Aon

• Boleń
Kraków - Aon Hewitt
Toruń - Aon Hewitt
Warszawa - Aon Hewitt

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Aon Sp. z o.o.

Opinie o Aon Kraków

Nie przegap nowości o Aon Sp. z o.o.!

an123

16.06.2019 11:41

Na jakie stanowiska warto aplikowac z ang b1-b2? Czy w codziennej pracy duzo mówi się po ang tj. pomiedzy pracownikami, TL? Jezeli nie jest to oczywiscie stanowisko z obsluga telefoniczna klienta(o ile takie istnieja).
    Lolek

28.06.2019 14:19

Nie polecam aplikować w ogóle. Nie wiem jak w innych działach, ale w pensions& administration angielski jest owszem potrzebny do zrozumienia dokumentów, ale po 3 miesiącach osoba z poziomem A2 dałby sobie radę, a Ty powoli zaczynasz odczuwać, że tracisz wiedzę, a nie ja zdobywasz. Płacą na stażu jak i na umowie kpina. Naprawdę nie trzeba dużo poszukać, żeby dostać coś lepszego. Tak jak dużo osób pisało, podejście do pracownika to mówienie mów słodkich słówek, żeby tylko wziął nadgodzinki, a potem mógł je odebrać bo szkoda im każdej dodatkowej złotówki. ( To bardziej na umowę o pracę) na stażu dają Ci xxxx obowiązków, masz robić wszystko z uśmiechem na twarzy, a pensja to żart. Ogółem zdała od firmy, a przynajmniej od działu pensions.

24.05.2019 21:42

Serdecznie odradzam pracę w tym miejscu, firma finansowo odstaje przy innych korporacjach, brak możliwosci awansu uznaniowego, moze uda Ci sie cos osiagnac jesli bedziesz pracowac bedac chorym, kablował na innych oraz jesli Ci sie akurat poszczesci i ktos ze stanowiska wyzej odejdzie z pracy. Brak premii, brak płatnych nadgodzin, brak czasu by odebrac nadgodziny. Zdecydowanie za malo pracownikow a zbyt duzo pracy. Beznadziejne traktowanie pracownikow nizszego szczebla- wprost mowienie o tym ze nie robisz nikomu łaski bo latwo mozesz zostac wymieniony. Managerowie istny koszmar, nie mają pojęcia czym zajmują się pracownicy którymi zarządzają. Żenda i cyrk. Juz po pol roku pracy pojawia sie depresja i nerwica, jesli nie chcesz stracic szacunku do wlasnej osoby to lepiej nie decyduj sie na prace w tym miejscu...
    LGBTequallityISimportant

19.06.2019 09:52

Oj przestańcie już z tymi awansami. Ja go dostałem i co z tego? Koleżanka dostała 350 zł brutto inflacyjnej podwyżki, druga 400 zł brutto, a ja w tym samym okresie awansując dostałem 800 zł brutto podwyżki. Nie muszę już chyba mówić, że miałem zakres obowiązków "acting TL/Manager", bo przecież jak dostajesz Seniora to masz robić wszystko. Takie poczucie wewnętrznej niesprawiedliwości sprawiło, że się zwolniłem i nie żałuję. Dodam tylko, że tak nie jest w każdym dziale, a dużo zależy od managera pod którego się podlega. Jeżeli będzie chciał popisać się obcięciem kosztów, aby dostać lepszy bonus to to zrobi. Jeżeli zaś manager jest dobry i zależy mu na swoich ludziach to nikt nie będzie pokrzywdzony - tacy managerowie też pracują w Aon, tylko jest ich coraz mniej. Tym bardziej w świetle współpracy z Genpact i przenoszenia części procesów do Indii.

