ZPUE S.A.

Włoszczowa

Opinie o ZPUE S.A.

lucjan 2017-03-02 19:14
Jeszcze trochę i nie będzie miał kto pracować. .... na bieżąco ludzie się zwalniają .... I co Ciekawe w tym momencie to już nie są jednostki. ..... Ja tez uciekam z firmy ponieważ za taką wypłatę nie da się wyżyć
20
rudy 2017-03-03 06:46
Mój facet pracuje w biurze i to co dzieje się w tej firmie to żenada i porażka.
Nawet osoby pracujące w biurze traktuje się jak scierwa niemówiąc juz o tych pracownikach z dołu.
Człowiek dziennie przychodzi zestresowany nerwowy i zmęczony
z pracy.
A co do dyrektora i kadrowej to nie są
lepsi ... brak słòw. Co do spraw płacowych
to obiecują tylko i na tym się kończy tak jest w całym zakładzie i nieważne czy to
pracownik hali czy z biura.
14
rudy 2017-03-03 06:54
To prawda że tak tu jest praca tutaj
to czysty wyzysk
Nie polecam nikomu tu pracować
Znam też stąd osoby które pracowały i mówią to samo. Ludzie na poważnie
- idźcie pracować gdzie indziej bo tu Was
szkoda i Waszego zdrowia też.
16
diana 2017-03-03 06:56
To prawda że tak tu jest praca tutaj
to czysty wyzysk
Nie polecam nikomu tu pracować
Znam też stąd osoby które pracowały i mówią to samo. Ludzie na poważnie
- idźcie pracować gdzie indziej bo tu Was
szkoda i Waszego zdrowia też.
11
obcy 2017-03-03 20:29
Masakra z płacami .. juz niedługo PIP wkroczy na kontrole.. szefostwo dostanie branzoletki na rączki w prezencie..
9
obcy 2017-03-03 20:32
Masakra z płacami .. juz niedługo PIP wkroczy na kontrole.. szefostwo dostanie branzoletki na rączki w prezencie..
11
Kolekcioner 2017-03-04 07:59
Witam widzę że temat ZPUE się ożywił faktycznie tak źle z zarobkami podobno mają chwilowy zastój
/////// 2017-03-04 08:38
Oceny pracy pracowników jak w szkole- śmieszne-zarobek- marny-( 1200 zł w lutym za dobrych kilka lat pracy ).. Maaaasakra !!!!!!! Dalej nie zapowiada się Ciekawiej. ... brak premii , podwyżki - śmiesznie niskie (w niektórych przypadkach 10 groszy .... szkoda papieru. Zastanówcie Się co wy robicie z ludźmi. .... Oni też mają rodziny i dom na utrzymaniu i gdyby nie ich ręce i praca to te wszystkie wypyźiałe dyrektorki nie mieli by tego co mają ....
18
Dominika 2017-03-07 09:58
Oferty pracy mają bardzo różne, większa szansa na znalezienie pracy. Myślę, że płace są uzależnione od rodzaju pracy, nie ma co narzekać
1
Wera 2017-03-17 21:52
Firma masakra. Oni mysla ze pracownik fizyczny to jest nikt i moga nim pomiatac jak tylko chca. Brygadzisci i majstry chodza na szkolenia i ucza jak ludzi gnoic. Rzygac sie chce.nowy system zarzadzania za kilkanascie milionow. A pensje jak 15 lat temu.dwa helikoptery i samolot kosztuje jednak.
21
alik 2017-03-20 15:15
Firma na moje oko w pozytywnej przebudowie, trochę siadły zamówienia, bo cała branża leży...
2
Natalia 2017-03-22 11:43
Świętokrzyska Viktoria w kategorii „Przedsiębiorczość” oraz Pracodawca-Organizator Pracy Bezpiecznej to tylko niektóre nagrody na koncie firmyZPUE SA.
Wera 2017-03-27 22:59
Mam pytanie . Kto daje te wszystkie wyroznienia zpue'-?
Wera 2017-03-27 23:00
Mam pytanie . Kto daje te wszystkie wyroznienia zpue'-?
1
Lukas 2017-03-31 10:20
Jakie warunki trzeba spełniać na żeby podjąć pracę na stanowisku doradcy techniczno - handlowego? Jak przebiega rekrutacja? Może coś jeszcze się dowiem?
Szczerze i na temat 2017-03-31 13:38
Warunki są proste. Koneksje i znajomości. Poza tym możesz być debilem. Zbyt bystrych ludzi nie chcą zatrudniać.
14
Kloc 2017-04-05 19:56
Szkoda czasu na rozmowę rekrutacyjną.
Rekrutujący zaspany, w dodatku nie otrzymasz zwrotnej informacji, nadajesz się ale jednak nie..., lub jesteś debil i zapraszamy do zespołu.
Nie polecam.
5
Oburzony 2017-04-08 18:47
Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się jakiś czas temu. Przebiegła pozytywnie - jedyny "zgrzyt" dotyczył wynagrodzenia. Pani z tzw. "HR-u" przekazała mi informację, że za określoną przeze mnie stawkę firma nie może mnie zatrudnić. Umówiliśmy się, że w przeciągu tygodnia owa Pani odezwie się do mnie i podyskutujemy o nowych warunkach. Od tamtej rozmowy minęło 2 tygodnie i żadna z pi!@#d nie potrafi nawet napisać oficjalnego maila, że nie są zainteresowani, albo coś w tym stylu. A ja muszę przecież sobie dzień wolny wywalczyć, żeby się z jaśnie Państwem spotkać. Uderzający brak szacunku.

Nie polecam
7
Gregor 2017-04-09 11:45
@Kloc Poniosły Cię emocje, albo nie nadajesz sie do tej pracy! Czasami warto spojrzeć na siebie i dopiero oceniać innych.
Włoszczowiak 2017-04-10 14:04
Zaśmiecasz forum. Nie potrafisz w merytoryczny i kulturalny sposób przekazać informacji to nie pisz lepiej nic.
Nie obrażaj sugerowanymi wulgaryzmami pracownic. To nie ich wina i nie one decydują żeby Ci dać informację. To osoby decyzyjne mają na to wpływ. Jeśli podobną aparycję przedstawiłeś na rozmowie i jeszcze zażądałeś więcej niż najniższa krajowa (bo tak Cię wyceniam) to nie dziwię się że nawet nie chcą się kontaktować z Tobą.
To prawda że zbyt bystrych ludzi nie chcą. Bo boją się mądrzejszych od siebie, żeby ktoś ich kiedyś nie wygryzł ze stołka i takie osoby są często zbywane. Zwłaszcza w pionie handlowym. Kto był ten wie.
Ale co do Ciebie to chyba inna sprawa. Może już im wystarczy podobnych wieśniaków w zespole.
Kolekcioner 2017-04-10 18:09
Nie obrażaj wsi zabzdzialy mieszczuchu
Włoszczowiak 2017-04-11 12:41
Nie uznaję Włoszczowy za miasto, wiec obelgi też nie uznaje.
Oburzony 2017-04-11 13:26
Witaj

Masz rację. W tym momencie przepraszam wszystkie Panie z HR u za takie ich określenie. Oczywiście Panie nie są nic winne, że firma działa na zasadzie "gadaj do d@&€y, d@€a cie os&€&a" . To nie zależy od nich. Co do samej rozmowy - zachowałem się na tyle stosownie, że zasługuję na elementarną odpowiedź (np. nie jesteśmy tobą wieśniaku zainteresowani - idąc twoim tokiem rozumowania). Skoro ja organizuję sobie dzień wolny, żeby się z jaśnie Państwem (tego nie wycofam) spotkać, to firmę powinno być stać na odpowiedź. Są to elementarne zasady kultury, do której sie odwołujesz
fridek 2017-04-18 07:29
zarobki bardzo kiepskie jak tak dalej bedzie zostana sami pracownicy po 50 roku zycia
12
Darek 2017-04-18 17:50
Jestem zainteresowany praca w magazynie i widziałem ofertę. Może ktoś mi podpowiedzieć na jakie zarobki mogę liczyć? Czy poza pensją są jeszcze jakieś dodatki np. socjalny?Czy rekrutacja jest w miarę łatwa?
Niezdhjfjjg 2017-04-19 14:34
Witam Szukam opinie o wydziale W-8
Zenobek 2017-04-25 10:19
Witam, czy mógłby ktoś podpowiedzieć w sprawie pracy dla doradcy techniczno-handlowego? Jakie są wymagania ? Na jakie wynagrodzenie można liczyć i ewentualnie premie?
Kamil 2017-05-08 18:15
Witam. Jestem zainteresoany zarobkami w zakładzie. chodzi mi na jak realnie możliwe zarobki mogę liczyc? (w. produkcji)
Jogging gnocchi 2017-05-09 09:43
1500-1800 i nic więcej
Xyz 2017-05-09 10:23
1550
2
Adrian 2017-05-09 14:48
Potrafisz jeść co drugi dzień? Jeśli tak to będziesz zadowolony
9
Joggingu castingów 2017-05-09 15:30
1500-1800 i nic więcej
Franek 2017-05-10 10:47
Narzekanie to już plaga narodowa. Może trzeba patrzeć na firmę bardziej optymistycznie. Jest jeszcze zmiana pracy!
Stary 2017-05-14 14:11
2500 brutto plus premia ( zazwyczaj 10-15%), jeśli pójdziesz na L4 premii nie ma. Tak naprawdę nigdy nie wiesz jaką wypłatę dostaniesz, może być 2500 brutto, a może 4000 brutto.
Kolekcioner 2017-05-15 08:55
To taka wypłata to ok
Zomo 2017-05-18 11:53
Jeśli ktoś jest wybitnym specjalistą to uważam, że powinien mieć swoją firmę. Dla przeciętnego pracownika taka kasa jest ok. I normalne jest że kiedy jesteś na L4 nie ma premii
Angi 2017-05-18 19:24
Kłamiesz zomo. Jest premia mniejsza o dni zwolnienia . Sprawdź , nie kłam .
1
Angi 2017-05-18 19:25
Kłamiesz zomo. Jest premia mniejsza o dni zwolnienia . Sprawdź , nie kłam .
fridek 2017-05-24 03:39
na godzine na dzien dzisiejszy 12.70 zl plus premia 10procent
1
Zomo 2017-05-24 08:49
@Angi Jeśli nie zrozumiałeś to nie zarzucaj kłamstwa. Firmy nie płacą premii za te dni kiedy było zwolnienie.
obiektywny 2017-05-27 14:00
1350 po odliczeniu wszytskiego ... stawka i premia się zgadza ale doliczyc sobie trzeba jeszcze wskaznik 90 to premii wgl nie ma i na lepiej sie zanosi jesli chodzi o finanse, nie pozdrawiam.
2
może przyszły pracownik 2017-05-30 00:29
Widzę ogłoszenie na stanowisko Inżynier mechanik. Czy może ktoś napisać jakie są warunki finansowe na takim stanowisku? jaka jest możliwość awansu i rozwoju? Czy warto starać się o tą prace?
Proszę o rzetelne opinie.
Norbi 2017-05-30 10:32
Mam pytanie z nadzieją, że mi ktoś pomoże. Jestem zainteresowana pracą w dziale standaryzacji i dokumentacji ale interesuje mnie atmosfera w firmie? Czy są jakieś dodatki?
Były pracownik 2017-05-30 20:11
Jak 1300 zamało to opuścić mame Włoszczowe. Ja pracowałem w Zpue teraz dojeżdżam do Kielc (we czworo) i mam 3000 pewne za 168 godzin jak mam ochotę to idę w sobotę płatne 115% i niedzielę 300% i mam +750. TERAZ WIEM ŻE ŻYJE .
10
Zomo 2017-06-04 23:02
Czy orientuje się ktoś w temacie pracy dla specjalisty ds kalkulacji? Może podzieli się wiedzą a mnie ułatwi decyzję.
xx 2017-06-09 17:38
To nie jest tak, że cała branża leży. Firma wam po prostu ZDYCHA! Jeszcze nie wiecie, ale jeden z liderów eksportu z innej branży, pokroju Drutexa, CCC, czy Maspexa został inwestorem strategicznym dla jednej z niewiele znaczącej spółki z tego sektora. Dwa kwartały na minusie ZPUE pośród kilkunastu lat klarownej sytuacji, przy dużo mniejszych możliwościach i kryzysie finansowym 2008- 2011 TO NIE JEST PRZYPADEK
xxx 2017-06-11 14:47
Już zaczęli nie wypłacać to co się należy.
4
Zomo 2017-06-20 11:55
Interesuje mnie oferta pracy dla specjalisty w sekcji kalkulacji. Czy ktoś ma wiedzę w tym temacie i mógłby mi podpowiedzieć kilka informacji? Czy to jest jeszcze aktualna oferta? Czy można liczyć na godziwe zarobki?
Dział HR ZPUE 2017-06-22 11:56
Najlepiej zapytać u źródła :)
Oferta jest aktualna, miejsce pracy to Katowice.
Po więcej informacji zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z działem rekrutacji: 41 388 1413 lub przesłanie swojego CV na adres: rekrutacja@zpue.pl i wtedy my zadzwonimy.

Zapraszamy do przesłania aplikacji.
Zomo 2017-06-23 18:57
Szkoda, że osoby którym dobrze pracuje się w firmie nie chcą udzielać się na forum. Odnoszę wrażenie, że niektórzy chcieliby żeby firma miała problemy a najlepiej jak ją zamkną!!!. Jeśli nawet ZPUE nie jest w najlepszej kondycji to nie jest powód do radości dla pracowników!!!
Zostaw swoją opinię o ZPUE S.A. - Włoszczowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPUE S.A.