P&G

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 85 ocen.

P&G
3 85 6 1

Opinie o P&G

Zuzanna

@Daniel A zatem nie jest to miłe, współczuję Ci. Jak przejawia się owa niechęć Waszym względem? @Alek Dobrze, że firma P&G w ogóle poinformowała Cię o wynikach rekrutacji. Rozpoczynasz z nimi współpracę, czy nie? Może jeszcze podzielisz się z nami tym, jak wyglądał cały proces rekrutacyjny? @Leszek Zapewne masz trochę racji. Jesteś jakoś powiązany z tym pracodawcą?

Daniel

Są nie terminowi uważają kierowców za smieci

Vienna

Niestety po dwóch tygodniach zabawy z PG, po ostatnim spotkaniu, które moim zdaniem poszło gładko, dostałąm odpowiedź odmowną. Tutaj nie można być pewnym czy człowiek się załapie do samego końca. Szło naprawde gładko a tu taki surprise. Cóż... życzę powodzenia innym. Ja już zdecydowanie nie będę próbować bo straciłam na tę rekrutację zdecydowanie za dużo czasu.

Alek
@Vienna 31.08.2016 13:19

Przynajmniej dali odpowiedź... Mnie na dwóch rozmowach przekonywali, że w ciągu dwóch tygodni się odezwą. Powiem tyle, że na ostatniej rozmowie byłem miesiąc temu.

Leszek

Idealnych firm nie ma ale jak ktoś chce pracować i dobrze to robi to jestem przekonany, że będzie zadowolony.

flan

Czytając tutejsze opinie postanowiłem aplikować na stanowiska junior planning specialist. Wypełniłem kilka stron danych + assesment test, w którym podobno "każda odpowiedź jest dobra". Znam komunikatywnie angielski, mam mgr z logistyki i pierwsze doświadczenie w pracy korporacji. Nawet nie dostałem zaproszenia na rozmowę, od razu systemowy mail odmowny, abym probówal w przyszłości. Ciekaw jestem co to za elitarni kandydaci się teraz zgłaszają na pęczki, że człowiek nawet na rozmowę zaproszenia nie dostał. Z opinii powyżej wynikało, że jest zgoła inaczej:)

Anna
@flan 15.05.2017 22:10

Te same oferty wiszą od kilku miesięcy. Czy firma naprawdę rekrutuje?

Stażysta od czerwca
@flan 15.05.2017 22:10

Komunikatywna znajomość języka? To za mało. Angielski co najmniej na poziomie C1. Wiem, bo właśnie się dostałem na podobne stanowisko.

Konrad
@Stażysta od czerwca 25.05.2018 16:45

Tak teraz to najlepiej C3 albo D1.

Lonoise
@Anna 30.06.2017 09:10

Biorąc pod uwagę, ze w biurze pracuje blisko tysiąc osób a proces odsiewa dość dużo osób to zawsze będą rekrutować :)

Roki
@flan 15.05.2017 22:10

Się ciesz że nie zostałeś zaproszony. Ta firma to porażka. No chyba że jesteś lizusem, kablarzem i lubisz aby tobą poniewierano.

Lonoise

Gwoli uściślenia. W Wawie jest kilka działów i dwie siedziby Proctera. Zabraniecka i PSC na Mordorze. Sam od czterech lat pracuje na Mordorze. Różne opinie wynikają stad, ze każda placówka ma swoją kulturę i jest prowadzona niezależnie. Na temat Zabranieckiej się nie wypowiem. Natomiast jeśli chodzi o PSC. to atmosfera jest naprawdę dobra. Podwyżki i awanse są mocno związane z wkładem w prace i nie chodzi tu o godziny. Przez kilkanaście lat pracowałem w bardzo wielu firmach i w końcu trafiłem do firmy, w której myśle o pracy do emerytury. Notka: Nie jestem pracownikiem HR ani szczebla kierowniczego.

Zuzanna

@Jaca Wysuwasz bardzo odważne, a może i pochopne wnioski. Dlaczego tak uważasz? Myślę, że powinieneś jakoś uzasadnić swoje zdanie. Sam jesteś pracownikiem w P&G? Jednocześnie przypominam, że na forum zabronione jest obrażanie jego użytkowników.

Były pracownik

Nie polecam tworu zwanego P&G. Największe skupisko oszołomów z jakim miałem do czynienia, a z kilkoma już miałem. Ta korporacyjka pożera samą siebie i już długo nie pociągnie. Pozdrawiam wszystkich oszołomów z P&G.

bibi
@Były pracownik 07.07.2018 14:01

co utrącili Cię, kto właściwie jest oszołomem.... może lepiej nic nie mówić - przemyśl to....

Jaca
@bibi 11.07.2018 11:31

Prawda jest taka że większość pracowników tej firmy to nieudacznicy życiowi którym ta firma uratowała życie. Za garść srebrników robią z siebie pajaców i jak kolega wyżej wspomniał - oszołomów.

Zuzanna

@Były pracownik To bardzo dobrze, że zechciałeś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami o P&G. Jak długo i na jakim stanowisku tam pracowałeś? Dlaczego właściwie nie polecasz tam pracy? Twoja wypowiedź nie daje jednoznacznej odpowiedzi. @Kris Skoro jesteś już długoletnim pracownikiem w wyżej wspomnianej firmie, to może napisałbyś coś o warunkach pracy, jakie oferuje?

bipolar

Czytając te opinię nie wierzę, że opiniujący i ja pracujemy w tym samym miejscu. PG bardzo dba o pracownika, atmosfera w pracy jest fantastyczna, 99% ludzi których znam (a pracuje tam ok 700 osób) to pozytywni ludzie, z którymi łatwo się integrować, wychodzić na miasto czy wyjeżdżać razem na weekend. Co do podwyżek sprawa jest prosta - jeżli ktoś się stara a nie obija firma to docenia i podwyżka idzie w kilkadziesiąt %. Jesli ktoś ma gdzies albo mu się nie chce, to logiczne, ze podwyżki nie ma albo jest słaba. PG to nie firma w której czy się stoi czy leży... To nie typowa Polska firma gdzie cię pilnują czy siedzisz w robocie 8,5 godziny in każą podbijać kartę. Mówię o PSC, nie wiem co dzieje sie na fabrykach na Zabranieckiej czy Siennej osobiście, ale znam ludzi tam pracujących, którzy nie narzekają a wręcz przeciwnie - bardzo sobie chwalą PG.

Ania

Już się stała (usunięte przez administratora). Zabraniecką radzę omijać szerokim łukiem. Bardzo szeroooookim.

Kris
@Ania 12.02.2018 15:56

@Ania skąd masz takie informacje? jestem tam juz kilkanaście lat i czytam ze zdziwieniem, skrzywdził Cie tam ktoś///

Zuzanna

@Zainteresowany Oczywiście, firma P&G prowadzi obecnie rekrutację. Na jednym z najbardziej znanych portali z ofertami pracy widziałam, że poszukują między innymi Junior Planning Managera czy Sales Specialist. A jakie stanowisko Cię interesuje? @:( @Marta_31 Rozumiem Wasze rozżalenie. Firma P&G jest dosyć rozchwytywana i na pewno dużo osób tam aplikuje - to zapewne dlatego dział HR ma dużo pracy. Może warto spróbować jeszcze raz?

Marta_31

lepiej unikac tej firmy i dzialu HR, gdyz wiem od wielu moich znajomych ze nie odpowiadaja na CV, calkowity brak kultury organizacyjnej

Doradca Personalny

Bardzo nie PROFESJONALNA firma, ktora nie odpowiada na zgloszenia wielu pracownikow, lepiej nie tracic czasu i unikac ich z daleka

:(

Z działem HR skontaktować się jest trudniej niż z prezydentem. Z systemu aplikacyjnego dowiedziałam się, że zostałam zaproszona na reasoning test do Warszawy. Niby była informacja, że w nagłych przypadkach jest możliwość zmiany terminu, ale wysłanie odpowiedzi zwrotnej działowi HR okazało się być niemożliwe. Domyślam się, że to wina systemu (albo mojej poczty), że nie doszedł do mnie ani jeden mail od P&G (nie, w innych folderach też nie było). Niemniej jednak, fakt jest taki, że wyleciałam z rekrutacji wyłącznie przez uniemożliwiony kontakt.

Hanna

Czy macie jakiś powód, że tak rzadko tu zaglądacie?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś oferty pracy?

Zuzanna

@RM93, bardzo dokładnie przedstawiłaś proces rekrutacyjny w P&G. Wymagał on od Ciebie sporo czasu i zaangażowania. Niestety nie współpracujesz z tym pracodawcą. Jednak Twój wpis jest ważnym źródłem informacji dla osób, które będą brały udział w rekrutacji prowadzonej przez P&G.

anonymous

Czy to ta firma od proszków do prania?

Zuzanna

@Ania, nie masz racji. Nie współpracuję z P&G. Jestem pracownikiem gowork.pl i pełnię funkcję moderatora tego forum i staram się nakierowywać dyskusję w taki sposób, aby pojawiały się w tym miejscu takie informację dotyczące P&G, które będą ważne dla osób, które chciałyby się zatrudnić w tej firmie.

Robol z P&G

Właśnie zakończyłem długą współpracę z P&G. To co zrobiono z tą firmą zakrawa na pomstę do nieba. Nie wróżę świetlanej przyszłości tej firmie w Polsce. No ale tak to już jest jak się polaki-cebulaki zabiorą za rządzenie. Fabryka na Zabranieckiej to (usunięte przez administratora) które się powiększa z roku na rok. Nikt nad tym bagnem już nie panuje a uśmiechnięte panie, co jakiś czas serwują kolejną porcję informacji o wielkich sukcesach (których nie ma), wspaniałych pomysłach na przyszłość (czyli następnych idiotyzmach rodem z Monty Pythona) i wielu innych rzeczach o których wstyd mówić nawet znajomym bo można zostać uznanym za idiotę. Pozdrawiam wszystkich napędzających kierat na Zabranieckiej.

Zuzanna

Najświeższe wpisy odnoszą się do Waszej pracy w produkcyjnym obszarze P&G. Jest to zapewne to trzon tej firmy. Jednak dla zrównoważenia informacji na tym forum, zachęcam osoby zatrudnione na stanowiskach biurowych w tej firmie o pozostawienie opinii na temat ich wrażeń z pełnienia swoich obowiązków u tego pracodawcy.

Ania
@Zuzanna 02.03.2018 11:13

Zuzanno, to że jesteś pracownikiem tej firmy to widać na pierwszy rzut oka. Domyślam się że dobrze ci płacą za marne próby poprawiania wizerunku Cyrku zwanego Procter&Gamble. Mam rację ?

Ewa 71

Witam, Mój mąż pracował w firmie 15 lat. Ponieważ pracował w niej jako technik był narażony na duży hałas ok. 80 dcb. Oczywiście nosił uniwersalne ochronniki, które firma zapewniała, ale to była za mała ochrona i mąż stracił słuch. Poprosił pracodawcę o przeniesienie na inne stanowisko pracy bezhałasowe- w końcu pracuje tam 700 pracowników- to takowe powinno się znależć dla męza. Niedosłuch wyszedł przy kolejnym badaniu medycyny pracy, ale mąż nadał sobie stopień niepełnosprawności, dzięki któremu nabył pewne przywilej. Niestety zamiast przywilei i przeniesienia na inne, bezhałasowe stanowisko pracy po 15 latach ciężkiej zmianowej pracy otrzymał WYPOWIEDZENIE UMOWY. Sami oceńcie czy Procter & Gamble jest dobrym pracodawcą. Jest beznadziejny. Nie respektuje praw człowieka, praw osób niepełnosprawnych, wyciska człowieka jak cytryne a później daje kopa w (usunięte przez administratora)

Zainteresowany

Na jakie możliwe zarobki może liczyć pH? Jakie auto służbowe?

Zuzanna

@Adam, co spowodowało, że masz taką opinię o P&G? Na czym polegały Twoje obowiązki w tej firmie? Możesz opisać, w oparciu o jakie warunki współpracowałeś z tym pracodawcą?

Adam

Firma ta to jedna wielka obłuda i hipokryzja. Na szczęście zwolniłem się.

Zuzanna

@km, domyślam się, że te testy i dwie rozmowy kosztowały Cię sporo wysiłku. Rozumiem, że poczułaś się potraktowana niepoważnie przez P&G. Może coś się dzieje w firmie, co nie umożliwia jej przekazanie Ci w tym momencie informacji o wyniku rekrutacji? Może dowiesz się po nowym roku? Jeżeli dostaniesz informację od firmy, to proszę napisz na forum.

km

Rekrutowałam się na staż roczny do firmy i szczęśliwie przeszłam przez testy i 2 rozmowy. Po przejściu wszystkich etapów rekrutacji firma powiedziała, że w ciągu 2 tyg. przedstawi mi odpowiedź. Niestety po 2 tyg. to ja przypomniałam się firmie, że nie dostałam odpowiedzi po rekrutacji, na co osoba odpowiedzialna stwierdziła, że nie wie jaki jest status tej rekrutacji i ona musi zapytać szefa i oddzwoni. Oczywiście nie oddzwoniła. Moim zdaniem to nie poważne zachowanie.

ewa

A czy ktoś pracował bądź pracuję na stanowisku administracyjnym? Jakie zarobki? Jak wrażenia? Mowa o dziale administarcyjnym.

ewa

A czy ktoś pracował bądź pracuję na stanowisku administracyjnym? Jakie zarobki? Jak wrażenia? Mowa o dziale administarcyjnym.

kk

Gdzie znajduję się siedziba P&G w Warszawie?

Zostaw opinię o P&G - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P&G