brak logo

Magneti Marelli

Bielsko-Biała

Opinie o Magneti Marelli

wilk 2014-07-09 23:30:56
Praca w Magneti na początku była spoko pod koniec mojej pracy w tym zakładzie chociaż nie zakładałem ze się z niego zwolnie to przejzalem na oczy.(usunięte przez administratora)
wilk 2014-07-09 23:43:29
Firma ta przyjmuje tylko przez agencje pracy tymczasowej czyli masz gola pensje z premia nie masz żadnych innych dodatków a czy dostaniesz umowę od Magneti to będzie cud teraz trwa nagonka na pracowników która maja umowy na stale a zwiazki zawodowe które tam są to sidza im w kieszeni decyzja należy do ciebie...
James 2014-08-02 16:24:07
panowie z dyrekcji to kukielki makaronow patrza tylko na zyski wlochow a Polacy ich nieinteresuja wyzysk i chamstwo ale tego wymaga WCM robic robic i jeszcze raz robic za psie pieniadze durekcja do wymiany natychmiast na prawdziwych POLAKOW precz z wlochami i(usunięte przez administratora)
ja 2014-09-08 09:48:25
@kaja..... zapraszamy do magneti na 3d
FIlip 2014-10-03 12:27:50
Pensja osobypo 1 miesiacu czypo5 latach taka sama, atmosfera kijowa, i traktuja ludzi jak murzynów a dyrekcja nie zamadra.
Janek 2014-10-03 12:29:24
Normy kosmiczne nie polecam tej firmy.
sdrgh 2014-10-15 13:08:01
Płacą dobrze ale umowy śmieciowe dają ( usunięte przez administratora )z Adecco
o bardzo okrutnej monice tarasiuk z dzieckiem 2014-11-11 12:16:10
udawany strach moniki tarasiuk (kadrrowej magny w DG 9 tys brutto) polski go.pi sąd uznał za właściwy ukarania podwójnego kaleki. dopiero po dobrych kilku miesiącach monika tarasiuk wyciągnęła przed sąd posty (skasowane juz z forum dawno temu), które o treści szydzącej i kpiącej z niej i jej podłego zachowania w stosunku do kaleki, przedstawiła w sądzie jako grożby wobec niej. sąd to kupił, bo interpretować wiersze to goopie sąd to potrafi jak mu wygodnie, więc przyjął je za grożby chociaż nimi nie były, a były nawet skierowane do magnańskich psów, aby poważnie podchodziły do pisania na forum. taka prośba poprzez alegorię. Ale mściwa monika tarasiuk po kilku miesiącach wyciągnęła te wpisy bo już nie mogła znieść że tyle lat ją smaruję i jej podłe wyczyny wobec kulawego impotenta, który powinien być otoczony innym wymiernym wsparciem koleżeńskim, skoro taka nagonka jest na grożby, wobec których nie trzeba nawet udowadniać strachu, to jak należy zatem rozumieć społeczeństwo, które podejmuje takie kroki wobec kaleki nie przyjmując jego wyjaśnień w całym postępowaniu karnym, niesłusznie go osądzając !!!! społeczeństwo hipokrytów, prawo dla daunów. wyroki z czapki, kpiny z polskiego wymiaru sprawiedliwości.
lok 2014-12-05 12:16:13
bla bla to ile nowy na poczatek zarobi jakos nikt nie pisze bo co nie chcecie zeby nowi sie przyjmowali bo co wtedy was docenia...a po drugie jak wam tak zle trzeba sie zwolnic i zrobic miejsca tym co chca tam pracowac..lesery
1
pracownik tygodnia 2015-02-07 10:12:55
Małpia robota dla osób bez doświadczenia, w dodatku za grosze tylko po to by utrzymać darmozjadów i związkowców.
Jeśli nie masz mózgu na pewno się tam odnajdziesz.
1
pracownik tygodnia 2015-02-11 12:25:33
Chciałby jeszcze dodać że współpraca z Adecco jest na bardzo wysokim poziomie.
Mogę śmiało polecić.
1
pracownik 2015-03-11 05:03:51
zarobki podstawowe to okolo 2200 zł, atmosfera dobra. praca w zaleznosci od stanowiska, oglnie polecam pracowalem 4 lata niestety teraz holandia ze wzgledó rodzinnych
RAFLIK 2015-03-17 00:39:53
Zarobki były by wyższe gdyby OPZZ nie był tak uległy dyrekcji.
1
Leon 2015-06-19 18:25:46
Podstawowe zarobki na poziomie 2200zł.mozliwosc pracy w soboty a nawet w niedziele.soboty platne 100% niedziele 150%.dla chetnego do pracy nie widze problemu zeby zarobic. dla narzekaczy problem jest zawsze i wszędzie.majstry jak to majstry jedni lepsi drudzy gorsi jak wszedzie. atmosfera ok. wspołpraca przez adecco na wysokim poziomie . po roku czasu jesli sie spiszesz i cie zauwaza przejscicie bezposrednio przez firme. mysle ze jak na bielsko jest ok. tym co nie pasuje zapraszam do prospelplast za 1600 zł. pozdro
xxx 2015-07-06 17:25:41
ciekawe na jakim stanowisku sa e zarobki bo chyba nie na produkcji no chyba ze jest 23 dni roboczych pozdro
Leon 2015-07-07 18:27:56
zgadzało by sie
1
Foreman 2015-07-10 00:21:57
Gdyby OPZZ został pozbawiony wazeliny to wyniki negocjacji płacowych byłyby zncznie lepsze. W Sosnowieckim MM podpisano porozumienie płacowe godząc się na wydłużony okres rozliczeniowy i dzisiaj rezultat jest taki że za soboty zamiast KASY pracownicy MUSZĄ BRAĆ WOLNE tym sposobem zyskali 200 zł a stracili 400 (miesięcznie) Dobrze że w Bielskim MM takiego porozumienia nie podpisano. ZAŁOGA MOŻE TO ZAWDZIĘCZAĆ Pani W.S PRZEWODNICZĄCEJ SOLIDARNOŚCI.
1
STASEK 2015-07-10 23:29:16
Dzięki ZZ Metalowcy wkrótce za przepracowane soboty będzie obowiązywał dzień wolny np. środa itp. dodatki za godziny nadliczbowe nie będą wypłacane tak jak w Sosnowieckim Magneti M. TYM prostym SPOSOBEM ZAMIAST ZYSKAĆ 200 zł. robol straci wiele więcej. Dlatego lepsza podwyżka 120 zł bez żadnych wydłużonych okresów rozliczeniowych niż rzekome 200zł
5
Juhas znany 2015-07-11 00:04:35
Towarzysze z OPZZ!! jaki macie interes tak bałamucić młodzież??? Dlaczego chcecie aby w Bielsku tak płacono za soboty jak w Sosnowcu???( czyli za darmo)CIEMNOTA
5
Zbynio92 2015-07-13 11:35:15
Witam. Jak wygląda sprawa z pracownikami przez Adeco? Jak płacone i w jakim systemie jest praca?
2
Baca znany 2015-07-13 23:01:47
Jak derekcyja daje dwiesta a zabiyro śtyrysta to chyba kce nos wydutkać.
4
xxx 2015-07-15 00:33:55
no i znowu przez pana Mlynarczyka jestesmy stratni o jeden miesiac z podwyzka i kto tu Panie mlynarczyk mydli oczy trzeba bylo podpisac te porozumienie a nie trzymac sie tedo elastycznego czasu pracy dobrze ze jest choc 1 normalny zwiazek ktory nie trzyma sie dyrekcjii pozdrawiam
4
RaMiRez 2015-07-16 00:03:48
W Sosnowieckim MM krótko cieszyliśmy się podwyżką 200zł , teraz mamy SOBOTY DO WYBRANIA i tak oto zamiast podwyżki płac mamy OBNIŻKĘ O PONAD 200 - 400 zł miesięcznie. Do kolegów z Bielskiego MM - NIE DAJCIE SIĘ ZŁAPAĆ NA PLEWY
4
yoka 2015-09-24 21:32:51
sprujcie w galwano to wtedy docenicie naprawde czym była dla was magneti marelli.
1
Pracownik 2015-11-17 19:05:47
jak na bielskie realia jest neutralnie
zarobki ok. 2300 plus nadgodziny i soboty (jeśli są)
kadra zarządzająca niestety wychowana w mało przedsiębiorczych realiach
jak powiedział Steve Jobs: My zatrudniamy mądrych ludzi żeby to oni mówili nam co my mamy robić
w MM wychodzi sie z założenia że zatrudniamy tylko głupich ludzi a kiedy trafi się mądry ...to albo jako taki odejdzie ...albo głupcem się stanie
jeśli jesteś gotów (albo musisz) poddać się ich filozofii podejścia do ludzi to polecam
jeśli masz jeszcze odrobinę ambicji ..to pójdź na chwilę i poznaj błędy jakich powinieneś się w życiu wystrzegać :)
1
abcd 2015-11-24 22:01:35
W firmie produkcyjnej nie ma czegoś takiego jak prowizje. Ogarnij się.
1
jojo 2015-12-12 14:06:44
jak wygląda praca na magazynie? Jest ciężka czy w miarę lekka? magazynierzy zarabiają więcej niż ludzi na produkcji, mają jakiś dodatek?
Gościu 2015-12-14 17:30:02
Witam, mam pytanie. Pracuję w innej firmie na terenie strefy fiata w Bielsku. Czy mam szanse na bezproblemowe przejście do MM? słyszałem od innych pracowników, że jeżeli pracuję już w jakieś firmie to w MM mnie nie przyjmą. Jak to jest w rzeczywistości?
Magazynier 2015-12-15 08:45:38
A co chcesz przyjsc posiedziec sobie? Haha praca lekka koles daruj sobie ta prace jak chcesx [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] plaszczyc. I moze jeszcze chcesz odrazu zeby Ci placili za nic buhaha
niezdecydowany 2015-12-16 09:15:37
Witam!
Obecnie mam pracę obok miejsca zamieszkania średnia z 12msc. 2400zł bez weekendów W weekendy niestety nie robią u nas. Czy opłaca mnie się zmieniać pracę na M.M.? Słyszałem ze w M.M. zarabiają ponad 3000zł A wy tu coś piszecie o 2300zł?
pracownikMM 2015-12-23 00:53:02
O czym Ty piszesz "zers". Jaka negocjacja? Nie ma tutaj czegoś takiego. Za 160godzin dostajesz ok. 2350zł do ręki, jeśli idziesz jedną sobotę to około 160-180zł więcej, niedziela ok.250zł. Owszem, da się zarobić 3000zł, ale to musiałbyś pracować i w tygodniu i w weekendy. 3 soboty i jedna niedziela to masz ok. 3100zł (mowię na swoim przykładzie) Pozdro.
1
pracownikMM 2015-12-23 00:56:47
Jeśli jesteś pracownikiem produkcyjnym to masz stawkę godzinową taką jak wszyscy pracownicy na tym stanowisku i nie ma tu mowy o jakiś negocjacjach. na dzień wychodzi około 110zł do ręki. a to ile sobót i niedziel pójdziesz to już inna sprawa. sobota 100% a niedziela 150%. aa no tak zapomniałem, dostajesz i jakieś 200zł więcej jeśli jesteś wieloletnim pracownikiem, ale to inny temat.
2
abcd 2015-12-26 11:53:47
W Twoim przypadku nie opłaca się zmieniać pracy. Zarobki podobne a weekendy wolne, same plusy.
1
bak 2015-12-26 11:59:44
koledzy a ile trzeba pracować przez adecco żeby przejść pod firmę tak szczerze bez owijania w bawełnę.,.
jello 2015-12-30 20:45:00
byloby duzo lepiej gdyby nie wcm..o dupe by go rozbic!!
CC 2016-01-13 17:28:55
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
szczery nowej ery 2016-01-14 18:10:20
wygląda to tak- pracujed ponad rok i powiem szczeże, ze osoby kulturalne, wyksztalcone, te ktore za długo byly przy mamim cycku oraz te, które chcą , albo chcialyby pnąc sie w góre drogą awansu niech dadzą sobie spokuj z magneti!!!po pierwsze-kultura osobista na produkcji w tym zakladzie NIE ISTNIEJE-zostaniesz cieciem , który bedzie zapierd..ał za inych i na innych!(troche to dziwne , bo skoro zaklad chce sie rozwijac, ma bardzo wartosciowe systemy-z ogromnym potencjałem(nie zdaje sobie , chyba sprawy z potencjału tych systemów)takie jak 5s,sugestie itd.. to powinien własnie o takich ludzi walczyc ,a tak nie jest i to wiążę się z - PO drugie:)"przy mamim cycku"-odnajdują sie tam ludzie,którzy lubią chlać, ćpać ,olewać, przyjść i wyjść/mieć w d... robote bo wiedzą, ze i tak go nie zwolnią bo kto tam bedzie robił, kto da rade jak liczą sie tylko SZTUKI -WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ!a jakość(tutaj nie wiem na co liczą brygadziści i GÓRA- lada dzien zasypią was kolejne reklamacje-PROSTE!!!!)znajomosci ,po rodzinie,jeszcze sie gdzies zaczepią, ale ty DROGI czytelniku zapomnij:) jezeli chodzi o zarobki to na produkcji w B-B w innych zakładach mozna więcej zarobic,podobnie a nawet powiem szczerze, że lada dzień zakłady docenią pracowników produkcyjnych i będą walczyć o ręce do pracy(młodzi ludzie teraz sie cenia i nie dadza sobą pomiatac a do tego nic nia potrafią!a MY starsze pokolenie-pokorne juz mamy tego DOSYĆ!!!wiec jest problem- juz tak jest:)Przykre jest to, że ludzie żądzący w tym zakładzie nie zdają sobie sprawy, ze to MY wykonujemy to na czym oni zarabiają i jak wiele od NAS zależy!!!jestem optymistą i chciałbym zeby to sie zmieniło, ale do puki ludzie nie beda mieli tam szansy rozwoju, awansu, zarobku, satysfakcji( a nie frustracji) to zakład nadal-tak jak teraz -bedzie stał w miejscu!!! nabomknę jescze jedno, kurcze dużo nad tym mysłalem i obserwowalem i przekonałem sie tym w swoim zdaniu-ONI NIE OGARNIAJĄ PRODUKCJI-dostaja po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci najnizej w hierarchii !Stac byloby ich na więcej, ale do puki zarząd sie nie zmieni, do puki młodzi pracownicy nie będą mieli prawa głosu(zawsze jest-NIE BĘDZIEMY DYSKUTOWAĆ)nic sie nie zmieni!!!!! czas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zmiany@!!!! bedac optymistą zakład w skali od 1 do 10 oceniam na 6,5 ale to tylko moj optymizm!!! w młodych siła:)
3
Profesor 2016-01-27 15:32:29
Jak się dostać na stanowisko prezesa aby zarabiać 100.000 złotych netto co miesiąc?
Magneciarz 2016-02-24 23:45:55
3000tyś zarobisz po 30 latach. A teraz możesz zarobić jak będziesz orał 6 dni w tygodniu, o ile OPZZ nie przeforsuje "elastycznego czasu pracy" Bez sobót zarobisz maximum 2000tyś z trudem
janeczek 2016-02-25 18:23:07
110 na rękę? Rozumie, że nie dotyczy to hali 3d. Z Twojego wpisu wynika, że przeciętny zarobek bez nadgodzin to 2310PLN. Żeby tyle zarobić to musisz mieć grupę wyżej albo 12 - 13 lat pracy w MM i wynikający z tego dodatek. Nie obraź się ale jeżeli pracujesz na 3d to naucz się liczyć albo zainwestuj w kalkulator
jjjj 2016-03-05 10:11:17
Możesz próbować, coś się nauczysz, ale na umowę na stałe nie licz nigdy.
jjjj 2016-03-07 09:07:34
Z tego co wiem w BB stazysci dostają tylko umowy zlecenie chyba, że ktoś się zwolni - wtedy faktycznie mają szansę na umowę o pracę, ale najczęściej i tak na umowie są operatorami produkcji - 'żeby nie wzrastała kadra biurowych'.
Nie wiem jak w Sosnowcu.
Pozdrawiam.
tomek 2016-03-13 20:55:06
Witam, wiadomo ile można dostać za staż w Magneti ?
1
jawiem 2016-03-19 08:01:06
1500 zł netto
były pracownik 2016-04-09 20:45:59
są przyjęcia tylko przez pośrednika pracy Adecco ,umowy tylko na m-c przedłużane co m-c!!!zarobki porównując do wykonywanej ciężkiej pracy bo taka tylko na was tam czeka ,,w/g mnie szału nie ma,około 12 netto/h,praca przy maszynach monotonna,hałas,wióry w oczach ,, w Bielsku spokojnie zarobicie podobne kwoty w mniej uciążliwych warunkach na normalnej umowie a nie tymczasowej,,szczerze tak to wygląda,,,w skrócie
pracownik 2016-05-07 07:19:33
dodam że kierownika pi,,cucha za sam wygląd powinni ukarać karą grzywny i odsiadką min.5-ciu lat w zakładzie zamkniętym,po prostu swoim zachowaniem i wyglądem przypomina mi SS-smna i mordercę w jednym człowieku,i bądz tu uśmiechnięty w pracy,
pitr 2016-05-09 08:34:45
Witam.Jak praca namagazynie?
pitr 2016-05-09 10:28:46
pewno kurs operatora wózków widłowych.
były pracownik 2016-06-01 09:36:25
nie warto się w tej firmie starać,uczyć, bo polityka tego zakładu jest taka że z jakiś powodów(tylko góra wie jakich)zwolnią cię z dnia na dzień ,,,mowa oczywiście o pracownikach Adecco,szkoda nerwów,czasu i zaangażowania oraz sił w tą "firmę",według mnie praca dobra dla ludzi szukających czegoś na krótki czas 2-4 m-ce o ile nie zwolnią wcześniej,ogólna opinia dla tego zakładu : NIE POLECAM!!!
2
3 2016-06-22 15:37:26
no jeśli szukają kogoś na takie stanowisko jak przykładowo Pracownik Działu Marketingu to wątpię żeby to był dobry okres jak to się okaże super fachowiec - Znajomość programu SAP jak jest wymagana to na pewno na dłużej
Zostaw swoją opinię o Magneti Marelli - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli