SMF Poland Sp. z o.o.

Świdnik

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 302 ocen.

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.

air france

Powszechnie wiadomo, że Cool-chycki, jego koordynatorka projektów unijnych i kochanka I.....lla-alkoholiczka i żona cool-a wraz ze swoją całą rodziną nieźle zarobili na robieniu Polski w ch.... I.....lla nie raz opowiadała jaką kasą obraca poza kontem firmy, a we wszystkim pomagał jakiś adwokacina ze świdnika, ten co ich teraz broni i bronił przez lata w innych sprawach, kumpel żony cool-a. Ale niech to już prokurator i sąd dokończy

Any Troll
@air france 19.01.2018 19:22

Po co te bzdury piszesz i plujesz na ludzi? Pijakowi wierzysz? Może to raczej ty coś z nią miałeś bliżej skoro masz takie dokładne informacje? Firma jest jaka jest, ale ludzie tu pracują a maszyny idą w świąt ku chwale Polski. Może zamiast trollować sam zrób coś dobrego dla innych?

air france
@Any Troll 22.01.2018 15:37

akurat robię dobrze i pomagam innym, a z nią jak pół świdnika miałem coś wspólnego - można się łatwo domyśleć, chętnie stawiała i opowiadała o przekrętach i kasie z której to niby teraz ma na stawianie, mówiła jeszcze że cool-chycki ma jej jeszcze oddać ponad milion, bo żona dowie się o "ich związku", opowiadała tak jeszcze przed świętami, wtedy byłem u niej ostatnio, na razie się nie wybieram

CHLEBAK

Witam, zacznę z innej beczki niż inni "opiniowicze" szukam namiarów na firmy na zachodzie-Niemcy, Holandia itp. posiadające wydmuchiwarki SMF. Czemu ten mój post-rodzina mi się sypła i szukam pracy w UE,żeby pospłacać zoobowiazania, mam 6-cio letnie doswiadczenie w obsłudze, ustawianiu i naprawach na HS-3000. Z góry dziękuje za pomoc. Jak coś to proszę na e-maila ; syltau@op.pl Pozdrawiam.

Cacy

Halo Halo jak SMF kopiowac maszyny to cacy a jesli ktos cobi cos podobnego to juz żle

nie cacy
@Cacy 19.01.2018 18:20

każdy kopiuje ale żeby kraść dokumenty ? w końcu okradają też wszystkich innych co tam pracują i potem braknie na zus

Jacek

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie? Zastanawiam sie ponieważ narzekacie.

Kopia
@oni 18.01.2018 16:51

Udowodnij sobie sam że nie jesteś (usunięte przez administratora) i nie wykradłeś informacji robiąc coś swojego u swoich klientów a nie kopiując/remontując maszyny SMF u klientów SMF. Na razie tylko tyle potrafisz więc po co szczekasz? (usunięte przez administratora) to ten kto ukradł , prawo prawem a karma wraca. Honor tracisz raz ale Ty złodzieju nie zrozumiesz co to honor wiec szkoda gadać, idź ukraść bułki - też ci nic nie zrobią bo mała szkodliwość. A "propos " to są słowa ustawy i czytać to ty się naucz a paragraf zapamiętaj bo ci się numer przyda w (usunięte przez administratora) art. 23 ust. 1

anonymous
@Kopia 19.01.2018 08:34

zmien lekarza lub to co bierzesz...tyle mozesz bo prostactwa nie zmienisz.

do mm

Szacun za decyzję. Sporo pracuję ale odezwę sie do Ciebie w niedzielę. Sam miałem zrobić to samo - powstrzymal mnie tylko fakt, ze musiałbym powołac na świadków znajomych, którzy wciąż tam pracyją. Nie rezygnuj!

mm
@jedziemy z koksem 13.01.2018 20:42

nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu wam nie oplacali ZUSU,sprawa jest dosc swieza i dopiera sa wzywani swiadkowie.

wkr***w
@mm 13.01.2018 21:12

zgadza się... nie opłacają całości składek lecz mniej niż 10% z tego co powinni... policzcie sami ile to wychodzi...

anonim

(usunięte przez administratora)

firma do niczego

zaraz za to-ma-szkiem

SMF
@firma do niczego 21.12.2017 23:27

Zapraszamy Pana "mm" na spotkanie w dziale prawnym SMF w celu omówienia wszystkich Pana wątpliwości i problemów, w tym działań, które mogą zostać uznane za naruszające dobra osobiste spółki.

anonim

(usunięte przez administratora)

mario

pisz mkowalski@gmx.ru pogadamy

pytanko

Mam pytanie. Czy pani z broszką dalej pracuje w smf-ie i rozlicza wypłaty? Obiło mi się o uszy, że już jej nie ma. Proszę o informację.

Ha Ha ha... Niech się goni.
@pytanko 04.01.2018 08:06

A ta od geografii i Amira. Nie ma mnie tam prawie dwa lata ale też słyszałem że się rozpuściła. Widziałem gdzieś filmik w sieci jak się wywalila na hali ( gdzie na produkcje w szpilkach wchodzić :/ gdzie jest bhp, No... Ale jest jak du pa od srania )

pytanko
@Ha Ha ha... Niech się goni. 04.01.2018 13:51

Dzięki "Ha ha"

Ciekawe co na to inspekcja

Za kraty to pójdzie ten co dzień wolny z 2018 daje już w 2017 taki mądruś. To nie pracownicy, nie zapłaci rachunku za prąd.

Di_ipa za krzaka
@Ciekawe co na to inspekcja 28.12.2017 00:40

jak się na to zgadzasz to co się dziwisz, zgłoś kozaku sprawę i po kłopocie.

człowiek pomyłka

Panie Sławomirze mam pomysł co zrobić żeby już Pan nie musiał całkiem nic nie robić, jako że i tak już musimy za Pana wszystko poprawiać, to i poswiecimy się i może odbierzemy Pańską wypłatę, co Pan na to?

Jestem to widzę
@człowiek pomyłka 09.11.2017 12:17

Zajmij się swoją wypłatą, szkoda ci? Zrobił kiedyś to dalej to powtarza, zawsze zmiany są trudne... Kilku takich w firmie jest, Ale co kogo to obchodzi. Tak jak jareczek, ludzie zrobią a ona zbiera pochwały... Lizanie lizanie lizanie.

5000
@Jestem to widzę 12.11.2017 01:40

Jego wypłatę to podzielił bym na dwa i przyjął 2 swiezakòw, więcej pożytku było by z nich.

wygrałeś wycieczkę!

Dam sobie rękę uciąć że znów będą małe problemy z tym powietznym może w nagrodę lot do Gwinei dla gwiazdora?

Tomcio

Obowiązki konstruktora SMF Montaż konstrukcji i elementów maszyn Projektowanie i wdrażanie prototypów nowych urządzeń Analiza i optymalizacja konstrukcyjna istniejących oraz nowych prototypów Sporządzanie dokumentacji wykonawczej Nadzorowanie i współpraca z dostawcami części i materiałów Opracowywanie i aktualizowanie dokumentacji techniczno-ruchowej wdrażanych maszyn i urządzeń Współpraca z zespołem monterów i rozwiązywanie problemów wynikłych w trakcie montażu Wymagania: Wykształcenie wyższe techniczne, preferowany kierunek: mechanika i budowa maszyn lub pokrewne Doświadczenie w projektowaniu zautomatyzowanych urządzeń produkcyjnych- 2 lata Dobra znajomość oprogramowania Inventor, Solid Edge, NX, CAD (jednego z nich) Wiedza z materiałoznawstwa oraz technologii wytwarzania (obróbka plastyczna metali, łączenie metali, obróbka skrawaniem, wykończenie powierzchni itp.) Bardzo dobra znajomość rysunku technicznego Wiedza w zakresie podstawowych obliczeń wytrzymałościowych Kreatywność, samodzielność, operatywność i dynamizm w działaniu Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole, Prawo jazdy kat. B, Znajomość jęz. angielskiego umożliwiająca kontakt z klientami zagranicznymi Oferujemy: Możliwość dalszego rozwoju zawodowego Atrakcyjne wynagrodzenie Stabilną formę zatrudnienia Udział w tworzeniu i wdrażaniu nowych technologii Duże pole do samodzielnego działania. I czego można chcieć od takiej firmy?