23.06.2019 18:16

Podwyżki są co roku w ramach tzw. rocznego cyklu zmiany wynagrodzeń, nadgodziny są platne bądź można odbierac czas wolny za przepracowane dodatkowo godziny. Jeśli powyższe elementy nie są respektowane w jakims dziale, nalezaloby się udać do działu personalnego, lub od razu zgłosić sprawę do dyrektora HR.
    Zizi

12.04.2019 14:03

Czy ktoś wie jakie są zarobki na stanowisku Młodszego Specjalisty ds. Administracyjnych? Jak wygląda sytuacja w tym dziale? Czy angielski na poziomie B2 będzie wystarczający? Jak wygląda kwestia pracy w polskie święta i kwestia ewentualnych nadgodzin? Rozumiem, że rekrutacja wygląda standardowo jak było to niżej opisywane? Dzięki za odpowiedź! :)

24.05.2019 21:39

Serdecznie odradzam pracę w tym dziale, firma finansowo odstaje przy innych korporacjach, brak możliwosci awansu uznaniowego, moze uda Ci sie cos osiagnac jesli bedziesz pracowac bedac chorym, kablował na innych oraz jesli Ci sie akurat poszczesci i ktos ze stanowiska wyzej odejdzie z pracy. Brak premii, brak płatnych nadgodzin, brak czasu by odebrac nadgodziny. Zdecydowanie za malo pracownikow a zbyt duzo pracy. Beznadziejne traktowanie pracownikow nizszego szczebla- wprost mowienie o tym ze nie robisz nikomu łaski bo latwo mozesz zostac wymieniony. Managerowie istny koszmar, nie mają pojęcia czym zajmują się pracownicy którymi zarządzają. Żenda i cyrk.
    martib25

06.05.2019 17:27

Czy ktoś wie, ile płaca za staże?
    KrecimyImprezeeeer

07.05.2019 10:31

Na chleb, papieroski i szoty w banjaluce bedzie

24.05.2019 21:37

Tyle co nic, bardziej oplaca sie juz pracowac na kasie w Biedronce, i w Biedronce predzej dostabie sie awans
    Rafał

11.05.2019 21:37

Czy firma reaguje na CV wysłane na postingi w IT? Bo już 2 razy w tym roku nikt do mnie nie dzwonił, a CV składane z polecenia. Dział HR - Shame on you!!!
    Mati

21.05.2019 13:31

W ogloszeniach jest napisane ze kontaktuja sie tylko z osobami ktore spelniaja wymagania wiec moze dlatego
    kandydatka przy rekrutacji

13.05.2019 13:26

Firma zajmująca się między innymi zarządzaniem zasobami ludzkimi. Jako specjaliści w tej dziedzinie, powinni dawać przykład innym. Praca rekruterów z HRu powinna być na najwyższym poziomie. W przypadku, w którym przeszłam rozmowę po angielsku i zrobiłam zadania rekrutacyjne, oczekuję minimalnej informacji o dalszym postępowaniu rekrutacyjnym. Zwykłe "dziękujemy, ale wybraliśmy kogoś innego" by wystarczyło, żeby nie trzymać nikogo w niepewności. Olanie tematu i brak jakichkolwiek odpowiedzi jest nieprofesjonalne.
    LookINmyEYES

25.04.2019 06:11

Śpiewacie może kolegom z Indii z Żenpakt poniższe wersety? Can you feel the rhythm Can you feel the rhythm Can you feel the rhythm, burning, burning Bo to, że osoby w CoE maja zbiorowy syndrom sztokholmski to wszyscy w Krk wiedza. Tu narzekają na prace i menażerów a tu nadal trwają w tym swoim stanie :).
    k

25.09.2018 09:33

Czy ktoś wie jak wygląda sprawa nadgodzin? Czy są, jeśli tak to czy dużo?????
    zzz

03.10.2018 15:18

A mozesz sprecyzowac jakie stanowisko, dzial? Np. w PAT pojecie nadgodzin raczej nie istnieje, a jesli sa, to jest nacisk na ich odbieranie. ;)
    C.K

08.03.2019 10:28

"silny nacisk na ich odbieranie" hahaha, jasne ;) silny nacisk to jest raczej na robienie nadgodzin i siedzenie cicho.
    RybaPsujeSieOdGlowy

03.12.2018 17:43

To niezwykla bezczelnosc, ze firma poucza inne firmy jak dbac o zaangazowanie pracownikow, publikuje raporty na ten temat i ocenia innych, gdy centrum w krakowie ma spadek YoY 10% zaangazowania i fatalne wyniki w segmentach dotyczacych menadzerow czy retencji/rotacji pracownikow. Zamiast pouczac innych, moze zadbajcie o nasza firme?
    KarpWgalarecie

07.12.2018 01:19

To musisz wiedzę skorygować, koniecznie. Udaj się do jakiegoś HR BP, żeby pokazał ci wyniki centrum finansowego. Z 69% w 2017 na 59% w tym roku.
    Tomasz

26.02.2019 14:43

Widzicie, a u mnie w zajebistej firmie wymyślili sobie, że jak pracownicy źle ocenią pracodawcę to ich zadaniem będzie wypracowanie rozwiązania i jego wdrożenie. Czyli jak np: systemy Ci nie działają, albo firma jest tak (usunięte przez administratora) poukładana że twoje tickety o dostępy giną to Ty masz rozwiązać te problemy. Oczywiście wyniki wszędzie na zielono i heja do przodu.
    Ktoś doradzi?

03.01.2019 22:10

A co powiedzie o stanowisku Health & Benefits Admnistrator Entry? Czybtrzeba dysponować tutaj jakąś wiedzą specjalistyczną. Czy jest szansa dostania się bez uprzedniego doświadczenia w korpo i wykształcenia z finansów? Jak bardzo zaawansowana obsługa exela jest wymagana? Czy są jeszcze jakieś inne narzędzie, które warto znać? Ogólnie interesuję się tym kierunkiem, gdyż jest możliwość zdobycia doświadczenia w pisaniu scenariuszy testowych, UAT. Przynajmniej po awansie. Nie wiem tylko czy nie jestem za stary przy wieku 29 lat.
    NoToNiezłaLipa

06.01.2019 14:32

Moja znajoma zaczynała tutaj pracę w wieku 27lat z tytułem mgr inż. po AGH. Za niedługo 12latków będą zatrudniać, aby obniżyć koszta. Zresztą podobni AON sprzedał dział benefitów, więc nie wiem, jak teraz sprawy tam się mają.
    Szostak

20.02.2019 00:40

Ile płacą na takim stanowisku "Admnistrator Entry"?
    kir

01.02.2019 15:02

Jak długo czeka się na informację zwrotną? Około tygodnia temu byłam na finalnej rozmowie i teraz cisza.
    Aga

17.02.2019 12:38

Dostałam odpowiedź na drugi dzień
    kir

19.02.2019 08:42

A na jakie stanowisko aplikowałaś?
    Zabawnieee

12.02.2019 17:02

I po co takie piękne i drogie biuro było budować skoro praca do Indii zmierza :)?
    GagaUlaLaBadRomance

12.02.2019 21:22

Dobra dobra. Znamy tego typu gadki, z innych firm. I’ve been there... ładny wynik na PnL się sam nie zrobi. Co bardziej „kumaci” czuli to już od początku 2018 roku :).
    LiesLiesLies

15.02.2019 17:49

Powiedziała ci to niewidoczna szefowa, która w porównaniu do swojego poprzednika nie wykazuje zainteresowania naszym losem, czy może to przekaz propagandy sukcesu napisany przez ejdż ar biznes partnera? Bo nie wiem z kogo się mam śmiać?
    Sss

16.01.2019 10:39

Ktoś wie kiedy dzwonią po rozmowie z nativ speakerem albo czy jeśli komuś nie poszło za dobrze to czy dzwonią w ogóle z informacją zwrotną?
    Piotrek

29.01.2019 16:12

@SSS - Hej, Z mojego doświadczenia - oddzwonili do mnie po około tygodniu po czym zaoferowali pracę.

13.02.2019 12:03

i jak? odezwali się? jestem w podobnej sytuacji
    Pomóżcie,please

04.12.2018 16:51

Witam wszystkich, mógłbym prosić jakieś informację na temat rozmowy kwalifikacyjnej ? Bo widzę, że pojawiło się parę opisów jednak większość jest bardzo ogólna. Chodzi o stanowisko Risk&Healthcare Administrator. Chciałbym się dowiedzieć trochę bardziej szczegółowo jak wyglądają te testy, które się przechodzi podczas rekrutacji oraz jak wygląda rozmowa z nativem. Zastanawiam się też czy angielski na poziomie b2- (język nieużywany zapominamy..) wystarczy do tego typu pracy ? Czy z excela wystarczy podstawowa wiedza na temat tworzenia tabel/wykresów/funkcji ? Czy jest to jednak bardziej skomplikowane ?
    Ewa

13.01.2019 19:10

Klaudianana i jak, jesteś po rozmowie? Podziel się informacjami jak to wyglądało :)
    Pavlo

18.01.2019 12:10

Rozmowa z rekruterem to rozmowa o stanowisku, zakresie obowiazkow, motywacji. Mnie pytali tez o przyklady analitycznego myslenia i trudne sytuacje. Pytaja rowniez o oczekiwania finansowe i dostepnosc i kilka pytan po angielsku. Potem dostalem zaproszenie do wykonania testow online (testy ok, dostalem linki i 3 testy) i zaproszenie na rozmowe z lektorem w jezyku angielskim, potem ma byc jeszcze rozmowa z managerami u nich w biurze i decyzja.
    kandydat

27.11.2018 10:28

Cześć, Czy ktoś z was pracuje na stanowisku Senior FP&A Analyst? Czego mogę spodziewać się na rozmowie w sprawie tego stanowiska poza standardowymi pytaniami odnośnie mojego wykształcenie, doświadczenia itp.? Jak wygląda praca na tym stanowisku? Jakie są jego plusy i minusy? Orientujecie się jakie są widełki płacowe? Wiem, że to sporo pytań, tym bardziej będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam
    ??

07.01.2019 18:27

A nie miales ochoty zapytac co to jest? Lepiej tylko klikac? :)
    Eiksel

11.01.2019 13:54

Wiesz ja wiem co to jest. Jednak to jest autentyczne zdanie wypowiedziane przez jedna z koleżanek z FP&A. A to, ze wiele stanowisk w tym dziale polega na refresh TM1 to chyba nie zaprzeczysz.
    Damian

15.12.2018 20:05

Ile mozna zarobic w aktuariacie?
    Sharksik

15.12.2018 21:00

Na ziemniaki.
    Damian

15.12.2018 23:27

Aż tak źle?

26.11.2018 23:15

Na czym polegają przykładowe procesy w AON-ie?
    ciekawy

26.11.2018 22:45

Witam! Jak wygląda praca w tej firmie? Czy zajmują się nowi pracownicy? To jest księgowość?
    Renia

08.10.2018 15:55

Czy ktoś orientuje się, na jakim poziomie trzeba znać j.angielski aby startować do tej firmy? Czy osoba znająca angielski na poziomie średniozaawansowanym pomiędzy b1 - b2 ma tam szansę?

11.10.2018 02:21

B1 może być za mało. B2 trzeba mieć solidne.

26.11.2018 22:44

B2?
    ciekawski

08.11.2018 18:05

Czy ktoś może się wypowiedzieć nt. działu aktuarialnego? Atmosfera, płace? Jak jest z tymi szkoleniami aktuarialnymi? Lojalka na ile lat?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aon?

Kontakt - Aon Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 96 00-807 Kraków

KRS:0000120065

Branże: Doradztwo biznesowe

Brzoskwinia

08.11.2018 16:33

O mamo, tie out mi się rozwala po raz 24 w moim życiu. Pomocy!!!
    markus

26.06.2018 22:35

Mam miec rozmowe telefoniczna na stanowisko administratora emerytur. Czy mogłby mi ktoś powiedzieć jak taka pierwsza rozmowa wygląda? czego mam się spodziewać? czy będą sprawdzać mój angielski? Nie mam żadnego wcześniejszego doświadczenia jesli chodzi o rekrutacje, to będzie moja pierwsza rozmowa do poważnej firmy. Czy podczas takiej rozmowy pytają już o kwestie finansowe? Jak tak, to czy mogłby mi ktoś poradzić jaką kwotę najlepiej podać? Boje sie że przestrzele na rozmowie i mnie odrzuca, ale z drugiej tez nie chcialbym pracowac za minimalna...
    Paw

19.10.2018 20:00

Manager operacyjny? No to fajnie. Czy są jakieś widełki dla arl 5 ?
    ~hola

20.10.2018 17:30

ARL 8 jest najniżej, ARL 1 najwyżej
    xx

19.10.2018 16:46

Czy wie ktoś jakie są widełki płacowe na stanowisku Financial Reporting Analyst?
    Meg

12.10.2018 17:41

Widziałam ofertę Financial Reporting Analyst, pracowałam 2 lata w AP oraz 1 rok w GL, angielski tak na B2+ czy 7500 brutto jest realne? Jak z nadgodzinami, dużo?
    Renia

09.10.2018 12:37

Czy jest tam polska księgowość? Czy pracuje się u Państwa na zmiany? W jakich godzinach jest praca?

11.10.2018 02:20

Jest zespół robiący Polską księgowość, ale nie ma do niego wolnych miejsc.

11.10.2018 11:27

[email protected] wszystko jest na stronie pracaaon.pl
    penne

11.10.2018 08:06

Ktos moglby szepnac ile mozna wyciagnac na rtr acc with italian? Ja wloski b2+ angielski c1.
    ZielonaTrawa!

10.10.2018 19:45

Jest super, jeżeli mnie już tam nie ma!!!!
    R-R-R

04.10.2018 21:38

Było by super, gdyby menadżerowie którym się wydaje że są nieruszalni i mają plecy zaczęli szanować swoich ludzi. Bez szacunku trudno zbudować zgrany zespół i środowisko pracy, które nie jest wrogie.
    Studentka

22.08.2018 15:57

To jest taka firma, gdzie koleżanka dostaje 400 zł brutto podwyżki rocznej (inflacyjnej), a ty przy awansie dostajesz 750 zł brutto więcej, dzięki czemu Twój awans wyceniono na uwaga 350 zł brutto. To, że musisz robić rzeczy za menadżerkę i ją zastępować, gdy ma urlop to inna sprawa. Ogromnie rozczarowanie firmą. Nastawiona jest na studentów, którzy są łatwo zastępowalni.
    zzz

03.10.2018 15:48

Potwierdzam fakt podwyzek poprzez awans - trzeba sie dluuugo postarac o takowy, a jak juz sie przejdzie tysiac rozmow i stresu, to dostaje sie tylko ok. 400 zl wiecej niz koledzy, ktorzy dostali inflacyjna.
    Tusiepracuje

01.09.2018 09:52

Mam taka prośbę do osób prowadzących komunikacje Aon w social media, jak na Instagramie. Przestańcie robić z naszej firmy miejsca dla gimboBachorow. My tu pracujemy, a nie gramy w fife na playstation. A do włodarzy firmy mam przekaz, że zamawianie prelekcji z ludźmi z (usunięte przez administratora) współpracującymi z kanałami z gimboHumorem jest śmieszne. Chcecie zbudować markę naszej firmy na rynku Krakowskim, a adreujecie przekaz do dzieci co najwyżej na poziomie liceum. Trochę powagi drodzy Państwo.
    Aon Communications

14.09.2018 13:37

Zatrudniamy zarówno specjalistów, jak i osoby dopiero zaczynające swoją karierę. Dlatego staramy się o różnorodność jeśli chodzi o zapraszanych gości i tematy. Kolejne wykłady poprowadzą specjaliści z portalu zajmującego się cyber bezpieczeństwem, pracownik naszej firmy z UK czy organizacja ACCA. Zrobi się dość poważnie i mamy nadzieję, że doświadczeni profesjonaliści skorzystają z tych spotkań. Udanego weekendu!
    PracaPraca

14.09.2018 14:22

Tylko co to zmienia i jak to wpływa na to, ze Aon chce mieć duże visibity w Krakowie a współpracuje z grupa Abstra? Śmieszne filmiki na pewnym portalu wideo nie są i nie będą treściami poważnymi. Ilość stanowisk typu stażysta, praktykant i trudność z rekrutacja specjalistów przeczą temu co piszecie. Pamiętajcie tez ze efekty waszej polityki komunikacyjnej dotykają wszystkich pracowników Aon.
    Cc

12.09.2018 13:56

Ile mozna czekac az firma sie z czlowiek skontaktuje po zaaplikowaniu na dane stanowisko...
    Ada

13.09.2018 10:47

U mnie telefon na drugi dzien
    Asdf

13.09.2018 07:51

Firma byłaby fajna gdyby nie kilka głupich zasad które obowiązują i naprawdę uprzykrzają życie. W losowej kolejności: -codzienne noszenie laptopa ze sobą do domu - trzymiesięczny okres wypowiedzenia dla każdego, niezależnie od stażu pracy - hot desk (biorąc pod uwagę że w biurze jest coraz więcej ludzi to często zespoły nie siedzą ze sobą bo nie ma miejsca - jest to szczególnie słabe w przypadku nowych osób) Na plus brak dress code i opieka medyczna.
    a2

26.08.2018 23:59

Czy jest szansa na pracę z angielskim na poziomie A2 na pracę tam?
    DO NAUKI JUŻ

27.08.2018 05:09

Nie, nie ma. Angielski ma być minimum B2. Poszukaj dobrych kursów i za 2-3 lata tu wróć.
    paletabarw

26.08.2018 11:38

Jeżeli chodzi o pracę w dziale IT w Aon-ie w Krakowie (nie chodzi mi o Service Desk i naprawę laptopów) - jest bardzo dobrze. Bardzo dobre warunki, benefity jedne z lepszych w Krakowie, nagrody za jazdę rowerem do pracy, biuro OK, ciekawa praca, rozwojowe projekty, szkolenia, konferencje branżowe, technologie w miarę nowoczesne, pensje bardzo dobre (bonusy, podwyżki, awanse itd.), możliwość pracy z domu, managerowie bardzo w porządku, brak stresu - jednym słowem praca marzeń ;) Ale aby nie było tak kolorowo, to na minus: biurokracja, procesy zbyt rozbudowane, czasami aby coś załatwić to nie bardzo wiadomo gdzie napisać - tu nie, tu też nie itd..., tu gość na urlopie, ten nie wie itd. czasami jest to dołujące w szczególności gdy trzeba coś zrobić "na już". Czasami ludzie też potrafią denerwować ale generalnie w Krakowie jest OK. P.S. Zdaje sobie sprawe, ze w innych działach (np. benefity, finanse, emerytury, ubezpieczenia itd. - nietechniczne) wcale tak kolorowo juz nie jest.
    Byly pracownik

19.07.2018 19:11

Pracowałam w Gl. Ludzie i atmosfera są super. Do pracy przychodziłam z uśmiechem na twarzy. Zdobyłam dużo doświadczenia i wiedzy z zakresu finansów właśnie dzięki innym, bardziej doświadczonym osobom, które były zawsze chętne do przekazywania swojej wiedzy. Ogólnie bardzo przyjazne środowisko pracy, do którego myślę, ze chętnie kiedyś powrócę jeśli nadarzy się taka okazja.
    aintnosunshine

15.07.2018 11:14

Najfajniejsze w tej firmie jest to, że działają na rzecz osób LGBTQ+. Widok "menażeruf", których piecze pupcia, mimo ich własnych uprzedzeń do osób lgbt jest bezcenny.
    Karola

18.06.2018 20:52

Plusy -w miarę dobre wynagrodzenie - kurs angielskiego lub innego języka - mało stresu Minusy: - godziny pracy i brak elastyczności - lokalizacja i korki - słaby management - skupienie tylko na biznesie a nie na pracowniku - zbyt długie okresy wypowiedzenia w stosunku do przepracowanego okresu - noszenie laptopa - nudne zadania - rutyna - słabe rzeczywiste możliwości rozwoju - duża formalizacja i biurokracja - małe możliwości pracy z domu - wyznaczone z góry godziny przerwy śniadaniowej i obiadowej - brak możliwości przejścia na mniejszy wymiar etatu mimo takiej potrzeby (studia) - słabe podejście do pracownika i duża rotacja
    Ola

14.07.2018 21:25

Hej to ja sie ustosunkuje do tego co piszesz (pracuje w firmie 3 lata) Plusy -w miarę dobre wynagrodzenie - kurs angielskiego lub innego języka (ja nie mialam takiej mozliwosci ani z angielskim ani z zadnym innym jezykiem - moj angielski C1 byl na "zbyt wysokim poziomie" i nie klasyfikowalam sie wg firmy na zaden kurs) - mało stresu (zalezy od podejscia pracownika) Minusy: - godziny pracy i brak elastyczności (zalezy od zespolu, wiekszoc ma elastycznosc okolo 2 do 3h czyli mozna zaczynac prace miedzy 7 a 9, czasami 10) - lokalizacja i korki (true) - słaby management (true) - skupienie tylko na biznesie a nie na pracowniku (true) - zbyt długie okresy wypowiedzenia w stosunku do przepracowanego okresu (true) - noszenie laptopa (true) - nudne zadania (zalezy od dzialu ale generalnie malo ciekawe perspektywy rozwoju) - rutyna (true) - słabe rzeczywiste możliwości rozwoju (true) - duża formalizacja i biurokracja (jak w kazdym korpo) - małe możliwości pracy z domu (nie zgadzam sie, wiekszosc dzialow moze, a w niektorych nawet trzeba pracowac przynajmniej raz w tygodniu z domu) - wyznaczone z góry godziny przerwy śniadaniowej i obiadowej (bzdura, w wiekszosci dzialow masz przerwy kiedy chcesz) - brak możliwości przejścia na mniejszy wymiar etatu mimo takiej potrzeby (studia) (raczej szukaja pracownikow tylko na pelny etat, jezeli robisz studia mozesz brac staz z mniejsza iloscia godzin) - słabe podejście do pracownika i duża rotacja (zalezy od dzialu)
    Bylypracownik

07.05.2018 15:29

Chyba pracowaliśmy z kolegą DD w tym samym dziale. Polecam firmę, jedne z najlepszych benefitow na rynku, fajne biuro, natomiast nie polecam pracy w Pensions - no chyba, że ktoś lubi czas wyliczany co do minuty, nadgodziny, nacisk na czas czas czas, zatrważająco szybkie tempo kolejnych szkoleń. Plus, że można szybko awansować, bo jest ogromna rotacja. W rok wymienił mi się cały zespół, więc do ludzi nie ma się co przyzwyczajać, niektórzy nawet nie przedłużają umowy. Elastycznych godzin pracy w tym konkretnym dziale nie ma, przychodzi się według grafiku, który jest ustalany z miesięcznym wyprzedzeniem, ewentualnie w gre wchodzi zamiana, przynajmniej u mnie w zespole tak było. Jedna osoba może przychodzić tylko na 7, reszta 8:30 lub 9:30. Minus biura to hot desk, dla mnie to nie problem, ale nowa osoba ma problem, jeżeli przyjdzie później to nie będzie siedziała obok osób z zespołu, co na początku nie jest fajne. Tak jak pisali inni, pracuje się w nasze święta, w święta brytyjskie się odbiera, może się też zdarzyć, że trzeba będzie brać urlop kiedy brytyjczycy nie pracują. Plusy jak było wspomniane benefity, przede wszystkim opieka medyczna wraz z opieką dentystyczną. Radzę dobrze przemyśleć i poszukać odpowiedniego działu, bo jak się na taki trafi praca może być super. Jeżeli dana oferta (jak do mojego wydziału) wisi non stop, praktycznie co tydzień na stronie to radzę się poważnie zastanowić - jeżeli nie - aplikować śmiało :)
    Łukasz

24.05.2018 18:48

Mozesz cos wiecej powiedziec na temat pracy w Pensions ?
    Bylypracownik

02.06.2018 01:23

Masz na dole opinię użytkownika DD - tam jest wszystko. Ogolnie no nie polecam, wszędzie, ale nie tam. Aon ma dużo więcej lepszych działów do zaoferowania.
    David

30.05.2018 12:19

Byłem na rozmowie o pracę juz jakiś czas temu. Poinformowano mnie, że dostanę pozytywny/negatywny feedback do dwóch tygodni. Niestety do dzisiaj cisza i nie jest to pierwszy taki przypadek. Milion etapów rekrutacji, testy i poświęcony na nie czas a na koniec kompletna olewka.
    B3h

23.05.2018 12:14

Witam Jak mniej więcej w skrócie wygląda praca na stanowisku junior administation specialist ? Pracuje ktoś z działu i mógłby się wypowiedzcieć na owy temat ? Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Aon Sp. z o.o.