Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Decathlon

Pracowałeś w firmie Decathlon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
viki - 2012-10-06 20:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio, aplikowałam na stanowisko kasjera i az kasjera i już na wstępie odpadłam, dostałam piekny mail...krótko mówiąc ze się nie nadaję i tu mam pytanie...może nie mam wykształcenia po fachu ale ważne ze uwielbiam góry, wspinaczki, nart, pracę z ludzmi a chyba o to chodzi w takiej pracy...wiec jak ktos na podstawie jakiegoś papieru może oceniać człowieka i nie dać mu żadnej szansy na zaprezentowanie się...co za c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y!!!
zdjecie uzytkownika
deka - 2012-10-10 09:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też dostałam takiego miłego maila ,że niestety kwalifikacje mam wysokie, lecz mój profil nie odpowiada oczekiwaniom firmy. a zatem jaki odpowiada ????????/ aplikowałam na kier. sektora - w handlu ponad 10 lat, 1 rok w sklepie ze sprzętem turystycznym, 4 lata jako kierownik.
chyba te oferty to ściema, firma ma tanią reklamę na portalach z pracą.
zdjecie uzytkownika
mati - 2012-11-09 11:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Decathlonie w 2009 i w 2010 roku i powiem szczerze że nie mogę narzekać.
Płacą uczciwie i na czas (to jednak francuska firma, inna kultura) a że mało płacą tylko wynika ze stanowiska jakie tam zajmują większość ludzi czyli zwykły sprzedawca. Jeżeli chcecie więcej zarabiać to po prostu studiować i znajdować pracę jako przedstawiciel handlowy...
Jeżeli ktoś chce sobie dorobić trochę kasy (w sumie najbardzie to studenci) to polecam tą firmę.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sss - 2012-11-17 14:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cóż nie ma co się dziwić jej nie kompetencji skoro została kierownikiem z doświadczeniem kasjerki i zaledwie pół rocznym na sektorze. W dodatku awansowała z malutkiego sklepu, w którym nic się nie dzieje na Targówek gdzie kręci się największy interes w pl. Nie mówiąc już o braku jakichkolwiek podstaw dotyczących zachowania kierownika. Od ubierania się jak lala na podryw a nie do pracy w sklepie sportowym po brak poprawnego wysławiania się (ah te seplenienie z kolczykiem w języku ;). Niestety wieść niesie, że aktualne szefostwo ściąga coraz więcej takich popierdół pozbywając się dobrych pracowników.
zdjecie uzytkownika
przypadkowy internauta - 2013-01-04 10:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś kto narobił tyle błędów może oceniać kompetencje innych?
:DDDDDDD
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-01-04 10:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patrząc na twoje umiejętności formułowania zdań, o inerpunkcji nie wspomnę to raczej nie spodziewałbym się niczego innego.
Poproś kogoś aby zweryfikował twoje kompetencje w odniesieniu do ambicji jakie wyrażasz....

Może najpierw trzeba popracować nad kwalifikacjami?

Powodzenia
zdjecie uzytkownika
KS - 2013-01-18 13:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,
jestem dość mocno zaskoczona tak wieloma negatywnymi opiniami nt pracy w Decathlon. Ja ze swojej strony napiszę jak to wygląda. Pracuję 1,5 roku. Na początku zaczynałam jako kasjer-sprzedawca, po 8 miesiącach przeniosłam się na dział w ramach projektu na kierownika sektora. Po kolejnych 4 miesiącach (w sumie już rok pracy) dostałam awans na kierownika sektora do innego miejsca i w tej chwili cały czas tutaj jestem.
Jak widać - awanse jak najbardziej zdarzają się w sieci Decathlon. Wystarczy chcieć, dobrze pracować i się wykazywać. I wcale nikomu się nie "podlizywałam" tylko pracowałam najlepiej jak potrafię. I jestem w trakcie studiów zaocznych z zarządzania, ukończyłam również inne.
Dodam, że w naszych sklepie jest znacznie więcej sprzedawców i kasjerów niż kadry zarządzającej, jesteśmy w dobrych kontaktach, wspólnie spotykamy się w ramach integracji pracowniczych jak i prywatnie, większość mojej ekipy studiuje dziennie i nigdy nie zdarzyła mi się sytuacja, by ktoś nie poszedł na ważne zajęcia, egzamin czy cokolwiek ze względu na pracę. Staramy się jak najlepiej dostosować grafik, a w razie urlopu na żądanie albo L4 sama przychodzę do pracy za swoich sprzedawców :).
Wypłata jest przeciętna. Nie jest źle, ale wspaniale również :). Na plus na pewno jest prywatna opieka medyczna (ponosi się tylko koszt podatku od niej - ok. 10zł), dofinansowanie do sportu, zniżki na produkty obcych marek i własnych, wyjścia działowe/sklepowe, za które płaci firma.
Na minus (przy pracy ks) - czasem duża presja, nawał obowiązków oraz dłuższe siedzenie w pracy, ale na tym też polega praca zadaniowa.
Umowa o pracę również jest atutem, a przede wszystkim możliwość rozwoju i nauczenia się wielu rzeczy, które mogą się przydać w dalszej pracy.
zdjecie uzytkownika
rtg - 2013-03-14 10:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A świstak siedzi i zawija ....
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-03-19 19:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nurtowało mnie to od jakiegoś czasu. Powiem tak, decathlon fajna praca dla młodych ludzi którzy chcą dorobić. Chcesz więcej, musisz być wyrachowany, iść po trupach do celu. Pisząc o kierownikach, nie wszyscy są "źli", oczywiście zdarzają się kwiatuszki. Wszytko zależy od dyra na którego trafia, a jest jeden PAN (we know who it is) który intensywnie promuje "lalunie". Pan ten wychacza sobie laseczki z którymi spotka się prywatnie, każdy wie w jakim celu, później te niewiasty zostają tzw. KS do czego się zupełnie nie nadają. Przychodzą ze sklepów w małych miastach, wyprowadzają się od rodziców, zaczynają swoje życie i woda sodowa uderza do głowy. Biorąc pod uwagę wizerunek jaki kreuje ta firma, zupełnie odbiegają od wartości i "normalnej" rekrutacji by nie pokonały. Jeśli chodzi o Dyrów, są lepsi i są gorsi, większość mężczyźni ok. 30 młodzi, bez zobowiązań, zmieniają miasta co 6-12 miesięcy. Bez czasu na życie prywatne, ciągle pod presją, dlatego też muszą się zadowalać sprzedawczyniami z których później robią KS, bo dziewczyny materialistki są, nic za darmo...

Amen
zdjecie uzytkownika
haha - 2013-04-06 23:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mistrz, sam bym tego lepiej nie ujął :D
zdjecie uzytkownika
decathlonczyk - 2013-05-12 22:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wszedzie ...
Ogolnie :Nie polecam!
prawo pracy ?nie w tym sklepie !!
wolne dni?- można pomarzyć, najpierw rozkaz planowania z gory potem dzień przed wyjazdem jak masz wolne dzwoni dyro i mowi jutro w pracy kazdy KS ...gleboko gdzies maja twoj czas wolny , odpoczynek , 10h ?dziennie !? jak siedzisz 20h to dyr ma to gdziesbo w koncu KS ma czas zadaniowy . Polecam wszystkim zmianę pracy!
Mi sie udalo ! i teraz jak patrze co sie dzieje w sklepach ciecia godzin , kierownicy zamiast robic swoje robia za kasjerow po kilka godzin , albo ukladaja skarpety ... super 3000 tys za ukladanie skarpet ;-) Chodze na zakupy do Reduty , takiego syfu w zadnym sklepie nie bylo nigdy . Znajomi ktorzy tam pracuja masowo szukaja pracy ... Dyrektor burak do kwadratu ... łamie prawo pracy , nie szanuje ludzi i podobno sam ciagle na " wolnym w waznych sprawach rodzinnych " no coz wspolczuje i naprawde polecam wszystkim zmiane pracy - na JULA , GO SPORT czy cokolwiek .
zdjecie uzytkownika
:) - 2013-05-28 19:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej dot. pracy w charakterze kierownik sektora w Decathlonie w Poznaniu. Totalnie niepoważni ludzie, brak poszanowania czasu innych. Twierdzili, że po tygodniu otrzymamy odpowiedź dot. wyniku rozmowy, a tu do tej pory żadnego kontaktu. Traf chciał, że akurat w tym czasie dostałem dużo lepszą propozycję pracy w ogólnopolskiej firmie. Jeśli chodzi o poważnych ludzi to nie warto zawracać sobie głowy. Kierownik i dyrektor to chyba pochopne nazewnictwo stanowisk w tym sklepie.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-21 01:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca od 8:00 czy od 9:00?
zdjecie uzytkownika
pracowałem5lat - 2013-11-06 22:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
długo pracowałem w Decathlonie i nigdy nie powiem, że było idealnie ale wspominam okres pracy za świetny start
ludzie, którzy piszą że wszystko słabo, wyzysk i kretyni to tacy, którym albo się nie udało albo chcieliby nic nie robić i brać siano
założę się, że nie piszą tego ludzie, którzy w życiu osiągnęli sukces, tylko Ci którym wiecznie nic nie wychodzi

zwróćcie uwagę, iż Decathlon zatrudnia ludzi (na stanowisko sprzedawców) którzy nie mają kompletnie żadnego doświadczenia w handlu (w większości firm tego chcą)

firma, jak każda posiada swoje wartości, na których podstawie rekrutują

trafiasz na różnych ludzi, są lepsi i są gorsi, ale to oni ją tworzą i stąd wynikają różne relacje

ja jako student dzięki pracy tam osiągnąłem na prawdę wielki sukces, udało mi się awansować kilka razy w ciągu 5lat i teraz dzięki zdobyciu ogromnej wiedzy w handlu ale i zarządzaniu biznesem pracuje na stanowisku dyrektora w dużej międzynarodowej firmie

jeśli nie wiecie to większość najwyższych stanowisk w takich firmach jak intersport, gosport, ikea. liroy m, jula, praktiker, media m, lidl itp zajmują ludzie, którzy pracowali w Deca i tam zdobyli swoje kwalifikacje

jeśli mówicie, że trzeba sie podlizywać i wchodzić pod stół aby awansowac to wiedzcie, że awanse są zatwierdzane przez osoby, które zajmują w firmie najyższe stanowsika, i nikt wchodząc pod stół swojemu przełożonemu nie jest w stanie awansować

co do przyjemnych rzeczy, to pomyślcie o polityce zwrotów, czy jakiś inny sklep oferuje Wam przyjmowanie gwarancji od reki i zwrot pieniędzy w kilka minut??? wiekszosc wogole nie chce slyszec o zwrotach gwarancyjnych albo biora towar na 2tygodnie a potem mówią ze nie uznaja gwarancji

podsumowując
jeśli jestś osobą, która nie boi się wyzwań, chce osiągnąc sukces, rozwijac się (szkoleń jest MNÓSTWO nie tylko "latanie z gaśnicą"... management funkcyjny, zarzadzanie czasem, rekrutacja osobowsci, rozwijam swoj biznes itp...)
i ni masz polskiej przypadlosci narzekania i obarczania innych za swoje niepowodzenia to polecam

pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
macdziabek - 2014-04-09 14:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
jestem zainteresowany pracą w decathlonie w Katowicach. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz. Jak to jest w wakacje? Czy można wziąć jakiś urlop na wyjazd czy trzeba robić całe wakacje? Albo jakby się zwolnić na sierpień a potem od września na przykład znowu.. Dałoby się tak ??
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2014-04-27 21:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarobki słabiutkie, od kilku lat stoją w miejscu. Pol etatu to okolo 725zl netto, o jakis wiekszy wymiar godzin bardzo ciezko, ewentualnie w wakacje, bo wtedy do sklepow przychodzi duzo klientow zarowno w tyg jak i w weekendy. Kadra kierownikow - to zalezy, wszedzie sa rozni ludzie. W moim sklepie mozna bylo spotkac calkiem sympatyczne jednostki i takie, ktorym firma doszczetnie wyprala mozgi....
Sama praca - dostajesz swoja dzialke w sklepie ktora 'zarzadzasz', czyli pilnujesz czy jest zapas, robisz przebudowy i ogolnie starasz sie krecic dobry biznes, z wynikow jestes rozliczany na rozmowie indywidualnej, doradzanie a przede wszystkim sprzatanie po klientach, calodzienny plac zabaw, dzieciarnia i ich rownie dziecinni rodzice zasuwaja po calym sklepie na hulajnogach, rowerach, zupelnie jakby nigdy wczesniej nie widzieli takich urzadzen!!! To wszystko w rytmie wrzaskow, piskow itp. Podwyzke mozna dostac raz w roku, jednak otrzymuja je nieliczni. Premie od sprzedanych artykulow, czyli trzeba sprzedac o 1-20% wiecej artykulow na dziale, zeby dostac premie, co zdarza sie z 5 razy w roku.Ogolnie nie polecam, a jezeli juz, to na chwile i to jezeli mieszkasz z rodzicami bo za 720 zl raczej ciezko sie utrzymac.
zdjecie uzytkownika
kargojan - 2014-09-02 18:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na początku dostaje się normalne zatrudnienie na etat czy jakaś połówka albo umowa zlecenie? co do stawek to już wiem chyba że w Katowicach się coś zmieniło to piszcie pliss
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-08 11:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jako zwykły pracownik masz umowę o pracę na 1/2 etatu. Tylko kierownicy i administracja są zatrudnieni na umowę w pełnym wymiarze czasu. Nieliczni pracownicy, z większym stażem, mają "zaszczyt" pracować na 3/4 etatu bądź cały. W decathlonie pracowałem jakieś 1,5 roku i powiem szczerze, że ciesze się, że się zwolniłem. Obowiązków dostawałem co raz więcej, a pieniądze te same. Smutno jest patrzeć, jak doświadczeni pracownicy zarabiają tyle samo jak osoby na okresie próbnym. Decathlon to typowa korporacja. Kasa, kasa i jeszcze raz pieniądze. Są cyferki, wyniki - hurra. Nie ma - zgnoić, bo przecież to twoja wina, że nie wyrabiasz się z pracą. a klienci nie mają pieniędzy. A co do wyrabiania się z pracą. Więcej pracy niż pracowników. Robisz milion rzeczy na raz, a potem pretensje dlaczego to i to nie zostało wykonane. Masz coś zrobić? Ok, ale przy nawale klientów, praca którą możesz zrobić w 1h robisz cały dzień. Klient jest najważniejszy, mimo że zawracaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie potrafią przeczytać dokładnie opisu. Są opryskliwi, bo im się należy, a ty możesz jedynie stać i się uśmiechać jak Cię klient "jedzie". Jakby zrobił kupę na środku alejki to kierownictwo by mu jeszcze medal dało, bo przecież nasz klient nasz pan. Jedynie co dobrze wspominam z pracy to, to że trafiłem na bardzo fajnych ludzi, z którym cały czas utrzymuję kontakt.
zdjecie uzytkownika
gimbus - 2014-10-13 21:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile moge zarobic jako sprzedawca w Decathlonie? Czy musze miec jakies doswiadczenie z danej dziedziny sportu? Szczerze mowiac znam sie troche na sporcie, ale nie jestem jakims wielkim znawca, po prostu szukam lekkiej pracy, a w takim sklepie chyba nie da sie przepracowac, oprocz nadgodzin oczywiscie?
zdjecie uzytkownika
gimbus - 2014-10-28 18:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszecie mi pracę w Decathlonie, w tym przypadku w Łodzi? praca z ekspozycją oraz dbałość o dostępność artykułów, doradzanie klientom podczas sprzedaży asystowanej, dynamizacja handlu, Nie można prostszym językiem???? Od kandydatów oczekujemy: czynnego uprawiania minimum jednego sportu zimowego, dyspozycyjności do pracy popołudniami oraz w weekendy. I może 24 na dobe mam tam siedziec?
zdjecie uzytkownika
wykladowca - 2014-11-05 18:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedzisz nie 24 a max 12h i to baaaaardzo baaaardzo rzadko sie zdarza. Z reguly pracujje sie od 4 do 8-10godzin. Z takim podejsciem juz na starcie polecam nie aplikowac! Dynamizacja handlu to wykonywanie czynnosci ktore przyczynia sie do wzrostu obrotow, sprzedaz asystowana to poprostu sprzedaz, od tego sa sprzedawcy, praca nad ekspozycja to w skrocie przebudowy dzialowe i sprzatanie tego, co rozwala klienci
zdjecie uzytkownika
haji - 2014-11-12 02:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gimbus - 2014-10-28 18:02:02]:
takie mają wymagania i co z tym zrobisz ? jeśli nie pasuje Ci oferta to przechodzisz na następną i szukasz dalej. Tak trudno to zrozumieć. jak nie decathlon to jest jeszcze masa innych sklepów w których mógłbyś się złapać... Jest biedronka, jest carrefour... tam nie będą wymagali od Ciebie aż tak wiele jak tu
zdjecie uzytkownika
Mors - 2014-11-26 09:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie najchętniej wszyscy by zajmowali kierownicze stanowiska, zarabiali po 10 000 miesięcznie i nic nie robili. Niestety, żeby coś takiego w dalszej perspektywie osiągnąć trzeba w młodszych latach solidnie zasuwać. Decathlon jest chyba taką firmą gdzie generalnie można liczyć na pomoc innych we wszystkim, więc dla średnio rozgarniętej osoby polecam firmę.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-12
Żródło: Gowork.pl
Słupsk
(pomorskie)
Zakres obowiązków-Pracując w określonym sektorze sklepu, doradzasz klientom - sportowcom, pomagasz w wyborze i starasz się sprostać ich potrzebom.- Zapewniasz wysoką jakość ekspozycji i dostępność produktów. Oferujemy: - pracę w młodym, dynamicznym zespole pasjonatów sportu,- elastyczny grafik,- umowę o pracę na 1/2 etatu,- szereg szkoleń,- możliwość rozwoju (awanse wewnętrzne),- prywatną opiekę medyczną,Szczegóły prof
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
tranz - 2014-12-03 16:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle, że na okresie próbnym mówią Ci do widzenia, bo nie zasuwasz jak zajączek. Wymagań coraz więcej, a tak naprawdę 90 % roboty to składanie ubrań. Nie wiem w czym podpadłem, ale za dwukrotne minutowe spóźnienie usłyszałem dziekuje.
zdjecie uzytkownika
narciarz - 2014-12-10 12:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wieccie jak to jest pracowac na dziale z nartami , tam chyba sie ubran nie uklada. wiem, ze praca czasami potrafi byc ciezka, ale to juz od znajomej ktora kiedys mi o tym opowiadala - trafilem moze na zla osobe ale mowila ze czasem potrafia duze paczki przychodzic i wtedy jest duzo pracy. macie cos jeszcze o tej firmie ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Decathlon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Decathlon?
Zadaj pytanie
x