Eltel Networks

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 880 ocen.

Opinie o Eltel Networks

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks

Asam

Co tam się panowie podziało w Poznaniu, że ludzi ściągają?

roli
@tom 28.08.2017 09:51

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

roli
@Asam 25.08.2017 00:54

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

Były J018

Kategoria A doskonała znajomość sieci na kilku grupach technicznych ,2400 było po ostatnich podwyzkach. Praca 12h -- jestem szczęśliwy bo już były eltelowiec. Normalna praca inna branża ale szybko się zaaklimatyzowałem super klimat w pracy, wspaniali współpracownicy. Do pani Admin chce pani kopie SMS od kierownika (mobilizujące do pracy?) Mam w głębokim poważaniu pociąganie Jego i wielu mu podobnych do odpowiedzialności, pomimo że straciłem trochę zdrowia przez nich. Życie ich rozliczy. Ledy Pank o nich już dawno śpiewało taką piosenkę.

Już były i szczęśliwy
@Były J018 09.01.2018 20:23

Gratuluję podjęcia mądrej decyzji porzucenia Eltela,a obecnie Nexotecha !!! Każda inna praca jest o niebo lepsza niż w "Eltelu"Nexotechu !!!! Każdy kto zrezygnuje z pracy w tej pożal się Boże firmie nigdy ,ale to nigdy nie będzie tego żałował !!!!!

Patrycja

@Już były i szczęśliwy a czy ja napisałam, w tym komentarzu, że złamał? Zapytałam o szczegóły, bo takie również jest zadanie moderatora, żeby sprawiać by dyskusja była merytoryczna i zawierała dużo informacji, przydatnych dla innych użytkowników. @ex pracownik nie rzucaj nazwiskami, bo nie taki jest tu tego cel. Jeżeli rzucasz takie oskarżenia w kierunku firmy Eltel Networks to czy jesteś pewien definicji mobbingu? Wiem, że nie każdy dobrze rozumie to pojęcie, dlatego pytam.

Patrycja

@mnietek nie mam wglądu do niczego, bo nie jestem pracownikiem Eltel Networks. Jestem moderatorem forum, a odpowiedzi na stawiane przeze mnie pytania są pomocne w podejmowaniu decyzji zawodowych. Jesteś pewien, że w firmie występuje mobbing? Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." To właśnie występuje w Eltel Networks?

Pracownik
@Były serwisant 20.10.2017 22:11

I Chyba tak zrobię bo i robotę znam, a facet mówił na tyle konkretnie, że mnie zainteresował

ex pracownik
@Patrycja 29.09.2017 13:01

Mobing chanstwo i arogancja ze strony kierowników na pożądku dziennym była jak ja pracowałem widzę że uparcie Pani drąży temat to może muszę zacząć rzucać nazwiskami i opisać co sie działo na grupie technicznej Rzeszów ???

Patrycja

@INDIANA JONES ale zawsze tak wyglądały Twoje zarobki w Eltel Networks? Możesz więcej powiedzieć coś więcej o swojej pracy w firmie? Na czym polega? Dlaczego nazywasz pracę w firmie przygodą życia?

Wierny do końca :-)
@Patrycja 19.12.2017 14:23

Jeżeli ktoś pisze ze PRACA jest do bani to kłamie..pracuje już naprawdę długo ..przez PPTiT,TPSA,ORANGE,K-TEL,ELTEL...no i teraz ta katastrofa..to nie praca jest tu problemem a brak rąk do pracy i zarządzanie przez dyrektorów..prezesów.itp mało ogarniętych panów w BIAŁYCH KOŁNIERZYKACH...jak słyszymy pomysły PANÓW włos jezy się na głowie..tylko GPS i wytrzeszcz oczu dostają..Całkiem niedawno rozliczano nas i opłacano za efekty pracy..a teraz pan dyrektor budzi się z krzykiem w nocy bo jakiś serwisant pojechał do sklepu po Piwo..szok!! jak go na to stać przy tych zarobkach ;-)

Irekbojdo
@Wierny do końca :-) 03.01.2018 22:15

A ja twierdzę,że była do bani i dlatego już tam nie pracuję !!! I wiem co piszę

niewolnik

Pracowałem w firmie Eltel Networks w Widełce było dobrze dopóki nie została sprzedana Eltelowi straszne oszczędności zabrali wszystko obniżyli stawki godzinowe do najniższych i zwalniają pracowników niedługo Widełka przestanie istnieć jako zakład 3 dni chorobowego nie ma premi ani premi rocznej za dojazdy nie płacą każą robić soboty i niedziele za dojazd a w jakich warunkach pracownicy mieszkają w tych budach to starch nie wiem kto to wszystko robi czy z Olsztyna czy z Finlandii szkoda że to jest pracodawca z Finlandii i musiałem się zwolnić to nie jest firma to jest (usunięte przez administratora) od tej firmy z daleka jak chcesz dożyć emerytury Pracowałem w różnych firmach ale takiej nie widziałem , Praca od rana do nocy i tak cały rok nie ma prawa pracownika

Gosc
@niewolnik 26.11.2017 13:26

Ja jestem ciekawy gdzie w tym wszystkim jest Państwowa Ispekcja Pracy i związki. Brak słów co się dzieje w tej Polsce. Dlaczego z władzi PIS nie zrobi z tym pożądku. Kiedyś też pacowałem w tej firmie i mogę powiedzieć że było całkiem nieźle. Jak taką dobrą firme z Widełki można niszczyć

Hb

Czytam Was już od dłuższego czasu i niestety to wszystko prawda. Występuje także mobbing.pozdr

irekbojdo

Zdrowych radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku , a przede wszystkim nowej lepszej pracy życzy były pracownik Eltela .

INDIANA JONES

Dziś odebrałem wypłatę..hmmm to wielkie słowo..renta..zapomoga..500+..zarobki raczej pomocowe niż rozwojowe 1950 zł na rękę ..27 lat pracy !!! sieć w małym paluszku... Pracuję bo muszę ..taka sytuacja Mam wrażenie że zarządzają nami żyją w innym wymiarze..jak to pociągnie jeszcze do wiosny to max tak więc jeżeli ktoś ma ochotę liznąć co to znaczy praca w (usunięte przez administratora) to nich spróbuję ...gwarantuję PRZYGODA ŻYCIA !!!!!!

Już były i szczęśliwy
@INDIANA JONES 08.12.2017 21:05

I ty jeszcze pracujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrycja

Czy wszystkie komentarze są osób z technicznych działów? @Już były i szczęśliwy jako kto pracowałeś w firmie Eltel Networks? Mimo to w każdym ogłoszeniu o pracę można znaleźć informacje o atrakcyjnym wynagrodzeniu, a Wy w swoich komentarzach temu przeczycie. Ważne, by tą kwestię wyjaśnić, bo jest sporo ofert pracy i pewnie ktoś chciałby z nich skorzystać.http://www.eltelnetworks.com/pl-pl/polska/kariera/kariera/oferty-pracy

Były serwisant
@Szukający 23.11.2017 17:17

W Lidlu po dwóch latach stażu do 3800 zł brutto!

Asam
@Patrycja 23.11.2017 13:13

Tylko, że Eltel - a już nie ma. Nowy właściciel to firma NexoTech , co jej zmienia faktu , że nadal to dno. 2200zl brutto to jakieś nieporozumienie. Nie będę pisać gdzie taki problem występuje, niech prezes sam zobaczysz stawki brutto na terenie Polski i wyciągnie wnioski.

Już były i szczęśliwy

Wreszcie opuściłem tego eltela, jakaż ulga! Wszystkim życzyłbym tego uczucia!

Już były i szczęśliwy
@m 16.11.2017 01:10

Śmieszny jesteś wysoki człowieku co musisz się poniżać !!!! Ja opuściłem tą "firmę"bo mam godność i honor !!!!Ale ty tego i tak nie zrozumiesz!!!!!!!Dunaj tam do końca świata i jeszcze dzień dłużej !!!! Nexotech takich potrzebuje jak ty wysoki człowieczku !!!!

Już były i szczęśliwy
@m 16.11.2017 01:10

Dlaczego mierzysz kogoś swoją miarą??? Jeżeli naginasz GPS i robisz jakieś lewe robótki jak to piszesz, to nie chwal się tym na forum!!! Jeszcze raz Ci przypomnę, NIGDY NIE MIERZ NIKOGO SWOJĄ MIARĄ!!! Zapamiętaj to sobie na całe życie "m".

Były serwisant

Dobra rada! Panowie serwisanci kończycie karierę w Eltelu, bo niedługo obudzicie się z ręką w nocniku!!

Były serwisant
@m 16.11.2017 01:15

Chrząszczyżewoszczyce powiat Łękołody !!!Chcesz przyjechać ipogratulować mi mądrej decyzji porzucenia Eltela ??? Jesteś bardzo sfrustrowany !!!

Były serwisant
@m 16.11.2017 01:15

Jak piszesz posty o godz. 01.15 to musisz być bardzo sfrustrowany!!! Ja o tej godz. już dawno smacznie śpię!

Patrycja

@niewolnik w jaki sposób twoim zdaniem zarząd Eltel Networks "niszczy" pracowników? Pisząc takie oskarżenia powinno się je uargumentować, bo na forum muszą się znajdować tylko i wyłącznie prawdziwe, potwierdzone i rzetelne informacje

mnietek
@Patrycja 22.09.2017 10:32

Nie wiem kim Pani jest dla firmy ale to szczera prawda !! Niszczenie , niewolnictwo , mobbing w tej pracy to chleb powszedni i jak Pani ma wgląd na strefy proszę zobaczyć ile ludzi odeszło i nie to, że im się praca nie podobała bo pracowali po 30 lat a przez nagonkę na nich psychicznie nie wytrzymali i odeszli. Wcale nie do lepszej pracy pod względem płacy, ale do normalnej nawet za mniejsze pieniądze gdzie człowiek jest tam człowiekiem a nie śmieciem jak w Eltelu !!!

m
@mnietek 28.09.2017 20:53

Chłopie to po co tu jeszcze pracujesz ?

Asam

Swoją drogą wiadomo co to w ogóle za firma? Wpisując w przeglądarce NexoTech podstawia się tylko "coś" z siedzibą w Barcelonie? Żadnego profilu na tak popularnym Facebooku, żadnej strony internetowej, kompletnie nic. Kim , lub czym aktualnie jest Eltel?!

Były szczęśliwy
@Asam 29.09.2017 23:52

Był i jest niczym !!!Współczuję wszystkim jeszcze pracującym w tej "firmie !!!!

Asam

Chyba czas zmienić zakładkę na "opinie o NexoTech - Luboń" ????

Ewelina

Pytanie, czy w Eltelu na strefach praktykuje się fałszowanie list obecności? (np.urlopy) Bo gdyby dochodziło do taki praktyk to jest na to paragraf! Piszcie, pozdrawiam :-)

niewolnik

To jest wstyd dla właściciela Finlandii w tej kwestii może jest winny zarząd polski to on niszczy pracowników A Finlandia ma to gdzieś po co ma wejść w konflikt z pracownikami woli zlecić komuś w tej pracy nie ma tam warunków do pracy nie dożyją do emerytury . Polski zarząd dostał pełną władze od Finlandii którzy się chcą przypodobać i nie chcą płacić za 45 lat pracy zbili mi stawkę 18 na 13 zł . Nie pamiętam takiego zakładu nawet za komuny wolę pójść na bezrobocie albo wyjechać do Anglii pracownika musi coś trzymać a nie żeby myślał o zwolnieniu

Patrycja

Firma Eltel Networks szuka pracowników. Poszukują: Inżyniera budowy w Toruniu, Asystent kierownika / koordynatora projektu ze znajomością j. niemieckiego, Projektanta i asystenta projektanta w Toruniu, Operatora dźwigu -kierowcę w Olsztynie, Technika telekomunikacji w Olsztynie, Elektromechanika samochodowego w Olsztynie i Operatora – kierowcę. Czy ktoś pracował na tych stanowiskach i powie czy warto aplikować? Czy są zalety pracy dla tej firmy?

roli
@Patrycja 07.09.2017 13:47

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

kkk

nexotech

ja tu tylko sprzątam

Ja również jestem na urlopie i nie ma żadnych telefonów. Zero stresu mimo iż jestem pracownikiem eltela. Każdy tylko narzeka, ale jak serwisant jest dobry to w godzinach pracy ogarnie sobie uszkodzenia, zakupy do domu, pozałatwia swoje sprawy i nikt się do niego nie dowali. A jeśli jest wystarczająco dobry, to zarówno na Cu jak i na FTTH dorobi sobie na boku, bo wszyscy wiedzą że się da, jeśli się potrafi coś oczywiści i się chce. Pierdzielicie że Ukraińcy budują sieć światłowodowej, tylko dlatego że wam się nie chce, każdy wie że oni tego nie wyspawają, tylko.... Więc nie narzekajcie. Prawda jest taka że w Eltelu siedzą tacy którzy nic nie potrafią (tzw. ochronka, scheda po złotych czasach tepsy) oraz tacy którzy coś potrafią, a nawet więcej i siedzą tam bo potrzebują eltela z jego zapleczem sprzętowym i logistycznym.

wujekdobrarada
@ja tu tylko sprzątam 08.08.2017 00:12

gdy eltel Ci zbrzydnie i stanie się piekłem wsadź głowę do klopa i pierdyknij deklem

robotnik

Nie wiem co teraz się dzieje w Eltelu, ale cieszę się że zmieniłem pracę... Eltel to jeden wielki stress..

Irekbojdo

Jestem na urlopie nad morzem i cieszę się, że to nie Eltel daje mi ten urlop!!!!!! A po urlopie bez żadnego stresu wracam do pracy, czego wszystkim życzę.

Patrycja

@Były serwisant @Były monter Czy moglibyście napisać coś więcej na temat Waszej współpracy z Eltel Networks? Jak wyglądała, jakie warunki proponuje pracodawca?

Były serwisant
@Patrycja 19.07.2017 14:54

Chcesz przegrać życie zatrudnij się w Eltelu!!! Wyczerpująca odpowiedź?

Były murzyn

Nie pracuje w tym gownie już 3 lata ale zostały mi jeszcze nerwowe nawyki z eltela mimo ze mam spokojna prace za godziwe pieniadZe. O 16 trzaskam drzwiami i żadnych telefonów po pracy. Ludzie nie bójcie się zmienić pracy oni wykorzystują to ze się boicie odejść. Efekt jest taki ze robią z wami co chcą. Eltel to murzyńska firma dziki zachód dno i 3 metry mułu.

Szczęśliwy
@Były murzyn 04.07.2017 20:13

Ci co zostali w eltelu to są niereformowalni, nawet jak im nie będą płacić wypłaty i tak przyjdą do pracy w niedzielę!!!

No Coment

Mądrzy to są w Firmie Eltel... hahah znaczy się byłej Firmie... mowa tutaj o tych wszystkich ponad nie o biednych serwisantach którzy robią całą robotę bez których firma nie mogłaby istnieć ! Lecz dla kierownictwa chętnych jest na pęczki tylko moje pytanie gdzie ci wszyscy chętni ? Kogo wezmą Józia czy Stasia spod sklepu ? Nawet taki Józek nie robiłby za te pieniądze tej roboty i po tyle godzin nie wspominając o stresie i presji jaka ciąży na pracowniku... Serwisant w Eltelu jest : Kierowcą, Sprzątaczką, Sekretarką, Telefonistą, Psychologiem, Jasnowidzem, Cudotwórcą.... itd. Wracając do chętnych do pracy to kilku takich przerabiałem którzy pojeździli 2-3 dni jako pasażerowie nic nie robiąc tylko się szkoląc pouciekali aż się za nimi kurzyło... i tyle było ich widać xD Najwyższy czas powiedzieć NIE postawić się i zacząć być traktowanym jak człowiek nie jak jakaś maszyna ustawiona na słupki... Zresztą maszyny się konserwuje wymienia części i przede wszystkim się o nie dba.. A o was ktoś dba ? O wasze zdrowie ? Czy ktoś się was zapytał kiedyś czy jesteście zmęczeni? Nie nikt o to nie pyta najlepiej jeszcze wyczyśćcie kolejki by nic nie zostało na drugi dzień a to że kręci wam się w głowie z przemęczenia z tej całej gonitwy za słupkami to już nikt nie widzi... Ludzie wykonujecie bardzo niebezpieczną pracę jeździcie samochodami wychodzicie na wysokość jesteście krok od tragedii... Aby wykonywać taką pracę trzeba być wypoczętym maksymalnie skoncentrowanym a nie ledwo chodzącym zaprogramowanym organizmem który jest wykończony pracą kilkanaście dni z rzędu... Tak nie może dalej być nie dajcie się wykorzystywać za takie pieniądze wy tu jesteście Panami bo bez was by nie było niczego... Myślicie że Ci wszyscy zza komputera by was zastąpili ?? Hehehe to są dwa różne światy realny i wirtualny i nikt tego nie zrozumie zza biurka jak to naprawdę jest jaka to jest ciężka praca ile człowiek ryzykuje za te marne grosze... Dlatego nie dajcie się walczcie o swoje i nie tylko dla siebie walczcie razem dla kolegów którzy tak jak wy wykonują taką samą CIĘŻKĄ i niewczięczną pracę...

Były pracownik
@No Coment 29.06.2017 18:54

Dobrze napisane, ale po co się męczyć w takiej firmie. Rynek pracy oferuje lepsze oferty za godziwe wynagrodzenie! Trochę wiary w siebie !

Były szczęśliwy

Gratulacje w nowej lepszej firmie, hihihaha!!!!! Z tego co wiem tam są dopiero jaka!

kenez

Od wczoraj Eltel sprzedany firmie BKJ.Zobaczymy co teraz będzie.Boże chroń pracowników.

Były pracownik
@kenez 28.06.2017 17:40

Mądrzy już poodchodzili! Aż dziw, że jeszcze tylu ludzi tkwi w tej firmie!!!!

Były monter
@kenez 28.06.2017 17:40

to jest słynny Huapol który podstawił firemkę żeby was kupiła ta firma jeszcze gorsza od Eltela nie pchajcie się tam bo skonczycie jak pracownicy Enevy którzy przeszli do Huapolu!!!!

Socjalny..

Kto pracował w tej firmie nie może powiedzieć że jest praca jest do dipy...fajni ludzie...możliwość rozwijania się...jedyny minus to zarobki...dziś w tych realiach trzeba dać zarobić tu w Eltelu tego nie ma..A wielka szkoda bo patrząc z perspektywy czasu odeszło z firmy wielu naprawdę wartościowych ludzi których nie da się zatkać ludźmi z łapanki...szkoda..żenada.

irek bojdo wrcław

Od 1 marca 2017 Lidl zwiększa wynagrodzenia pracowników sklepów. Po podwyżkach pensja na stanowisku pracownika sklepu wynosi 2550 - 3300 zł brutto na początku pracy. Już po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do poziomu 2750 zł - 3500 zł brutto, a po dwóch latach stażu pracy do 3000 zł 3800 zł brutto. A ile płaci Eltel serwisantom z wieloletnim doświadczeniem (np. z dwudziestoletnim)???? Pozdrawiam

jakakkaka
@elek 01.04.2017 21:03

A co sadzicie o pracy dyspozytora. Trochr korporacja sie z tego porobiła. Wszystko szybko niczym akord

mietek
@irek bojdo wrcław 21.03.2017 20:41

.... a Eltel płaci pracownikowi z 29 letnim stażem 2400 zł brutto :) i zapierdol w świątek piątek i niedzielę

Wujek NPD

Niestety życie wymaga poświęceń, a nie codzienne opuszczanie biura o 15.59 W taki sposób ELTEL będzie tylko na szarym końcu i nic a nic nie wywalczy.

Pracownik Eltela

Dno dno i dno mają piękne ideały ale człowieka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca stresująca i zarobki marne oraz praca w pojedynkę.

monteros

Czy ktoś słyszał o sprawie przeciwko Eltelowi o niewypłacone odprawy?

