Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PEKAES SA

Pracowałeś w firmie PEKAES SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
odpowiedź - 2016-02-25 08:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pytanie - 2016-02-24 16:57:36]:
a normalny to Ty jesteś?
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2016-02-25 10:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [odpowiedź - 2016-02-25 08:49:23]:
oczywiście! w pełni władz umysłowych, świadomy swoich praw i obowiązków! :) identycznie jak Ty!
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2016-02-28 20:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siemka :) Nie bardzo chcę wnikać w rozmowę, więc pozwolę sobie zmienić lekko jej tor ;) Szukam pracy, PEKAES oferuje bardzo ciekawe stanowisko magazyniera. Pytanie, warto?
zdjecie uzytkownika
niewarto - 2016-02-28 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2016-02-28 20:01:48]:
w życiu
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-02-29 11:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [niewarto - 2016-02-28 21:11:26]:
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-03-01 20:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@opinia, no fakt, ktoś tu chyba ma niewiele do powiedzenia. Szkoda, bo łatwo tak powiedzieć, że lipa, ale ciężej z argumentacją. Dlatego ja bym zaryzykował na tego magazyniera, przecież do rozmowy kwalifikacyjnej jeszcze chwila
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-03-02 13:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ta firma to porażka pracuje tu parę lat i szukam innej roboty od roku
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-03-02 13:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ta firma to porażka pracuje tu parę lat i szukam innej roboty od roku
zdjecie uzytkownika
@srario - 2016-03-03 13:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Mario - 2016-03-02 13:10:30]:
Ojoj, i nikt Cię nie chciał przyjąć przez rok? No fakt, z takim podejściem to nie będą chcieli brać takiego wrzoda na tyłek, co ich też @sra na kolejnym forum za nie wiadomo co...
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-03-03 16:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siema co tam dzieje się w koninku ?
zdjecie uzytkownika
PKS - 2016-03-03 20:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Koninku brak ludzi i maja kibel...A co w Opolu Nowym oddziale?
zdjecie uzytkownika
pekaes - 2016-03-04 06:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Opolu ubolewają nad Twoją głupotą.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-04 10:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
śmieszą mnie te wasze komentarze weźcie wejdźcie na jakiś wyższy poziom, piszecie, że pracujecie po parę lat ale jakoś się nie zwalniacie..dlatego myślę, że warto wyslac cv do dystrubucji bo podobno szukaja pracownika
zdjecie uzytkownika
opinia - 2016-03-04 15:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-04 10:35:51]:
Bardzo pomocna opinia!
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-06 10:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pomocna bo dotyczy jakichs konkretów rozmowy o firmie i tego co oferuje a nie bezsensowych komentarzy na temat jakichś głupot bo tylko tak je można nazwac
zdjecie uzytkownika
ta - 2016-03-09 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-04 10:35:51]:
wyślij się dystrybucją na wyższy poziom razem z pomocną opinią dziadostwo to jest nie firma, ludzie pracują parę lat i tolerują mobing jaki im super prezes zafundował
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-03-09 20:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poszukują specjalisty ds dystrybucji, oferują umowę o pracę, realną szansę na awans i szereg benefitów (prywatna opieka medyczna, grupowe ubezpieczenie na życie i wiele innych)@kolo to dobra oferta, myślę, że warto spróbować
zdjecie uzytkownika
at - 2016-03-09 23:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ta - 2016-03-09 20:00:41]:
ojoj, to jacyś rozwinięci inaczej są chyba jak w takich tragicznych warunkach wytrzymują parę lat, już mi ich żal chociaż ich jeszcze nie znam, na pewno zaciskają zęby i idą do przodu niezłomni w tych strasznych męczarniach :) a przecież wokół tyle lepszych firm niż ta, dlaczego nie odchodzą? powiedz im, że można zmienić na lepsze, po co się stresować...?
zdjecie uzytkownika
Kto - 2016-03-12 18:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale o jakims tresie tu jest mowa? @at Przecież pracownik magazynowy nie pracuje w stresujacej atmosferze. Do tego jeszcze może liczyć na prywatną opiekę medyczną i grupowe ubezpieczenie.
zdjecie uzytkownika
wypas - 2016-03-13 21:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
prezes nie przesadzaj z tą opieką medyczną i ubezpieczeniem to sa standardy w tych czasach, Ty się chłopie zastanów nad szanowaniem ludzi a nie mydlisz gały ludziom pierdołami. Benefity to: opłacanie kursów, studiów, języka obcego w peku brak, porządne ubezpieczanie za które płaci firma - w peku brak, opieka medyczna wraz z stomatologiczną - w peku masz podstawę resztę sam płacisz (chyba ze jesteś prezes albo jego przydupas), bilety wstępu na wydarzenia kulturalne w peku brak, kasa na święta - w peku brak, dofinansowanie wczasów - w peku brak, czy choćby głupia kawa herbata której tez w peku brak
zdjecie uzytkownika
Xro - 2016-03-14 19:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Benefitow może jakoś superowych nie ma, ale za to zarobki są spoko. Dla niektórych właśnie to ma znaczenie. No i taki pracownik magazynowy, którego szukają, chyba najgorzej nie ma, skoro dają mu umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
sapyw - 2016-03-15 15:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wypas - 2016-03-13 21:58:15]:
Ho, ho - stary, zblazowany "pek" - narzekacz! Jak wszystkiego brakuje to idź przecież tam gdzie ci tego wszystkiego nawalą szuflami - czekają na ciebie z transparentami przed bramą i prezentami na powitanie; a jak już poszedłeś, to chwała ci za to, bo takich sr@jących na wszystko jak ty tutaj już nie chcą.
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2016-03-15 20:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Xro - 2016-03-14 19:17:55]:
Jakie zarobki ma pracownik magazynowy?
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-03-16 20:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zważywszy na te wymagania "Min. 1 rok doświadczenia zawodowego na podobnym stanowisku Uprawnienia oraz umiejętność kierowania wózkiem widłowym", to podejrzewam, że ok dwójki to minimum :)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2016-03-18 00:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Netto masz 1760zł ile byś tego doświadczenia nie miał.Wybij sobie 2000zł i zejdz na ziemie
zdjecie uzytkownika
kasiek - 2016-03-18 21:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja wam powiem, że w peku jest spoko, bo nikt nie jest przepracowany a im wyższe stanowisko tym jeszcze lepiej...mam wrażenie, że właśnie ci na wyższych stanowiskach zapominają, że to co mają zawdzięczają tym, którzy są na dole.
po prostu byłoby wszystkim jeszcze lepiej tyle, że za dużo kolesi dyrektorków...od beleczego...A dla tych co plują powiem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...wiec jak chcecie krytykować to chociaż róbcie to merytorycznie.
zdjecie uzytkownika
Bri - 2016-03-18 21:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale to dobrze, że Ci się podoba, bo generalnie jestem też zdania, że warto rozmawiać i opowiadać o tym jak jest w firmie, na magazynach teraz jest bardzo spoko
zdjecie uzytkownika
spoko maroko - 2016-03-24 22:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co to za pierdoły jakie spoko jest coraz gorzej - dno Merytoryczni ludzie odeszli a znam kolejnych fachowców co odpalają wrotki. Zarząd zamiast zarządzać boryka się z kolejnymi sprawami w sądach pracy - nie musze dodawać ze jak na razie wszystkie przegrał.
zdjecie uzytkownika
spoko d_poko - 2016-03-25 07:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [spoko maroko - 2016-03-24 22:11:06]:
To bardzo ciekawe co piszesz. Jak zwykle tutaj twój kolejny porywający wpis wybija się merytorycznie ponad przeciętną, czyli przebija dno z podwójnym mułem w dół. Wszyscy zazdroszczą ci szerokiej wiedzy o spółce jaką nabyłeś dołując ją swoim lenistwem i mądrowaniem podobnym do tego tutaj wtedy, kiedy jeszcze w niej niestety pracowałeś. Bardzo wszyscy ubolewają nad tym, że żółć cię tak długo ciśnie, ale starym pekom już tak zostało widocznie... i choć wiem, że okres świąteczny nic ci nie pomoże przemyśleć i jad cię będzie dalej toczył, to życzę ci wszystkiego dobrego z daleka od tej spółki, bo ona odetchnie bez ciebie z radością i poradzi sobie bez tych fachowców co tak odchodzą z tobą na czele
zdjecie uzytkownika
walec - 2016-03-27 14:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej. Słuchajcie, a może znajdę tu kogoś, kto pracował w Błoniach na stanowisku spedytora całopojazdowego krajowego? Widziałem, że akurat szukają osoby z dwuletnim doświadczeniem. Wg oferty jest umowa o pracę i benefity. Wygląda dobrze...
zdjecie uzytkownika
spoko maroko - 2016-03-28 22:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spoko d_poko - 2016-03-25 07:48:01]:
Maciek przestań się mazać.
zdjecie uzytkownika
rozstrząsacz obornika - 2016-03-28 23:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [walec - 2016-03-27 14:32:12]:
a co ma być zatrudnienie na gębę? benefity? to dobre :) uha ha ha
zdjecie uzytkownika
Schabowy - 2016-03-28 23:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [rozstrząsacz obornika - 2016-03-28 23:04:27]:
Nie wnikaj, takich półgłówków jak ty i tak nie zatrudniają na żadną umowę, uha ha ha ha!
