Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Precz z ALP - 2012-05-24 19:06:42 odpowiedz | cytuj
Odpowiem tak. Nie żebym się bał konkurencji. Nie żebym nie chciał powiedzieć. Ale wiele osób mogło by mnie powiązać z tym komentarzem (wcześniejszym) a chcę tego uniknąć. To praca dla tych co mają kierunek zawodowy ...... i wystarczy ukończona szkoła zawodowa o danym kierunku. Polecam poszukać wskazówek (odnośnie innej pracy dla siebie) lub ofert pracy na facebooku. Są ludzie którzy naprawdę pomagają. Zawsze taką ofertę można sprawdzić na tym portalu. Naprawdę \"praca\" jest. Fakt że socjal nie ten i reszta kasy pod stołem. Ale praca z ludźmi normalnymi. Szef z którym rozmawia się jak z człowiekiem. Współpraca a nie zawody i podkładanie świń. Planowanie pracy tak żeby skończyć na czas - bez norm. Zrobiłem tyle i koniec. Nie da się więcej i już. I koleś to potrafi zrozumieć. Idziesz do pracy i wiesz co będziesz robił. Anie jakieś losowania, wybierania, zmiana linii itd. Naprawdę ALP dało mi takiego kopa że cenię pracę u prywaciarza. Pewnie że bywa różnie jak to w życiu. Ale praca tu a tu to dwa inne światy. W ALP możesz (albo musisz) sobie żyły wypruwać i tak nikt tego nie zobaczy i nie doceni. Tu prócz kasy usłyszysz dobre słowo od szefa i współpracowników. Człowiek robi w komforcie psychicznym. Żle się czujesz ,masz słabszy dzień to Ci pomogą. Tu jest praca zespołowa a nie jedno osobowe stanowiska na których latasz jak wariat bo w rzeczywistości masz ich trzy i jeszcze wymyślaj jakieś usprawnienia żeby Ci normę podnieśli. No ale punkty dostaniesz ;-)
Pozdrawiam. Niech żyje normalność!!!
dalej w ALP - 2012-05-24 07:42:45 odpowiedz | cytuj
Dobrze że masz lepiej ale jeszcze byś się pochwalił co to za firma, bo nie jeden jakby się dało by prysnął
NIGDY ,PRZENIGDY W ALP SOSNOWIEC !!! - 2012-05-22 17:55:48 odpowiedz | cytuj
Byłem trochę w tym syfie i odszedłem. Teraz pracuję a nie tyram. Przerwę mam kiedy chcę. Robię co jest do roboty i do domu po 8 godzinach. W soboty jak nie chcę to nie przychodzę - w umowie mam tydzień pracy 5x8 godz i za tyle mi płacą (nie całe 2100 na rękę). Psychicznie wypoczęty. Normalni ludzie z normalnymi problemami. Można rozmawiać, pić kawę kiedy i ile chcę. Do ubikacji jak tylko się zachce. Żadnych nacisków, zastraszania. Teraz tylko wiem że ludzie z ALP mają przerąbane. Jeden drugiego by sprzedał. Wiecznie obawy o przedłużenie umowy. ...zresztą szkoda pisać i wracać wspomnieniami do tego koszmaru. Tam w 6m-cy s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dłem 7kg (zresztą widać to po innych) ze stresu i nerwów. Nigdy, nigdy więcej do takiego czegoś. Bo zakład pracy to na pewno nie jest. Wyzysk, upokorzenie, poniżanie, walka o przetrwanie, mobbing, żadnych sprzeciwów, tylko mordercza praca za liche pieniądze. I wmawianie ludziom ze mają luksusu i wszyscy chcą dla nich dobrze. A #Wuj z nimi wszystkimi. Życzę wszystkim którzy są skazani na ten zakład - dużo zdrowia, normalnych norm, godnych pieniędzy. Może kiedyś nadejdzie normalność.

Zresztą jak wypadła ta ankieta? A fatalnie. A czemu? Bo ludzie prawdę napisali. Może w gazetce coś będzie o tym (w co wątpię). To forum powinno być obowiązkowe do przeczytania przed przystąpieniem do pracy w tym..... uffff \"zakładzie pracy\".
Meg - 2012-05-17 09:41:38 odpowiedz | cytuj
Pomiatanie to jedno. A słyszelscie jak sią bawią. Jeden taki kierowniczek z narzędziowni po pijanemu samochód służbowy rozwalił. Ciekawe co teraz zrobi dyrektor. Mowił, że pijaków i złodziei nie będzie trzymał. Pamiętacie majstra z B co poleciałza wóde. Jedni mogą drudzy nie.
zatrudniony - 2012-05-16 18:21:58 odpowiedz | cytuj
to co się dzieje w tej firmie to jest kpina zero poszanowania dla ludzi wykorzystują słabą koniunkturę na rynku pracy i oczekują że ludzie będą pracować jak roboty. W tej firmie jak masz małe dziecko to masz problem nikogo nie obchodzi to że ma one prawo być chore. Sam się dziwie że jest nas tak dużo a tak dajemy sobą pomiatać. Pozdrowienia dla zarządu oby tak dalej
zapracowany - 2012-05-16 17:03:15 odpowiedz | cytuj
Szkoda, że przełożeni nie mają szacunku do pracowników, a to właśnie oni zarabiają na ich pensje. Gdzie przestrzeganie kodeksu pracy, kiedy kierownik mówi, że urlop podwładnego jest do jego dyspozycji a nie pracownika. Wysyła sms-ika, że dzisiaj to masz do wykorzystania urlop i jutro to też możesz nie przychodzić a kiedy potrzebujesz dnia wolnego, bo dziecko masz chore to nie ma o czym mówić. Skąd się tacy biorą? Spadek po Wermahcie? Dyrekcja powinna zwracać też uwagę na to w jaki sposób kierownictwo zarządza ludźmi, a gadki typu chcesz jeszcze tu pracować to raczej nie w tych czasach. Jak nie potrafią radzić sobie z organizowaniem pracy na wydziale, nie potrafią planować, przewidywać to co robią na stanowisku zarządzająego ludźmi? Własną frustrację wyładowują na ludziach, bo nie potrafią dobrze organizować czasu pracy swoim ludziom. Od zwykłych pracowników wymagają ciągłego bycia pod telefonem i czekania na wezwanie od wodza \\\\\\\" do pracy\\\\\\\", ale o urlopie zaplanowanym można pomarzyć. A spróbuj nie odebrać telefonu to będzie Ci grozić. Czy to normalne? Czy na tym polega zarządzanie? A nikt nie bierze pod uwagę, że niezadowolony pracownik to nieefektywny pracownik a tym samym mniejszy zysk dla firmy.
ble ble ale pieprzycie - 2012-04-04 15:30:06 odpowiedz | cytuj
Widzę że narzekacie a nie macie o co. We wszystkich zakładach jest kolesiostwo i klany rodzinne. Komu to przeszkadza, jak kasa jest nienajgorsza i normy do wytrzymania, to na resztę trzeba lać. Cieszcie się, że nie pojawiły się jeszcze zjawiska \\\"komunikatywnych korporatek\\\" oraz \\\"byków korporacyjnych\\\". Bo takie awanse związane z wyjątkowo dogłębną komunikacją i integrami w weekendy stają się czymś normalnym w naszym regione - wejdzcie sobie na stronę największego zakładu w Tychach nie będącego Fiatem. Poczytajcie co tam się dzieje. Jak ktoś ma wujka Dyrektora w ALP to na prawdę żaden problem dla innych, w niczym innym ludziem nie musi szkodzić.
tola - 2012-03-21 17:38:42 odpowiedz | cytuj
najlepsze jest że 30 mamy wolne z jakiej przyczyny? Srakiej bo mamy takie związki przecież mamy 26 dni urlopu to o co chodzi zakład ci go rozdysponuje a w grudniu ludzie znowu pójdą na bezpłatny .SWIETNIE.Ludziska się zgodzą
do LOL - 2012-03-20 18:32:24 odpowiedz | cytuj
chyba że tarcze takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielkie co z 50 kg ważą ale ich ogólnie mało jest u nas na magazynie 2 razy takie coś widziałem
do LOL - 2012-03-20 18:30:02 odpowiedz | cytuj
Kolego w brembo nie ma opcji żebyś przeniósł 50 ton, najcięższy odlew waży z 30 kilo, wychodzi na to że 3 musiałbyś przenosić 3 odlewy na sekundę. Pracowałem z firmą współpracującą z brembo i ludzie z produkcji raz w roku przyjeżdżali do nas i wcale tak źle nie mówili o tej firmie.
oloo - 2012-03-19 17:54:07 odpowiedz | cytuj
Nie musisz mnie nigdzie zapraszać. Mam swój fach i własny rozum. Trzeba naprawdę być nieudolnym lub mieć akurat taki zawód lub wykształcenie (wyższe nikomu nie potrzebne - kierunek byle jaki aby papier był) żeby tu przyjść i robić. Kasy tu żadnej rewelacyjnej nie ma. W innych zakładach (prywatnych) tyle to na dzień dobry dają jak jesteś dobry w tym co robisz. Ale masz fach, zawód. Coś co możesz sprzedać a czego na rynku pracy brakuje. Bo do pracy robotycznej to każdy jest dobry. Na linii robią ci uczeni po studiach z tymi co ledwo zawodówkę skończyli. Więc pytanie: po co uczyć się całe młode życie żeby rypać na linii jak ten co byle szkołę skończył? Praca za biurkiem się pewnie marzyła? Tu każdy gada że tak na razie robi ale jak słyszy że umów nie przedłużą to portkami trzęsie. Ja mam satysfakcję bo odszedłem sam. A wracając do twych 300zł. Jak ty sobie wyobrażasz taką sytuację. Dajesz mi 300zł. Idziesz ze mną pokazuję Ci kolesia (np.mistrza) i mówię Ci że on to załatwi. Dajesz mi 300zł. Idziesz do niego i on (nawet za kasę) daje Ci robotę tak? Zero obaw z jego strony? Pomyśl czy ty byś ot tak przyjął byle kogo - obcego. Ale życzę Ci żebyś się tam dostał. Najlepiej na halę A na operatora. Lato idzie to zobaczymy wytrzymałość twojego serca i nerwów. Powodzenia.
LOL - 2012-03-17 20:47:25 odpowiedz | cytuj
zxzx - 2012-03-15 18:53:46

Koleś chyba jaja sobie robisz? 300zł? A co to jest? W necie inni dają całą miesięczną wypłatę a laski coś od siebie. A ty tu z 300zł. Dobre. Poczucie humoru masz. Po drugie kto przyjmie kogoś nie znając go i potem spalić się ze wstydu że jesteś z jego polecenia? Zresztą gdzie ty się pchasz. Nie chce mi się nawet pisać bo tu na forum jest już wszystko prawie napisane. Ja tam robiłem i w życiu bym tam nie wrócił i nikomu tego syfu nie polecam. Za tą robotę to ludzie powinni 3500zł netto brać za czysty miesiąc. To i tak mniej niż Włosi dostają za mniejsze (i to o wiele) normy i słabą jakość. Ale polak biały murzyn robi za grosze. Robi = zapied@la. Jak robot na podkręconych obrotach. To nie ważne że detal do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y, że maszyny się sypią i są źle poustawiane. Liczy się tylko wyjeb@na w kosmos norma. A przy tym ma być jakość. Jedno nigdy nie idzie z drugim w parze. Ale góra wie lepiej. Więc jest tu stosowany powszechnie, tak zwany mobbing. Roboty zawsze dokładają ale kasy nie.
widocznie nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojej wypowiedzi bardzo inteligentny człowieku.Chodziło mi o sam namiar na jakąś konkretną osobę
PS.Skoro ci źle to zapraszam do Brembo.Gwarantuję że 1 tygodnia nie wytrzymasz ,a jak wytrzymasz do płacę nawet nie 1 ale 2 miesieczne .Pasi?
zaje-frajer - 2012-03-16 16:51:22 odpowiedz | cytuj
prawda - 2012-02-27 21:57:29

temat baferowych to wogóle parodia i ich chodzenie na nadgodziny w każda niedziele pół dniówki liczą a pół siedzą na stołówce kiedys zastępowałem jednego i to co no robi niby w 8godzin mi zajeło 3godz z tą różnicą ze po mnie nikt nie musiał chodzić i szukać gdzie co jest wiec prawda jest taka przenieść ich wszystkich na maszyny nierobów jak można przez 8godz zmiana po zmianie układać pojemniki a ci mądrzy co żądzą tego nie widzą w takim razie są aż tak głupi czy jak?
A Pereza widzieliście ??? Mega mistrz w opier-dal-aniu !!! Cztery godzinki u Nindży, potem może zmiana na przerwę, ale nie więcej niż 3 osoby, potem jego przerwa do 12 na kawce na jadlni, a te 2 pozostałe godziny to już i tak za mało żeby coś zrobić, no bo przecież trzeba się do domu zbierać...Krew człowieka nagła zalewa, bo Ty robisz na maszynie 8 godzin zapier-dolu i Ci jeszcze umowy dać nie chcą, a taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leser pewnie ma na stałe.
zxzx - 2012-03-15 18:53:46 odpowiedz | cytuj
LOL - 2012-03-13 14:54:13 odpowiedz | cytuj
dobra,jak mi ktoś doradzi lub da namiar na osobę która może mnie zatrudnić w AL to dam trzy stówki w razie zatrudnienia.
Kontakt grzegorz_m2@poczta.onet.pl
Ehh - 2012-03-11 10:24:13 odpowiedz | cytuj
Robota jak robota, problemem nie jest jako tako sama robota ale banda rządzących jełopów, ktora nie ma zielonego pojecia o zarządzaniu, robiąca problemy z byle czego i dla której liczy sie wszystko dookoła a nie dobra produkcja. Bez nadgodzin 2500 za cholere nie wyciągniesz, a przyjecia to w wiekszości z polecenia, no chyba ze są masówki to wtedy trzeba miec szczescie i miec jedna z ostatnich aplikacji w addeco :)
LOL - 2012-03-09 19:58:30 odpowiedz | cytuj
abc - 2012-03-01 19:28:10

o przyjęcia popytaj w Adecco w Sosnowcu
eeech,do Adecco to już aplikowałem z 10 razy i zero odzewu :/ nie wiem kogo oni szukają i jakie mają wymagania od kandydatów.Mam doświadczenie na produkcji ponad 2 lata,w Bitronie i w Brembo,szkołe techniczną i nic,jeszcze nigdy mi nic nie zaproponowali a bardzo chciałbym tam pracować.
PS.myśle że troszke przeginacie z tym że macie źle.W takim Brembo na odlewni trzeba na zmianie przerzucić ręcznie z 50 ton żelaztwa - to jest dopiero hardcore a stawka 10.50 na godzine i to brutto
qwerty - 2012-03-07 19:32:14 odpowiedz | cytuj
Ile się zarabia w tym zakładzie? Czy jest jakiś przymus pracy w weekendy? Czy pracując tylko od poniedziałku do piątku da się wyciągnąć na wypłacie 2500zł czy nie da rady. A jak z premiami czy zyskami, są jakieś?
bingo - 2012-03-06 19:05:52 odpowiedz | cytuj
Będą jakieś podwyżki?bo żyć się nie da........
TH - 2012-03-01 21:00:22 odpowiedz | cytuj
Albo G-Group
abc - 2012-03-01 19:28:10 odpowiedz | cytuj
o przyjęcia popytaj w Adecco w Sosnowcu
LOL - 2012-02-29 17:49:36 odpowiedz | cytuj
siema,są tam przyjęcia? chciałem się tam przyjąć na 2 -3 miesiące
prawda - 2012-02-27 21:57:29 odpowiedz | cytuj
a tam - 2012-02-22 11:43:48 odpowiedz | cytuj
najlepsi są baferowi ostatnio jeden po stronie napylarek pul dniówki siedział na oto moto ale jak co to ileż oni nie robią i jak są potrzebni ,choć nie wiem poco skoro sami mamy wywozić produkcje itd a od liczenia produkcji co jest na polu odstawczym to powinni być majstrowie
Związki XXX - 2012-02-22 00:39:50 odpowiedz | cytuj
Co do fulbiego był dobry ale jak było 30 maszyn na Hali C, teraz by nie dał rady . Co z tego że ma pojęcie jak kawał chama i nic więcej.Co do pracy jest niesprawiedliwe że Hala A to ALPL a Hala C to wymioty. Traktowanie ludzi jest kiepskie, ludzi mają za nic, karzą na z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maszynach i formach pracować . Wymagają 100% procent wydajności a nie dają zasobów do tego. Ogólnie jak główni kierownicy mają wszystko w dupie to dobrze nie będzie. Staropolskie przysłowie tu pasuje " RYBA SIĘ PSUJE OD GŁOWY "
x