Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o.

Wojtek 2014-04-01 16:59:47
Przęrąbana robota tam. Byłem na dniu próbnym i więcej nie poszedłem. Tam jest tak gorąco przy tych maszynach że zwymiotować można. I cały czas trzeba zasuwać bez chwili wytchnienia bo nie dość że ciągle brygadzistka się kręci i poucza to jeszcze stoi jakaś kobieta z biura i ciągle patrzy ci na ręce. Ja w kilku fabrykach pracowałem ale w żadnej nie było takiego rygoru. I jedną pościel się wrzuca do koszy, inną wkłada do poszewek ale oczywiście nikt ci nie powie którą gdzie umieścić tylko opierdzielają że źle robisz. I osoby dłużej tam pracujące mówią że mało kto robi tam po 8 h, najczęściej każą robić po 12 h.
8
Vojtas 2014-05-05 07:08:40
Cóż, odradzam. Przychodze do roboty po 20 min czekania przychodzi kobieta, nikt nic o mnie nie wie, babka się na mnie wydziera że nie wiedziałem że jest brygadzistką, każe mi się przebierać na kawałku podłogi... dalej nie wiem co, bo poszedłem. Organizacja w tej firmie zerowa, płaca najniższa jaka może być, bo zatrudniają dużo rosjan którym najwyraźniej to zwisa, z tego co pogadałem przez 20 min z ochroniarzem, to mówił że trzeba zapieprzać po 15h dziennie 6 razy w tygodniu
5
anonim 2014-08-21 11:05:29
Pracowałem w tej firmie jakiś czas i faktycznie trzeba robić od poniedziałku do piątku po 8 godz a w sobotę i niedziele po 12 godz za śmieszne pieniądze
dede 2015-04-16 20:01:23
Jak wygląda praca w tej firmie pracownika biurowego? Jaka płaca?
Omida 2015-05-03 14:48:44
Nie polecam.. Praca za grosze. Jak za dużo podskakujesz to otrzymasz wypłaty tyle ile na papierze. A jak wiemy na papierze zawsze mniej . Zapomnij ze pracujesz stricte 8-16. Oczywiście Twoje nadgodziny nie są brane pod uwagę. Szczerze.... To proponuje trzymać się z daleka . Szef uważający sie za Boga. Traktujący ludzi za nic! Byłam na okresie próbnym w lutym. I podziękowalam.
1
ika 2015-07-21 12:22:29
Jeśli ktos uważa siedzenie za biurkiem z wyrazem twarzy nieskalanej myślą to nie dziwi nic że szef traktuje ludzi za nic;] Pieniądze są wynagrodzeniem za PRACĘ a nie za ładne wyglądanie.
2
casablanca 2015-08-14 18:19:46
Jeszcze gorsza chyba pralnia heveliusz na puckiej, wyzysk za grosze, w atmosferze chamstwa. Szefostwo to banda spokrewnionych ze sobą prostaków, którym wydaje się że jak zarobili na praniu cudzych gaci trochę grosza, to mogą pomiatać ludźmi, którzy dla nich pracują. Dziady z dziada pradziada.
1
lolo 2016-06-02 11:26:00
ja twarz mam jedną - jeśli jest nieskalana myślą to na rekrutacji też to widać - więc ci co rekrutują niech nie narzekają na taką czy inną twarz - albo firma zatrudni odpowiednich hr-owców albo nie pisze takich głupot. poza tym opinie nie biorą się z kieszeni... piękny dzień dziś mamy :)
olo 2016-08-11 22:20:17
Teraz jest nowa władza więc może będzie lepiej.
1
ja 2016-08-24 11:58:16
mój poprzednik ma racje, jest nowa władza i nawet stawki poszły w góre, moja znajoma tam pracuje i ja tez sie zastanawiam czy tam nie pojsc, podobno duzo sie pozmienialo i teraz juz nie ma tego walniętego szefa co kiedys
1
Mario 2016-08-24 14:24:09
O widze, ze pojawily sie nowe opinie, czyli rzeczywiście jakies zmiany, ale czy na lepsze to sie okaze z czasem
1
bart 2016-08-26 12:05:30
ja pracuje w tej pralni od maja i jest calkiem dobrze, kasa jest zawsze na czas a to najwazniejsze, mamy zmiany i nikt nie siedzi po 12-14 godzin tak jak to ktos pisal wczesniej, to jakas bzdura albo moze kiedys bylo inaczej nie wiem
1
iop 2016-08-27 11:11:52
Podobno szukają teraz ludzi do pracy
1
tomek3324 2016-08-31 13:25:31
robota jak kazda inna, kasa jest dobra, kierowcy maja lepiej niz produkcja ale trzeba miec uprawnienia, zona robi przy maglu i jest zadowolona
1
asia 2016-09-05 08:51:08
Pracowałam w tej pralni w sezonie, fajna opcja żeby sobie dorobić w wakacje, jestem studentką i nie mogę pracować na stałe. Od pierwszego dnia umowa, wypłata w uzgodnionym terminie, pensja całkiem dobra może nie jak standardowa sezonówka, ale tam większość pracuje na stałe i nie marudzą z tego co widzę. Poznałam fajnych ludzi i jak będę mogła to wrócę na następny sezon, jedyny minus to to, że jest gorąco.. no ale to były wakacje ;-)
2
vivi 2016-09-22 11:48:12
Od czasu do czasu przeglądam oferty pracy i dość często wpadam na oferty tej firmy więc chyba tak kolorowo nie jest. Obecnie szukają kierowcy, ktoś, coś, jakieś info o tym stanowisku?
jaś 2016-09-29 15:20:59
to jest dość duża firma, chyba normalne że często szuka ludzi. a o kierowcach ktoś wcześniej pisał że niby mają tam dobrze, ja wiem tyle tylko ze kazdy ma umowe o prace i bez umowy nie zatrudniaja wcale
2
robson bóg 2016-09-29 15:24:37
cześć robert, skończ z tymi machlojkami :)
vivi 2016-10-19 21:22:04
Dużo tam ruskich pracuje
vin 2016-10-23 17:52:39
Aplikowałem na stanowisko kierowcy, na rozmowie dowiedziałem się że praca jest po 12-15h, start o 2-3 rano. Wynagrodzenie ok. 10zł/h. Trzeba być niezłym desperatem żeby się tam pakować.
bugi 2016-12-07 13:40:24
Pracowałem tam jako kierowca za starego zarządu. Na papierze najniższa krajowa, w realu stawka godzinowa 11zł/h. Kierowcy pracowali nie mniej niż 250h. Pamiętam, że był tam taki as, który w sezonie przepracował coś ok 430h. Zaznaczę, że codziennie jeździłeś do domu, a nie że jesteś w delegacji 2 dni i od razu liczy się że przepracowałeś 48h ;) Koleś był na tyle nieprzytomny, że nie wiedział co do niego mówią, oczy całe przekrwione. Co chodzi o umowę, to też nie było kolorowo. Podpisałeś od razu, tylko prezes jakoś nigdy nie miał czasu jej podpisać. W końcu po paru miesiącach dopominania się podpisywałeś nową umowę, bo "stara się gdzieś zapodziała". Składki oczywiści zaczynali płacić dopiero jak swoją umowę dostałeś do ręki.
Podsumowując: kto chce zarobić i będzie trzepać godziny, ten zarobi, no chyba że uwalą kilka stówek z wypłaty, bo gdzieś się spóźniłeś z dostawą, albo z jakiegoś innego powodu.

Teraz jak jest, nie wiem, słyszałem że lepiej
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o.