Aon

• Boleń
Kraków - Aon Hewitt
Toruń - Aon Hewitt
Warszawa - Aon Hewitt

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Aon Sp. z o.o.

Opinie o Aon Kraków

Nie przegap nowości o Aon Sp. z o.o.!

23.09.2023 11:40

Witam, jak długo czeka się na odpowiedź od HR po wysłaniu CV na stronie Aon??
    kandydat

20.10.2023 20:56

wysłałem w poniedziałek i już we wtorek po południu zadzwonił do mnie rekruter. znajoma wysyłała tydzień wcześniej i czekała jakoś 3 tygodnie, więc pewnie zależy, jak bardzo pilne jest obsadzenie danego stanowiska. Jak długo czekasz, to zawsze możesz do nich napisać i zapytać, c'nie?

30.10.2023 13:32

Dzień dobry, dokładamy wszelkich starań, aby wszyscy kandydaci otrzymali odpowiedź na temat procesu rekrutacji do 2 tygodni od ostatniego spotkania. Niestety zdarza się, iż czas ten jest dłuższy, za co z góry przepraszamy. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości dotyczących procesu rekrutacji zachęcamy do kontaktu na: [email protected].

07.09.2023 11:28

W jakim trybie obecnie odbywa się praca w Aon? Pracujecie hybrydowo czy można pracować w pełni zdalnie?

16.09.2023 14:48

2-3 dni z biura tygodniowo to sporo :) to obowiązuje wszystkich? Tych z dłuższym stażem pracy też?

30.10.2023 11:38

Dzień dobry, pracownicy w Aon zatrudnieni są w większości w trybie „hybrydowym”. Oznacza to, iż część (50%) pracy jest świadczona z biura, pozostała część jest świadczona z wyznaczonego przez siebie miejsca (np. domu). Zasada ta obowiązuje wszystkich pracowników niezależnie od stażu czy stopnia zaszeregowania. W uzasadnionych przypadkach pracownik może ubiegać się o zmianę trybu na „wirtualny” – zależy to jednak od rodzaju wykonywanej pracy i pozostałych okoliczności (np. miejsce zamieszkania).
    kandydat

24.10.2023 19:56

Hej, czy AON wymaga zaświadczenia o niekaralności? Z góry dziękuję za odpowiedź
    Mania

25.07.2023 10:07

Na jaką umowę można liczyć jako Client Service Co-Ordinator? Standardy w postaci opieki medycznej i dodatkowego ubezpieczenia są, czy tylko platforma benefitowa? mam wrażenie, że oferta tej pracy jest pozbawiona ważnej dla kandydata części z korzyściami.

03.08.2023 16:33

W większości przypadków oferowaną umową jest umowa o pracę (początkowo na okres próbny 3 miesięcy). Po tym okresie najczęściej proponowaną umową jest umowa na czas nieokreślony. Naszym pracownikom oferujemy zarówno opiekę medyczną (w tym dla najbliższych), dodatkowe ubezpieczenie na życie, jak i dostęp do kafeterii benefitów Motivizer. Jednym z dodatkowych benefitów jest dostęp do programu Employee Asisstance, w którym pracownik oraz jego najbliżsi bezpłatnie mogą skorzystać z porad na tematy finansowe, prawne oraz zdrowia psychicznego. Oferujemy również dodatkowe dni wolne, jak i 100% płatne dni zwolnienia lekarskiego. Więcej na temat oferty znajduje się na naszej stronie Benefits at Aon - Jobs at Aon (pracaaon.pl). Oczywiście dziękujemy za informacje - postaramy się uzupełnić naszą ofertę, również na GoWork.
    Pytajnik

25.07.2023 17:48

Czy ktoś się orientuje, na jakie zarobki można liczyć na stanowisku servis delivery manager?

15.05.2023 10:08

Czy zdarzają się nadgodziny w Aon Sp. z o.o.?
    były pracownik

18.05.2023 10:54

Jak odchodziłem, to nadgodziny były normą. Głównym powodem było zarządzanie pracą na podstawie modelu "bo w excelu wyszło inaczej". Czasem były płatne, najczęściej jednak wciskano je ludziom do odbioru. Nie polecam tej firmy. Powodów można spokojnie poszukać na tym forum, polecam przejrzeć starsze wpisy. Większość z nich niestety dobrze oddaje klimat tej pracy.
    Nowa

14.04.2023 18:28

Czy w firmie aon jest dress code? Zaczynam pracę i w sumie zapomniałam zapytać.

17.04.2023 11:42

W Aon uznajemy, że ubiór i styl stanowią ważną część komunikacji niewerbalnej, oraz że poprzez sposób ubierania się pracownicy wyrażają swoją osobowość i kulturę. Oczywiście strój należy dostosować do miejsca i sytuacji. Jeśli mamy spotkania z klientem, jakieś sytuacje formalne, to i strój jest formalny, ale na co dzień nie ma takiej potrzeby. Witamy w zespole :)
    Skorpion

06.04.2023 15:50

Cześć, czy firma opłaca Mybenefit? Ile punktów się dostaje co miesiąc?

13.04.2023 12:16

W Aon funkcjonującą platformą kafeteryjną jest Motivizer – działa na analogicznej zasadzie jak Mybenefit. Platforma oferuje szeroką gamę benefitów dla pracowników w tym kartę MultiSport, bilety do kina i teatru, vouchery oraz zniżki.
    tylkoWOstatecznosci

07.03.2023 11:50

Moja 'przygoda' na szczęście zakończyła się na etapie rekrutacji. Firma oczekuje profesjonalistów, a sama zachowuje się nieprofesjonalnie w kwestii obsługi procesu rekrutacji. Jeśli na tym polu ma problem, to nie chcę wiedzieć jak jest w pozostałych procesach. Podczas rekrutacji technicznej online wysyłają sprzeczne komunikaty - kiedy na rekurtacji podążasz za ich wymaganiami (omawiamy, rozmawiamy, konsultujemy kod, podejście do zadania), to dostajesz feedback, że nie jesteś samodzielny i musieli Ci pomagać. Odradzam lub 'tylko w ostateczności za maks stawkę'.
    Rysia

08.03.2023 13:13

Zgadzam się z tym bałaganem w rekrutacji. Aplikowałam na stanowisko gdzie przynajmniej B2 w jezyku obcym jest potrzebny. Pierwszy telefon to umówienie na audyt bez przedstawienia się. Język zdany na C1 co napisali w mailu + info ,że nie dostałam się...

13.04.2023 09:35

Dziękujemy za podzielenie się opinią, nawet jeśli nie jest dla nas zbyt korzystna. Przykro nam słyszeć o złym doświadczeniu z procesem rekrutacyjnym – dokładamy wszelkich starań, żeby cała komunikacja oraz sam proces był przyjazny i spójny, natomiast zdarzają nam się błędy, które staramy się ciągle eliminować. Zawsze zachęcamy do podzielenia się z nami konkretnym feedbackiem na [email protected] – nawet jeśli nie przekonamy już Pana/Pani do ponownego aplikowania, to pomoże nam to poprawić się na przyszłość i uniknąć takiej sytuacji wobec przyszłych kandydatów.
    zaqxsw

06.04.2023 19:44

Ostatnio zatrudniłem/am się w wymienianej firmie na pozycji Juniora (nie podam dokładnego stanowiska). Fakt, faktem, proces rekrutacji może wydawać się trochę zagmatwany jeżeli chodzi o przejrzystość, ale u mnie wyglądało to w następujący sposób. Złożyłem/am CV na stronie na interesującą mnie pozycję, dostałem maila, potem telefon od Pani z HR z kilkoma pytaniami odnośnie doświadczenia, mojego angielskiego i ogólnego założenia na prace w firmie. Potem dostałem/am zaproszenie na rozmowę z managerem/ką mojego przyszłego zespołu i kolejną osoba z HR. Po rozmowie, dostałem/am informacje, że w ciągu kilku dni otrzymam odpowiedź co do akceptacji mojej aplikacji. Faktycznie wszystko, od złożenia mojej aplikacji do otrzymania odpowiedzi trwało tydzień. Co do zarobków, na start, to 5000 brutto nie wydaję się małą kwotą dla młodej osoby (21 lat).
    Agata

25.02.2023 20:03

Ktoś wie jakich zarobków można się spodziewać na stanowisku Project Coordinator?

27.02.2023 16:59

Dzień dobry, propozycja wynagrodzenia dla kandydata jest ustalana po przejściu procesu rekrutacji i jest oparta o jego wiedzę, kompetencje i doświadczenie. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z zespołem Talent Acquisition.
    zzzyyy

07.03.2023 09:48

podawanie widelek na stanowisku powinno stac sie norma, oszczedza czas obydwu stron, ta enigmatyczna odpowiedz nie daje zadnego obrazu wynagrodzenia
    Były AONek

22.07.2022 22:06

Pracowałem w Aon 5 lat temu. W Międzyczasie obskoczyłem 4 firmy. Trafiłem jakiś czas temu do jednego z najlepszych graczy na rynku gdzie zarobki są bajeczne - ale to akurat nie ma totalnie znaczenia w mojej historii. Moja obecna firma współpracuje z AON przy rożnego rodzaju brookerowych projektach i funduszach. I wiecie co jest najlepsze ? Ze największe AONowe persony, ludzie z którymi 5 lat temu nie wolno było rozmawiać i trzeba było przed nimi kurtki do szafy chować, stoją obecnie przede mna na baczność. W ramach umów jak im każe realizować nieosiągalne wymagania to oni grzecznie je wykonują, kłaniają się w pół i przepraszają. Bawię się z nimi za każdym razem za te wszytskie lata upokorzeń w pensions :D Gdyby tylko wiedzieli ze kiedyś pracowałem jako entry za 2300 na rękę u nich :D Życie jest przewrotne. Coś pięknego
    Zgadzam się

03.10.2022 20:03

Tak, trzeba uważać, na seniora mimo braku 3-letniego stażu wpisują do umowy 3 miesiące wypowiedzenia, na juniora 2 i robią sobie zabezpieczenie w umowie w postaci tekstu "strony jednogłośnie ustalają, że okres wypowiedzenia wynosi..." Powinno być to do natychmiastowej zmiany na wniosek pracownika, ale wiadomo jak jest :). Zgodnie z Kodeksem Pracy zmiany okresu wypowiedzenia NIE MOGĄ być zmieniane na niekorzyść pracownika, a przy cały czas obecnym rynku pracownika tak wydłużony okres wypowiedzenia rzeczywiście utrudnia szybkie rozpoczęcie nowej pracy.
    Mati

25.02.2023 18:54

Chyba wiem kim jesteś :) Widziałem Cię w biurze. Jeśli się nie mylę to czapki z głów! Zazdroszczę kariery!
    A może jednak nie?

02.02.2023 16:27

Jak ktoś chce dorobić sobie tylko doświadczenie do CV, rok, MOOOOŻE dwa i ucieczka. (usunięte przez administratora) Nie odradzam ze względu na możliwość zdobycia doświadczenia do CV by szybko zmienić pracę, ale MOCNO nie polecam.
    owca

18.02.2023 22:09

Szkolenia są robione przez zewnętrzne firmy. Językowe nawer dobre, można się wyszlifować z niezłymi lektorami (miałam hiszpański i dobrze wspominam lekcje). Oprócz tego raz na rok/co pół roku jest oferta kursów z Excela, szkoleń miękkich itp. Te z Excela wydają się najbardziej wartościowe, ale raczej na średnim poziomie zaawansowania. O VBA możesz zapomnieć. Jest tylko jeden problem - pracy jest tyle, że w newralgicznym momencie robi się krucho z czasem. Ponadto zasada jest taka, że trzeba je odrabiać, tzn. jeśli szkolenie trwa 2 godziny, to potem te 2 godziny musisz zostać w pracy. Czy warto? Językowe warto spróbować, pozostałe możesz zrobić za darmo bez stresu na Udemy, LinkedInie albo innych portalach e-learningowych. Praca zdalna to jakieś 95% czasu (aczkolwiek zależy od działu) - niektórym to pasuje, innym mniej. Jeżeli jesteś zupełnie zielony/zielona z procesami, pracowanie przez Webexa to mordęga, jeżeli nie masz z nikim się skonsultować. A z tym bywa niestety różnie. Niektórzy szkolący cię pracownicy tzw. buddy są bardziej cierpliwi i chętniej poświęcą Ci uwagę, inni mają mniej czasu lub chęci na szkolenia. To już niestety gwarancja dodatkowego stresu, szczególnie jeśli przypisany klient jest trudny lub upierdliwy. Polityka awansowa to wielka niewiadoma. Są pracownicy, co przez 2 lata zostają na entry wykonując (usunięte przez administratora) roboty (przy dobrych wiatrach zostają specjalistami i tkwią kolejny rok, a nawet lata), inni po roku wskakują na pozycję koordynatorów/konsultantów a nawet managerów. Czytaj: tak, musisz mieć układy lub wystarczająco włazić tu i ówdzie. Jak wspominałam w innym poście - jeżeli pasuje tobie taki układ, to może się odnajdziesz. Innym nie polecam, po roku lepiej uciekać do innych firm. Zarobki na pewno będą zdecydowanie lepsze, a i atmosfera mniej gęsta plus może nie będzie nawału pracy jak w Aonie.
    owca

25.02.2023 16:06

Szkolenia można wybrać, ale twoja przełożona/twój przełożony musi wyrazić aprobatę. Z tym akurat nie ma problemu. Są one finansowane z funduszu szkoleniowego. Na te z umiejętności miękkich/MS Office w przypadku rezygnacji najczęściej ktoś inny się zgłosi, o ile wcześniej o tym poinformujesz. Co do lojalek, to nie pamiętam - kursy językowe trwają przez kwartał, możesz przeskoczyć do innej grupy jeśli poziom nie będzie dla ciebie odpowiedni i być nieobecna 2 razy, ale nie powiem jak wygląda sprawa zwrotu kosztów jeśli całkowicie zrezygnujesz.
    Nowa

16.01.2023 18:35

Hej, startuje na stanowisko mlodszy specjalista ds. Procesow Placowych. Moglby ktos napisac jak wyglada rozmowa na takie stanowisko? I na jakie wynagrodzenie mozna liczyc. Z gory dziekuje za odpowiedz.

16.02.2023 13:15

Proces rekrutacji na stanowisko Specjalisty ds. Procesów Płacowych składa się z trzech etapów: krótka rozmowa telefoniczna z rekruterem (są to podstawowe pytania dotyczące doświadczenia i motywacji), testy online z języka angielskiego oraz godzinna rozmowa online z managerem na temat kompetencji kandydata i wzajemnych oczekiwań. Na tej podstawie podejmowana jest decyzja na temat oferowanego wynagrodzenia. W razie pytań zachęcamy również do kontaktu bezpośrednio z zespołem rekrutacji na adres [email protected]. Pozdrawiamy, zespół Aon.
    jjk

13.02.2023 16:06

benefits and operations administrator czy to customer service?
    Aonator

16.02.2023 10:40

Tak i nie :) Praca dla klientów, ale nie na zasadzie helpdesku, Jak satysfakcjonuje Cię (usunięte przez administratora)k netto to uścisk dłoni prezesa jako nagroda za ciężką pracę to aplikuj.

16.02.2023 12:47

Rola Benefits and Operations Administrator opiera się głównie na analizie danych, aktualizacji danych w systemie oraz regularnym raportowaniu do klienta. Rola ta nie jest więc rolą customer service związaną z bezpośrednią (np. telefoniczną) obsługą klienta. W razie pytań zapraszamy do kontaktu, zespół Aon.

16.02.2023 11:17

Drodzy Forumowicze,

Dziękujemy za odwiedzenie profilu Aon na portalu GoWork. Jesteśmy otwarci na Wasze opinie oraz sugestie. Z uważnością czytamy wszystkie komentarze i wyciągamy wnioski płynące z konstruktywnych informacji zwrotnych.

Nasza działalność opiera się na dialogu oraz wartościach, takich jak wzajemny szacunek i uczciwość, dlatego zachęcamy Was do dzielenia się opinią na temat pracy w Aon.

Prosimy również, abyście pamiętali, że wolność wypowiedzi ma swoje zasady. Na forum nie ma miejsca na obrażanie czy naruszanie czyjejkolwiek godności. Polskie prawo gwarantuje ochronę dobrego imienia, dlatego komentarze zawierające treści niezgodne z prawem oraz te, które naruszają zasady regulaminu serwisu, będą archiwizowane przez administratora.

Zachęcamy Was również do odwiedzenia naszej lokalnej strony http://www.pracaaon.pl oraz globalnej http://www.aon.com, a w razie potrzeby, do bezpośredniego kontaktu pod adresem [email protected].

Wszystkiego dobrego,
    Zespół Aon

24.07.2022 11:46

Global benefits analyst - jakieś opinie o tym stanowisku? Jakie możliwe widełki płacowe?
    Była ee

16.01.2023 22:03

Dokładnie, sama zmieniłam pracę w czasie projektu, którego celem było - „nawiązanie większej współpracy z Indiami” Oczywiście kończyło się to na wiecznym tłuczeniu im do głowy najprostszych procesów, których i tak nie mogli pojąć. Odeszłam do innej firmy, gdzie na start dostałam ponad +2k, takie „konkurencyjne” stawki oferował Aon.
    Kalejdoskop

16.02.2023 10:45

Forum może nie, ale ogłoszenia pracy już owszem - są bardzo adekwatnym miejscem na publikację widełek. Ktokolwiek śledzi te trendy powinien być zwolniony bo ja z nagradzanego pracownika na poziomie Core przeskoczyłam do innej firmy na Entry z 40% zyskiem. Poza tą oferą miałam jeszcze 4 - również na entry - gdzie zysk wachał się między 20-30%. Ciekawe ile mogłam zyskać gdybym nie szukała czegoś na szybko (usunięte przez administratora) i znaleźć coś na poziomie moich kompetencji :)
    Aonator

16.02.2023 10:37

Cudowna międzynarodowa korporacja, która na lewo i prawo krzyczy o równości i "wellbeingu" pracowników, jednak jak przychodzi co do czego do nagrody pracowników roku zgarniają najbardziej toksyczne osoby, które robią swoją karierę na wyzyskiwaniu innych, uciszaniu współpracowników i znajomościach. Stawki może były konkurencyjne 20 lat temu, ale każda inna praca będzie konkurencyjna. Jeśli chcesz się poczuć jak w memach o Januszeksie polecam firmę serdecznie. I pozdrawiam serdecznie osoby, które pojawiają się tutaj w komentarzach pisząc, że wcale nie jest źle, że narzekają tylko Ci którzy się nadają do przedszkola a nie do odpowiedzialnej pracy. To, że macie syndrom sztokholmski i próbujecie sobie wmówić, że praca po 50 godzin w tygodniu za stawkę mniejszą niż w Żabce jest sensem życia i że każdy kto się poddał jest gorszy od was i bez was firma by runęła... Powiem tyle - i dobrze, niech runie. Może jak wszyscy męczennicy odejdą to w końcu coś się tam zmieni.
    Marcin

23.01.2023 08:29

Pracowałem kilka lat temu w firmie (2018) w finansach z czystym sumieniem nie polecam. Menagerka, która owszem ogarniała taski nie ogarniała podstawowej kultury, krzyczała, klnęła w rozmowie ze mną, z reszta na open space było to samo. Po zgłoszeniach do głównego menagera okazało się, ze to moja wina, bo przez wieszający się komputer zdarzyło mi się wysłać maila do złej osoby bądź bez załącznika. Przed praca wymiotowałem, trzęsło mnie, zgłosiłem to głównemu menagerowi, No ale konsekwencje były tylko takie, ze złożyłem wypowiedzenie i skończyła się moja nerwica, Menagerka nie wiadomo z jakich powodów ;) była bezkarna
    Marcin

23.01.2023 11:26

Napisze tak, zbieżność osob, dat i płci jest przypadkowa :) na koniec w ankiecie zostało wszystko opisane i jak wiadomo nic z tym nie zrobili (bo moje skargi poza głównego menago nie wyszły) Nie mam zamiaru odnosić się personalnie do tej osoby-wiem ze nadal tam pracuje, bo nic mi to nie da, jeśli ktos kto tutaj nie pracował szuka opinii to ta jest prawdziwa :) jakbym chciał, żeby było wiadomo kto to to bym z inicjałami wyskoczył :)
    Praca_po_nocach_i_w_swięta

28.12.2022 10:35

Pracowałem tam jakiś czas temu w zespole US Broking. Praca sama w sobie nie była jakoś zabójczo trudna i dla osób które maja zerowe lub małe doświadczenie, może stanowić całkiem dobry start. Jednak lista plusów tu się kończy. Management był (nie wiem czy dalej jest) tragiczny! Wieczne nadgodzin (oczywiście niepłatne), feedbacki od managerów w USA które były niesprawiedliwe ale przełożeni w Krakowie nie mogli się postawić bo się bali. A gdy raz ja dałem swojej przełożonej Feedback to nie odzywała się do mnie przez tydzień i wszystkie dodatkowe obowiązki z zespołu przypisywała do mnie. Dodatkowo przyznawanie awansów w tym dziale jest bardzo dziwny i niezrozumiały. Ogólnie nie polecam, chyba ze ktoś nie ma życia po pracy i lubi się użerać z szefową.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aon?

Kontakt - Aon Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 96 00-807 Kraków

KRS:0000120065

Branża główna: Doradztwo biznesowe

19.11.2022 10:14

Kiedyś to był mój dom

17.11.2022 09:07

Przy prawie 20% inflacji r/r Aon nadal daje takie mizerne podwyżki roczne rzędu 3-4% i bonus roczny w wysokości c.a 4% rocznego wynagrodzenia z sukcesywnie ucinanymi miejscami po przecinku, gdy się awansuje na wyższy ARL? Pytam z ciekawości, pozdrawiam, były pracownik tego niskobudżetowego centrum procesowania danych i uwaga ANALIZY xD
    Johnny 11 palców

18.11.2022 10:33

Raczej się nie dowiesz, ale za chwile wpadnie jakiś wysłannik managementu. Napisze on w jednym zdaniu, że nieprawda, płacą więcej, a poza tym to wszędzie mają takie podwyżki i Aon nie odstaje od rynku ;)
    M

30.10.2022 22:01

Brałem udział w procesie rekturacyjnym do firmy AON. Pomimo, że nie zawiązaliśmy współpracy to proces rekrutacji przebiegł bardzo profesjonalnie. Pani Kinga z HR z wielka starannością dbała o to, żeby udzielić odpowiedzi na każde moje pytanie wielkorotnie wracajac do managera i oddzwaniając zaraz po tym, jak dostała odpowiedz. Proces był szybki, jasny i klarowny: rozmowa z HR i pózniej z managerami. Na etapie finalizacji dostałem telefon bezpośred io od managera żeby wyjaśnić wszystkie kwestie, szczerze odpowiadając na każde pytanie. Myślę, że to była najbardziej profesjonalna rekrutacja w której brałem udział. Jeśli ktoś waha się przed wzięciem udziału w rekrutacji to moge rozwiać te wątpliwości :)

26.10.2022 13:07

Cześć! Po jakim czasie zazwyczaj dają feedback po drugim etapie rekrutacji? Czy cisza po ponad 2 tygodniach to norma?
    Ciekawski

05.10.2022 13:54

Jakie widełki na juniora w finansach?

07.10.2022 11:30

Sądząc po tym, co tutaj piszą byli i obecni pracownicy - chyba przestrzeliłeś :)
    abc

07.10.2022 22:45

W 2020 udało mi się wytargować około 200 złotych mniej niż średnia, więc naprawdę da się, no cóż że Tobie się nie udało. Dużym problemem jest brak odpowiednich podwyżek (szczególnie przy takiej inflacji), ale na start dla mnie było ok. Przy stanowisku z językiem (francuski, niemiecki) znam osoby, które na start miały sporo ponad średnią krajową.
    Uwaga na scjentologię

01.10.2022 06:48

Nie polecam pracy z tej firmie nikomu, szczególnie działu obsługi klienta. Poszłam tam aby zyskać pierwsze doświadczenie korpo i zostałam zdecydowanie za długo, wycieńczyło mnie to miejsce fizycznie i psychicznie. 1. Koordynatorzy - panuje w tej pracy jedna wielka manipulacja, wiec kazdy kto jest zastraszony, zastrasza dalej. Awansują „korpo szczury” które nie mają życia ani empatii, więc poświęcają się tej pracy w 200% i wyżywają na innych. Nie jesteś dla nich osobą, tylko nieidealnym robotem, który wiecznie coś źle robi. 2. Wszystko jest na szybko i co do sekundy, pójdziesz siku i będziesz za długo kilka minut? Jesteś już oznaczona w systemie na czerwono i najlepiej żebyś się wytłumaczyła, bo zapewne ktoś już do Ciebie napisał żeby Cię dodatkowo zestresować. 3. Szkolenie - mówią byle co byle jak, później sam masz ogarnąć jakoś sobie radząc - jak już lecisz na pysk w trakcie rozmowy z klientem. 4. Ilość obowiązków jest nie do wykonania bez nadgodzin za które nie płacą. Ja i tak w pewnym momencie uznałam że mam ich gdzieś, ale są osoby które się tymi statystykami przejmują, przepraszają za niezrobione emaile, zostają po godzinach. 5. Pod koniec pracy dopasowano mi nowego Quality Analyst - dziewczyna pasywno agresywnie potrafiła zwracać mi uwagę na to że w mailu jest coś z małej litery napisane - kiedy na słuchawce miałam całe dnie kolejkę jak w biedronce przed świętami. Przytakiwałam jej żeby tylko się zamknęła, ale pomyślcie co to może zrobić z osobą która się serio wkręci w taką machinę? 7. Dwóch dorosłych facetów pełniących „ważne” funkcje w zespole codziennie piszący na grupie teamu 15 minutowe potyczki, zaczepianie siebie jak w podstawówce. Nikt nie miał czasu na pomoc w zadaniach, ale mieli czas szukać gifa który doda komediowego efektu ich dyskusji. 6. Niezorganizowane obowiązki - gdy zdecydowałam rzucić tą pracę, to wymyślali coraz kolejne wymagania wobec nas. Mieliśmy kilka systemów do administrowania informacji - to jeszcze rób kolejny raport, kolejną listę, tam coś zgłaszaj, najlepiej rób pięć rzeczy na raz. 7. Jak nie było speakera włoskiego, to potrafili nam kazać w google tłumacz ogarniać. Btw SPEAKERZY! Jedna osoba robi tam pracy za 4 - wszystkie calle, maile, czaty. 8. No i ogólnie klient którego obsługujesz - za przeproszeniem kompletne (usunięte przez administratora) z UK, którzy myślą że to oni mają na głowie koronę :) Nie było dnia kiedy w pracy nie bolał mnie brzuch, musiałam dostać zwolnienie od Psychiatry bo bym padła. Każda normalna osoba wytrzymuje tam max rok, a specjalnie robią długi okres wypowiedzenia bo wiedzą że jak kogoś stracą to szybko nowych nie znajdą.
    Ben Hornigold

01.10.2022 09:39

Czyli nie tylko w pensions takie atrakcje. Czytając obecne komentarze (od dluższego czasu nie mam z Aonem nic wspólnego), mogę spokojnie stwierdzić jedno. Mianowicie to, że obecnie ta firma to skansen polskich lat 90. W najgorszym tych słów znaczeniu.

16.05.2022 18:03

Opinia dotycząca wyłącznie działu pensions/retirement solutions. Bodajże jednak największego, który ciągle ma otwarte rekrutacje. A opinia ZDECYDOWANIE negatywna. Od czego by tu zacząć? Od plusów. Przede wszystkim łatwo się tutaj dostać mimo pozornego skomplikowania procesu rekrutacji, może to być fajna opcja na start dla młodych ludzi bez doświadczenia. Ot, popracować sobie rok, góra dwa, wpisać do CV i iść dalej. Na plus należy też zaliczyć dużo nadprogramowych dni wolnych - Thank You day, Snowflake etc. Spokojnie można nagle mieć 30< dni "urlopu" w skali rocznej. Na tym niestety zalety się kończą. Jeśli nie jesteś świeży na rynku pracy, to nie masz tu czego szukać. Od wielu lat wypłata nie jest już konkurencyjna. Pensja jest jedną z, o ile nie po prostu najniższą w branży. Więcej od juniora może dostać nawet szeregowy pracownik Biedronki - mówimy oczywiście o średnim przedziale płacowym, ale jest to możliwe. W czasie szalejącej inflacji nawet szkoda to komentować. Możliwości rozwoju są... Dyskusyjne, w najlepszym wypadku. Niby można dobić do seniora czy managera, ale raczej niewiele osób będzie miało taką szansę. Jednych pracowników (dobrych) trzyma się na entry po 3-4 lata, a inni w tyle zostają seniorem, niekoniecznie mając choćby zbliżony skillset. Jakie kryteria są tu stosowane - nie wie nikt. Same możliwości awansu pojawiały się też dość rzadko. Niechętnie się inwestowało również w pracownika - uczono tu głównie odtwórczego klikania w programie przypominającym nakładkę na Windows XP. Złośliwi mówili, że to dlatego, że jakby kogoś nauczyli np. zarządzania AGILE albo używać Visual Basic, to od razu by uciekł. Były co prawda możliwości szkoleń zewnętrznych, ale było ich mało i jeszcze trzeba było zawalczyć o te naprawdę wartościowe - zazwyczaj niedostępne poniżej poziomu seniora/managera. Atmosfera jest po prostu koszmarna. Przy odrobinie szczęścia można trafić do fajnego zespołu, ale to nie pomaga. Mamy tu ciągłe i ciężkie harowanie w stresie! Deadline jest zazwyczaj ustawiony na bieżący dzień, a każdy kejs jest wyliczony CO DO MINUTY. Tak samo jak czas na włączenie komputera i systemu. Trafisz na niestandardowy kejs, który zajmie trochę więcej czasu? Masz problem. Powszechną praktyką było odzyskiwanie tego czasu z przerwy. Niby firma szczyci się tym, że dba o "work-life balance", ale najwyraźniej pensions to nie dotyczy. Z każdego kejsa, którego się nie przeprocesuje, należy się tłumaczyć następnego dnia. Nikogo nie obchodzi, że nie wyrobiłeś się w czasie pracy. Oczywiście leci wtedy quality, z którego się pracowników rozlicza. Kolejny problem to zarządzanie. Podstawą jest oczywiście tabelka w excelu i wieczne zdziwienie, że w rzeczywistości wyszło inaczej. Niestety management funkcjonuje w pewnym oderwaniu od szeregowych pracowników, ale niezbyt chętnie słucha ich uwag. Nawarstwia się tylko frustracja, zwłaszcza po stronie pracowników. Wisienką na torcie jest groteskowo rozumiany "engagement". Firma chce mieć zaangażowanych pracowników. Pracownik jest zaangażowany jak jest zadowolony z pracy, czyli mamy tu układ idealny, prawda? No niestety nie. Engagement jest tu rozumiany jako bałwochwalcze wręcz podejście do firmy. Każda (merytoryczna) krytyka, szczególnie organizacji pracy czy chybionego projektu, jest odbierana jako atak na firmę i management. Po prostu masz chwalić i koniec. Dobrze widziane jest też "zaangażowanie" poprzez przedkładanie firmy nad swoje życie prywatne. Rodzina, przyjaciele, hobby mogą zaczekać, najważniejsza jest praca. Jeśli tego nie rozumiesz, to najwyraźniej się nie nadajesz. Ukoronowaniem wyżej wymienionych jest tzw. ankieta engagementowa, w której pytają o to, co firma robi dobrze, a co źle. Co roku należy ją wypełniać. Myliłby się jednak ten, który uznał, że na jej podstawie wprowadza się zmiany. Za każdym razem jak nie wyjdzie engagement na poziomie 90%, organizowane są specjalne sesje nt. wypełniania tejże ankiety, bo management jest z niej rozliczany i ma być 90%, koniec. W końcu nie ma mowy, żeby coś było robione źle. To tylko złośliwy sabotaż ankiety ze strony pracowników. Kurtyna. Odszedłem po paru latach pracy, głównie dlatego, że praca tam odbiła się na moim zdrowiu. Nie polecam pensions. Można znaleźć dużo lepszą pracę w Krakowie.
    Mateusz

01.08.2022 11:19

Ja zaczynałem pracę w Aonie po studiach w 2020 i nadal na start było 3800 brutto. Teraz ponoć przekroczyło magiczną barierę 4k jak się ma doświadczenie.

02.08.2022 09:48

I po co ci studia były jak w AONie połowa ludzi pracuje tylko z matura
    Kalejdoskop

27.07.2022 10:31

Ostatnie ogłoszenia o pracę Aonu, przekonują, że to "idealna pierwsza praca". Jakoś specjalnie nie zdziwił mnie ten krok, ponieważ w dziele pensions pensje na start są niższe niż w lidlu a wymiana pracowników sięga 1/3 działu rocznie. Ciągle brakuje nowych osób i zarobki, które proponują są tak smutne, że zgłaszają się tylko ludzie prosto po liceum. To oczywiście powoduje tylko więcej problemów. Mamy tutaj podział, na leciwych pracowników, którzy mają dobre stosunki z zarządem i niewiele robiąc zbierając laury oraz nowe, niedoszkolone osoby dla których nikt nie ma czasu, zwalana jest na nie pełna odpowiedzialność i kończą pracę z traumą po niecałym roku. Jak wiele osób już pisało "engagement" i "work-life balance" o któym Aon trąbi na wszystkie strony to bajka i dupochron. Jedyny dobry krok jaki wykonali to stworzenie infolinii pomocy psychicznej dla pracowników, bo niestety jest bardzo potrzebna. Mobbing, zastraszanie, zmuszanie do nadgodzin i pracy w weekendy - jeśli akurat w Twoim zespole będą płatne to będzie święto lasu. Po zmianie pracy szybko przekonałam się, że obowiązku core'a przewyższają to co robią seniorzy w normalniejszych firmach... Aon również otwarcie mówi o tym, że nie będzie inwestował w automatyzację - dlaczego? Bo "koledzy" z Polski i Indii zrobią rzeczy na przedpotopowych systemach i w excelu taniej. Jedyne komu polecam tą firmę to ludziom, którzy mają problemy z asertywnością. Ta praca złamie was do tego stopnia, że w końcu nauczycie się mówić "nie".

28.07.2022 11:54

Mógłbym się podpisać pod tym. Aona opuściłem jakiś czas temu, zatrudniając się w innej korporacji. Obserwacje? Zarobki, jakie Aon oferuje seniorom, w innych firmach są na poziomie junior/regular. Do tego praca ponad siły, rozliczanie z każdej minuty. I wieczne sugerowanie, że każde niepowodzenie jest twoją winą, bo na pewno nie błędnych decyzji managementu. Naprawdę, praca w RS jest super. Szczególnie pod kątem work/life balance, którego nikt nie widział. Zastanawia mnie tylko, z czego wynika dość wysoka ocena na tle innych korporacji. Chyba wyłącznie z tego, że co jakiś czas losowy wysłannik HR albo managementu ją zawyża i pisze komentarz, w którym wychwala Aona pod niebiosa, a w negatywnych opiniach upatruje szkalowania przez frustratów :)
    Markowicz

10.01.2022 09:39

To zagraniczna firma, która celowo odrzuca obcokrajowców mieszkających w Polsce. Firma ta wyklucza obcokrajowców z polskiego rynku pracy. Nielegalna praktyka.
    Benajmin Hornigold

24.07.2022 09:58

Przecież w Pensions nie pracuje się dla pieniędzy, tylko dla idei. Jak bym mógł, to bym wręcz dopłacał, żeby móc sobie klepać kejsy na czas po 10h dziennie.
    Szurek

28.07.2022 10:47

Np. Meetingi po polsku w zespole z obcokrajowcem w teamie?
    korona_worker

22.04.2020 18:30

Bardzo lojalne podejscie do pracownikow w czasach epidemii oraz "kryzysu". Nikt nie stracil pracy, wszyscy pracuja z domu (istnieje mozliwosc dostarczenia monitora gdyby ktos potrzebowal) a takze nawet firma sypnela dodatkowym bonusem za zwiekszone zuzycie pradu podczas pracy z domu :)) Zawsze to mily gest.
    ???

29.07.2021 09:27

Spokojnie, po fiasku połączenia z WTW i 1 mld USD kary do zapłacenia na pewno czekają nas wielkie podwyżki :) Czy HR już ćwiczy propagandę sukcesu?

06.07.2022 12:14

PL ma po prostu inne prawo - prosze porownac z UK, US Gdyby nie to i niskie pensje w porownaniu z rynkiem maczierzystym, tak samo wygladaloy w AON PL Juz nie wspominajac, ze Polacy robia „brudna prace“ dla UK. Pelen luksus dla niektorych menedzerow, ktorzy tylko robia copy/ paste. O jakosci nie warto wspominac.
    dzieńdobry

18.03.2022 15:04

Chciałam zapytać po jakim czasie maksymalnie od rozmowy video można spodziewać się odpowiedzi pozytywnej lub negatywnej?
    do Iwona

09.05.2022 07:42

Jeśli tak się zdarzy, to zawsze można napisać do zespołu rekrutacji i zapytać o status. Mail i formularz kontaktowy podany jest na stronie pracaaon.pl
    Sunshine

24.05.2022 15:57

Ja dostałam odpowiedz po 4 dniach ale z reguły maja na to 2 tygodnie.
    IBMer

13.05.2022 16:17

Powiem Wam tak. Pracowałem 3 lata w AONie i z perspektywy czasu uważam ze nie warto. Przechodząc do IBM dostałem 2.5x większe pieniądze i pełen luz. W miedzy czasie dostałem 3 awanse w ciągu 2 lat. Nikt nie stoi z batem nad głowa, nie ma kontroli itp. Gdybym wiedział ze w innych firmach tak jest to nigdy bym nie dołączył do Ejona. Tej firmy mie można nazwać nawet dobra ma start.

16.05.2022 13:22

Za chwilę wpadnie jakiś zamaskowany manager i zdemaskuje cię jako mało ambitną osobę, która kłamie. Oczywiście z zemsty, bo sobie nie radziła :) Cóż, masz po prostu rację. Unikać tej firmy jak ognia.
    Agi

16.05.2022 17:25

No tak bo według menagerow w AON się pracuje nie dla pieniędzy tylko dla idei

18.04.2022 10:11

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Aon Sp. z o.o.?
    II

20.04.2022 08:36

Umowa o pracę na czas nieokreślony
    II

20.04.2022 09:56

Też jest to umowa o pracę na czas określony, 3 miesiące :)

09.02.2022 13:38

Aon to firma, która powinna nauczyć się podstawowego szacunku dla pracownika jak i człowieka. Bardzo nieprzyjazna atmosfera i niemiłe traktowanie. Management niekompetentny. Zarobki niskie, wszelkie dodatki tylko teoretycznie. Możliwości rozwoju -> klikanie. Jeśli staniesz się niepotrzebni, zwolnią cię bez mrugnięcia oka. Nie polecam.

09.03.2022 12:09

Na wstępie zaznaczę, że mówię o pensions. Gdzie indziej praca jest wyliczona co do minuty z tych ośmiu godzin w taki sposób? Argument o punktach i benefitach powtarzany jak mantra przez niektórych nie jest dużo warty - wszędzie mają takie programy, do tego często lepsze. Poza tym dostaje je każdy, a nie "zaangażowani". Chyba, że mówimy o dodatkowych - wtedy faktycznie, czym w końcu jest brak jakiejkolwiek premii wobec bonu do empiku :) Z jednym się jednak zgodze - idealne miejsce na start dla ludzi bez doświadczenia. Przemęczyć się rok, półtorej i znaleźć coś lepszego.
    x

09.03.2022 13:50

Wyliczanie czasu pracy jest dla korpo typowe akurat :) wystarczy miec nieco wieksze doswiadczenie niz jedna firma, by to wiedziec ;) Czasy na kejsy sa rozne, to ze czas ma dany czas nie oznacza ze jesli zrobi sie go dluzej/szybciej czekaja jakies konsekwencje. Czasem kejsy tak siada, ze mozna ograc kilka h na jednym dniu pracy innym razem gdy sa ciezkie trudniej sie wyrobic, zgadzam sie, tu jest pole do dyskusji czy cos da sie poprawic, ale jak juz cos wytykasz to mow pelna prawde - nie ma zadnego narzedzia ktore zaczyna krzyczec na ciebie gdy robisz kejsa dluzej niz powinienes :) co miesiac pracownicy dostaja 85p ktore sie sumuja z miesiaca na miesiac, mozna je wydac na rozne sklepy, no i pewka - inne firmy tez to maja :) ale jak juz mowa o benefitach to aon odstaje od innych korpo tym ze w niektorych sa premie za wyrobienie targetu, tutaj nie ma, tu premia jest jedna, inflacyjna raz w roku. Z dodatkowych srodku sa te miesieczne punkty, dodatkowe punkty za angazowanie sie w projekty, punkty przyznawane randomowo w ciagu roku z okazji jakichs tam akcji oraz puntky + pieniadze na swieta w grudniu. Aon odstaje wynagrodzeniem wg mnie i to tez nie od wszystkich firm, po prostu da sie znalezc cos lepiej platnego :) premie nie sa standardem w kazdym korpo. Przed pisaniem komenntarzy polecam dowiedziec sie jak jest w innych firmach a nie bazowac na tylko tej jednej ktora sie zna :)

07.12.2021 09:16

Jakie wartości są cenione w Aon Sp. z o.o.?
    Jorge

08.03.2022 14:16

żadne

08.03.2022 14:36

Bezrefleksyjnie łykanie propagandy sukcesu.
    Hello

07.03.2022 11:56

- jak wygląda praca w firmie na marzec 2022, zdalna, hybrydowa? - czy są szkolenia wdrażające, buddy dla nowych pracowników? Czy te szkolenia coś wnoszą w praktyce? - na jakie wynagrodzenie netto może liczyć junior w HR? - czy firma wypożycza sprzęt do pracy na home office?
    Edward Teach

07.03.2022 13:34

1. Hybrydowa, ale jakieś 95% czasu jest zdalne. 2. Są, buddy też jest. Co prawda zazwyczaj niewiele wnoszą, ale i tak masz doszkalanie cały czas - z tym akurat nie ma problemu. 3. Najniższe w branży, równe lub niewiele wyższe niż minimalna krajowa. 4. Tak. Jeśli masz jakąkolwiek alternatywę - nie polecam, szkoda czasu na tą firmę.
    C.

20.01.2022 12:30

Dyskryminująca firma zagraniczna. Kto zmusza wykwalifikowanych kandydatów do pracy do długotrwałego bezrobocia. Aplikowałem na ponad 5 stanowisk w AON. Posiadam dwa stopnie naukowe, doświadczenie w ubezpieczeniach oraz dodatkowe umiejętności językowe. W ten sposób firmy takie jak AON wprowadzają ludzi w kolejny etap pandemii. Bezrobocie za wszelką cenę.
    Kozak

01.02.2022 15:48

Skoro nie odpowiedzieli to poprostu się nie nadajesz nie ma co lamentować... Szukamy tu opinii kogoś z wewnątrz a nie frustratów którym się nie udało ...
    Janusz

02.02.2022 14:53

Popełniłeś podstawowy błąd, 5 stanowisk na raz? To juz na pierwszy rzut oka wygląda, że chcesz się załapac na cokolwiek i nie zależy Ci na konkretnym stanowisku

22.12.2021 08:54

jakiś czas temu aplikowałem, rozmowa wstepna , następnie dwa testy , potem kolejna rozmowa po angielsku -wszystko po to by nie dostać nawet maila zwrotnego nawet po miesiacu , że wybraliście kogoś innego, wypadałoby troszkę więcej szacunku do kandydatów choćby za poświęcony czas
    Inny kandydat

22.12.2021 19:28

U mnie minęły trzy miesiące od rozmowy, na której usłyszałem "do dwóch tygodni ktoś z HRu się odezwie". Nie dość, że się nie odezwał to po rozmowie rekruterka przestała odpisywać na maile i nie odbierała telefonu. A liczyłem chociaż na zdanie lub dwa feedbacku.
    Kandydatka

01.02.2022 19:58

Ja miałam rozmowę we wrześniu i nigdy nie dostałam feedbacku xD W dodatku po zapewnieniu mnie, że informację dostanę do 2 tygodni

11.01.2022 12:48

Pens Admin

18.01.2022 16:12

Osobiście znam 2 doświadczone osoby, które pod koniec roku starały się o awans (na który jak najbardziej zasługiwały i każdy o tym wiedział), tych awansów nie dostały, złożyły wypowiedzenie i dostały się na lepsze stanowiska w innych firmach. Strata dla AONa.
    Edward Teach

19.01.2022 10:45

Nic dodać, nic ująć. Firma nie dba zupełnie o zatrzymywanie talentów - w końcu nie ma eksperta, którego nie da się zastąpić studentem. To, że stawki Pensions są jednymi z najniższych na rynku, jest powszechnie znanym faktem - najwyraźniej jednak zamiast podnieść je do sensownego poziomu, lepiej jest obniżyć wymagania. Kiedyś bez mgr przed nazwiskiem nie było szans na pracę tutaj, teraz przyjmują nawet pierwszoroczniaków na pełen etat. Najwyraźniej nikt inny nie jest gotowy się zajeżdżać dla pensji na poziomie wypłaty kasjerki w biedrze :)
    Byly pracownik

04.01.2022 10:03

W AON pracowałem ponad 2 lata, okres ten dobrze wspominam. Trafił mi sie zespuł, który miał bardzo dobrą atmosfere, nie czułem żadnej presji czy od współpracowników czy od mojego menedżera. Plusy: Pakiet medyczny, atmosfera, ludzie (zależy jak się trafi) Minusy: Wynagrodzenie

Zostaw merytoryczną opinię o Aon Sp. z o.o.