Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZPUE SA

Pracowałeś w firmie ZPUE SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łukasz - 2013-09-27 12:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z jednej strony zachęca praca natomiast z drugiej szczególnie zarobki to raczej nie. xyz i oni po tyle godzin siedzą tak dzień w dzień?
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2013-09-28 17:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie życzę powodzenia w szukaniu nowej pracy. a jak robię np. cztery dni po 10 godzin to do końca tygodnia mogę już nie przychodzić?
zdjecie uzytkownika
_ - 2013-10-03 08:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam a jak wyglada sprawa ze stawka na godzine? Na dzien dobry ile mozna sie spodziewac? Na jakim wydziale daja najwiecej, a gdzie jest najgorzej?
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-10-04 13:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też chciałem się dowiedzieć to co pisze łukasz. Bo fajnie by było gdyby była możliwość pracowania cztery dni po 10 godzin każdy
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-10-08 11:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co było po słowie typowy w każdej razie pewnie nic miłego. Ale w sumie w tygodniu byłoby 40 godzin przepracowanych więc dlaczego nie?
zdjecie uzytkownika
pracownik biurowy - 2014-03-21 13:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam, ogólnie bardzo nie polecam, praca tylko dla desperatów, ale to i tak tylko po to żeby znaleźć coś innego. Po krótce: (usunięte przez administratora) im wyżej postawiona osoba tym mniej robi ponieważ większość rzeczy zrzuca na najniższych pracowników, pieniądze żadne jak za taką odpowiedzialność, pierwszy raz się spotkałem z takim mydleniem oczu przez szefa w stosunku do pracownika. Nawet na rozmowie kwalifikacyjnej zostałem oszukany. Dziwnym trafem przyszły pracodawca zapomniał poinformować mnie, że proponowana suma wynagrodzenia odnosi się do przepracowanych 200 godz. w miesiącu. Ludzie wytrzymują tutaj rok i się zwalniają, idą do innej pracy.
zdjecie uzytkownika
RaMzes - 2014-04-27 12:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda gadać co tam się dzieje .( usunięte przez administratora ) pensje tak niskie ze to co płacą jest smieszne za dużo by umrzeć a za mało by ŻYĆ!!! ... Ogólnie nie polecam i radze wiać z tego miejsca tym którzy maja taka możliwość ... żal tylko tych którzy nie mają perspektyw na lepszą prace i poki co muszą jakos tam wytrzymać.Istny( usunięte przez administratora ).
zdjecie uzytkownika
rodzynek - 2014-06-26 19:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem tam półtora roku. Zgadzam sie z opiniami wyżej. Praca do ciężkich nie należała ale 1350 na łapę co miesiąc od 1 do ostatniego dnia jak tam pracowałem motywacji do pracy nie daje. Tym bardziej że system 3 zmianowy. To bardziej męczyło niż pracowanie tam. Z nocek na pierwszą zmianę przestawić sie to koszmar. Daliby chociaż te 1700 na czysto to naprawdę robiłbym więcej i szybciej. Zwolniłem się, wyjechałem za granice i co?? W tydzień tyle co tam w miesiąc :) pozdro dla tych co tam jeszcze pracują :)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-06-30 20:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rodzynek, no to pogratulowac szczęścia jakie odnalazłeś za granicą... Może jednak jest na forum ktoś, kto czuje sie szcześliwy w ZPUE?
zdjecie uzytkownika
Animal - 2014-07-12 10:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam

Mam pytanie. Niebawem czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna na różne stanowiska, myślę że stanowisko inżyniera elektryka albo projektanta jest odpowiednie. Czy ktoś pracował na podobnych stanowiskach z wyższym wykształceniem? Jakie są zarobki i proszę o wypowiedzenie sie osób które pracowały w Katowicach.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tofik - 2014-08-29 00:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma dajaca satysfakcje to fakt zarobki jak na taka firmę marne bardzo marne, nawet na wyzszych stanowiskach sa niewielkie no chyba ze sie ma szerokie plecy, na rozmowach oszukuja obiecuja stawki tylko nie mowia ze za 240 godzin przepracowanych
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-09-02 12:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZPUE jest znanym producentem urządzeń dla elektroenergetyki, z tego co widzę maja otwarta rekrutację. Poszukują do pracy na stanowiska: elektryk, specjalista automatyk, Monter - instalator, Monter aparatury elektrycznej, Monter urządzeń sterowniczych, Przedstawiciel Handlowy na terenie Niemiec, Analityk finansowy / Specjalista ds. controllingu i jeszcze kilka innych - każdy znajdzie coś dla siebie.
zdjecie uzytkownika
pstro - 2014-09-15 22:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Paweł - 2014-06-30 20:23:05]:
Paweł musisz spytać te setki osób które pracują w biurach,mistrzów kierowników że nie wspomnę o tych wszystkich dyrektorach.oni na pewno są szczęśliwi
zdjecie uzytkownika
ing. - 2014-10-07 11:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZPUE nie odbiega od innych, a pracowałem w czterech duyżych podobnych spółkach w branży. natomiast ludzie zdecydowanie najfajniejsi we Włoszczowie! jakoś ciągnę do przodu, mimo narzekań na tym forum awansowałem i jest czwórka na początku wypłaty. Problem miałem z mieszkaniem w miasteczku , ale rozpoczynam budowę małego lokum- byle do przodu :)
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2014-10-09 17:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie ZPUE poszukuje do pracy Elektryka, ogloszenie mnie zainteresowali, napisali, że wymagania to: • wykształcenie zawodowe(zasadnicze lub średnie) o kierunku elektryk • dobra znajomość symboli i schematów elektrycznych • umiejętność czytania rysunków technicznych • mile widziane uprawnienia SEP do 1 KV Oferują zaś: • atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do osiąganych wyników • możliwość projektowania i wdrażania własnych rozwiązań • pracę w młodym i dynamicznym zespole w stabilnej firmie o zasięgu międzynarodowym Myślicie, że warte to zachodu?
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-10-09 22:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jedna rada dla wszystkich kandydatów do pracy. Firma pochodzi z małej wiejskiej miejscowości o dużym bezrobociu. Zarobki zawsze będą kiepskie. Nie liczcie na krocie.
zdjecie uzytkownika
martyna alladyna - 2014-10-29 16:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możliwość projektowania i wdrażania własnych rozwiązań - wygląda że można się kreatywnie wykazać tylko w jakim stopniu i jak bardzo trzeba się trzymać ustalonych schematów? pracę w młodym i dynamicznym zespole w stabilnej firmie o zasięgu międzynarodowym - to znaczy że możliwa jest też kariera międzynarodowa, szkolenia lub wyjazdy zagraniczne?
zdjecie uzytkownika
Pieniądze - 2014-12-29 17:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi nie jest w głowie jakaś super kariera czy mega wypasione szkolenia wyjazdowe tylko tak na prawdę zależy mi na tym czego mi najbardziej brakuje ostatnimi czasy. Mianowicie chodzi stałą pracę i wypłatę na czas, która pozwoli mi przeżyc. chciałbym się doweidzieć czegoś o tej pracy na stan dzisiejszy , prosze o pomoc!
zdjecie uzytkownika
arni - 2015-01-07 09:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pieniądze - 2014-12-29 17:57:09]:
Pracuję w ZPUE od 9 lat i powiem- wypłata zawsze na czas. Że mogłaby być większa? Oczywiście, jak każda wypłata. Ogólnie innej roboty nie szukam, teraz na koniec roku były fajne wysokie premie, więc żle nie było.
zdjecie uzytkownika
konradoo - 2015-03-03 14:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co teraz powiecie? jak osoba, która tutaj w fiemie już ponad 9 lat pracuje i nie ma zastrzeżeń,a Wy jakies rzeczy wymyślacie nie wiadomo skąd? naprawde conajmniej dziwna sytuacja to jest jak osoba, któa edwo zaczęłą pracować ma az tyle zastrzeźeń.. no nie wiem jak to sie potoczy wszystko dalej.
zdjecie uzytkownika
Robson - 2015-03-04 09:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogolnie ludzie spoko...ale kasa 1500 netto (12.30h brutto) czyli jak na taka firme i produkty to nedza do tego dochodzi jakies 80 zl premi bojest 300 brutto raz na 3 mce ale najgorsze to kierownik sciemniacz....zeby zwerbowac ludzi obiecuje stanowiska np spawacza czy operatora maszyn a laduje sie na jakims dziadostwie i przez to wielu ludzi spieprza ten gosc mysli ze jak ktos sie godzi za 1500 przyjsc to jest debilem i mozna z nim jechac jak z (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-03-05 07:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem jakie masz przygotowanie do pracy, więc jeśli jesteś bez, to na kokosy nie licz. Fachowcy w zpue zarabiają lepiej, wiem to ja po kierunkowym technikum, 8 lat pracy. Duże są możliwości awansu, ale trzeba chcieć się przebić. I jeszcze jedno- kolega mój z włoszczowy przeniósł się do zpiue w katowicach i do razu poczuł to pozytywnie w kieszeni. Na koniec- atmosfera niezła, firma z perspektywani, zarobki takie jak w regionie- spoko
zdjecie uzytkownika
letro - 2015-03-08 08:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego z tymi zarobkami ...jak w regionie to PRZESADZILES......chyba ze Ci chodzi o biedronki kauflandy itp....1500 netto w zakladzie w Katowicach o takim profilu produkcyjnym to nie jest ;jak w regionie; i to nie jest spoko chyba ze ci o wsie kolo wloszczowy chodzi.......Atmosfera sie zgadza ale nikt dla samej atmosfery nie pracuje chyba ze ma 19 lat siedzi z mama....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa bezpośrednio z kierownikiem danego wydziału. Moim zdaniem bardzo profesjonalna. Wyliczył ile godzin mam pracować w tyg, jak ma się sprawa z urlopami i ewentualną pracą w sobotę. Obliczył ile będę zarabiał na stawce którą zaproponował, oczywiście bardzo zawyżona. Te 1700 które obiecywał nigdy nie dostałem. Objaśnił na czym będzie polegać praca itd. Ogólnie na plus.
Pytania: Jak dla mnie nie było trudnych pytań. Zapytał czy pracowałem już na podobnym stanowisku oraz ogólne pytania dotyczące bhp pracy na wózku.
zdjecie uzytkownika
emet - 2015-03-19 17:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba ktoś tutaj odpisuje sobie sam i ma popsuta klawiaturę, bo wstawia podwójne spacje, albo to jakiś komputer zakładowy, czy jak. W sumie te 1580 netto to całkiem zadowalająca stawka w dobie kryzysu. Jednak jest to na umowie o prace, czy zleceniu, bo w sumie to spora różnica. Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
Sprostowanie - 2015-03-19 18:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ing. - 2014-10-07 11:26:16]:
Kolego widzę,że mit o pracy w biurze wciąż żyje.Postaram się wszystko naświetlić.Praca w biurze to nie tylko kawa i grzanie stołka.To ogromna odpowiedzialność i praca umysłowa na wysokich obrotach przy wciąż dzwoniących telefonach.Spróbuj kiedyś się nad czymś skupić jednocześnie odbieraj telefony i bierz odpowiedzialność za jedno i drugie.To naprawdę trudne.....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPUE SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ZPUE SA?
Zadaj pytanie