brak logo

Magneti Marelli

Bielsko-Biała

Opinie o Magneti Marelli

jjjj 2016-03-05 10:11
Możesz próbować, coś się nauczysz, ale na umowę na stałe nie licz nigdy.
jjjj 2016-03-07 09:07
Z tego co wiem w BB stazysci dostają tylko umowy zlecenie chyba, że ktoś się zwolni - wtedy faktycznie mają szansę na umowę o pracę, ale najczęściej i tak na umowie są operatorami produkcji - 'żeby nie wzrastała kadra biurowych'.
Nie wiem jak w Sosnowcu.
Pozdrawiam.
tomek 2016-03-13 20:55
Witam, wiadomo ile można dostać za staż w Magneti ?
1
jawiem 2016-03-19 08:01
1500 zł netto
były pracownik 2016-04-09 20:45
są przyjęcia tylko przez pośrednika pracy Adecco ,umowy tylko na m-c przedłużane co m-c!!!zarobki porównując do wykonywanej ciężkiej pracy bo taka tylko na was tam czeka ,,w/g mnie szału nie ma,około 12 netto/h,praca przy maszynach monotonna,hałas,wióry w oczach ,, w Bielsku spokojnie zarobicie podobne kwoty w mniej uciążliwych warunkach na normalnej umowie a nie tymczasowej,,szczerze tak to wygląda,,,w skrócie
2
pracownik 2016-05-07 07:19
dodam że kierownika pi,,cucha za sam wygląd powinni ukarać karą grzywny i odsiadką min.5-ciu lat w zakładzie zamkniętym,po prostu swoim zachowaniem i wyglądem przypomina mi SS-smna i mordercę w jednym człowieku,i bądz tu uśmiechnięty w pracy,
1
pitr 2016-05-09 08:34
Witam.Jak praca namagazynie?
pitr 2016-05-09 10:28
pewno kurs operatora wózków widłowych.
były pracownik 2016-06-01 09:36
nie warto się w tej firmie starać,uczyć, bo polityka tego zakładu jest taka że z jakiś powodów(tylko góra wie jakich)zwolnią cię z dnia na dzień ,,,mowa oczywiście o pracownikach Adecco,szkoda nerwów,czasu i zaangażowania oraz sił w tą "firmę",według mnie praca dobra dla ludzi szukających czegoś na krótki czas 2-4 m-ce o ile nie zwolnią wcześniej,ogólna opinia dla tego zakładu : NIE POLECAM!!!
6
3 2016-06-22 15:37
no jeśli szukają kogoś na takie stanowisko jak przykładowo Pracownik Działu Marketingu to wątpię żeby to był dobry okres jak to się okaże super fachowiec - Znajomość programu SAP jak jest wymagana to na pewno na dłużej
Aligator 2017-01-12 19:27
Praca w miare , normy dosyc wysokie i wcm atmosfera nie najgorsza na spawalni a łysego pseudo majstra radze omijac szerokim łukiem . Bo to kawał hama i prostaka powinien na maszynie tyrac a nie zrec w majstrowce i tylko grac na komorce. Na obrobce przyjemna praca nikt nie miesza i sie nie czepia. Zwiazki w polowie skorumpowane nigdy njc nie wywalcza. Grupowa podwyzka 35 groszy brutto chyba po 5 latach dostali robole.
1
asdF 2017-01-22 05:33
Pracowałem tam rok czasu i powiem pamiętam jak dziś słowa p. Brody jak się przyjmowaliśmy: pytał kto polecił nam taki ch**wy zakład i że wita nas w piekle. W sumie nie było tak źle chociaż niektórzy ludzie byli naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cy nie dośc że naćpani gonili to sami dźwigali sobie normy tak np robiąc z gościem na montażu jest awaria to idiota tego nie wpiszę bo może to odrobimy hehe w końcu mnie który [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e mi nie zależy na pracy bo nie odrabiam awarii a czy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moja wina że maszyna się zepsuła. W sumie podpierdalaczy tam jest dużo ale dla mnie działali w sumie na korzyść co mnie ktoś podkablował dostawałem coraz to lepsze fuszki :)
Jędrek 2017-01-26 20:18
3 lata , a potem noga - doopa - brama
o.n.a. 2017-03-03 17:31
Witajcie. Szukam pracy w kontroli jakości (mam doświadczenie). Przyjmują u Was dziewczyny?
Spawacz 2017-03-06 16:51
Ogólnie spoko jeśli masz ( usunięte przez administratora ) to sie utrzymiesz w firmie jeśli sie starasz to cie zwolnia. Podwyżek brak a roboty dokładają bo pan P.B chce sie wykazac i robi karier na czyichś plecach jesli masz cos innego na oku to sie tu nie pakuj
On 2017-03-27 18:40
Omijajcie ten zakład z daleka!! Mobbing na każdym kroku. Zero szacunku!
1
Takaona 2017-03-30 16:21
Witam.
Jestem zainteresowana pracą w MM. Proszę napiszcie mi jak tam są tarktowane kobiety?
Słyszałam że starsznie dyskryminują kobiety,że brygadziści nie chcą u siebie na lini żadnych "bab".
broda_cz 2017-03-30 17:35
nie cackaja sie :/
nowy95 2017-04-04 17:55
Cześć.
W adecco zaproponowali mi pracę na spawalni. A potem juz bez agencji za pol roku czyli umowa normalna. Zarobki ok, bo mam blisko to nie licze dojazdow. Ale chce się dowiedziec jak wygląda praca i jak atmosfera. Widzę że opinie różne, ale jak wszedzie. Brat ze 3 lata temu tam pracował i był zadowolonych ale się musial przeprowadzić.
Wiec jak jest na tej spawalni, czy to bardzo brudna praca, męcząca? Podobno są normy, ale praktycznie każdy to zrobi jak chwile porobi i się nauczy. Czy jak wolny dzień potrzeba wziąć to bez problemu? Nadgodziny są? Obowiązkowe czy jak ktoś chce?
mirek r. 2017-04-05 09:40
jest super, zapraszamy
2
Przyjęli czy nie-przyjęli 2017-04-05 15:29
Niedawno miałem spotkanie rekrutacyjne.Dziwne testy na sprawność manualną.
1
nowy95 2017-04-05 19:39
a konkretnie o to co pytam dowiem się? z góry dzięki
gość 2017-04-12 22:00
Zgadza się.
ZadowolonyInaczej 2017-04-13 07:11
Zapraszamy.Ostatnio jest niedobór pracowników więc na bank się dostaniesz. Zobaczysz jak to jest pracować na lini 500 :)
AQA111 2017-04-26 02:54
DYREKCJA RATUJE SIE UKRAINCAMI..A WIADOMO ONI PRZYJMA KAZDE WEARUNKI.
AQA111 2017-04-26 02:56
WCM TO PROSTA DROGA DO ZJEBANIA FIRMY..PEWNIE JUZ NIEDLUGO...
AQA111 2017-04-26 03:00
JA OCENILBYM NA SLABOM 2..ALE TO MOJA OPINIA..PRACOWNIKOM CHCE SIE PRACOWAC ALE DYREKCJA MA TO W DUPIE..W GLEBOKIEJ...!!!
AQA111 2017-04-26 03:01
MULARCZYK!!NIE POWIEM BÓJ SIE BOGA!!!BÓJ SIE PRACOWNIKOW CO CIE NA TOCZKACH WYWIEZA!!!
AQA111 2017-04-26 03:04
W CALEJ ROZCIAGLOSCI ZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCA...
broda_cz 2017-05-06 17:58
Jak to jest ze pracownik produkcji zgłasza kilka sugestii które są przyjmowane i realizowane a potem nagrody płyną do ustawiaczy i dalej. Czemu ten z produkcji nie dostaje nic a grupa wzajemnej adoracji dzieli się kasa między sobą.
Albo taka polityka firmy ze gość pracuje dwa lata przez agencję a oni nie dają umowy wiec się zwalnia a dla nich lepiej znaleźć kogoś nowego. Uczyć szkolić oc nowa zamiast zatrzymać dobrego pracownika. Taka polityka to kpina.
GupiRyś 2017-05-06 18:17
Już niedługo dyrekcję hali 41 na taczkach wywiozą kitajc. Prezes zniszczył firmę i ludzi. Jego śmieszne oszczędności które każe ludziom wymyślać to jest jakaś kpina. Oraz 17 sugestie na rok to ich cel. Oceniając pracownika a ostatnim miejscu jest jego wynik pracy a na pierwszym oczywiście ilość sugestie. Najlepsze ze wszyscy z wysokich stołków nagle zaczynają się zwalniać (szef logistyki, szef finansów itp). Ciekawe jak wytłumacz braki w detalach gdzie w systemie widnieją w kilku tysiącach a na magazynie ich nie ma.?Brak podwyżek i brak poszanowania pracownika to standard firmy. Staremu dalej się wydaje że na twoje miejsce jest 30 chętnych za bramą. Realia są takie że adeco odchodzi nawet już po jednym dniu. Brakuje ludzi tym bardziej ciekawe jak zapełnić lukę w lipcu po elektronika z UR.Zaklad będzie leżał i kwiczał bo już nikt z głową na karku nie zostanie w utrzymaniu ruchu tylko dziadki na okresie ochronnym (mistrz hebla). Ogólnie kiła i mogiła trzeba uciekać bo lepiej nie będzie.
4
Mar 2017-05-17 23:24
Jakie zarobki na start ur?
dudus 2017-05-20 10:42
Mar omijaj ten zaklad jak najwiekszym łukiem a w szczegolnosci ur zero weekendow a co do hali 3d to nie ma miesiaca gdzie doswiadczeni starzy pracownicy sie nie zwalniali ale coz taka polityka firmy zero indywidualnych podwyzek bo nigdy na to nie ma kasy ale cele montazowe 3 razy do roku przestawiaja to na to kasa jest jak dyrekcja dalej tak bedzie postepowac z ludzmi to za jakis czas nie bedzie mial juz tam kto pracowac i drzwi zamkna na klucz pozdrawiam ludzi pracy MM Bielsko
1
Mario 2017-05-22 21:44
Zarobki z magneti ur plus week 3 tys?
Dupi 2017-05-22 21:47
Zaczynam prace w magneti na ur nie adeco ile dostane z weekendami 3 k?
dramat 2017-05-25 09:24
dramat i patologia!maszyny sie sypią ,wszędzie brudno i niebezpiecznie a pracownicy są zastraszani i zmuszani do pracy w bardzo uciążliwych warunkach 14 h dziennie !!!!MOZNA TYLKO 8H!!!!! DRAMAT DRAMAT
3
broda_cz 2017-05-25 10:53
a przecież nie można nadgodzin jak się ma normy przekroczone a oni wiedzą o tym? przecież to pip zaraz będzie miał ręce pełne roboty.
jak brakuje ludzi to czemu z biura kto na 4h nie przyjdzie?
2
wkonczony 2017-05-26 18:26
Znów jestem (usunięte przez administratora) po nadgodzin ach. Kurde il można, kolejny raz w tym miesiącui tygodniu.
1
jak zyc 2017-06-23 13:05
Idzie się zajechać. Robota dla mongołów. Ustawiaczom czasem sie zachce pomoc a czasem nie. Robić swoje i nie gadać tylko zasuwać.
2
pracownik 2017-06-25 12:22
jakie sa zadania na testach ?
PYZDRA 2017-07-06 19:03
Laszczak to pała prezesa z 41 !
8
Robolek 2017-07-12 10:05
Spokojnie można znaleźć lepszą i lepiej płatną pracę w Bielsku. Straszny mobbing, presja i tyranie na nadgodzinach. Do majstra celebryty to bez kija i dyktafonu to nie podchodzić. Wolne? A po co ci? Podwyżka indywidualna? Zapomnij. Ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wszystko, zgodnie z maksymą zakładu Wykorzystamy Cię Maksymalnie. Związki teoretycznie istnieja, faktycznie to chyba tylko po to żeby składki ściągać.
8
Natalia 2017-07-22 14:13
@Robolek w jakim sensie czujesz się wykorzystany? Nie otrzymujesz wynagrodzenia, które masz zagwarantowane w umowie z firmą? Możesz napisać więcej o tym, co masz na myśli?
Spawacz 2017-07-24 20:04
Podnoszenie norm zwieksza zysk firmy a brak jest podwyżek to to nie jest wyzysk ?
1
jeden z dziesięciu 2017-07-25 17:51
Nie jest tak źle, a przyszły rok będzie naprawdę złoty. Na pewno trochę złotych sypną na podwyżki - bez dwóch zdań - to jedyne uzasadnione narzędzie, żeby naprawić słabnące morale w MM. Po podwyżkach już z lepszymi nastrojami przyjdzie nam walczyć o złoty medal WCMu - te zadanie stoi przed niesamowitą kadrą inżynierską z koordynatorem i kierownikiem magazynu na czele - mam nadzieję że nam się uda, głównie dlatego, że złote zakłady przechodzą raz do roku audyt.
Nie narzekajmy tyle i budujmy dalej potęgę marki MM.
1
ass 2017-07-27 16:36
kiedy podwyzki
1
Reed 2017-07-30 12:32
Oszuści. Rekrutację prowadzę przez adecco, na rozmowie kwalifikacyjnej poinformowali mnie o wysokości wynagrodzenia oraz dodatkach czyli premii kwartalnej oraz że dostanę po przepracowanym miesiącu mydła soki itd. W pracy już okazało się że premia jest ale po przepracowanym roku ale to nie wszystko bo umowy jakie daje Adecco nie obejmują nawet pełnego miesiąca !! Dostaniecie umowę na miesiąc bez jednego dnia co znaczy że można tam pracować dwa lata i z premii wynoszącej 1200 nie dostaniecie nic albo w najlepszym razie na waciki.
2
Natalia 2017-08-13 14:42
@Reed a nie ma możliwości bycia zatrudnionym w Magneti Marelli przez zakład pracy, a nie przez agencje pracy? Często firmy korzystające z usług agencji pracy, oferuje pracę "pod zakładem" najlepiej sprawdzającym się pracownikom. Jak to działa w tym miejscu?
Reed 2017-08-16 22:11
@Natalia . Z tego co mi wiadomo przejmują niektore osoby ale większość (głównie z produkcji) pracuje przez agencję po półtora lub dwa lata i dopiero przechodzą pod zakład :-)
Natalia 2017-08-23 11:28
@reed dobrze, wiedzieć, że istnieje taka możliwość. Czy przejście bezpośrednio pod Magneti Marelli skutkuje zmianą warunków pracy, a co za tym idzie podwyżką? Warto wiedzieć, czy jest się o co starać na starcie.
Zostaw swoją opinię o Magneti Marelli - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli