INVESTORiUS Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o INVESTORiUS Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVESTORiUS Sp. z o.o.

Student777

Nie jestem z Polski. Lecz mieszkam tu już 4 lata, zrobiłem licencjat z filologii angielskiej i będę robił magisterkę na Europeistyce (Marketing UE). Znam 4 języki. Czy mam szansę dostać pracę w INVESTORIUS?

tymoteusz
@Student777 21.09.2017 16:09
Nie jestem z Polski. Lecz mieszkam tu już 4 lata, zrobiłem licencjat z filologii angielskiej i będę robił magisterkę na Europei...

nie masz, jak byś była ukraińcem ze szkoły to tak bo tylko takich tam przyjmują

NowaJ

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Doradcy ds.Nieruchomości oddziału we Wrocławiu. Rozmowa bardzo miła, osoba z którą miałam rozmowę kompetentna, ale sympatyczna i życzliwa. Jak usiadłam przy stole to przestałam się stresować. Pytania konkretne, nie takie trywialne jak na innych spotkaniach , np. 3 moje mocne cechy. Pani raczej skupiała się na tym aby poznać czy jestem osobą otwartą i co chce osiągnąć w życiu. Chyba najlepsza rozmowa kwalifikacyjna w moim życiu, teraz czekam na odpowiedź czy mogę zacząć pracę w Investorius.

anonymous
@NowaJ 12.12.2017 12:58
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Doradcy ds.Nieruchomości oddziału we Wrocławiu. Rozmowa bardzo miła, osoba z kt...

Radziłabym nie ulegać euforii. Czas pokaże czy miałam rację. Rozmowa kwalifikacyjna a wymagania właściciela spółki to dwie różne rzeczy.

Krk

Czy mógłby się ktoś podzielić informacją na temat wynagrodzenia na stanowisku doradcy ds. nieruchomości ? Jest podstawa plus prowizja czy tylko prowizja?

Mgda
@Ona 02.12.2017 12:32
Tylko prowizja

Najlepsi doradcy zarabiają po 30-40.000 zł netto miesięcznie. Dojście od takiego poziomu zajmuje ze 2 lata. Na początku doradcy zarabiają od 8.000 w górę, jak są ogarnięci to po 3-4 miesiącach po kilkanaście tysi można. Nie ma żadnej podstawy, bo to nie jest praca na etacie i nie dla etatowców. Są inne biura, gdzie jest podstawa (zazwyczaj do 2.000 zł maks) i głodowe "prowizje". Tutaj ludzie chcą pracować więcej, zarabiać więcej i nie boją się ryzyka. W poprzednim miesiącu zarobiłam 23k, a był to całkiem dobry dla mnie miesiąc, pracują już ponad 3 lata. To jest praca dla wybranych, wyjątkowych. Nie dla etatowców, dla nich są prace biurowe w oparciu o umowę o pracę (tak, takie są).

Mgda
@Ona 02.12.2017 12:32
Tylko prowizja

Dodam jeszcze, że firma jest uczciwa, od początku jasno (szkolenie podstawowe, rozmowy kwalifikacyjne) komunikuje zasady współpracy, ryzyko. Nie chcesz, nie musisz.

$$$

To trzeba napisać wyraźnie: PRACA POŚREDNIKA NIERUCHOMOŚCI to nie jest praca dla wszystkich. Tylko jak się chce zarabiać 7-10x średnia krajowa no to trzeba coś więcej z siebie dać ;-)

xyz

Brałam udział w rozmowie kwalifikacyjnej. W mojej ocenie proces rekrutacji jest przeprowadzany nieprofesjonalnie. Po przybyciu w określone miejsce spotkania okazuje się, że na tą samą godzinę jest umówione kilka osób, a czas przeznaczony na rozmowę z kandydatem to zaledwie 5 minut. Rozmowę w ekspresowym tempie przeprowadzał prezes firmy. Dodam, że rekrutacja dotyczyła stanowiska kierowniczego. Podsumowując jestem zażenowana poziomem przeprowadzonej rozmowy.

Haha
@on 23.11.2017 12:23
Zgadzam się

Czasami 2 minuty to za dużo ;-). A na jakie to było stanowisko? Dyrektor finansowy czy asystentka? Dorośnijcie ;-)

Nowa z Krakowa
@xyz 17.11.2017 20:58
Brałam udział w rozmowie kwalifikacyjnej. W mojej ocenie proces rekrutacji jest przeprowadzany nieprofesjonalnie. Po przybyciu...

Moja rozmowa trwała ok. 10 minut i zostałam przyjęta... Mnie się podobało, nie lubię korpo testów i pytań, aby pytać, aby trwało, ale jak kto woli.

Nowa z Krakowa

Dopiero dostałam się do investorius w Krakowie i wczoraj był mój pierwszy dzień. Na mnie olbrzymie wrażenie zrobił fakt, że prezesowi firmy chciało się przyjechać pociągiem na 3 godziny szkolenia z nowymi osobami. Dla mnie to oznaka szacunku dla członków zespołu, a i szkolenie było mega ciekawe i motywujące :-) Dzisiaj dzień 2.

Nowa z Krakowa
@Nowa z Krakowa 21.11.2017 09:32
Dopiero dostałam się do investorius w Krakowie i wczoraj był mój pierwszy dzień. Na mnie olbrzymie wrażenie zrobił fakt, że pre...

Fajne szkolenie, mam pierwsze pozyskania i nawet prezentacje. Super praca, choć z 11 osób z którymi zaczynałam 4 odpadły. Życie ;-)

Joanna

@Rafał dziękuję za odpowiedź. @Nowa z Krakowa i jakie masz wrażenia odnośnie drugiego dnia szkoleń w firmie INVESTORiUS? @Natalia Dobrze wiedzieć, że to agencja, która umożliwia szkolenia swoim pracownikom i ma takich liderów, którzy prowadzą swoich pracowników tak, żeby zarabiali jak najwięcej. @Pracuję jako istotną informację bym potraktowała to, że studenci też są mile widziani w firmie. Firma cały czas szuka pracowników. Czy kogoś te opinie zachęciły do aplikacji http://investorius.com/rekrutacja ?

Nowy w branży

Nie jestem z Polski, lecz mieszkam tu już 4 lata. Zrobiłem licencjat na UW z filologii angielskiej i będę robił magisterkę na Europeistyce (Marketing UE) i do tego znam 4 języki. Czy mam szanse dostać prace w Inwestorius?

Pracuję
@LakiLUK 27.09.2017 08:44
To nie jest praca. Nie masz pensji tylko masz prowizję :) Od Ciebie zależy ile zarobisz czyli jest to takie wspólnictwo. Biznes...

Widać, że w INVESTORIUS nigdy nie byłeś, bo tutaj nie ma prowizji, jest wynagrodzenie. Rozumiem, że piszesz o tym, jak jest w innych firmach na rynku nieruchomości. Tutaj jest inaczej i może dlatego tak stabilnie i dużo zarabiamy. Zgadzam się z Tobą natomiast, że, choć to nie jedyne ważne cechy, to pewność siebie i śmiałość się przydają :-). Masz rację, to nie jest praca dla wszystkich, ale jak się ktoś angażuje, to daje radę i dużo zarabia. Pozdrawiam

Zastanawia sie
@Pracuję 08.11.2017 10:26
Widać, że w INVESTORIUS nigdy nie byłeś, bo tutaj nie ma prowizji, jest wynagrodzenie. Rozumiem, że piszesz o tym, jak jest w i...

Jak srednio przedstawiają sie zarobki

Magda

Również byłam wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej. Prowadził ją Pan Michał. Sama rozmowa konkretna bez zbędnych ceregieli. W moim przypadku porwała dość szybko, nie miałam możliwości zadania pytań. Pan Michał uprzejmie podziękował za rozmowę. Cóż chyba zawazyl mój młody wiek, co się wiąże z brakiem doświadczenia i roztargnienie wynikające ze stresu. Wiedziałam oczywiście po rozmowie i aprobacie wynikającej z uprzejmości, że nic z tego nie będzie. Mimo wszystko wyszłam z rozmowy z uśmiechem - zostałam potraktowana z szacunkiem. Wiem, że kiedyś chciałabym pracować w takiej firmie ale całe życie przede mną. Warto próbować :) szkoda, że się nie udało...

Byłam wczoraj na rekrutacji

Ponieważ zarówno aplikując, jak i decydując się na przyjście na rozmowę kwalifikacyjną korzystałam z tego forum opinii, po wczorajszej rekrutacji stwierdziłam, że dorzucę swoje przysłowiowe 10 groszy. Aplikowałam na stanowisko kierownika biura w Poznaniu. Wysłałam dokumenty z formularza. Po 3 dniach skontaktowała się ze mną sympatyczna pani z biura w Warszawie i zaprosiła na rozmowę do Poznania na wtorek 14.11. Miejsce wydało mi się dziwne (hotel Andersia), ale skoro firma dopiero wybiera lokalizację na oddział w Poznaniu to okazało się dość zrozumiałe (lepsze niż badziewne kawiarnie, gdzie nic nie słychać). Rekrutację prowadził chyba sam prezes firmy (Michał... nazwiska nie zapamiętałam). Pytania były bardzo rzeczowe, konkretne, bez lelum polelum. Choć miałam możliwość zadania pytań (dają umowę o pracę, wynagrodzenie, które mnie satysfakcjonuje jest w widełkach przewidzianych na to stanowisko), to rozmowa była krótka. Chyba umówili po kilka osób na tę samą godzinę, bo czekałam z 10-15 minut, co z drugiej strony jest zrozumiałe, jak prezes przyjeżdża osobiście na rozmowy. Dzisiaj mają być wyniki. Zobaczymy ;-)

Gocha
@Byłam wczoraj na rekrutacji 15.11.2017 09:27
Ponieważ zarówno aplikując, jak i decydując się na przyjście na rozmowę kwalifikacyjną korzystałam z tego forum opinii, po wczo...

Ach też byłam wczoraj. Nie odzwonili :( ale cóż alleluja o do przodu! ;) Gratuluję zatrudnionym! ;) Kto się podzieli radosną nowina?

moniafka

jakie sa godziny pracy w firmie?

Pracuję
@moniafka 06.10.2017 19:38
jakie sa godziny pracy w firmie?

Twoje, takie jak Ty sobie ustalisz. Na początku są szkolenia i zaczynaliśmy rano (na 9 lub 10). Później sama określasz kiedy pracujesz. Pracujemy średnio po 6-7 godzin dziennie (choć to jest taki rwany czas), na początku pracujesz po 8h bo jeszcze się uczysz. Mam nadzieję, że była pomocna :-)

Studentka

Praca jako pośredniczka nieruchomości to moje marzenie, mam doświadczenie w sprzedaży i uwielbiam pracę z ludźmi. Jednak mam 20 lat i aktualnie studiuję dziennie kierunek powiązany z tym zawodem. Mam wiele okienek w planie zajęć i dużo wolnego czasu w tygodniu, w tym wszystkie weekendy. Aktualnie firma otwiera oddział w Poznaniu, zaryzykować i złożyć CV? Czy dać sobie czas i najpierw skończyć studia? Czy da radę połączyć taką pracę i szkolenie z pojedynczymi zajęciami na uczelni w ciągu dnia?

Pracuję
@Studentka 05.11.2017 17:42
Praca jako pośredniczka nieruchomości to moje marzenie, mam doświadczenie w sprzedaży i uwielbiam pracę z ludźmi. Jednak mam 20...

Z tego co wiem, to firma nie zatrudnia na pół etatu, czy dorywczo, bo to się słabo sprawdza. Ja zaczynałam na 3. roku studiów (2 lata temu), gdy miała jeszcze po pare godzin zajęć dziennie, co drugi dzień. Nigdy nie robili mi z tym problemu. Istotne dla mnie było to, aby zdobyć doświadczenie ZANIM skończę studia i nie wylądować jak happy camper na rynku pracy z niczym. Firma jest świetna (choć nie jestem obiektywna, bo tutaj pracuję i (usunięte przez administratora) to miejsce), zapewnia super szkolenia, osobiste wsparcie liderów, prezesów. Firma jest super przygotowana: własne biuro architektoniczne, własne ekipy remontowe, świetny dział prawny na telefon 24h/dobę. Takiego wsparcia nie daje nikt na rynku nieruchomości. I na koniec dnia świetnie się zarabia, bo rozwiązujemy najtrudniejsze case'y i to jest odpowiedni wynagradzane. Aplikuj (jeszcze nie jest powiedziane, czy się dostaniesz, bo zgłoszeń jest zawsze wiele, wybierają po parę osób) i sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to dla Ciebie.

Natalia

Wow!! Mam super miesiąc za sobą. Kolejny. I nie ma sensu, abym tutaj pisała o kwotach, bo po pierwsze duże pieniądze wymagają już ciszy, po drugie to nie jest najważniejsze dla mnie w INVESTORIUS (może dlatego nie jest, bo dużo zarabiam i o kasę martwić się nie muszę od dawna). Ponieważ jestem liderem i pod moje skrzydła dostają się część nowych osób powiem kandydatom, którzy pewnie tak, jak ja szukają tutaj wiadomości przed rozmową kwalifikacyjną na kilka najczęściej zadawanych mi pytań przez osoby zaczynające: 1. Nie to nie jest praca dla każdego. Z 10 osób, które przychodzą i zaczynają, po miesiącu zostaje 4, co i tak jest bardzo wysokim współczynnikiem. 2. TAK, w pierwszym miesiącu możesz nic nie zarobić (choć prowadzę takie osoby, które zrobiły swoje pierwsze transakcje już w drugim, trzecim tygodniu pracy). Nie szkodzi, kolejny już Ci do wynagrodzi. 3. To jest praca dla tych, co kochają pracę z ludźmi. Ludzie są różni, ale każdy z nich to klient, który potrzebuje pomocy, wsparcia i my to świetnie robimy. 4. Dla mnie bardzo pomocne były szkolenia (te na początku i te specjalistyczne). Są przemyślane, profesjonalne, bezpośrednie, widać 20 lat doświadczenia. 5. Firma ma wewnętrzny fundusz inwestycyjny, który daje możliwość budowania kapitału i inwestowania w nieruchomości na bardzo dobry zysk. Dla mnie to idealne miejsce. Zmieniło mój styl życia, stać mnie na więcej, znacznie więcej. Sprawdzenie się nic nie kosztuje. To jest moje miejsce. Być może Ty także trafisz do mnie ;-)

Joanna

@Rafał dobrze wyglądają warunki, które opisujesz. Na jakim stanowisku w INVESTORiUS otrzymuje się takie warunki? Czy ktoś mógłby z pracowników odpowiedzieć na powyższe pytania? Mogą wasze odpowiedzi komuś pomóc.

Rafał
@Joanna 28.09.2017 14:52
@Rafał dobrze wyglądają warunki, które opisujesz. Na jakim stanowisku w INVESTORiUS otrzymuje się takie warunki? Czy ktoś mógł...

Doradca ds. Nieruchomości

Mika

Pewnie powinnam zadać to pytanie na FB, ale co mi tam :-) Kiedy otwieracie biuro w Poznaniu?

Klaudia
@Mika 27.09.2017 09:32
Pewnie powinnam zadać to pytanie na FB, ale co mi tam :-) Kiedy otwieracie biuro w Poznaniu?

Już!! Ogłoszenia na Gumtree i OLX ;-)

Nowy w branży

Chciałem jeszcze się zapytać, ile tak mniej więcej się czeka na odpowiedż? Bo wysłałem CV i strasznie się stresuję tym oczekiwaniem. :)

Ciekawy2

Jak wygląda system prowizyjny?

Rafał
@Ciekawy2 19.09.2017 18:41
Jak wygląda system prowizyjny?

Ja pracuję już ponad 2 lata. Od początku dostałem abonament bez limitu, laptopa, firma pokrywa wszystkie koszty marketingu (system do wrzucania ogłoszeń), biuro, wizytówki, materiały reklamowe. Mnie to nic nie kosztuje. Opłaca to firma. Ja dostaję 50% z wynagrodzenia, które zapłaci klient i jest to w całości dla mnie. Nie mam limitów, ciśnień, celów do zrealizowania pod groźbą... Mam wsparcie, telefon do prezesa, wiceprezesa 24h/dobę jeżeli potrzebuję. Dział prawny, firmowego fotografa, architekta... za wszystko płaci INVESTORiUS. Ja zabieram moje 50% do domu & I love this business ;-)

Ciekawski

Jak wygląda system prowizyjny? :)

Yes, Yes, Yes

Ja właśnie dostałam się do Krakowa. Zaczynam w przyszłym tygodniu. Jestem mega zajarana, bo zawsze chciałam się tym zajmować! Wow!!

Joanna

@Magda a czy każdy pracownik decyduje sam jak będzie zatrudniony w INVESTORiUS? Gdyby ktoś nie chciał zakładać działalności może dostać umowę o pracę? Wtedy tez od razu są wypłacane pieniądze? To ważne, dla zastanawiających się nad pracą.

Magda
@Joanna 06.09.2017 11:08
@Magda a czy każdy pracownik decyduje sam jak będzie zatrudniony w INVESTORiUS? Gdyby ktoś nie chciał zakładać działalności mo...

Nie ma obowiązku zakładania działalności. Jak zaczynasz, to nie wiesz, czy sobie poradzisz, czy się odnajdziesz. Na początku masz szkolenie połączone od drugiego czy trzeciego dnia z pracą w terenie. Z pierwszą transakcją jest różnie. Zazwyczaj, jak widzę, ludzie robią ją po 4-6 tygodniach, choć są i tacy, co w drugim tygodniu. Ludzie tutaj zarabiają naprawdę bardzo dużo i to mocno motywuje. W pracach biurowych każdy ma umowę o pracę. Nie ma rotacji, jest dbanie i docenianie pracowników. Wiesz, przychodzisz, angażujesz się na 100% i zobaczysz sama, czy to Twoja bajka, czy sobie radzisz, czy to kochasz. Mega szkolenia, świetna atmosfera, dostajesz sprzęt, telefon, marketing, fotografa, architekta. Nikt nie daje takiego wsparcia. Po miesiącu zostają najlepsi ;-)

Sceptical

A jak szybko wypłacane są pieniądze po zamkniętej transakcji? W większości firm jest to od kilku dni do nawet miesiąca.

Honest

Myślałam, że pierwszą transakcję zrobię w tydzień (choć nikt mi tygodnia nie obiecywał w firmie) i od razu będę bardzo dużo zarabiała. Wchodzisz, masz szkolenia z ludźmi, którzy robią i zarabiają bardzo dużo. Są tacy, jak ty, podobni więc myślisz,że to banalne, że od razu wejdziesz na ich level. Trzy razy chciałam się poddać. Trzy razy dziennie przez pierwsze tygodnie. Swoją pierwszą transakcję zrobiłam późno, bo w 7 tygodniu od rozpoczęcia pracy. Kaska od razu, wszystko elegancko rozliczone. Pieniądza fajne, choć to była dopiero pierwsza transakcja. Dzisiaj ... 6 miesięcy później rozumiem i czuję ten biznes. Ciągle bywa ciężko, ALE regularnie zamykam 1-2 transakcje w miesiącu. Zarabiam 4-8x więcej niż moi rówieśnicy na etatach. Atmosfera jest luźna, fajna, rodzinna, ale wszystko jest dobrze przemyślane. Nie dałabym rady bez wsparcia i szkoleń Michała, rozmów z Klaudią, szkoleń prowadzonych przez doświadczonych doradców. Dzisiaj za nic na świecie nie zamieniłabym tej roboty na nic innego. Nigdy nie wrócę na etat od 9 do 17, nigdy nie wrócę na stałą pensję! Kocham to, co robię. Zanim przyszłam tutaj pracować dużo czytałam o firmie i te opinie pomogły mi podjąć decyzję o starcie. Zostałam bo dostałam super szkolenia, kopa, gdy było to potrzebne i sprawdzony przez dziesiątki osób system pracy, który przynosi super kaskę. Czego chcieć więcej?

Yeah

Jestem po szkoleniu. Otwierają teraz poznan, Wrocław i Kraków.

Me

W grupie dla doradców pojawiła się ostatnio informacja od prezesa, że otwierają biura w Poznaniu i Wrocławiu. O Lublinie nic nie słyszałem, ale myślę, że warto napisać bezpośrednio z FB lub na maila, ja mogę wszystkiego nie wiedzieć :-)

MaciejeX

Witam Czy firma posiada swój oddział w innych miastach - chodzi mi głównie o Lublin ?

Głos rozsądku

Warto jednak pamiętać, że praca doradcy/agenta/pośrednika jest bardzo wymagająca i nie jest dla wszystkich. Zarobki są bardzo wysokie, ale większość osób sobie w niej nie poradzi z różnych powodów.

Yes

YES, YES, YES!!!!! Zrobiłam pierwszą transakcję! To wspaniałe uczucie, a ponieważ tutaj zajrzałam nim podjęłam decyzję o współpracy z firmą, to też tutaj dzielę się swoim sukcesem. Czas na następną! Apetyt rośnie w miarę jedzenia... i jeszcze wspaniały klient kupujący, który przesłał mi kwiaty do biura. Super! I love this job!

Kasia

Potwierdzam!! Nie jest łatwo na początku, ale nikt nie obiecuje, że będzie. Kaska po pierwszych transakcjach rekompensuje wszystko :-)

The One

Aby prawdzie stało się zadość: na stanowiskach biurowych (nie doradcy) wszyscy pracownicy mają umowy o pracę, więc być może takie stanowisko będzie dla Ciebie bardziej odpowiednie. Wszystko zależy od tego, co jest dla Ciebie ważne, czego szukasz :-)

The One

Niedawno wróciła do pracy moja koleżanka po ciąży i 9m wychowawczym. Działa, robi transakcje, zarabia tak, jak zarabiała przed ciążą. Ciąża i dziecko to nie jest "problem", obecnie w Teamie jest 6 osób z dziećmi do 2 lat, więc świetnie to działa. Nie, nie jest to etat, nie jest to umowa o pracę, nikt nam jej nie obiecywał, nikt z nas za nią nie tęskni. Chcesz umowę o pracę to poszukaj biura gdzie zarabia się mało, ale jest niska podstawa. Tutaj ludzie zarabiają tyle, że nikt nie tęskni za tym, o czym piszesz. Moim zdaniem zawód pośrednika to nie jest wymarzony zawód (ze względu na specyfikę samego zawodu a nie warunki u nas) dla kobiet w ciąży, choć koleżanki sobie radzą.

Chcę zacząć

Pytanie. Jak wygląda sytuacja kobiety w ciąży? Rozumiem, że prowizji wtedy nie ma. A co z podstawą w takim wypadku? Czy da się z niej przeżyć?

ToTylkoJa

Ok. A jak wygląda sytuacja kiedy kobieta chce zajść w ciążę? Czy istnieje jakiś zamiennik w postaci w miarę solidna podstawa natomiast brak prowizji w czasie ciąży i podczas urlopu macierzyńskiego? Czy jest to na zasadzie: radź sobie babo sama, trzeba było odkładać?

tralala

Pytanie do tych co pracują/pracowali. Czy firma pokrywa koszty operacyjne: płaci za taksówki, żeby dojechać do klienta, pokrywa koszty rozmów telefonicznych? Czy codziennie przychodzicie do biura, czy raczej pracujecie w domu i jeździcie na spotkania?

Tak
@tralala 09.07.2017 10:41
Pytanie do tych co pracują/pracowali. Czy firma pokrywa koszty operacyjne: płaci za taksówki, żeby dojechać do klienta, pokrywa...

Tak, firma zapewnia sprzęt, szkolenia, opłaca abonament tel bez limitu. Każdy pracuje tak, jak mu wygodniej. Mamy super komfortowe biuro, ale nie ma obowiązku z niego pracować.

Paula

Mam 34 lata i już kilkanaście lat doświadczenia, ale dopiero teraz czuję że znalazłam swoje miejsce! Choć początki są trudne bo wszystkiego muszę się nauczyć od zera praktycznie. Super szkolenia i wsparcie. Nigdzie nie doświadczyłam takiej atmosfery.

Marcin zaczynam

Jak już ktoś napisał wyżej, dla mnie to forum opinii było bardzo pomocne gdy zastanawiałem się najpierw, gdzie chcę aplikować, a później, gdy szedłem na rozmowę kwalifikacyjną. Dostałem się, jestem (staję się) doradcą ds. nieruchomości, nie zamknąłem jeszcze żadnej transakcji (ale to pierwsze tygodnie) i choć bardzo bym chciał nie mam takiej 100% pewności, że sobie poradzę. Chcę na 100% się zaangażować i powalczyć. Niezależnie od tego nigdy wcześniej (a nie mam już 24 lat) nie spotkałem tak świetnego szkoleniowca/szefa jak Michał i nigdy nie byłem w miejscu z takim klimatem. Bez napinki, bez stresu. Pracuję z mistrzem świata a czuję się jak równy z równym. Długo szukałem czegoś takiego. Teraz wszystko w moim rękach...

A.

Jakie umowy dostają początkowi doradcy ds nieruchomości?

Sneaky

Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?

Marcin
@Sneaky 04.06.2017 22:30
Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem...

Nie zatrudniają ludzi z doświadczeniem, bo twierdzą, że wolą wszystkiego nauczyć sami a i ludzie nie maja złych nawyków.

Sneaky

Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?

Mgda

Mega szkolenia!! Mam już swoje lata, ale nigdy nie byłam na tak przemyślanych i świetnych szkoleniach. Tutaj prowadzi je właściciel i prezes firmy. Duża wiedza, doświadczenie i szacunek. Zdecydowanie moje miejsce :-)

Anonim

Czy może ktoś z was wie ile godzin trwa pierwsze szkolenie?

Zaczynam

Choć ja dopiero zaczynam i do sukcesu mam jeszcze chwilę to jestem pod wielkim wrażeniem szkoleń, które prowadzi Michał. Mądre, przemyślane, pomocne. Atmo super, bardziej jak organizacja studencka niż firma. Bez zbędnych ciśnień, korpo zachowań. Nie tylko mówią, że im zależy na super klimacie do pracy, ale także taki klimat się czuje. Dla mnie to jest o tyle ważne, że w poprzedniej pracy miałam syf...

Joanna

@Najlepsze miejsce na Ziemii to ważna informacja, że w INVESTORiUS szansę mają również osoby, które nie mają doświadczenia w sprzedaży. Jesteś też kolejną osobą, która zwraca uwagę na wysoki poziom oferowanych szkoleń. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ich temat?

Najlepsze miejsce na Ziemii

Mnie zajęło ponad 2 lata, aby podzielić się swoim doświadczeniem. Początki miałam trudne, jestem z wykształcenia prawnikiem, ... najtrudniej było nauczyć się sprzedawać. Dostałam świetne szkolenia na starcie (dzięki Michał :-), przyjazną, pomocną grupę ludzi. Dla mnie w tej firmie najważniejszy jest klimat, który przypomina rodzinę a nie "firmę". Owszem, są zasady, ale w każdej rodzinie także powinny być. Choć miałam wiele wahań, zwłaszcza na początku, to teraz czuję na 100%, że to moje miejsce. Acha... ja jestem doradcą ds. nieruchomości. Z każdą transakcją (choć było ich już wiele), jeszcze bardziej pewną siebie :-)

Joanna

@Madziato bardzo ważne, czuć że praca ma znaczenie. Czy mogłabyś powiedzieć na jakim stanowisku/w jakim dziale pracujesz w firmie? Chętnie też dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń w pracy oraz szkoleń jakie zapewnia swoim pracownikom INVESTORiUS.

Ave Ja

Jest ciężko na początku, ale szkolenia MEGA!!

Madzia

To jest pierwsza firma (a mam już 6 lat doświadczenia w pracach różnego rodzaju), w której czuję, że robię coś z sensem, rozwijam się. Dostałam super szkolenia, praktyczne, bez ściemy. Sama jestem panem (panią) mojego losu, dobrze zarabiam, robię ciekawe rzeczy. Zauważyłam, że jest coraz trudniej się dostać. Firma wprowadziła dwustopniowy system rekrutacji i na koniec musi być rozmowa z prezesem. Mnie się jeszcze upiekło ;-))

Joanna

@Insider to dobra informacja, że wszyscy pracownicy otrzymują umowę o pracę. A co możesz powiedzieć o benefitach dostępnych dla pracowników oraz możliwościach rozwoju w INVESTORiUS?

Insider

Z tego, co się orientuję to wszyscy w biurze mają umowy o pracę. Ja mam :-) Pensje zależą od stażu i stanowiska (asystentka biura, zarządu, doradcy). Asystentki zarządu i doradcy dostają duże bonusy i premie.

Ada

mam pytanko dotyczące stanowiska asystentki ile się zarabia i czy dostaje się umowe o prace?

ToBeFree

Moje miejsce! Tyle!

Zostaw opinię o INVESTORiUS Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVESTORiUS Sp. z o.o.