Aon

• Boleń
Kraków - Aon Hewitt
Toruń - Aon Hewitt
Warszawa - Aon Hewitt

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Aon Sp. z o.o.

Opinie o Aon Kraków

Nie przegap nowości o Aon Sp. z o.o.!

17.05.2018 14:42

@Neutralnie, a czy Ty jesteś zadowolony z atmosfery w swoim dziale? Czy pracodawca zapewnia jakieś wyjścia integracyjne? Co ze szkoleniami podnoszącymi kwalifikacje? @Bylypracownik, a z czego wynika tak duża rotacja? Piszesz, że warunki pracy są dobre, jednak ludzie szybko rezygnują. Możesz powiedzieć, czy istnieje możliwość pracy zdalnej?
    Bylypracownik

17.05.2018 20:19

Szkoleń u mnie nie było zapomnij, a praca z domu jest, ale warunki zależą od menadżera.
    Neutralnie

18.05.2018 06:30

W dużej mierze jestem niezadowolona, dlatego rozglądam się za czymś nowym. Niektórzy managerowie odnoszą się po chamsku do swoich podwładnych, niejako zapominając że nie są ich kolegami, a przełożonymi. Jestem już za stara, żeby tolerować takie zachowanie. Szkolenia są. Te wewnętrzne są raczej słabe. Te zewnętrzne jak już się uda na nie zapisać są raczej bardzo dobre. Wyjścia integracyjne są, chociaż kiedyś było więcej - tutaj firma chce organizować takie wyjścia, ale największym problemem są ludzie i ich roszczeniowa postawa, więc nie zawsze się udaje wszystko zorganizować dobrze.
    anonymous

09.05.2018 09:28

Orientuje się ktoś może jaka stawka jest proponowana na stanowisko Personal Assitant?
    anonymous

09.05.2018 09:59

Assistant*

25.04.2018 05:55

Jakie są wasze spostrzeżenia co do pracy w Aon Hewitt? Pozytywne i negatywne komentarze mieszają się ze sobą. Trudno będzie się zdecydować osobom szukającym pracy. Jak oceniacie wysokość wynagrodzenia oraz szanse na rozwój w firmowych strukturach?
    Neutralnie

25.04.2018 10:49

Pozytywne i negatywne komentarze się mieszają, bo to duża firma mająca wiele działów i lini biznesowych. Opinia o firmie w dużej mierze zależy od działu/lini biznesowej w której się pracuje. Rozwój jak wszędzie - jest możliwy i jest wiele przykładów spektakularnych karier, ale też - jak wszędzie zdarzają się czarne owce.
    Beck's

07.10.2009 16:57

ja tam wlasnie aplikowalem, ale slyszalem, ze dobre zarobki oferuja(nawet 3500 brutto dla ludzi z doswiadczeniem, dla tych bez pewnie z 2500 brutto). a co do wyscigu szcuzrow to on jest wszedzie. najlepiej to olewac i robic to co do ciebie nalezy i po skonczonej pracy isc grzecznie do domku zamiast sie wyklocac z szefem. pozdrawiam
    what!?

13.04.2018 19:39

Uważasz, że jeżeli ktoś ma np 6 lat stażu pracy na stanowisku, które w dużym stopniu pomoże w aklimatyzacji w firmie i bez żadnego problemu będzie rozwiązywać zadania 3500 brutto to jest ok kasa? Przecież to jest poniżej 3k złotówek. Szkoda gadać. Panie w hipermarketach zarabiają po 3,5 k netto jako kierowniczki drużyn...

20.04.2018 15:19

Też się na początku złapałem za głowę, ale potem spojrzałem na datę. 9 lat temu taka kwota faktycznie mogła być traktowana jak błogosławieństwo.
    Kinga

09.04.2018 21:41

Hej, czy ktoś mógłby opisać jak wygląda praca na stanowiskach data analyst, operations analyst ;)?
    Ray

27.02.2018 20:21

Niektóre opinie wołają o pomstę do nieba. Pracuje już tutaj ponad 2 lata ( w innych firmach prawie 5 lat ) i jest to jedna z fajniejszych, dobrze rozwiniętych lub aspirujących technologicznie korporacji. Piszę z perspektywy pracy w IT. Praca sama w sobie jest ciekawa, dużo nowych i wymagających projektów. Ludzie świetni ( zależy od zespołu ), atmosfera jak najbardziej ok, nowy budynek chyba najlepszy w jakim przyszło mi do tej pory pracować. Możliwość awansu jest bardzo realna i sam jestem doskonałym tego przykładem, tak jak kilku moich kolegów. Zarobki są lepsze niż proponuje konkurencja, piszę oczywiście z perspektywy pracy w IT. Polecam.
    Takaprawda

28.02.2018 10:24

Czyli masturbujesz się z punktu widzenia IT. W HR, Finansach, Benefitach czy administracji nie jest tak różowo. Opinie jak można wyczytać dotyczą tychże działów. Was w IT nikt nie bierze na serio dlatego, że w każdej firmie macie dobrze.
    PogromcaGikow

01.04.2018 10:13

Ludzie świetni ( zależy od zespołu ), Z taką logiką przyjmuja do it?
    ech

09.03.2018 10:11

Hej, Przeszłam całą rekrutację. Dzwoniła do mnie pani z HR i chciała przekazać wyniki, ale ja byłam w trakcie spotkania i tylko szybciutko poprosiłam, by oddzwoniła za godzinkę. Niestety, nie oddzwoniła. Istnieje szansa, że jeszcze oddzwonią? Jest sens wysyłać im maila? Niestety, numer był zastrzeżony, więc nie oddzwonię.
    Dunikowski

22.03.2018 10:04

Napisz maila do HR
    Dunikowski

22.03.2018 10:02

Cześć ! Mój proces rekrutacyjny łącznie trwał 3 tygodnie , najpierw miałam rozmowę telefoniczna głównie po polsku Pani z HR opowiadała o pracy i zadawała ogólne pytania na temat mojej obecnej pracy później gadałyśmy chwilkę po angielsku - ja miałam pytanie o sytuacje stresująca w pracy i jak sobie z nią poradziłam . Na koniec poinformowała mnie ze wysyła mi testy na których rozwiązanie miałam 72 h i umówiła mnie na krótka rozmowę z native speakerem dwa dni później . Sama rozmowa z native speakerem była w porządku , pytania głównie o zainteresowania naukę języka angielskiego etc całość trwała około 15 minut . Po rozwiązaniu testów i nativie dostałam telefon na drugi dzień z pytaniem czy wciąż jestem zainteresowana - tutaj zmieniono mi pozycje na jaka miałam być rekrutowana - zgodziłam się ze oba stanowiska brzmiały do mnie mega ciekawie . Dwa dni po telefonie miałam finalna rozmowę z managerami , rozmowa długa i wyczerpująca , z tego co wiem każda taka rozmowa jest wymagająca ale jeżeli komuś zależy i rekruterzy to widza można przez nią przebrnąć . Pytania o przykłady analityczne sytuacje z byłej pracy , dlaczego akurat to miejsce widze jako swoje przyszłe miejsce , gdzie siebie widze za pare lat , ci jestem w stanie wnieść do organizacji etc . Rozmowa była w 40% po angielsku i tutaj tez należy zachować zimna krew . Proces w moim wypadku bardzo sprawny i nie mam żadnych zarzutów do rekrutacji . Po tygodniu od finalnego spotkania dostałam telefon ze dostałam prace :) mam nadzieje ze mój wpis komuś pomoże . Pozdrawiam !
    pytajaca

08.03.2018 12:06

Hej, czy to prawda ze AON placi za L4 100%?
    Taktoprawda

08.03.2018 12:30

Tak. Jeśli pracujesz powyżej roku to 5 dni roboczych L4 w roku kalendarzowym masz 100% płatne. Jeśli pracujesz 3 lata i więcej to masz 10 takich dni na rok.
    nowa

14.02.2018 14:32

Hej, czym zajmuje się Treasure Analyst? Jakie są widełki pensji dla początkującego?
    Interesting

07.11.2017 16:23

Cześć, dostałam ofertę z tej firmy. Czy ktoś może napisać dokładnie o plusach i minusach pracy w HR/ GARC? I coś o tym nowym biurze- jak to będzie wyglądać? Na stronie piszą o tym, ze maja być wymienne biurka? O co to chodzi?
    Angelika

17.01.2018 05:29

Na pewno, bo moja firma nie opiera się na propagandzie sukcesu. W biurowcu Diamante NIE BYŁO sztućców, stolików w kuchni było za mało, brak było talerzy, automaty wiecznie były zepsute tak jak ekspress do kawy, hałasu było co nie miara. Jak siedziałaś na spejsie który nie był "one place" to miałaś cicho, 1piętro Diamante miało bardzo głośno. Czy dociera do Ciebie moja wypowiedź czy potrzebujesz spotkania kołczingowego? A może już jesteś po takim, na którym Twój przełożony/a wybił ci z głowy wszelkie negatywne opinie na temat firmy Aon i przyswoiłaś propagandę sukcesu?
    Angelika

17.01.2018 05:30

Milkyway

14.12.2017 12:11

Do wszystkich rozczarowanych. Moi drodzy ja tu pracuję, ale jestem świadom jaki to rodzaj biznesu. To jest outsourcing, to nie jest firma produkcyjna z zapleczem i jakimś planem rozwoju (te firmy też są oczywiście różne). Jeśli koszty w outsourcingu wzrosną jeszcze o kilka % to przeniosą tę działalność do innego kraju. Koszt rządzi czy się to nam podoba czy nie. Białoruś już działa w sprawie bazy centrów biznesowych. Uważacie, że tam nie ma ludzi którzy znają angielski? i są tańsi chyba o jakieś 50% niż u nas. Jeśli ktoś planuje kolejne 10 lat w tego typu biznesie to musi założyć, że będziemy tańsi a to jest sprzeczne z tym co się dzieje. Chcemy więcej kasy i dlatego to się już niedługo przestanie opłacać firmom outsourcingowym. Białoruś kwitnie i wchodzi w ten etap co my 20 lat temu, jak się kiedyś uspokoi na Ukrainie to będzie idealne miejsce dla takich firm. Przeniesieni efirmy to kilka tygodni, już to przerabiałem.
    DD

13.12.2017 15:12

Na początku chciałbym zaznaczyć, że moja opinia dotyczy konkretnego działu. Nie chciałbym nikogo zniechęcić, ponieważ podejście do pracownika lub interpretacja wewnętrznych polityk firmy potrafi być bardzo zróżnicowana - czasami na tyle, że odnosi się wrażenie, że ludzie pracują w zupełnie innej korporacji. W związku z tym istnieją działy, w których pracuje się całkiem przyjemnie, jak i takie, w których w ciągu roku wymieniony jest prawie cały zespół. Ale przejdźmy do sedna. PENSJA Dla większości pracowników na poziomie entry wynosi ok. 2 500 netto. Kwota dość niska, szczególnie gdy się weźmie pod uwagę to, jak odpowiedzialna potrafi być codzienna praca. Może za takie pieniądze da się mieszkać w Krakowie, ale pod warunkiem, że nie masz dzieci, dzielisz mieszkanie ze współlokatorami i w zasadzie to żyjesz od pierwszego do pierwszego. BENEFITY W porównaniu do innych korporacji dość standardowe - punkty w systemie są gromadzone każdego miesiąca i mogą być wydane na bilety, bony, etc. Jeśli chcesz korzystać z karty MultiSport, to większość punktów zostanie przez nią przeżarta. Dodatkowo istnieje możliwość korzystania z prywatnej opieki zdrowotnej i dentystycznej. OBOWIĄZKI Kiedyś wydawało mi się, że nazywanie naszych zadań “ctrl c + ctrl v” jest sporym uproszczeniem. Ale gdy się nad tym teraz zastanawiam, to faktycznie chodziło o klikanie, kopiowanie i wklejanie. Z grubsza obowiązki polegały na uaktualnianiu danych w systemie, przeprowadzaniu kalkulacji i wysyłaniu listów. Jeśli na tym bym skończył mój opis, to można dojść do wniosku, że praca nie była zbytnio wymagająca. Niestety, na drodze aonowego klikacza stoi kilka przeszkód. Pierwszą z nich są procedury - chaotyczne, nieaktualne, niekompletne, niejednoznaczne, zmieniające się z dnia na dzień. Kolejną przeszkodą są szkolenia, a w zasadzie ich tempo i zawartość. Nie zdążysz opanować jednego procesu, a już wciskają Ci kolejny, bardziej skomplikowany. Na samym szkoleniu przytaczanych jest zdecydowanie za mało przykładów w porównaniu do dużej ilości możliwych przypadków. W efekcie tracisz czas (który jest tutaj bardzo ważny) na wertowanie instrukcji albo proszenie innych o pomoc. Następną przeszkodą jest sposób podziału pracy. Tak jak wspomniałem wcześniej, czas w tej pracy jest bardzo ważny, ponieważ każdy proces jest przeliczony na minuty. Oczywiście te obliczenia zakładają niezbyt trudny przypadek przy posiadaniu sporego doświadczenia. Z tego powodu każdy, nawet drobny zastój, oznacza ryzyko niewyrobienia się. Ostatnią przeszkodą jest sam system, który bywa kapryśny. Nic tak nie denerwuje jak godzina nad jednym procesem, która kończy się błędem. Zdarza się, że kolejne patche mające na celu ułatwienie pracy (przykładowo poprzez zwiększenie stabilności, częściową automatyzację, etc.) tak naprawdę oferują gorsze rozwiązania, a czasami nawet usuwają elementy niezbędne do wykonywania pracy. POLITYKA FIRMY… … czyli różne zasady, które czasami są tylko irytujące, a czasami nie mają najmniejszego sensu: przymusowe noszenie laptopa do domu; znacznie utrudnia to planowanie czasu zaraz po pracy przez odpowiedzialność za sprzęt clean desk policy; co prawda jest to polityka całej firmy, ale w naszym dziale postanowiono ją zinterpretować w bardzo rygorystyczny sposób. Oprócz standardowego zamykania szafki i chowania dokumentów zawierających wrażliwe dane, jest zakaz zostawiania prywatnych rzeczy. Można więc zapomnieć o zdjęciach, kalendarzach albo drobnych ozdobach. one place; zabawa w gorące krzesło, czyli brak własnego biurka. W obecnym biurze często traci się czas na przepinanie kabli, szukanie ładowarki, myszki i klawiatury. Jednak głównym problemem z punktu widzenia pracownika jest fakt, że w nowym miejscu na 10 pracowników będzie przypadać 8 biurek. Może więc dojść do sytuacji, że trzeba będzie szukać miejsca z daleka od swojego zespołu, co może utrudnić pracę mało doświadczonym osobom. Polityka jednak nie zakłada co się stanie, gdy któregoś dnia przyjdą wszyscy jednocześnie. W naszym dziale oswajano nas z myślą o obowiązkowej zmianie miejsc każdego dnia. dress code; teoretycznie nie ma żadnego dress codu, jednak w praktyce istnieje kilka nieinwazyjnych zasad. Schludność i skromność są oczywiste, jednak latem przydałyby się krótsze spodnie dla facetów. imprezy/wydarzenia firmowe; pracownicy są BARDZO zachęcani, aby w nich uczestniczyć. Może się zdarzyć, że ocena roczna będzie od nich zależała i co za tym idzie - przyznanie podwyżki.
    DD

13.12.2017 15:13

cd. wolne w święta; chcesz pojechać na cmentarz we Wszystkich Świętych? Niestety, praca jest ważniejsza. Generalnie wolne się dostaje, ale odbierasz je w innym dniu. Niestety taki dzień jest traktowany jak zwykły urlop i musi być zaplanowany zgodnie z żelazną zasadą - nie więcej niż dwie osoby z zespołu mogą mieć wolne tego samego dnia. Jest jednak plus tej polityki. Po pierwsze dysponujesz dniem wolnym nawet jeśli “czerwona kartka” wypada w sobotę lub niedzielę. Po drugie pracownicy mają do dyspozycji dodatkowy dzień wolny na czas świąt, tzw. “Snowflake”. godziny pracy; w dziale nie ma elastycznych godzin, przychodzisz zgodnie z rozpisanym grafikiem. kodowanie czasu pracy; służy do tego specjalny program, który systematycznie rozbudowujesz o kolejne kody. Po pewnym czasie musisz obsługiwać macierz zajmującą cały ekran. Niezbyt wygodne narzędzie. przerwa; obowiązkowe, niepłatne 30 minut, które musisz dodatkowo spędzić w pracy. nowi pracownicy; oczywiście nikt nie zaczyna pracy z pełnym obłożeniem, jest pewien czas na wdrożenie się. Niestety odnoszę wrażenie, że ten czas jest systematycznie skracany. Dodatkowo metoda wdrożenia jest bardzo nieelastyczna - najwięcej czasu masz na samym początku, kiedy dostajesz prawie 3 godziny “zapasu” i codziennie przerabiasz najłatwiejsze procesy. Stosunkowo szybko odbywasz szkolenie z bardziej skomplikowanego procesu, co dodatkowo zbiega się z obcięciem “zapasu” do 1,5 godziny. Zanim się obejrzysz masz takie samo obłożenie jak bardziej doświadczeni pracownicy i musisz bardzo się napocić, żeby ze wszystkim zdążyć.
    Milkyway

14.12.2017 12:04

to jest outsourcing, to nie jest firma produkcyjna z zapleczem i jakimś planem rozwoju (te firmy są oczywiście różne). Jeśli koszty w outsourcingu wzrosną jeszcze o kilka % to przeniosą tę działalność do innego kraju. Koszt rządzi czy się to nam podoba czy nie. Białoruś już działa w sprawie bazy centrów biznesowych. Uważacie, że tam nie ma ludzi którzy znają angielski? i są tańsi chyba o jakieś 50% niż u nas.
    M

12.12.2017 15:00

Nie polecam, kiedy komuś zależy na czasie. Mój proces rekrutacyjny ciągnie się już od miesiąca. Podobno osiągnęłam 'bardzo dobre' wyniki testów online, również rozmowa na miejscu była bardzo pozytywna (taki feedback dostałam z rekrutacji)... Miałam zostać przekierowana z jednego działu do drugiego.. najpierw czekałam półtora tygodnia na telefon od pani stamtąd, teraz już drugi tydzień czekam na umówienie spotkania. na maile z rekrutacji nie odpisują. marnowanie czasu. dzwonią z numerów zastrzeżonych..
    Zosia

08.12.2017 09:52

Czy ktos moglby mi powiedziec jak dlugo trwa background screening check i czy sprawdzaja kazdego.
    Lilka

09.12.2017 12:10

Tak sprawdzają wszystkich. BC trwa od 1 do 3 tygodni, wykonuje go zewnętrzna firma Hire Right.
    Lena

12.12.2017 09:21

Kiedyś do mnie dzwonił tylko nie pamiętam z jakiej firmy sprawdzającej. Dzwoni pracownik, który sprawia wrażenie jakby pracował od 2 dni w tej branży i zadaje pytania sugerujące aby nie mieć za dużo wątpliwości. Poprzedni szef mi powiedział. Szczerze, śmiechu warte
    tenon

09.12.2017 20:03

To prawda, że są tam tak dobre zarobki? Moja znajoma jest tam jakimś managerem i chwali się że ma możliwości aby brać kredyt na milion.
    Melon

12.12.2017 09:06

finanse według barbi i kena, typowa aspirująca, wizerunek to podstawa. Nawet iphon jest na kredycie. Przeżywalność bez pracy 30 dni,
    Łukasz

07.12.2017 10:39

cześć, mam propozycję dla ludzi z bazowym doświadczeniem w księgowości. Jeśli chcesz pracować w mniejszej firmie z przyjazną atmosferą to zapraszam biuro(at)konceptor.pl
    Grzesiekk_1982

29.11.2017 13:43

Hej. W przyszlym roku roku wracam do Polski po 10ciu latach w Irlandii. Plan jest taki, zeby szukac pracy w korpo. Czy wg Was 35 lat to nie za duzo na rozpoczecie takiej przygody w PL? W Irlandii wiek nie ma zadnego znaczenia - jedynie umiejetnosci, ale nie wiem jak to wyglada na rynku pracy w naszym kraju. Dodam, ze nie musze od razu zarabiac 10k netto :)Pozdrawiam!
    BigOne

06.12.2017 14:13

przygotuj sie na cos w przedziale 2,5 - 3 tys do reki i praca pon-pt z dojazdem od 8-18 bez zadnych realnych perspektyw wsrod polskich wspolpracownikow czyli fatalna atmosfera . Taka jest ocena osoby ktora po pobycie w UK miala przygode z Aon :)
    BigOne

06.12.2017 14:19

I jeszcze jedno - majac 35 lat bedziesznajstarszy prawdopodobnie na calym pietrze :) bo ta zenujaca firma bazuje tylko na dzieciakach bo normalni ludzie w srednim wieku nie zatrudnia sie w takim kolchozie od klikania za takie pieniadze. poza tym jestes przyzwyczajony do innej mentalnosci i etyki pracy wiec nie widze tego :)) generalnie po dlugim pobycie za granica jeszcze bardziej dostrzega sie ze Polsce blizej do Ukrainy niz UE :)
    mr_nevermind

17.11.2017 17:24

Hej, czy ktoś może coś powiedzieć o dziale Global Mobility?
    Mysia

28.07.2017 11:51

Czy ktoś może przybliżyć wysokość zarobków Team Managera w Aon?
    zarobki

18.08.2017 23:20

Zalezy od doswiadczenia jako manager ale na poczatek kolo 8 tys brutto maks
    Mateusz

10.11.2017 14:34

a to zalezy, bo czesto max to 7-7,5k- zalezy ktory zespol. Aon nei palci dobrze a te widelki sa ponizej stawek rynkowych

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aon?

Kontakt - Aon Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 96 00-807 Kraków

KRS:0000120065

Branże: Doradztwo biznesowe

Maria

23.10.2017 20:46

Rekrutacja w AON- Najpierw miałam rozmowę przez telefon- bardzo miła rekruterka (standardowe pytania plus kilka po angielsku). Potem testy online: analitycznego myślenia (trudny - bardzo złożone pytania wymagające dogłębnej analizy a bardzo mało czasu), test z angielskiego (niektórym może sprawiać trudności), test z MS Excel- bardzo trudny i mało czasu. Potem rozmowa 15min z native speakerem (weryfikacja ang) a potem z managerami- bardzo mili, sympatyczni. Uważam, że testy są zbyt wymagające jak na takie stanowisko.
    KK

13.10.2017 20:50

Czym na co dzień zajmuje się Benefit Platform Administrator?
    Hej

16.10.2017 10:42

KK - Głównym zadaniem jest praca na wszelkich danych otrzymanych ze strony naszych klientów, które dotyczą własnie benefitów. Jest to raczej praca back-officowa, bez bezpośredniego kontaktu głosowego z klientem, dużo korespondencji mailowej, raportowanie.
    Tak

23.09.2017 11:13

Enterprise Park budynek E
    TakTak!

17.09.2017 18:31

No to nie przyjmujesz tej oferty pracy, w czym problem? Rynek pracy w krakowie jest szeroki, droga wolna.
    TakTak

11.09.2017 18:19

Jest zgodny z prawem pracy, wedle kodeksu pracy obie strony mogą się zgodzić na wydłużenie okresu wypowiedzenia. Mówi o tym zapis w umowie "Obie strony zgadzają się na wydłużony okres wypowiedzenia i oswiadczają, że jest to zgodne z ich itneresem". Gdyby to bylo niezgodne z prawem, to już dawno ktos by zrobil proces.

17.09.2017 16:19

Nie ma możliwości nie zgodzenia się na taki okres - jeśli się nie zgadzasz to nie dostaniesz tej pracy. Podobnie było z wprowadzanym kiedyś przez tą firmę "wypowiedzeniem zmieniającym" gdzie wpisali że treśc zapisów była negocjowana z załogą a ty uznajesz że obcięcie benefitów jest dla Ciebie korzystne.
    TakTak

09.09.2017 08:28

Jak tak czytam te opinie, to się cieszę, że przychodząc do Aon nie czytałem internetu, przecież 3/4 napisanych tutaj rzeczy to jad ludzi sfrustrowanych lub kompletna nieprawda! Ludzie awansują, zmieniają działy, wyjeżdżają na projekty - kto PRACUJE - kto CHE - kto SZUKA MOŻLIWOŚCI - ten ma. Ludzi pozostawali wysokimi menadżerami, zmieniali działy, zwiedzali egzotyczne kraje. Bez znajomości. Procesy są zaawansowane (CoE), są może dwa-cztery centra SSC w Krakowie, które mają bardziej zaawansowane procesy w finansach, z tym że tutaj do Aon cały czas przychodzą nowe rzeczy, coraz bardziej zaawansowane i analityczne. Można pracować z domu, co jest niebywałą zaletą dla większości - dwa dni w ciągu tygodnia, to bardzo dużo. Jak ktoś dojeżdża może zaoszczędzić na paliwie, jak ktoś jest "słoikiem" może być u swojej rodziny dłużej. Wynagrodzenie wbrew pozorom jest konkurencyjne. Tj. oczywiście gdzieś ktoś dostanie więcej, ale Aon jest jedną z nielicznych firm, gdzie dostajesz podwyżki jak masz wyniki i się sprawdzasz. I nie jest to podwyżka 50 zł brutto. Czyli doceniają. Socjalnie też jest nieźle. Mamy w trakcie zamknięcia śniadanie od firmy, mamy pizze, multisporty, karty, nagrody, benefity, imprezy, zajęcia społeczne - jak ktoś chce się tak realizować to ma możliwości, ale nie ma przymusu, co też jest bardzo fajne. Są też szkolenia, wewnętrzne, zewnętrzne, dopłaty do ACCA, zwroty kosztów za kursy np. w stowarzyszeniu księgowych czy studia podyplomowe. Można się dużo nauczyć o usługach reasekuracji i ubezpieczeniach. Wady są, - jak wszędzie, ale wedlug mnie nie dominują nad wyżej wymienionymi pozytywami. Na pewno problem jest z klimatyzacją, nie jest dużo owoców na piętro w poniedziałki, systemy IT często niedomagają, biurowiec jest niskiej jakości (ale idziemy do nowego, więc to odpadnie niedługo). Firmę mogę polecić, jestem kilka lat i sobie chwalę. Pracowałem w dużo gorszych firmach, gdzie traktowano pracownika jak przedmiot, tu jesteśmy podmiotami.

11.09.2017 13:34

.. nie zapominaj o dłuższym okresie wypowiedzenia który jest wprowadzony wbrew woli większości pracowników i jest na bakier z Prawem pracy.. podmiotowo .. taa ...
    Ewa

22.09.2017 20:55

Gdzie będzie nowe biuro Aon Hewitt ?
    Agi

07.09.2017 15:55

Cześć czy ktoś może napisać jak wyglada praca w Background Check albo HR? W obecnej pracy mam elastyczne godziny, prace z domu 2/3 i dofinansowanie do obiadów. Czy tu tez tak jest? Czy można pracować na mniejszy etat? Pozdrawiam :-) zastanawiam się czy zmieniać :-)
    Andzelika

19.08.2017 10:39

Osoby zatrudnione z zewnątrz dostają większa kasę niż doswiadzzceni pracownicy, a robią mniej od doświadczonych pracowników. Jak jesteś pupilka team leadera to masz jak w bajce. Chamskie podejście do niektórych juniorów i traktowanie ich jak osób wynieś przynieś. Na plus pensja w terminie i lokalizacja biura. Dobre na początek lub jeśli lubisz wchodzić w D wszystkim. (Własne zdanie jest traktowane jako wada)
    manager

16.08.2017 15:27

Byłem managerem w tej firmie przez 2 lata. Widziałem naprawdę wiele. Co mnie mile zaskoczyło to to, że w firmie można awansować i dobrze zarobić (są fajne roczne bonusy). Co mnie niemile zaskoczyło to to jak bardzo mogą się nie lubić managerowie z różnych krajów. To coś niebywałego. Tego nie było w innych korporacjach w których pracowałem (też byłem managerem ze stażem około 7 lat). Może teraz się coś zmieniło, ale za moich czasów na porządku dziennym była pozorna troska o klienta (oceniam to bardzo negatywnie), zarządzanie przez konflikt i testowanie pracowników (pracownicy są obserwowani bez ich wiedzy, dostają zadania na które muszą reagować na żywo). 6-cio fazowy roczny assessment który sprowadza się do jednego - szef ma zawsze racje. Prawdziwy przerost formy nad treścią. Do tego 360o assessment tak ze oczy trzeba mieć na około głowy (i to wcale nie jest śmieszne). Wyścig szczurów na porządku dziennym. Wszystko jest super jak się słucha szefa i robi się dokładnie to co on mówi (w dosłownym tego słowa znaczeniu - tzw. micro-management). Tu nie ma miejsca na niezależność. Ja tak nie potrafiłem. Nie polecam. Szkoda zdrowia.
    cave

09.08.2017 09:00

Czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat pracy na stanowisku Junior Administration Specjalist? Warto aplikować?
    Gosia

09.08.2017 15:42

Profil zadań to w dużej mierze administracja danych w systemie, praca z dokumentacją, tworzenie i analiza raportów, przeprocesowywanie wszelkich zapytań czy próśb ze strony klienta w systemie, np. aktualizacja danych czy weryfikacja danych itp. Daj znać jeśli masz więcej pytań.
    takjest

08.08.2017 17:51

Awanse są z reguły uznaniowe i po znajomośći - ale to jak w większości firm. Ścieżka kariery jest raczej nijaka. Szkoelnia - języki są, ale nauczyciele są słabej jakości, jak się raz zapiszesz i przestaniesz chodzić, bo nauczyciel kijowy to i tak obiążają kosztami twój zespół i nie możesz iść na nowy kursy od następnego semestru. Mało miejsca w kuchni. Płace przeciętne. Przyjmują jak leci każdego. Owoce w poniedziałek w ilościach śladowych. Problemy z klimatyzacją.
    Roz

27.07.2017 16:28

Ja mam pytanie po sąsiedzku... Czy wiecie może jaka firma rekrutuje obecnie do Blackstone?
    jusi

26.06.2017 22:47

Jak wygląda praca na stanowisku customer service advisor w dziale benefitów?
    kolorowa

26.06.2017 14:18

Jak wygląda rekrutacja na Junior Accountant?? Warto decydować się na tą pracę? Czym się głównie zajmuje Junior Acc?
    Ania z Aon

18.07.2017 16:57

Rekrutacja na junior accountant to rozmowa telefoniczna, testy online i na końcu rozmowa w biurze z managerem. Pracuje się głównie na programach emerytalnych. Bardzo analityczna praca, w sam raz dla kogoś po kierunkach ekonomicznych..
    obi

21.06.2017 13:25

Jak wygląda sprawa w działami IT ? Data warehouse itp
    asdfgh

19.06.2017 17:19

@A.B Możesz powiedzieć ile czasu zajął kontakt po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej? Bo nie wiem na co się nastawiać :)

09.06.2017 11:36

@Jola w swoim komentarzu wspominasz m.in. o złośliwych komentarzach od Aon Hewitt w stronę pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkały Cię jakieś nieprzyjemności ze strony firmy? Czekamy na Twoją opinię.

12.06.2017 15:21

Mnie spotkały - Na jednym z treningów nie podobało mi się że bez mojej zgody nagrywa się moje reakcje na video a później odtwarza sie je publicznie . Dostałem za to naganę i "plan poprawy" , pozbawiono mnie Premii rocznej i dano ocenę poniżej oczekiwań - pomimo wybitnych wyników w pracy . Złożyłem wypowiedzenie.
    Polcia

09.06.2017 11:28

Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak wygląda praca w customer service? Powiem szczerze, że czytając te opinie już z większym stresem czekam na telefon od nich bo nie wiadomo czego sie spodziewać i jaka atmosfera tak naprawdę tam panuje.

20.06.2017 00:43

Niestety customer service to linia telefoniczna z Brytyjczykami dzwoniacymi co 5min . Rotacja duza bo mało kto wytrzymuje słuchanie wkurzonych Anglików przez dłużej niż 6 miesiecy
    Lillz

23.07.2017 18:33

To prawda, że zdarzają się trudniejsze rozmowy telefoniczne w Customer Service. Większość jednak jest spoko, nawet często potrafią Ciebie docenić na słuchawce. Praca jest dość ciekawa i rozwijająca - można złapać fajne doświadczenie i iść dalej ;) Atmosfera w zespole jest bardzo dobra .
    Skuczenie

02.06.2017 05:23

Nieprawda z tym ctrl c + ctrl v, w centrum finansowym - CoE procesy są bardzo zaawansowane, od robienia prognozowania finansowego, po księgowania, analizy globalne (cały świat), konsolidację, raportowanie, audyt wewnętrzny, podatki, FATCA, ceny transferowe, itd. Budujecie nieprawdziwy obraz firmy.
    Weekend

02.06.2017 13:14

Zgadzam sie, ja tez jestem w COE i uwazam ze procesy w zespole w ktorym pracuje sa bardzo fajne i rozwijajace. A jak ktos nie uzywa tam glowy tylko kopiuje i wkleja to raczej za dlugo sie nie utrzyma :) A jak sie znudzi to mozna zmienic zespol - ja tak zrobilam i nadal sie ucze. Trzeba tylko troche wziac sprawy w swoje rece a nie siedziec bezczynnie i narzekac.
    Omsoms

01.06.2017 13:38

Hej wszystkim:) Mam pytanie. Uczestnicze w kilu procesach rekrutacyjnych w kilku roznych firmach. Pomyslnie przeszlam proces w Aonie i proszę zebys zdecydowala czy przyjmuje oferte. Czekam jeszcze na odpowiedz na temat stanowiska, na które bardziej liczę w innej firmie. Jakie są konsekwencje przyjęcia wstępnie przez telefon oferty pracy, a później ewentualnej zmiany decyzji, jeżeli dostałabym lepszą ofertę w innej firmie?? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Zostaw merytoryczną opinię o Aon Sp. z o.o.