O NAS
Historia firmy
Działalność firmy sięga 1993 roku. Początkowo nieduży rodzinny biznes z upływem lat rozwijał się, a zakład produkcyjny rósł w siłę. Dziś kawiks, to przedsiębiorstwo o ugruntowanej pozycji rynkowej w pełni dostosowane do technicznych, sanitarnych i technologicznych wymogów Unii Europejskiej. Kawiks zatrudnia obecnie ponad 500 osób: pracowników produkcyjnych, biurowych sprzedawców oraz kierowców.
Profil produkcyjny przedsiębiorstwa obejmuje: ubój wieprzowy, rozbiór wieprzowy i drobiowy, produkcję wędlin oraz konfekcjonowanie wszystkich wyrobów, a także transport oraz własną sieć detaliczną.
Zadowolenie i zaufanie klientów pozwala nam dziś powiedzieć, że odnieśliśmy sukces, który motywuje nas do dalszej pracy i rozwoju.
Polityka jakości
Unikalny charakter naszych wyrobów uzyskujemy dzięki zastosowaniu staropolskich receptur przy umiejętnym wykorzystaniu najnowocześniejszych metod produkcji.
W naszej ofercie znajduje się około 150 gatunków wędlin oraz pełen asortyment mięsa wieprzowego i drobiowego. Wiodące produkty firmy to: Krakowska Sucha, Patocka Podsuszana, Kiełbasa Patocka i Kiełbaski Patockie oraz wyśmienita Kaszanka z kaszą gryczaną, z której słyniemy w całym regionie.
Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów osiągamy poprzez stały nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz działający w zakładzie system kontroli HACCP.
Dzięki własnej, rozbudowanej sieci dystrybucyjnej zapewnimy klientom obsługę na najwyższym poziomie. Pracownicy ponad 100 firmowych sklepów co dzień pomagają Państwu w dokonywaniu trafnych wyborów kulinarnych, a dobrze rozwinięta baza transportowa zapewnia szybkie i terminowe dostawy.