State Street
2 120 291 5 1

Opinie o State Street

Filtruj opinie po kryteriach:

Mjuz
 Opinia

Jaki jest najelepszy dzial? Ktory zespol z Fund Account jest najlepszy? Czy latwo zmienic team

Pomocna?
TakNie
Intern
 Opinia

Czy ktoś z Was wie czy jest szansa na to by po stażu 3 miesięcznym zostać dłużej w firmie? Czy firma sama to proponuje czy staż się kończy i "do widzenia"?

Pomocna?
TakNie
Barabasz
 Opinia

Hej, możecie coś powiedzieć o stanowisku Financial Reporting Accountant?

Pomocna?
Tak3Nie
SLA
 Opinia

Witam, pracował/pracuje ktoś może w Securities Lending i może coś o tym opowiedzieć.

Pomocna?
TakNie
mccarthy
 Opinia

Jak wygląda praca w taxach?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@mccarthy 30.05.2019 10:16

Wydaje mi się, że na obliczaniu kilku rodzajów taxów. Na podstawie raportów finansowych przygotowanych dla funduszy inwestycyjnych (wraz z uzasadnieniem).

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@mccarthy 30.05.2019 10:16

Mało roboty, czas na szkolenia i na x przerw w trakcie dnia.

Pomocna?
Tak1Nie
pop
 Opinia

Czy ktoś może się podzielić jakie pytania merytoryczne mogą zostać zadane podczas rekrutacji na AML Specialist?

Pomocna?
TakNie
stażystka
 Opinia

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej o dziale „GERMAN FA” w Gdańsku. Do takiego zostałam przydzielona i nie mogę bić na ten temat znaleźć.

Pomocna?
TakNie
myslaca
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

hej! czy ktos moze zasugerowac jakis przedzial wynagrodzn jesli chodzi o poszczegolne poziomy? A1? A2? officer? - tak orientacyjnie, nie musza byc dokladne dane

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@myslaca 27.03.2019 13:35

jaka jest kompletna hierarchia stanowisk: - stażysta - A1 - A2 - senior - team leader - officer - ...? ktos moze podpowiedziec orientacyjne widelka kazdej z tych grup?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ihr
 Opinia
@ja 29.03.2019 13:42

A1- 3600 (brutto start, poprzejsciu ba czas nieokreślony ok. 20% podwyżki) A2 (z awansu z zewnątrz można trochę poniżej progu kolejnego poziomu) - 5200 SA (z awansu z zewnątrz można trochę poniżej progu kolejnego poziomu) - 6850 Officer (z awansu z zewnątrz można trochę poniżej progu kolejnego poziomu) - 10000 brutto (umowa managerska, nieregulowany czas pracy, czyli bez nadgodzin)

Pomocna?
Tak4Nie
Pzdr
 Opinia
@Ihr 16.05.2019 17:53

Widzę, że się dobrze orientujesz. Mógłbyś napisać na jakie premie roczne + podwyżkę roczną (stałą) można liczyć ?

Pomocna?
TakNie
Ihr
 Opinia
@Pzdr 18.05.2019 20:21

Myślę że nie do końca można powiedzieć o jakiejś kwocie, zależy od wyników rocznych (ocena roczna) w zależności od niej rozstrzal jest spory

Pomocna?
TakNie
xoxo
 Opinia
@Ihr 16.05.2019 17:53

Wiesz może czy te stawki obowiązują we wszystkich działach?

Pomocna?
TakNie
de
 Opinia

Cześć, zamierzam aplikować na stanowisko AML Specialist A1. Z jakich zagadnień powinienem się przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej, zarówno pierwszej telefonicznej, jak i kolejnej w biurze?

Pomocna?
Tak1Nie
nicky
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Ja trafiłem na niekompetentnego team leadera. Zarządzał grupą poprzez manipulowanie tj podstępne wyciąganie informacji i napuszczanie jednego pracownika na drugiego, była to raczej piaskownica niż profesjonalny team. Za każdym razem kiedy przyszli nowozatrudnieni trzeba było kogoś usunąć, aby czasami góra nie dodała więcej procesów do przerobienia, przy mniejszej ilości ludzi łatwiej nimi sterować poprzez ciche zastraszanie w pokoiku. Zupełna bierność w zintegrowaniu grupy na rzecz dobrej, wspólnej pracy. Kto zbyt mądry, lepiej się go pozbyć, kto bardziej doświadczony, zastraszyć, aby się nie mądrzył, kto lepiej mówi po angielsku trzeba go zagłuszyć, najlepiej po polsku. Jednym słowem patologia, zupełny brak profesjonalizmu, strach przed odkryciem niekompetencji.

Pomocna?
Tak4Nie
taxofficer
 Opinia

Aplikuję na A1 w taxach (Custody Tax Services), na jakie zarobki mogę liczyć? Jaki mniej więcej zakres obowiązków, jakich umiejętności wymagają, co powiecie o pracy w tym dziale? Warto w ogóle? Dodam, że mam doświadczenie w zakresie podatków (in-house, skarbówka)

Pomocna?
TakNie
K
 Opinia

Ja jestem zadowolona i to BARDZO być może po prostu trafiłam do dobrego departamentu i zespołu. :)

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pyt
 Opinia
@K 18.02.2019 19:50

Możesz zdradzić jaki to zespół? :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K
 Opinia
@Pyt 21.03.2019 10:23

Investment Compliance :)

Pomocna?
TakNie
Róża
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Czy wie ktoś jakie jest średnie wynagrodzenie za staż w SS?

Pomocna?
TakNie
X
 Opinia
@Róża 08.05.2019 15:15

Dwa-sto brutto.

Pomocna?
Tak1Nie
Róża
 Opinia
@X 08.05.2019 18:33

@X Za 40h/tyg ?

Pomocna?
TakNie
Staz
 Opinia
@Róża 08.05.2019 21:36

Za 20h tygodniowo jest 1150 brutto, także za 40 powinno być 2300. Lepiej iść na etat

Pomocna?
TakNie
Studentka
 Rekomendacja

Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda staż w SS? Czy warto tam iść? Dostałam się dzięki Academy SS, ale szczegółów nie znam. Pisałam maila z kilkoma pytaniami, ale odpowiedzi w sumie nie wiele mi powiedziały.

Pomocna?
TakNie1
Odp
 Opinia
@Studentka 16.04.2019 21:16

Co konkretnie chcesz wiedzieć? Czy warto to zależy czego oczekujesz. Uważam jednak, że jest to fajna opcja na początek, zwłaszcza jeśli chce się pogodzić pracę z innymi obowiązkami, np. Studiami właśnie- elastyczne godziny i nie zabierasz pracy do domu.

Pomocna?
TakNie
student
 Opinia
@Studentka 16.04.2019 21:16

Cześć, składałaś może na letni staż? Mieli się do mnie odezwać na facetoface spotkanie po rozmowie z Indiami ale czekam już z 12 dzień. Może to przez okres świąteczno majówkowy..

Pomocna?
TakNie
Przyszły Praocwnik
 Opinia

Cześć, mam pytanie dotyczące pracy w marketingu w SS Gdańsk. Czy ktoś z tu obecnych pracował, ma doswiadczenie stamtąd i zechce się podzielić wrażenia? Zastanawiam sie na aplikacją na jedną z aktualnych rekrutacji i byłbym wdzięczny za opinię, czy praca tam wygląda tak jak w dziłach rozliczeniowych?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Didżej
 Opinia
@Przyszły Praocwnik 01.04.2019 22:05

Ja znam ekipę z Krakowa, dziewczyny są pomocne i miłe.

Pomocna?
Tak1Nie
Łukasz
 Opinia

Praca w State Street w Gdańsku pod wieloma rzeczami jest naprawdę dobra. Ale niestety jest mnóstwo rzeczy, które irytują i powodują, że naprawdę zaczyna się szukać innej firmy, m.in: -Chcesz FDP? Chcesz FTM? Trudno, ale musisz sobie na to zasłużyć, musisz się wykazać. Nieważne, że twój kolega z teamu albo z innego działu dostał po kwartale. Ty musisz się wykazać. -Chcesz awans? Lepiej odejść i wrócić z powrotem na wyższe stanowisko, bo u nas nie awansujesz. -Chcesz zmienić dział? Nieważne, że siedzisz po godzinach, nie nadajesz się. Weźmiemy kogoś z zewnątrz. -Drugi monitor albo laptop? Nie wymyślaj. Pracujemy na tym co mamy. Jesteście w stanie mi odpowiedzieć skąd się biorą te patologie?

Pomocna?
Tak5Nie
anonymous
 Opinia
@Łukasz 06.08.2018 20:59

Z ust mi wyjąłeś pewne rzeczy. I w nagrodę odpowiem Ci czemu tak jest - bo ludzie dają się poniżać SA+ i dają z siebie robić niewolników za garstkę owoców we wtorki. Zapomniałeś o tych super szkoleniach które oferuje State! Szkoda tylko,że nie ma czasu na obiad i toaletę,bo musisz 10 godzin przy PC klepać te shity. A na sam koniec powiedzą Ci - no przecież było tyle szkoleń. Z FDP/FTM nic dodać nic ująć. Co z tego,że w departamentach dają ludziom po pół roku FTM. Ty po 3 latach wciąż nie pokazałeś wartości! Jakość menedżerstwa jest na poziomie gimnazjalnym i to jest też obecnie wielki problem State'a. Ale spokojnie, jak jeszcze 300 ludzi ucieknie z tego mordoru to się zacznie zabawa!

Pomocna?
Tak19Nie
Ex FA
 Opinia
@anonymous 06.08.2018 22:19

Z czystej ciekawości - jak tam obecnie rotacja w FA?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Slave street
 Opinia
@Ex FA 07.08.2018 19:34

Skalę rotacji pokazuje ilość ogłoszeń - ludzie często podczas szkolenia już rezygnują jak widzą co się dzieje. Jednak odnoszę wrażenie,że największa fala zwolnień dopiero przed nami - za dużo firm dookoła,które płacą lepiej i nie wykańczają człowieka psychicznie. A Work-life balance w tej firmie to kpina - raczej work-depression-ruin balance.

Pomocna?
Tak17Nie
marek
 Opinia
@Slave street 07.08.2018 22:16

To które firmy dookoła płacą lepiej? U mnie w zespole widać raczej odwrotną sytuację. To do nas przychodzą ludzie np. z Reutersa czy ING. W tym roku z SS odeszła jedna osoba z mojego teamu, jedna przeniosła się do innego zespołu.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia
@marek 12.08.2018 14:14

Bayer, Swarovski, Lufthansa

Pomocna?
Tak5Nie
Berg
 Opinia
@Łukasz 13.08.2018 19:44

I wiele innych...właściwie jeżeli masz już jakieś doświadczenie zawodowe,to praktycznie każda firma zaoferuje więcej. Chyba,że jest się studentem to State robi wrażenie- do roku czasu- kiedy to student orientuje się,że zmarnował czas i pieniądze.

Pomocna?
Tak7Nie
Łukasz
 Opinia
@Berg 13.08.2018 21:44

I niestety, ale w SSB jest duży problem, żeby się wybić. Ciężko jest tutaj awansować, ciężko jest tutaj coś osiągnąć. To jest dobre miejsce na zdobycie doświadczenia zaraz po studiach. Chyba, że komuś pasuje to co ma i nie oczekuje więcej od życia.

Pomocna?
Tak2Nie
Łukasz
 Opinia
@Łukasz 13.08.2018 23:44

Mówiąc "wybić się" mam na myśli awansować od SA w górę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uki
 Opinia
@Łukasz 13.08.2018 23:45

Sorry ale nie czaje. Co to ftm i fdp

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia
@Uki 15.08.2018 22:09

FDP 1 i FDP 2 to szkolenia rozwojowe dla A1 i A2 mające przygotować do awansu. FTM dla A2, które chcą awansować na SA. W jednych teamach mówią, że są te programy konieczne do awansu, w innych, że nie. Ja na A2 potrzebowałem mieć skończone FDP1.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hhd
 Opinia
@marek 12.08.2018 14:14

To ile wy zarabiacie, skoro ludzie za 6brutto uciekają z ssc

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ulka
 Opinia

Mam mieszane uczucia po lekturze opinii. Przymierzam się aplikować ale trzeba się zastanowić.

Pomocna?
Tak2Nie1
Adam
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Ulka 04.04.2019 17:26

Lepiej nie. Szkoda nerwów. Znajdź sobie normalną pracę, gdzie Cię będą szanować.

Pomocna?
Tak7Nie2
Jeremi
 Opinia
@Ulka 04.04.2019 17:26

Jak masz mocną psychę i nie masz życia poza pracą, to polecam.

Pomocna?
Tak5Nie
A.
 Opinia
@Ulka 04.04.2019 17:26

Jak chcesz co miesiac pisać do hr, ze Twoje wynagrodzenie się nie zgadza, to startuj śmiało.

Pomocna?
Tak6Nie
Zmeczony pracownik
 Opinia

Chcialem zwrocic uwage kogos wyzej z przelozonych, bo chce zglosic skarge na Piotra i Kasie. Ogolnie w zespolach jest ostatnio strasznie, zero motywacji. Piotr ktory jest przelozonym Marzeny i Kasii faworyzuje Kasie w stosunkach prawie jak partnerskich ale nie pracowniczych, a kochankowych. Piotr w ogole nie slucha nikogo innego niz Kasi. Kasia, ktora prawie nic nie robi, popelnia bledy, zrzuca wszystko na inny zespol, ale nie swoj. Mowi ze ona nie ma czasu na nic. Nikt nie sprawdza statystyk w tej firmie czy co? P Kasia jedyne co robi, to sprawdza w kolko grafik, czy to jest jej jedyny obowiazek? My A2 i A1 (jak i osoby w zespole Kasi jak i Marzeny) mamy dosc Kasi. Niezbyt mozemy cos zrobic, bo nad nimi jest Piotr.. a piotr jak wspomniane zostalo. Jest podlizywany przez kasie i najwidoczniej mu to odpowiada. Ogolnie.. jesli firmie zalezy na utrzymaniu pracownikow, polecam zajac sie i Kasia i Piotrem. Albo wiekszosc ludzi odejdzie i cykl soe powotrzy. Tak jak Asia B, ktora byla w zespole Kasi a zrezygnowala wlasbie przez nia. Sa swieta, urlopy non stop szastane, bo kasia mimo 24h ogladania excela z urlopami i tak ja to przerasta. Nie dziwi mnie w ogole, ze byla wywala ze wszystkich poprzednich prac.. cos jest nie tak z ta kobieta. A piotrowi odbilo tez przez nia.. Prosze o jakies wsparcie z wyzszych sfer, bo napraede, predzej czy pozniej beda migracje, a moge obiecac, ze na ten moment nie tylko nie polece tej firny, ale i bede probowac odradzic taki wybor!

Pomocna?
Tak39Nie
Eh
 Opinia
@Zmeczony pracownik 20.12.2016 18:41

Prosze nie przesadzac i ochlonac przed pisaniem ;) w pracy jest fajnie, nie przesadzajmy. Mimo potkniec, mozna przyjemnosc czerpac z tego co sie robi. Prosze o pozytywniejsze nastawienie

Pomocna?
Tak6Nie3
kasia
 Opinia
@Zmeczony pracownik 20.12.2016 18:41

HrHrHrHr, cisza tam bedzie?

Pomocna?
Tak4Nie
Dnv
 Opinia
@Zmeczony pracownik 20.12.2016 18:41

Jest rok 2019, a ja bez podania nazwiska wiem, ze mowa o Kasi, ktora obecnie pracuje w dnv i odwala dokładnie taka sama kaszane. Na razie odeszly przez nią 2 osoby.

Pomocna?
Tak4Nie
leon
 Opinia
@Zmeczony pracownik 20.12.2016 18:41

A skargę niech fala poniesie po świecie i dotrze do wyższych władz bram!

Pomocna?
TakNie
zielony_investor
 Opinia

Mam takie proste pytanie, na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi na stronie State Street. Dostałem się na stanowisko INVESTOR SERVICES SPECIALIST, ale nie wiem co dokładnie będę robił. Czy ktoś może mi pomóc?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zouza
 Opinia
@zielony_investor 27.03.2019 19:15

Dlaczego nie zacawales pytań podczas procesu rekrutacyjnego?!

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia
@Zouza 28.03.2019 12:12

A mógł zadać nawet i tysiąc pytań. Tylko co z tego. W tej firmie to przecież norma, że kandydaci aplikują na jedno stanowisko, a ostatecznie dostają się na zupełnie inne.

Pomocna?
Tak8Nie
Dejv
 Opinia

Cześć, Czytając Wasze opinie już wiem że źle zrobiłem aplikując do Fund Accouting..ale spróbuje z tego wybrnąć i zmienię dział. No i tutaj do Was zapytanie jakie działy polecacie i oczywiście ich pełne nazwy jeśli możecie podać to będzie wspaniale. Jak zarobki? Pozdro

Pomocna?
TakNie
Insignificant
 Opinia

Dzień dobry! Byłam pracownikiem State Street przez pół roku. Nie otrzymałam wynagrodzenia za ponad 2 miesiące. Mój Officer zaproponował przejście na 1/4 etatu od momentu rozpoczęcia studiów w październiku, ale nie miał wiedzy o formalnościach i procedurach z tym związanych. W związku z późnym załatwianiem aneksu wynagrodzenie za październik zostało mi zabrane. Potem przez 3 miesiące mój Officer źle wypełniał mój timesheet. Dlatego też wynagrodzenia za grudzień i część stycznia nie zobaczyłam. Od początku grudnia zgłaszałam tę sprawę do dzialu HR, ale w mojej sprawie nie ma postępów. Muszę dopominać się, żeby ktokolwiek o mnie pamiętał. Nie jestem w stanie zrozumieć jak firma zajmująca się księgowością nie odróżnia wynagrodzenia netto od brutto oraz nie potrafi rozwiązać prostych spraw z wynagrodzeniami pracowników w dwa miesiące? Moje sugestie dla State Street: Wypłacać należne wynagrodzenia pracownikom. Szanować ludzi, a nie tylko poganiać zamykanie „ticketów”.

Pomocna?
Tak11Nie
1
Mac
 Opinia
@Insignificant 29.01.2019 00:09

Proponuję zainteresować sprawą Państwową Inspekcję Pracy. Wbrew obiegowej opinii, bardzo chętnie zajmują się sprawami typu "pracodawca nie płaci", prowadzą też darmowe konsultacje. Brak wynagrodzenia to jest kompletnie przegięcie, nawet gdy weźmie się pod uwagę chaos panujący w tej firmie. A z tego co wiem nie jesteś odosobnionym przypadkiem.

Pomocna?
Tak6Nie
A
 Opinia
@Insignificant 29.01.2019 00:09

Ja pracowalam w firmie 10 miesiecy, bonusu socjalnego na swieta nie zobaczylam (nie bralam multisportow i kina) ticket otwarty od poczatku grudnia ( zero postepu, nie wiedza kiedy zostanie mi wyplacone). Ostatnia pensja zamiast 22 nadgodzin na payslipie widnieje 13. Dzwonie na infolinie 5 raz z rzedu ' prosze uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na maila zwrotnego' na maila oczywiscie nikt nie odpowiada. Nie spotkalam sie jeszcze z tak zenujacym pracodawca. I mowie to jako byly pracownik FA wiec jak mozecie sobie wyobrazic nadgodziny wyrobione ciezka praca a nie iedzeniem i patrzeniem w okno.

Pomocna?
Tak3Nie
Ja
 Opinia
@A 30.01.2019 17:36

JA Tez nie otrzymalam bonusu socjalnego...mimo ze go sobie wypracowalam!!!! W grudniu powinnam dostac ale nie dostalam bylam na wypowiedzeniu. Patola

Pomocna?
Tak3Nie
insignificant
 Opinia
@Mac 29.01.2019 22:18

Dziękuję za podpowiedź!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pingo
 Opinia
@Insignificant 29.01.2019 00:09

Odpowiedź jest tylko jedna: (usunięte przez administratora) State słabo przędzie - to widać na codzień. Twoje wynagrodzenie będzie analizowane teraz pół roku - oficer zapewne miałby to wyeskalowane w 2 godziny a na kolejny dzień pieniądze na koncie. Dlatego jedno wiedzcie - szeregowych pracowników traktuje się jak śmieci. A dlaczego kadry są za granicą? Bo taniej! I oczywiście cały personel wiadomej narodowości,abyś już samym chaosem zniechęcił się to reklamacji.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Manager
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pingo 04.02.2019 18:06

Co za kłamstwo. Błędy zewnętrznej firmy HR dotykają także oficerów. Już 2 miesiące eskaluje brak dostępu do pasków placowych. Kiedyś 1 czekałem na pół wypłaty.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
B.
 Opinia
@Insignificant 29.01.2019 00:09

Cześć, czy możesz napisac jak zakończyła się ostatecznie ta sprawa? Mam podobny problem - tez po zakończeniu pracy nie wypłacono mi części wynagrodzenia i na razie ze strony hr żadnej informacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Umowa
 Opinia

Umowę o pracę odbiera się w recepcji czy na stronie workday? Dostałam maila, że papiery czekają na odbiór, poszłam do biura i nic nie było. Tego samego dnia dostałam też wiadomość, żeby się zalogować, bo są nowe taski - tam jednak też nic nie było. Iść jeszcze raz do biura czy pisać maila i czekać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Umowa 26.03.2019 18:08

Umowę odbierasz na recepcji. Napisz maila, ze byłaś na recepcji danego dnia i nic nie było. Ten brak organizacji, to niestety dopiero początek.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gdyniek

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Finanse
 Rekomendacja

Moi Drodzy, Przedstawię swój punkt widzenia jako osoba pracująca w gdańskim biurze około 3 lat. Zdarzyło mi się pracowac w życiu przekraczającym 3 dekady wiosen w kilku korporacjach. Rzuciły mi się nieraz opinie pozytywne, ale częściej negatywne na temat state street. Też czasami bym pieprznął ten cały fund accounting w (tu admin cenzuruje)... Powiem jednak jedno. Nie udało mi się skończyć studiów przez różne perypetie i bladzilem po stolicy naszego Kraju jak i innych krajów w obrębie Unii Europejskiej. Było raz lepiej, raz gorzej, ale mogę w jakimś stopniu napisać, że rozumiem życie w korporacji. Są na pewno lepsze formy robienia kariery, ale te wymagają zapewne większej odwagi, której mi zabrakło. Do sedna. Większość komentarzy jest prawdziwa. Te historie o ciężkich nocach w fund accountingu i zbijanje bakow w taxie. To prawda. Jednak nikt nje mówił, że życie jest sprawiedliwe :D ale ta korporacja w mojej ocenie traktuje ludzi sprawiedliwie. Nie daje awansow, bo dobrze się pochylasz lub Twój mąż/żona dostali awans przed Tobą i teraz przecie jak Mojżesz przez morze czerwone. Robisz coś, wykazujesz się I BANG! Manager kilku zespołów po 3-4 latach. Jest sporo kwasów jak opóźnione wypłaty(październik i listopad ub. r., już się nie powtórzyły), głupie hrowe problemy typu zaświadczenie o zatrudnieniu jest wystawiane po 2 tygodniach. A jednocześnie masz solidna pracę w solidnym biurze, gdzie nikt nje mówi Ci, jakim jesteś debilem, tylko usiłuje ci pomóc i odnaleźć się w tym chaosie. Firma cię docenia I awansuje jak nie jeczysz, że ci się nie chce I całe życie ktoś ci podawał śliniak pod brodę, a nagle musisz zrozumieć co to dywergencja między walutami i czym się różni obligacja od derywatywy :D jest fajnie, ludzie są mili, bywa śmiesznie, bywa tragicznie, ale to wciąż najlepsza korporacja, w której dałem się zniewolic. Polecam! Moje sugestie dla State Street: Tak duża korporacja nigdy nie będzie idealna, ale jest ok. Może nie zatrudniajcie managementu z zewnątrz, który nie potrafi nic prócz chodzić na I tak obowiązkowe meetingi i nie dajcie się zwariować z korpowymogami Nie dla wymogów butowych! Dajcie ludziom chodzić w najkach! Lubię atmosferę w State Street za: Większość działów ma luźną atmosferę, mimo stresu da się lubić tam przychodzić

Pomocna?
Tak8Nie7
Katrina
 Opinia
@Gdyniek 28.02.2019 23:56

Takie szybkie awanse są możliwe zazwyczaj w operacjach, w działach supportowych niestety tak różowo to nie wygląda. No chyba że rzucisz wypowiedzeniem.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XD
 Opinia
@Gdyniek 28.02.2019 23:56

Weź już Piotrek się nie kompromituj tymi peanami, każdy kto spędził z tobą więcej niż 1 lunch wie, że jesteś czołówce najbardziej zakłamanych osób na swoim piętrze. Premii nie dostaniesz większej ani za to, ani za nastawianie ludzi przeciwko sobie.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gdyniek
 Opinia
@XD 07.03.2019 00:22

Lol

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ggg
 Opinia
@Gdyniek 28.02.2019 23:56

Dać to porażka. Dostępy przez milion systemów, zero info na intra. Brak decyzyjności, ciagle zmiany wszystkiego, ciągły chaos, przedpotopowy sprzęt(kompu, cześć monitorów w 800x600), stare myszki klawki, zawodne vdi, wieczne problemy z markami itd.

Pomocna?
Tak3Nie
Ten skłócający xD
 Opinia
@Ggg 08.03.2019 12:58

Nie ma już marków, jest euro :-P

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ha
 Opinia
@Ten skłócający xD 08.03.2019 13:31

Słownik wciel wie lepiej. O makra chodziło ;p

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pbc
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Gdyniek 28.02.2019 23:56

Bardzo proszę o odpowiedź- gdzie wysłać poland background check?? Oraz czy dobrze rozumiem, że należy to wydrukować, podpisać, zeskanować i wtedy dopiero odesłać?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qwerty
 Opinia
@Gdyniek 28.02.2019 23:56

Awansują ludzie robiący wokół siebie dużo zamieszania, udzielający się w bzdurnych inicjatywach i wymyślający sobie taski, które tak naprawdę nic nie wnoszą do zespołu. Natomiast ci, którzy naprawdę ogarniają co się dzieje na procesach siedzą po 3-4 lata na stopniu a1 i się nie wychylają nie są nagradzani. Jeśli pokażesz, że umiesz to managerowie dowalą ci jeszcze więcej roboty, żeby pokryć za tych, którzy w tym czasie siedzą sobie na szkoleniu z obsługi klienta (chociaż z klientem bezpośrednio w większości działów nie można się komunikować xD ). Firma dużo traci na tej polityce, ponieważ ogarnięte osoby nie znajdujące docenienia, a wręcz karane za dobrą robotę jeszcze większym jej dowaleniem w końcu rezygnują, a zostają i awansują błazny robiące prezentacje w power poincie i kolorkujące tabelki w excelu.

Pomocna?
Tak12Nie1
Były
 Opinia

Podsumowując moje doświadczenia związane z State Street. Jeśli nie masz doświadczenia zawodowego to śmiało z podstawowym angielskim oraz minimalnym wykształceniem możesz śmiało aplikować. To jest na plus bo można zdobyć jakieś doświadczenie. Płaca niewielka na poziomie dyskontów z żywnością. Możliwość awansu - ale o tym za chwile. W zależności od działu również przyjemna atmosfera i pomocni ludzie (ale to nie standard a raczej w mniejszości). Firma ma czasem przebłyski w byciu fajnym miejscem pracy. Co do reszty. Niestety managerowie zatrudniani są z ulicy bądź są byłymi A2 lub seniorami co przekłada się na albo zupełny brak wiedzy na temat Twojej pracy i zupełne zlewanie tematu. Albo gorsze - po awansie wychodź z nich całe ciśnienie związane z wyścigiem o pozycję i stają się nieprzyjemnymi przedstawicielami korposzczurów, którym wydaje się, że na tej firmie świat się kończy. Bardzo nieprzyjemnie pracuje się z takimi ludźmi a szczególnie jeśli maja na to przyzwolenie managementu. Praca monotonna ale można w niej odnaleźć jakiś sens jeśli nie będzie się małpą klikającą ctrlc ctrlv, a zacznie się interesować co się robi. Ważne to zacisnąć zęby, milczeć gdy spotyka się z ciśnieniem i przekraczającą możliwości ilością pracy. Nikogo nie dziwi mobbing, nikogo nie dziwi ze ludzie nie chodzą na przerwy, nikogo nie dziwi, że ludzie nie wytrzymują i zaczynaja mieć depresje i wyglądają jak zombie. Oczywiście wszystko odbywa się tam po cichu, żeby czasem ktoś nie ośmielił się zgłosić takich zachowań komuś od kogo już zależy być albo nie być managementu. Który czasem można spotkać w toaletach z czerwonymi oczami i trzęsącymi się rękami. Gdybym tego nie widział to bym nie uwierzył. Ktoś kiedyś w windzie powiedział, że ta firma to zbiorowa paranoja. Słuszne spostrzeżenie. Da się tą pracę lubić, tylko trzeba posiadać cech których ja nie mam. Albo dobrze trafić (a jak się źle trafi szybko zmienić bez uzasadniania). :)

Pomocna?
Tak13Nie1
Kiik
 Opinia

Co oznacza AIS NAV? (dział)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Kiik 20.03.2019 23:53

Alternative investment solutions / net asset value

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiik
 Opinia
@Anonim 21.03.2019 11:00

Dzięki :) Jest może ktoś w tym dziale i może podzielić się opinią? Skoro NAV, to czy praca polega mniej więcej na tym samym co w FA?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Korpolud
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Kiik 20.03.2019 23:53

Alternative investment solutions Net Asset Value

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AIS
 Opinia
@Kiik 21.03.2019 11:40

Trochę inna specyfika pracy - obliczanie NAVu, księgowanie, raportowanie, tworzenie FS, BS itd. Dla funduszy działających w kontekście AIS. Ogólnie bardzo fajnie :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pyt
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Jak wygląda dyspozycyjność w przypadku elastycznych godzin (staż-20h)? Trzeba z góry podać dni i godziny, czy można przyjść np w jednym tygodniu np na 3 dni po 7h, a w kolejnym na 2 dni po 10h?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Korpolud
 Opinia
@Pyt 21.03.2019 10:26

Hej jest to do ustalenia, na stażu nie można pracować dłużej niż 8h dziennie, chyba wymogi prawne. Można za to podac w jakie dni ci pasuje i dostosowują się

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamil
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Cześć. Czy praca w aml jest trudna i stresująca? Wiem,że w fa nie ma się przerwy nawet . Czy w aml jest podobnie? Które działy są najgorsze?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Kamil 18.03.2019 23:37

W FA jest przerwa :P tylko czasami trudno na nią iść, ale nie dramatyzowalbym :p w aml jest rzekomo luźniej

Pomocna?
Tak2Nie1
Adam
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Cześć! A jak wygląda praca jako risk analyst? Polecacie ten dział? Duże ciśnienie?Mam roczne doświadczenie w korpo, ale nie mam wykształcenia ekonomicznego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
delo
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Cześć! Mam zamiar złożyć aplikację do SS. Nie mam żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o pracę w branży finansowej. Mam do Was pytanie: Czy wystarczy angielski na poziomie B2, czy lepiej podnieść poziom do C1 i dopiero wtedy aplikować? Jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o samą rekrutację: czy jest wymagana specjalistyczna wiedza finansowa? Śledzę na bieżąco rynki finansowe, giełdę itp, jednak studia(inf i ekonometria) skończyłem ponad 4 lata temu i niezbyt dużo pamiętam. Czy powinienem odświeżyć jakiś konkretny obszar wiedzy, czy może bardziej liczą się umiejętności miękkie? Z góry dziękuję za informację

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Danube
 Opinia
@delo 25.02.2019 10:58

B2 z pewnością wystarczy, a to że śledzisz rynki finansowe odróżnia Cie już na plus od większości osób aplikujących na a1. Odśwież sobie wiedzę, dot funduszy inwestycyjnych i produktów bankowych. Są osoby, które tu trafił 10 lat po ukończeniu studiów i dają radę:)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ppp
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@delo 25.02.2019 10:58

ja sobie baaardzo chwale - ale to rzeczywiscie zalezy od dzialu. Jesli chodzi o wiedze finansowa - podczas rozmowy to sprawdzaja ale gdy juz sie dostaniesz to wszystkiego Cie naucza na procesach juz konkretnych, wtedy ta wiedza nie jest kluczowa. Moge Ci wszystko dokladnie opisac jak wyglada to w moim dziale, jesli chcesz wiecej info to pisz: paaulaa3@op.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ronald
 Opinia

Jeszcze trochę a będą musieli zwrócić się do Oliwskiego Zoo o użyczenie małp, bo już powoli nie ma komu klikać. Obecnie pieniądze są tutaj śmieszne. Podwyżka? Nie, dostaniesz odpowiedź,że mogą ściągnąć kogoś z półwyspu indyjskiego za 1/3 tego co masz a Ciebie nikt nie trzyma (+ryzyko zemsty). Oto jest docenienie kilkuletniego pracownika. Potwierdzam też smutną opinię dot. nowych osób, nie ma czasu się nimi zająć,bo ludzi coraz mniej,a pracy coraz więcej. W efekcie dostają ostry opr,że czegoś nie potrafią, ale kto ma im ich wdrożyć? A większość ludzi tutaj to ludzie chamscy, nieprzystosowani do pracy drużynowej i plujący jadem nawet na ludzi siedzących obok. Jeżeli jesteście przed wyborem firmy i macie jeszcze witalność i zdrowe nerwy - trzy razy zastanówcie się czy warto stracić to dla korporacji, która Cię wymieli i wypluje na sam koniec.

Pomocna?
Tak28Nie
nokia
 Opinia
@Ronald 19.01.2019 14:39

Boze jak ja sie ciesze ze jestem juz wolna od tej pseudo firmy :)))) czasami lubie wpasc tu i poczytac te niezbyt sprzyjajace komentarze :D I to fakt, wiekszosc ludzi tam pracujajacy to frustraci

Pomocna?
Tak20Nie
Pracownik były
 Opinia
@Ronald 19.01.2019 14:39

Potwierdzam, ponad rok w tej firmie i teraz bujam się po lekarzach z nerwicą. Żałuje ze byłem i każdemu odradzam.

Pomocna?
Tak7Nie
Ozzy
 Opinia
@nokia 21.01.2019 15:03

Prawda jest taka, że większość stejtowej "elity" może w innych firmach najwyżej kawę podawać :)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o State Street - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej