brak logo

Automotive Lighting

Sosnowiec

Opinie o Automotive Lighting

Wiki 2016-12-16 18:11
Ja pracuje na hali a i jestem zadowolona atmosfera ok presjaa na wyniki owszem jest ale tak jest wszedzie ...pracuje sobie spokojnie na oplu i jest ok
Ziommm 2016-12-19 17:27
Dyrektor Kristian F boi się Samsunga? Ze odchodzi i idzie do innego zakładu od stycznia?
Krzysiek 2016-12-20 19:58
Ja mam Galaxy S6 Edge i jest spoko, nie ma się co bać, nawet spadł mi z 1 metra i nic się nie stało.
zasciana 2016-12-22 11:02
zgrzyt na poziomie top managementu - nie pozwolili mu robić porządków w innych zakładach AL. nie będzie się szarpać z koniem - nie to nie.
asdasd12 2017-01-15 14:23
firma dno do zaorania i postawienia od nowa...
5
fifi 2017-01-15 18:33
masz racje
2
pracownik 2017-01-16 18:13
... ale czego my oczekujemy jak na terenie zakładu są z nazwy związki które ręce mają zajęte trzymaniem stołka przy du...ie a nie pracownikami, a ludzie jeszcze tym patałachom płacą, szkoda mówić. A propos ciekawe czy wypłaca premie która została obiecana na papierze który wisiał swego czasu na jadalni.
3
bollhoff 2017-01-18 22:40
Syfilis, nepotyzm, brak szans na umowę (chyba, że ktoś lubi z wazelinką latać za "zapracowanym" sztabem ludzi z czego 3/4 jest w szoku że w ogóle żyje).
4
bob 2017-01-19 12:06
Apel do pana dyrektora Seweryna prosze o zainteresowanie sie obszarem wtryskarek na hali b
cdn
5
jaaaa 2017-01-19 18:11
Chyba raczej osobą która zarządza tym balaganem
3
lolo 2017-01-19 19:02
uwierz bałagan to jest na całym zakładzie wieęcej zarzadzających i syf jak się patrzy ludzie przychodzą na nadgodziny prawie a nawet zmuszani bo pilna wysyłka na teraz na dziś na wczoraj a tu dupa brak detali ale z planisty ,tą osobę to poprostu trzeba wyp......bo nadaje się tylko sprzedaży i handlu swoich sam a bardziej powinien zając się sprzedaża kapusty na targu bo do tego może by się nadawał z naciskiem na słowo może
4
Dpd 2017-01-20 21:39
A może specjalnie jest taki chaos, więcej nadgodzin - ludzie więcej zarobią - będą mieć więcej na pasku - będą mniej marudzić na kasę - związki i góra będą spokojniejsi.
stefan 2017-01-25 18:40
... dzięki za link. Najważniejsze pytanie to jakie "związki"? W tej obsranej firmie nie ma związków. Są tylko tak zwane związki, przydupasy dyrekcji rzekomo reprezentujący pracowników.
2
jjol 2017-01-25 23:57
ja ci napisze co nasze związki sa posrane siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w swojej siedzibce i pierdzą w stołki bo boją się zeby nie wrócić na produkcje bo w życiu by nie dali rady latać po 3 stanowiskach i robić normę a że są już wiekowi to do innej roboty się nie nadają nigdzie nie znajdą zatrudnienia z raci wieku
2
wili 2017-01-25 23:57
ja ci napisze co nasze związki sa posrane siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w swojej siedzibce i pierdzą w stołki bo boją się zeby nie wrócić na produkcje bo w życiu by nie dali rady latać po 3 stanowiskach i robić normę a że są już wiekowi to do innej roboty się nie nadają nigdzie nie znajdą zatrudnienia z raci wieku
5
Ziommm 2017-01-28 09:08
Ale co Seweryn może lub ma zrobić. Jak on z ALP też odchodzi. Podobnie z kobietą od finansów. Były dyrektor Krystian F ściąga swoich do Auresa, więc tu nie chodzi o to że ktoś mu czegoś nie pozwalał bronić tylko o Samsunga.
Nagle wszyscy ważni odchodzą z ALP do kiedyś znienawidzonego Auresa.
3
Paula 2017-01-31 11:15
Jak z praca na hali C
pracownik 2017-02-07 15:09
Dlaczego usunięto wpis o podwyzki podwyzkach wynagrodzenia w OPLU w Gliwicach? Co z ustawą o wolności słowa? Co to za cenzura? Wypada to zgłosić

http://serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/1006170,opel-swietuje-beda-podwyzki-i-nowy-model.html
2
Michał KSZ 2017-02-09 00:21
0 Kultury wśród podwładnych. Kogo masz na myśli?
666 2017-02-09 09:56
Cicho siedziałem długi czas od kąd zrobiliśmy poruchawę i sraliście po gaciach.! Teraz znowu widzę, że lecicie sobie ostro w kulki! Wyśrubowane normy, zjebane maszyny, a jednak dalismy Wam to co żeście złamasy chcieli! Dostaliście brązowy medal!!!!! Jak dla mnie gówniany! Bo wysmarowaliście sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kasą, a nam co?????? Gówno! Pączki? Tort? Pracujemy w przedszkolu????? Wzywany was do myślenia i wreszcie działania! Miała być impreza dla wszystkich na święta! Jak zwykle poszły same najgorsze lizodupy i cichodajki! Kierownicy dostali do i tak wysokich pensji premie i podwyżk! A my? A my mamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] równo! Czy uważacie nas za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To grubo się mylicie! Bez nas ten zakład padnie! Bez naszych rąk i chęci do pracy! Nie dajecie nam nic w zamian! Prócz mobbingu i stresu! Ja mam stałą umowę od dawna jak wy żeście srali w pieluchy! I to co teraz się wyrabia przechodzi ludzkie pojęcie!Dajcie ludziom wreszcie pozytywną motywację i podziękę w formie podwyżek! Bo ceny i wasze wygórowania idą w górę a pensje stoją! Jeśli tego nie zrobicie zrobimy wszystko by ten medal wszedł wam w pięty! Wzywam całe AlP MM czas się obudzić i powstać na nowo! Koniec Waszego pierdolenia! Ps.i jak zwykle cichodajki na wysokie stanowiska! Bez wykształcenia i ogłady jakiej kolwiek!
19
Bill 2017-02-09 19:54
Dopóki będą nadgodziny, a w szczególności niedziele płatne 150%, to nikt się nic nie odezwie. Bo kasa się zgadza przy wypłacie.
2
Olomir 2017-02-09 23:51
666 dobrze gada - polać mu! Swoją drogą faktycznie ani motywacji a przyszłości. tylko rypać na okrągło i jak na usługi. I charujesz tak od miesiąca do miesiąca. Przychodzi 10ty i nie wiadomo czy śmiać czy płakać. Popłacisz rachunki uzupełnisz lodówkę skromnie i nie daj boże jak dzieciak zachoruje. Leki drogie, lekarze, odzież. A czytałem ostatnio, że w biedrze teraz na początek dają 3500 brutto. A tu robota ostra, wymagania bardzo wysokie, warunki ciężkie i pensja taka SE....
5
xxx 2017-02-10 14:53
...dokładnie, a gdzie inne nieprzewidziane wydatki. zobaczymy co dalej będzie, nie wiem czy to prawda ale plota niesie , że nowa firma na miejscu ferrolli ponoć oferuje 18 zeta na godzinę, jak ludzie zaczęliby się nagle zwalniać to może zastanowią się nad swoim podejściem, ale to może.
3
Lukas 2017-02-10 16:27
Mam lepszy pomysł kochana i szanowna narzędziownio koledzy z utrzymania ruchu Jedziemy na jednym wózku pracujemy razem ciężko już tyle lat Jeżeli szanujecie siebie samych i cenicie wasze zaangażowanie Tak jak my na najniższych stanowiskach to głównie w waszej mierze jest to czy maszyny dalej pójdą sami widzicie jak nas potraktowano i nie doceniono finansowo Dlaczego tylko ci na wysokich stanowiskach mają spijać śmietankę a nam nawet ściepów nie dano tylko oklaski i tort haha Pomożecie?
4
lol 2017-02-10 18:28
cisza związki siedza bo zabawa karnawałowa trzeba się bawić anie myśleć o podwyżkach
3
Pan Kleks 2017-02-13 12:08
Kurde ale...jak widze...ile osob uciekło...tylko na pierdzidołkach zostały przydupasy-i kto na nich bedzie pracował?Kto mądrzejszy uciekł...
2
pracownik 2017-02-13 18:27
... świeże informacje z poza zakładu, podobno w bitronie podpisali podwyżki - 2zł do godziny, wysłać pseudo związki na szkolenia jak dbać o interesy pracowników, albo na bruk z nimi.
4
H&M 2017-02-13 20:08
żalicie się na te zwiazki, ze "na bruk" z nimi, ze "cicho siedza" dużo gadacie a nikt sie nie wypisuje
1
Robol 2017-02-14 13:12
Do tych co jeszcze należą do ZWIĄZKÓW -zacznijcie się hurtowo wypisywać to może zaczną coś robić odnośnie podwyrzek .
Pojedyńcze osoby wypisujące się ze związków nie robią na nich wrażenia .Mnie nikt nawet nie zapytał dlaczego po tylu latach się wypisuję.Tak naprawdę nawet swoich członków którzy ich utrzymują mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
pracownik 2017-02-14 16:12
... mówią to ci co w nich nie są, albo im podziękowali...
Pracownik 2017-02-15 21:26
W GM Gliwice i Tychy podpisali plan poprawy płac rozłożony na 3 lata ,w sumie każdy pracownik otrzyma 1050 zł podwyżki a u nas podwyżek nie będzie do 2019r tak podpisały związki. Jakieś pytania.....
5
Pracownik 2017-02-17 22:06
Ela co ty na to
7
Pracownik 2017-02-21 23:03
...Walczą, bardzo mocno, o własne cztery litery...
Gaga 2017-02-22 12:34
Podwyżki będą w marcu za brązowy medal podobno 1900zl brutto
pracownik 2017-02-22 12:46
za medal swoją droga, to się należy pracownikom jak psu buda, niech płace podniosą co miesięczne, nich traktują ludzi fer a nie tylko żeby w...ać na kasie, miało nie być podwyżek to dlaczego kasta nadzoru dostała, albo wszyscy albo nikt. Niech sobie nie myślą, ze są wyjątkowi, to już dawno minęło i zarobki na tym samym poziomie bez problemu znajdzie się, a może w niedalekiej przyszłości nawet lepsze.
1
Magneciak 2017-02-23 07:15
Crs trzyma się dalej i ma się wszystko w jak najlepszym porządku:)
Jojo 2017-02-23 10:53
W Gliwicach opel, i w bitron związki potrafiły wywalczyć podwyzki

Poczytajcie w necie bo linki tu usuwaja
1
Jojo 2017-02-23 10:57
Co zrobiły dobrego związki zawodowe w naszej firmie?????
2
yo 2017-02-28 20:34
Słyszałem ze w ostatnim czasie hala b otrzymała nową nazwe a mianowicie: PRYWATNY FOLWARK
5
XXXX 2017-03-09 16:04
TO PRYWATNY FOLWARK NIKOSIA DYZMY
3
Kasia 2017-03-09 17:37
Witam skladaliscie się na dzień kobiet?
Omijać to łukiem min 200km 2017-03-19 12:38
Parę zdań o tym szambie. Po 20 latach pracy.

Tak podłej atmosfery i tak złego traktowania ciężko szukać gdzie indziej.
Takiego przyrostu nieproduktywnych nad osobami fizycznymi nie ma nigdzie indziej.
Fatalna logistyka, tragiczne zarządzanie ludźmi.
Brak poszanowania dla starych pracowników.
Brak szkoleń - to co jest to fikcja (nowy pracownik i nowe miejsce pracy - skazany na pomoc innego).
Zero motywacji tylko bat i śrubowanie norm bo majstrowie nie wiedzą czym zabłysnąć. Tylko zastraszanie zwolnieniem, pismami i halą C.
Ilości i jakość nie idą w parze - te tumany o tym nie wiedzą? Chcą to i to a w zamian nic.
Ludzie myślą za tych z CSM a tamci kasę biorą i przychodzą na spacerki w niedziele - czemu na linię nie przyjdą jak tacy chętni do pracy - kolejni co wiedzą jak doić zakład z nieuzasadnionych nadgodzin w dni wolne. Fizyczni tylko do odbiórki.
Zróbcie jak na zachodzie w cywilizowanych zakładach. Normy jak są wykręcone przez kierownictwo to dyrekcja testuje. Kierownicy, majstrowie i cała udająca pracujących hołota pozostała przychodzi do pracy w dni wolne. I pod okiem dyrekcji lub zarządcy ci co gonią ludzi i śrubują normy udowadniają że te normy potrafi zrobić nawet małpa. Dostają konkretną normę z danego obszaru czy linii .Maja dowolny czas na jej wykonanie. Jeżeli nie zmieszczą się w czasie to normy maja tak dopasować aby następnym razem dali radę (i to obowiązuje pracowników - te ich normy - jako realne do wykonania). I teraz zaczynają swoją pracę nad usprawnieniami w produkcji. A nie popędzanie ludzi. I to jest zdrowe podejście do pracy. Kiedyś tu coś takiego było i co? I zlikwidowali bo dziady rady nie dawały.
Pomyślcie jakim trzeba być tępym baranem żeby wymagać od ludzi sugestii jak ma się od tego specjalistów. Po ch. zatrudniacie sztaby ludzi którzy nic nie robią (logistyka itd)? Ile człowiek pracujący na jednym stanowisku może wymyślać lub poprawiać geniuszy co stanowisko pracy tworzyli? Jak jest niedopracowane to zabieramy takiemu premię i dajemy pracownikowi z linii. Pomyślcie. Jedna linia na której robi 5-8 osób. Razy trzy zmiany i każdy 3 sugestie miesięcznie. I teraz przez 3-5 lat - bo tyle gdzieś linia funkcjonuje.

Kolejna sprawa to pseudo majstrowie. Byle młot z produkcji, bez szkoleń i wiedzy na temat zarządzania zasobami ludzkimi zostaje majstrem z przydziału. Co taka miernota ma do zaoferowania? Nie potrafią rozwiązywać podstawowych problemów. Na rzecz lizusów niszczą ludzi którzy są filarem firmy. Tu przykładem może być majsterek z VW który już nie robi. Wysłał pracownice z prawie 20 letnim stażem na halę C. Kretyn mówił że wszyscy są równi i nie wiedział że daje pracownika na stałe (tak się tłumaczył). Ale zostawił sobie takie co potrafią robić na 2-3 stanowiskach i umieją dobrze lizać rowa. I on je porównuje do pracownika który stanie wszędzie i ma wiedzę większą niż on. To żeby nie było konkurencji wysłać na C i zniszczyć człowieka. Tak tu się szanuje ludzi co pół życia przerobili w tej mordowni. Kto widział żeby majster ustawiał sobie z wybranym pracownikiem (lizusem) i operatorem kto jest wygodny a kto nie?
Potem będą się martwic jak Czesi że brakuje ludzi do pracy i nawet Ukraińcy czy cyganie (Czechy-Słowacja) nie chcą w tym syfie robić. W Polsce jeszcze trochę i będzie to samo. I jak ich przyjmą to się zdziwią jak nagle kilkadziesiąt osób nie przyjdzie do pracy bo ktoś dał im ofertę lepszą o 50gr.(w jednej firmie do pracy po weekendzie nie przyszło 20 ukrów). Acha , zapomniałem - dowali się ludziom nadgodziny. A kto fiknie to pismo do łapy lub hala C.
10
były pracownik MMP i ALPL 2017-03-20 00:11
Pozwolę nie zgodzić się z powyższą opinią.
Jestem byłym długoletnim pracownikiem firmy, swiadomym pewnych niedoskonałości, czasem patologii w funkcjonowaniu firmy.
Mam wrażenie, ze niepochlebne opinie piszą ludzie z małym doświadczeniem zawodowym, być może jedynym, ograniczonym do pracy tylko w ALPL, nie mającym żadnego porównania.
Ja po wyjściu z ALPL i pracy w innych firmach uważam, że ALPL jest naprawdę zorganizowaną firmą, o jasnych zasadach, na pewno dużo się poprawiło po wdrożeniu WCM (tak, to nie żart).
Wlaśnie mając porównanie z innymi firmami doceniłem po czasie ALPL, wcale nie jest tak źle jak piszą niektórzy, szanujcie naprawdę swoją firmę, bo możecie mieć gorszą.
Nie ma firm idealnych, wystarczy prześledzić opinie o innych pracodawcach, choćby na tym forum.
A o fatalnej logistyce nawet nie wspomnę, bo to jakiś żart...

1
Ziutek 2017-03-20 13:31
Lubie czytać o ALPL.;).Pracuje teraz w konkurencji i mam porównanie.Jakim cudem to jeszcze istnieje to nie wiem..ale w bałaganie jest sposób-można ukryć niekompetencje
3
Uważaj żeby nie wejść dwa razy w to samo g@#$$#% 2017-03-21 15:38
Możesz mieć własne zdanie i odczucia. Jednak ja też mam porównanie z innymi firmami. I tu największy problem tkwi w kadrach ,a dokładnie w ich braku. To co prezentują sobą majstrowie to śmiech na sali. Ludzie bez pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Kumoterstwo ,cwaniactwo i ogólne olewanie ludzi na produkcji i traktowanie ich jak własnych niewolników. Nie jest niczym nowym zatrudnianie całych klanów rodzinnych (różne powiązania). I od tego się zaczyna. Nie ważne co ty jako pracownik możesz zaoferować dla zakładu - ważne od kogo jesteś. I potem masz tak że jedni robią jak woły a inni mają luzik. Jedni musza dymać wszędzie a inni robią tylko na danym obszarze i na 2-3 stanowiskach. Bo operatorek jest znajomym laski i majstra. I operator z majstrem tak ustawią skład na linii że ich pupilek robi przy nich a innych traktuj się jak śmieci. Tu nikt nie patrzy przez to co dany pracownik wniósł czy wnosi dla zakładu. Jedni przez długi czas nie chorują, zostają na nadgodziny (niby nie przymusowe ale zaplanowane - co jest zabronione KP) - idą na stanowiska w innych obszarach i dają sobie radę - nie zawalają drugim roboty. I oni są tak samo traktowani jak ci ciągle na zwolnieniach, odmawiający wiecznie pracy w nadgodzinach. Nie godzą się na inne stanowisko bo tłumaczą to tym że nigdy tam nie robili. A mają okazję się wykazać to nie. I co robi majsterek? Daje tego co da tam radę a leser robi spokojnie u siebie. I jedni musza umieć a od innych się nie wymaga.
Spróbuj załatwić jakiś problem z przełożonym. Spychologia. Od jednego do drugiego i nikt nic nie może. Jak zgłosić chory układ kiedy operatorzy trzymają z majstrami a majstrowie z kierownikami. Tak wygląda zarządzanie w takiej firmie? Na zachodzie co szczebel to inny poziom rozmów. Nie na palarni gdzie operator, mistrz i znajomy (przydupas) z linii ustalają zmiany i kogo wywalić lub zgnoić.
Jak wygląda obecne tasowanie ludzi na zmianach? Są obszary i linie na których ludzie pracują lata razem. Mają dobre wyniki itd. Ale są gdzieś grupy ludzi z którymi majster niby sobie nie radzi. Więc mieszają składy. A czemu majstra nie zwolnią lub nie dadzą na linię jak się na niego nie nadaje? Tylko rozbija się coś co dobrze funkcjonuje? I teraz ofiarę tej parodii (bo jak inaczej nazwać losowanie osób którego nikt nie widział) daje się do ekipy która wiecznie się nie dogadywała. Jak taka osoba ma się czuć? Czy to wyróżnienie dla niej? Czemu ten pracownik ma robić z ludźmi którzy są chamscy i nie potrafią wspólnie pracować? Czym ten pracownik sobie na to zasłużył? Widocznie majstrowi nie pasował lub majster chce ściągnąć do siebie inną osobę a nie wie jak zrobić zamianę ludzi. Większego debilizmu jak żyję nie widziałem. Przykładów można mnożyć tu wiele. Ale wystarczy też poczytać to forum.

To jak jest tu cudownie to widać po rotacji ludzi. Sam nie wiem co ludzi tu pcha. Desperacja, nieświadomość. Nie wiem. Ale napiszę że takiej pracy i w takim zakładzie nie życzę nikomu. Pieniądze są śmieszne do wykonywanej pracy. Ile tak naprawdę dostajecie? Na rynku pracy ofert jest dużo. Są lepsze i gorsze. Możesz robić w małym składzie i masz jak w rodzinie. Jeden drugiemu pomaga a pracodawcę cieszy że ludzie wspólnie pracują na rzecz firmy. A tu możesz się osrać, zejść na linii i jedyne co usłyszysz to że pismo dostaniesz lub umowy ci nie przedłużą (komuś tu na tym zależy?). Nowo przyjęci mają takie stawki że nie wiem co tu daje wypracowanie lat. Ile w takiej mordowni można robić? Jakim kosztem zdrowia się to odbywa? Myślicie że kierownictwo to obchodzi? Oni mają swoje słupki i cel aby z was wycisnąć ile się da - ofiary nie ważne. Czym oni mogą się pochwalić przełożonym. Niczym. Tylko tym co z was wymuszą. Większe normy i mała obsada. Grunt że ma na nich kto robić. A że oni nic nie wypracowują (jak budżetówka) to musza jechać na garbie robola. A że chce się wyników i kasy to trzeba murzyna gonić żeby robił na pana.
Na szczęście na Śląsku powstaje coraz więcej firm. I myślę że nie długo nadejdzie ten dzień gdy zaczną ściągać ukraińców. A wtedy zobaczą co to znaczy mieć swojego zaufanego pracownika. Już nie jeden się na nich tak przejechał że teraz nie wie czy się zwinąć czy powiesić. Ukraińcy dostaną tylko 50gr więcej i odejdą całą grupą (przykład z końca 2016). I pracodawca wył jak pies. Siadły zamówienia, dowalili kary za niedotrzymanie umowy dostarczenia i .......... . Czemu inne zakłady podpłacają i podbierają pracowników z doświadczeniem? Bo myślą przyszłościowo. Tu może też zaczną jak zrobią losowanie w kadrach i mieszanie składów żeby nie było kolesiostwa.

Ludzie pamiętajcie że kasa to nie wszystko. Jest jeszcze godność i szacunek. Zresztą co to jest 2400zł netto ? W Biedronce zarabiają już te a czasem i większe pieniądze (zależy od lokalizacji).

Żadna praca nie hańbi. Tylko ta za małe pieniądze .No i praca w obecnym AL z takim zarządzaniem.
Jedni zasuwają na linii a inni w trakcie pracy wychodzą na spokojnie autko pr
7
Ziutek 2017-03-22 19:16
Właśnie dokładnie o to chodzi..brak kadry-ludzie z łapanki lub kumoterstwo...ot cały problem.
2
Ktoś 2017-03-23 18:49
Proszę się nie czepiać hali C . Co do majstrów, kierowników itd. to się zgadzam . Pozdrawiam
2
Lol 2017-03-25 07:57
To właśnie żart kpina i kolesiostwo na hali b prywatnych folwark stworzony przez kierownika kwitnie w najlepsze a ci co do niego nie należą niestety nie mają nic do powiedzenia i bez mała muszą pracować za i na tych którzy mogą wszystko
6
Ewelina 2017-04-21 23:48
Moja refleksja po 2 miesiącach pracy. Majstrowie nie mają pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Kto pójdzie z nimi na piwo ma lżejszy detal tak pokolesiowsku. W piątek pod koniec dnia byłam informowana o konieczności przyjścia w sobotę. Nawet ciul nie pytał czy mogłabym czy byłabym chętna bo może mam jakieś plany na weekend. Kultura organizacyjna firmy to jakaś azjatycka szkoła. Zakład powinien zostać zamknięty. Odnoszę wrażenie że pracuje tam jakąś patologia po gimnazjum a zarządzający to po zawodówce. Nie liczą się ludzie a wyniki produkcji! Szkoda czasu. Skończyłam z nimi współpracę bo to jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ludźmi robotami. NIE POLECAM nikomu tego zakładu. Szkoda życia i zdrowia.
8
Marcin z Mysłowic 2017-04-22 07:27
Pracowałem tam 3 miesiące przez agencje. Musiałem wziąść L4 na dziecko ponieważ żona musiała iść do szpitala na nagły zabieg. Łącznie miałem 9 dni L4. Po powrocie do pracy majster zdawał się obrażony czy coś w tym stylu. Wyjaśniłem mu swoją sytuację nagle zdarzenie pokazałem wypis żony ze szpitala. W ramach zrozumienia przenieśli mnie na inny sektor - ludzi do zwolnienia. 31 marca zostałem zwolniony. Powiem tak to kierownictwo które tam pracuje nie potrafi zrozumieć drugiego człowieka. Jak można pozbawić pracy jedynego zywiciela rodziny i to z malutkim dzieckiem! Nikogo tam nic nie interesuje zero empatii i zrozumienia pracownika. Kolejna sprawa to czas pracy który jest dyktowany w formie polecenia majstra "po 8 godzinach pracy proszę zostać do 18" albo w piątek na koniec pracy człowiek dowiaduje się że ma przyjść do pracy w sobotę. Pracowników traktuje się jak niewolników i parobków. Dobrze ze obecnie to pracownik dyktuje warunki na rynku pracy. Ód tygodnia pracuję sobie spokojnie 8 godzin pracy w tygodniu i to od poniedziałku do piątku. Weekendy wolne ale można dobrowolnie przyjść ale trzeba określić się do środy. Zastanówcie się kochani czy warto iść i pracować w MM. Ocenę pozostawiam Wam.
8
Zostaw swoją opinię o Automotive Lighting - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Automotive Lighting