ZPUE S.A.

Włoszczowa

Opinie o ZPUE S.A.

prawnik 2017-08-03 10:32
Na przykład piknik dla pracowników i ich rodzin- widziałem w necie, że było na bogato-
Pracownik 2017-08-07 07:17
Zgadza się, to była impreza na 4000 ludzi ponad! Są akcje badań lekarskich, dostępne pożyczki na super warunkach, choinki dla dzieci, i to n ie wszystko-
Pracownik. 2017-08-07 17:02
To fajnie ale w oddziale Katowice nie ma żadnej choinki dla dzieci. Pozdrawiam.
2
chętny 2017-08-07 18:26
Panowie, jak z produkcją, ruszyło już coś na większą skalę, bo wyżej piszą że zastój był. Roboty na hali jest tyle co rok temu, mniej czy już więcej?
Monter 2017-08-09 20:35
Roboty Kolego jest masa . Zamówień przybywa i przybywa , można by robić na trzy zmiany.
Zuza 2017-08-11 15:23
Jak jest więcej pracy to łatwiej będzie dostać się do pracy w firmie. Pewnie zarobki się poprawią!
1
krotkasprawa 2017-08-17 11:02
dziecko przecież takie osoby jak napisałeś "ze wsi" ..może inaczej takie pograbki ze wsi bo na wsiach mieszkają tez ludzie lepiej sytuowani i lepiej kształceni niz ja i Ty.. (ja akurat z Kielc) ale o tych pograbkach przecież Wam są tacy potrzebni.. co wykona ,każde polecenie ślepo nawet jak łamie przepisy BHP czy ma gorączkę 40 stopni ale obawia się ,że go zwolnicie bo pracował wczesniej np. w wirze łopuszno za 11 h na dobę dostał 1000 zł na rękę ,nie w terminie i musiał w niedziele skosic szefowi trawnik ... ale sam jest sobie winien .. z 6 klasami podstawówki ..słabym zrozumienim tego co napisane i ze skopiowanym wnioskiem urlopowym w kieszeni ( bo nosi go na wzór) tak tak.. takich macie pracowników co sam nie jest w stanie wypłenic wniosku urlopowego .... co taki moze wywalczyc?moze inaczej co mozna z takim wywalczyc? przeciez takich Wam potrzeba. Nawet jak obsikasz sobie buta to on i tak powie ,że to jego wina. Zamiast przyjmowac ludzi na produkcję.. to przyjmujecie swoich do biura ( przykład córki pewnego pana sprzed kilku dni) a przełozonym wmawiacie ze nie ma kim robic bo ludzie sie zwalniaja.. jak akurat mam luzna fuche w Zpue i nie najgorzej płatną.. ale na to wszystko patrze.. i czytem też Twoją przyglupią wypowiedz.. pewnie jakbysmy sie spotkali na zakladzie w oko w oko to bym Cię dziecko połknał dwoma wyrazami.. widzialem upadki nie takich "miastowych" jak Ty:) z jednym muszę się zgodzić na pewno ( nie wszyscy ale około 80%) pracowników za te pieniadze ,które otrzymuje na terenie Włoszczowy nie znajdzie lżejszej pracy.. szkoda tych co utyrają się ale boją sie odejść ( przyzwyczajenie i strach przed nowym..brak pewnosci.. moze i tez umiejetnosci czy po prostu nigdzie wczesniej nie pracowali a jak sie ma juz pewien wiek to nie chce sie juz nic zmieniac... zarobki w Zpue muszą dojść do 2900-3200 zł za 200 h przepracownych w miesiącu dla pracownika ze stazem miniumum 2-3 lata... inaczej.. wydajnosć bedzie jeszcze gorsza z miesiąca na miesiąc.. podnoszenie kilku osobom nic nie daje... powoduje tylko niesmaczne sytuacje a Ci co maja juz podniesione nie zawrócą sami kijem Wisły. tak to wygląda panie miasto.

Pozdrawiam krotkasprawa i daje buziaka:)
Kornel 2017-08-17 12:12
Jak firma ma dużo pracy to zarobki tez będą dobre. Właśnie widziałem długa listę ofert pracy . Dobrze będzie jeśli przyjmą dobrych pracowników. Niestety nie zawsze to się udaje.Ludzie się chwalą a później są problemy.
bioły 2017-08-20 21:16
zmusz... ludzi do robienia nadgodzin , nie interesuje ich sytuacja osobista ze ktoś nie może albo po prostu nie chce siedzieć tyle godzin w gorącu, nie zostajesz, będą konsekwencje ( zarządzenie dyr..). zachętą ma byc płacenie 50 tek i 100 tek smiech... przez tyle lat nie płacon i teraz strasznie beda płacić, .. odnoszą się wulgar do pracowników bojąc się o swoje stołki..

Brakuje mądrego zarządzania pracownikami. nie maja jak i czym zainspirować ludzi do pracy.
czego konsekwencja bedzie jakość i zawalone terminy .
ciekaw jestem który mistrz lub brygadzista ma odpowiednie kompetencje by zarzadzać ludzmi, kierować zespołem.

Ale może ukraińcy podołają w tej cieżkiej sytuacji w którym jest zakład.
10
Maniek 2017-08-21 08:31
@bioły Jeśli w firmie trzeba zostać po godzinach to dla mnie jest to oczywiste. Wszyscy nie mogą zostać? Jak firma zatrudni obcokrajowców, którym będzie się chciało pracować znów będzie larum bo biorą obcych a nie swoich!!
2
q 2017-08-21 15:51
(usunięte przez administratora)
2
q 2017-08-21 15:52
(usunięte przez administratora)
pracownik21 2017-08-21 20:28
(usunięte przez administratora)
4
MowieJakJest 2017-08-23 10:14
Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą! Praca prawdopodobnie tylko do grudnia a potem zwolnią pewnie 300 osób jak w tamtym roku a za tydzień będą płakać że nie ma kto robić.Zreszta ten zakład to bardziej jest praca sezonowa na 6 miesięcy w ciągu roku a nie na stałe bo nie ma oczywiście zleceń. A ludzie nie są głupi na potęgę wyjeżdżają za granicę.
12
Zibi 2017-08-25 09:37
Widzę, że ZPUE ma duże potrzeby osobowe, taka sytuacja to ogólna tendencja na rynku.
3
Manager at ZPUE 2017-08-30 09:34
Przynajmniej Menadżerowie dostają samochody służbowe
Zibi 2017-08-31 23:18
Czy może mi ktoś wyjaśni jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czyżby braki na rynku pracy zaczynały dawać się we znaki firmom? Może to będzie sygnał do ponoszenia wynagrodzenia żeby ściągnąć fachowców?
1
pracownik22 2017-09-02 20:21
(usunięte przez administratora)
4
Zdziwiony 2017-09-04 08:31
ZPUE na międzynarodowych targach Poznańskich EXPOPOWER 2017 otrzymało kolejne wyróżnienie.!!!
1
obserwator 2017-09-21 11:10
zawsze możecie sobie na chorobowym posiedzieć w domu i nadrobić prywatne biznesy, albo opiekuńcze na chore dziecko brac co 2 miesiące
i rozwiać swój biznes

