Eltel Networks

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 890 ocen.

Eltel Networks
2 890 6 1

Opinie o Eltel Networks

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks

Irek b. Wrocław

Jestem na urlopie nad naszym polskim pięknym morzem ,a co jest najważniejsze ? Że urlopu nie daje ni żaden Eltel ,a tym bardziej jakiś Nexotech !!!!!!!!

?Niezależny!

Sukces Solidarności w Volkswagen Poznań. Zarząd firmy podjął decyzję o zatrudnieniu na umowę o pracę osób wykonujących pracę w Volkswagenie, ale zatrudnionych przez Agencję Pracy Tymczasowej.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie?

J23
@Zainteresowany 19.04.2018 20:21

NEVER !

fvck

w eltelu już jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogólnie smród, bród i ubóstwo normalnie wstyd sprzęt do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkiego brakuje, kretyńskie do granic możliwości procedury które tylko utrudniają pracę no ale to po to aby zgnoić pracownika i zwalić całą winę na niego, dodatkowo kierownik (usunięte przez administratora), NIE POLECAM PRACY TAM, najbardziej ch**owa praca w mojej karierze...

Były serwisant
@fvck 18.09.2013 21:04

Prawda taka jest !!!!!!!Procedury to faktycznie kretyństwo które utrudnia pracę !!!!Masz 100% rację !!!!

fan

eltelowiec - 2013-03-11 13:37:24 Inspekcja pracy ma to wszystko głęboko nie na się co łudzić że wam coś pomoże w takich błahych sprawach.Na jednej ze stref południowych jest kierownik który od lat uprawia taki mobbing że się w pale nie mieści, wręcz znęca się na pracownikach. Dostaje takie niepisane przyzwolenie od dyrektora.Była inspekcja i powiedzieli jak macie dowody to sobie zgłoście do sądu pracy ,ręce umyli i pojechali.Nikt nie ma zamiaru się z gnojem sądzić więc robi dalej swoje.Jak macie podobne problemy to radzę zbierać dowody: SMS-y ,e-maile i co tylko możliwe.Kiedyś mogą się przydać.Chyba wiem o kogo chodzi.Faktycznie,co ten człowiek wyprawia jest ponad wszystko.

PAJACU
@fan 11.03.2013 18:09

Pszyjedzie ci inspekcja pajacu

serwisant

Jak ktoś walczy brutalnie to odpowiedz też musi być brutalna. Pamiętajcie w jedności siła. Nie dajmy złu rosnąć w siłę .Samo się nie zrobi . Komuna ołowiem straszyła i jest nadal? A szkoda bo mnie polityka nie obchodziła .Gdy przyszedłem do pracy w PRL to jako uczeń dostałem komplet narzędzi do tego premie ,szkodliwe, bony na mleko a w Eltelu lepiej nie mówić firma z ISO. A teraz w epoce wtórnego analfabetyzmu im głupszy to ma wysokie stanowisko. Historia pokazała wielokrotnie że nieraz są potrzebne rozwiązania siłowe. Ostatni raz wysyłamy pismo o podwyższę do dyrekcji. Wystarczy że serwisant zacznie przestrzegać procedur. Mi wychodzi że jak 2 uszkodzenia zrobię to będzie bezpiecznie dla mnie , mniej pomyłek i jakość której żąda Eltel i TP. Mało kar mniej tłumaczenia będę miał czas na notowanie wszystkiego .Wszystkich nie zwolnią .Nas jest tak mało że jest zwolnienie kogoś doprowadzi do autodestrukcji firmy. Są wśród nas też lizusy oni się sami wykończą .Panowie szkoda nerwów to wszystko idzie ku upadku. Jeszcze jedno każdy z nas ma certyfikat nawet kierownikowi nie wolno odpisywać uszkodzeń. Ja powiedziałem kieratowi jeśli ktoś odpisze na mnie uszkodzenia to pozwie go do sądu nie o 2 zł

Kierofnik
@serwisant 12.03.2013 22:13

Jusz sie boje

INDIANA JONES

Dziś odebrałem wypłatę..hmmm to wielkie słowo..renta..zapomoga..500+..zarobki raczej pomocowe niż rozwojowe 1950 zł na rękę ..27 lat pracy !!! sieć w małym paluszku... Pracuję bo muszę ..taka sytuacja Mam wrażenie że zarządzają nami żyją w innym wymiarze..jak to pociągnie jeszcze do wiosny to max tak więc jeżeli ktoś ma ochotę liznąć co to znaczy praca w (usunięte przez administratora) to nich spróbuję ...gwarantuję PRZYGODA ŻYCIA !!!!!!

Derektorw
@INDIANA JONES 08.12.2017 21:05

Poszukaj zaginionej arki

Patrycja

@Już były i szczęśliwy jestem moderatorem i nie dla siebie potrzebuje tych informacji, tylko dla użytkowników. Dzięki moim pytaniom na forum pojawia się więcej ciekawych i przydatnych informacji o NEXOTECH.

Derektor
@Patrycja 15.03.2018 09:59

Allah akbar !!!

Złośliwiec

Ty możesz mieć racje Zasada domina Witam. Mam niezłą radę na nagonkę kierownictwa jak on wykonują absurdalne telefony tak i wy możecie ich zagiąć wykonując do nich telefony panie kierowniku jadę na szafkę, panie kierowniku jadę na słupek, panie kierowniku muszę do toalety, panie kierowniku jadę na ulice. Jak przestanie odbierać wysyłajcie smsy. Heheheh Na 100 wysłanych wiadomości 20 będzie z poważna informacja Jak będzie kasował wszystkie 100 za jednym zamachem To wy będziecie mieli potwierdzenie z własnego telefonu ze wysyłaliście. Będzie zmuszony do czytania każdego z nich Hehehehe Plus do tego nagrywajcie rozmowy z kierownikami Hehehe 10 telefonów od 10 pracowników do jednego kierownika to daje 100 telefonów Hehehehe 100 telefonów przez 7 dni to aż 700 hehehe

Derektor
@Złośliwiec 14.04.2018 23:17

ALLAH AKBAR!

AA

Ostatnio podnieśli pensje części monterów na Pd. Polski do 3500 brutto .

BB
@AA 16.05.2018 18:33

Anonimowy Alkoholik?

Były J018

Kategoria A doskonała znajomość sieci na kilku grupach technicznych ,2400 było po ostatnich podwyzkach. Praca 12h -- jestem szczęśliwy bo już były eltelowiec. Normalna praca inna branża ale szybko się zaaklimatyzowałem super klimat w pracy, wspaniali współpracownicy. Do pani Admin chce pani kopie SMS od kierownika (mobilizujące do pracy?) Mam w głębokim poważaniu pociąganie Jego i wielu mu podobnych do odpowiedzialności, pomimo że straciłem trochę zdrowia przez nich. Życie ich rozliczy. Ledy Pank o nich już dawno śpiewało taką piosenkę.

Kategoriabaranie
@Były J018 09.01.2018 20:23

A Rh-

majkel

Zapraszam do grupy koledzy, można dzielić się doświadczeniem! https://www.facebook.com/groups/1970036149951605

Derektor
@majkel 23.03.2018 00:07

Majkel dźekson

Hb

Oszukują wszystkich i wszędzie nie tylko serwisantow bo już w biurze w Luboniu traktują ludzi jak ścierki oszukują i pozbawiając wszystkiego. Kierownicy są jak zarazy. Polecam wam za nadgodziny zrobić proces zbiorowy A kierowników pociągnąć do odpowiedzialność za mobilny wykorzystywanie zastraszania. Co oni sobie myślą A ja się napiszę że środki na działalność charytatywna i jeszcze kwotę większą to już wogole są uzna ich że będę płacić. Nie dajcie się im.

Derektor
@Hb 04.04.2018 14:34

Zamknij ryj

NICK

Firma ta jest złodziejska. I co z tego że podnieśli. Za to będziecie robić więcej na pewno się opłaca ???.

NACK
@NICK 21.05.2018 17:13

Ty ..uju

Jerzy

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Obserwator
@anonymous 16.05.2018 18:25

Kto mądry zatrudnia się ponownie do tej firmy!!!Jest coś takiego jak honor czy godność! Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki!

Jorg

Ostatnio monterzy w Nexotech w strefach na południu Polski m.in Katowice ,Bielsko dostali podwyżki pensji do około 3500 brutto . Nie wszyscy ale tylko ci co zostali zatrudnieni ponownie i cyfrowcy .

Były pracownik

Dodano zakładkę opinie o NEXOTECH !

Nikt

Poszukaj znajdziesz o wiele lepszą prace. Tu będziesz się tylko męczył.

obserwator

NEXOTECH-We wrocku i okolicach sytuacja coraz bardziej napięta. Duzo serwisantów odeszło lub złoży w najbliższym czasie wypowiedzenia. Prowadzony jest mobbing -gps,opieprzanie za ilość zrealizowanych uszkodzeń itd. Nie ma nadgodzin, weekendy nie płacone, łączenie rejonów itd- na rękę 1900-2200. Serwisanci zapowiadają ze staną. jak u was ?

Nikt
@obserwator 24.03.2018 12:25

Kierownictwo swoją pracę będą musieli wykonywać w domu żeby mieć wyniki u dyrektora. hehehehe

majkel

Ci którzy jeszcze pracują zapraszam do grupy . https://www.facebook.com/groups/1970036149951605/

Nikt
@nie taki diabeł straszny 09.04.2018 14:50

Niektórym może być trudno podjąć decyzje zmiany pracy wiem jest to forma zasiedzenia (przyzwyczajenia). Ale u innych też są stanowiska montera. Na podobnych zasadach.

Nemo

Również zrezygnowałem z eltela w zeszłym roku i zastanawiam się tylko dlaczego tak późno. Można przecież normalnie i godnie żyć.

exmonter

Uciekłem 3 lata temu za granicę. Ciągle w branży. Polecam każdemu niech sprawdzi jak należy dbać o pracownika i wszystkie zasady zaczynając od bhp przez godziny pracy a na godnym wynagrodzeniu kończąc!

Były serwisant
@exmonter 09.03.2018 01:09

Pogratulować tylko podjęcia jedynej słusznej decyzji porzucenia najgorszej firmy!

Już były i szczęśliwy

PYTAM SIĘ JESZCZE RAZ MODERATORA!! KIEDY BĘDZIE OCENIANY NEXOTECH, A NIE ELTEL!!! WIADOMO WSZYSTKIM ŻE ELTEL SPRZEDAŁ BIZNES NEXOTECH OWI ! PROSZĘ O SPROSTOWANIE!

Kolejarz

Pracowałem prze 10 lat w Eltelu i w końcu podjęłam słuszną decyzję żeby odejść bo bym dostał się do wariatka

Już były i szczęśliwy
@Kolejarz 02.03.2018 20:27

Dobrze ,że po 10 latach zmądrzałeś !!!Gratulacje .

Ja

Z ostatnich działań kierownictwa można wyczytać jedno , albo za mocna dawka albo doktor nie od tego..zachowanie jak by ludzi było tak dwa razy więcej niż na liście płac a podejście jak by przed drzwiami kadr stał tłum do pracy. Kogo przyjmują na dziś do tej firmy?? Tylko osoby bez pomysłu na siebie albo spadochrony z ORANGE..

Patrycja

@INDIANA JONES ale zawsze tak wyglądały Twoje zarobki w Eltel Networks? Możesz więcej powiedzieć coś więcej o swojej pracy w firmie? Na czym polega? Dlaczego nazywasz pracę w firmie przygodą życia?

Były Pasjonat
@Wierny do końca :-) 03.01.2018 22:15

Rozumiem ,jesteś Pasjonatem tak jak byłem ,cały czas myślałem będzie lepiej, ta czy inna firma doceni nas w końcu ,że kiedyś będę zarabiał ,moja wiedza będzie godnie wynagradzana.Taka sytuacja nigdy nie będzie miała miejsca .To nie jest TPSA ,to są firmy do zarabiania ,podkreślam do zarabiania.Pracownik jest kosztem ,sprzęt,samochody,siedziba,szkolenia itp.Wszystkie pomysły są skierowane na obniżeniu kosztów a zasoby ludzkie niewyczerpane.Chętni do pracy zawsze się znajdą na moje czy twoje miejsce.Najchętniej to jeszcze by zwolnili więcej osób.Mam wielką nadzieję abyś doświadczył olśnienia i zobaczył jak można pracować 8 godzin,dostać przyzwoitą wypłatę,bez nadgodzin,mobbingu,straszenia i w godnych warunkach.

Hb

Późno znów bez Prezesa

Patrycja

@mnietek nie mam wglądu do niczego, bo nie jestem pracownikiem Eltel Networks. Jestem moderatorem forum, a odpowiedzi na stawiane przeze mnie pytania są pomocne w podejmowaniu decyzji zawodowych. Jesteś pewien, że w firmie występuje mobbing? Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." To właśnie występuje w Eltel Networks?

Już były i szczęśliwy
@Patrycja 29.09.2017 13:01

Kiedy moderator zmieni zakładkę opinie z Eltel na Nexotech? Bo tak się teraz nazywa firma po sprzedaniu przez Eltel! Z samochodów i ubrań serwisantów znikło logo Eltel, a na forum ciągle oceniany jest Eltel. Proszę o uaktualnienie strony!

Patrycja

@Były J018 niestety prywatnej korespondencji nie można upubliczniać, dlatego nie możesz umieścić tego SMSa na forum. @roli a skąd posiadasz takie informacje? Wiesz, póki takie sytuacje nie mają miejsca w firmie Eltel Networks i nie jest pewne, że będą występować to chyba nie powinno się wprowadzać poruszenia na forum.

Asam

Co tam się panowie podziało w Poznaniu, że ludzi ściągają?

roli
@Asam 25.08.2017 00:54

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

Zostaw opinię o Eltel Networks - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks