SMF Poland Sp. z o.o.

Świdnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 314 ocen.

Opinie o SMF Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.

Łaciaty

Jarku!Dlaczego nas nie szanujesz? Sam wywodzisz się z załogi a zachowujesz się jak zwykły prostak który dostał wielką władzę. Nic Cię nie usprawiedliwia. Przemyśl swoje zachowanie bo chwilami jest poniżej wszelkiej krytyki.

Przemo

5 kwietnia otrzymałem list z prokuratury, dokładnie zawiadomienie o wszęciu postępowania przeciwko p. Kusio Kazimierz, jest to prezes zarządu SMF Poland Sp. z o.o. odnośnie nieopłacania składek ZUS w okresie kiedy byłem zatrudniony. Będąc wezwany na zeznanie z radością opowiedziałem o wszystkich ściemach tej firmy, pracowałem 7 miesięcy w 2015 roku, przedstawiłem całą dokumentację wyjazdów "na delegacje" za które nie otrzymałem ani grosza, a o należne pieniądze walczyłem tygodniami. Podobnych zeznań było bardzo dużo, także bójcie się świdniccy odbyciarze, łachy i doliniarze bo kres tej nory nastąpi niebawem. Wszystkich Was Dymam! :)

Przemo
@Też dostalem list 17.04.2018 15:55

To jest prezes zarządu, więc jego pociągają do odpowiedzialności za działania firmy, wszystkie przekręty i nieopłacone składki ZUS.

Twój stary

Zatrudnili mnie tam, dali 2k netto ale pierwsza wypłata to było 2k... brutto. Łaziłem, prosiłem sie o swoje zarobione pieniądze, jak sie umawiamy na 2k netto to tyle ma być. I tak łaziłem to do kadrowej, to do TZ i po 2,5 miechach mnie wyrzucili bo nie mieli zamówień na maszyny :) jeśli chodzi o karierę w takich dziwnych firmach to już sobie odpuściłem. Szkoda czasu, wstawania o 5 rano, jeżdżenia na serwisy w święta i niedziele jako kierowca za 2k na rękę. Można sie nauczyć jeśli samemu sie chce. System szkolenia nowych pracowników nie istnieje, nauczysz sie tyle ile podpowiedzą ci kumple z montażu. Dużo konfidentów, główny na HS

Ten z pociągu.
@Twój stary 15.04.2018 10:47

Szkoda,że Ciebie nie poznałem, przybiłbym z Tobą piątkę. Firma dno, zarządzanie porażka, zero szacunku ze strony kierownictwa, sporo długów, nieopłacony ZUS, jeden drugiego podpierdziela, karierowicze.

Egzekutor

Dobre miejsce żeby porobić nauczyć się czegoś i dać nogę (sam niedługo to zrobie). Nie ma sensu wiązać się z tym miejscem na dłuższy okres czasu. Nie płacą za dużo ale nie ma się co oszukiwać że robota jest ciężka. Nikt nie kontroluje tego ile czasu się coś składa,montuje można lecieć w jajo.

Zeszyt

Nie ma Karolka od matryc, wywalili go czy sam odszedł? Komu on przeszkadzał? A firma jak każda inna, trzeba pracować, a nie cieszyć się bo materiałów na obróbkę nie ma lub na montaż. 1/3 operatorów nie wie, która to prawa ręka i robią złomy. Ponad połowa monterów ma przeświadczenie, że skręcanie gotowców to wielka i odpowiedzialna praca, litości jak coś nie pasuje to się taki dowie jak dobrze przykręcić i spokój, a na CNC gadają, że ci nic nie robią tylko ZIELONY i ZŁOM, łażą po zakładzie i szukają plotek. Najgorsi są starzy pozoranci, na szczęście już ich mało zostało, bo kiedyś to było... Stare dziady co pracują tu x lat, wszystko wiedzą, na wszystkim sie znają, nic nie chcą robić, obrażają się jak muszą popracować, pierdzielą na firmę i szefostwo, a pod 5 "tak, tak.. zrobi się... tak tak.. oczywiście... to już nie całować..." na nich trzeba uważać tylko. Z resztą ludzi da się żyć.

Waldi

Normalna spokojna firma ale jak komuś jest tak bardzo źle niech szuka wrażeń w innym miejscu.

Bardzo spokojna firma
@Waldi 22.03.2018 19:21

Wrażeń ? Tę firmę mało, która przebije. Spokojna jest ale zależy na którym stanowisku pracujesz. Jak pierdzisz w stołek i po 8h nic nie obchodzi to spoko, jak nie zastanawiasz się czy nikt nie podejdzie przed 14 aby zostać dłużej bo tak... Wyjazdy ludzi na serwisy maszyn z innych działów niż pracują. Zaniedbujesz rodzinę bo trzeba składać po godzinach maszynę bo jakiś baran nie zamawia na czas potrzebnych rzeczy. Upał straszny ale wodę kupią raz od święta (czytaj kontroli) Po butelce na głowę. Zaczynasz coś robić to przyjdzie inny i powie aby robić coś innego i tak w kółko... Co chwile tylko ktoś du pe obrabia a później przychodzi i tobie gada na innego. I ty mi mów że to spokojna firma.

Mapet

''Normalna spokojna firma'' dodaj że nie płacą części składek zusowskich. Każdy już zapomniał o 27 grudnia i 3 królii?

Niszczarka

Co się dzieje na hali hs i stratos każdy widzi. Kto wgl jest tam osoba decyzyjną rudy czy ten drugi z kanciapy. Wgl co ten drugi ma do roboty oprócz wyjazdów raz w miesiącu? Niech idzie do biura tam będzie pił kawę i na ploteczki też znajdzie czas. Rudy robotę robi tak żeby na sobotę starczyło. Kiedyś szło 6 hs w miesiącu i robił tak samo jak teraz co idzie 1-2 . Grubasy od spawania was też się to tyczy 0 sobót smierdziele. Stratosy to są też dobre agenty ale o was kiedy indziej. Powietrzny krótko na zdrowie i na drugą nożke. Optima Rambo na emeryturze, Pisior i kilku pionów. Dajcie spokój magazynierowi z waszej hali bo gość ma pełno roboty trzeba pas skleić w tym miesiącu.

Pionek z Optimy
@monter 08.03.2018 20:23

A ja kolego słyszałem, że byłeś zaje...dobrym tokarzem, tylko w firma nie kupiła tokarki dla ciebie.

jelen

ma ktoś numer do tomka?? chciałem zamówić wannę z kwasówki

Śmiech na hali
@jelen 06.03.2018 19:08

na marchewkę czy ma swiniaka ? Jedna sztuka czy więcej? Normalnie w pojedyncze sztuki się nie bawi, może właz do studzienki/szamba też potrzebujesz?

olaboga

A gruby A tylko chodzi po hali i knuje, zamet wprowadza, temu cos powie na tamtego, jeszcze innemu na innego, bardzo tajemniczy ten bosss, tylko tchurzliwy nieco skoro prawdy ci czlowieku nie powie, nikt nie wie czego oczekuje i czy jest z ciebie zadowolony. Pupilkow tylko faworyzuje. Pasuje do ekipy rudego idealnie

Ja se
@olaboga 05.03.2018 12:39

Kim jest gruby?

CHLEBAK

Witam, zacznę z innej beczki niż inni "opiniowicze" szukam namiarów na firmy na zachodzie-Niemcy, Holandia itp. posiadające wydmuchiwarki SMF. Czemu ten mój post-rodzina mi się sypła i szukam pracy w UE,żeby pospłacać zoobowiazania, mam 6-cio letnie doswiadczenie w obsłudze, ustawianiu i naprawach na HS-3000. Z góry dziękuje za pomoc. Jak coś to proszę na e-maila ; syltau@op.pl Pozdrawiam.

anonymous
@CHLEBAK 22.01.2018 18:10

Firma GT85 szuka techników. Może nie warto wyjeżdżać.

Czarne bmw

Stary o czym ty gadasz? Pewnie nikt z hali cie nie widzi jak zasuwasz w każdy piątek z torebeczką. Albo Twoje ziomki przychodzą palić do Ciebie lub Ty idziesz palić na tamtą hale. 1/3 czasu spędza trójca na fajeczce. Dziwne że góra na to pozwala.

firma do niczego
@Czarne bmw 23.02.2018 22:35

Rudy z rudym zawsze się dogada...

anonim

(usunięte przez administratora)

Sprawdź w wiki słowo " jądra"

A gdzie twoja szajka? Słyszałem że nazywacie się " eunuszki". I wypisujecie takie bzdury bez podstawne, szukasz sławy idź do idola.

Tentego

Wypłata znowu nie jest na czas!!!

anonymous
@Hahaha 12.02.2018 23:25

jak to co znowu pismo do UP i US ,proste.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jack

Proponuje sprawdzić w słowniku co oznacza słowo "komunalny"

Jula

Co tak się podniecacie wszyscy tym ZUS'em ?? Pracownik nie ma obowiązku tego sprawdzać, jeśli ZUS nie umie sobie tego przypilnować to jest to tylko i wyłącznie JEGO problem. Pensje praktycznie są na czas każdego miesiąca i to jest najważniejsze dla pracownika

b
@Jula 01.02.2018 08:20

echy..ty p.... ze wsi,wroc do szkoly ..nic dziwnego ze smf taka patologia jak zatrudnie takich..

no i co

witam ,mam prosbe do wszystkich chcacych pewne sprawy dot.SMF wyjasnic,jesli poczuliscie sie skrzywdzeni,rozczarowani,zaiedzeni,oszukani itd prosze o kontakt patek2001@interia.pl chetnie pomoge,chetnie podpowiem jak dochodzic swoich praw. Ps.do "mędrców" proszenie pisac bo... leje na wasze porady:)

anonymous
@pracownik 30.01.2018 09:17

milo ze napisales ,moze podaj nazwisko a jak nie masz ja to spierd...:)

anonim

(usunięte przez administratora)

air france
@Any Troll 22.01.2018 15:37

akurat robię dobrze i pomagam innym, a z nią jak pół świdnika miałem coś wspólnego - można się łatwo domyśleć, chętnie stawiała i opowiadała o przekrętach i kasie z której to niby teraz ma na stawianie, mówiła jeszcze że cool-chycki ma jej jeszcze oddać ponad milion, bo żona dowie się o "ich związku", opowiadała tak jeszcze przed świętami, wtedy byłem u niej ostatnio, na razie się nie wybieram

Cacy

Halo Halo jak SMF kopiowac maszyny to cacy a jesli ktos cobi cos podobnego to juz żle

nie cacy
@Cacy 19.01.2018 18:20

każdy kopiuje ale żeby kraść dokumenty ? w końcu okradają też wszystkich innych co tam pracują i potem braknie na zus

Jacek

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie? Zastanawiam sie ponieważ narzekacie.

anonymous
@Kopia 19.01.2018 08:34

zmien lekarza lub to co bierzesz...tyle mozesz bo prostactwa nie zmienisz.

do mm

Szacun za decyzję. Sporo pracuję ale odezwę sie do Ciebie w niedzielę. Sam miałem zrobić to samo - powstrzymal mnie tylko fakt, ze musiałbym powołac na świadków znajomych, którzy wciąż tam pracyją. Nie rezygnuj!

wkr***w
@mm 13.01.2018 21:12

zgadza się... nie opłacają całości składek lecz mniej niż 10% z tego co powinni... policzcie sami ile to wychodzi...

anonim

(usunięte przez administratora)

SMF
@firma do niczego 21.12.2017 23:27

Zapraszamy Pana "mm" na spotkanie w dziale prawnym SMF w celu omówienia wszystkich Pana wątpliwości i problemów, w tym działań, które mogą zostać uznane za naruszające dobra osobiste spółki.

anonim

(usunięte przez administratora)

mario

pisz mkowalski@gmx.ru pogadamy

pytanko

Mam pytanie. Czy pani z broszką dalej pracuje w smf-ie i rozlicza wypłaty? Obiło mi się o uszy, że już jej nie ma. Proszę o informację.

Ciekawe co na to inspekcja

Za kraty to pójdzie ten co dzień wolny z 2018 daje już w 2017 taki mądruś. To nie pracownicy, nie zapłaci rachunku za prąd.

Di_ipa za krzaka
@Ciekawe co na to inspekcja 28.12.2017 00:40

jak się na to zgadzasz to co się dziwisz, zgłoś kozaku sprawę i po kłopocie.

człowiek pomyłka

Panie Sławomirze mam pomysł co zrobić żeby już Pan nie musiał całkiem nic nie robić, jako że i tak już musimy za Pana wszystko poprawiać, to i poswiecimy się i może odbierzemy Pańską wypłatę, co Pan na to?

5000
@Jestem to widzę 12.11.2017 01:40

Jego wypłatę to podzielił bym na dwa i przyjął 2 swiezakòw, więcej pożytku było by z nich.

wygrałeś wycieczkę!

Dam sobie rękę uciąć że znów będą małe problemy z tym powietznym może w nagrodę lot do Gwinei dla gwiazdora?

Tomcio

Obowiązki konstruktora SMF Montaż konstrukcji i elementów maszyn Projektowanie i wdrażanie prototypów nowych urządzeń Analiza i optymalizacja konstrukcyjna istniejących oraz nowych prototypów Sporządzanie dokumentacji wykonawczej Nadzorowanie i współpraca z dostawcami części i materiałów Opracowywanie i aktualizowanie dokumentacji techniczno-ruchowej wdrażanych maszyn i urządzeń Współpraca z zespołem monterów i rozwiązywanie problemów wynikłych w trakcie montażu Wymagania: Wykształcenie wyższe techniczne, preferowany kierunek: mechanika i budowa maszyn lub pokrewne Doświadczenie w projektowaniu zautomatyzowanych urządzeń produkcyjnych- 2 lata Dobra znajomość oprogramowania Inventor, Solid Edge, NX, CAD (jednego z nich) Wiedza z materiałoznawstwa oraz technologii wytwarzania (obróbka plastyczna metali, łączenie metali, obróbka skrawaniem, wykończenie powierzchni itp.) Bardzo dobra znajomość rysunku technicznego Wiedza w zakresie podstawowych obliczeń wytrzymałościowych Kreatywność, samodzielność, operatywność i dynamizm w działaniu Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole, Prawo jazdy kat. B, Znajomość jęz. angielskiego umożliwiająca kontakt z klientami zagranicznymi Oferujemy: Możliwość dalszego rozwoju zawodowego Atrakcyjne wynagrodzenie Stabilną formę zatrudnienia Udział w tworzeniu i wdrażaniu nowych technologii Duże pole do samodzielnego działania. I czego można chcieć od takiej firmy?

Ha ha ha
@piotr - kolega meblarza 15.11.2017 17:07

A stanowiska kierownicze w tej firmie powinny być dla ludzi wykształconych i kumatych a nie po fachu meblowym

Student

Zostałem zaproszony na rozmowę. Dodam że jestem studentem Politechniki. Poszedłem na rozmowę i tej rozmowy nie odbyłem czekałem aż szanowny Pan ,, prezes" znajdzie chwilę czasu dla mnie czekałem 2 godziny po 2 godzinach wyszedłem. Dodam iż firma sama zaproponowała mi datę i godzinę rozmowy

Byłem widziałem
@Student 02.11.2017 11:45

czego tu się po nich spodziewać, szkoda zdrowia...

Niezadowolony

Praca w tej firmie to kpina, brak szacunku dla pracownika na każdym z możliwych szczebli. ODRADZAM!

Zostaw opinię o SMF Poland Sp. z o.o. - Świdnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMF Poland Sp. z o.o.