piotr - kolega meblarza
@Tomcio 07.06.2016 18:11

za takie umiejętności wynagrodzenie powinno oscylować w granicach 10000 netto i jest to dolna półka.

Ha ha ha
@piotr - kolega meblarza 15.11.2017 17:07

A stanowiska kierownicze w tej firmie powinny być dla ludzi wykształconych i kumatych a nie po fachu meblowym

Student

Zostałem zaproszony na rozmowę. Dodam że jestem studentem Politechniki. Poszedłem na rozmowę i tej rozmowy nie odbyłem czekałem aż szanowny Pan ,, prezes" znajdzie chwilę czasu dla mnie czekałem 2 godziny po 2 godzinach wyszedłem. Dodam iż firma sama zaproponowała mi datę i godzinę rozmowy

Byłem widziałem
@Student 02.11.2017 11:45

czego tu się po nich spodziewać, szkoda zdrowia...

Niezadowolony

Praca w tej firmie to kpina, brak szacunku dla pracownika na każdym z możliwych szczebli. ODRADZAM!

ciekawy

Jest ogłoszenie na głównego księgowego, ktoś coś wie? Co się stało? Jak płacą? Czy w ogóle płacą?

Ja on wy
@ciekawy 27.09.2017 10:21

trzeba być totalnym baranem aby pójść teraz do tej firmy na takie stanowisko wiedząc co robią w firmie, Główny księgowy ? Tam kase trzyma jedna osoba i jeden rudy wydaje ją w sklepie rodzinnym w lublinie a reszta to tylko pacholki. Pozdrawiam czule wszystkich ale nie kadry.

O.S.

Jak widzę każdemu Pan (usunięte przez administratora) proponował to samo. Jednak sposób prowadzenia przez niego rozmowy wołał o pomstę do nieba, zero profesjonalizmu. Dobrze gościa odczytałem i zlałem ten jego pseudo okres próbny. Nie polecam firmy, jednak prawdę tutaj ludziska piszą.

alfred

co ten kierownik pieprzy z chin to importuja i tu sprzedaja ,

Rekrutacja w SMF ????

Rekrutacja na stanowisko specjalista ds. zaopatrzenia w SMF Technology. W lipcu aplikowałem na ww. stanowisko i zostałem zaproszony przez kierownika produkcji na rozmowę rekrutacyjną. Kierownik przeprowadził ze mną rozmowę osobiście bez udziału pracownika działu kadr. Dowiedziałem się, że firma zajmuje się produkcją urządzeń do wydmuchiwania butelek, zatrudnia ok. 250 osób oraz eksportuje produkcję za granicę, min. do Chin. Kierownik zaproponował wynagrodzenie 3-3,2 tys zł brutto. Mimo dużo większych oczekiwań przystałem na tą kwotę. I tu zaskoczenie, kierownik zaprosił mnie tygodniowy płatny test. Dowiedziałem się, że w testach biorą już udział inne dwie osoby. Obiecał, że w kolejnym tygodniu do mnie zadzwoni i potwierdzi termin próbnej pracy. Niestety telefonu się nie doczekałem. Po tygodniu zadzwoniłem osobiście. Pan z recepcji uprzejmie poinformował, że zapyta kierownika. Po kilkunastu minutach oddzwonił i powiedział , że firma już wybrała pracownika. Tyle, że rekrutacja dalej trwa. Na portalu "pracuj.pl" od miesiąca pojawia się cyklicznie ogłoszenie o naborze na ww. stanowisko. Mam już ponad 20 leni staż i brałem udział w niejednej rekrutacji. Ta w SMF przypomina mi raczej kasting na lokatora taniej stancji zaimprowizowany przez studentów. Nawiązując do specjalizacji firmy, jest to zwykłe "dymanie" ludzi a nie butelek. Po co nam takie firmy w strefie ekonomicznej?

pogromcy karakanów

Rudy jak rudy... ale ten mały karakan to chyba wszystko poliże aby spinać się wyżej.

Abc

Rudy weź Ty się w końcu do jakiejś roboty!

abcde

jak postępuje kariera J. K ? już jest taki jak T.Z ? czy jest gorzej u Was? chełmski meblowy karierowicz

Smf

SMF jest krainą chłodziwem i karami płynącą!

MaajSter

ścinałbym i qazqaz gwiazdorzysz

qazqaz

Hehehehe, jak to gdzie, juz nie ma. Został tylko na zdjęciach i filmie. A wiem kto go ma.......

ścinałbym

a gdzie jest cis?

shit mashine fabric

a redaktorem naczelnym jest kat mró ? sam już nie wiem kto zarządza tą firmą i w jakim to kierunku zmierza

Smf

Polecam książkę "Jak rozwalić firmę w kilka tygodni. Poradnik i instruktaż". Autor Tom Zabor...

Uczeń Dałnmaj sam miał dauana ...

Mimo ze robole a jednak za 2000 zł na czysto zdolni.... Tylko szkoda , ze oczy nie skazone inteligencją !!! :)

kierownik bez szkoły
@Uczeń Dałnmaj sam miał dauana ... 05.01.2017 01:28

Zrobię dla ciebie wszystko, nawet kibel dla ciebie zamknę. Brnijmy tak dalej.

Slyp

Pada śnieg, Pada śnieg, Styczeń już za pasem, I ciekawe czy wyplata Będzie już o czasie? Dzyń, Dzyń, Dzyń...

Ninius

WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!!!

bez wypłaty

W górach turyści jadą kolejką linową, a jadący z nimi baca kurczowo trzyma się kratki przy oknie. Jeden z turystów mówi: - Po co tak się baco trzymacie? Przecież jak kolejka spadnie, to polecimy z nią wszyscy. Na to baca: - Taa a jak w tamtym roku dno się oberwało, to ino jo zostałem. sami sobie dopasujcie turystów i bacę...

Gaśnica z zielonej hali

"My już się postaramy aby Wam się do czterech liter dobrano." I tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobisz...albo właśnie zrobiłeś...

Pędze_Bimber

Pracodawca ma bezwzględny obowiązek terminowego wypłacania wynagrodzenia za świadczoną przez pracowników pracę (art. 94 pkt 5 Kodeksu pracy). Wynagrodzenie to ma być wypłacane co najmniej raz w miesiącu, w stałym i uzgodnionym z góry terminie (art. 85 § 1 Kodeksu pracy). Termin ten powinien być określony w jednym z następujących dokumentów: układzie zbiorowym pracy, regulaminie pracy, regulaminie wynagradzania lub umowie o pracę (art. 86 § 1 Kodeksu pracy). Gdzie są wypłaty dla Nas za Naszą harówkę ?? Chyba rozwiążemy to znów inaczej, bo nikt Nas nie słucha. Nas nie interesuje to że firma ma jakieś długi, których nie spłaca tylko olewa tak samo jak i Nas. To umysłowi też niech nie biorą pensji skoro fizycznym się nie płaci. 10 dzień wypadł w sobotę, myślicie że nic My pracownicy fizyczni nic nie zrobimy, no to zobaczymy kto będzie cienko śpiewał. My już się postaramy aby Wam się do czterech liter dobrano. Nie ma wypłat - to nie będzie roboty na czas bo i w czym mamy robić, jak nawet materiału nie potraficie kupić na czas a co mówić o jego gatunku. KASA, KASA i jeszcze raz KASA. Załoga pozdrawia załogę.

sir

witam, nie mam rozeznania i dlatego pytam...SMF i TEMA to są dwie firmy czy jedna?

Abc
@sir 07.12.2016 14:02

To są dwie zupełnie różne przedsiębiorstwa i nie mają ze sobą nic wspólnego.

pif

Gdy Mikołaj szykował się już do drogi weszła pani Mikołajowa i powiedziała żeby tym razem się pośpieszył z powrotem bo przyjedzie w gości jej mamusia i wypadałoby żeby był na czas w domu.Potem okazało się,że dwa najlepsze renifery akurat dzisiaj wzięły sobie wolne,a dwa kolejne zdążyły już zalać się w trupa.Saniom skończył się przegląd, elfy ogłosiły strajk i zażądały podwyżki,a worek na prezenty nie ma certyfikaty UE.Wtedy (wkurzony na maksa),usłyszał nieśmiałe pukanie.W progu drzwi stał mały,pyzaty,uśmiechnięty aniołek z choinką pod pachą. -Cześć Mikołaju-powiedział. -Przyniosłem ci choinkę.Prawda,że fajna(?).Gdzie ją wsadzić? ...I od tego właśnie dnia istnieje piękny zwyczaj umieszczania aniołka na czubku choinki... UDANYCH PREZENTÓW dla całej polerni!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Bugatti

Ty to jakiś dziwny jesteś...

osama

Firma jak firma nie jest zla ale niektórzy pracownicy i kierownik.....sylwek pijany krzys tez a kierownik zero reakcji

SPEDYTOR

NIE PLACA SPRAWA ODDANA DO KOMORNIKA DLUG W KRD!!

Alfred Al
@SPEDYTOR 27.10.2016 13:19

Nic nowego. W SMFie prezesi są już prawie na "ty" z komornikami.

er

@F ale no przecież trzeba być jednak dobrej myśli ważne żeby wszystko szło ku lepszemu mam racje? nigdy nie wiadomo kiedy się coś zmieni prawda? tylko wiadomo że na to wszystko potrzeba jednak czasu ..

F

Jak narazie to firma jest w tzw ( usunięte przez administratora )e wypłaty opóznione brak narzedzi masa ludzi którzy nic nie robia a rwą sie do rzadzenia i nie wychodzi to firmie na dobre

pif

Nikita, oglądałeś "Samych swoich"? Pamiętasz co powiedziała matka Pawlaka? - "I co taki zdziwiony? Był czas przywyknąć przecie..."

NikitaHruszczof

Gdzie są nasze pieniądze? Za co mamy żyć? Jak długo będziemy czekać na wypłaty?

Stanisław

Witam, jestem zawiedziony pracą w tej firmie. Widzę że szykują się przyjęcia nowych pracowników ( Ukraińców ) pewnie kosztem starych pracowników. Po za tym ciekaw jestem czy będą wypłaty w tym miesiącu z tego co wiem nic za bardzo się nie sprzedało.

Jaaaa

Żegnaj młody!!!! Pozdro!

Fuck smf
@Jaaaa 03.08.2016 13:19

Młody masz swój smf Hehe hamburk w czystym wydaniu

NEO

Firma szuka spawaczy TIG

zainteresowany

Witajcie, czy może mi ktoś powiedzieć, jaka jest obecnie sytuacja w firmie, pojawiło się ogłoszenie o zatrudnieniu, zamierzam aplikować, ale po tych postach nie jestem pewien, czy warto, jak wygląda sytuacja dziś, jaka atmosfera, jak z wypłatami, jakie zarobki na start (dla osób z doświadczeniem technicznym), czy firma stabilna??

Privet

Wzruszające są wasze wypociny i śmiech ogarnia ludzi na ta firmę i ludzi tam pracujących

Zgred

Z ostatniej chwili !!!! Prezes zakończył wczasy w zakładzie karnym :-P ciekawe na jak długo...Znów spaceruje po hali z pieskiem przy nodze. Jest szansa że wypłaty będą bardziej terminowe bo nie trzeba zbierać na kaucję za niego :-P

Kot
@Zgred 21.07.2016 10:46

Zgred, jak mowa o psach, to powiedz co się robi z psem co gryzie rękę co go karmi? Może sam się odstrzel jak się nie podoba? Bo skąd masz na żarcie?

Zgred
@Kot 21.07.2016 14:02

Po pierwsze w tej firmie jest jeden kundel, w dodatku jakiś farbowany... Skoro zwiesz się Kotem raczej boisz się gdy ktoś na Cb szczeknie. Dlatego rozumiem Twoją stronniczość Pozdrawiam, żyj tak dalej

Ewelina

czy pracował lub pracuje w tej firmie na sprzątaniu jakie tam panują warunki i atmosfera,jak płaca i ogólnie czy warto tam iść? gdzie w ogóle mają to sprzątanie .

Tara
@Ewelina 12.07.2016 12:56

Dziewczyno odpuść sobie naprawdę....

Ewelina
@Tara 13.07.2016 01:40

i dziękuję za odpowiedz dobrze ze są takie portale dałam sobie spokój juz z tym.

Snajper

Jeśli ktoś szuka pracy i lubi się po męczyć - jak najbardziej polecam, ale nie polecam w ogóle nikomu mądremu nawet po wyższych studiach, szkoda czasu, wymagania z kosmosu i liche zarobki oraz co najważniejsze nieterminowe wypłaty - płacą kiedy chcą, a o urlopie proszę zapomnieć. Pytanie do tych wszystkich omnibusów co wyżej pisali: blacha i drewno - o co chodzi? Jak nie wiesz to nie pisz jeden z drugim bzdur. Drewno - no tak palety, na których arkusze blachy przywożą to co Was tam boli i szczypie w 4 litery, kto chce to za pozwoleniem bierze do domu. Temat blachy - temat rzeka bez końca - A kto kradnie - ten kto siedzi najbliżej koryta - w lesie to tylko gajowy znawca wszechświata - mądry i wyuczony a tak naprawdę szkoda pisać, sprawdźcie sami. I pytanie takie ogólne - po co ta firma jeszcze istnieje? Zwalniają się konstruktorzy, spawacze i inni. Tylko łapserdaki i czerwone [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedzą i tyrają by się kasy nachapać włącznie z emerytami którym wiecznie mało. Ludzi normalnych, którzy chcą zarobić na przysłowiowy chleb traktuje się jak "śmieci". Gdzie są wypłaty, gdzie pieniądze za czerwiec? 10 był w niedziele a wg KP powinno być to zapłacone 8 czyli w piątek. KPINA a nie FIRMA. Zima - wg przepisu max +14 na hali, a bywało gorzej - przejął się ktoś nikt, pracować i tyle. Lato - za gorąco, brak ograniczeń w przepisach ale wodę sobie kup sam młody człowieku - bo pracodawca ma to w głębokim poważaniu.

Lalamido
@Snajper 11.07.2016 17:28

Taaaaa - to prawda!!! W końcu ktoś to napisał!!! Ile tak naprawdę ten to Gajowy vel Myśliwy potajemnie kazał spawać dla siebie na nocnych zmianach wanien na ustrzelone zwierzęta i wywoził potajemnie? Może kierownik spawalni nic o tym nie wie? Oj ... nie sądzę!!! Nie ładnie Panowie!!! Ale innych osądzać i wyrzucać z pracy to bardzo łatwo wam przychodzi. Nie ładnie Panowie!!!

Zostaw opinię o SMF Poland Sp. z o.o. - Świdnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.