pozdro
2
adam 2017-09-27 07:09
w który dzień jest wypłacana pensja 10/15/30 z góry dzieki
Bronek 2017-09-28 09:53
10
1
pracownik ZPUE EOP 2017-09-30 10:29
(usunięte przez administratora) Wszyscy w oddziale w Kaliszu i Koszalinie dostali wypowiedzenia warunków umowy o pracę z zakresie płacy. Nową propozycją ZPUE są płace średnio niższe o 30-40 %, względem tych wcześniejszych. Po nowym roku Państwo z zarządu zdziwicie się i obudzicie, gdy 90 % załogi nie akceptując obniżenia płac będzie, pracować u nowego pracodawcy.
3
Zibi 2017-09-30 19:53
@pracownik ZPUE EOP Czy mógłbyś dodać jaki jest powód takiej sytuacji w firmie? Miałem zamiar aplikować i teraz chciałbym się dowiedzieć przed podjęciem decyzji.
ja 2017-10-02 20:48
Kolego masz rację, nie warto się przejmować dla fachowców zawsze znajdzie się miejsce. Obniżka płac jest spowodowana faktem, że nie radzą sobie z konkurencją. Na rynek wchodzi ktoś, kto potrafi zorganizować sobie profesjonalną sieć sprzedaży międzynarodowej. Warunki zatrudnienia jak w PGE, czy u Kulczyków w Polenergii. Zakładając, że nowy lider branży wchłonie większość kadry ZPUE, to będziecie zadowoleni, a ilość zleceń będzie 2-3 krotnie większa w skali Europy ;)
2
pracownik zpue 2017-10-02 22:58
Witam jak Ukraińcy mają więcej na godzinę niż pracownicy długo pracujący.
pracownik 2017-10-03 07:39
Ukraińcy mają 12 zł na godzinę
1
mgr inż. 2017-10-03 12:01
Ok. 5-6 lat temu będąc monterem w tej "cudownej firemce" usłyszałem gdy odchodziłem od starszego pana słowa "Nigdzie nie zarobisz tyle co u nas i nigdy nic więcej osiągniesz jak u nas nie chce ci się na odkurzaczu robić".
Zatem pozdrowienia dla szanownego pana od kogoś co od paru lat siedzi za biurkiem jako projektant za stawkę 3 razy taką co oferowali w ZPUE. Faktycznie jest tak jak mówił nigdzie mi tak niskiej płacy nie zaoferowano i nigdzie nie musiałem przez 8 h odkurzaczem rozdzielnie odkurzać. Normalnie przewidział przyszłość.
Ogromne wyrazy szacunku i oby więcej takich prognoz dla reszty monterów. Motywacja ponad wszystko
3
pracownik zpue 2017-10-03 19:28
Witam czy mają 12 złotych na godzinę netto lub brutto.
1
pracownik zpue 2017-10-03 19:34
Witam, gdzie pracowałeś w jakim oddziele ZPUE.
pracownik ZPUE EOP 2017-10-03 19:43
(usunięte przez administratora)
4
zbyszek 2017-10-04 06:24
12 zl netto ukraincy a ja mam 13 zl brutto czyli okolo 9.50 zl netto
1
Tlw 2017-10-04 13:09
Tych ukraincow traktuja jak paczki w masle i to w kazdym zakladzie
1
Zibi 2017-10-04 17:39
Nie rozumiem dlaczego Ludzie z Ukrainy maja zarabiać jakieś grosze? Jeśli potrafią robić to co inni to powinni zarabiać normalnie. My walczymy żeby Polaków za granicą traktować finansowo na równym poziomie?
1
pracownik 2017-10-04 19:09
Jak pracujesz u migacza to niech cie dalej dyma i zarabiaj 9 zl, ukraincy u nas zarabiaja 12 zl brutto ale im placi firma zewnetrzna a nie zpue
pracownik 2017-10-04 19:10
Jak pracujesz u migacza to niech cie dalej dyma i zarabiaj 9 zl, ukraincy u nas zarabiaja 12 zl brutto ale im placi firma zewnetrzna a nie zpue
1
zbyszek 2017-10-05 00:01
te ludzie z ukrainy to na razie tylko sprzataja a zeby pracowac normalnie to musza co najmniej po pracowac ze 6 miesiecy zeby to wszystko opanowac a oni po nowym roku w styczniu musza zakonczyc prace
1
zbyszek 2017-10-05 08:04
firma za jednego pracownika z ukrainy musi zaplacic 22zl za godzine
1
Koordynator 2017-10-05 11:01
Przyjada drudzy
1
Zfirmy 2017-10-07 16:07
Firma wszelkie działania wobec pracowników w tej spółce konsultuje ze związkami i pracownicy będą mogli podjąć decyzję o pozostaniu w firmie lub nie w momencie poznania ostatecznych wyników wartościowania (z początkiem listopada).
Monter 2017-10-07 16:14
Skoro 5 lat temu odszedłeś, to się nie wypowiadaj, bo tylko mącisz. G..wno wiesz i się wtrącasz. To forum dla pracowników i kondydartów, a nie dla mącicieli. Poszedłeś swoją drogą i tam pozostań.
2
kolekcioner 2017-10-08 16:50
A co ty myslisz pajacu ze teraz jest lepiej jak piec lat temu
9
Zenon 2017-10-11 17:19
Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla elektryka. Jak się u was pracuje? W jakiej atmosferze bo czytając opinie jestem trochę zaniepokojony. Czy można liczyć na godziwą zapłatę? O co chodzi z tymi związkami zawodowymi? Może jeszcze coś ważnego?
Maniek 2017-10-11 20:43
Witam, zastanawiam się nad wysłaniem CV na stanowisko inżynier elektryk/Sivacon w Katowicach. Na jakie zarobki brutto można liczyć na początku? Dzięki za info. Pozdrawiam
admizpue 2017-10-16 07:04
Szanowni użytkownicy tego forum- wszelkie przejawy nienawiści, poniżania czy też zwykłego hejtu będą zdecydowanie usuwane. Starajmy się odróżnić obiektywną opinię o firmie od mowy nienawiści.
3
pracownik zpue 2017-10-16 22:37
Witam, ponieważ byli i pracownicy obecni piszą na tym forum czystą prawdę, czego się obawiacie, bo pracownik w tej firmie jest z poniewierany, traktowany jak śmieć z dużym stażem pracy, tylko dobrze się mają Ukraińcy traktują ich jak pączki w maśle pozdrawiam z całym szacunkiem pozdrawiam.
7
kolekcioner 2017-10-17 09:54
Witam piszac to to jest pan albo brygadzista mistrzem lub wyzej tu pisza ludzie zwykli pracownicy co maja rodziny i potrzebuja na chleb .A kierownictwo ZPUE powinno sie gleboko zastanowic czy chca ukrainca czy polaka z duzym stazem a takich tu sie nie bardzo docenia
2
Koordynator 2017-10-17 17:21
Jak w kazdym zakladzie
1
Jasiek 2017-10-18 22:36
Czy ZPUE potrzebuje w dalszym ciągu osobę na stanowisko ślusarza? Może ktoś wie to bardzo proszę o kilka cennych informacji w tym temacie jak również inne cenne.
Sygon 2017-10-19 00:25
Cenzura wisi w powietrzu ????
1
Zostaw swoją opinię o ZPUE S.A. - Włoszczowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPUE S.A.