicy w TPT, umowa na rejon woj. małopolskie i sląskie a wiec po nas bedzie Bielsko , jewstesmy smieciamy czas zmienic branże

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joko
 Opinia

Chodzi Ci o Kraków ?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
poinformowany
 Opinia

monterów i kadrę kierowniczą z płacami i urlopami przejmuje firma - In Temporis Polska sp. z o.o , napisy na ubraniach roboczych TELTECH . Niestety bez dysponentów . Wiele się nie zmieni , ale jest kompletny brak funduszu socjalnego .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Eltel Networks - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny