SMF Poland Sp. z o.o.

Świdnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 327 ocen.

SMF Poland Sp. z o.o.
2 327 6 1

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

znajomy

oszustwa i jeszcze raz oszustwa

aerofłot
@znajomy 12.10.2018 11:46

zaraz usuną Twoje posty, (usunięte przez administratora) na fali chyba:(

Bronisław
@aerofłot 15.10.2018 16:29

Posty mogą być usunięte przez administratora, które w sposób rażący łamią regulamin forum gowork.pl. Pamiętaj, że przed dodaniem wpisu należy zapoznać się z regulaminem, aby później nie okazało się, że słownictwo, którego użyliśmy na temat firmy SMF Poland jest niezgodne z zasadami na forum. Zachęcam do zapoznania się https://www.gowork.pl/regulamin

aerofłot

(usunięte przez administratora) Moje sugestie dla SMF Poland Sp. z o.o.: likwidacja Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nic nie zrobią, Kulczyccy maja taką mentalność

Aneta

@smf, czy Twoje wypowiedzi mają jakikolwiek związek z pracą w firmie SMF Poland? Pamiętaj, że forum czytają osoby, które niekoniecznie mogą rozumieć to, co piszesz w swoich komentarzach, ponieważ nie mają doświadczeń związanych z pracą w tej firmie, dlatego, jeżeli możesz, to wyrażaj swoje opinie bardziej zrozumiale.

Batman

Jarek weź się zwolnij. Ile jeszcze ludziom będziesz nerwy psuć.

Jarek
@Batman 01.10.2018 16:09

Ale który?

smf shit
@Batman 01.10.2018 16:09

jaki tamu Kulczyski, dalej kradnieszNogę już wy.. czy dalej na Twoje konto, jakoś cicho był w sądzie jak z bratem zeznawałś

smf shit
@Batman 01.10.2018 16:09

jurek, tfuuuuu,sorki za pmyłkę

smf
@Batman 01.10.2018 16:09

czyba chciałeś powiedzieć JUREK, wiadomo jaki,

smf
@smf shit 02.10.2018 17:17

(usunięte przez administratora), noga to tylko podstawka, zobaczcie mieszkania i domy jakie (usunięte przez administratora) pokupował , mogę podać więciej danych, nawet z zagrzanicy

Aneta

@Batman, dlaczego sugerujesz, aby osoba zatrudniona w firmie SMF Poland postanowiła się zwolnić? Myślę, że forum publiczne to nie jest dobre miejsce do takich rad tym bardziej, że ta osoba nie uczestniczy z nami w dyskusji. Zamiast tego lepiej byłoby, jakbyś podzielił się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w tej firmie. @smf shit, Ciebie również zachęcam do szczegółowego przedstawienia swojej opinii na temat pracy w firmie SMF Poland.

Aneta

@pi, jakie zobowiązania ma spółka SMF Poland wobec Twojej osoby? Jesteś byłym pracownikiem firmy, czy może wykonywałeś jakieś prace na rzecz spółki i nie zostałeś rozliczony z wykonywanych zadań? Przedstaw szczegółowo to, co napisałeś, ponieważ na chwilę obecną Twój wpis pozostawia niejasności.

pi

Uwaga, spółka nie spłaca zobowiązań!

Aneta

@XXX, uaktywniłeś się w wątku opinii o pracy w firmie SMF Poland, więc przypuszczam, że masz informacje, które mogą być pomocne dla czytelników, którzy przeglądają ten wątek. Podziel się z nami swoją opinią na temat pracy w tej firmie. Jak ocenisz warunki pracy oferowane przez pracodawcę?

ZA

Oj przewraca wam się w d...ch. Z nieróbstwa. Dziś dzień Sondu wraca Pan. Będzie dym

Kaligula
@ZA 30.07.2018 06:28

Hahahahaha... hihihihi... oooooo uhahahaha..... ooooo masz Ty.... uuuuuuuhahahahahahahahahaha!!!!!! Ooooooo co się uśmiałem.... eh... Ty to masz poczucie humoru... eh... ooooo co się uśmiałem... PAN... eh... hihihi

Hahaha
@ZA 30.07.2018 06:28

chyba Twój pan....

XXX
@ZA 30.07.2018 06:28

"wraca pan"?? Co miałeś na myśli? Rozwiniesz swoją myśl? może przedstawisz się Panie jeżeli potrafisz

XXX
@ZA 30.07.2018 06:28

tak jak myślałem, jesteś panem ale co najwyżej eunuchów. słyszałeś szukają dublerów hobbitów ;)

Aneta

@XXX, widzę, że obserwujesz temat, który dotyczy opinii o pracy w firmie SMF Poland. Może posiadasz jakieś informacje, które mogą być pomocne dla osób, które przeglądają ten wątek? Masz jakieś doświadczenia związane z tym pracodawcą? Napisz, co wiesz o tym miejscu pracy.

Aneta

@Ja tu jestem, fajnie, że przedstawiłeś, jak wyglądają stanowiska, które można spotkać w firmie SMF Poland. Chciałabym poruszyć kwestię, którą dodałeś całkowicie niespodziewanie na końcu swojej wypowiedzi, albowiem chodzi o rzekome składki ZUS, które z tego co wywnioskowałam nie zgadzają się z tym, jak powinny wyglądać. Możesz napisać o tym coś więcej? Są jakieś niezgodności? Uzasadnij ten punkt swojej wypowiedzi? @Julian, Twój wpis nie wnosi kompletnie nic do tematu opinii o pracy w firmie SMF Poland, dlatego, proszę, aby na przyszłość w wątku pojawiały się komentarze, które dotyczą bezpośrednio pracodawcy.

Julian

Rudy lisie jak żyjesz? Idziesz na fajke? Pisz tutaj bo mi konto zablokowali

Aneta

@Bongo,@Ja tu jestem, pytanie, które chcę zadać kieruję do Was, dlatego, że widzę posiadacie wiedzę odnośnie pracy w firmie SMF Poland i szczegółowo opisujecie kwestie związane z warunkami pracy, które przedstawia pracodawca. Napiszcie, proszę, czy osoby młode bez doświadczenia zawodowego mogą w firmie nabyć odpowiednich umiejętności zarówno teoretycznych i praktycznych, które mogą być pomocne w dalszym rozwoju? Do reszty użytkowników mam prośbę aby w wątku nie było prowadzonej dyskusji na temat konkretnych osób, które są zatrudnione w firmie. Proszę, aby tego pilnować.

Ja tu jestem
@Aneta 07.08.2018 12:58

Sprawa dość prosta.... tak , jak i umiejętności i doświadczenie da się zdobyć w tej firmie. warunki do spełnienia: - trzeba mieć zdolność samokształcenia - mało kto poświęci czas świeżakowi -trzeba trafić na ogarniętą osobę, która chętnie pomoże i udzieli korepetycji. -mieć znajomego w firmie - szybko wprowadzi w kręgi ogarniętych ludzi ( mało takich zostało) - znajdzie chętnego lub sam nauczy wszystkiego (chociażby podstaw) -wszystko zależy na jaki dział: 1) obróbka - niby fajnie ale trzeba się samemu uczyć 2) biura - atmosfera taka o ale i tak jesteś pachołkiem władzy , -nikogo nie obchodzi czy masz rodzinę, inne zajęcie po pracy - robotę masz zrobić i poświęcić swój prywatny - dużo dziewczyn przelało łzami humory szefa 3) kontrola jakości - fajna sprawa, aby pilnować swojej roboty 4) polerka - śmiech na sali - kółko adoracji 5) podajniki, optima i reszta tej hali- da się ogarnąć wszystko, trzeba czasu i sporo szlifowania na początku - norma na produkcji 6) hs, piece i oblachowanie .... .... .... jakby nie rudy to żyłoby się lepiej,zeszyty i te sprawy, da się wytrzymać aby żyć w zgodzie z naturą , oblachowanie- cięższa robota, trochę dźwigania ale można bez lipy ogarnąć 7) stratosy - spoko, bez lipy, chyba jeden punkt wycieczki firmy bez przypału 8) magazyn - ktoś, coś, gdzieś - pilnować swojego jak na magazynie 9) laserniki i inne gady na tej hali - niby fajnie, ale grupa zamknięta: maszyna cnc, gięcie numerykiem, spawanie tig/mig/mag i czym tam jeszcze się znajdzie, kilka wkurzających osób, i wszystko zależy od przyjaźni. jeden drugiego wygryzie aby mieć lepiej, julian pogłaszcze po głowie albo kopa sprzeda. 12) konstruktorzy, programiści i tableciarze - jak ktoś spierdzieli to na bank oni są winni - przecież to oni stworzyli - ale spoko ekipa ---- kiedyś była 11) miejsce zastępcy prezesa - dużo chętnych ale jeden faworyt biega pod "4-kę"- jednak zajęte przez jednego. Julian stara się jak może ale ciężko wygryźć lisa. jak widać sporo tam tego, ale i tak warto zobaczyć jak to wygląda od środka ale podstawowy warunek : mieć twarde jaja/cycki - aby być odpornym na głupotę innych i nie brać wszystkiego do siebie - niech sobie gadają itp... może w końcu ktoś ich pociągnie do odpowiedzialności za nękania pracowników. aa P.S. proszę oddać moje składki zusowi

Brygadzista

Nic się nie zmieniło po urlopie juliana rudy dalej leci na fajeczkę ze swoim kolegą a i na spawalni za dużo roboty ma edek bo sie nie wyrabia i wychodzi na fajeczkę co 10 min a i składkę na karmę dla kotów trzeba zrobić bo nasz firmowy weterynarz nie wyrabia a i słyszałem ze tomek z giętarki nie wie co giąć

Leon Z.
@Brygadzista 01.08.2018 15:03

A skad ty Karolu Takie wiadomości masz skoro nie pracujesz już w firmie? Teściu donosi?

Brygadzista.
@Leon Z. 02.08.2018 07:38

Jak piszesz bezpośrednio do kogoś to chociaż podpisz się prawdziwym imieniem, i tu masz błąd bo to nie Karol. Chyba za dużo Alko.

Ja
@Brygadzista. 02.08.2018 12:14

A czego u ciebie jest za dużo że nie masz odwagi się podpisać jak wymieniasz w tych swoich wypocinach po imieniu osoby z którymi pracujesz albo pracowałeś?

Aneta

@Ja tu jestem, poza Twoją negatywną oceną kierownictwa firmy SMF Poland, jak ocenisz inne aspekty pracy związane z tą firmą? Można liczyć na dobre wynagrodzenie w tej firmie? Pracodawca docenia starania pracowników i odpowiednio ich wynagradza? Opisz, proszę, jak to wygląda w skrócie.

Bongo
@Aneta 31.07.2018 10:53

Wynagrodzenie to dziwna sprawa. Na umowie o pracę masz najczęściej najniższą krajową, reszta jest na "zleceniówkach". Najczęściej nie dostaniesz więcej jak 2000. To jest jakaś granica, której szefostwo nie chce przekroczyć. W tej chwili nawet na lubelski rynek to po prostu mało. Starania są nagradzane w taki sposób, że staje się to Twoim obowiązkiem i nic z tego nie masz. Zostaniesz kilka razy po godzinach (płaconych na umowie zlecenie i to w stosunku 1:1, nawet jak to święta lub niedziela), a jak nie możesz zostać to robi się wielka afera. "Przecież zawsze zostawallłeś!?" I pojawiają się teksty typu: zostajesz albo Cię wypier....e. Dosłownie takie.

Ja tu jestem
@Aneta 31.07.2018 10:53

Jak kolega wyżej, mam 1800 na umowie a reszta to zlecenia, premia za dobrą wykonaną pracę zależy od kierownika działu, jeżeli Cię lubi to da Ci 50zl, jak nie to nawet dziękuję nie usłyszysz, prędzej zabiorą 50-100-150 zł za to że ktoś spierdzielil, nie ważne jest kto, ważne aby kogoś ukarać i pokazać przykład dla innych. Są przypadki na innym dziale, że zabiera pieniądze i na drugi miesiąc dostaje się taka samą premie (laserniki) ale to musi być koleżanka od.... Nic na to się nie poradzi. Nadgodziny, delegacje i wszystkie inne rzeczy związane z czasem prywatnym nie są rozliczane. Dadzą 300zl jednej osobie na wyjazd i kilka osób ma z tego żyć, wracasz to pokazujesz paragony ze sklepów spożywczych.

Lambada

W czytym ta programistka od lasera co ma problemy z nadmiarem alkoholu ciągle pracuje? Jeli tak to firma dawno powinna upaść skoro utrzymuje na stanowisku taką "specjalistke".

Hahaha
@Lambada 20.07.2018 16:36

Oj zaraz jej przyjaciel będzie zdenerwowany i premie poleca....

Ciekawski
@Hahaha 21.07.2018 13:06

Skoro mowa o specjalistach to niech mi ktoś wytłumaczy w czym specjalizuje się ta dziewczyna która, jak nie karmi kotów to lata z kubkami? Ciekawi mnie co ma wpisane na umowie,weterynarz czy operator zmywaka ?

Ja tu jestem
@Ciekawski 25.07.2018 02:06

Prosimy do odpowiedzi pANA ala kierownika.

Anete
@Ja tu jestem 25.07.2018 21:53

@Ja tu jestem potrzebujesz pomocy specjalisty od ortografii i prawidłowej polszczyzny albo pękła ci szybka w smartfonie i popisały Ci się takie dziwne literki,nowy smartfon możesz bez problemu zakupić w punktach telefonii komórkowej na terenie całego kraju. I jeszcze czy mógłbyś zdradzić wszystkim ciekawskim kim jest ta ala z Twojego wpisu. Pamiętaj imiona piszemy zawsze z dużej litery.Sam widzisz że po tak dziwnym wpisie nikt go nie polubił.Wymień szybko swój smartfon bo słabo wyszła Ci próba zabłyśnięcia tym wpisem.

Ja tu jestem
@Anete 26.07.2018 18:35

Jakoś dużo aNET na tym serwisie. Pokaż mi jeden błąd jaki popełniłem pisząc poprzedni post, Co do dużych liter - jeżeli ktoś zasłużył na szacunek to jego imię/ o nim będzie pisane z dużej litery. Z racji, że: j.k. t.z. d.b. k.m. I wiele innych nadgorliwych potrzebujących władzy/posady/... bez wykształcenia na to nie zasłużyli to będę tu pisał o nich z małej litery. Jeśli chodzi o nowy telefon, chętnie wymienię na coś nowszego, bo na starym klamocie ciężko się pisze ale bez błędów, a szybkę mam całą więc dzięki za troskę i dla Twojej wiadomość to nie Twój interes. Dostanę premie w tej zakichanej firmie to sobie kupię

Anete
@Ja tu jestem 27.07.2018 21:32

Pochwal się kolego swoim wykształceniem i podziel się ze wszystkimi jak Twoje kwalifikacje i wyksztalłcenie mają się do tego czym się zajmujesz w firmie. A skoro firma jest zakichana a ludzie z którymi na pewno zdarza Ci się współpracować są tacy źli i niedowównują Ci swoim wykształceniem to pragnę w tym miejscu udzielić Ci pewnej wskazówki co robi się w takich sytuacjach a mianowicie to jest najwyższy zas aby zmienić pracę i otoczenie można to zrobić wyjeżdżając na przykład za granicę tylko wątpie że to coś zmieni ponieważ ludziom tak ograniczonym i z takimi problemami emocjonalnymi nigdzie nie będzie pasować praca ale zawsze można próbować bo w razie czego w Anglii na pewno też mają tego typu serwis na którym można zabłysnąć swoją szeroką wiedzą na temat firmy i ludzi tylko nie wiem czy wypisywanie głupot w jezyku angielskim pójdzie Ci równie sprawnie jak tutaj. Pozdrawiam Cię serdecznie wykształcony człowieku

Ja tu jestem
@Anete 28.07.2018 12:01

Polubiłem Cię, bronisz firmy jak zabor kwasu pod domem. Na szczęście wypowiedzenie będzie na dniach złożone. Bo aż szkoda patrzeć co tu się wyprawia. Chętnie bym Cię poznał i porozmawiał po angielsku i dowiedział się co nauczyłeś/as się na zmywaku w tej anglii.

Snake
@Ja tu jestem 28.07.2018 15:15

@Ja tu jestem,jesteś dla mnie wielkim bohaterem,czytając twoje wpisy wnioskuje że targają Tobą niezdrowe emocje ale wyluzuj się trochę melisy i nogi wyżej głowy, w innej firmie na pewno będzie lepiej (albo gorzej !) ale nie łam się życie przed tobą a świat stoi otworem. Wspomniałeś ze jest dużo Anet a policzyłeś autorów którzy smarują na współpracowników a na drugi dzień podają im rękę i udają że nic nie wiedzą i są bardzo zdziwieni że jest jakiś głupi wpis ,potem w domu śmieją się "ha,ha,ha hi,hi,hi "i mają poczucie że są super bohaterami. Napisz kiedy się zwalniasz bo chcę złożyć swoje CV,jak zwolni się miejsce to może mnie zatrudnią bo aktualnie szukam pracy. Pozdrowienia dla Anety !!!!!

Stolarz
@Snake 28.07.2018 16:27

@Snake, nie wcinaj mi się bo to ja jestem pierwszy w kolejce na stanowisko po @Ja tu jestem . Właśnie chciałem go zapytać co tam robi bo nie jestem pewien czy dam radę ,wywnioskowałem że jest osobą bardzo inteligentną, wykształconą, znającą języki obce i nie ma szacunku do przełożonych. Potrafię to zrozumieć ponieważ znalazłem się w podobnej sytuacji , w ostatniej mojej firmie nie dacie wiary, kazali mi pracować ! Dlatego zwolniłem się i założyłem własną działalność, zająłem się rękodziełem artystycznym a mianowicie rzeżbieniem w topoli (to takie drewno). Pierwszym moim projektem był Pinokio ale od razu się popsuł bo nos mu się nie wysuwał i ten nieudany start w karierze doprowadził mnie do depresji, po dwóch latach leczenia udało mi się pójść na kurs wróżenia z fusów.Szybko jednak zrezygnowałem bo jacyś ludzie biegali za mną na ulicy i coś krzyczeli . Chcę zatrudnić się w tej firmie i zobaczyć jak "Ciekawski"pobiera materiał do badań,to będzie nowe i bardzo ciekawe doświadczenie. Pozdrowienia dla Wszystkich .

Życzliwy
@Ja tu jestem 28.07.2018 15:15

Pojedziesz, zmienisz otoczenie to będziesz miał okazję się wykazać i być może też znajdziesz kompana do rozmów na swoim, dość niskim poziomie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie narzekam na pracę i nie robie z siebie męczennika wypisując jacy to wszyscy są źli i nie dobrzy i jaką to firma zrobiła mi krzywdę zatrudniając mnie. Świetlanej przyszłości nie wróżę ale życzę powodzenia w dalszej "karierze"

Ja tu jestem
@Życzliwy 28.07.2018 20:32

Jednak potrzebujesz wrócić do szkoły i nauczyć się czytać ze zrozumieniem, nigdzie nie narzekałem na pracę w tej firmie, słabe jest kierownictwo i tyle. Firma jak firma.

Ktoś
@Ja tu jestem 29.07.2018 13:42

Napisz do "Bravo" może tam Ci pomogą rozwiązać Twoje problemy

stefanek
@Ktoś 29.07.2018 20:29

to jakaś gazeta z chełma ? czy jakieś ugrupowanie aa?

Anetae

@Ciekawski Nie jestem pracownikiem firmy ale chcę pomóc Ci w rozwiązaniu tego skomplikowanego problemu. Udziele wszystkich potrzebnych wskazówek jak masz postępować żeby rozwikłać tą zagadkę. Przede wszystkim pierwsze co musisz zrobić to pobrać od zwierząt materiał do badań genetycznych i upewnić się, że to rzeczywiście są koty. Najlepszym materialem do badań z pewnością będzie kał. Aby to zrobić wyjdź z hali i udaj się w miejsce w którym mogą przebywać zwierzęta, jeśli Twój węch Cie nie zawiedzie to na pewno będziesz wiedział że zbliżasz się do celu ponieważ poczujesz intensywny zapach materiału genetycznego tylko uważaj żeby w niego nie wdepnąć bo wtedy wymiesza się z Twoim i będą podejżenia że Ty też jesteś dokarmiany. Pamiętaj że pobierając próbki musisz być ostrożny i zrobić to tak żeby nikt się nie zorientował a przede wszystkim koty. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zwróć też uwagę czym są karmione bo to ma duży wpływ na jakość pobranych próbek. Pokarm musi zawierać dużą ilość białka. Pobrany materiał musisz jak najszybciej dostarczyć do Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach. Muszę Cię jednak uprzedzić o istniejącym ryzyku, że podczas badań może się okazać że nie są to zwierzęta ale plusem w takim przypadku jest to że wtedy będziesz miał pewność że stanowiskiem wpisanym na umowie na pewno nie jest weterynarz. Jeśli chodzi o sprawę z kubkami tutaj sytucja jest znacznie prostsza. Przepisy wyraźnie mówią że operatorem zmywaka jest osoba która jednorazowo jest w stanie umyć 54 i więcej kubków więc jedyne co musisz zrobić to dokładnie policzyć ilość mytych wyżej wymienionych naczyń. Jeśli liczba ta nie jest równa bądź nie przekracza 54 to niestety w tym przypadku stanowisko operatora zmywaka również odpada. Mam nadzieję że wszystko zostało już wyjaśnione. Nie poddawaj się i bądź konsekwentny w swoich działaniach i obserwacjach kolegów z pracy, a napewno dowiesz się prawdy. Koniecznie podziel się tym czego udało Ci się dowiedzieć ponieważ ma to bardzo duży wpływ na dalsze prosperowanie firmy

Hahaha
@Anetae 26.07.2018 11:46

Ale zabawny jesteś.

Anetae
@Hahaha 26.07.2018 15:15

To nie jest zabawne. Ludzie tacy jak Ciekawski desperacko potrzebują mojej pomocy, ja właśnie po to tu jestem żeby rozwiązywać ich problemy, wyciągać z opresji i wspierać ich w tych trudnych chwilach. Udzielam im cennych wskazówek jak mają postępować w sytuacjach w których się znaleźli bo taki stan jak ciekawość może być tragiczny w skutkach, może doprowadzić do depresji i zabierać chęci do życia dlatego trzeba pomagać. O problemach trzeba rozmawiać i je rozwiązywać

anonymous

Firma była jak każda inna, raz lepiej raz gorzej, kto dłużej pracuje ten wie, że zawsze sie coś działo i na 3 zmiany się robiło ruch był. Do czasu pojawienia się tezeta. Jak Jurgen mu tak zaufał nikt nie wie. Ten człowiek przez swoje ambicje doprowadził do czego doprowadził. Taki zakład rozwalić z premedytacją. Miał kilka prób przejęcia go dla siebie i się nie udało. Teraz chce go doprowadzić do ruiny i na gruzach stworzyć swoje królestwo. Zagrania z usunięciem wszystkich co mu zagrażali, nie płacenie zusu, zwalnianie przed okresem ochronnym, zadłużanie zakładu, sprzedaż poniżej kosztów produkcji i prywata nie są dobrym rozwiązaniem. Ludzie chodzą do tej roboty bo chcą pracować, każdy ma pewność, że emerytury tu nie będzie.

Pankracy
@anonymous 18.07.2018 08:30

TZET zobaczył jakie dywidendy właściciele sobie wypłacają i też chce? Nie zdziwię się jak założy sam nową spółkę i kupi sobie za pieniądze SMFu SMF. Tak to zrobił wcześniej jurg i nog.

Aneta

@Gon sie, staram się uzyskać, jak najwięcej informacji, które są potrzebne dla osób rozważających podjęcie pracy w firmie SMF Poland. Nie jestem pracownikiem, tej firmy jedynie aktywnie uczestniczę w dyskusji, którą z Wami prowadzę.

Aneta

@anonymous, jakie stanowisko sprawuje osoba, którą opisujesz w swoim komentarzu odnośnie pracy w firmie SMF Poland? Myślisz, że są jeszcze szanse, aby tę sytuację w jakiś sposób odwrócić? Żeby firma pod względami, które poruszyłeś w komentarzu wróciła na właściwe tory?

Gon sie
@Aneta 19.07.2018 10:15

Śmieszne.... Każdy wie o kim mowa, a kim Pani jest w tej firmie... ? To t.z. jest tylko jeden. A firma istnieje jeszcze czy wszystko poszło na inną spółkę ?

Aneta

@Goń się, dlaczego tak uważasz? Na pewno na wyrażenie przez Ciebie takiego komentarza odnośnie pracy w firmie SMF Poland wpłynęła jakaś konkretna sytuacja związana z pracą w tym miejscu. Czy mógłbyś podzielić się z nami swoją wiedzą na ten temat?

Goń się

W tej firmie już nikt napewno nie doczeka spokojnej emerytury...i w żadnej innej spółce, przed ochrona dostanie się wypowiedzenie. Aby ciebie rudy lisie też to spotkało.

Aneta

@Aneta, możesz napisać coś więcej na temat zarzutów jakie złożyłaś przeciwko firmie SMF Poland? Co konkretnie wpłynęło na tak poważne kroki w stosunku do tej firmy? Czy możesz przybliżyć w sposób bardziej szczegółowy sytuację o której wspomniałaś? Napisz, proszę, coś na ten temat.

Aneta

@preforma, dość mocne słowa na temat firmy. Piszesz o wydarzeniach sprzed dwóch lat. Czy obecnie w firmie coś się zmieniło? Czy mogłabyś podać więcej konkretów na temat pracodawcy i warunków zatrudnienia? Zgłaszałaś w dziale finansowym opóźnienia w wynagrodzeniu i problemy z odprowadzaniem składki ZUS? Podziel się swoimi doświadczeniami, na pewno wiele osób z tego skorzysta.

Aneta
@Aneta 27.06.2018 21:10

Jestem wierzycielem tej Firmy, w ubiegłym tygodniu złożyłem w prokuraturze rejonowej w Świdniku zgłoszenie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 300 Kodeksu Karnego

Aneta

@Potencjał, mógłbyś rozwinąć swoja opinię i dodać kilka argumentów, by poprzeć swoje zdanie? Jesteś pracownikiem firmy? Czemu masz taki punkt widzenia? Może napisałbyś kilka słów o swoich obowiązkach u tego pracodawcy? Jakie warunki pracy proponuje i czy można liczyć na premie? Czekam na Twoją opinię.

preforma
@Aneta 17.06.2018 12:03

Hej, wygoogluj sobie wyłudzenie kasy unijnej w 2016 świdnik, to właśnie SMF, firma w ruinie, nie placa ZUS, opoznione wyplaty wynagrodzen, "towarzystwo wzajemnej adoracji"

Potencjał

(usunięte przez administratora) nie ma po co tam iść.

Administrator

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące SMF Poland Sp. z o.o.? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracownicy otrzymują jakieś pozapłacowe benefity?

Przemo

5 kwietnia otrzymałem list z prokuratury, dokładnie zawiadomienie o wszęciu postępowania przeciwko p. Kusio Kazimierz, jest to prezes zarządu SMF Poland Sp. z o.o. odnośnie nieopłacania składek ZUS w okresie kiedy byłem zatrudniony. Będąc wezwany na zeznanie z radością opowiedziałem o wszystkich ściemach tej firmy, pracowałem 7 miesięcy w 2015 roku, przedstawiłem całą dokumentację wyjazdów "na delegacje" za które nie otrzymałem ani grosza, a o należne pieniądze walczyłem tygodniami. Podobnych zeznań było bardzo dużo, także bójcie się świdniccy odbyciarze, łachy i doliniarze bo kres tej nory nastąpi niebawem. Wszystkich Was Dymam! :)

Też dostalem list
@Przemo 16.04.2018 20:46

Kim jest ten Kusio ? Czemu ktoś nieobecny ma beknąć za kogoś innego ? Firmę prowadzi kto inny a odpowiada kto inny ? Niech zaczną brać na barki swoje wybryki.

Przemo
@Też dostalem list 17.04.2018 15:55

To jest prezes zarządu, więc jego pociągają do odpowiedzialności za działania firmy, wszystkie przekręty i nieopłacone składki ZUS.

twoja stara bawara
@Przemo 17.04.2018 19:46

przecież tojest slup, nawet najstarsi gorale go nie widzieli

M3power gruchot
@twoja stara bawara 27.04.2018 22:02

Ta stara bawara co jego tescio smiga po lbn ?

glos z ciemnosci

czy srarania reki kebsa i krupnika doprowadzily juz do upadku smf? gajowy tego sam nie naprawi, stara się ale duzo osob mu utrudnia, musi byc nowy narybek ludzi co chca pracowac by to dzialalo. juras inwestuj kase w sprzet materialy i ludzi a samo sie wszystko zrobi

Bigos

Mam pytanie, jak SMF nie płaciło składek i upadło, czyli już nie zapłaci, więc jak ktoś pracował 3 lata w takiej sytuacji musi dłużej pracować o trzy i pójść na emeryturę w wieku 70lat czy dostanie mniejszą kasę?

.!.
@Bigos 27.04.2018 11:00

Policzą Ci jako okres składkowy a to już od zusu zależy jak to sobie ściągnie

Zostaw opinię o SMF Poland Sp. z o.o. - Świdnik

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.