zdjecie uzytkownika
ksn - 2016-03-29 18:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widzę, że trochę zeszliście na bardziej osobiste tematy :P może w ramach odskoczni napiszecie jak tam sytuacja w Kielcach, szukają teraz spedytora chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat
zdjecie uzytkownika
arek - 2016-03-31 20:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba ciężko się tu czegokolwiek dowiedzieć, widzę raczej rozmowę typowo "zakładową". Zastanawiam się, w którym z oddziałów firmy jest najlepiej jeśli chodzi o atmosferę na magazynie
zdjecie uzytkownika
Napster - 2016-04-03 11:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [arek - 2016-03-31 20:02:00]:
Nie ma takiego oddziału że by w magazynie była fajna atmosfera.Od dłuższego czasu oddział w Gdyni poszukuje magazyniera, ale ciągle go nie ma bo wypożyczają z innych firm. Ci wypożyczani to pracują w kilku firmach w sumie 20 godz./dobę. Tylko czekać jak coś się stanie.Ale dyrekcję to nie obchodzi liczy się statystyka, tabelki. Trzeba za wszelką cenę wykazać się przed warszawką, a tam zarządzają sami nieudacznicy, karierowicze i dyletanci. Dla nich nie liczy się klient,człowiek tylko cyfra,tabelka, wskaźnik, procent. Nie mają zielonego pojęcia o transporcie i realnym świecie. Wykształceni w wirtualnym świecie ekonomi
zdjecie uzytkownika
numer - 2016-04-03 11:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
skoro w jednym miejscu brak magazynierów i trzeba "wypożyczać" ich z innych firm, to dla mnie chore. Nie rozumiem, pracownicy powinni mieć czas na odpoczynek :)
zdjecie uzytkownika
litera - 2016-04-03 16:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja też tak uważam! powinni mieć 4 godziny pracy i 4 godziny odpoczynku! 2 pracują, 2 odpoczywają, 2 pracują, 2 odpoczywają; a jak ktoś by chciał iść do domu na te ostatnie dwie godziny - to też tak powinno być! max 6 godz w robocie i tyle - taki postulat trzeba dać do sejmu!
zdjecie uzytkownika
amelia90 - 2016-04-05 11:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
/@numer jak to "brak magazynierów"? u największej firmy z TSL i notowanej na giełdzie papierów wartościowych?widzę że teraz więceki magazynierów poszukują niż kierowców, ciekawe
zdjecie uzytkownika
Srapster - 2016-04-06 10:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Napster - 2016-04-03 11:13:50]:
Rzuć papiery, tylko szybko, zwolnij się i nie pracuj z nieudacznikami, karierowiczami i dyletantami! Nie czekaj, nie marnuj swojej kariery! Oni na pewno poradzą sobie bez ciebie.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2016-04-06 11:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [litera - 2016-04-03 16:14:47]:
6 to za dużo! max 4 dziennie, reszta na grilla :)
zdjecie uzytkownika
Dyrektor - 2016-04-07 23:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Syf w tych waszych magazynach że oddychać się nie da przez ten kurz :) szukacie może sprzątacza? :)
zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2016-04-08 07:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czuj się wzięty pod uwagę w rekrutacji na stanowisko głównego sprzątacza! Tylko czy cię puszczą z obecnego twojego śmietniska?
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-05-05 14:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ale powiedzcie mi co w takim razie robicie na magazynie w sensie jakie macie obowiazki, bo nie wiem czy żartujecie sobie z tego sprzatania bo nie byloby innego zajecia jak to?
zdjecie uzytkownika
sławek - 2016-05-06 00:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [marek - 2016-05-05 14:21:06]:
nie wnikaj, po co ten bzdurny wpis?
zdjecie uzytkownika
Lewy - 2016-05-06 21:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cały dzień i noc gramy w szachy elektryczne i cymbergaja, nic innego nie musimy robić.
zdjecie uzytkownika
e - 2016-06-01 19:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no to ciekawe przyjacielu na jakim jesteś stanowisku pracy w tej firmie, ja osoboście idę na stanowisko Spedytor Całopojazdowy Międzynarodowy bo wakat jest i wiem że roboty nie brakuje
zdjecie uzytkownika
f - 2016-06-01 22:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [e - 2016-06-01 19:18:32]:
brawo Ty, powodzenia!
zdjecie uzytkownika
popis - 2016-06-02 08:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [f - 2016-06-01 22:45:16]:
przecież to jest kolego wpis PR a nie prawdziwego pracownika, nikt jeszcze nie napisał nic pozytywnego o tej firmie więc prezes sam działa od wielu lat na tym forum.
zdjecie uzytkownika
amant - 2016-06-02 23:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jednak ja wierze że to autentyczne wpisy, a firma i tak ma bardzo dobrą renomę jako pracodawca. i nie dziwię się, takie oferty jak np. stanmowisko Spedytor Całopojazdowy Międzynarodowy dodają im prestiżu

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PEKAES SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PEKAES SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert