Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Decathlon

Pracowałeś w firmie Decathlon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-08 11:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jako zwykły pracownik masz umowę o pracę na 1/2 etatu. Tylko kierownicy i administracja są zatrudnieni na umowę w pełnym wymiarze czasu. Nieliczni pracownicy, z większym stażem, mają "zaszczyt" pracować na 3/4 etatu bądź cały. W decathlonie pracowałem jakieś 1,5 roku i powiem szczerze, że ciesze się, że się zwolniłem. Obowiązków dostawałem co raz więcej, a pieniądze te same. Smutno jest patrzeć, jak doświadczeni pracownicy zarabiają tyle samo jak osoby na okresie próbnym. Decathlon to typowa korporacja. Kasa, kasa i jeszcze raz pieniądze. Są cyferki, wyniki - hurra. Nie ma - zgnoić, bo przecież to twoja wina, że nie wyrabiasz się z pracą. a klienci nie mają pieniędzy. A co do wyrabiania się z pracą. Więcej pracy niż pracowników. Robisz milion rzeczy na raz, a potem pretensje dlaczego to i to nie zostało wykonane. Masz coś zrobić? Ok, ale przy nawale klientów, praca którą możesz zrobić w 1h robisz cały dzień. Klient jest najważniejszy, mimo że zawracaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie potrafią przeczytać dokładnie opisu. Są opryskliwi, bo im się należy, a ty możesz jedynie stać i się uśmiechać jak Cię klient "jedzie". Jakby zrobił kupę na środku alejki to kierownictwo by mu jeszcze medal dało, bo przecież nasz klient nasz pan. Jedynie co dobrze wspominam z pracy to, to że trafiłem na bardzo fajnych ludzi, z którym cały czas utrzymuję kontakt.
zdjecie uzytkownika
gimbus - 2014-10-13 21:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile moge zarobic jako sprzedawca w Decathlonie? Czy musze miec jakies doswiadczenie z danej dziedziny sportu? Szczerze mowiac znam sie troche na sporcie, ale nie jestem jakims wielkim znawca, po prostu szukam lekkiej pracy, a w takim sklepie chyba nie da sie przepracowac, oprocz nadgodzin oczywiscie?
zdjecie uzytkownika
gimbus - 2014-10-28 18:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszecie mi pracę w Decathlonie, w tym przypadku w Łodzi? praca z ekspozycją oraz dbałość o dostępność artykułów, doradzanie klientom podczas sprzedaży asystowanej, dynamizacja handlu, Nie można prostszym językiem???? Od kandydatów oczekujemy: czynnego uprawiania minimum jednego sportu zimowego, dyspozycyjności do pracy popołudniami oraz w weekendy. I może 24 na dobe mam tam siedziec?
zdjecie uzytkownika
wykladowca - 2014-11-05 18:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedzisz nie 24 a max 12h i to baaaaardzo baaaardzo rzadko sie zdarza. Z reguly pracujje sie od 4 do 8-10godzin. Z takim podejsciem juz na starcie polecam nie aplikowac! Dynamizacja handlu to wykonywanie czynnosci ktore przyczynia sie do wzrostu obrotow, sprzedaz asystowana to poprostu sprzedaz, od tego sa sprzedawcy, praca nad ekspozycja to w skrocie przebudowy dzialowe i sprzatanie tego, co rozwala klienci
zdjecie uzytkownika
haji - 2014-11-12 02:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gimbus - 2014-10-28 18:02:02]:
takie mają wymagania i co z tym zrobisz ? jeśli nie pasuje Ci oferta to przechodzisz na następną i szukasz dalej. Tak trudno to zrozumieć. jak nie decathlon to jest jeszcze masa innych sklepów w których mógłbyś się złapać... Jest biedronka, jest carrefour... tam nie będą wymagali od Ciebie aż tak wiele jak tu
zdjecie uzytkownika
Mors - 2014-11-26 09:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie najchętniej wszyscy by zajmowali kierownicze stanowiska, zarabiali po 10 000 miesięcznie i nic nie robili. Niestety, żeby coś takiego w dalszej perspektywie osiągnąć trzeba w młodszych latach solidnie zasuwać. Decathlon jest chyba taką firmą gdzie generalnie można liczyć na pomoc innych we wszystkim, więc dla średnio rozgarniętej osoby polecam firmę.
zdjecie uzytkownika
tranz - 2014-12-03 16:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle, że na okresie próbnym mówią Ci do widzenia, bo nie zasuwasz jak zajączek. Wymagań coraz więcej, a tak naprawdę 90 % roboty to składanie ubrań. Nie wiem w czym podpadłem, ale za dwukrotne minutowe spóźnienie usłyszałem dziekuje.
zdjecie uzytkownika
narciarz - 2014-12-10 12:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wieccie jak to jest pracowac na dziale z nartami , tam chyba sie ubran nie uklada. wiem, ze praca czasami potrafi byc ciezka, ale to juz od znajomej ktora kiedys mi o tym opowiadala - trafilem moze na zla osobe ale mowila ze czasem potrafia duze paczki przychodzic i wtedy jest duzo pracy. macie cos jeszcze o tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2014-12-24 15:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to nie można na przykład wybrać sobie jakiegoś działu, w którym chce się pracować konkretnego? czy o co chodzi dokąłdnie w tej opinii powyzej bo nie bardzo rozumiem? wydaje mi sie , że każda praca ma jakieś wady i zalety tak samo jak wybierSZ DZIAŁ, W KTÓRYM CHCESZ PRACOWAĆ, W JEDNYM ROBISZ OT A W DRUGIM TAMTO.
zdjecie uzytkownika
panna orbita - 2015-01-07 19:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też się przymierzam żeby w Decathlonie powalczyć o pracę, ale nurtuje mnie do jakich działów i na jakie stanowiska prowadzone są obecnie rekrutacje? chętnie wyślę cv i list motywacyjny ale oczywiście strzał musi być w środek tarczy więc musze wiedzieć na jakie stanowisko i na jakich warunkach bym startowała, prawda?
zdjecie uzytkownika
chaoos - 2015-02-09 17:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Zostałam wyrzucona z sklepu, mimo iż jestem pełnoletnia i nie zrobiłam nic złego. Jedna z pracownic zażądała ode mnie dowodu osobistego, jako potwierdzenie mojego wieku, ponieważ testować sprzęt mogą, tylko osoby po ukonczeniu 18 roku zycia, więc odłożyłam sprzęt na miejsce i nie okazałam dokumentu, dlatego, że został on w portfelu, ktory znajdowal sie w torbie, ktora byla w szafce na parterze sklepu, więc stwierdziłam, że pójdę obejrzeć inne sprzęty bez testowania, po prostu OBEJRZEĆ, a po chwili usłyszałam komunikat od ochroniarza,że mam opuścić budynek! to jakiś żart! pier*ole ten zaj*bany DECATHLON!
zdjecie uzytkownika
staly klient - 2015-02-17 19:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam nie polecam wrecz odradzam decathlon w czestochowie,poczesna obok auchanu pan maciej o. Jest niby kierownikiem a tylko za pannami sie ugania zamiast zajasc sie praca i granien w babinktona niemily osobnik mysli ze jest gwiazda a sklep obsluga nie na swoim miejscu. Brak kompetencji. Porazka. Pan m odejdzie to moze jakies pozadki tam beda.
zdjecie uzytkownika
bogna - 2015-03-09 14:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie no, ja uważam, że decathlon jest na prawdę w porządku miejscem, bo i rzeczy sportowe które mają w swojej ofercie są naprawdę w porządku jakości, nie mówiąc już o tym, że cena jest też naprawdę bardzo przystępna. A nawet jeśli chodzi o pracę tam, to jest przecież dla studentów idealna, wymiar godzin jest dopasowany do możliwości danego pracownika, ja jak najbardziej polecam bo pracowałam
zdjecie uzytkownika
łukasz n. - 2015-03-16 11:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wczesniej byl opisywany decatlon czestochow, 100% zgadzam sie, zastanawiam sie co za debil zatrudnil pana Macieja oc. Chyba tylko dla tego ze bzyka wszystko co sie da znajomi sie smieja ze nawet kolesi w robocie, lepiej niech gra w tego babinktona, Pieprzy tyljo ze ma narzeczona ciekawe haha
A nie polecam nikomu pracowac z tym czlowiekiem mega kanalia, obrzydza tylko sklep W ktorym pracuje dziwie sie ze jeszcze nikt sie nim nie zajol pyka w warszawie dyrektora hahah
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-03-16 11:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś coś wie o pracy w decathlonie w Lublinie, chodzi mi o nowo powstający przy Jana Pawła II.Czy w ogóle mają tu szanse osoby koło 40-stki?
Bardzo proszę o informację i z góry dziękuję:)
zdjecie uzytkownika
konradoo - 2015-03-25 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba bardziej mają szanse osoby starsze z większym doswiadczniem w prayc niz małolaty po studiach @wiola, przynajmniej ja tak wnioskuje patrząc na własne doswiadczenie w temacie. Dajcie znać czy faktycznie tak jest u nich, ze stawki to są ustalane na samym końcu rozmowy? bo dla mnei to kluczowa kwestia raczej.
zdjecie uzytkownika
Lion - 2015-04-14 01:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Największe problem decathlona jest taki, że produkty, które są dobre to mega szybko znikają z półek. Jeden ze sklepów gdzie cośtakiego można spotkać jest jak zbawienie.
zdjecie uzytkownika
zulugula - 2015-04-25 11:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [decathlonczyk - 2013-05-12 22:22:50]:
Za 3 mln to nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bym przewracał.
zdjecie uzytkownika
radzio - 2015-04-28 18:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, u mnie w Gliwicach poszukuja do Decathlona magazynierów bez doświadczenia, sa dwie oferty - dział ramp i wysokie składowanie, może wiecie na ile orientacyjnie można liczyć?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-17 18:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2015-06-17 18:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Deca Targówek 4 miesiące.
Praca fajna..do czasu.
Od lipca (niestety!) przyszedł nowy kierownik Adam K.i ...było coraz gorzej. :(
Chciał mieć wysokie obroty na dziale,a sam był człowiekiem niskich lotów.
Nie znał podstaw zarządzania ludzmi..a przyszedł jako :KIEROWNIK SEKTORA ;/
To była masakra !!
Ogólnie praca dobra dla studentów,chcących sobie trochę dorobić.
Warto wziąć pod uwagę,że zarobki nie są wysokie..600 zł na pół etatu.Ale na wydatki studenckie jak najbardziej OK :)
Ale my mieliśmy akurat fajną ekipę,zgrani ludzie,wychodzilismy do maca w czasie przerwy ,nie mogę na tych ludzi narzekać. :)
Jednak,warto wziąć pod uwagę,aby osoby na stanowisku kierownika,byli bardziej zmotywowani do pracy,i powinni mieć swobodę w kontaktach z ludzmi,a nie być osobami oschłymi,nieumiejącymi się poprawnie wypowiedzieć po polsku.:)
Adam K.-kierownik działu akcesoria w Deca Targówek psuł opinię swoim byłym i terazniejszym pracownikom,myśli chyba,ze jest niezastąpiony.




zdjecie uzytkownika
urni - 2015-06-17 22:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Decathlon jak na wielką firmę przystało ma do zaoferowania wiele miejsc pracy na terenie naszego kraju. Można wybierać pomiędzy: Sprzedawcą w Lublinie, Szczecinie, Sosnowcu, Słupsku, Koszalinie, Krakowie oraz Bielsko - Białej; a także jako kierownik sektora logistycznego, magazynier wysokiego składowania, pracownik zespołu logistycznego w Gliwicach
zdjecie uzytkownika
bydgoszcz - 2015-07-02 22:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przedszkole. Tak można podsumować 'kadrę', mimo, że jestem mniej więcej w tym samym wieku. Brak jakiegokolwiek ogarnięcia, w jakiejkolwiek kwestii. Banda dzieciaków nie mająca pojęcia co robi. Na jednorazowe zakupy ok, na pracę: dla nieogarniętych studentów spoko, dal tych myślących nie bardzo, dla reszty świata - odradzam.
zdjecie uzytkownika
karolinka - 2015-07-18 01:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, myślę że nie znasz się narzeczy, jakby był taki chaos jaki opisujesz to by się szybko rozsypali i zysków by nie było. natomiast jak widzę ten sklep się nieźle trzyma a mam porównanie w kilku miastach. co więcej, jak widzę jest mnóstwo nowych ofert pracy i kolejne rekrutacje więc firma musi trzmać się całkiem nieźle
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-29
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Jeżeli sport jest twoją pasją, a mocne strony to praca w zespole i chęć pomagania innym. Jesteś energiczny i odpowiedzialny. Odpowiada Ci praca w weekendy. Jesteś dynamiczny, lubisz kontakt z klientem. Dołącz do zespołu DECATHLON OkęcieSEKTOR Punkt Obsługi Klienta i Kas Praca : sezonowa / stałaOferujemy:- pracę w młodym, dynamicznym zespole pasjonatów sportu,- elastyczny grafik,- umowę o pracę na – 1/2 etatu - sze
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 00:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
martolla - 2015-08-22 00:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam jakiś czas temu w Decathlonie w Szczecinie na Ustowie. Odradzam komukolwiek tam pracę. Miałam być odpowiedzialna za parę rzeczy, głównie za sprzedaż na pewnym dziale. Oczywiście okazało się, że jestem odpowiedzialna za milion innych rzeczy, takie jak rozkładanie dostawy, układanie tych rzeczy, pilnowanie zgodności z kodem (jest rozliczanie, jeśli coś się sprzeda źle np. za niższą cenę a nie daj boże za wyższą), drukowanie brakujących opisów, zamawianie i przyjmowanie klientom części, jako SPRZEDAWCA byłam również KASJERKĄ i do tego byłam odpowiedzialna w pewnych godzinach za przymierzalnie. Trzeba było latać za ludźmi, którzy zostawiali ubrania w przymierzalniach i je odwieszać na miejsca i nie jest to ważne, że to nie były ciuchy z mojego działu, a kompletnie nie wiedziałam gdzie co jest. Dochodzi do tego jeszcze pewien kierownik, Pani Dominika S, która uważała, że po 1 dniu pracy powinnam wszystko wiedzieć. Gdy ją raz zapytałam o pomoc w sprawie pewnego ciuszka czy jest on u nas dostępny i gdzie jest to odpowiedziała "no jest" i to było na tyle z rozmowy, zero pomocy dla nowych ludzi. Bardzo niemiły kierownik, przez nią już nie chciałam tam dalej pracować. Ogólnie atmosfera w pracy jest nieciekawa, dzieciaki w domach się nudzą lub przychodzą ze średnią ogarniętymi rodzicami, którzy nie zwracają na nich uwagi. Latają wszędzie, jeżdżą na hulajnogach, biorą się za sprzęt, rzucają piłkami po całym sklepie, ale oczywiście przecież klient jest najważniejszy i jak można uwagę zwrócić, jeszcze nic nie kupi. Typowy wyzysk dla ludzi. Współczuję ludziom, którzy muszą tam pracować, głównie to studenci, którzy przyszli, aby dorobić. Na rękę jest jakieś 800 coś zł, do tego dochodzi premia (mowa o pół etatu), czyli jakieś 900 zł na czysto. Lecz uwierzcie mi, że za takie pieniądze nie warto się męczyć i robić wszystko na raz, być w jednym sprzedawco-kasjero-układaczo-rozwieszaczo-magazyniero-pracownikiem. Też nie wierzyłam tym opiniom, które przeczytałam i twierdziłam, że tak źle nie będzie. Okazało się jeszcze gorzej. Ku przestrodze, jeżeli macie do wyboru inną pracę, to idźcie do niej!
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-08-22 12:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sądzę, żeby cała firma Decarhlon była tak zła, jak większość osób tutaj opisuje. To bardzo duża firma i na rynku istnieje już od wielu lat. Chyba trzeba wziąć poprawkę na to, że jednak co sklep to inni pracownicy i kierownictwo. Więc i atmosfera może być różna. A sklep jest profesjonalny, należy o tym pamiętać, tak sądzę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Decathlon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Decathlon?
Zadaj pytanie
alert