brak logo

Strabag Sp. z o.o.

Pruszków

Opinie o Strabag Sp. z o.o.

operator 2014-11-09 15:40:39
Strabag Wrocław to krętacze na budowie lini kolejowej Grodzisk Wlkp.- Rakoniewice podwykonawcy nie dostali zapłaty za wykonane prace ziemne sprawa nadaje się do prokuratora
11
Jaco 2015-01-11 00:55:09
Krętacze, tylko szukają jak uwalić podwykonawce.
Nie polecam. ( usunięte przez administratora )br />
7
rafi 2015-01-14 13:41:55
Witam.
Pracowałem w Stabagu 4lata i stwierdzam ze orka jest tam ostra. wszystko zależy od kierownictwa w danej grupie. Przyjmują tam ludzi którzy nie znają się na budowie a wymagania maja i ich nie interesuje jak to zrobisz i czym tylko ma być zrobione i jak naj mniej ma to kosztować naj lepiej jakbyś dał ze swoim o wszystko trzeba sie kłucic tak było u mnie . Majstrowie juz sami zaczynają robić.Jak jest sezon to czego wolnego dla rodziny nie ma. Jak patrzysz na podwykonawców którzy o 18 jada do domu a ty jeszcze 4 godziny tyrasz. Obiady masz ale wszystko zależy od majstra od kogo zamówi. Pozdrawiam ludzi pracujących w strabagu tam jest szkoła życia
5
igor 2015-01-15 12:39:32
Okres postojowy uzależniony jest od kilku rzeczy: może zostać ustalony w umowie kontraktu, od warunków pogodowych(mróz, deszcz), od decyzji głównodowodzącego bodów. Postojowe to fajna rzecz, tylko pogoda za oknem do kitu i wzywają nieraz do pracy, szkolenia w czasie postoju jak nie dasz rady się zgłosić to minus kilka minusów i wylatujesz.
2
Aldente 2015-01-29 03:07:38
A orientuje się ktoś czy w Katowicach przyjmują ludzi na staż ? ewentualnie na stanowisko jakiegos asystenta inżyniera budowy ?
podwykonawca 2015-02-10 21:04:36
Piszecie panowie tylko o pracownikach i ogólnie o podwykonawcach, ale uczulam firmy transportowe chcące zarobić we firmie STRABAG. Te ich sposoby obliczania kart pracy to jedne wielkie oszustwo, możesz być 10 godzin w pracy a policzą ci za 5. A jak to robią to wyjaśniam.
Pierwsza godzina nie płatna na otaczarni, jedziesz na budowę, możesz stać drugą nie płatną. Wracasz na otaczarnię stoisz 45 minut, znów za darmo. I tak na przemian pół dnia masz w dupie, nie zapłacone.
Kilometrówka jest żałosna, postoi od diabła i w Strabagu czytaj dokładnie umowę...
5
Workuta 2015-02-18 20:18:27
Fakt! hehe. Z masą to ciekawy temat. Masa jest oczkiem w głowie "wszechmogącego" tą warstwę się sprzedaje! Do podwykonawcy...to jest praca, jak masz problem z pracą, nie umiesz się targować, jak trzeba robić Pass! Co jeszcze robisz w tej branży, nie będąc obrotnym?! Podpisując kontrakt ze Strabagiem trzeba umieć czytać ze zrozumieniem, umieć wchodzić w układy, targować się. Strabag nie jest zły, tylko trzeba mieć jaja, być wygadanym by wywalczyć swoje! Tyle w temacie!
1
Workuta 2015-02-18 20:31:32
Masz płacone za pracę nie picie kawy w pierwszej godziny. O ile się nie mylę jest harmonogram o której każde auto ma się zgłosić na otaczrnię. Problem jest jak tłoczarnia, ma awarię, pogoda jest do dupy. Po to są telefony, ze jak jesteś w drodze na otaczarnię np. na 4rano to ktoś kumaty dzwoni do ciebie o 3 że możesz spać dłużej do 6, albo 12-tej prawda? Robota na masie jest latjowa! Masiaże wyrozumiali:)! Tylko musisz chcieć współpracować:)
Robson 2015-02-20 12:26:02
To ile teraz płacą za godzine pracy np: operatorom, fizycznym, kierowcom ???
3
Andrju 2015-02-21 15:16:45
Unikać jak ognia. W większości to zwyczajni krętacze i oszuści. Nepotyzm na potęgę. Rozwój i pieniądze tylko dla rodzin i pociotków. Ze śmiechem czytam, że w 2013 roku Strabag był pracodawcą roku wśród firm budowlanych. Strabag znowu kupił sobie tytuł. Jeszcze niedawno zwolnili prawie 2000 osób i pracodawca roku? Dla kogo? Nie wspominam o tuszowaniu wszelich brudów łącznie z targnięciem się na własne życie pracowników.
Powiem wam, że pracownicy fizyczni nie mają tam jeszcze tak źle. Najgorzej jest od strony zaplecza biurowego.
4
Marek 2015-02-23 16:13:56
To ile tam za miesiąc pracy zarobi pracownik fizyczny???
12
waga 2015-02-23 19:03:59
panowie są w ogóle tam przyjęcia
2
Marek 2015-02-23 19:17:48
Wejdz kolego na ich strone jakieś ogłoszenia są...
1
Blu luk 2015-04-09 22:06:32
Praca jak wszędźie żeby zarobić to trzeba dobrze pracować inaczej zwalniajął ,tam się nie pierdziela .Jak się starasz to wszystko dostaniesz nawet obiad . W tej pracy zależy im na ludziach rozgarniętych bo wszystkiego nie upilnują chociaż starają się jak mogą.Żeby się tam dostać trzeba mieć naprawde dużo szczęscia bo pociotkow tam nie brakuje.
Agent 2015-05-18 10:03:52
Firma Strabag Sp. z o.o. jest typową niemiecką firmą. Warunki pracy jak w Hochtief Polska. Nie można być zbyt wykształconym lub zbyt ambitnym, bo jak ten jeden zaufany Dyrektor poczuje się zagrożony to natychmiast swoimi intrygami doprowadza do zwolnienia zagrażających mu osób, tym bardziej, że nie ma odpowiedniego wykształcenia i bazuje na intuicji. W przeciągu ostatnich kilku lat doprowadził do pozbycia się (wywalenia) wielu bardzo dobrych Pracowników. Nie polecam dla Fachowców.
10
ZYGA 2015-06-30 19:45:18
a jak tam na MOSTACH SPOKO ROBOTA CZY JAK W SKANSKIEJ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
bizi 2015-07-06 19:14:12
Jak sytuacja w firmie? mam okazje isc do odzialu olsztyn? macie jakies uwagi?
Jakub Styszynski 2015-07-28 20:32:40
Szukam pilnie 1 osoby do brygady bitumicznej do pracy w Anglii. Najlepiej doswiadczony brygadzista/oprator rozscielacza/operator walca. JEZYK ANGIELSKI (szczerze) conajmniej na poziomie srednim. Prosze o CV na styszka@yahoo.com lub tel na (usunięte przez administratora)Szczegoly podam mailowo lub telefonicznie.
6
jozio 2015-09-16 15:21:36
ja tam pracuje we Gdyni WE STRABAGU to zarabiam niezle 4800 do 5500 zl do reki jako zbrojarz a mam juz 61 lat i wiecej se opierdalam nie tylko ja, jest super !!! udalo misie robie ju w tej firmie 5 lat przdtem w KATOWICACH JESCE WYZSZE ZAROBKI BYLY
xxx 2015-11-08 23:53:55
WSIUN !!!!!!
ZYGA 2015-11-18 20:47:57
szukają oszczędnosci a znajdują kwatery 30 km od budowy to dopiero CIEMNOTA NASZYCH INŻYNIERÓW A CO DO FIRMY oczywiscie odział POLSKI TO NADAJĄ SIĘ DO EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO ZERO SZACUNKU I TYLKO ROBIĄ W CHU.A TEGO BIEDNEGO ROBOTNIKA
7
Gość 2015-11-26 11:05:17
Mąż tam pracuje kilka lat jako operator, jest coraz gorzej. Zapiernicza po 15 godz. a wypłata coraz mniejsza.
8
gość 2015-12-02 20:24:45
Strabag to krętacze i oszuści odradzam współprace . Na modernizacji linii kolejowej Grodzisk - Rakoniewice podwykonawcy pracujący przy pracach ziemnych nie mają zapłacone do dnia dzisiejszego za wykonane prace
11
operator koparki 2015-12-06 18:36:11
to mało wiesz na temat przekrętów takich firm gdzie wyjebka goni wyjebke nie może być tak że podwykonawcy wykonali prace bez uwag firma dostała zapłate i nie zapłaciła podwykonawcom co wykonali najcięższą robote i jeszcze jedno sprawą lini kolejowej Grodzisk Wlkp.-Rakoniewice zajmuje się prokuratura więc nie gadaj że firma jest tak uczciwa
8
11kimi11 2015-12-16 12:23:16
Ja jestem zainteresowany praca w STRABAG-u gdzie można podeslac CV?
cet 2016-02-28 10:44:51
ruszyły prace na A1 na Śląsku?? zatrudniają ludzi do pracy??
1
masiarz 2016-03-16 19:03:22
Praca u nich w Olsztynie to niewolnictwo, non stop po 15 a nawet i 18 godzin przy kładzeniu asfaltu. Cały czas poza domem. Nie polecam oddział Olsztyn.
10
Miś 2016-04-06 19:08:08
Strabag olsztynski lepiej tam nie iść, tyranie do upadłego po niewiadomo ile godzin od świtu do zmierzchu czy na budowie czy w biurze tak jak ktoś wyżej pisal, psycha i zdrowie siada ludziom a kasa za te godziny w miesiącu 350!!!! dajmy nie taka duża. Może na zachodzie trzymaja standardy ale w Polsce to totalny wyzysk robia
11
ZYGA 2016-04-19 19:44:36
NIEWOLNICTWO W ODDZIALE KATOWICKIM I CIULAJĄ NA WYPŁATACH
7
Ciekawy 2016-05-09 14:05:53
Wady i zalety na stanowisku: Inżynier budowy / Majster - roboty sanitarne ?
nowy123 2016-05-09 21:16:01
Oddział olsztyński straszne dziadostwo i niewolnictwo. Dyrekcja tego oddziału świadomie łamie prawo pracy i dopuszczają do pracy po 340 h miesięcznie! Przecież to niedorzeczne a tam stało się normą. Wszyscy stamtąd odchodzą a młodzi przychodzą myśląc że to prestiż strabag ale nie olsztynski!!!, Ludzie z zewnątrz nie wiedzą co tam się odstawia. Piszę ten post jako ostrzeżenie dla wszystkich, co chcą tu nie daj Boże przyjść do pracy -na własnym przykładzie trzeba się ewakuować z tego bagna.
12
kamilek 2016-05-17 02:39:46
Widziałem ogłoszenie, że szukają majstra robót bitumicznych w warmińsko-mazurskim ale po przeczytaniu opinii tych wyżej, to ja się grubo zastanowię skoro jest tak źle tam. Dobrze, że sa takie serwisy jak gowork.pl, gdzie można podzielić się opinią o pracodawcach. Dziękuję!
4
genek 2016-05-22 18:57:46
Potwierdzam, niewolnictwo!!!
12
Franek 2016-05-22 20:22:13
Odchodzę i nie narzekam i nie buntuję innych tych co chcą pracować
1
Uzciwygosc 2016-06-03 21:30:02
"Odchodzę i nie narzekam i nie buntuję innych tych co chcą pracować" - żałosny komentarz jakiegoś dyrektorka. Pewnie trzeba siedzieć cicho i nie mówić, że łamie się prawo i za nakazywanie pracy ludziom po 340h!!! jak było wyżej to taki ktoś powinien iść siedzieć do więzienia. Także jak najbardziej trzeba mówić, może w końcu coś zmieni na lepsze nasza władza w Kodeksie Pracy, żeby krwiopijcy dostali po łapach. Pzdr
10
zyga 2016-06-07 19:40:44
masz racje GDZIE JEST PIP żłoby katowickie tylko straszą i każą robić po 12 lub więcej godzin a najgorszy to BA..UR Z SOSNOWCA
5
Gość 2016-07-08 23:33:59
Oddział Katowice opinie dotyczące stanowiska kosztorysant. Opisze ktos?
Gość 2016-07-08 23:34:50
Oddział Katowice opinie dotyczące stanowiska kosztorysant. Opisze ktos?
ZYGA 2016-07-28 20:57:32
jak piszę prawdę to CIEBIE BOLI jak jesteś CZOPEK to właż głębiej pozdro
2
zawiedziony 2016-10-09 18:59:04
mają dziwny podział stawki godzinowej i im więcej godzin tyrasz tym mniej zarabiasz wg stawki z godzin i jeszcze jedno dyrektorzy obstawiają się podwładnymi znajomkami- debilami nie znającymi się na kierowaniu ludźmi nie wspomnę o już o kierowaniu placówką " żenada"
4
gabi 2016-10-15 12:08:48
po co to forum jak i tak ktoś wpisy kasuje np.''Aj'' .Jak tak dbacie o pracowników to dlaczego się zwalniają.
1
gabi 2016-10-15 13:18:35
zgadzam się z opinią ''zawiedzionego'' z pewnością też pracował w strabagu. To bydło z biura nie umie i nie potrafi kierować niestety pracownikami.
2
gabi 2016-10-15 16:22:46
dyrektor jest ok. tylko debilami zaczął się otaczać typu "Aj,sdcf''
1
gabi 2016-10-15 18:56:00
dasdf jeżeli byś pracował na budowie bo wątpię w to to byś nie zadawał głupich pytań?Jednemu się podoba drugiemu nie mi się nie podobały zarobki i organizacja pracy.
dasf 2016-10-18 21:25:10
A mnie się wydaje, że to wcale nie było głupie pytanie tylko, że to ty nie masz konkretnej odpowiedzi. Wiadomo, że jednemu coś pasuje a drugiemu nie ale ja pytałem o szczegóły tego niezadowolenia?
pracownik 2016-10-30 14:10:16
Nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłbym tej firmy
6
. 2016-11-17 12:54:09
Pisze jako mieszkaniec z jednego miejsca pracy strabag. Podejscie do pracy moze moja, tego ocenic nie moge ale stosunku i szacunku do przechodni to na pewno nie. Sa bardzo chamscy i wulgarni, jakies granice powinny ich dotczyc. Ich zachowanie zle mowi o firmie.
Fil 2016-11-19 16:33:38
jakie są u nich zarobki netto inżynierów budów i majstrów?? ktoś coś?
1256 2016-11-20 15:18:46
Praca niewolnicza po 330 godzin w miesiącu za psią stawkę. Zero szacunku do człowieka tylko masz robić aż padniesz ze zmęczenia bodaj od 5 rano do 2 w nocy! Chcesz spróbować, bo ja juz nie. Białe niewolnictwo szczególnie Polska płn.- wschodnia.
FIL 2016-11-27 11:50:43
jakie są zarobki netto dla majstrów i inżynierów na budowie?? czy może ktoś coś napisać??
Zostaw swoją opinię o Strabag Sp. z o.o. - Pruszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Strabag Sp. z o.o.