brak logo

Chemtex Factory Service

Wrocław

Opinie o Chemtex Factory Service

2013-09-22 11:08
Mam zamiar składać aplikacje do firmy CHEMITEX czy warto odpiszcie jak tam jest
2
xxx 2014-02-11 11:09
Byłem w tym garażu i jeżeli hala o wielkości 400 mkw. jest garażem to super, gratuluje problemów ze wzrokiem. Poza tym w handlu zarobki są zależne od sprzedaży, jeżeli Tobie nie udawało się sprzedawać to nie dziwię się że słabo zarabiałeś. Weź się do roboty (usunięte przez administratora) a nie oczerniaj innych.
2
Magazynier&Logistyk 2014-02-11 11:37
Pracujemy w tej firmie dość długo i nie możemy zgodzić się z opinią Pana (usunięte przez administratora) Dołącz do nas i przekonaj się sam jak jest naprawdę fajnie. Życzymy każdemu takiego szefa (usunięte przez administratora)
Anonim 2014-02-11 20:53
Pozytywnie oceniam pracę właściciela,który chyba jako jeden z nielicznych przykłada w tej firmie serce do pracy,co skutkuje prężnym rozwojem
Duży Plusem tej firmy jest to,że dynamicznie się rozwija,jest to Polska firma z kapitałem Polskim,Nie jest to korporacja nie stosuje żadnych specjalnych zabiegów marketingowych,nie ma żadnych ukrytych celów,Po prostu właściciel jest pasjonatem i robi to co lubi,zawsze podchodzi to tego z "sercem",zawsze wysłucha,pewnie są tutaj jakieś niedociągnięcia każdy z nas nie jest ideałem,myślę,że po to jesteśmy zespołem,żeby to niedociągnięcia korygować,razem nie może być tak,że właściciel ma wszystko na głowie.Gdy ktoś ma problemy z egocentryzmem zbytnio koncentruje się na sobie,no cóż nie może przecież pracować w zespole ? Firma jest rozwojowa,jest firmą w,której praca jest pasją a nie "idiotycznym odklepywaniem starych wzorów marketingowych",jak to się mówi najpiękniejsza w biznesie jest faza kreacji czyli faza tworzenia czegoś nowego,razem a nie oddzielnie,jeśli ktoś ma zapędy aspołeczne nie powinien pracować w firmie w,której silny zespół to siła,oczywiście konflikty po to są,żeby je rozwiązywać a nie po to,żeby je tworzyć,Póki co firma nie jest korporacją i mam nadzieję,że nigdy się nią nie stanie,Firma produkuje preparaty ekologiczne,i przede wszystkim Polskie
Pozdrawiam Wszystkich :) Nie podpisuje się tak,żeby było wiadomo,że moja wiadomość jest obiektywna a nie subiektywna,różnie to może być może ktoś napisać np.,że się "podlizuje"
P.S. Mam nadzieję,że forum jest po to,żeby wypowiedzieć się obiektywnie i nie służy ku wzajemnemu "opluwaniu się "
Artur Ćwik 2014-02-11 23:01
Acha :)
też były pracownik 2014-02-14 10:07
Rozgoryczenie byłego pracownika , pamiętajcie pracodawcy gdy będziecie zatrudniać osoby z okolic Jeleniej Góry to zadzwońcie do CHEMTEX FACTORY SERVICE do właściciela on na pewno wystawi super referencje o w/w panu(usunięte przez administratora) Też nie dałem rady, ale złego słowa o firmie nie powiem
Jasio 2014-04-16 11:08
(usunięte przez administratora) W dodtatku większość niekorzystnych spraw sam niejako wywołuje, ponieważ nie potrafi dobrze poprowadzić firmy, wbrew temu co o sobie sądzi. Słyszałem że przyjął w krótkim czasie trójkę ludzi, bodajże w przeciągu jednego miesiąca, nie zrobił żadnego przeszkolenia a nawet nie upewnił się że go nie robią w konia i pojechał na wczasy. W tym czasie firma de facto była zamknięta, wróciwszy po 2 tygodniach nie był wstanie ogarnąć bałaganu w firmie nie mówiąc o jakiejś kontroli pracowników. (usunięte przez administratora)
kk 2014-08-15 17:36
Witam,
rozważam składanie aplikacji do firmy, moje pytanie jak wygląda podstawa i szkolenia bo mam małe dziecko a wszystko zależy od danej firmy (częstotliwość i czas szkoleń).
Z góry dziękuję:)
pako 2015-05-27 19:02
Nie polecam pracy w firmie Chemtex, to co jest przedstawiane na rozmowach kwalifikacyjnych to bajki.Brak bazy klientów, wysoka cena oferowanego produktu, słaba kasa za wykonaną pracęi konroling ponad normę. Nie polecam.
2
ktoś 2015-08-12 12:43
Świetne powyżej opinie "półhandlowców", czyli oferm i partaczy skaczący z firmy A do firmy B i nie potrafiących zagrzać sobie miejsca poprzez brak umiejętności handlowych. Pracuję w firmie już dłuższy czas i na prawdę nie mogę narzekać na warunki- produkty umiejętnie zaprezentowane klientowi robią furorę- to zdecydowanie najwyższa półka w Polsce. Co do cen- kwestia do dogadania z klientem. Tylko Panowie powyżej- trzeba się na tym znać! Co do płacy- grzech by był gdybym narzekał. No, chyba że Panom partaczom wypłata rzędu 5 tys. to mało, to przepraszam..... Pozdrowienia nie zza światów, Kolego z Pomorza.
1
ewa1111 2016-02-19 23:23
Nie znam firmy Chemtex i nie chcę się wypowiadać o realiach pracy w tej firmie, jednakże wyznacznikiem "jakości" firmy jest poziom rotacji, szczególnie na stanowiskach handlowych.Duża rotacja w firmie nie świadczy źle o pracownikach tylko niestety o firmie... Ja osobiście staram się dowiedzieć jaki jest średni okres zatrudnienia handlowca i to już mi wszystko mówi.
3
praktykant 2016-03-07 17:33
witam.
a ktoś wie jakie warunki oferują, niedawno aplikowałem do nich i w razie czego to wolałbym wiedzieć na co można liczyć?
mały 2016-04-04 22:42
witam. a ktoś zorientowany może podać konkretne kwoty, bo z tych ogólników to nic nie wynika.
Ktoś 2016-05-08 19:51
Tak sobie czytam te wszystkie poprzednie komentarze, i zastanawiam się czym się kierowaliście pisząc je? Że warunki niezłe i pewnie premie ogromne, wystarczy tylko mieć kontakty i znajomości. Pewnie, jeśli chcesz szybko zarobić i zostawić swoje znajomości za kilka większych prowizji.
Zgadzam się z jednym z komentujących, odnośnie tego co na rozmowie a późniejszą rzeczywistością - bajki i dobra zachęta na początek a później zderzenie z realiami bardzo konkurencyjnego rynku chemii przemysłowej.
Moja styczność z tą firmą nie trwała długo, ale wystarczajaco żeby móc cokolwiek podpowiedzieć. Podczas mojego zatrudnienia pensje oscylowały w granicach 1,8k netto podstawy i premie 5,10,15% w zależności od obrotów. Jak jest teraz nie wiem. Nie oszukujmy się, tak jak ktoś napisał wcześniej - założenia Właściciela co do wysokości sprzedaży są wysokie. To miły człowiek, ale otaczający Go "doradcy" i najstarsi pracownicy to już inna historia. Ogłoszenie o pracy w Chemtex które trafiło do mnie, miało informację o zarobkach rzędu kilku, kilkunastu tysięcy...no nie. Produkty może i są dobre ale bardzo drogie, w połączeniu z realiami wielu firm nie do przeskoczenia. Wiem że teraz to się zmieniło trochę bo do jednej z firm z którą współpracuje, do tej samej osoby co jeżdzę ja, cały czas przyjeżdża ich przedstawiciel. Czasem dostanę jakieś przecieki i podobno jest bez większych zmian. Szukają ludzi na rożne rynki, bo dużą część PL jeszcze nie obsadzili.
Można ryzykować ale według mnie fajerwerków nie ma i nie będzie.
8
A.C. 2016-08-01 12:57
Jeżeli masz doświadczenie w branży, masz świadomość jakości produktów, umiesz dobrze "gospodarować" ceną- czyli jesteś wytrawnym handlowcem, to na pewno nie będziesz zawiedziony pracą w "Chemtex-ie". Zamiast sugerować się komentarzami "wybitnych" sprzedawców, którzy znowu w firmie nr 16 nie dostali na łapę 5 tys. + najnowszy iPhone + Insignia + lunch kupony + paliwo no limit, to jeżeli znasz swoją wartość i potencjał, proponuję osobiście skontaktować się z firmą i sprawdzić, czy to co obiecują to rzeczywiście bajki. A gwarantuję że nie :)
1
do ac 2016-08-10 11:11
Artur,
Jezeli uwazasz, ze 5 tys, iphone, insignia, karta kredytowa itd itp sa czyms super unikatowym w pracy jako PH, to sugeruje zmienic prace aby poznac realia w innych firmach, potem wrocic do chemtex i zaczac reformowac.
7
PH po latach 2017-05-09 20:09
Odnośnie powyższej opinii. Myślisz że jak dostaniesz więcej niż 5tysi ajfona i jakiegoś lepszego opeeela to złapałeś Pana Boga za lejce??? Pamiętaj że im więcej dostajesz tym większe są wobec Ciebie oczekiwania. Nie znam firmy konkurencyjnej, która dawałaby podobne warunki i pozwalała się opie....... jak większość.
Sprawiedliwe jest to że zarabiasz lepiej jak sprzedajesz lepiej. W ten sposób kosi się wszystkich pseudo Panów PHowców i leserów przy okazji żerujących na wysokich podstawach i nie wnoszących nic do firm oprócz strat. Sam jestem handlowcem od kilkunastu lat i większości z nas wydaje się, że jesteśmy zajefajniii a prawda jest taka, że większość to cieniasy i przez takich są rotacje w firmach. Bo po co trzymać głąba dłużej niż trzy m-ce lepiej tą kasę zainwestować w nowy fotel prezesa, bo siedząc na miękkim będzie dla nas lepszym pracodawcom, a trzymając cieniasa wyleje nerwy na nas.
Pamiętajcie, nie sugerujcie się opiniami większości z nas bo cieniasy zawsze będą narzekać i znajdą dziurę w całym. W której firmie jest idealnie???? wszędzie trzeba orać. ALE....... lepszy gram handlu niż..... dlatego jest nas PH tak dużo i dlatego większość z nas nic nie potrafi. To tak jak z Zarządzaniem i Marketingiem. Sami prezesi na rynku a dalej nie ma komu rządzić.... i tak samo jest z politykami, zmieniają się co cztery lata i co....? mamy samych najlepszych??? Oni przynajmniej golą nas legalnie a my musimy zap.... na lepsze pensje. Kto ma dalej żal do firmy???? Idźcie do polityki lub sami załóżcie sobie firmę i zobaczycie jak to jest gonić własny ogonek i żyć w stresie przez 24/7 a cieniasy lub Ci co upsss nie wyszło im w firmie tej czy tamtej lepiej niech się nie odzywają bo psują każdej firmie wizerunek i taki goł łork tylko każe płacić pracodawcom za usuwanie niewygodnych (płatne) wpisów. Dzięki takim nabijacie za free kasę goł łorkowi. Brawo
1
Myślący 2017-05-09 20:17
Po czym sądzisz, że firma ma słabą bazę????
Gdybyś był inteligentny tobyś się domyślił, że bazę w całości ogląda tylko właściciel, na wypadek zatrudnienia człowieka, który wypadnie po kwartale. Oddanie bazy do wglądu wszystkim to gorzej niż strzał w kolano.
1
Boże daj mi siły 2017-05-09 20:22
Duża rotacja w firmie nie świadczy źle o handlowcach tylko o Firmie???????

POMYŚL i ZASTANÓW się nad swoim doświadczeniem i inteligencją i jeżeli uznasz, że jesteś mądry wtedy się wypowiedz, trzymałbyś pseudo PH za dychę tysi kosztów brutto????
Jaka firma zwalniałaby dobrych pracowników???


1
Chyba jedyna szczera opinia 2017-06-15 15:22
czytajac wasze opinie widac ze wiekszosc pozytywnych jak i nie wszystkie pisze jedna osoba :) forum chyba jest stworzone nie po to zeby nie przekrzykiwać sie nawzajem ale zeby ktos kto czyta mogl/a samemu wyciagnac wnioski !!! :) ja osobicsie pracowalam w tej firmie i poza szefem ktory ma sklonnosci do alkoholizmu sorry my BOSS nic fajnego tam nie widzialam choc tez potrafi oszukac na kase
Pan ktory pracuje jako dyrektor czy glowny handlowiec nie wiem kim jest w tym momencie i niby trzyma wszystko za morde jest marionetka ktora boi sie odezwac bo jest słabym handlowcem z kompleksami ze zona robi kariere a on stoi w miejscu
Czemu taka rotacja ludzi pytacie?? dlatego ze ten wlasnie slaby Pan dobiera takich ludzi zeby mu nie zaszkodzili a kit wciska szefostwu ze jest bogiem sprzedaży :) q..w co by bylo bez niego :) ale jezeli miala bym wyrazic swoja opinie to lepiej poszukaj przyszly kandydacie pracy gdzie indziej tam gdzie masz rozwoj i pieniadze wyplacane na konto a nie pod stolem ale to moja opinia :)
3
Zostaw swoją opinię o Chemtex Factory Service - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemtex Factory Service