Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Decathlon

Pracowałeś w firmie Decathlon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
narciarz - 2014-12-10 12:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wieccie jak to jest pracowac na dziale z nartami , tam chyba sie ubran nie uklada. wiem, ze praca czasami potrafi byc ciezka, ale to juz od znajomej ktora kiedys mi o tym opowiadala - trafilem moze na zla osobe ale mowila ze czasem potrafia duze paczki przychodzic i wtedy jest duzo pracy. macie cos jeszcze o tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2014-12-24 15:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to nie można na przykład wybrać sobie jakiegoś działu, w którym chce się pracować konkretnego? czy o co chodzi dokąłdnie w tej opinii powyzej bo nie bardzo rozumiem? wydaje mi sie , że każda praca ma jakieś wady i zalety tak samo jak wybierSZ DZIAŁ, W KTÓRYM CHCESZ PRACOWAĆ, W JEDNYM ROBISZ OT A W DRUGIM TAMTO.
zdjecie uzytkownika
panna orbita - 2015-01-07 19:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też się przymierzam żeby w Decathlonie powalczyć o pracę, ale nurtuje mnie do jakich działów i na jakie stanowiska prowadzone są obecnie rekrutacje? chętnie wyślę cv i list motywacyjny ale oczywiście strzał musi być w środek tarczy więc musze wiedzieć na jakie stanowisko i na jakich warunkach bym startowała, prawda?
zdjecie uzytkownika
chaoos - 2015-02-09 17:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Zostałam wyrzucona z sklepu, mimo iż jestem pełnoletnia i nie zrobiłam nic złego. Jedna z pracownic zażądała ode mnie dowodu osobistego, jako potwierdzenie mojego wieku, ponieważ testować sprzęt mogą, tylko osoby po ukonczeniu 18 roku zycia, więc odłożyłam sprzęt na miejsce i nie okazałam dokumentu, dlatego, że został on w portfelu, ktory znajdowal sie w torbie, ktora byla w szafce na parterze sklepu, więc stwierdziłam, że pójdę obejrzeć inne sprzęty bez testowania, po prostu OBEJRZEĆ, a po chwili usłyszałam komunikat od ochroniarza,że mam opuścić budynek! to jakiś żart! pier*ole ten zaj*bany DECATHLON!
zdjecie uzytkownika
staly klient - 2015-02-17 19:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam nie polecam wrecz odradzam decathlon w czestochowie,poczesna obok auchanu pan maciej o. Jest niby kierownikiem a tylko za pannami sie ugania zamiast zajasc sie praca i granien w babinktona niemily osobnik mysli ze jest gwiazda a sklep obsluga nie na swoim miejscu. Brak kompetencji. Porazka. Pan m odejdzie to moze jakies pozadki tam beda.
zdjecie uzytkownika
bogna - 2015-03-09 14:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie no, ja uważam, że decathlon jest na prawdę w porządku miejscem, bo i rzeczy sportowe które mają w swojej ofercie są naprawdę w porządku jakości, nie mówiąc już o tym, że cena jest też naprawdę bardzo przystępna. A nawet jeśli chodzi o pracę tam, to jest przecież dla studentów idealna, wymiar godzin jest dopasowany do możliwości danego pracownika, ja jak najbardziej polecam bo pracowałam
zdjecie uzytkownika
łukasz n. - 2015-03-16 11:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wczesniej byl opisywany decatlon czestochow, 100% zgadzam sie, zastanawiam sie co za debil zatrudnil pana Macieja oc. Chyba tylko dla tego ze bzyka wszystko co sie da znajomi sie smieja ze nawet kolesi w robocie, lepiej niech gra w tego babinktona, Pieprzy tyljo ze ma narzeczona ciekawe haha
A nie polecam nikomu pracowac z tym czlowiekiem mega kanalia, obrzydza tylko sklep W ktorym pracuje dziwie sie ze jeszcze nikt sie nim nie zajol pyka w warszawie dyrektora hahah
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-03-16 11:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś coś wie o pracy w decathlonie w Lublinie, chodzi mi o nowo powstający przy Jana Pawła II.Czy w ogóle mają tu szanse osoby koło 40-stki?
Bardzo proszę o informację i z góry dziękuję:)
zdjecie uzytkownika
konradoo - 2015-03-25 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba bardziej mają szanse osoby starsze z większym doswiadczniem w prayc niz małolaty po studiach @wiola, przynajmniej ja tak wnioskuje patrząc na własne doswiadczenie w temacie. Dajcie znać czy faktycznie tak jest u nich, ze stawki to są ustalane na samym końcu rozmowy? bo dla mnei to kluczowa kwestia raczej.
zdjecie uzytkownika
Lion - 2015-04-14 01:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Największe problem decathlona jest taki, że produkty, które są dobre to mega szybko znikają z półek. Jeden ze sklepów gdzie cośtakiego można spotkać jest jak zbawienie.
zdjecie uzytkownika
zulugula - 2015-04-25 11:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [decathlonczyk - 2013-05-12 22:22:50]:
Za 3 mln to nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bym przewracał.
zdjecie uzytkownika
radzio - 2015-04-28 18:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, u mnie w Gliwicach poszukuja do Decathlona magazynierów bez doświadczenia, sa dwie oferty - dział ramp i wysokie składowanie, może wiecie na ile orientacyjnie można liczyć?
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2015-06-17 18:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Deca Targówek 4 miesiące.
Praca fajna..do czasu.
Od lipca (niestety!) przyszedł nowy kierownik Adam K.i ...było coraz gorzej. :(
Chciał mieć wysokie obroty na dziale,a sam był człowiekiem niskich lotów.
Nie znał podstaw zarządzania ludzmi..a przyszedł jako :KIEROWNIK SEKTORA ;/
To była masakra !!
Ogólnie praca dobra dla studentów,chcących sobie trochę dorobić.
Warto wziąć pod uwagę,że zarobki nie są wysokie..600 zł na pół etatu.Ale na wydatki studenckie jak najbardziej OK :)
Ale my mieliśmy akurat fajną ekipę,zgrani ludzie,wychodzilismy do maca w czasie przerwy ,nie mogę na tych ludzi narzekać. :)
Jednak,warto wziąć pod uwagę,aby osoby na stanowisku kierownika,byli bardziej zmotywowani do pracy,i powinni mieć swobodę w kontaktach z ludzmi,a nie być osobami oschłymi,nieumiejącymi się poprawnie wypowiedzieć po polsku.:)
Adam K.-kierownik działu akcesoria w Deca Targówek psuł opinię swoim byłym i terazniejszym pracownikom,myśli chyba,ze jest niezastąpiony.




zdjecie uzytkownika
urni - 2015-06-17 22:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Decathlon jak na wielką firmę przystało ma do zaoferowania wiele miejsc pracy na terenie naszego kraju. Można wybierać pomiędzy: Sprzedawcą w Lublinie, Szczecinie, Sosnowcu, Słupsku, Koszalinie, Krakowie oraz Bielsko - Białej; a także jako kierownik sektora logistycznego, magazynier wysokiego składowania, pracownik zespołu logistycznego w Gliwicach
zdjecie uzytkownika
bydgoszcz - 2015-07-02 22:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przedszkole. Tak można podsumować 'kadrę', mimo, że jestem mniej więcej w tym samym wieku. Brak jakiegokolwiek ogarnięcia, w jakiejkolwiek kwestii. Banda dzieciaków nie mająca pojęcia co robi. Na jednorazowe zakupy ok, na pracę: dla nieogarniętych studentów spoko, dal tych myślących nie bardzo, dla reszty świata - odradzam.
zdjecie uzytkownika
karolinka - 2015-07-18 01:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, myślę że nie znasz się narzeczy, jakby był taki chaos jaki opisujesz to by się szybko rozsypali i zysków by nie było. natomiast jak widzę ten sklep się nieźle trzyma a mam porównanie w kilku miastach. co więcej, jak widzę jest mnóstwo nowych ofert pracy i kolejne rekrutacje więc firma musi trzmać się całkiem nieźle
zdjecie uzytkownika
martolla - 2015-08-22 00:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałam jakiś czas temu w Decathlonie w Szczecinie na Ustowie. Odradzam komukolwiek tam pracę. Miałam być odpowiedzialna za parę rzeczy, głównie za sprzedaż na pewnym dziale. Oczywiście okazało się, że jestem odpowiedzialna za milion innych rzeczy, takie jak rozkładanie dostawy, układanie tych rzeczy, pilnowanie zgodności z kodem (jest rozliczanie, jeśli coś się sprzeda źle np. za niższą cenę a nie daj boże za wyższą), drukowanie brakujących opisów, zamawianie i przyjmowanie klientom części, jako SPRZEDAWCA byłam również KASJERKĄ i do tego byłam odpowiedzialna w pewnych godzinach za przymierzalnie. Trzeba było latać za ludźmi, którzy zostawiali ubrania w przymierzalniach i je odwieszać na miejsca i nie jest to ważne, że to nie były ciuchy z mojego działu, a kompletnie nie wiedziałam gdzie co jest. Dochodzi do tego jeszcze pewien kierownik, Pani Dominika S, która uważała, że po 1 dniu pracy powinnam wszystko wiedzieć. Gdy ją raz zapytałam o pomoc w sprawie pewnego ciuszka czy jest on u nas dostępny i gdzie jest to odpowiedziała "no jest" i to było na tyle z rozmowy, zero pomocy dla nowych ludzi. Bardzo niemiły kierownik, przez nią już nie chciałam tam dalej pracować. Ogólnie atmosfera w pracy jest nieciekawa, dzieciaki w domach się nudzą lub przychodzą ze średnią ogarniętymi rodzicami, którzy nie zwracają na nich uwagi. Latają wszędzie, jeżdżą na hulajnogach, biorą się za sprzęt, rzucają piłkami po całym sklepie, ale oczywiście przecież klient jest najważniejszy i jak można uwagę zwrócić, jeszcze nic nie kupi. Typowy wyzysk dla ludzi. Współczuję ludziom, którzy muszą tam pracować, głównie to studenci, którzy przyszli, aby dorobić. Na rękę jest jakieś 800 coś zł, do tego dochodzi premia (mowa o pół etatu), czyli jakieś 900 zł na czysto. Lecz uwierzcie mi, że za takie pieniądze nie warto się męczyć i robić wszystko na raz, być w jednym sprzedawco-kasjero-układaczo-rozwieszaczo-magazyniero-pracownikiem. Też nie wierzyłam tym opiniom, które przeczytałam i twierdziłam, że tak źle nie będzie. Okazało się jeszcze gorzej. Ku przestrodze, jeżeli macie do wyboru inną pracę, to idźcie do niej!
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-08-22 12:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sądzę, żeby cała firma Decarhlon była tak zła, jak większość osób tutaj opisuje. To bardzo duża firma i na rynku istnieje już od wielu lat. Chyba trzeba wziąć poprawkę na to, że jednak co sklep to inni pracownicy i kierownictwo. Więc i atmosfera może być różna. A sklep jest profesjonalny, należy o tym pamiętać, tak sądzę.
zdjecie uzytkownika
kokol - 2015-09-30 13:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w jednym z warszawskich decathlonów przez 4 miesiące. Zaproponoano mi dłuższa współpracę, ale odmówiłem ze względu na studia. I z większością opinii tutaj nie mogę się zgodzić. Po pierwsze, spora część ludzi najchętniej chciałaby dostawać 12/h na rękę i nie robić nic (jak Martolla pisząca wyżej). Owszem, praca bywa czasem męcząca, szczególnie w weekendy kiedy klientów jest znacznie więcej (rozkładanie dostaw, sprzątanie po klientach, dbanie o to, aby wszystko było na swoim miejscu). jak każdy dostałem 1/2 etatu, 900 brutto + ew. premie. i przez te 4 miesiące, średnio mi wyszło 10,5zł/h na rękę. To już i tak przy maksymalnej premii. niech sobie każdy sam odpowie na pytanie, czy to dużo, czy mało. Dla studenta chcącego dorobić sobie trochę na wakacje, OK. Trafiłem na zajebistą ekipę ogarniętych ludzi. Tak samo kierownik sektora, pomocny, który trakotwał pracowników na równi ze sobą. Oczywiscie zdarzali sie kierownicy i inni pracowanicy sfrustrowani wszystkim, czepiający się o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale to już jest ich własny problem. Na plus na pewno elastyczny grafik - pracujesz kiedy chcesz, w jakie dni chcesz, w jakich porach dnia. Na pewno po tych 4 miesiacach praca zaczyna byc po prostu nudna, robisz praktycznie to samo. Ludzie pracują po kilka lat, na pełny etat... Po 3 miesiacach, dostajesz umowę na czas nieokreslony/określony, 950 brutto. Ledwo 50zł więcej i to brutto, a obowiązków i odpowiedzialnosći nagle przybywa. To jest żałośnie śmieszne. Ale podobno polityka płac ma się zmienić na lepsze.
Bardzo dużo zależy od pracowników i kierowników w danym sklepie. Jako "pierwsza pozycja w CV", myśle ze praca w deca jest ok.
zdjecie uzytkownika
1239 - 2015-09-30 16:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kilka miesięcy temu natknąłem się w internecie na oferty pracy od firmy Decathlon Sp. z o.o. poszukiwali oni osób na stanowisko sprzedawcy w Piasecznie, finansowego kontrolera sklepu, stażysty w dziale finansowym, pracownika zespołu logistycznego w Warszawie i Gliwicach, jak myślicie czy będą wkrótce znów kogoś rekrutować..
zdjecie uzytkownika
Renata - 2015-10-03 17:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,uważajcie na firmę dechatlon ,która twierdzi ,że wysyłam bony ,za zebranie punktów a ich nie wysyła ,meila bynajmniej z takim kodem do bonu nie dostałem ,jak były bony papierowe problemu nie było .Próbuję od dwóch tygodni ,wyjaśnić sprawę ,jedna ich odpowiedź bon był ważny do 7,09 ,tylko jak go miałem wykorzystać jak firma dechatlon mi go nie przysłała .
zdjecie uzytkownika
student - 2015-10-30 19:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Zajrzałem tutaj, żeby poczytać trochę komentarzy odnośnie zatrudnienia w decathlon. Na pewno można się tutaj rozwinąć. Słyszałem ostatnio że pojawiły się u nich oferty pracy m.in na kierownika sektora. Na pewno fajna opcja dla studentów, ciekawe tylko jakie są średnie zarobki bo tego nie określili, wiecie może? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oki - 2015-11-22 21:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolinka - 2015-07-18 01:16:51]:
@ karolinka
Zatem odpowiedz sobie na pytanie, jak to jest że ciągle jest mnóstwo ofert pracy... o czymś to też świadczy
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-11-23 00:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oki nie zawsze świadczy to o wielkiej rotacji związanej z kiepskimi warunkami pracy, bo domyślam się, że to właśnie miałeś na myśli :) Decathlon otwiera coraz to nowe sklepy, dodaje działy, więc nic dziwnego, że ciągle ludzi szukają. Teraz na przykład zamieścili bardzo ciekawą ofertę na managera ds. finansowych w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
martusia - 2015-11-25 03:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i to stanowisko niesie za sobą ogromny prestiż, więc pewnie sporo chętnych będzie się zgłaszać do nich
zdjecie uzytkownika
klok - 2015-11-27 12:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale na pewno na stanowisku managera beda poszukiwac osoby ktora ma spore doswiadczenie i umie wprowadzic nowe ciekawe rzeczy ktore przykuja uwage klientow
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-11-29 16:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klok ma racje i wydaje mi się, że nie biorą tutaj nikogo kto się na tym nie zna, bo napisali w ogłoszeniu że potrzebują ludzi, którzy maja min. 2 lata doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
majeczka3 - 2016-01-07 13:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no też zależy od stanowiska chyba @maja, no wiadomo że jak teraz kogoś szukają na kierownika sektora logistycznego to trzeba mieć kierunkowe wykształcenie w tym temacie
zdjecie uzytkownika
kjhgtf - 2016-01-09 16:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@majeczka3 noo tak ale nie tylko, bo maja takze inne ofert pracy, na przyklad na kierownika sektora logistyczznegow Gliwicach oraz sprzedawcy w Sosnowcu
zdjecie uzytkownika
kinia - 2016-01-11 19:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że maja kilka naowych ofert pracy byłam ostatnio w salonie w Gliwicach na zakupach, pytałam czy nie poszukuja pracowników, dostałam odp,że nie,a jednak widzę, że jednak szukają
zdjecie uzytkownika
toren - 2016-01-13 23:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to nie zatrudniają oni na zwykłego pracownika, czy też sprzedawcę tylko na kierownika, a co za tym idzie wymagania są z goła inne, większa selekcja.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-01-16 16:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@toren, to zalezy gdzie, dla przykładu widziałem, że w Sosnowcu szukają sprzedawców, w piasecznie pod Warszawą zresztą też. Tylko to zazwyczaj zatrudniają na umowę o pracę na 1/2 etatu, ale jest multisport i opieka medyczna.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2016-01-18 01:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem, że szukają również sprzedawcy w Decathlon Targówek.
Tak jak koledzy wyżej napisali. Wszystko zależy od ludzi, z którymi się pracuje.
Jeżeli chodzi o samą pracę, to warto tam pracować, przynajmniej przez jakiś czas. Osoby nieśmiałe mogą się otworzyć na ludzi, skutecznie podnosić umiejętności perswazji. Firma oferuje różne szkolenia w zakresie sprzętu jak i danego sportu.
Co do obowiązków to rzeczywiście jest ich dużo. Najważniejszym jest dynamizacja handlu, dbałość o ekspozycję, wykładanie towaru. Czasami w pracy było nudno, innym razem szczególnie w weekendy, praca była nie do przerobienia. Płaca marna, bo na start najniższa krajowa, ale przynajmniej była umowa o pracę, świadczenie medyczne i benefity( karta multisportu). Zgodzę się z resztą, jeżeli pieniądze sie nie zgadzają, to trzeba szukać innej pracy, ale dla studenta praca jest wystarczająca na początek :)
zdjecie uzytkownika
somelier - 2016-01-18 19:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Michał dzięki! komentarz jak dla mnie pisany! rozglądam się za pierwszą pracą i chociaż najchętniej schowałbym się za biurkiem w papierach to chcę sie przemóc i nauczyć pracować z ludźmi, przed czym mam opory. z tego co mówisz umowa o pracę, benefity, dobra atmosfera. wysyłam cv, dzięki jeszcze raz! :)
zdjecie uzytkownika
bom - 2016-01-20 12:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Decathlon ponad 8 lat na różnych stanowiskach, w kilku lokalizacjach. Bardzo polecam tę firmę wszystkim młodym ludziom, którzy chcą się czegoś nauczyć, lubią współpracę z innymi i sport. Firma daje dużo możliwości działania i rozwoju, stawia na samodzielność. Atmosfera pracy jest niepowtarzalna, z perspektywy czasu myślę, że ta praca to było dla mmie przedłużenie studiów - zabawa i nauka. ;-)

Zarobki - niskie dla ludzi, którzy po prostu pracują i nie wyróżniają się niczym. Dlatego nikt nie trzyma się tej pracy na siłę, wiele ludzi odchodzi, rotacja jest duża. Z drugiej strony dla ludzi, którzy idą do przodu, uczą się i mają wyniki, podwyżki są co roku, przyznawane procentowo niezależnie od stawki więc po kilku latach wynagrodzenie jest konkurencyjne.
zdjecie uzytkownika
Wiklos - 2016-01-20 19:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bom no bo w tej firmie atmosfera jest bardzo fajna. W większości pracują tam sami młodzi ludzie, którzy też się uczą i interesuje ich sport. Fajnie, że są możliwości awansu czy podwyżki. Złożyłem dziś CV do nich na sprzedawcę w Sosnowcu. Jest karta multisport i elastyczne godziny pracy, by można to było pogodzić np. ze studiami.
zdjecie uzytkownika
noser - 2016-01-21 00:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej
Ja dzisiaj też wysłałam swoje CV na Sprzedawce dzial jazda konna. Szczerze mówiąc chciałabym tam pracować. Obecnie chodzę tam na zlecenia z INcpraca na sprzedawce. Jest w porządku, nie ma jakiś dzikich tłumów. Bardzo pilnowany jest czas pracy, czyli koncze o 15, to zmieniam ze kasa zamknieta i wiecej ludzi nie obsluguje. Tak samo jest i początek pracy trzeba być punktualnie. Może wie ktoś jak przebiega rozmowa o prace? i jakich pieniedzy na rękę na dzień dzisiejszy mogę się spodziewać ?
zdjecie uzytkownika
haji - 2016-01-22 19:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [noser - 2016-01-21 00:06:13]:
Decathlon to po prostu dobre miejsce dla fanatyków sportu. Obecnie znajdą tam coś dla siebie osoby związane z naturą, bo do tego działu poszukują od wczoraj
zdjecie uzytkownika
wow - 2016-01-28 12:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O matko! Ile marketingu szeptanego powyżej!
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-01-28 20:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja też tak uważam @haji bo narzeczona tam pracowała, teraz już nie pracuje, ale właśnie tą firmę, gdzieś tam przy Ikei pod Warszawą uważała za najlepszą
zdjecie uzytkownika
Katia - 2016-03-03 11:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna (dział fitness i biegani)? Może jest ktoś w stanie pomóc?
zdjecie uzytkownika
harry - 2016-03-04 09:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak to wygląda w realu @ roman da się pogodzić prace w Decathlonie i studia w ofercie na sprzedawcę w dziale sporty wodne w Płocku o tym wspominają , a Ty co myślisz warto spróbować?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2016-03-21 22:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zosia - 2015-06-17 18:22:49]:
Nie wiem jak, ale ja jako świeży pracownik zarabiałam na 1/2 etaty ponad 900 zł. Później zarobki były tylko wyższe. Pracowałam trochę ponad pół roku w Łodzi na dziale Bieganie. Względy silnie osobiste skłoniły mnie do rezygnacji, ale na prawdę na pensje tam nie mogę narzekać. Pracowałam połowę tego co w danym miesiącu jest do przepracowania, grafik ZAWSZE był dostosowany do mojej szkoły (technikum, więc zajęcia były codziennie!)
zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-03-22 09:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z Twojej wypowiedzi wynika @Magda, że warto szukać pracy w Decathlonie, też się uczę więc myślę spróbować, trochę martwi mnie to, że wymagają wiedzy o sporcie
zdjecie uzytkownika
ewamaria - 2016-04-01 14:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po paru tygodniach moja przygoda z tym marketem się zakończyła, gdyż tyle mi wystarczyło, by zorientować się iż sklep sportowy w niczym nie różni się od marketu spożywczego, ba nawet jest o wiele gorzej. Padło na dział rowery.Liczyłam na to, że nauczę się czegoś nowego i podszkolę umiejętności w serwisowaniu rowerów, jednak to co było mówione na rozmowie kwalifikacyjnej nijak się miało do rzeczywistości. Szkolenie miało się odbyć już w pierwszym tygodniu zatrudnienia, jednak ciągle zmieniano datę na bliżej nieokreśloną. Co skutkowało tym, że pracowało się bez pojęcia, robiąc z siebie idiotę przed klientami. Najlepiej byłoby dla nich, gdyby człowiek wszystko potrafił na wejściu i był tanią siłą roboczą. W dodatku ciągle sfrustrowany kierownik, narzekający, że nikt nie chce przyjść do pracy albo, że ludzie szybko odchodzą...może dla małolatów mieszkających z rodzicami, ta praca i odpowiedzialność jaką dostają jest fascynująca, ale dla kogoś kto ma wyższe ambicje zdecydowanie odradzam.
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-04-04 12:53:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, moim zdnaiem wszystko da się jakoś pogodzić, wszystko da się ułożyć i ugadać, bo generalnie jest to dość dobra sprawa, zmiany jakoś ogarniesz, spokojnie
zdjecie uzytkownika
paweł - 2016-05-07 20:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu chyba wielu zmian nie ma.. praca dość monotonna, ale pewna :)
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2016-05-28 19:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem ponad rok w jednym ze śląskich decathlonów jako sprzedawca.
Jeżeli jesteś młody, chcesz się rozwijać, mieć godne warunki pracy i lubisz sport to chyba nie ma lepszego miejsca. Decathlon to świetna firma, szczególnie dla studentów.

UWAGA! Jest jeden minus. Wszystko zależy do którego ze sklepów trafisz. Możesz trafić super dobrze na kierowników i ekipę lub bardzo źle (np. na kierowniczkę w wieku 22 lat bez doświadczenia, mająca wybujałe ego o sobie i w dodatku bardzo głupią, pyskatą, niewychowaną ;-)).

Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to po roku dostałem podwyżkę, za pół etatu plus miesięczna premia dostawałem tyle co kasjerki w Biedronce. Ale pracowałem też solidnie. Robiłem szkolenia, udzielałem się no i angażowałem w pracę (nie przesadnie). Dodam, że obowiązków jest mnóstwo i niestety później pensja jest i tak za mała. Dekatlon umożliwia również szybki awans ale musisz wykazać się "lekkim wypraniem mózgu" aby pójść dalej, jak w każdej korporacji ;-).

Czasami przychodzili ludzie, którzy angażowali się mniej ale wykonywali swoje obowiązki w sposób porządny i tacy pracownicy też są cenieni. Jest też dużo "korpoludków", którzy poza niebieską budką nic innego nie widzą. Tacy pracownicy mają największe szanse na awans. Dodam, że stanowisko kierownika to również ciężki kawałek chleba. Za marne pieniądze (pareset złotych więcej niż sprzedawca) musisz użerać się często ze sprzedawcami, którzy mają jeszcze mleko pod nosem i często włazić komu trzeba;-).

W moim wypadku dekatlon spełnił dwie role. Zarobiłem trochę pieniędzy oraz zdobyłem know-how najlepszych kierowników i dyrektorów.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
meg - 2016-06-08 11:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Decathlonie przez kilka lat w trakcie studiów, przez cały czas dzięki możliwości dogadania grafiku, nie miałam problemu z łączeniem studiów dziennych i pracy na 1/2 etatu. Co do atmosfery to jest różna w zależności od sklepu i ludzi na jakich się trafi. Na Zakopiance w Krakowie ekipa zawsze była mocnym atutem i czasami tylko dzięki świetnym ludziom dało się przetrwać nie raz bardzo ciężkie chwile. Co do ilości pracy... Też jest zależna od sklepu w którym się pracuje, przykładowo mało rentowne sklepy typu częstochowa raczej nie mają nawału klientów i rozwalonej ekspozycji dzień w dzień, więc tam praca jest lżejsza. Duże sklepy typu Zakopianka czy Targówek mają dużo więcej klientów, większy przepływ towaru, większe dostawy więc generalnie większy zapieprz (pensje niestety takie same jak w małych sklepach). Widziałam wiele 'świeżynek' w trakcie mojej pracy tam i po prostu nie każdy się do tej pracy nadaje, przede wszystkim trzeba być pracowitym, energicznym, potrafić szybko reagować, dobrze zorganizowanym no i najlepiej znać się na tematyce produktów, które się sprzedaje, wtedy i wyniki lepsze i klienci mniej wkurzeni. Jeżeli ktoś się nastawia, że idzie do pracy gdzie rozwiesi troszkę ciuszków z wieszaczka i postoi przy komputerze to nie ma sensu tam startować. Przynajmniej do Zakopianki gdzie cały rok jest zapieprz, ruch i ogromne dostawy (szczególnie latem). Co do zarobków - są niskie jeżeli ktoś się zamierza z tej pracy utrzymać, dla studentów ok. W ostatnich dwóch latach częściej było widać podwyżki także może powoli coś się będzie zmieniać w podejściu 'tych u góry'. Atutem są benefity: prywatna opieka medyczna za marne grosze, ubezpieczenie, na Zakopiance pracownicy po okresie próbnym mogą korzystać z bezpłatnego karnetu do fitness platinium i na squasha. Dużo jest też wyjazdów integracyjnych, imprez, ect. także można się fajnie zżyć z ekipą. Do dużych minusów należy często nieinkompetentne kierownictwo, które niejednokrotnie dysponuje mniejszą wiedzą niż pracownicy z dłuższym stażem i niejasna ścieżka awansu, tzn. jak się trzymasz z kierownictwem i wszystko Ci się podoba to szanse na awans masz, osobą mającym swoje zdanie gorzej jest się przebić (aczkolwiek też się to zdarza). No i dużo zmian, często bardzo niekorzystnych (bo jakiś Francuz miał wizję, że to będzie świetne rozwiązanie więc trzeba wdrożyć). Ogólnie praca na studia bardzo fajna, ale wymagająca ogarnięcia i męcząca fizycznie. Polecam tym, co ciężkiej pracy się nie boją, lubią ludzi i kochają sport :)
zdjecie uzytkownika
mej - 2016-06-18 08:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, na studia... ale jakbym chciała zostac własnie po studiach na dłużej na jakieś stanowisko? interesuje mnie kariera na dłuższa metę w tej firmie -ciekawe też czy zaczynając od kasjera mogą jakoś awansowac i piąć się w górę, kasjerów szukacie najwięcek chyba

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Decathlon!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Decathlon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert