Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PEKAES SA

Pracowałeś w firmie PEKAES SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-01-11 06:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-01-11 06:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bardzo żałosna opinia!
zdjecie uzytkownika
paweł11 - 2016-01-11 12:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opinia - 2015-12-11 15:28:03]:
Czy może się wypowiedzieć jakiś kierowca z tej firmy na temat pracy w pekaes. Jak to wszystko wygląda ??
zdjecie uzytkownika
smar - 2016-01-11 15:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [paweł11 - 2016-01-11 12:33:46]:
to już chyba na ZPT uczą; nie smarujesz nie jedziesz
zdjecie uzytkownika
srar - 2016-01-11 16:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [smar - 2016-01-11 15:56:46]:
powiedział co ze swojego podwórka wiedział, a czego się sam nauczył za młodu i próbuje wszystkich tak ubrać jak mu się wydaje...
zdjecie uzytkownika
eddie - 2016-01-11 17:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
też jestem tego ciekawy @paweł11 moze ktos się trafi kto napisze jak jest bo różne opinie krążą.a aktualnie szukają ludz m.in. spedytorów, oferując umowę o pracę i benefity. a płacą podobno nieźle.
zdjecie uzytkownika
leroy - 2016-01-11 23:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [srar - 2016-01-11 16:31:51]:
no już teraz nikt nie poradzi, że w twojej zawodówce tak cie wyuczyli; kto cie posłal do tej szkoły? w okolicy lepszej nie było? ale naukowiec od transportu z ciebie wyrosł, że hoho!
zdjecie uzytkownika
gawron - 2016-01-12 10:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [eddie - 2016-01-11 17:33:33]:
Kolego jest tak: kiedyś w peku spedytorzy zarabiali dobrze ale to już historia obecnie ile zrobisz tyle masz tak być powinno ale nawet tego nie dostaniesz bo jak przychodzi do rozliczenia to i tak Cię wydym@j@ Z benefitów otrzymasz w pakiecie mobbing i traktowanie jak śmieć, ale za to będziesz miał telekonferencje i pytania czemu tak mało, nie taka marża za mało jazd nie te kierunki.
zdjecie uzytkownika
wróbel - 2016-01-12 10:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [gawron - 2016-01-12 10:09:22]:
to nawet całkiem słuszne pytania, jeśli takie Ci zadają albo zadawali... szkoda, że nie zrozumiałeś pytań :(, ale z tym to faktycznie trudno jak się jest tak negatywnie nastawionym do życia...
zdjecie uzytkownika
smar - 2016-01-12 10:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [leroy - 2016-01-11 23:58:56]:
w zawodówce w praktyce była tylko muzyka gra na trąbie, lekcje ZPT ze samrowania teoretyczne. Zajęcia praktyczne w peku
zdjecie uzytkownika
srar - 2016-01-12 16:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [smar - 2016-01-12 10:30:31]:
od razu tak było trzeba mówić - no i wszystko jasne - trąba rozum wydmuchała :) stąd co ślina na język przyniesie to plecie...
zdjecie uzytkownika
wikor - 2016-01-13 20:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@eddie, faktycznie szukają, nawet na niższe szczeble jak pracownik magazynowy. Tutaj podobno też są jakieś benefity i dobre umowy, tak widziałem w ogłoszeniu.
zdjecie uzytkownika
Leon - 2016-01-14 08:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Umowa o prace to chyba standard wszedzie dzis a kasa to nie licz na kokosy jak na wozkowego benefity 200 na swieta i tyle naprawde szereg....
zdjecie uzytkownika
rezio - 2016-01-16 00:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@wikor nie tylko te niższe stanowiska są dostępna, ale także ktoś taki jak Tender Manager, pracodawca jednak wymaga 3 lata doświadczenia na tym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
poczta - 2016-01-18 16:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie ma żadnych benefitów płaca minimalna brak premii szkoda czasu na aplikowanie
zdjecie uzytkownika
lopez - 2016-01-18 18:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@poczta, ale czy ty tam pracujesz aktualnie czy skąd masz te informacje, bo w ogłoszeniach są inne, m.in. również to, że zatrudniają na umowę o pracę stałą
zdjecie uzytkownika
kc - 2016-01-19 21:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pewnie, że nie i nie jest, bo nigdzie nie pracuje - sprawdzone. Pudło kolego! może jeździj gdzie indziej, nie będziesz miał problemu ze stawką i nie będziesz musiał takich prostackich zagrywek robić...
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-01-20 06:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opinia - 2015-12-14 15:52:41]:
tak to prawda magazynier w tej firmie to nie człowiek zero szacunku bez prawa do odpoczynku czy ciepłego napoju ,i morda w kubeł,bo pan kierownik niema doświadczenia i siedzi przed kompem i się zapracowuje .pesja nieco większa od kuronia ,a poproś o podwżke to niema ale dla biura jest zawsze.a fizyczni w tej firmie to zło konieczne .atmosfera pracy pod psem, jestem młodym człowiekiem ale nigdy nie zdecydował bym się na prace w tej firmie szkoda zdrowia i nerwów
zdjecie uzytkownika
info - 2016-01-20 18:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kierowca, czy ty sie z tym spotkales? prosze o informacje czy ta oferta na spedytora jest nadal aktualna? czy aplikowal ktos z was tam, prosilbym o wskazowki odnosnie rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2016-01-20 20:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kierowca - 2016-01-20 06:50:57]:
no jak 3-4 razy większa od kuronia to dla ciebie "nieco większa", to gratuluję bujnej wyobraźni, a jednocześnie ubolewam nad twoją głupotą w robieniu wody z mózgu czytelnikom tego forum... ale to jeszcze trzeba wiedzieć ile ten kuroń wynosi dzisiaj, a do tego trzeba umieć czytać :) że też ci jeszcze płacą tą kuroniówkę za nic nie robienie... też widać, że dnia nie spędziłeś w tej firmie, ale jeden twój wniosek na koniec bardzo dobry - nigdy nie decyduj się na pracę tam, bo z takim bajzlem w głowie jak u ciebie tam nie przyjmują :)
zdjecie uzytkownika
kala - 2016-01-22 18:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@info oferta na spedytora całopojazdowego krajowego jest raczej dalej aktualna, bo przecież pojawiłą się dopiero na początku stycznia. Ja dopiero mam zamiar złożyć cv na to stanowisko. Dają umowę o pracę i jest możliwość rozwoju zawodowego. Są także benefity przeróżniaste.
zdjecie uzytkownika
darek - 2016-01-24 19:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kala faktycznie szukają spedytorów i to do kilku miast jednocześnie. Zastanawiam się, czy wiele chętnych wyśle do nich CV. W sumie te benefity mogą przyciągać.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-25 10:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [darek - 2016-01-24 19:55:06]:
Ludzie jakie benefity?talony na swieta?niech zarzad napisze jakie to sa?smiechu warte:)
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-01-25 15:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-01-25 10:05:54]:
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
bene - fit - 2016-01-28 20:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
zamiast talonów są żenujące warunki pracy
zdjecie uzytkownika
Bri - 2016-01-28 20:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiele słyszałem o tej firmie, dlatego chciałem się dowiedzieć, czy jest aktualnie jakiś etat na spedytora, i czy jest tam umowa o prace przynajmniej na rok?
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-01-29 23:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bene - fit - 2016-01-28 20:13:13]:
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
muzykant - 2016-01-31 22:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mąciek słabo to wygląda przegrywamy, koszty rosną nie ma już nic w kasie wszystko sprzedaliśmy i czym się będziemy leawarować czarnuchy już się nie nabierają na nasze ściemy o rekrutacjach przyjaznych i benefitach a "pomocna opinia"? lewar na ocenach z IP smartfonowych jedynie na 3 zdechła to było słabe net jest za silny od początku mówiłem ci buraku ze jak Alik zdechł to nie można ściemniać ze wymienimy mu kuwetę
zdjecie uzytkownika
h a h a - 2016-01-31 23:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cala prawda o opinii
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-02-01 11:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej. Mój partner szuka pracy jako spedytor i ma w tym doświadczenie. Zastanawiam się, czy PEKAES zapewnia częste zjazdy do domu i jak wygląda system pracy.
zdjecie uzytkownika
obecny - 2016-02-02 10:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak - jak mu zabraknie do wykonania planu to bardzo szybko zjedzie do domu. Należy zaznaczyć ze od 2011 roku pek nie posiada żadnego własnego auta a więc jest klasyczną spedycją kanapowo - giełdową.
zdjecie uzytkownika
irek - 2016-02-03 12:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dziwne, że taka firma nie posiada swoich samochodów, nic a nic. W końcu PEKAES ciągle poszukuje spedytorów, to czym oni niby mają zarządzać, nie rozumiem
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-02-03 12:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
smieją sie z ciebie mądralo wszyscy ze cie jad zźera tak bardzo dalej, ale podziw wielki ze ci sie jeszcze chcę pluć jak juz nikogo to nie obchodzi... ciskaj sie ciskaj ale oni i tak zrobia swoje bez ciebie i twoich smiesznych dyrdymalek biedaku...
zdjecie uzytkownika
muzykanta_znam - 2016-02-03 13:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muzykant - 2016-01-31 22:13:56]:
ty sie przebierańcu kapuściany za muzykanta nie podszywaj bo mu do pięt nie dorastasz! bo że ty przegrałes to jasna rzecz co widac po twoim wpisie z kuwety, ale ty to juz nie "my", a od kasy kto inny jak liczenie słupków ci nie poszlo w szkole i linijki nie wyczytasz na gieldzie, nie dla psa kielbasa
zdjecie uzytkownika
sławek - 2016-02-03 15:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Irku tak zostań bez zrozumienia sprawy. To za trudne dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
wiesia-kolega - 2016-02-03 15:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dodałbym: nie dla kota sadło! :-)
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-02-04 09:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [irek - 2016-02-03 12:03:23]:
Spedytor w pekaes niczym nie zarządza praca polega na szukaniu samochodów na giełdach albo w przypadku doświadczonego spedytora - tych zostało jak na lekarstwo, bazowaniu na własnych kontaktach. No a klienci są przekonani ze pekaes to wielka polska firma z własnymi samochodami czego naturalnie pekaes nie prostuje.
zdjecie uzytkownika
muzykant - 2016-02-04 11:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muzykanta_znam - 2016-02-03 13:45:31]:
linijka na giełdzie to efekt sprzedaży nieruchomości, wykupu akcji własnych pozbycia się floty własnej to zabiegi jednorazowe - pokaż wyniki inwestorom z działalności transportowej a będziesz musiał to zrobić bo nie ma już co sprzedać - od 01 stycznia linijka mówi minus 6,67% będąc inwestorem już dziś sprzedawałbym po PKC
zdjecie uzytkownika
giełda - 2016-02-04 11:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wynik na sprzedaży nieruchomości do Q3 2015 = 0 PLN (słownie: zero złotych), skup akcji własnych był w 2011/2012 roku, więc żaden wpływ na wynik teraz, styczeń jeszcze nie obliczony, ale bzdury w necie zawsze można smarować. Jak się pisze w 2016 o skupie akcji własnych z 2011/2012 i jego wpływie na wynik teraz, to życzę powodzenia tym co na podstawie takich wniosków podejmą decyzje o akcjach lub ocenią spółkę... ale Ty sprzedawaj po pkc, jest mnóstwo chętnych na kupno! Jak masz potrzebę jakoś dowalić, bo Cię zżera psycha, to przynajmniej dopytaj kogoś co napisać o finansach, bo brniesz i rzeczywiście ludzie się śmieją z Ciebie... :)
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-02-04 15:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
por - 2016-02-04 20:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W życiu bym nie kupił akcji tej spółki
zdjecie uzytkownika
rop - 2016-02-05 03:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wolny kraj, wolny rynek, wolna wola i decyzje. Nikt Cię nie zmusza kolego, pełna demokracja wyboru.
zdjecie uzytkownika
makler - 2016-02-05 11:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od 01.01.2016 do dziś akcje potaniały o 8,3% traktować to jako okazję inwestycyjną czy raczej początek bessy pek?
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-02-05 12:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@makler a może jeszcze trochę poczekać aż potanieją i wtedy kupić? Ciężko wyczuć ten najlepszy moment. Firma chce zatrudnić teraz nowych doświadczonych pracowników, mają szansę na zwyżkę
zdjecie uzytkownika
makler - 2016-02-06 11:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zwalniasz doświadczonych a potem zatrudniasz nowych doświadczonych? wynik dodatni? A może gdyby nie taka polityka mógłby być wielokrotnie większy a akcje powyżej 20 zł
zdjecie uzytkownika
zombi - 2016-02-07 09:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może potrzebny doświadczony dobrze wykonujący swoją robotę, a nie doświadczony dobrze opowiadający o swojej robocie? A może potrzebny doświadczony, który chce zrobić, a nie doświadczony, który wie najlepiej, że nie da się zrobić?

P.S. gdyby babcia miała wąsy to byłby dziadek, a wtedy myślę, że nawet 40 zł! E, tam - bez kozery od razu powiem - 500! :)
zdjecie uzytkownika
muzykanta_znam - 2016-02-07 10:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uzurpator muzykanta coś o tym wie - ćwiczył to do samego końca aż przyszła kryska na matyska ;)
zdjecie uzytkownika
kamilo - 2016-02-07 19:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie jak się przygotować do pracy jako specjalista ds. dystrybucji? Wymagają jedynie rocznego doświadczenia i pakietu ms office i można liczyć na stabilne zatrudnienie w ramach umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2016-02-10 21:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł11 - 2016-01-11 12:33:46]:
bo prawdziwa
zdjecie uzytkownika
Znośny - 2016-02-11 11:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy tutaj łatwo jest dostać pracę czy może być z tym jakiś problem wielki? Szukam dobrej pracy na dłużej, najlepiej z umową na stałe, bo mam małe dziecko

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PEKAES SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PEKAES SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert