XEMAR Kserokopiarki Drukarki Sprzedaż i Serwis

Jaworzno

Opinie o XEMAR Kserokopiarki Drukarki Sprzedaż i Serwis

gość 2012-07-17 12:50:55
co za bzdury. Praca [usunięte przez moderatora] za najniższą krajową, ciągłe kontrole właściciela nad pracownikami , lepiej już jest na kasie w biedronce.
Omijajcie firmę wielkim łukiem.
2
terefere 2012-08-11 08:07:27
gość - 2012-07-17 12:50:55

co za bzdury. Praca [usunięte przez moderatora] za najniższą krajową, ciągłe kontrole właściciela nad pracownikami , lepiej już jest na kasie w biedronce.

Omijajcie firmę wielkim łukiem.
Po ostatniej rozmowie o pracę w tej firmie, stwierdzam ŚMIECH. Właściciel nowobogacki oferuje stare i zdezelowane auta, laptop z 1829r. i oczywiście najniższa krajowa. Nie polecam
1
100% 2012-10-09 21:16:40
samochód seicento van i płacisz za każdy kilometr prywatny najniższa krajowa( usunięte przez administratora )poprostu facet co do warunków zatrzymał się w latach 90tych masakra.
1
właściciel firmy XEMAR 2013-01-22 22:23:19
terefere - 2012-08-11 08:07:27

gość - 2012-07-17 12:50:55

co za bzdury. Praca [usunięte przez moderatora]a za najniższą krajową, ciągłe kontrole właściciela nad pracownikami , lepiej już jest na kasie w biedronce.


Omijajcie firmę wielkim łukiem.
Po ostatniej rozmowie o pracę w tej firmie, stwierdzam ŚMIECH. Właściciel nowobogacki oferuje stare i zdezelowane auta, laptop z 1829r. i oczywiście najniższa krajowa. Nie polecam
Jestem właścicielem firmy XEMAR.

Przypadkowo natknąłem się w internecie na opinie w serwisie GoWork i tak mnie rozśmieszyły, że postanowiłem oficjalnie, a nie anonimowo jak reszta użytkowników ustosunkować się do opinii użytkownika "gość" i "terefere":

Skomentuję w ten sposób:
Najniższa krajowa proponowana jest w okresie próbnym dla osób bez żadnego doświadczenia w branży, które nie potrafią sklecić formuły dodawania w excell. Ciągłe kontrole właściciela - tak to bywa, że pracownik ma nad sobą nadzór szefa, ale zawsze można wymyślić pomysł na własny biznes i nie mieć nad sobą kontroli lub popracować cytuję "na kasie w Biedronce" wtedy dostrzeże się różnicę. Praca od poniedziałku do piątku od 8-16 w komfortowych warunkach biurowych, umowa o pracę na pełny etat, laptop, samochód, telefon, na stanowisku sprzedażowym wynagrodzenie nieograniczone uzależnione od wyników sprzedaży - faktycznie niewolnicza praca. Pozdrawiam wszystkich, którzy szukają pracy z najnowszym modelem komórki i samochodu - gratulacje. Ale jak ktoś szuka pracy za 5000 zł, a nic nie potrafi to nie dziwię się że są rozczarowani...

pozdrawiam, właściciel firmy XEMAR
2
xxxx 2013-03-26 09:04:08
Bzdury, bzdury , bzdury. Opinia właściciela firmy jest kompletnie nie miarodajna. Bo który właściciel przyjmie w na klatę krytykę. Najbardziej miarodajną opinią jest opinia, ludzi którzy starali się o pracę lub tam pracowali.

Jeżeli chodzi o moją opinię na temat tej firmy.... Bardzo niskie zarobki, stary sprzęt (auto,komórka,komputer), brak możliwości rozwoju, wszytko robione po jak najniższej linii oporu. Nie polecam pracy handlowca w tej firmie.
1
właściciel firmy XEMAR 2013-04-25 22:55:34
xxxx - 2013-03-26 09:04:08

Bzdury, bzdury , bzdury. Opinia właściciela firmy jest kompletnie nie miarodajna. Bo który właściciel przyjmie w na klatę krytykę. Najbardziej miarodajną opinią jest opinia, ludzi którzy starali się o pracę lub tam pracowali.



Jeżeli chodzi o moją opinię na temat tej firmy.... Bardzo niskie zarobki, stary sprzęt (auto,komórka,komputer), brak możliwości rozwoju, wszytko robione po jak najniższej linii oporu. Nie polecam pracy handlowca w tej firmie.
Uwielbiam co jakiś czas czytać opinie na tym portalu, lepszej zabawy z wypowiedzi niektórych użytkowników nie znam.

Użytkownika xxxx jeżeli pracował w firmie zapytam:
1. Ile zarabiał?
2. Jaki miał obrót ze sprzedaży w całym okresie pracy?
3. Jaki wpływ na jego sprzedaż miał nie najnowszy model komórki, komputera i samochodu?

Po odpowiedzi na powyższe pytania dowie się dlaczego tak mało zarabiał i dlaczego tak bardzo przeszkadzała mu ta stara komórka, komputer i samochód :-)

Natomiast jeżeli nie pracował to niech się nie wypowiada.

Dziękuję i czekam na odpowiedź użytkownika xxxx , ale myślę, że w jego przypadku milczenie jest złotem.
1
Grzebień 2014-05-22 08:38:44
Nie polecam pracy w tej firmie, nieważne jakie stanowisko, nieważne co zostało Ci obiecane(usunięte przez administratora)NIE POLECAM
2
tomas 2014-07-21 22:12:47
( usunięte przez administratora ). . Ponad to w tej firmie źle się pracuje, trzymajcie się od niej z daleka!
4
klientka 2014-08-06 21:05:12
jestem a raczej byłam klientkom tej firmy, zgadzam się z poprzednimi komentarzami... ( usunięte przez administratora )Nie wiem jak jest z "wyposażeniem" osób pracujących w tej firmie natomiast fakt faktem stare jak to ujęła osoba w poprzednim komentarzu zdezelowane auta nie świadczyły o firmie najlepiej. Z jakością usług też było różnie. Sami pracownicy którzy mnie odwiedzali byli w porządku natomiast ich zdanie o firmie też było zawsze „przemilczane”. Generalnie jestem niezadowolona i gorąco NIE polecam!
2
właściciel firmy XEMAR 2014-08-19 19:01:20
Witam wszystkich po ponad roku nie komentowania opinii, brak czasu...

Opinia użytkownika "Grzebień" zupełnie nie merytoryczna, bez żadnych argumentów, proszę o informację od tego użytkownika co miał obiecane i nie otrzymał. Chętnie wywiążę się z obietnic z nawiązką.
właściciel firmy XEMAR 2014-08-19 19:09:50
Opinia użytkownika "Tomas" również bez żadnych argumentów, jakieś konkrety proszę jakie to ze mnie "skompiradło" :-)
Brakowało paliwa w samochodach? papieru toaletowego w ubikacji? ... ciężko ocenić taką opinię.
Napisanie kilku epitetów nie jest trudne natomiast podanie logicznych argumentów wymaga już trochę wysiłku intelektualnego.
właściciel firmy XEMAR 2014-08-19 19:35:12
Jeżeli nie jest już Pani "Klientkom" naszej firmy to utratę Klienta zawsze uznaję za swoją porażkę. Liczę natomiast że w przyszłości znów zostanie Pani "Klientką" naszej firmy tuż po kursie poprawnej polszczyzny :-) i tutaj przyznaję wyszedł ze mnie gbur, ale wszystkich Klientów nie da się zadowolić, trudno. Pisze Pani opinię w sierpniu 2014, gdzie od dłuższego czasu firma posiada nowe samochody. Poza tym to nie samochody naprawiają urządzenia biurowe tylko nasi technicy w większości z wieloletnim już stażem w naszej firmie co najlepiej świadczy o firmie, a opinie zdesperowanych i wiecznie niezadowolonych byłych pracowników którzy się nie sprawdzili na swoim stanowisku są żenujące. Proponuję im żeby zaczęli szukać jakiejś lepszej pracy nie tracąc energii na pełne złych emocji opinie.

Zachęcam wszystkich do oficjalnego przedstawienia się z imienia i nazwiska, tak jak ja to zrobiłem, bez zasłaniania się anonimowością internetu, wtedy wymienimy szczegółowe uwagi, dziwnym trafem nikt tego jeszcze nie zrobił.

Jak zwykle niektóre opinie mnie rozbawiły, pewnie znowu za rok odwiedzę ten portal.

Pozdrawiam.
1
RIPosta 2014-09-23 22:23:45
cytując:
"Odpowiedź na: [tomas - 2014-07-21 22:12:47]: ( usunięte przez administratora ) . Ponad to w tej firmie źle się pracuje, trzymajcie się od niej z daleka!
Opinia użytkownika "Tomas" również bez żadnych argumentów, jakieś konkrety proszę jakie to ze mnie "skompiradło" :-)
Brakowało paliwa w samochodach? papieru toaletowego w ubikacji? ... ciężko ocenić taką opinię.
Napisanie kilku epitetów nie jest trudne natomiast podanie logicznych argumentów wymaga już trochę wysiłku intelektualnego."

to było subiektywne odczucie pracownika/klienta po kontakcie z pracodawcą/właścicielem, to nie wymaga podania logicznych argumentów.

cytując:
"Jak zwykle niektóre opinie mnie rozbawiły, pewnie znowu za rok odwiedzę ten portal."

wszystkie Pana odpowiedzi rozbawiają wszystkich czytających je. pozdrawiamy.
4
właściciel firmy XEMAR 2014-10-22 17:21:01
Nie znam Pana, natomiast moje imię i nazwisko jest od wielu lat dostępne dla każdego człowieka na świecie mającego dostęp do internetu, widnieje na stronach centralnej ewidencji działalności gospodarczej. Odpowiadając na Pana wątpliwości: umowa o pracę nie może być "obwarowana" kilkoma artykułami z kodeksu karnego bo kodeks karny po prostu obowiązuje wszystkich Polaków, jego zapisy przytoczone są dlatego żeby pracownik świadomy był czegoś co sobie cenię czyli tajemnicy firmowej i handlowej o czym nie każdy zdaje sobie sprawę. Umowa o zakazie konkurencji to nie przymus, jeżeli pracownik nie chce się wiązać takim dokumentem to szuka pracy w innej firmie. O wszystkich obostrzeniach pracownik jest informowany szczegółowo przed podpisaniem umowy o pracę. Jeżeli były pracownik według mojej oceny nie reprezentuje poziomu który uznam za konkurencję to wypowiadam zakaz konkurencji i pracownik ma wolną rękę, chyba dobrze dla niego, nie ma wtedy żadnych zobowiązań. Jeżeli kiedykolwiek wyszkoli Pan pracownika który nie ma żadnego doświadczenia w branży specjalistycznej i jeżeli przez kilkanaście lat pracy wypracuje Pan sobie kilkuset swoich Klientów to może Pan to zrozumie. Co ciekawe pracownicy którzy pracują w naszej firmie wiele lat nie zwracają na te obostrzenia uwagi, pewnie dlatego że te zapisy nigdy ich nie będą dotyczyły jak będą uczciwymi pracownikami. Mam nadzieję, ze wyjaśniłem wszystkie wątpliwości.
Pozdrawiam
bezstronna opinia 2014-10-22 17:23:50
Ja uważam, że jak się coś pisze to powinno się uargumentować. Byli pracownicy zazwyczaj oczerniają swoich byłych pracodawców, a w internecie można napisać wszystko nawet największe głupoty i niektórzy w to wszystko wierzą.
2
odzew 2014-10-23 17:05:58
co innego "głupota" która ukazuje się na portalach z memami a co innego nawet nie uargumentowany komentarz pracownika który sam dokonał mądrego wyboru i sie zwolnił a nie na siłę się trzyma, wszyscy ludzie maja wolny wybór i jeśli komuś coś nie pasuje to odchodzi i informuj innych (np. komentarzem na takim portalu jak ten i wiele innych w Internecie) żeby mieli to w przyszłości na uwadze.
2
Zostaw swoją opinię o XEMAR Kserokopiarki Drukarki Sprzedaż i Serwis - Jaworzno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XEMAR Kserokopiarki Drukarki Sprzedaż i Serwis