brak logo

Strabag Sp. z o.o.

Pruszków

Opinie o Strabag Sp. z o.o.

jozio 2015-09-16 15:21
ja tam pracuje we Gdyni WE STRABAGU to zarabiam niezle 4800 do 5500 zl do reki jako zbrojarz a mam juz 61 lat i wiecej se opierdalam nie tylko ja, jest super !!! udalo misie robie ju w tej firmie 5 lat przdtem w KATOWICACH JESCE WYZSZE ZAROBKI BYLY
1
xxx 2015-11-08 23:53
WSIUN !!!!!!
3
ZYGA 2015-11-18 20:47
szukają oszczędnosci a znajdują kwatery 30 km od budowy to dopiero CIEMNOTA NASZYCH INŻYNIERÓW A CO DO FIRMY oczywiscie odział POLSKI TO NADAJĄ SIĘ DO EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO ZERO SZACUNKU I TYLKO ROBIĄ W CHU.A TEGO BIEDNEGO ROBOTNIKA
11
Gość 2015-11-26 11:05
Mąż tam pracuje kilka lat jako operator, jest coraz gorzej. Zapiernicza po 15 godz. a wypłata coraz mniejsza.
12
gość 2015-12-02 20:24
Strabag to krętacze i oszuści odradzam współprace . Na modernizacji linii kolejowej Grodzisk - Rakoniewice podwykonawcy pracujący przy pracach ziemnych nie mają zapłacone do dnia dzisiejszego za wykonane prace
12
operator koparki 2015-12-06 18:36
to mało wiesz na temat przekrętów takich firm gdzie wyjebka goni wyjebke nie może być tak że podwykonawcy wykonali prace bez uwag firma dostała zapłate i nie zapłaciła podwykonawcom co wykonali najcięższą robote i jeszcze jedno sprawą lini kolejowej Grodzisk Wlkp.-Rakoniewice zajmuje się prokuratura więc nie gadaj że firma jest tak uczciwa
11
11kimi11 2015-12-16 12:23
Ja jestem zainteresowany praca w STRABAG-u gdzie można podeslac CV?
3
cet 2016-02-28 10:44
ruszyły prace na A1 na Śląsku?? zatrudniają ludzi do pracy??
1
masiarz 2016-03-16 19:03
Praca u nich w Olsztynie to niewolnictwo, non stop po 15 a nawet i 18 godzin przy kładzeniu asfaltu. Cały czas poza domem. Nie polecam oddział Olsztyn.
20
Miś 2016-04-06 19:08
Strabag olsztynski lepiej tam nie iść, tyranie do upadłego po niewiadomo ile godzin od świtu do zmierzchu czy na budowie czy w biurze tak jak ktoś wyżej pisal, psycha i zdrowie siada ludziom a kasa za te godziny w miesiącu 350!!!! dajmy nie taka duża. Może na zachodzie trzymaja standardy ale w Polsce to totalny wyzysk robia
17
ZYGA 2016-04-19 19:44
NIEWOLNICTWO W ODDZIALE KATOWICKIM I CIULAJĄ NA WYPŁATACH
10
Ciekawy 2016-05-09 14:05
Wady i zalety na stanowisku: Inżynier budowy / Majster - roboty sanitarne ?
3
nowy123 2016-05-09 21:16
Oddział olsztyński straszne dziadostwo i niewolnictwo. Dyrekcja tego oddziału świadomie łamie prawo pracy i dopuszczają do pracy po 340 h miesięcznie! Przecież to niedorzeczne a tam stało się normą. Wszyscy stamtąd odchodzą a młodzi przychodzą myśląc że to prestiż strabag ale nie olsztynski!!!, Ludzie z zewnątrz nie wiedzą co tam się odstawia. Piszę ten post jako ostrzeżenie dla wszystkich, co chcą tu nie daj Boże przyjść do pracy -na własnym przykładzie trzeba się ewakuować z tego bagna.
25
kamilek 2016-05-17 02:39
Widziałem ogłoszenie, że szukają majstra robót bitumicznych w warmińsko-mazurskim ale po przeczytaniu opinii tych wyżej, to ja się grubo zastanowię skoro jest tak źle tam. Dobrze, że sa takie serwisy jak gowork.pl, gdzie można podzielić się opinią o pracodawcach. Dziękuję!
7
genek 2016-05-22 18:57
Potwierdzam, niewolnictwo!!!
17
Franek 2016-05-22 20:22
Odchodzę i nie narzekam i nie buntuję innych tych co chcą pracować
1
Uzciwygosc 2016-06-03 21:30
"Odchodzę i nie narzekam i nie buntuję innych tych co chcą pracować" - żałosny komentarz jakiegoś dyrektorka. Pewnie trzeba siedzieć cicho i nie mówić, że łamie się prawo i za nakazywanie pracy ludziom po 340h!!! jak było wyżej to taki ktoś powinien iść siedzieć do więzienia. Także jak najbardziej trzeba mówić, może w końcu coś zmieni na lepsze nasza władza w Kodeksie Pracy, żeby krwiopijcy dostali po łapach. Pzdr
15
zyga 2016-06-07 19:40
masz racje GDZIE JEST PIP żłoby katowickie tylko straszą i każą robić po 12 lub więcej godzin a najgorszy to BA..UR Z SOSNOWCA
10
Gość 2016-07-08 23:33
Oddział Katowice opinie dotyczące stanowiska kosztorysant. Opisze ktos?
Gość 2016-07-08 23:34
Oddział Katowice opinie dotyczące stanowiska kosztorysant. Opisze ktos?
ZYGA 2016-07-28 20:57
jak piszę prawdę to CIEBIE BOLI jak jesteś CZOPEK to właż głębiej pozdro
4
zawiedziony 2016-10-09 18:59
mają dziwny podział stawki godzinowej i im więcej godzin tyrasz tym mniej zarabiasz wg stawki z godzin i jeszcze jedno dyrektorzy obstawiają się podwładnymi znajomkami- debilami nie znającymi się na kierowaniu ludźmi nie wspomnę o już o kierowaniu placówką " żenada"
8
gabi 2016-10-15 12:08
po co to forum jak i tak ktoś wpisy kasuje np.''Aj'' .Jak tak dbacie o pracowników to dlaczego się zwalniają.
4
gabi 2016-10-15 13:18
zgadzam się z opinią ''zawiedzionego'' z pewnością też pracował w strabagu. To bydło z biura nie umie i nie potrafi kierować niestety pracownikami.
7
gabi 2016-10-15 16:22
dyrektor jest ok. tylko debilami zaczął się otaczać typu "Aj,sdcf''
1
gabi 2016-10-15 18:56
dasdf jeżeli byś pracował na budowie bo wątpię w to to byś nie zadawał głupich pytań?Jednemu się podoba drugiemu nie mi się nie podobały zarobki i organizacja pracy.
dasf 2016-10-18 21:25
A mnie się wydaje, że to wcale nie było głupie pytanie tylko, że to ty nie masz konkretnej odpowiedzi. Wiadomo, że jednemu coś pasuje a drugiemu nie ale ja pytałem o szczegóły tego niezadowolenia?
pracownik 2016-10-30 14:10
Nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłbym tej firmy
14
. 2016-11-17 12:54
Pisze jako mieszkaniec z jednego miejsca pracy strabag. Podejscie do pracy moze moja, tego ocenic nie moge ale stosunku i szacunku do przechodni to na pewno nie. Sa bardzo chamscy i wulgarni, jakies granice powinny ich dotczyc. Ich zachowanie zle mowi o firmie.
1
Fil 2016-11-19 16:33
jakie są u nich zarobki netto inżynierów budów i majstrów?? ktoś coś?
1256 2016-11-20 15:18
Praca niewolnicza po 330 godzin w miesiącu za psią stawkę. Zero szacunku do człowieka tylko masz robić aż padniesz ze zmęczenia bodaj od 5 rano do 2 w nocy! Chcesz spróbować, bo ja juz nie. Białe niewolnictwo szczególnie Polska płn.- wschodnia.
6
FIL 2016-11-27 11:50
jakie są zarobki netto dla majstrów i inżynierów na budowie?? czy może ktoś coś napisać??
smyk 2016-12-04 22:43
Placą słabo ogólnie inzynier 2500 - 3500 zł brutto
majster zależy 3000 - 5000 zł brutto ale przeliczając na średnio 13 -15 godzinny dzień pracy wychodzi jakieś 11 - 12 zł /h i soboty do odbioru a w sobote tyrasz nawet 13 godzin takze wyzysk totalny.
7
dee89 2016-12-06 11:25
widzisz.. ja robiłem w STRABAGU 2,5 roku i narzekac nie mogę. Właśnie było całkiem odwrotnie - to my jechaliśmy o 17.00 do domu, a podwykonawcy robili do 20-21...
54 2016-12-07 00:44
O 17 pracę kończy biuro robotnicy naginają do oporu
3
???????? 2016-12-08 23:49
Panie Wojtku T.
czy stać taką firmę jak STRABAG która zarabia kiladziesiąt mln. zł rocznie na organizowanie imprez rodzinnych z żonami, mężami bo jak widać chyba nie. Cały czas prowadzi politykę rowodową bo tak to mogę nazwać już znam 3 pary co się rowiedły przez te wasze tzw. ipmreza integracyjna lub świąteczna. Żyję strabagiem już ponad 10 lat a polityka firmy coraz bardziej schodzi na psy a nie mówić o team works proszę was zastanówcie się co wy piszecie w nich a ile w tym prawdy :):):) Team Works czemu tylko kilka kobiet jest na stanowiskach dyrektorski można ich zliczyć na na palcach jednej dłoni co firma zatrudnia kilka tyś. ludzi to jest wasz team works a czemu Drogie Panie nie jesteście Dyrektorami bo nie jeździcie na k... tylko dlatego pracowałem w tej firmie klika lat wiem jak wyglądają imprezy i znam politykę tej takżę drogię Panie jak marzycie o karierze na sekretariacie to starbag was chętnie przyjmnie może dojdziecie do kierownika grupy ale i tak będziecie zarabiać mniej niż facet na tym samym stanowisku, drodzy Panowie jak macie skłoności na lewizne firma jeszcze to zapłaci tzw impreza integracyjana oooo co tam sie dzieje zgony takie że ... a w pokojach . Panie Wojtku T. może warto się naprawdę zastanowić jaką politykę uprawiać
4
Olin 2017-02-22 19:04
Byłem u nich na kastingu na inżyniera. Chcieli żebym robił praktycznie wszystko. Godzin od 7do19 i soboty pracujące za 3600 brutto. Proponowali mi też abym dojeżdżał do pracy z Łodzi do Warszawy własnym autem że tak najlepiej im pasuje abym dojeżdżał. Ile to kosztuje i jak strasznie to uciążliwe to nie interesowało ich. Splunąłem im pod nogi. Zbrojarzo cieslą płacą od 3800-4200 netto,bus służbowy i kwatery robotnicze. inżynierów za popychadło na stawce sprzątaczki...
10
też inżynier 2017-02-22 20:56
Ale za to jakie fajne imprezki robią:) Pensja to tylko jedna ze składowych wynagrodzenia, zrób uprawnienia to zarobisz więcej.
GsG9 2017-02-22 21:20
z uprawnieniami konstrukcyjno-budowlanymi bez ograniczeń 3600-brutto. premii nie ma bo wiem od znajomego a nadliczbowych odbioru też nie ma. Co do imprezek tzn. jedzenia wódy i podrzędnych panienek to mnie to nie interesuje... Może jakiegoś prymitywa dziada to rajcuje...
12
kwin 2017-02-23 12:47
tak jasne biuro idzie do domu 0 17tej a robotnicy sami leją betony do 20tej,bez nadzoru!!
widać jaki ośli post
12
Franek 2017-02-26 20:37
Ja też miałem z nimi do czynienia z jakimś młodzikiem też chciał żebym dojeżdżał na własny koszt do pracy za 1400 zł kosztu na miesiąc i 6-7 godzin snu na dobę bo u nich się pracuje po 12 godzin a bywa że i dłużej. Chciałem wynająć łóżko w schronisku Alberta ale nie chcieli się zgodzić. Naprawdę mi też tak proponowali a jak mi jeden pyskował jak się stawiał do mnie!!
6
LUTEK 2017-03-02 20:30
ta jeb..a firma z prezesem KUPOWALI PRZETARGI Z SIOSTRĄ SKANSKA CZYLI ZMOWA FIRM
3
LUTEK 2017-03-02 20:33
CO BOLI PRAWDA KRĘTACZE
1
Dick 2017-03-07 14:31
Na budowie zatrudnili dziewczynę na kierownik robót. Ha ha ha ha ha ha !!!!!!
Paweł 2017-03-07 18:49
Faktycznie na budowie jest dziewczynka z tytułem kierownik robót. auto-cad zna
rządzi budową hi hi hi
Pan Z 2017-03-16 13:16
Wszystko prawda. Pamiętajcie że pracujecie z ludźmi a nie z firmą. W jednym oddziale sąwporządku kierownicy, w drugim nie. W Gdyńskim oddziale są faktycznie sami oszuści i łapówkarze. Jak nie posmarujesz to jako podwykonawca albo nie popracujesz albo dostajesz same chłamy do roboty. Najgorzej jest u mostowców w tym oddziale. Jest tam kierownik( usunięte przez administratora )nad ludźmi , mobingowania ich i brania w łapę. Podwykonawcom nie polecam współpracy z tym oddziałem Strabaga.
1
były strabag 2017-03-29 14:32
Praca typowo dla młodych niedoświadczonych studentów zaraz po skończeniu szkoły. Jak nie masz rodziny żyjesz na luzie i nie masz zobowiązań to się nadasz. Po szkole i uprawnieniach dadza ci funkcje kierownika robót skodę do dyspozycji lub golfa i najczęściej młodemu inzynierowni odwala palma i zaczyna zachowywac sie jak by pana boga za nogi złapał. Dla ludzi z doświadczeniem nie polecam . Przyjdzie co do czego to nie patrzą czy ty pracowałeś 15 lat czy 3 miesiące wywalą na zbity ryj jak będą likwidować oddział. Przysyłają wtedy takiego "spadochroniarza" z centrali który ma pozamiatać zamknąć wszystko bez żadnego gadania i tyle. To korporacja jesteś tylko numerem inwentarzowym nie człowiekiem. Nikt nie patrzy wtedy w jakiej sytuacji jesteś. Jak ktoś dobrze wyżej napisał jak jesteś za bardzo doświadczony od dyrektora spadochroniarza to pierwszy polecisz . Firma która ma na tyle tupetu by najpierw chwalić się tytułem pracodawcy roku a zaraz po tym zamknąć oddział i wywalic ludzi na bruk . Podkreslam oddział który miał bardzo dobre perspektywy rozwoju .
2
Gdynia 2017-03-29 16:17
Kolego - w Gdyni nie ma oddziału mostowego. Są filie Poznania i Pruszkowa. Jak masz do kogoś jakieś żale - to to zgłoś. Na stronie internetowej znajdziesz kontakt i trafi gdzie trzeba. W Gdyni jest oddział drogowy i filia oddziału kubaturowego.
Z 2017-03-31 16:17
Panów Z jest dwóch, ale są podobni bardzo:)
x 2017-04-12 00:16
Majster jest z brygadą więc nie pier... o biurze
1
Zostaw swoją opinię o Strabag Sp. z o.o. - Pruszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Strabag Sp. z o.o.