Prawda

Gdyby nie firmy zewnętrze to by się ten komunistyczny system już dawno rozsypał, bo nie ma kto zarobić robiąc skutecznie instalacje. Pozdrowienia dla lewaków i pensjonariuszy z Eltelu, pamiętajcie jaka praca (mało produktywna) taka płaca. A firmy zewnętrze nie śpia, dzięki swojej polityce braku mocnego stanowiska głupawego kierownictwa będziecie czyścić buty komu innemu niebawem .

irek bojdo wrocław

Życzę wszystkim Zdrowych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku, a przede wszystkim powodzenia w szukaniu nowej pracy.

mistrz patelni szara wara

do pracownika Orange Bielsko: a może dlatego oddają do Was byście pokazali co umiecie? Co serwisanci mają zrobić by na linii od długości 4,5 km i odczepach na kablu KR sprawnie działała usługa np. DSL 10MB? Do ludzi weryfikujących nasze odpisy nie dociera że linia jest zbyt długa, co mam na plecach przenieść centralę bliżej klienta??? Wracając do FTTH to chciałbym aby inżynier Orange wykonał instalację z TV i multiroomem w slocie 3h, gdzie trzeba jeszcze zagipsować dziury po wierceniach, gdzie przychodząc do klienta na montaż, klient jest ździwiony że będziemy wiercić jakieś dziury (bo sprzedawca zapewniał że w miejsce starych kabli wciśniemy światłowód. Pierwsza godzina slotu schodzi na wytłumaczeniu klientowi na czym to polega i dojście do konsensusu, gdzie możemy wiercić, gdzie będzie zamontowane gniazdko, FB i dekoder. Że o ciemnościach na klatkach, gdzie robimy spaw nie wspomnę, bo w każdym bloku są zamontowane czujniki zmierzchowe. Wszystko fajnie wygląda na papierze i na słupkach pseudo menedżerów!! I te uwagi tyczą się także Eltela!! Bo poganiacze bydła w tej firmie przechodzą już samych siebie!!!

inż Orange Katowice
@mistrz patelni szara wara 17.12.2016 13:59

Nie inż. Orange ale zamiast Eltela instalacje u klientów będą wykonywać Ukraińcy .W B-Białej podwykonawcy TP Telech i Fonbud do układania instalacji FTTH w kanalizacji właśnie ich zatrudniają . Pracują gorszych warunkach niż serwisanci Eltel i nie narzekają .

niewolnik

Eltel to najgorsza firma dla pracownika nie ma tam warunków do życia jak tam pracownicy mieszkają w tych barakach to wstyd pisać . Praca 12 godzin cały rok gdzie jest PIP ile nożna pracować w ciągu roku

niewolnik

Jeśli chcą pracownicy dożyć emerytury to niech z tą firmą Eltel skończą raz na zawsze to jest niewolnicza firma jeszcze takich warunków nie spotkałem nawet za komuny wstyd na właściciela z finlandii

były pracownik

A w Bielsku-Białej coraz więcej pracowników zwalnia się samych z Eltela . Większość znalazło lepiej płatną i mniej stresującą pracę za o wiele lepsze pieniądze .

tytus

Drapiecie się jak koty , a wasza robota i tak nie ma przyszłości !!! Większość mądrych z Eltela poodchodziła , a Orange swoich ''inż'' i tak pozwalnia !!! I TYLE W TEMACIE !

gość

Nikt nie cwaniaczkuje tylko jeśli technik chce to potrafi i nie potrzeba nam inż. kiedy ich redukują w ,,O" . KAZDY SERWISANT BEZ PROBLEMU PRZEJDZIE SZKOLENIE I CERTYFIKACJĘ NA ŚWIATEŁKO. Już byli tacy co za biurka naprawiali uszkodzenia. Technik znający sieć powinien być doceniany bo na nich opiera się wskaźnik czy to światełko czy po miedzi . Nasza broń to wiedza na bieżąco i wtedy kierowniczek może nam; ... bo zawsze jest odpowiedz zgodna z procedurą . Jeszcze jedno monterów już nie ma są technicy zwiedzą i lepszą od inż. z innej epoki.

as
@pracownik orange Bielsko 30.10.2016 15:02

bo z trudnymi sobie byś nie poradził !

Bl
@pracownik orange Bielsko 30.10.2016 15:02

Może dlatego żeby"inż" z opl pokazali na co ich stać i popracowali chociaż parę dni po te 12 godz, a nie godzina 16 i smród po nich został

gość

Wygląda że inż. wie co wykonuje się na światełku tylko że takie pomiary to podstawa zaliczenia certyfikacji. Takie szkolenia i zaliczenia bez problemu zaliczają z certyfikacją B .Ja proponuję pełne pomiary Kabel Shark dla HDSL lub VDSL z interpretacją wyników pomiaru to inż.. będzie musiał zrobić mgr.

pierwsza brygada
@gość 28.10.2016 22:08

cfaniaki pokazcie swoje umiejętnosci w terenie a nie przeglosowujecie sie na forum

gość

Bzdety piszecie o FTTH światełko jest 50 razy prostsze od VDSL po miedzi i do obsługi nie potrzeba cwaniaczków inżynierów wystarczy technik zaprawiony w boju. Niestety przy każdej technologii trzeba kopać i zaliczać studnie. Taki cwaniaczek z ,,O" ciekawe czy się pobrudzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

inż orange katowice
@mnietek 27.10.2016 15:29

Pokaż mi montera w Eltelu który potrafi posługiwać się reflektometrem optycznym lub miernikiem mocy optycznej podstawowymi narzędziami do obsługi sieci światłowodowych . I jeszcze jedna uwaga wykonać pomiar to jedno a dokonać interpretacji wyników ze zrozumieniem to drugie . Co inżynier po politechnice to inżynier .

Były Eltelowiec
@inż orange katowice 27.10.2016 16:42

Tak się składa ze reflektometrem i miernikiem mocy potrafię się posługiwać pracowałem przez jakiś czas w kolumnie światłowodowej (jeszcze TP) nie mam inżyniera, ale chciałbym się z tobą zmierzyć w terenie (studnie , rurociągi czy nawet FTTH w zaśmierdziałych piwnicach przy OPP ) i zobaczyć co potrafisz pod chmurką. W warunkach laboratoryjnych każdy potrafi zlepić włókno...... nie potrzeba do tego inżyniera. Praca w terenie weryfikuje umiejętności, nie goły papier nawet z najlepszej uczelni .A zdobycie certyfikatu "O" w piwnicy w Krakowie spawara na bębnie :-) :-) i KLD + MSN porażka.....

asam

Od listopada 12H,ciekawe z kim konsultowane ;) Jak tam ftth w Bielsku? ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tytus
@Gangster 13.10.2016 22:28

Daj sobie spokój z Eltelem! Chyba że chcesz przegrać życie!

Nik
@Gangster 13.10.2016 22:28

skit

tytus

Kochani serwisanci Eltela, pochwalcie się podwyżkami !

loll
@ziomal 04.10.2016 19:07

no niestety o wiele mniej

wb
@tytus 04.10.2016 08:55

200 czyli teraz 2550... 20 lat w zawodzie, grupa A1.. przy wymaganiach pracodawcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa.

eltelowy robol

chyba czas na zmiane pracodawcy" Od 1 października 2016 r. pensja sprzedawcy-kasjera z trzyletnim stażem pracy wzrośnie w Biedronce z 2,45 tys. do 2,6 tys. złotych brutto. Natomiast najniższe wynagrodzenie pracownika rozpoczynającego pracę na etat na stanowisku sprzedawca-kasjer wyniesie 2300 złotych brutto. Oznacza to, że wynagrodzenie obowiązujące w Biedronce od października tego roku jest o blisko 25 proc. wyższe od aktualnej minimalnej pensji w kraju.":

tytus

Mam atrakcyjną i pełną wyzwań pracę. Obecnie szukam dobrze płatnej.

FALKO)

Jak wyglądają warunki pracy w ELMO, czy podobnie.

były pracownik

Kochani ! Jak już rozstaniecie się z Eltelem docenicie co zyskaliście . Mam nową pracę gdzie są zdrowe zasady , pracownik jest szanowany i relacje z kierownictwem są na jakimś poziomie !!Żal tylko straconych lat w Eltelu , ale zawsze późno niż wcale !! Więcej wiary w siebie . Pozdrawiam

Zostaw opinię o Eltel Networks - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks