ZPUE S.A.

Włoszczowa

Opinie o ZPUE S.A.

obiektywny 2017-05-27 14:00
1350 po odliczeniu wszytskiego ... stawka i premia się zgadza ale doliczyc sobie trzeba jeszcze wskaznik 90 to premii wgl nie ma i na lepiej sie zanosi jesli chodzi o finanse, nie pozdrawiam.
3
może przyszły pracownik 2017-05-30 00:29
Widzę ogłoszenie na stanowisko Inżynier mechanik. Czy może ktoś napisać jakie są warunki finansowe na takim stanowisku? jaka jest możliwość awansu i rozwoju? Czy warto starać się o tą prace?
Proszę o rzetelne opinie.
1
Norbi 2017-05-30 10:32
Mam pytanie z nadzieją, że mi ktoś pomoże. Jestem zainteresowana pracą w dziale standaryzacji i dokumentacji ale interesuje mnie atmosfera w firmie? Czy są jakieś dodatki?
Były pracownik 2017-05-30 20:11
Jak 1300 zamało to opuścić mame Włoszczowe. Ja pracowałem w Zpue teraz dojeżdżam do Kielc (we czworo) i mam 3000 pewne za 168 godzin jak mam ochotę to idę w sobotę płatne 115% i niedzielę 300% i mam +750. TERAZ WIEM ŻE ŻYJE .
16
Zomo 2017-06-04 23:02
Czy orientuje się ktoś w temacie pracy dla specjalisty ds kalkulacji? Może podzieli się wiedzą a mnie ułatwi decyzję.
1
xx 2017-06-09 17:38
To nie jest tak, że cała branża leży. Firma wam po prostu ZDYCHA! Jeszcze nie wiecie, ale jeden z liderów eksportu z innej branży, pokroju Drutexa, CCC, czy Maspexa został inwestorem strategicznym dla jednej z niewiele znaczącej spółki z tego sektora. Dwa kwartały na minusie ZPUE pośród kilkunastu lat klarownej sytuacji, przy dużo mniejszych możliwościach i kryzysie finansowym 2008- 2011 TO NIE JEST PRZYPADEK
1
xxx 2017-06-11 14:47
Już zaczęli nie wypłacać to co się należy.
5
Zomo 2017-06-20 11:55
Interesuje mnie oferta pracy dla specjalisty w sekcji kalkulacji. Czy ktoś ma wiedzę w tym temacie i mógłby mi podpowiedzieć kilka informacji? Czy to jest jeszcze aktualna oferta? Czy można liczyć na godziwe zarobki?
Dział HR ZPUE 2017-06-22 11:56
Najlepiej zapytać u źródła :)
Oferta jest aktualna, miejsce pracy to Katowice.
Po więcej informacji zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z działem rekrutacji: 41 388 1413 lub przesłanie swojego CV na adres: rekrutacja@zpue.pl i wtedy my zadzwonimy.

Zapraszamy do przesłania aplikacji.
2
Zomo 2017-06-23 18:57
Szkoda, że osoby którym dobrze pracuje się w firmie nie chcą udzielać się na forum. Odnoszę wrażenie, że niektórzy chcieliby żeby firma miała problemy a najlepiej jak ją zamkną!!!. Jeśli nawet ZPUE nie jest w najlepszej kondycji to nie jest powód do radości dla pracowników!!!
Mariusz 2017-06-26 11:20
Skąd masz ZOMO takie informacje, że firma jest w nie najlepszej kondycji? To świetna firma i ja w niej pracuję, więc nie opowiadaj tu bzdur na forum!!!
Kolekcioner 2017-06-26 12:39
To jest racja ale firma stanie na nogi jak różnica zarobków między majstrem czy kierownikiem a zwykłym pracownikiem się zmniejszy to jest możliwe obciąć trochę tym wyżej a trochę dołożyć na dole ja tak to widzę
9
oko 2017-06-28 07:34
Jak widzę pozytywne porządkowanie w zarobkach już się dzieję, to się u nas nazywa wartościowanie. Teraz będzie jasne kto, co, jak i za ile.
ja 2017-06-28 13:56
Prawda jest taka, że Wypychewicz to jest słaby businessman. Gdyby nie poszedł na skróty, przez GPW, to firma byłaby kilkudziesięcioosobowa. Koronea to kolos na glinianych nogach. Niskie płace, mierne umiędzynarodowienie, za to od lat szasta kasą na lewo i prawo: jakieś pikniki, fundacja itp. To wszystko padnie jak Amber Gold i będzie płacz, bo firma która w zaledwie rok zabrała im kilkadziesiąt procent zleceń od dekad działa na wielokrotnie trudniejszym rynku, gdzie marże wyłączając koszty produkcji, dystrybucji są groszowe, a mimo to osiągają wyniki porównywalne do ZPUE z czasów świetności.
4
Kolekcioner 2017-06-28 16:29
Właśnie o to chodzi niech zarabiają ale za umiejętności a nie za koleżeństwo bo tak niestety jest
Kolekcioner 2017-06-28 20:49
Właśnie o to chodzi GPW i za dużo biur
2
Kolegen 2017-06-29 17:33
Chciałbyś żeby było źle, ale ciebie zmartwię . Wypychewicz idzie do przodu , restrukturyzuje firmę aż miło . Nie padnie , wystarczy że pozbyliśmy się takich ludzi jak Ty, którzy z zawiści piszą farmazony.
1
Direktor 2017-06-29 17:45
(usunięte przez administratora) , zachowuj się jak dżentelmen, choć jak to mówią chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy. Jeszcze koleżko nic nam nie zabrałeś , tylko pokrzykujesz z krzaków . Wielkie zeeero. Pozdrawiają byli koledzy z Wloszczowy .
1
Kolekcioner 2017-06-30 10:42
Taka gadka że chłop że wsi i takie tam to właśnie świadczy ale o tobie i to nie na plus
2
ja 2017-06-30 13:58
to się Szanowny dział HR popisał, zostawię dla szarych pracowników i potencjalnych inwestorów: kwartał IV 2015 zysk- 23 mln. Rok pózniej w tym samym okresie IV kwartał 3 mln straty. Kwartał I 2016 zysk 2mln, rok pozniej w tym samym okresie: kwartał I 2017 strata 9 mln. Do tego cena akcji w rok spadła o 50%. No faktycznie nic strasznego u was się nie dzieje, a ta restrukturyzacja to chyba chyba program zwolnień grupowych, ;) http://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/ZPUE/wyniki-finansowe/skonsolidowany/roczny/standardowy
2
ja 2017-07-01 10:00
Państwo nie widzieli chyba wyników finansowych za ostatnie kwartały i dynamiki do tych samych okresów w latach poprzednich ( dostępne publicznie, wystarczy wygooglować), jeśli uważacie, że jest tak super, cudownie! Waszą sytuację sprowadzę do prostego przykładu: jeśli sprzedaję towaru na pół samochodu w jakimś okresie, to nie dokupuję floty kolejnych ośmiu, z naiwnym przekonaniem, że za chwilę będzie o 180 stopni lepiej. To właśnie zrobił Wasz szef, przychody i rentowność zleceń spada, wskazniki są najgorsze od 15 lat, a on inwestuje w park maszynowy.
2
Gardan 2017-07-02 09:43
Z całym dla Ciebie szacunkiem - tak naprawdę nie wiesz, co robi nasz Szef. Jestem pracownikiem firmy, wiec moje spojrzenie jest głębsze. Widzę to ,czego ty nie widzisz : wdrażanie super nowoczesnego systemu zarządzania SAP (można o rym procesie w ZPUE znaleźć informacje na portalach branżowych i biznesowych) , potężna praca nad doskonaleniem produkcji , czy wreszcie nowy prezes, a wraz z nim nowa jakość . Bo my się rozwijamy, choć jak zauważyłeś (za co wielkie dzięki) nie bezstresowo .
Niezależny 2017-07-03 07:43
Najgorsza tam jest rekrutacja niby szukają pracowników a h.u.j.a się odzywają nawet nie raczą poinformować jak wygląda sytuacja. Zresztą o czym tu mówić nie ma chętnych żeby zwerbować ludzi to korzystają z agencji zatrudnienia adecco.
4
Święty 2017-07-03 16:24
Dokładnie my z kolegą złożyliśmy CV zaraz jak skończyliśmy szkole czyli w kwietniu i zero kontaktu.
2
Dział HR ZPUE 2017-07-04 12:38
Tak nadal poszukujemy pracowników na różne stanowiska. Nasze oferty pracy dostępne są na stronie www.zpue.pl lub na popularnych portalach z ofertami pracy.

Zdajemy sobie sprawę z tego jak odbierany jest brak informacji o decyzji ws. rekrutacji. Dlatego też wprowadzamy usprawnienia systemowe i reagujemy na takie uwagi jak tutaj.
Przy tak dużej ilości rekrutacji jakie prowadzimy dla naszych wszystkich spółek może zdarzyć się, że nie uda nam się skontaktować ze wszystkimi, z różnych względów.

Jeżeli jesteście nadal zainteresowani pracą w naszych spółkach zachęcamy do ponownej aplikacji.
Tel: 41 388 1413
rekrutacja@zpue.pl
1
Kolekcioner 2017-07-04 17:11
Ja co do sprawy rekrutacji to był bardzo miły kontakt a byłem na stolarce bardzo miły i rzeczowy kierownik i to samo można powiedzieć o kierowniku w Z PUE nie będę wymieniał działów jeśli chodzi o pieniądze to na początku proponowali marnie ale po negocjacji podnieśli i to powiem nie źle ale mimo to nie przyjąłem propozycji bo w obecnej firmie dzwigneli co nieco
1
Kolekcioner 2017-07-04 21:22
Pewnie że chciałbym pracować bo zakład duży , fajny park maszynowy ale wszystko kręci się w koło jednego czyli pieniędzy jak ktoś szuka tyłu ludzi to albo się rozrasta lub na co ja stawiam ludzie się zwalniają i nie ma po prostu kto pracować
10
asd 2017-07-14 10:22
Gdzie teraz pracujesz ? Jeśli to nie jest tajemnica to odpowiedz :)
Menio 2017-07-15 18:59
Uważam, że ZPUE to spoko firma, rekrutacje już mam za sobą.
pracownik 2017-07-19 13:09
Hahqha te pozytywy to pisza chyba brygadzisci bo im kaza porazka ludzie uciekaja masowo sa traktowani jak snieci zastraszani szantazowani zrobil sie obuz koncentracyjny nawet radio przeszkadzalo i tylko szybciej szybciej obiecali podwyzki dostali nieliczni co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liza a kierownik to powiedzial ze bedzie placil za sprzedawanie tych co wolniej robia hahahahaha paranoja
5
Zenia 2017-07-19 23:22
Może niektóre osoby mają jakieś gorsze doświadczenia z ZPUE ale to są jakieś wypadki przy pracy. Nie należy na takiej podstawie oceniać firmy, która jest dobrym pracodawcą.
seba 2017-07-20 21:07
Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku operator cnc na początku z premią(netto - do ręki)?
Zeta 2017-07-23 16:45
Firma ma jak widzę sporą listę ofert pracy. Martwią mnie jednak opinie, gdyż są przejawem złości na firmę. Interesuje mnie firma ponieważ szukam nowej pracy w Katowicach
Andrzej 2017-07-24 12:33
To zależy czy masz doświadczenie czy nie- jeśli do szkolenia to podstawa, jeśli masz doświadczenie to można powalczyć o dobry start. natomiast takiej praktyki i szkoleń niewiele firm oferuje na rynku.
pracownik 2017-07-26 00:14
1700 zl a w zime bedziesz siedzial w domu chyba ze bedziesz chodzil soboty niedziele to z 2000 -2200
3
fridek 2017-07-28 06:23
w tej firmie nie bedzie dobrze jesli trzech pracownikow fizycznych musi wypracowac na jednego umyslowego i jego samochod slozbowy to fizyczny wiadome nie zarobi wiecej tylko okolo 1700 zl
3
zona pracownika 2017-07-28 06:45
firma zpue powinna wplacac wczasy pod grusza pracownika bo zatrudnia wiecej niz 50 osob na pelny etat tym powino sie zajac PIP
5
Magnum 2017-07-31 12:08
Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mają tak długa listę ofert pracy? Czy to jest związane z jakimś nowym projektem? Czyli mówiąc ogólnie firma się rozwija skoro potrzebuje tylu pracowników. To dobrze ponieważ interesuje mnie praca tutaj, mam nadzieje że dostane się.
Andrzej 2017-07-31 18:54
Na tą sytuację mają wpływ dwie rzeczy:
po pierwsze gwałtowny rozwój firmy mający miejsce w ostatnim czasie
a po drugie niestety negatywne konsekwencje tego rozwoju, które skutkują tym, że ludzie się zwalniają
Bingo 2017-07-31 19:28
Praca dosyć dobra ale tylko 2 tysiaki do ręki.
Prawnik 2017-07-31 21:46
Nieprawda, firma wcale tego nie musi wypłacać - obowiązujące prawi mówi o tym jasno. Robi masę innych rzeczy, choć wobec przepisów nie musi. A robi-
Pracowniki. 2017-08-01 20:27
To odpowiedź mi co z tymi pieniędzmi robi i gdzie je wydaje. Pozdrawiam
zona pracownika 2017-08-01 20:28
jednak musi wedlug kodeksu pracy laski nie robi a kodeks pracy jest jeden na caly kraj
Dominika 2017-08-02 09:04
@Prawnik piszesz, że firma robi dla pracowników "masę rzeczy". Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego co ZPUE S.A. zapewnia swoim pracownikom?
prawnik 2017-08-03 10:32
Na przykład piknik dla pracowników i ich rodzin- widziałem w necie, że było na bogato-
Pracownik 2017-08-07 07:17
Zgadza się, to była impreza na 4000 ludzi ponad! Są akcje badań lekarskich, dostępne pożyczki na super warunkach, choinki dla dzieci, i to n ie wszystko-
Pracownik. 2017-08-07 17:02
To fajnie ale w oddziale Katowice nie ma żadnej choinki dla dzieci. Pozdrawiam.
chętny 2017-08-07 18:26
Panowie, jak z produkcją, ruszyło już coś na większą skalę, bo wyżej piszą że zastój był. Roboty na hali jest tyle co rok temu, mniej czy już więcej?
Monter 2017-08-09 20:35
Roboty Kolego jest masa . Zamówień przybywa i przybywa , można by robić na trzy zmiany.
Zuza 2017-08-11 15:23
Jak jest więcej pracy to łatwiej będzie dostać się do pracy w firmie. Pewnie zarobki się poprawią!
1
Zostaw swoją opinię o ZPUE S.A. - Włoszczowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPUE S.A.