brak logo

PEKAES SA

Błonie

Opinie o PEKAES SA

spoko d_poko 2016-03-25 07:48:01
To bardzo ciekawe co piszesz. Jak zwykle tutaj twój kolejny porywający wpis wybija się merytorycznie ponad przeciętną, czyli przebija dno z podwójnym mułem w dół. Wszyscy zazdroszczą ci szerokiej wiedzy o spółce jaką nabyłeś dołując ją swoim lenistwem i mądrowaniem podobnym do tego tutaj wtedy, kiedy jeszcze w niej niestety pracowałeś. Bardzo wszyscy ubolewają nad tym, że żółć cię tak długo ciśnie, ale starym pekom już tak zostało widocznie... i choć wiem, że okres świąteczny nic ci nie pomoże przemyśleć i jad cię będzie dalej toczył, to życzę ci wszystkiego dobrego z daleka od tej spółki, bo ona odetchnie bez ciebie z radością i poradzi sobie bez tych fachowców co tak odchodzą z tobą na czele
2
walec 2016-03-27 14:32:12
Hej. Słuchajcie, a może znajdę tu kogoś, kto pracował w Błoniach na stanowisku spedytora całopojazdowego krajowego? Widziałem, że akurat szukają osoby z dwuletnim doświadczeniem. Wg oferty jest umowa o pracę i benefity. Wygląda dobrze...
2
spoko maroko 2016-03-28 22:57:55
Maciek przestań się mazać.
1
rozstrząsacz obornika 2016-03-28 23:04:27
a co ma być zatrudnienie na gębę? benefity? to dobre :) uha ha ha
2
Schabowy 2016-03-28 23:54:16
Nie wnikaj, takich półgłówków jak ty i tak nie zatrudniają na żadną umowę, uha ha ha ha!
2
ksn 2016-03-29 18:04:20
widzę, że trochę zeszliście na bardziej osobiste tematy :P może w ramach odskoczni napiszecie jak tam sytuacja w Kielcach, szukają teraz spedytora chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat
1
arek 2016-03-31 20:02:00
chyba ciężko się tu czegokolwiek dowiedzieć, widzę raczej rozmowę typowo "zakładową". Zastanawiam się, w którym z oddziałów firmy jest najlepiej jeśli chodzi o atmosferę na magazynie
2
Napster 2016-04-03 11:13:50
Nie ma takiego oddziału że by w magazynie była fajna atmosfera.Od dłuższego czasu oddział w Gdyni poszukuje magazyniera, ale ciągle go nie ma bo wypożyczają z innych firm. Ci wypożyczani to pracują w kilku firmach w sumie 20 godz./dobę. Tylko czekać jak coś się stanie.Ale dyrekcję to nie obchodzi liczy się statystyka, tabelki. Trzeba za wszelką cenę wykazać się przed warszawką, a tam zarządzają sami nieudacznicy, karierowicze i dyletanci. Dla nich nie liczy się klient,człowiek tylko cyfra,tabelka, wskaźnik, procent. Nie mają zielonego pojęcia o transporcie i realnym świecie. Wykształceni w wirtualnym świecie ekonomi
5
numer 2016-04-03 11:25:50
skoro w jednym miejscu brak magazynierów i trzeba "wypożyczać" ich z innych firm, to dla mnie chore. Nie rozumiem, pracownicy powinni mieć czas na odpoczynek :)
7
litera 2016-04-03 16:14:47
ja też tak uważam! powinni mieć 4 godziny pracy i 4 godziny odpoczynku! 2 pracują, 2 odpoczywają, 2 pracują, 2 odpoczywają; a jak ktoś by chciał iść do domu na te ostatnie dwie godziny - to też tak powinno być! max 6 godz w robocie i tyle - taki postulat trzeba dać do sejmu!
3
amelia90 2016-04-05 11:33:43
/@numer jak to "brak magazynierów"? u największej firmy z TSL i notowanej na giełdzie papierów wartościowych?widzę że teraz więceki magazynierów poszukują niż kierowców, ciekawe
1
Srapster 2016-04-06 10:09:44
Rzuć papiery, tylko szybko, zwolnij się i nie pracuj z nieudacznikami, karierowiczami i dyletantami! Nie czekaj, nie marnuj swojej kariery! Oni na pewno poradzą sobie bez ciebie.
2
magazynier 2016-04-06 11:39:31
6 to za dużo! max 4 dziennie, reszta na grilla :)
2
Dyrektor 2016-04-07 23:01:14
Syf w tych waszych magazynach że oddychać się nie da przez ten kurz :) szukacie może sprzątacza? :)
4
Robotnik 2016-04-08 07:15:11
Czuj się wzięty pod uwagę w rekrutacji na stanowisko głównego sprzątacza! Tylko czy cię puszczą z obecnego twojego śmietniska?
3
marek 2016-05-05 14:21:06
ale powiedzcie mi co w takim razie robicie na magazynie w sensie jakie macie obowiazki, bo nie wiem czy żartujecie sobie z tego sprzatania bo nie byloby innego zajecia jak to?
2
sławek 2016-05-06 00:27:06
nie wnikaj, po co ten bzdurny wpis?
4
Lewy 2016-05-06 21:03:16
Cały dzień i noc gramy w szachy elektryczne i cymbergaja, nic innego nie musimy robić.
2
e 2016-06-01 19:18:32
no to ciekawe przyjacielu na jakim jesteś stanowisku pracy w tej firmie, ja osoboście idę na stanowisko Spedytor Całopojazdowy Międzynarodowy bo wakat jest i wiem że roboty nie brakuje
2
f 2016-06-01 22:45:16
brawo Ty, powodzenia!
4
popis 2016-06-02 08:50:03
przecież to jest kolego wpis PR a nie prawdziwego pracownika, nikt jeszcze nie napisał nic pozytywnego o tej firmie więc prezes sam działa od wielu lat na tym forum.
7
amant 2016-06-02 23:00:58
a jednak ja wierze że to autentyczne wpisy, a firma i tak ma bardzo dobrą renomę jako pracodawca. i nie dziwię się, takie oferty jak np. stanmowisko Spedytor Całopojazdowy Międzynarodowy dodają im prestiżu
2
kRuKerS 2016-07-14 05:17:28
hehehe Sa ludzie ktorzy sa wporzadku sa tez nie ludzie ktorzy nie sa wporzadku... niedoceniaja pracownikow kierownicy zmiany nadaja sie do zwolnienia jest tylko jeden ktory b.dobrze pelni ta funknje ..... pracownicy starzem starsi nirz 5 lat maja wyj.... i mysla ze wszystko im wolno do tego przysszedl nowy kierownik i sie zbytnio poczówa...mam zone i dziecko a ten balas mnie zwolnil o tak bo ktos mu nagadal głupot . zwylky kiep grodziska albo huk wie skad ..........ale takto spoko .. ps dawny kierwonik byl 100% lepszy czyli znal sie na tym stanowisku nie to co temten obsra....niec. . . . ps grzes i olek to sochisci i komfitury .
2
kRuKerS 2016-07-14 05:18:10
hehehe Sa ludzie ktorzy sa wporzadku sa tez nie ludzie ktorzy nie sa wporzadku... niedoceniaja pracownikow kierownicy zmiany nadaja sie do zwolnienia jest tylko jeden ktory b.dobrze pelni ta funknje ..... pracownicy starzem starsi nirz 5 lat maja wyj.... i mysla ze wszystko im wolno do tego przysszedl nowy kierownik i sie zbytnio poczówa...mam zone i dziecko a ten balas mnie zwolnil o tak bo ktos mu nagadal głupot . zwylky kiep grodziska albo huk wie skad ..........ale takto spoko .. ps dawny kierwonik byl 100% lepszy czyli znal sie na tym stanowisku nie to co temten obsra....niec. . . . ps grzes i olek to sochisci i komfitury .
3
zuzel 2016-07-14 05:20:44
nie warto
2
wąż 2016-07-14 09:18:43
@amant a taki spedytor to ma umowę o pracę i ubezpieczenie u was?
1
ja 2016-07-16 11:13:35
kto tu sie podemnie podszywa ??
1
bum 2016-07-16 11:53:54
Szkoda, że nie jest określone jakich zarobków może się spodziewać specjalista ds. nieruchomości. Nie dość, że jest umowa o pracę to jeszcze dorzucają jakieś benefity socjalne typu ubezpieczenie, a o takie zatrudnienie jest teraz dość trudno, a wypłata?
1
Rico 2016-07-17 12:23:02
tak jak kolega mówi nie warto. Odradzam tez inne stanowiska takie jak spedytor, handlowiec, dyspozytor, co innego kierownicze tam jest wypas innymi słowy im wyżej siedzisz tym mniej robisz trochę tabelek w xls sciemy w ppt i już, a byłbym zapomniał o słoiczku z wazeliną duuuży być musi
3
Maniek 2016-07-17 14:54:54
A ja uważam, że kolega źle mówi i chce nam tylko przygryźć i nie wolno naprawdę w żaden sposów się tym przejmować, bo przecież wiadomo jak jest, jaka konkurencja na rynku pracy i że ona nie śpi, dajmy sobie wszyscy szansę i żyjmy trochę lepiej wspólnie, to będzie tylko lepiej
1
Srico 2016-07-21 13:29:26
nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje... o takim myśleniu jak Ty - tym bardziej... świat otwarty, wolna wola.
1
gość 2016-07-21 13:43:36
Ciekawe jakich średnich zarobków może się spodziewać brygadzista działu logistyki. Dobrze, że oprócz umowy o pracę jest szansa na opiekę medyczną i innego rodzaju benefity socjalne, ale dobrze, że wypłata jest w pełni terminowa. Z góry dziękuję za odpowiedź
1
jasko 2016-08-13 07:52:55
1850 - 1900 netto
2
walec 2016-08-13 09:46:59
Na początku taka kasa @jasko czy później można liczyć na podwyżkę?
1
walus 2016-08-17 19:09:58
Ale najbardziej mnie bawią te wpisy prezesów o benefitach które są ale dla nich i ewentualnie dla dyr. jako magazynier specjalista albo brygadzista to zapomnij
2
uygf 2016-08-17 19:40:56
@ walus ale piszesz tak bo sie domyślasz, czy faktycznie jesteś lub byłeś pracownikeim firmy PEKAES SA? faktycznie sdzukają teraz magazynierów i brygadzistów do łodzi, Szczecina czy tez Opola .....
1
walus 2016-08-21 12:19:04
Oczywiście ze wpis poparty jest faktami. Na logikę kolego - jak Ci się wydaje dlaczego cały czas mają zawieszone ogłoszenia czy dlatego ze tam jest tak fajnie czy dlatego ze jest taka rotacja? Odpowiedź wydaje się oczywista. Dla magazynierów na rynku jest tyle ofert, że możesz wybierać przebierać a na pewno Pekaes SA nie jest dobrym miejscem pracy.
7
ru 2016-08-21 12:22:07
e tam, jak na to co obiecuję w ogłoszeniu to inne firmy tyle nie dają
1
Wiem bo wiem 2016-08-23 18:17:14
tak, dają akurat to co obiecują, pełną wyzwań pracą czytaj robota po pachy. Sprzedając paletę za 70 zł all in jak Ci się wydaje kto zapłaci deficyt? przewoźnik - niechętnie a bynajmniej za długo nie pojeździ a więc pozostaje pracownik z niego trzeba wycisnąć
2
iguana 2016-08-23 20:48:06
ru masz rację,l tutaj w ogłoszeniu taki Specjalista ds. Linii Drobnicowych to ma obiecane że rywatna opieka medyczna, grupowe ubezpieczenie na życie no i oczywiście umowa o pracę - jak na Łódź to dawno tyle w tym temacie nikt w ofercie pracy nie chciał dać
1
vbghnm 2016-08-25 21:06:08
@ Nemo czyli wydobyć z pracowika co najlepsze i do widzenia?
ja 2016-08-28 23:00:41
różne rzeczy ludzie tu wpisują, ale takich bredni to już dawno tu nie było! masz bujną fantazję człowieku albo tak nierówno pod sufitem, że normalna myśl ma problem z dotarciem do końca rozumu, no chyba, że go tam nie ma, to nie dotrze nigdy... podejdź na dyżur do psychiatry, może coś ci doradzi...?
gjo 2016-08-28 23:20:29
@ ja - ale kogo ty sie czepiasz - pisz adntoacje do kogo kierujesz swoje uwagi a zwłaszcza jak juz bardzo chcesz kogoś obrazić. Szkoda że nie umiesz inaczej, tylko taki bulwers. No ale to twój wybór.
buzdygan 2016-08-30 23:49:57
Szukają teraz w Błoniach na stanowisko Specjalista ds. Dystrybucji. Wie ktoś ile się zarabia w PEKAESIE na takim stanowisku?
An 2016-08-31 11:05:00
No ja tego akurat nie wiem, ale wiem że faktycznie szukają, tylko tyle mogę Ci w tym momencie powiedzieć, a to chyba całkiem dobra oferta jest z tego co wiem
łapówki !!!!!!!!!!!!!! 2016-08-31 19:05:22
kiedyś był dodatek wakacyjny i świąteczny w gotówce i se można było kupić co się chcę a tu nagle ktoś dostał bonus do kieszeni i zrobili punkty które można w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić dla takiego prezesa co się pod tym podpisał do wykorzystania w większości w dużych miastach mniejsze miejscowości nie maja nic . to jest nie sprawiedliwe !!!!
łapówki !!!!!!!!!!!!!! 2016-08-31 19:05:53
kiedyś był dodatek wakacyjny i świąteczny w gotówce i se można było kupić co się chcę a tu nagle ktoś dostał bonus do kieszeni i zrobili punkty które można w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić dla takiego prezesa co się pod tym podpisał do wykorzystania w większości w dużych miastach mniejsze miejscowości nie maja nic . to jest nie sprawiedliwe !!!!
walec 2016-08-31 20:17:21
O jakie punkty dokładnie chodzi @łapówki!!! ? jeśli trzeba się o nie postarać to już widzę, że komuś się to nie podoba. A czasem na takie dodatki trzeba sobie zasłużyć uczciwą pracą
a 2016-09-02 19:48:06
mybenefit te punkty kiedyś dostałeś gotówkę i se zrobiłeś z nią co chcesz a teraz jesteś zmuszony wydać na to co ci zaproponowali na tej stronce
uiik 2016-09-02 20:34:02
@ a - od kiedy nastapiła tego typu zmiana? Niedawno?
1
Zostaw swoją opinię o PEKAES SA - Błonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PEKAES SA