Nadrzędnym celem działalności naszej firmy jest spełnienie wymagań i oczekiwań wszystkich Klientów przy zachowaniu interesów firmy. Smak i jakość naszych produktów są doceniane od prawie 40 lat, a marka U Jędrusia jest najlepiej rozpoznawalną w kategorii chłodzonych dań gotowych.
Firma powstała w 1979 roku i początkowo funkcjonowała jako mała restauracja w centrum Krakowa, zatrudniająca kilku pracowników. Produkcję dań gotowych na większą skalę rozpoczęto w 1989 roku. Początkowo pierogi, gołąbki, ale też inne wyroby garmażeryjne dostarczane były do większych sklepów PSS i WSS na terenie Polski Południowej. Oferta produktów dynamicznie się powiększała, a firma U Jędrusia zdobywała nowe rynki zbytu. Popularność jaką wyroby te zaczęły się cieszyć wśród konsumentów sprawiła, że firma zdecydowała poświęcić się produkcji żywności. Wraz z pojawieniem się sklepów wielkopowierzchniowych przed marką U Jędrusia otworzyły się nowe możliwości. Firma cały czas inwestowała w zakład produkcyjny i sieć dystrybucyjną oraz rozwijała swoją ofertę nie tylko o kolejne dania garmażeryjne, ale także o sałatki i surówki.
Aktualnie firma U Jędrusia to jeden z największych i najbardziej znanych w Polsce producentów chłodzonych dań gotowych oraz surówek i sałatek. Współpracuje w skali ogólnopolskiej z większością sieci handlowych. Z sukcesem zdobywa nowe rynki, także zagraniczne. Zatrudnia ok. 800 pracowników. Posiada dwa nowoczesne zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni ok. 10 000 m2 oraz specjalistyczny transport z własną logistyką. W najbliższym czasie firma rozpocznie budowę drugiego zakładu produkcyjnego w Morawicy o powierzchni ok. 18 000m2 oraz rozbudowę zakładu produkcyjnego w Wieliczce o ok. 12 000m2 powierzchni użytkowej.
“U Jędrusia” nieustannie inwestuje w nowoczesne, automatyczne linie produkcyjne, technologie, maszyny, systemy komputerowe, fachową kadrę pracowników oraz szuka nowych możliwości rozwoju.
Patrząc na historię firmy U Jędrusia można stwierdzić, że wszystko się w niej zmienia, jedno jest niezmienne – dbałość o wysoką jakość produktów i zadowolenie klienta.
Filary firmy
Nasze standardy
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów firmy “U Jędrusia” potwierdza system HACCP, certyfikaty IFS i BRC oraz ISO 22000 czyli międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności opracowane dla producentów żywności dostarczających swoje wyroby do sieci handlowych.
Firma U Jędrusia produkuje wyroby najwyższej światowej jakości przy wykorzystaniu najnowocześniejszej technologii, zgodnie z posiadanymi i stale doskonalonymi recepturami. Jakość produktów oferowanych przez firmę U Jędrusia została potwierdzona przez liczne wyróżnienia i nagrody.
Ochrona środowiska