brak logo

Chemtex Factory Service

Wrocław

Opinie o Chemtex Factory Service

2013-09-22 11:08:36
Mam zamiar składać aplikacje do firmy CHEMITEX czy warto odpiszcie jak tam jest
2
xxx 2014-02-11 11:09:08
Byłem w tym garażu i jeżeli hala o wielkości 400 mkw. jest garażem to super, gratuluje problemów ze wzrokiem. Poza tym w handlu zarobki są zależne od sprzedaży, jeżeli Tobie nie udawało się sprzedawać to nie dziwię się że słabo zarabiałeś. Weź się do roboty (usunięte przez administratora) a nie oczerniaj innych.
2
Magazynier&Logistyk 2014-02-11 11:37:52
Pracujemy w tej firmie dość długo i nie możemy zgodzić się z opinią Pana (usunięte przez administratora) Dołącz do nas i przekonaj się sam jak jest naprawdę fajnie. Życzymy każdemu takiego szefa (usunięte przez administratora)
Anonim 2014-02-11 20:53:33
Pozytywnie oceniam pracę właściciela,który chyba jako jeden z nielicznych przykłada w tej firmie serce do pracy,co skutkuje prężnym rozwojem
Duży Plusem tej firmy jest to,że dynamicznie się rozwija,jest to Polska firma z kapitałem Polskim,Nie jest to korporacja nie stosuje żadnych specjalnych zabiegów marketingowych,nie ma żadnych ukrytych celów,Po prostu właściciel jest pasjonatem i robi to co lubi,zawsze podchodzi to tego z "sercem",zawsze wysłucha,pewnie są tutaj jakieś niedociągnięcia każdy z nas nie jest ideałem,myślę,że po to jesteśmy zespołem,żeby to niedociągnięcia korygować,razem nie może być tak,że właściciel ma wszystko na głowie.Gdy ktoś ma problemy z egocentryzmem zbytnio koncentruje się na sobie,no cóż nie może przecież pracować w zespole ? Firma jest rozwojowa,jest firmą w,której praca jest pasją a nie "idiotycznym odklepywaniem starych wzorów marketingowych",jak to się mówi najpiękniejsza w biznesie jest faza kreacji czyli faza tworzenia czegoś nowego,razem a nie oddzielnie,jeśli ktoś ma zapędy aspołeczne nie powinien pracować w firmie w,której silny zespół to siła,oczywiście konflikty po to są,żeby je rozwiązywać a nie po to,żeby je tworzyć,Póki co firma nie jest korporacją i mam nadzieję,że nigdy się nią nie stanie,Firma produkuje preparaty ekologiczne,i przede wszystkim Polskie
Pozdrawiam Wszystkich :) Nie podpisuje się tak,żeby było wiadomo,że moja wiadomość jest obiektywna a nie subiektywna,różnie to może być może ktoś napisać np.,że się "podlizuje"
P.S. Mam nadzieję,że forum jest po to,żeby wypowiedzieć się obiektywnie i nie służy ku wzajemnemu "opluwaniu się "
Artur Ćwik 2014-02-11 23:01:51
Acha :)
też były pracownik 2014-02-14 10:07:35
Rozgoryczenie byłego pracownika , pamiętajcie pracodawcy gdy będziecie zatrudniać osoby z okolic Jeleniej Góry to zadzwońcie do CHEMTEX FACTORY SERVICE do właściciela on na pewno wystawi super referencje o w/w panu(usunięte przez administratora) Też nie dałem rady, ale złego słowa o firmie nie powiem
Jasio 2014-04-16 11:08:50
(usunięte przez administratora) W dodtatku większość niekorzystnych spraw sam niejako wywołuje, ponieważ nie potrafi dobrze poprowadzić firmy, wbrew temu co o sobie sądzi. Słyszałem że przyjął w krótkim czasie trójkę ludzi, bodajże w przeciągu jednego miesiąca, nie zrobił żadnego przeszkolenia a nawet nie upewnił się że go nie robią w konia i pojechał na wczasy. W tym czasie firma de facto była zamknięta, wróciwszy po 2 tygodniach nie był wstanie ogarnąć bałaganu w firmie nie mówiąc o jakiejś kontroli pracowników. (usunięte przez administratora)
kk 2014-08-15 17:36:50
Witam,
rozważam składanie aplikacji do firmy, moje pytanie jak wygląda podstawa i szkolenia bo mam małe dziecko a wszystko zależy od danej firmy (częstotliwość i czas szkoleń).
Z góry dziękuję:)
pako 2015-05-27 19:02:41
Nie polecam pracy w firmie Chemtex, to co jest przedstawiane na rozmowach kwalifikacyjnych to bajki.Brak bazy klientów, wysoka cena oferowanego produktu, słaba kasa za wykonaną pracęi konroling ponad normę. Nie polecam.
2
ktoś 2015-08-12 12:43:52
Świetne powyżej opinie "półhandlowców", czyli oferm i partaczy skaczący z firmy A do firmy B i nie potrafiących zagrzać sobie miejsca poprzez brak umiejętności handlowych. Pracuję w firmie już dłuższy czas i na prawdę nie mogę narzekać na warunki- produkty umiejętnie zaprezentowane klientowi robią furorę- to zdecydowanie najwyższa półka w Polsce. Co do cen- kwestia do dogadania z klientem. Tylko Panowie powyżej- trzeba się na tym znać! Co do płacy- grzech by był gdybym narzekał. No, chyba że Panom partaczom wypłata rzędu 5 tys. to mało, to przepraszam..... Pozdrowienia nie zza światów, Kolego z Pomorza.
ewa1111 2016-02-19 23:23:55
Nie znam firmy Chemtex i nie chcę się wypowiadać o realiach pracy w tej firmie, jednakże wyznacznikiem "jakości" firmy jest poziom rotacji, szczególnie na stanowiskach handlowych.Duża rotacja w firmie nie świadczy źle o pracownikach tylko niestety o firmie... Ja osobiście staram się dowiedzieć jaki jest średni okres zatrudnienia handlowca i to już mi wszystko mówi.
3
praktykant 2016-03-07 17:33:13
witam.
a ktoś wie jakie warunki oferują, niedawno aplikowałem do nich i w razie czego to wolałbym wiedzieć na co można liczyć?
mały 2016-04-04 22:42:24
witam. a ktoś zorientowany może podać konkretne kwoty, bo z tych ogólników to nic nie wynika.
Ktoś 2016-05-08 19:51:04
Tak sobie czytam te wszystkie poprzednie komentarze, i zastanawiam się czym się kierowaliście pisząc je? Że warunki niezłe i pewnie premie ogromne, wystarczy tylko mieć kontakty i znajomości. Pewnie, jeśli chcesz szybko zarobić i zostawić swoje znajomości za kilka większych prowizji.
Zgadzam się z jednym z komentujących, odnośnie tego co na rozmowie a późniejszą rzeczywistością - bajki i dobra zachęta na początek a później zderzenie z realiami bardzo konkurencyjnego rynku chemii przemysłowej.
Moja styczność z tą firmą nie trwała długo, ale wystarczajaco żeby móc cokolwiek podpowiedzieć. Podczas mojego zatrudnienia pensje oscylowały w granicach 1,8k netto podstawy i premie 5,10,15% w zależności od obrotów. Jak jest teraz nie wiem. Nie oszukujmy się, tak jak ktoś napisał wcześniej - założenia Właściciela co do wysokości sprzedaży są wysokie. To miły człowiek, ale otaczający Go "doradcy" i najstarsi pracownicy to już inna historia. Ogłoszenie o pracy w Chemtex które trafiło do mnie, miało informację o zarobkach rzędu kilku, kilkunastu tysięcy...no nie. Produkty może i są dobre ale bardzo drogie, w połączeniu z realiami wielu firm nie do przeskoczenia. Wiem że teraz to się zmieniło trochę bo do jednej z firm z którą współpracuje, do tej samej osoby co jeżdzę ja, cały czas przyjeżdża ich przedstawiciel. Czasem dostanę jakieś przecieki i podobno jest bez większych zmian. Szukają ludzi na rożne rynki, bo dużą część PL jeszcze nie obsadzili.
Można ryzykować ale według mnie fajerwerków nie ma i nie będzie.
6
A.C. 2016-08-01 12:57:01
Jeżeli masz doświadczenie w branży, masz świadomość jakości produktów, umiesz dobrze "gospodarować" ceną- czyli jesteś wytrawnym handlowcem, to na pewno nie będziesz zawiedziony pracą w "Chemtex-ie". Zamiast sugerować się komentarzami "wybitnych" sprzedawców, którzy znowu w firmie nr 16 nie dostali na łapę 5 tys. + najnowszy iPhone + Insignia + lunch kupony + paliwo no limit, to jeżeli znasz swoją wartość i potencjał, proponuję osobiście skontaktować się z firmą i sprawdzić, czy to co obiecują to rzeczywiście bajki. A gwarantuję że nie :)
do ac 2016-08-10 11:11:31
Artur,
Jezeli uwazasz, ze 5 tys, iphone, insignia, karta kredytowa itd itp sa czyms super unikatowym w pracy jako PH, to sugeruje zmienic prace aby poznac realia w innych firmach, potem wrocic do chemtex i zaczac reformowac.
5
Zostaw swoją opinię o Chemtex Factory Service - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemtex Factory Service