Eltel Networks

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 887 ocen.

Opinie o Eltel Networks

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie?

Były pracownik
@Zainteresowany 19.04.2018 20:21

Jak chcesz przegrać życie to zatrudnij się w tej firmie !!!! Wybór należy do Ciebie. Poczytaj dokładnie komentarze !!! Ja osobiście odradzam i najgorszrmu wrogowi nie życzę tam pracy .Pracowałem tam wiele długich lat i żałuję każdego dnia ,każdej godziny i minuty !

Nikt

Poszukaj znajdziesz o wiele lepszą prace. Tu będziesz się tylko męczył.

Złośliwiec

Ty możesz mieć racje Zasada domina Witam. Mam niezłą radę na nagonkę kierownictwa jak on wykonują absurdalne telefony tak i wy możecie ich zagiąć wykonując do nich telefony panie kierowniku jadę na szafkę, panie kierowniku jadę na słupek, panie kierowniku muszę do toalety, panie kierowniku jadę na ulice. Jak przestanie odbierać wysyłajcie smsy. Heheheh Na 100 wysłanych wiadomości 20 będzie z poważna informacja Jak będzie kasował wszystkie 100 za jednym zamachem To wy będziecie mieli potwierdzenie z własnego telefonu ze wysyłaliście. Będzie zmuszony do czytania każdego z nich Hehehehe Plus do tego nagrywajcie rozmowy z kierownikami Hehehe 10 telefonów od 10 pracowników do jednego kierownika to daje 100 telefonów Hehehehe 100 telefonów przez 7 dni to aż 700 hehehe

obserwator

NEXOTECH-We wrocku i okolicach sytuacja coraz bardziej napięta. Duzo serwisantów odeszło lub złoży w najbliższym czasie wypowiedzenia. Prowadzony jest mobbing -gps,opieprzanie za ilość zrealizowanych uszkodzeń itd. Nie ma nadgodzin, weekendy nie płacone, łączenie rejonów itd- na rękę 1900-2200. Serwisanci zapowiadają ze staną. jak u was ?

Nikt
@obserwator 24.03.2018 12:25

Kierownictwo swoją pracę będą musieli wykonywać w domu żeby mieć wyniki u dyrektora. hehehehe

majkel

Ci którzy jeszcze pracują zapraszam do grupy . https://www.facebook.com/groups/1970036149951605/

Nikt
@nie taki diabeł straszny 09.04.2018 14:50

Niektórym może być trudno podjąć decyzje zmiany pracy wiem jest to forma zasiedzenia (przyzwyczajenia). Ale u innych też są stanowiska montera. Na podobnych zasadach.

Hb

Oszukują wszystkich i wszędzie nie tylko serwisantow bo już w biurze w Luboniu traktują ludzi jak ścierki oszukują i pozbawiając wszystkiego. Kierownicy są jak zarazy. Polecam wam za nadgodziny zrobić proces zbiorowy A kierowników pociągnąć do odpowiedzialność za mobilny wykorzystywanie zastraszania. Co oni sobie myślą A ja się napiszę że środki na działalność charytatywna i jeszcze kwotę większą to już wogole są uzna ich że będę płacić. Nie dajcie się im.

Nemo

Również zrezygnowałem z eltela w zeszłym roku i zastanawiam się tylko dlaczego tak późno. Można przecież normalnie i godnie żyć.

majkel

Zapraszam do grupy koledzy, można dzielić się doświadczeniem! https://www.facebook.com/groups/1970036149951605

Patrycja

@Już były i szczęśliwy jestem moderatorem i nie dla siebie potrzebuje tych informacji, tylko dla użytkowników. Dzięki moim pytaniom na forum pojawia się więcej ciekawych i przydatnych informacji o NEXOTECH.

exmonter

Uciekłem 3 lata temu za granicę. Ciągle w branży. Polecam każdemu niech sprawdzi jak należy dbać o pracownika i wszystkie zasady zaczynając od bhp przez godziny pracy a na godnym wynagrodzeniu kończąc!

Były serwisant
@exmonter 09.03.2018 01:09

Pogratulować tylko podjęcia jedynej słusznej decyzji porzucenia najgorszej firmy!

Już były i szczęśliwy

PYTAM SIĘ JESZCZE RAZ MODERATORA!! KIEDY BĘDZIE OCENIANY NEXOTECH, A NIE ELTEL!!! WIADOMO WSZYSTKIM ŻE ELTEL SPRZEDAŁ BIZNES NEXOTECH OWI ! PROSZĘ O SPROSTOWANIE!

Kolejarz

Pracowałem prze 10 lat w Eltelu i w końcu podjęłam słuszną decyzję żeby odejść bo bym dostał się do wariatka

Już były i szczęśliwy
@Kolejarz 02.03.2018 20:27

Dobrze ,że po 10 latach zmądrzałeś !!!Gratulacje .

Ja

Z ostatnich działań kierownictwa można wyczytać jedno , albo za mocna dawka albo doktor nie od tego..zachowanie jak by ludzi było tak dwa razy więcej niż na liście płac a podejście jak by przed drzwiami kadr stał tłum do pracy. Kogo przyjmują na dziś do tej firmy?? Tylko osoby bez pomysłu na siebie albo spadochrony z ORANGE..

Patrycja

@INDIANA JONES ale zawsze tak wyglądały Twoje zarobki w Eltel Networks? Możesz więcej powiedzieć coś więcej o swojej pracy w firmie? Na czym polega? Dlaczego nazywasz pracę w firmie przygodą życia?

Były Pasjonat
@Wierny do końca :-) 03.01.2018 22:15

Rozumiem ,jesteś Pasjonatem tak jak byłem ,cały czas myślałem będzie lepiej, ta czy inna firma doceni nas w końcu ,że kiedyś będę zarabiał ,moja wiedza będzie godnie wynagradzana.Taka sytuacja nigdy nie będzie miała miejsca .To nie jest TPSA ,to są firmy do zarabiania ,podkreślam do zarabiania.Pracownik jest kosztem ,sprzęt,samochody,siedziba,szkolenia itp.Wszystkie pomysły są skierowane na obniżeniu kosztów a zasoby ludzkie niewyczerpane.Chętni do pracy zawsze się znajdą na moje czy twoje miejsce.Najchętniej to jeszcze by zwolnili więcej osób.Mam wielką nadzieję abyś doświadczył olśnienia i zobaczył jak można pracować 8 godzin,dostać przyzwoitą wypłatę,bez nadgodzin,mobbingu,straszenia i w godnych warunkach.

Hb

Późno znów bez Prezesa

Patrycja

@mnietek nie mam wglądu do niczego, bo nie jestem pracownikiem Eltel Networks. Jestem moderatorem forum, a odpowiedzi na stawiane przeze mnie pytania są pomocne w podejmowaniu decyzji zawodowych. Jesteś pewien, że w firmie występuje mobbing? Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." To właśnie występuje w Eltel Networks?

Już były i szczęśliwy
@Patrycja 29.09.2017 13:01

Kiedy moderator zmieni zakładkę opinie z Eltel na Nexotech? Bo tak się teraz nazywa firma po sprzedaniu przez Eltel! Z samochodów i ubrań serwisantów znikło logo Eltel, a na forum ciągle oceniany jest Eltel. Proszę o uaktualnienie strony!

Patrycja

@Były J018 niestety prywatnej korespondencji nie można upubliczniać, dlatego nie możesz umieścić tego SMSa na forum. @roli a skąd posiadasz takie informacje? Wiesz, póki takie sytuacje nie mają miejsca w firmie Eltel Networks i nie jest pewne, że będą występować to chyba nie powinno się wprowadzać poruszenia na forum.

