brak logo

Magneti Marelli

Bielsko-Biała

Opinie o Magneti Marelli

Magazynier 2015-12-15 08:45
A co chcesz przyjsc posiedziec sobie? Haha praca lekka koles daruj sobie ta prace jak chcesx [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] plaszczyc. I moze jeszcze chcesz odrazu zeby Ci placili za nic buhaha
niezdecydowany 2015-12-16 09:15
Witam!
Obecnie mam pracę obok miejsca zamieszkania średnia z 12msc. 2400zł bez weekendów W weekendy niestety nie robią u nas. Czy opłaca mnie się zmieniać pracę na M.M.? Słyszałem ze w M.M. zarabiają ponad 3000zł A wy tu coś piszecie o 2300zł?
pracownikMM 2015-12-23 00:53
O czym Ty piszesz "zers". Jaka negocjacja? Nie ma tutaj czegoś takiego. Za 160godzin dostajesz ok. 2350zł do ręki, jeśli idziesz jedną sobotę to około 160-180zł więcej, niedziela ok.250zł. Owszem, da się zarobić 3000zł, ale to musiałbyś pracować i w tygodniu i w weekendy. 3 soboty i jedna niedziela to masz ok. 3100zł (mowię na swoim przykładzie) Pozdro.
4
pracownikMM 2015-12-23 00:56
Jeśli jesteś pracownikiem produkcyjnym to masz stawkę godzinową taką jak wszyscy pracownicy na tym stanowisku i nie ma tu mowy o jakiś negocjacjach. na dzień wychodzi około 110zł do ręki. a to ile sobót i niedziel pójdziesz to już inna sprawa. sobota 100% a niedziela 150%. aa no tak zapomniałem, dostajesz i jakieś 200zł więcej jeśli jesteś wieloletnim pracownikiem, ale to inny temat.
4
abcd 2015-12-26 11:53
W Twoim przypadku nie opłaca się zmieniać pracy. Zarobki podobne a weekendy wolne, same plusy.
1
bak 2015-12-26 11:59
koledzy a ile trzeba pracować przez adecco żeby przejść pod firmę tak szczerze bez owijania w bawełnę.,.
jello 2015-12-30 20:45
byloby duzo lepiej gdyby nie wcm..o dupe by go rozbic!!
3
CC 2016-01-13 17:28
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
szczery nowej ery 2016-01-14 18:10
wygląda to tak- pracujed ponad rok i powiem szczeże, ze osoby kulturalne, wyksztalcone, te ktore za długo byly przy mamim cycku oraz te, które chcą , albo chcialyby pnąc sie w góre drogą awansu niech dadzą sobie spokuj z magneti!!!po pierwsze-kultura osobista na produkcji w tym zakladzie NIE ISTNIEJE-zostaniesz cieciem , który bedzie zapierd..ał za inych i na innych!(troche to dziwne , bo skoro zaklad chce sie rozwijac, ma bardzo wartosciowe systemy-z ogromnym potencjałem(nie zdaje sobie , chyba sprawy z potencjału tych systemów)takie jak 5s,sugestie itd.. to powinien własnie o takich ludzi walczyc ,a tak nie jest i to wiążę się z - PO drugie:)"przy mamim cycku"-odnajdują sie tam ludzie,którzy lubią chlać, ćpać ,olewać, przyjść i wyjść/mieć w d... robote bo wiedzą, ze i tak go nie zwolnią bo kto tam bedzie robił, kto da rade jak liczą sie tylko SZTUKI -WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ!a jakość(tutaj nie wiem na co liczą brygadziści i GÓRA- lada dzien zasypią was kolejne reklamacje-PROSTE!!!!)znajomosci ,po rodzinie,jeszcze sie gdzies zaczepią, ale ty DROGI czytelniku zapomnij:) jezeli chodzi o zarobki to na produkcji w B-B w innych zakładach mozna więcej zarobic,podobnie a nawet powiem szczerze, że lada dzień zakłady docenią pracowników produkcyjnych i będą walczyć o ręce do pracy(młodzi ludzie teraz sie cenia i nie dadza sobą pomiatac a do tego nic nia potrafią!a MY starsze pokolenie-pokorne juz mamy tego DOSYĆ!!!wiec jest problem- juz tak jest:)Przykre jest to, że ludzie żądzący w tym zakładzie nie zdają sobie sprawy, ze to MY wykonujemy to na czym oni zarabiają i jak wiele od NAS zależy!!!jestem optymistą i chciałbym zeby to sie zmieniło, ale do puki ludzie nie beda mieli tam szansy rozwoju, awansu, zarobku, satysfakcji( a nie frustracji) to zakład nadal-tak jak teraz -bedzie stał w miejscu!!! nabomknę jescze jedno, kurcze dużo nad tym mysłalem i obserwowalem i przekonałem sie tym w swoim zdaniu-ONI NIE OGARNIAJĄ PRODUKCJI-dostaja po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci najnizej w hierarchii !Stac byloby ich na więcej, ale do puki zarząd sie nie zmieni, do puki młodzi pracownicy nie będą mieli prawa głosu(zawsze jest-NIE BĘDZIEMY DYSKUTOWAĆ)nic sie nie zmieni!!!!! czas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zmiany@!!!! bedac optymistą zakład w skali od 1 do 10 oceniam na 6,5 ale to tylko moj optymizm!!! w młodych siła:)
6
Profesor 2016-01-27 15:32
Jak się dostać na stanowisko prezesa aby zarabiać 100.000 złotych netto co miesiąc?
1
Magneciarz 2016-02-24 23:45
3000tyś zarobisz po 30 latach. A teraz możesz zarobić jak będziesz orał 6 dni w tygodniu, o ile OPZZ nie przeforsuje "elastycznego czasu pracy" Bez sobót zarobisz maximum 2000tyś z trudem
1
janeczek 2016-02-25 18:23
110 na rękę? Rozumie, że nie dotyczy to hali 3d. Z Twojego wpisu wynika, że przeciętny zarobek bez nadgodzin to 2310PLN. Żeby tyle zarobić to musisz mieć grupę wyżej albo 12 - 13 lat pracy w MM i wynikający z tego dodatek. Nie obraź się ale jeżeli pracujesz na 3d to naucz się liczyć albo zainwestuj w kalkulator
jjjj 2016-03-05 10:11
Możesz próbować, coś się nauczysz, ale na umowę na stałe nie licz nigdy.
jjjj 2016-03-07 09:07
Z tego co wiem w BB stazysci dostają tylko umowy zlecenie chyba, że ktoś się zwolni - wtedy faktycznie mają szansę na umowę o pracę, ale najczęściej i tak na umowie są operatorami produkcji - 'żeby nie wzrastała kadra biurowych'.
Nie wiem jak w Sosnowcu.
Pozdrawiam.
tomek 2016-03-13 20:55
Witam, wiadomo ile można dostać za staż w Magneti ?
1
jawiem 2016-03-19 08:01
1500 zł netto
były pracownik 2016-04-09 20:45
są przyjęcia tylko przez pośrednika pracy Adecco ,umowy tylko na m-c przedłużane co m-c!!!zarobki porównując do wykonywanej ciężkiej pracy bo taka tylko na was tam czeka ,,w/g mnie szału nie ma,około 12 netto/h,praca przy maszynach monotonna,hałas,wióry w oczach ,, w Bielsku spokojnie zarobicie podobne kwoty w mniej uciążliwych warunkach na normalnej umowie a nie tymczasowej,,szczerze tak to wygląda,,,w skrócie
2
pracownik 2016-05-07 07:19
dodam że kierownika pi,,cucha za sam wygląd powinni ukarać karą grzywny i odsiadką min.5-ciu lat w zakładzie zamkniętym,po prostu swoim zachowaniem i wyglądem przypomina mi SS-smna i mordercę w jednym człowieku,i bądz tu uśmiechnięty w pracy,
1
pitr 2016-05-09 08:34
Witam.Jak praca namagazynie?
pitr 2016-05-09 10:28
pewno kurs operatora wózków widłowych.
były pracownik 2016-06-01 09:36
nie warto się w tej firmie starać,uczyć, bo polityka tego zakładu jest taka że z jakiś powodów(tylko góra wie jakich)zwolnią cię z dnia na dzień ,,,mowa oczywiście o pracownikach Adecco,szkoda nerwów,czasu i zaangażowania oraz sił w tą "firmę",według mnie praca dobra dla ludzi szukających czegoś na krótki czas 2-4 m-ce o ile nie zwolnią wcześniej,ogólna opinia dla tego zakładu : NIE POLECAM!!!
6
3 2016-06-22 15:37
no jeśli szukają kogoś na takie stanowisko jak przykładowo Pracownik Działu Marketingu to wątpię żeby to był dobry okres jak to się okaże super fachowiec - Znajomość programu SAP jak jest wymagana to na pewno na dłużej
Aligator 2017-01-12 19:27
Praca w miare , normy dosyc wysokie i wcm atmosfera nie najgorsza na spawalni a łysego pseudo majstra radze omijac szerokim łukiem . Bo to kawał hama i prostaka powinien na maszynie tyrac a nie zrec w majstrowce i tylko grac na komorce. Na obrobce przyjemna praca nikt nie miesza i sie nie czepia. Zwiazki w polowie skorumpowane nigdy njc nie wywalcza. Grupowa podwyzka 35 groszy brutto chyba po 5 latach dostali robole.
asdF 2017-01-22 05:33
Pracowałem tam rok czasu i powiem pamiętam jak dziś słowa p. Brody jak się przyjmowaliśmy: pytał kto polecił nam taki ch**wy zakład i że wita nas w piekle. W sumie nie było tak źle chociaż niektórzy ludzie byli naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cy nie dośc że naćpani gonili to sami dźwigali sobie normy tak np robiąc z gościem na montażu jest awaria to idiota tego nie wpiszę bo może to odrobimy hehe w końcu mnie który [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e mi nie zależy na pracy bo nie odrabiam awarii a czy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moja wina że maszyna się zepsuła. W sumie podpierdalaczy tam jest dużo ale dla mnie działali w sumie na korzyść co mnie ktoś podkablował dostawałem coraz to lepsze fuszki :)
Jędrek 2017-01-26 20:18
3 lata , a potem noga - doopa - brama
o.n.a. 2017-03-03 17:31
Witajcie. Szukam pracy w kontroli jakości (mam doświadczenie). Przyjmują u Was dziewczyny?
Spawacz 2017-03-06 16:51
Ogólnie spoko jeśli masz ( usunięte przez administratora ) to sie utrzymiesz w firmie jeśli sie starasz to cie zwolnia. Podwyżek brak a roboty dokładają bo pan P.B chce sie wykazac i robi karier na czyichś plecach jesli masz cos innego na oku to sie tu nie pakuj
On 2017-03-27 18:40
Omijajcie ten zakład z daleka!! Mobbing na każdym kroku. Zero szacunku!
1
Takaona 2017-03-30 16:21
Witam.
Jestem zainteresowana pracą w MM. Proszę napiszcie mi jak tam są tarktowane kobiety?
Słyszałam że starsznie dyskryminują kobiety,że brygadziści nie chcą u siebie na lini żadnych "bab".
broda_cz 2017-03-30 17:35
nie cackaja sie :/
nowy95 2017-04-04 17:55
Cześć.
W adecco zaproponowali mi pracę na spawalni. A potem juz bez agencji za pol roku czyli umowa normalna. Zarobki ok, bo mam blisko to nie licze dojazdow. Ale chce się dowiedziec jak wygląda praca i jak atmosfera. Widzę że opinie różne, ale jak wszedzie. Brat ze 3 lata temu tam pracował i był zadowolonych ale się musial przeprowadzić.
Wiec jak jest na tej spawalni, czy to bardzo brudna praca, męcząca? Podobno są normy, ale praktycznie każdy to zrobi jak chwile porobi i się nauczy. Czy jak wolny dzień potrzeba wziąć to bez problemu? Nadgodziny są? Obowiązkowe czy jak ktoś chce?
mirek r. 2017-04-05 09:40
jest super, zapraszamy
2
Przyjęli czy nie-przyjęli 2017-04-05 15:29
Niedawno miałem spotkanie rekrutacyjne.Dziwne testy na sprawność manualną.
1
nowy95 2017-04-05 19:39
a konkretnie o to co pytam dowiem się? z góry dzięki
gość 2017-04-12 22:00
Zgadza się.
ZadowolonyInaczej 2017-04-13 07:11
Zapraszamy.Ostatnio jest niedobór pracowników więc na bank się dostaniesz. Zobaczysz jak to jest pracować na lini 500 :)
AQA111 2017-04-26 02:54
DYREKCJA RATUJE SIE UKRAINCAMI..A WIADOMO ONI PRZYJMA KAZDE WEARUNKI.
AQA111 2017-04-26 02:56
WCM TO PROSTA DROGA DO ZJEBANIA FIRMY..PEWNIE JUZ NIEDLUGO...
AQA111 2017-04-26 03:00
JA OCENILBYM NA SLABOM 2..ALE TO MOJA OPINIA..PRACOWNIKOM CHCE SIE PRACOWAC ALE DYREKCJA MA TO W DUPIE..W GLEBOKIEJ...!!!
AQA111 2017-04-26 03:01
MULARCZYK!!NIE POWIEM BÓJ SIE BOGA!!!BÓJ SIE PRACOWNIKOW CO CIE NA TOCZKACH WYWIEZA!!!
AQA111 2017-04-26 03:04
W CALEJ ROZCIAGLOSCI ZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCA...
broda_cz 2017-05-06 17:58
Jak to jest ze pracownik produkcji zgłasza kilka sugestii które są przyjmowane i realizowane a potem nagrody płyną do ustawiaczy i dalej. Czemu ten z produkcji nie dostaje nic a grupa wzajemnej adoracji dzieli się kasa między sobą.
Albo taka polityka firmy ze gość pracuje dwa lata przez agencję a oni nie dają umowy wiec się zwalnia a dla nich lepiej znaleźć kogoś nowego. Uczyć szkolić oc nowa zamiast zatrzymać dobrego pracownika. Taka polityka to kpina.
GupiRyś 2017-05-06 18:17
Już niedługo dyrekcję hali 41 na taczkach wywiozą kitajc. Prezes zniszczył firmę i ludzi. Jego śmieszne oszczędności które każe ludziom wymyślać to jest jakaś kpina. Oraz 17 sugestie na rok to ich cel. Oceniając pracownika a ostatnim miejscu jest jego wynik pracy a na pierwszym oczywiście ilość sugestie. Najlepsze ze wszyscy z wysokich stołków nagle zaczynają się zwalniać (szef logistyki, szef finansów itp). Ciekawe jak wytłumacz braki w detalach gdzie w systemie widnieją w kilku tysiącach a na magazynie ich nie ma.?Brak podwyżek i brak poszanowania pracownika to standard firmy. Staremu dalej się wydaje że na twoje miejsce jest 30 chętnych za bramą. Realia są takie że adeco odchodzi nawet już po jednym dniu. Brakuje ludzi tym bardziej ciekawe jak zapełnić lukę w lipcu po elektronika z UR.Zaklad będzie leżał i kwiczał bo już nikt z głową na karku nie zostanie w utrzymaniu ruchu tylko dziadki na okresie ochronnym (mistrz hebla). Ogólnie kiła i mogiła trzeba uciekać bo lepiej nie będzie.
2
Mar 2017-05-17 23:24
Jakie zarobki na start ur?
dudus 2017-05-20 10:42
Mar omijaj ten zaklad jak najwiekszym łukiem a w szczegolnosci ur zero weekendow a co do hali 3d to nie ma miesiaca gdzie doswiadczeni starzy pracownicy sie nie zwalniali ale coz taka polityka firmy zero indywidualnych podwyzek bo nigdy na to nie ma kasy ale cele montazowe 3 razy do roku przestawiaja to na to kasa jest jak dyrekcja dalej tak bedzie postepowac z ludzmi to za jakis czas nie bedzie mial juz tam kto pracowac i drzwi zamkna na klucz pozdrawiam ludzi pracy MM Bielsko
Mario 2017-05-22 21:44
Zarobki z magneti ur plus week 3 tys?
Dupi 2017-05-22 21:47
Zaczynam prace w magneti na ur nie adeco ile dostane z weekendami 3 k?
dramat 2017-05-25 09:24
dramat i patologia!maszyny sie sypią ,wszędzie brudno i niebezpiecznie a pracownicy są zastraszani i zmuszani do pracy w bardzo uciążliwych warunkach 14 h dziennie !!!!MOZNA TYLKO 8H!!!!! DRAMAT DRAMAT
broda_cz 2017-05-25 10:53
a przecież nie można nadgodzin jak się ma normy przekroczone a oni wiedzą o tym? przecież to pip zaraz będzie miał ręce pełne roboty.
jak brakuje ludzi to czemu z biura kto na 4h nie przyjdzie?
wkonczony 2017-05-26 18:26
Znów jestem (usunięte przez administratora) po nadgodzin ach. Kurde il można, kolejny raz w tym miesiącui tygodniu.
Zostaw swoją opinię o Magneti Marelli - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli