SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Kwidzyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 83 ocen.

Opinie o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Jadzia

Ile zarabia Specjalista ds. Administracji oraz TUR? Czy pakiet relokacyjny na 3 lata rzeczywiście funkcjonuje?

Zajac

Polowa magazynu przez wieksza czesc zmiany zamiast pracowac to obstawia mecze przez internet ....

Zajac

Pracowalem tam rok czasu na magazynie.Pieniadze male ale praca mi sie podobala.Atmosfera ok.

Stefan

NIE POLECAM TEJ FIRMY!! Mało płacą,słaba organizacja pracy.Jak głośno wyrazi się swoją opinię lub powie prawdę tak jak jest - a nie jest to korzystne dla bezpośrednich przełożonych to ma pozamiatane-umowa nie przedłużona albo wręcz skrócona.Na pomoc dyrektora HR nie ma co liczyć dla niego liczą się tylko plotki.Powiedziałem prawdę i już tam nie pracuję. Znalazłem pracę w innej firmie i chcę zapomnieć o tym,że tam w ogóle pracowałem .

Cirex

A co z obiecanymi masażami które obiecują przy zatrudnianiu ? Poważnie jest aż tak źle ?

Obserwator

Czy to prawda, że pracownik z Ukrainy jest lepiej traktowany w waszej firmie od Polaka?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Ona piszesz, że zdarza się, że nowi pracownicy rezygnują z pracy już po kilku dniach. Jak duży jest problem rotacji? Wiesz może ile osób zrezygnowało w ciągu ostatnich kilku miesięcy? Czy dotyczy to całej firmy, czy tylko niektórych jej działów?

Wera
@Maja 18.07.2017, 12:23
@Ona piszesz, że zdarza się, że nowi pracownicy rezygnują z pracy już po kilku dniach. Jak duży jest problem rotacji? Wiesz mo...

W calej firmie

Ona

Jedna wielka lipa ten zaklad malo placa a wymagaja tyle ze brak slow caly czas nowi operatorzy przychodza i po kilku dniach sie zwalniaja lub porzucają prace ogolnie atmosfera nie za ciekawa lipa straszna ! Brygadzistki popieprzone! Szefostwo tez nie za ciekawe zawsze sie do czegos przyczepia .

Valeo

Ciagly brak premii w normalnej wysokości 4% na cukierki.wyplata słabo jak na system i to co sie robi, ich dochodzeniowka ,250 zl to tylko papier a jak jestes chory to odrazu zabieraja. Organizacja pracy 0 ,ciągle czegoś brak....czyli planisci dają plamę na calej lini. Żeby dojść do szatni trzeba przejść cala halę ,toalety czesto maja awarię a na tylu pracowników i dwie hale 5 toalet na hali to słabo chyba. Jednym słowem co innego na szkoleniu a co innego rzeczywistość, norma, norma,norma zero szacunku dla ludzi, panoszenie się pseudo technikow,inżynierów i pań z biur, praca sama w sobie nie jest zla i ciężką ale cała otoczka to porażka. Gdyby czasem słuchało się pracowników produkcji może bylo by odrobinę inaczej,tylko czy to by cos dalo....skoro pan K ma zawsze rację....

Maja
użytkownik zarejestrowany

@bogdanco było głównym powodem Twojego odejścia z pracy? Rozumiem, że brakowało Ci dobrego szkolenia wstępnego, które przygotowuje do pracy na danym stanowisku. Piszesz, że dużo zależy od działu, w którym się pracuje. Na jakim dziale Ty pracowałeś? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak przebiega na nim praca? Chętnie dowiemy się również jak oceniasz firmę jako pracodawcę oraz jakie były plusy pracy w niej, a co warto by jeszcze zmienić.

bogdan

(Lacroix Electronics) - Kwidzyn praca na ACP ogólnie spoko zalezy u kogo sie robi i na jakim dziale ale wymagaja nie wiadomo czego zebys sie na uczyl wszystkiego odrazu jak sie przejmujeszz,musisz umiec to co pracownik ktory pracuje 5lat, gdzie niegdzie naczyciele nie maja czasu zeby kazdemu z osobna tłumaczyc , a jescze ini nie maja cierpliwosci, ludzie sie zwalniaja bo jest wielki bałagan , brakuja im pracownikow i zalezy im jak najszybciej wyszkolic nawet po 2 dniu pytaja sie czy ta osoba daje rade bo czeekaja ini w kolejce , wszystko jest ładnie pieknie dopóki jestes nowym pracownikiem potem trktują cie jak wielkie ,,G" pozdr były pracownik.

Niko

Jakie zarobki i godziny pracy specjalistów ds. Zakupów?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Xxxrzeczywiście jeśli takie sytuacje występują w firmie to mogą one budzić frustrację.

Niki

Nie zamierzamy aplikować bo firma oferuję marne zarobki.

Maja
użytkownik zarejestrowany

Śledzicie aktualne oferty pracy? http://www.lacroix-electronics.com/employment-contracts_Poland.html Zamierzacie aplikować na któreś ze stanowisk?

Mikołaj

To za takie wynagrodzenie jakie ma naprawiacz w Lacroix ja w innych firmach zarobie więcej jako zwykly robol.

Xxx

Jedna wielka porażka. Zakład pracy szuka głupich wymówek by nie orzekac wypadków przy pracy i nie wypłacać świadczeń z tego tytułu. Lepiej uważać, bo jeśli coś się stanie i przełożony zglosi wypadek przy pracy to ma sie wiecej kłopotów, jeżdżenia i nerwów, nie wspomne o naganie jaką strasza za "próbę wyłudzenia pieniędzy" od zakladu. ŻENADA!!!

mikołaj

Ile zarobi w systemie w Lacroix naprawiacz a ile utr?

michal
@mikołaj 03.02.2017, 20:02
Ile zarobi w systemie w Lacroix naprawiacz a ile utr?

1800 netto naprawiacz

michal

Nie polecam pracy. Zapierniczasz 8 h w systemie za 3.... a na umowie 800 brutto na pół etatu.

Operator montażu podzesp. elektr.

Jak dla mnie lipa tam robić. Żeby tam wgl wejść na początku trzeba dać ochroniarzowi DOWÓD OSOBISTY, żeby mógł sobie spisać jego numer, pomimo, iż jest to mój prywatny dokument, no ale bez tego nie da się wejść, więc pal licho. Rozmowa na operatora jest banalnie prosta, w zasadzie wystarczy wiedzieć czym się firma zajmuje i ma się tę robotę, kobiety muszą przejść jeszcze jakieś testy. Jeżeli chodzi o pracę no to tak, jak mówią poprzednicy, norma, norma i jeszcze raz norma. Są produkty, na których idzie to szybko zrobić, a są takie, na których jest to niewykonalne, stąd też za każdym razem jest bitwa o łatwiejszy produkt, a potem fochy. Ci co dłużej robią, to pozwalają sobie na niewiadomo co. Dystrybucja leci w kulki, od czasu do czasu ruszą tyłki po produkt, ale jak jest to zbyt częste to ciągle mają żal o to, albo twierdzą, że maja ( usunięte przez administratora ) Brygadzistka też za dużo nie pomaga, bo przecież znają się dłużej, więc trzeba samemu organizować sobie kartony, plata, pół produkty. Ogólnie spory motłoch. Rękawiczek też często nie ma, bo co niektórzy biorą od razu całe paczki do swoich szafek. Trzeba robić w małych. Zanim technik ruszy się rozwiązać problem to najpierw wgl musi łaskawie odebrać telefon, albo trzeba go szukać. Przyjdzie po kilkunastu minutach, czasami dużo dłużej, czasami wgl zapomni. Nie chętnie się podpisuje potem, że jest opóźnienie na produkcji. Oczywiście jakieś 90% ludzi, albo i lepiej tam przeklina jak szewc, no i ogólnie większość to by ciągle tylko pili i pili, oczywiście poza zakladem pracy, mam tu na myśli integracje. Odmawiając jesteś już w jakiś sposób naznaczony. Ogólnie sporo część operatorów to patologia wnioskując po ich zachowaniu, większość to młodzież. Pseudo inżynierzy non stop chodzą o patrzą się na ręce, jak wykonywana jest praca, co moim zdaniem jednak trochę stresuje. Oczywiście znajomości odgrywają tutaj największą rolę, bo czesto można zobaczyć w dziale inżynieringu młodych ludzi, którzy mają się za niewiadomo kogo i chodzą dumni po hali. Podsumowując, atmosferę pracy głównie psują tam ludzie pracujący. Sama w sobie praca ujdzie, wynagrodzenie za nią nie jest zbyt duże, nie starczy na koszty związane z samodzielnym życiem, chyba, że są to 2 osoby, w tedy da się jakoś żyć, bo zbiera się suma lekko ponad 3 tys. Umowy dosyć stabilne, zakład nie często zwalnia ludzi, raczej to oni sami odchodzą, właśnie przez atmosferę pracy. Samego pracodawcę mogę ocenić nie najgorzej.

tobi
użytkownik zarejestrowany

troche to nie uczciwe mowie o bylych pracownikach, poniewaz widocznie zpaominaja skad posiadaja zdobywa wiedze i doswiadczenie a piersze kroki zaczynali tutaj.

celina

Firma nie jest godna polecenia.Rotacja ludzi na stanowiskach inżynierskich i menadżerskich. Niskie zarobki,w porównaniu z innymi firmami.Wulgarność wszechobecna od stanowisk operatorów po kierowników działów i wyżej.Wymagania wielkie od pracowników,ale sama firma daje mało,brak szkoleń,brak narzędzi do pracy nawet brak krzeseł na stanowiskach.Każdy ma to sobie zorganizować sam,czyli zabrać komuś innemu.

max

jak wygladaja zarobki netto dla doswiadczonego i wyuczonego elektronika serwisanta (Jabilowego diagnosty)?

tomek

a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego

la sroix
@tomek 14.04.2016, 13:35
a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego

Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.

la sroix
@tomek 14.04.2016, 13:35
a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego

Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.

jola

cześc , proszę o pomoc chcę się przenieść z gdańska i szukam pracy jako operator czy możecie podac mi jaka stawka godzinowa czy miesięczna? i czy sa jakies premie czy dodatki? pliss wszystkich operatorów :-) JOLKA

jol

2tys na inż testu to wg. Ciebie dużo???

Nie polecam

Nie polecam.Pracowałem tam krótki czas.Ta firma jest francuska,więc musicie uważać bo traktują polaków jak śmieci tak samo polacy!!!Fatalnie traktują ludzi,mobbing na porządku dziennym,chamstwo,brak kultury kierowników,protekcjonalne traktowanie przez osoby pracujące w biurze,kłamią odnośnie zarobków.ŚMIECIÓWKI ZAMIAST NORMALNYCH UMÓW.NIE POLECAM!!!!!!

demo

@neger, zgadzam się z Tobą, że awansowanie osoby "z dołu" nie jest złym rozwiązaniem, ponieważ jest "w temacie", zna niepisany kodeks co można a czego nie można itd.. co nie zmienia faktu, że potrzebne są ku temu jeszcze predyspozycje, nie tylko techniczne. Dlatego uważam, że rekrutacje trzeba prowadzić wewnętrznie, ale też pozwolić aby był napływ nowych osób i nie koniecznie muszą to być "złe" osoby. A co do Lidera Projektu to chętnie się dowiem jakie macie opinie o ich pracy w LCX.

demo

@Momomo; @ertyu jak pisałem zapytanie to oferta na lidera projektu była przez Adecco. Teraz widzę, że aktualnie jest oferta bezpośrednio z Lacroix.

tragedia

Witam obecnie rekrutacje to prawie codziennie ,ludzie strasznie się zwalniają stad te ciągłe rekrutacje po nawet 40osob dziennie Praca zależy na jakim dziale ale ACP (kto tam trafia po paru dniach rezygnuje) ja obecnie tam pracuje ... trzeba mieć silne nerwy ... nikomu nie życzę aby tam trafił Atmosfera...TRAGEDIA każdy nadgorliwy tylko NORMA NORMA(praca na ilość a nie jakość) nikt nikomu nie pomaga robisz pełne 8h bo aby wyjść na przerwę to rzadkość Wiec ludzie jak macie wybór to ten zakład omijać szerokim łukiem :/

Nowy

Część powiedzcie proszę jak pracuje się na ACP. Ma ktoś z was jakieś doświadczenia itd.?

elfik

witam. czy ktos wie czy mozna zmienic brygadzistke ? (znaczy sie przejsc do innej brygady) i co trzeba zrobic jesli jest taka mozliwosc?

bozena
@elfik 07.12.2015, 18:09
witam. czy ktos wie czy mozna zmienic brygadzistke ? (znaczy sie przejsc do innej brygady) i co trzeba zrobic jesli jest taka m...

a tak to naprawde brygadzistke tez mozna zmienic zmiana musi podpisac petycje i taka mani bedzie musiala zmienic stanowisko llub prace.Dziewczyny nie dajcia sie mozecie zmienic swoje zycie.

demo

Witam, ktoś taki jak lider projektu. Jakiego rzędu wynagrodzenie? Widziałem, że w Jabil podobna rekrutacja. Czy taka sama kasa?

Pracownik

Proszę powiedzcie mi jak pracuje się na ACP

inz

inzynier jakosci 2500 netto i obsluga okolo 4 klientow, jest ciezko

Ss

Inzynierow jakosci szukaja, szalu z kasa nie ma ale mozna nabrac doswiadczenia. Odrazu na gleboka wodr

anonim

Jabil

dupczak

można wyrwac fajne mamuski:)

Mat

Jak chcesz się dostać na operatora to składkaj cv lub formularz(można go wziąć od ochrony w strozowce przed bramą ) u ochrony przed bramą Często się zdążą ze przyjmują

ja

Cześć!!! Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów? Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :)

---

pewnie ze to prawda a wypowiedz "pracownik - 2015-06-23 09:38:40" mowi jak jest/58

anonim

W telewizji kablowej była pokazana uroczystość, nagrody,uznanie dla szefów Lacroix. A czy to prawda, że ludzie tam mdleją i i karetki przyjeżdżają albo nie? Czy to prawda, że brygadzistki mogą się ordynarnie odzywac do ludzi?

Lllellelle

A jak z dodatkiem wakacyjnym placa cos? I kiedy

WIKI

MI BYŁO TAM ŻLE PRACOWAŁAM 2 MIESIĄCE BRYGADZISTKA BEZNADZIEJNA LUDZIE TEŻ I GŁUPI SYSTEM NIE WIEMBYM TAM NIE CHCIAŁA WRUCIĆ

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie w latach 1999-2002. Ogólnie miło wspominam pracę ale przede wszystkim ludzi z którymi mogłem współpracować. Jak widzę dużo zmian nastąpiło.

rekrutka

Cześć!!! Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów? Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :)

Zuzia
@rekrutka 30.06.2015, 09:46
Cześć!!! Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów? Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór t...

Firma spoko, mało jest firm , w których płacą więcej niż najniższa krajowa, system do wytrzymania, brygadziści również, wystarczy tylko przyłożyć się do pracy i słuchać, nie być obojętnym na prace i wkładać 100% siebie , a z czasem to sam brygadzista doceni ,bo na zaufaniem trzeba sporo pracować. Praca fizycznie nie jest ciężka ,tylko jedynie trzeba myśleć nad tym co się robi i zrozumieć proces, jeżeli chodzi o operatora . Wiadomo ,że praca też jest odpowiedzialna, bo wiele czynników wpływa na jakość, stresu momentami jest sporo ,ale myślę że to tylko najgorsze co w tym zakładzie może ludzi przerażać. Błam pracownikiem tej firmy i żałuję ,że zrezygnowałam z powodów osobistych , jeśli miałabym wrócić wystarczył by telefon .

pracownik

jeżeli pracujesz w systemie, to zarobki nie najgorsze,gorzej z atmosferą tam panującą, słyszy się ciągle "nie płacą mi za to, by być dla ciebie miłym", oczywiście w największym stopniu zależy to od brygadzistki, ja jestem u trzeciej, dwie poprzednie kładły nacisk, by ich brygada była zgodna i odnosiła się do siebie grzecznie i z szacunkiem,każdy zgłoszony problem potrafiły rozwiązać, chwała im za to!!!!Obecna brygadzistka to tragedia, układy koleżeńskie,jak nie dziobiesz, to w niczym nie masz racji, każdy problem rozwiąż samemu, bo "niby co ona ma ci poradzić", jak próbujesz się bronić, bo na 100% masz rację wg instrukcji stanowiskowej, to "nikt cie tu na siłę nie trzyma", daje nagany za nie otwarciem jej przed nosem drzwi, a jej koleżaneczka i przełożona to lalunia, która zwalnia ludzi, bo nie tak się do niej odzywają, lub krzywo spojrzą!!!Będąc u niej musisz dziobać i przesiadywać po godzinie na przerwie, bo inaczej jesteś nikim, a ja właśnie mam honor i w przeciwieństwie do niej jestem "kimś", bo nie jestem leserem i dziobakiem, bo dla mnie tacy ludzie to szmaty!!!!Auditorzy wewnętrzni to kolejni debile nie szanujący ludzi, chodzą tylko z tymi swoimi śmiesznymi aparatami w telefonach i pstrykają foty za niby niezgodności, zapominając, że te owe niezgodności są tylko i wyłącznie z ich winy, bo nie stosują się do kodeksu pracy, w którym wyraźnie jest napisane, że pracodawca ma obowiązek wyposażyć stanowisko pracy tak, by praca mogła się odbywać zgodnie z instrukcją stanowiskową. Jak macie możliwość mieć inną pracę, to lacroix omijajcie jak najdalej!!Jedyne co trzyma tu ludzi, to stabilne umowy,za to mogę wystawić ocenę 4, reszta to miernota, no chyba, że traficie na dobrą brygadzistkę.

aabbccdd
@pracownik 23.06.2015, 09:38
jeżeli pracujesz w systemie, to zarobki nie najgorsze,gorzej z atmosferą tam panującą, słyszy się ciągle "nie płacą mi za...

Witam;) Pracowałem z P. Witoldem Kapicą ( on był szefem Utr. a ja technikiem Utr.) muszę tutaj napisać że podczas mojej 15-to letniej pracy spotkałem tylko kilku tak wporządku ludzi ( przełożonych ). P. Witold do bardzo dobry szef i gotowy na ustępstwa na korzyść podległych mu pracowników (ale oczywiście wszystkie prace muszą być wykonane ).Jestem bardzo ciekaw jakie to rewolucje ma zaprowadzać ówże Pan w Waszym zakładzie. Pozdrowienia dla Pana Witka. :)

pracownicy

Może ktos napisać cokolwiek o panu Witoldzie Kapicy? Właśnie zawitał do Gdańska i chce u nas robić rewolucję

Paoli
@pracownicy 18.06.2015, 19:51
Może ktos napisać cokolwiek o panu Witoldzie Kapicy? Właśnie zawitał do Gdańska i chce u nas robić rewolucję...

Pracowalem tam pare lat jako inz. Zeby wynegocjowac dobre warunki musisz miec naprawde dobre doswiadczenie ale to i tak bedzie mniej jak w innych firmach. Firma bardzo niepoukladana. A prezes JMT w kazdym dziale chce sterowac wszystkim i wszystkimi. Nie wspominam mile pracy tam. Generalnie jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sam fakt ciaglego zwalniania sie osob na stanowiskach srednego i wyzszego szczebla chyba cos mowi. Decyzje zostawiam wam.

mała

Praca jest całkiem niezła zależy gdzie trafisz i do jakiego brygadzisty to prawda normy to koszmar nie wiem kto je ustala zarobki są nie najgorsze o ile jesteś w systemie

pracownik mcp

Wszystko zalezy gdzie sie trafi na pewnej lini acp(autonstycznej) jest beznadziejna brygadzistka non stop kaxdy po kolei tam się zwalnia Ogólnie co do pracy to wszędzie są jakies normy do wyrobienia niektóre są kosmiczne ale wieeekszosc jest do zrobienia spokojnie to zalezy na jaki dzial się trafi Moim zdaniem nie jest tak zle jak nie którzy piszą Ja robię na MCP (na całym dziale manualnym) przy tescie Nie raz robi się caly dzień to samo nie raz co chwile co innego Co do ludzi ja mam akurat fajna brygadę pomagamy sobie itd. Co do szefostwa to jak wszędzie pewnie jak się robi zgodnie z instrukcją i zasada 5S oraz nie oszukuje się to nikt się nie przyczepi i nie będzie się wzbudzać jakis podejrzeń. :p Co do norm produkcji to w sumie nie jest aż tak mega ważna trzeba robic zgodnie i uwArznie aby nic nie zrobić źle a z czasem się dochodzi do tego aby ja wyrabiać od wyrobionych norm zalezy ogólna premia zakładowa chociażby tez A co do zarobków to różnie ale ogólnie tak jak bylo pokazane w PUP ofercie okolo 2000 brutto to w tym są juz premie dodatki noce systemowe obecnosciowe Umowy da na 3/4 etatu ale wypracowuje się caly Jako za pracę w systemie to placa grosze Ogólnie szalu nie ma ale umowy do 2,5 roku czasami dają najwięcej

Zostaw opinię o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics) - Kwidzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)