Best Group Radosław Komowaj

Mrągowo

Opinie o Best Group Radosław Komowaj

poracha do 2 potegi 2015-11-22 23:20:34
Haha poprzednik ma racje ale szkoda ze juz nie pacujesz bo kolejna co w listopadzie przyszla to dopiero wybryk.chyba werbowali ja w przedszkolu.
Moze zdarzaly sie bledy ale nikt nikogo umyslnie nie oszukiwal.teraz to sie dopiero zacznie :D zazdroszcze ze udalo ci sie uwolnic.
trafic 2015-11-23 20:45:48
Pracowałem kiedyś w tej firmie, ale czytając komentarze widzę, że nic się nie zmieniło. Znikomy szacunek do ludzi. Pieniądze, że są na czas to za mało. Czasami szacunek do drugiego człowieka znaczy więcej niż PLN. Eh ten szef Radek. Za dużo kasy się dorobił na początku i uderzyło do głowy z tej strony co nie trzeba. Dałby przynajmniej chociaż normalne stawki chłopakom co pracują już najdłuższy czas. Wiele na tym nie starci bo te osoby można policzyć na palcach i jednej ręki;)
Popieram pracownika "Poracha"- a mianowicie "jesli nie mozesz dluzszy czas znalesc pracy idz tam, ale szukaj w miedzy czasie"
trafic dalej 2015-11-23 20:52:41
"Chyba wiekszosc tych opinii pozytywnych to znajomi szefa" z tym też bym się zgodził. Przecież nikt normalny nie poleciłby znajomemu takiej firmy( traktowania)Lepiej już pójść na kasę do lidla czy biedronki.No i oczywiście zapomniałem, że trzeba uważać na kilku chłopaków bo w pracy koledzy ale wystrzelać z ucha za plecami to potrafią.
uciekac kto może 2015-12-02 09:07:58
no coż....wszystko zostało napisane...nie warto przekraczać progu tej firmy...brak szacunku do czynnika ludzkiego!
lepiej nerwów tam nie tracic...szanujesz siebie nie wchodź w to
heniuś godzinka 2015-12-05 13:08:55
Best Groups to firma zarządzana w większości przez ludzi nie mających pojęcia o tym co robią serwisanci... Pani Ewa która jest 'menagerem projektu'nie jest w stanie w żaden sposób pomóc w rozwiązaniu jakiegoś problemu technicznego ponieważ Ona wie jedynie jak coś ma wyglądać a nie jak to zrobić, Michał D. śmieszny niby inżynier który o budownictwie wie tyle co wyczytał w książkach lub muratorze, zero wiedzy i umiejętności praktycznej a na dodatek zupełny brak zdolności organizacji czegokolwiek. Piotr B. w sumie jedyna osoba w firmie na stanowisku kierowniczym która ma doświadczenie i wiedzę odpowiednią do sprawowania swojej funkcji, facet prosty i swojski jak trzeba to zjebie ale przynajmniej wiadomo za co, jak trzeba potrafi coś podpowiedzieć i zorganizować. Prezes Radosław niby miły fajny uśmiechnięty ale wszyscy wiedzą że jedyne co się dla niego liczy to to żeby kasa się zgadała, pracownicy to maszynki do robienia pieniędzy i nic więcej. Największym pozytywem w firmie jest atmosfera i stosunki miedzy serwisantami, zgrana ekipa która niejednokrotnie robi rzeczy które są niewykonalne a i tak na koniec usłyszy tylko że za długo się z czymś zeszło i nabijali sobie godzinki do wypłaty. Podsumowując gdyby nie serwisanci i Piotr ta firma upadłaby już dawno temu więc może Panie Prezesie troszeczkę wdzięczności i szacunku okazanego pracownikom by się należało i trochę ogłady nabrać bo Pan i Pana firma nie jest wcale tak cudowna i idealna jak Pan sądzi
1
Nowy 2015-12-12 15:28:20
czytam te opinie i zgodzę się ze stawkami wyjściowymi na poziomie 12zł tyle sam powiedziałem, że chcę dostawać na początek jak się pytali
ale są dodatki + 20% + 40% więc raz wychodzi 12zł raz 14,40zł raz 16,80zł tak mówili na spotkaniu?
Płatny urlop miesięczny 176x12=2112zł, premia roczna 1200zł czy to jest źle? Wcześniej pracowałem bez umowy za 12zł bez urlopu, premii wiadomo jak jest.
Starsi pracownicy z tego co się dowiadywałem mają 14-16zł plus te dodatki to kasa wtedy wychodzi zajebista!!!
Zostaje w tej firmie jak na razie, a komu nie wypłacili kasy na czas? jak się pytałem ludzi pracujących to wszyscy mówili, że nigdy z kasą się nie spóźniali???
henio 2015-12-17 20:32:00
popracujes to się przekonsz...każdy na początku chwali a na 14 zł podstawy to będziesz ze dwa lata dymał
stary druch 2015-12-20 12:39:04
Premia 1200 no tak fakt...jest ale ile z niej zobaczysz to juz inna kwestia.
Odejma tak zeby ci ochlap zostal.
Pensja fakt na czas.o ile z dnia na dzien mila Ewa badz Piotr nie powiedza ze juz nie pracujesz.
Michal D. Kpina pracownicza-wiadomosci od niego nt. Budowlanki ma wiecej murator.
Gafa goni gafe a zgrywa speca.smiechu warte.winni wszyscy tylko nie on.
Ewa no coz ....bez komentarza moze tylko tyle ze nikt nie nauczyl jej funkcjonowania w społeczeństwie biznesowym.patrz w oczy jak mowisz do pracownika.
Jedyna ludzka osoba to blondyna-zawsze poradzi jak nie wie dopyta....
Ludzie szanujcie siebie i nie idzcie tam.
zagatka 2015-12-31 12:08:25
Pierwszy raz sie wypowiem-Komentarz o premiach napisala Ewa bo to jej styl pisania I gadki, bardzo duzo napisal *PORACHA doslownie tak jest, teraz kazali firmy zakladac wiec sie posypie,desperaci zostana.Deostalismy pisma z Zus ze mieli kontrole o nieprawidlowosci w umowach-wreszcie dobrali sie do smieciowek dziel ktorych tam promo-to szef firmy kazal zakladac,brak slow,,,
ktos kto poznał się na firmie 2016-01-07 13:07:51
Z tymi pieniedzmi na czas to juz kpina jakas no coz pracownik ktory chce pracowac godzi sie na wszystko i powie wszystko zeby tylko zachęcić reeszte do pracy w obozie pracy bo inaczej tego nie mozna nazwac .....oszusci jakich mało nawet na przeczekanie lepiej iść do biedronki niz tam !!!!
brak słów 2016-01-07 14:20:09
Chyba jakiś zart z tą premią roczną niech najpierw nauczą się przynajmniej wypłacać wynagrodzenia na czas a nie bajki o rocznej premi......nikt nie wymaga cudow i wiadomo ze jak sie ciężko pracuje to nalezy sie godziwe wynagrodzenie, a nie ze czlowiek daje z siebie wiecej niz 100procent pracujac nawet po 16 godz , czasami bez ale...efektów w postaci wynagrodzenia trzeba się ciagle upominac o pieniadze a szef, twierdzi ze nie ma pieniędzy i obiecuje coraz inne bajki w nieskończoność, tzw wolontariat jak ktos lubi to powodzenia!
znam tą firmę 2016-01-07 14:54:01
Firmy zakladac ? O prosze to ciekawe jest ze niby na własnej dzialalnosci sie robi bardzo prosze o kontakt osoby ktore maja nie mile doświadczenie z tą firma a juz o wlasnej dzialalnosci to trzeba być , debilem zeby sobie bat na dupe własną ubić, biorac pod uwage nie stabilność finansowa w tej firmie ....
Radosław Korowaj 2016-01-13 16:50:57
Witam serdecznie,
dziękuję bardzo za pozostawione opinie o firmie ułatwią nam one zmienianie się na lepsze. Zapraszam wszystkich obecnych pracowników oraz podwykonawców którzy uważają, że ich pensje są nieadekwatne do umiejętności na renegocjację warunków pracy/współpracy. Pozostaję do dyspozycji oraz zapraszam wszystkich chętnych do dyskusji w biurze firmy.

Z poważaniem,
Radosław Korowaj
1
construction estimator :) 2016-01-13 21:18:15
:) ... i się owner włączył do dyskusji :) ... pracowałem w BestGroups kilka miesiecy ...znam pracę i w biurze i wiem jak pracują i co myślą "brygady RR" ;) .. jeżeli komukolwiek się cokolwiek nie podoba, to trzeba po prostu wejść na pięterko i podziękować za pracę ...jeżeli ktoś decyduje się pracować dłużej , to znaczy , że akceptuje takie a nie inne warunki pracy i płacy i wypisywanie w necie tego typu opinii jest po prostu dziecinne .. pomijam też fakt , że niepodpisywanie się imieniem i nazwiskiem świadczy o braku odwagi cywilnej ..
Paweł Taurogiński
1
Krzysztof Gwiazdowicz 2016-01-15 13:52:52
Pracowałem w tej firmie bardzo krotko niestety nasze drogi sie rozeszły.
Nie moge na firme powiedzieć złego słowa co obiecali to dali.
Miałem umowe na okres próbny ale nie została przedłużona ale dodatkowo dostałem tygodniową odprawę od prezesa. Pomimo wszystko moge powiedzieć że to bardzo porządna firma.
1
heniuś godzinka 2016-01-30 15:48:58
nie szalej bo akurat terminowość wypłacania pensji jest w tej firmie wzorowa. Jest 10 jest kasa jeśli 10 wypada w weekend zawsze wypłacają w piątek poprzedzający dany weekend, firma jaka jest to jest ale z pensjami nie było nigdy problemu
2
henio niewolnik 2016-02-03 14:54:22
Ile Wam dali za ta opinie?
Panowie smaruja a poszli pod noz...z dnia na dzień.
Krzysztof Gwiazdowicz 2016-02-03 18:20:56
Zostałem zwolniony z dnia na dzień ale dostałem wypłatę oraz odprawę o której nie było mowy, praca była bardzo fajna. W poprzednich robotach nie miałem ani umowy i często na koniec pieniędzy. Dla mnie była to bardzo porządna firma. Krzysztof Gwiazdowicz
1
ANA 2016-06-30 17:44:37
No tak... papier *klawiatura, przyjmie wszystko... Bardzo ładnie Pan wybrnął - czyt. sprytnie. Jednak sprytnie nie oznacza UCZCIWIE... Mój mąż jakiś czas temu miał przyjemność - chcę powiedzieć niestety WĄTPLIWĄ, współpracować z Panem. Większość wyliczonych WAD jest zgodna z tym, co widziałam i słyszałam od męża. W życiu staram się być obiektywna, dlatego też niektóre fakty sprawdziłam i rzeczywiście okazały się prawdą - niestety, nawet nie szarą lecz CZARNA. Ludziom trzeba mówić prawdę. Pracownik powinien wiedzieć na co może liczyć, a na co nie. Każdy człowiek powinien być traktowany przyzwoicie. Przełożony, oprócz umiejętności, powinien traktować dobrze swoich podwładnych. Niestety, Pański kierownik - p. Bogucki, który z założenia jest przedłużeniem Pańskiej prawy ręki i reprezentuje Pana Firmę - nie powinien pracować z ludźmi i wśród nich. To prostak, który nie dostosował się do przeciętnej kultury, nie wymagając już wysokiej. A najlepsze jest to, że Pan doskonale o tym wie i nic z tym widzę przez tyle lat nie zrobił. Świadczy to również o Panu... Dodam, że w Lidlu, gdzie kiedyś mieliście zlecenia, sama słyszałam RYNSZTOK w wykonaniu kierownika i w dodatku przy klientach sklepu. Kierownik tylko pouczał pracownika, jak należy wykonać pracę - prowizorycznie, bo potem za kilka dni zadzwonią z tym samym zleceniem i kaska znów poleci...
Takich przykładów mogę podać sporo...
Tak więc uważam, że faktycznie - tak, jak Pan napisał. powinien Pan - jeszcze raz przeczytać posty i zmienić Firmę na lepsze *czyt. nie tylko dla siebie, bo Pana Firma to PRACOWNICY i Pan.

P.S
Poradzę jeszcze powtórkę z polskiego - zasady interpunkcji - z całą pewnością przydają się, kiedy tworzy Pan teksty pisane dla swojej Firmy.
1
kalafior17 2016-08-06 17:41:44
Właśnie poczytałem tak trochę opinii ludzi którzy tam pracowali. Powiem tak. Do Pani co tak po Piotrze B. jedzie jak po łysej kobyle (nie mylić z kobyłą Piotra). Może i Piotr to chłop ze wsi, prostolinijny, może nie obyty w ą, ę i bułkę przez bibułkę. Może i chłop wyszedł ze wsi ale jeszcze wieś nie wyszła z chłopa. To jedyny człowiek w tej firmie który jest na swoim miejscu. Jak potrzeba to zjeba..ł jak się należało. Zawsze służył radą jak miał wiedzę na ten temat i znał problem ( nie przekazywanie informacji przez kierowników czy teraz jak to ładnie teraz się nazywa managerów odpowiedzialnych za danych kontahentów). Niekiedy dani managerowie sami nie wiedzieli co jest do roboty (co trzeba zrobić, co naprawić lub zmodernizować i w jaki sposób by kontahent był zadowolony z efektów). Powiem tak jak komuś nie pasowało mógł się zwolnić sam. Nikt nikogo na siłę nie trzymał. Ba a nawet nie ztrzymywał. W tej firmie pracownik to tylko murzyn do zbierania bananów. Niestety to prawda i przykład idący od samej góry. Więc nie ma co sie dziwić że zwykły robol dostaje po łbie najwięcej bo za błędy innych on dostaje ( za błędy Pani nie omylnej Ewy która wie a nie wie, za Michała który czasami zachowuje się jakby miał swój świat swoje kredki i mu zabierają nagle te kredki). Zaczynając od Prezesa który nad tym burdelem trzyma piecze. Zachęca Pan do rozmowy. Powiem tak obiecanki cacanki a głupiemu radość. Każda rozmowa odrazu jest na nie albo wymyślanie głupich powodów czemu by nie albo jakie ma pan powody by o co kolwiek się upomnieć. Gdzie ja odniosłem wrażenie takie by jak tylko można to rozmowa prowadzona w taki sposób by człowieka upodlić i pokazać gdzie jego miejsce w szeregu. Te zebrania co kogo boli - nic dziwnego że się nikt nie odzywał. Przejście na samozatrudnienie pracowników dziwi się Pan że nie było pytań? Bo ja nie. Zostali Ci co mają kredyty, co mają inne zobowiązania albo już tak się zasiedzieli że z ich umiejętnościami i pracą mierną bierną ale wierną jakoś n
2
Kalafior17 2016-08-18 21:26:35
nie kwapią się na zmianę pracy a narzekają. Może się teraz coś zmieniło w kwestii pieniędzy zatrudnienia. Powiem tak Prezes sobie menadżerzy sobie a serwisanci sobie. Błędy serwisu wynikały z niewiedzy często z ogromnej rotacji ludzi którzy zobaczyli jak praca wygląda albo od razu rzucali a ci bardziej wytrzymali póki nie dostali lepszej pracy. Jak to serwis czasami prace były robione na odpier... (swego czasu patent trytka trytka, mamut z castoramy) byle by trzymało bo już telefon czemu jeszcze nie jesteś tu czy tam. A poza tym i tak to czy tamto się zepsuje i tak trzeba pojechać i zrobić a kontrahent i tak zapłaci jeszcze raz. Fakt że nie które prace były bez sensu ale jak kooperant płaci to o wymaga. Ja jako robol tam zatrudniony też robiłem tylko aby niektóre rzeczy (a kto nie robił niechaj pierwszy rzuci kamień). Wiele rzeczy wynikało z pośpiechu nie pakowanie materiałów, bo pretensje czemu jeszcze nie pojechaliśta albo przestawianie aut prezesa z miejsca na miejsce albo załadunki na środku placu. Czasami brak jakiego kolwiek wsparcia ze strony kierownictwa (a potem i tak zjeba bo ktoś musi beknąć za to albo że nabijasz sobie godziny). Może się coś zmieniło od mojego rozstania z tą firmą. na + oceniam: - brak monotonności w wykonywaniu zadań, spoko kierownik techniczny (rzeczowy, fachowy), zgranie niektórych ekip (każdy wie co ma robić i wykonanie planu przed terminem), pieniądze na czas jest 10 i nie ma gadania że nie ma. Neutralna opinia: - zarobki (bez rewelacji zawsze mogło być więcej), zatrudnianie ludzi przez samego Prezesa (dobra wazelina na rozmowie) a potem odpowiadasz za takiego i to ciebie jebi... bo za długo, bo nie tak i tak dalej. Na minus: - czas pracy (nienormowany możesz robić 6 godzin i 24), Ciągłe pretensje że długo się zeszło (Ewa) albo czemu jeszcze nie jesteś na danym obiekcie (no sorry nikt nie ma w dup.. teleportu), brak wsparcia ze strony menadżerów lub brak wiedzy na temat robót do realizacji. Ocenę pracodawcy niech każdy sobie zin
1
Kalafior17 2016-08-18 21:36:39
Ocenę pracodawcy niech każdy sobie zinterpretuje tak jak chce. Ja oceniam bez większej tragedii ani rewelacji. Może się pozmieniało wiele bo i widzę Prezes nawet napisał parę słów od siebie więc domniemam że przeczytał opinie byłych pracowników bo przecież obecny "prywaciarz" się nie wypowie. Może pan Prezes zmieni niektóre swoje "pomysły" oraz zacznie traktować ludzi poważnie i w robolu zobaczy człowieka a nie potencjalny zysk bo bez dobrych ludzi nie ma zysku. To pracownicy tworzą firmę a nie sam pan Prezes. To tyle hejtu wylanego tutaj. Pozdrawiam tych którzy pracowali, pracują i bedą mieli okazje pracować.
1
Podwykonawca 2016-08-24 10:35:05
Pracuję jako podwykonawca i firmę oceniam bardzo dobrze. Wynagrodzenie na czas, zarobki w porównaniu do wykonywanych prac dobre. Jest to spokojna lekka robota w porównaniu z pracą na akord. Czytając opinie jestem trochę zdziwiony wylanym hejtem na firmę bo zarzuty takie jak nie wypłacalności, brak pensji są wyssane z palca bo rozmawiałem ze starymi i to potwierdzili.
Piotr kierownik konkretny do dogadania oczywiście jak się dobrze robi robotę . Ewa menadżer jak na kobietę dobrze sobie radzi można z nią się dogadać. Prezes konkretny dostałem to na co się umówiliśmy a to że jestem trybikiem w jego maszynie z tym trzeba się pogodzić. Główny mankament tej pracy to godziny start o 7 chyba że są otwarcia. Koniec pracy to jak wyjdzie można pracować 8 lub 13h


1
NMR ;) 2016-08-24 22:57:50
Też pracuję na "nowych zasadach" i jest ok dostalem tyle ile chciałem na poczatek. Po trzech miesiącach probnych podwyżka o 1zl choć musialem o nią się przypomnieć bo biuro zapomniało ale zrobiona zostala korekta rozliczenia i doplacili różnice bez problemu. Firma ma kasę bo kupuja nowy sprzet i auta fajnie ze się rozwija. Jesli chodzi o godziny pracy to już chyba wiadomo nie ma co się rozpisywać srednio wychodzi 220 godzin to mozna sobie policzyc
1
Trybik w maszynie 2016-09-02 12:23:45
Nie ma dodatków, premii rocznej itp. tego o czym pisał kolega NOWY. Maja tylko to staży pracownicy, ja mam wyższe stawki za godzinę od starych pracowników lecz bez tych dodatków. Pytałem się starych o wypłacalność firmy oraz o te ich premie - wszyscy dostali więc Stary Druch nie pisał prawdy chyba, że mu Bogucki upierdzelił bo miał za co bo to w brew pozorom dobry chłop na odpowiednim stanowisku.
Jak się poczyta te opinie i zweryfikuje ze stanem faktycznym to nie ma takiej tragedii, chyba dużo się zmieniło na plus w tej firmie.

Z tego co wiem wynagrodzenia wahają się w granicach 3000 - 6000 tyś na rękę więc jest dobrze.
Jest to uzależnione od ilości przepracowanych godzin proste!

Jak się komuś nie podobało to mógł się zwolnić tak jak napisał construction estimator.




1
Zostaw swoją opinię o Best Group Radosław Komowaj - Mrągowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Best Group Radosław Komowaj