Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZPUE SA

Pracowałeś w firmie ZPUE SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
konradoo - 2015-03-03 14:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no i co teraz powiecie? jak osoba, która tutaj w fiemie już ponad 9 lat pracuje i nie ma zastrzeżeń,a Wy jakies rzeczy wymyślacie nie wiadomo skąd? naprawde conajmniej dziwna sytuacja to jest jak osoba, któa edwo zaczęłą pracować ma az tyle zastrzeźeń.. no nie wiem jak to sie potoczy wszystko dalej.
zdjecie uzytkownika
Robson - 2015-03-04 09:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogolnie ludzie spoko...ale kasa 1500 netto (12.30h brutto) czyli jak na taka firme i produkty to nedza do tego dochodzi jakies 80 zl premi bojest 300 brutto raz na 3 mce ale najgorsze to kierownik sciemniacz....zeby zwerbowac ludzi obiecuje stanowiska np spawacza czy operatora maszyn a laduje sie na jakims dziadostwie i przez to wielu ludzi spieprza ten gosc mysli ze jak ktos sie godzi za 1500 przyjsc to jest debilem i mozna z nim jechac jak z (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-03-05 07:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem jakie masz przygotowanie do pracy, więc jeśli jesteś bez, to na kokosy nie licz. Fachowcy w zpue zarabiają lepiej, wiem to ja po kierunkowym technikum, 8 lat pracy. Duże są możliwości awansu, ale trzeba chcieć się przebić. I jeszcze jedno- kolega mój z włoszczowy przeniósł się do zpiue w katowicach i do razu poczuł to pozytywnie w kieszeni. Na koniec- atmosfera niezła, firma z perspektywani, zarobki takie jak w regionie- spoko
zdjecie uzytkownika
letro - 2015-03-08 08:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego z tymi zarobkami ...jak w regionie to PRZESADZILES......chyba ze Ci chodzi o biedronki kauflandy itp....1500 netto w zakladzie w Katowicach o takim profilu produkcyjnym to nie jest ;jak w regionie; i to nie jest spoko chyba ze ci o wsie kolo wloszczowy chodzi.......Atmosfera sie zgadza ale nikt dla samej atmosfery nie pracuje chyba ze ma 19 lat siedzi z mama....
zdjecie uzytkownika
emet - 2015-03-19 17:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba ktoś tutaj odpisuje sobie sam i ma popsuta klawiaturę, bo wstawia podwójne spacje, albo to jakiś komputer zakładowy, czy jak. W sumie te 1580 netto to całkiem zadowalająca stawka w dobie kryzysu. Jednak jest to na umowie o prace, czy zleceniu, bo w sumie to spora różnica. Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
Sprostowanie - 2015-03-19 18:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ing. - 2014-10-07 11:26:16]:
Kolego widzę,że mit o pracy w biurze wciąż żyje.Postaram się wszystko naświetlić.Praca w biurze to nie tylko kawa i grzanie stołka.To ogromna odpowiedzialność i praca umysłowa na wysokich obrotach przy wciąż dzwoniących telefonach.Spróbuj kiedyś się nad czymś skupić jednocześnie odbieraj telefony i bierz odpowiedzialność za jedno i drugie.To naprawdę trudne.....
zdjecie uzytkownika
Pracowałem tam - 2015-05-09 22:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarobki-to odpowiedź dlaczego ludzie się zwalniają jak dla kogoś najniższa krajowa to dużo to zostaje a reszta po jakimś czasie się zwalnia, zazwyczaj zostają takie puste głąby co do niczego się nie nadają. A praca z takimi ludźmi jest męcząca, ale nie ma co się dziwić bo to w większości ludzie po podstawówce lub zawodówce bez perspektyw i jakich kolwiek ambicji
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-05-11 12:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak z tymi kierowcami w zpue, jakie mniej więcej zarobki i system pracy?
zdjecie uzytkownika
KOJAK - 2015-05-20 11:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
~WOJTAS: Słyszałem tą historię. Fakty jednak są takie, że pracownika mają za nic, o ile nie należy się do "grupy wybrańców". Co do atmosfery, to jest różnie. Jak w każdej firmie. Są ludzie porządni i są gotowi wbić nóż w plecy za nic. Czyli standard. Ale ogólnie nie narzekałem na atmosferę. Pracowałem z naprawdę porządnymi ludźmi i dobrymi kolegami:). Pracowałem też z nieco gorszymi, ale ostatecznie się dogadywaliśmy i szanowaliśmy, choć się nie lubiliśmy. Co do zarobków, to nie było najgorzej, jeśli nie miało się rodziny na utrzymaniu... Dobre dla kawalerów i młodzików zaczynających życie zawodowe (mogą podłapać trochę doświadczenia). W przeciwnym razie lepiej poszukać czegoś innego.
zdjecie uzytkownika
absd - 2015-05-21 12:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marian jesli wytrzymales tam 19 lat to musze cibpowiedziec ze jestes nieźle ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-05-21 15:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie a jak tam z kierowcami?
zdjecie uzytkownika
Van Damme - 2015-05-21 22:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
~Marian: Kto Cię tak zbulwersował?
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2015-05-21 22:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
absd, Marian pewnie skończył zawodówkę i nie może znaleźć lepszej pracy :P
zdjecie uzytkownika
antypro - 2015-05-22 09:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem poruszyć temat szlifierni. Nie miałem okazji tam na szczęście pracować, ale bywałem tam służbowo kilka razy i to co zobaczyłem to zgroza. Ludzie tam pracujący (młodzi faceci mający całe życie przed sobą i chcący dożyc emerytury) spędzają osiem lub czasem więcej godzin dziennie w miejscu bardzo zapylonym. Po kilku latach można nabawić się problemów zdrowotnych. Nie mają płaconego "szkodliwego" (pewnie według kierownictwa miejsce pracy nie jest szkodliwe, LOL). Co ciekawe, gdy pojawi się jakakolwiek zagraniczna bądź krajowa delegacja, to miejsce to jest zamykane i odosobniane. Tak jakby nie istniało. Z powodu urągających zdrowiu i godności ludzkiej warunków pracy tak się dzieje. Kierownictwo to wie, ale sobie z tego nic nie robi. Bo po co? Oni mają klimatyzowane, czyściutkie biura. Pieniądze jak na tak duży zakład na modernizację są na pewno. W końcu buduje się biura... Ale szkoda pieniędzy wodzirejom firmy, żeby zainwestować w miejsce pracy, gdzie warunki są naprawdę ciężkie. Żeby tym ludziom stworzyć godne, bezpieczne miejsce do pracy. Panowie kierownicy, ja się Was pytam, o co tu chodzi??? Czym ci ludzie sobie zasłużyli na takie warunki pracy? Wiecie o tym i nic nie robicie!!! No tak, to nie Wasze zdrowie. Ale z takim podejściem, to dawno Was powinni wywieźć na taczkach. Na szlifierni nikt nie chciałby pracować. Nie w takim brudzie i zapyleniu, które przecież można wyeliminować. Tam pracują ludzie, a nie bydło!!! Dodatkowo niskie stoły, a pracują tam też wysocy ludzie. Więc kręgosłup też siądzie na późniejsze lata życia. I co z tym zrobicie? jak zwykle nic. To wypad ze stołków. A może weźmiemy się za was. Co powiecie, gdyby cały szlifierski pył skierować do waszego czyściutkiego, klimatyzowanego biura? Na szlifierni pracują ludzie, a nie bydło. Pozdrawiam szlifierzy z W2. A kierownicy i mistrzowie, gońcie się!!!
zdjecie uzytkownika
majki - 2015-05-22 12:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem zapytać Szanownych Państwa, jaką macie opinię o Wydziale KL? Mam zamiar podjąć pracę na tym wydziale. Bardzo mnie interesuje w szczególności opinia o brygadzistach tamtejszego wydziału, jak też o sposobie pracy na nim i o atmosferze wśród pracowników. Bardzo proszę o wszelkie opinie.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-05-22 16:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na KL-u praca jest ok , atmosfera też.
zdjecie uzytkownika
Kunegunda - 2015-05-22 16:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bartuś ty z ZPUE wyleciałeś chyba za alkohol??? Nie zamieszczaj więc obraźliwych wpisów na innych i nie pal mostów za sobą.
zdjecie uzytkownika
majki - 2015-05-22 17:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki, Karol
zdjecie uzytkownika
ten typ mes - 2015-05-22 17:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kunegunda. Wiem o kim mowisz ztym ze znam klijenta i niesadze zeby on mial cos wspolnego z tym. Jak mial sprawe to walil prosto z mostu i nie ukrywal sie za plecami. Nie żebym go bronił ale mysle ze to troche nie fair to co piszesz bo nikogo za ręke nie zlapales. Mozna powiedziec o nim ze to czy tamto ale tchorzem nie byl. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Bolko - 2015-05-22 18:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja myślę, że Kunegunda się nie myli. Znam trochę sprawę bo pracuję tam już parę ładnych lat i o przełożonych nie mogę powiedzieć złego słowa. Z tego co pamiętam to tylko za alkohol i za złodziejstwo ludzie wylatywali z pracy a później żale i oskarżenia do wszystkich tylko nie do siebie.
zdjecie uzytkownika
ten typ mes - 2015-05-22 19:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bolko to prawda. Ludzie wylatywali za alkohol lub kradziejstwo. Ale on wylecial nie pierwszy i nie ostatni. A ze pisane o szlifierni to od razu on. To pisal ktos niezadowolony a takich jest wielu. Z pretensjami i tak dalej. Moja zasada tez jest prosta. Nie wiem to nie osadzam. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-05-24 21:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie jak wygląda sytuacja u kierowców? Proszę o informację.
zdjecie uzytkownika
fdfds - 2015-06-03 13:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosta sprawa jeżeli sytuacja ze szlifiernią to prawda, wystarczy zawiadomić PIP, a żeby to zrobić skutecznie nie wystarczy poinformować okręgowy inspektorat pracy, ale dodatkowo główny inspektorat. Wszystko to można załatwić przy pomocy e-skargi, osoby które posiadają informacje na temat szkodliwych warunków pracy w jakiejkolwiek firmie powinny niezwłocznie zawiadomić odpowiednie organa.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa bezpośrednio z kierownikiem danego wydziału. Moim zdaniem bardzo profesjonalna. Wyliczył ile godzin mam pracować w tyg, jak ma się sprawa z urlopami i ewentualną pracą w sobotę. Obliczył ile będę zarabiał na stawce którą zaproponował, oczywiście bardzo zawyżona. Te 1700 które obiecywał nigdy nie dostałem. Objaśnił na czym będzie polegać praca itd. Ogólnie na plus.
Pytania: Jak dla mnie nie było trudnych pytań. Zapytał czy pracowałem już na podobnym stanowisku oraz ogólne pytania dotyczące bhp pracy na wózku.
zdjecie uzytkownika
maryśkaX - 2015-06-03 15:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ten typ mes w sumie to chyba normalne że za alkohol się wylatuje, jestem nawet za kontrolowaniem pracowników w firmach alkomatami nawet kilka razy dziennie. je nie piję i chcę u nich zostać samodzielną księgową w Włoszczowej, widzę że miejsce wolne jest, tylko trzeba znać dobrze angielski a mój jest średni raczej:/
zdjecie uzytkownika
ten_typ_mes - 2015-06-09 14:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@MaryśkaX, Nie "we Włoszczowej" tylko "we Włoszczowie". To raz. Dwa: jesli chodzi o alkohol to zapewniam Cię, że nie każdego mierzą taką samą miarką... Jeden może, drugi nie... I czy to jest normalne? Kolejna sprawa: ilość alkoholu, która powoduje zaburzenia psychofizyczne nie jest jednakowa dla wszystkich. Mając przykładowo 0,21‰ wylatuje się. Ale czy jest to dawka, która powoduje jakiekolwiek zaburzenia? Alkomaty jako urządzenia pomiarowe powinny posiadać odpowiednie atesty? Czy w ZPUE je posiadają? Kontrola pracownika alkomatami kilka razy dziennie... Nie lepiej obsadzić stanowiska cyborgami;)? A może w firmach pracują tylko sami alkoholicy? I trzeba za nimi chodzić non stop z alkomatami? Bo nie mają nic do roboty, tylko pić w miejscu pracy. A co ze stratami finansowymi ponoszonymi przez firmę z racji notorycznych kontroli swoich pracowników, którzy zamiast pracować dmuchają w alkomaty (gdyby tak częste kontrole występowały)?

@fdfds: sprawa teoretycznie jest prosta. Bo tak naprawdę prawo jest po stronie tego, kto ma pieniądze. Zwykły szarak nic nie zdziała. Kontrola dostanie w łapę i cześć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPUE SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ZPUE SA?
Zadaj pytanie
alert