Asam

Co tam się panowie podziało w Poznaniu, że ludzi ściągają?

roli
@Asam 25.08.2017 00:54

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

Patrycja

Firma Eltel Networks szuka pracowników. Poszukują: Inżyniera budowy w Toruniu, Asystent kierownika / koordynatora projektu ze znajomością j. niemieckiego, Projektanta i asystenta projektanta w Toruniu, Operatora dźwigu -kierowcę w Olsztynie, Technika telekomunikacji w Olsztynie, Elektromechanika samochodowego w Olsztynie i Operatora – kierowcę. Czy ktoś pracował na tych stanowiskach i powie czy warto aplikować? Czy są zalety pracy dla tej firmy?

roli
@Patrycja 07.09.2017 13:47

Standardowe działania firmy wchodzącej w nowe gałęzie rynku. Próbuje zrobić przewagę konkurencyjną na starcie wykupując know how z rynku windując wynagrodzenia dla pracowników. Robi się głośno o firmie w branży, wszyscy zaczynają mówić o nowym graczu ect. W praktyce jednak w większości takich wypadków agresywne działania rynkowe kończą się klapą bez dużego kapitału obrotowego. Pensje pracownikom są obcinane a wymagania i ilość godzin wydłużana. Oczywiście mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ale coś mi podpowiada, że skoro ludzie w radzie są powiązani z Eltelem, że skoro wymieniono cały zespół menegarów i pracowników niższego szczebla żeby tylko zatrudnić nowych to jest kwestia tylko czasu kiedy te działania o obniżeniu pensji czy kolejnej wymianie kadry się powtórzą.

Były J018

Kategoria A doskonała znajomość sieci na kilku grupach technicznych ,2400 było po ostatnich podwyzkach. Praca 12h -- jestem szczęśliwy bo już były eltelowiec. Normalna praca inna branża ale szybko się zaaklimatyzowałem super klimat w pracy, wspaniali współpracownicy. Do pani Admin chce pani kopie SMS od kierownika (mobilizujące do pracy?) Mam w głębokim poważaniu pociąganie Jego i wielu mu podobnych do odpowiedzialności, pomimo że straciłem trochę zdrowia przez nich. Życie ich rozliczy. Ledy Pank o nich już dawno śpiewało taką piosenkę.

Już były i szczęśliwy
@Były J018 09.01.2018 20:23

Gratuluję podjęcia mądrej decyzji porzucenia Eltela,a obecnie Nexotecha !!! Każda inna praca jest o niebo lepsza niż w "Eltelu"Nexotechu !!!! Każdy kto zrezygnuje z pracy w tej pożal się Boże firmie nigdy ,ale to nigdy nie będzie tego żałował !!!!!

Patrycja

@Już były i szczęśliwy a czy ja napisałam, w tym komentarzu, że złamał? Zapytałam o szczegóły, bo takie również jest zadanie moderatora, żeby sprawiać by dyskusja była merytoryczna i zawierała dużo informacji, przydatnych dla innych użytkowników. @ex pracownik nie rzucaj nazwiskami, bo nie taki jest tu tego cel. Jeżeli rzucasz takie oskarżenia w kierunku firmy Eltel Networks to czy jesteś pewien definicji mobbingu? Wiem, że nie każdy dobrze rozumie to pojęcie, dlatego pytam.

niewolnik

Pracowałem w firmie Eltel Networks w Widełce było dobrze dopóki nie została sprzedana Eltelowi straszne oszczędności zabrali wszystko obniżyli stawki godzinowe do najniższych i zwalniają pracowników niedługo Widełka przestanie istnieć jako zakład 3 dni chorobowego nie ma premi ani premi rocznej za dojazdy nie płacą każą robić soboty i niedziele za dojazd a w jakich warunkach pracownicy mieszkają w tych budach to starch nie wiem kto to wszystko robi czy z Olsztyna czy z Finlandii szkoda że to jest pracodawca z Finlandii i musiałem się zwolnić to nie jest firma to jest (usunięte przez administratora) od tej firmy z daleka jak chcesz dożyć emerytury Pracowałem w różnych firmach ale takiej nie widziałem , Praca od rana do nocy i tak cały rok nie ma prawa pracownika

Gosc
@niewolnik 26.11.2017 13:26

Ja jestem ciekawy gdzie w tym wszystkim jest Państwowa Ispekcja Pracy i związki. Brak słów co się dzieje w tej Polsce. Dlaczego z władzi PIS nie zrobi z tym pożądku. Kiedyś też pacowałem w tej firmie i mogę powiedzieć że było całkiem nieźle. Jak taką dobrą firme z Widełki można niszczyć

Hb

Czytam Was już od dłuższego czasu i niestety to wszystko prawda. Występuje także mobbing.pozdr

irekbojdo

Zdrowych radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku , a przede wszystkim nowej lepszej pracy życzy były pracownik Eltela .

INDIANA JONES

Dziś odebrałem wypłatę..hmmm to wielkie słowo..renta..zapomoga..500+..zarobki raczej pomocowe niż rozwojowe 1950 zł na rękę ..27 lat pracy !!! sieć w małym paluszku... Pracuję bo muszę ..taka sytuacja Mam wrażenie że zarządzają nami żyją w innym wymiarze..jak to pociągnie jeszcze do wiosny to max tak więc jeżeli ktoś ma ochotę liznąć co to znaczy praca w (usunięte przez administratora) to nich spróbuję ...gwarantuję PRZYGODA ŻYCIA !!!!!!

Już były i szczęśliwy
@INDIANA JONES 08.12.2017 21:05

I ty jeszcze pracujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrycja

Czy wszystkie komentarze są osób z technicznych działów? @Już były i szczęśliwy jako kto pracowałeś w firmie Eltel Networks? Mimo to w każdym ogłoszeniu o pracę można znaleźć informacje o atrakcyjnym wynagrodzeniu, a Wy w swoich komentarzach temu przeczycie. Ważne, by tą kwestię wyjaśnić, bo jest sporo ofert pracy i pewnie ktoś chciałby z nich skorzystać.http://www.eltelnetworks.com/pl-pl/polska/kariera/kariera/oferty-pracy

Asam
@Patrycja 23.11.2017 13:13

Tylko, że Eltel - a już nie ma. Nowy właściciel to firma NexoTech , co jej zmienia faktu , że nadal to dno. 2200zl brutto to jakieś nieporozumienie. Nie będę pisać gdzie taki problem występuje, niech prezes sam zobaczysz stawki brutto na terenie Polski i wyciągnie wnioski.

Już były i szczęśliwy

Wreszcie opuściłem tego eltela, jakaż ulga! Wszystkim życzyłbym tego uczucia!

Już były i szczęśliwy
@m 16.11.2017 01:10

Dlaczego mierzysz kogoś swoją miarą??? Jeżeli naginasz GPS i robisz jakieś lewe robótki jak to piszesz, to nie chwal się tym na forum!!! Jeszcze raz Ci przypomnę, NIGDY NIE MIERZ NIKOGO SWOJĄ MIARĄ!!! Zapamiętaj to sobie na całe życie "m".

Były serwisant

Dobra rada! Panowie serwisanci kończycie karierę w Eltelu, bo niedługo obudzicie się z ręką w nocniku!!

Były serwisant
@m 16.11.2017 01:15

Jak piszesz posty o godz. 01.15 to musisz być bardzo sfrustrowany!!! Ja o tej godz. już dawno smacznie śpię!

Patrycja

@niewolnik w jaki sposób twoim zdaniem zarząd Eltel Networks "niszczy" pracowników? Pisząc takie oskarżenia powinno się je uargumentować, bo na forum muszą się znajdować tylko i wyłącznie prawdziwe, potwierdzone i rzetelne informacje

m
@mnietek 28.09.2017 20:53

Chłopie to po co tu jeszcze pracujesz ?

Asam

Swoją drogą wiadomo co to w ogóle za firma? Wpisując w przeglądarce NexoTech podstawia się tylko "coś" z siedzibą w Barcelonie? Żadnego profilu na tak popularnym Facebooku, żadnej strony internetowej, kompletnie nic. Kim , lub czym aktualnie jest Eltel?!

Były szczęśliwy
@Asam 29.09.2017 23:52

Był i jest niczym !!!Współczuję wszystkim jeszcze pracującym w tej "firmie !!!!

Zostaw opinię o Eltel Networks - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks