LIMNUSWORK

Kraków

Opinie o LIMNUSWORK

Kamil 2016-05-27 09:03:35
chwalę sobie tą firmę, straciłem pracę w Niemczech u innego pracodawcy i po krótkim kontakcie z firmą LimnusWork, w ciągu kilku godzin załatwili mi inną pracę w Niemczech jako elektryk budowlany, praca jest, warunki się zgadzają i można zarobić.
Krzyś 2016-06-03 09:58:54
jak nie szukali, a tera szukają to rozumiem, że firma rozwija się lub potrzebują nowych pracowników. jak interesuje Cię to jak działają i gdzie mają np filie to zadzwoń do nich lub staraj się o zatrudnienie u nich :) pozdrawiam
Szwagier 2016-07-07 14:42:19
Wyjeżdżam na dniach z tą firmą jako ślusarz.
Trochę się obawiam, ponieważ jest to moja pierwsza praca za granicą, mam nadzieję, że będzie ok.
Co do samej firmy LimnusWork, jestem spokojny.
Moich 4 kumpli już wyjechali za ich pośrednictwem i są zadowoleni.
Wszystko podane w ogłoszeniach zgadza się oraz zawsze mogą liczyć 24/7 na pomoc ze strony pracowników LimnusWork.
Tommy 2016-07-07 14:44:27
Wybiera się ktoś jako ślusarz przyczep campingowych???
Tommy 2016-07-07 14:47:38
Szwagier jedziesz jako ślusarz przyczep campingowych???
Szwagier 2016-07-07 14:56:32
Jadę jako ślusarz maszynowy - montaż i demontaż maszyn budowlanych i drogowych. Pozdrawiam
Tommy 2016-07-09 15:55:23
Szwagier kiedy wyjeżdżasz...i do jakiego miasta...?
Szwagier 2016-07-11 12:07:18
siema, wstępnie mam wyjazd zaplanowany na 01.08. do Neumünster
Dziadek 2016-07-13 13:06:21
Pracuję za pomocą LimnusWork od pół roku jako elektryk. Mój niemiecki jest średni, ale miałem już kilka problemów w których rozwiązaniu pomogła mi firma LimnusWork. Kilka razy przejechałem się na wyjeździe z innymi firmami, gdzie po kilku dniach pracy, gdy miałem jakiś problem nie mogłem uzyskać pomocy - wsparcia. Wiem, że mogę liczyć na pracowników LimnusWork, ich pomoc 24/7 i to jest dla mnie najważniejsze.
Dziadek 2016-07-13 14:28:36
Już Ci piszę Jacku.
Ja mam pokój jednoosobowy bo o taki poprosiłem firmę, w pensjonacie pracowniczym z dostępem do kuchni i łazienki. W pensjonacie oprócz mnie mieszka jeszcze 3 innych monterów. W kuchni jest lodówka i wszystko co potrzebuję, żeby zrobić sobie coś na ciepło, w łazience jest pralka a w pokoju mam internet bo o to też prosiłem LimnusWork, żeby mi taki załatwili przez firmę. Mieszkanie opłaca mi firma a później koszt za kwaterę potrąca mi z diet na końcu miesiąca. Od teraz bo już trochę zarobiłem mam ustalone, żeby mi wypłacali diety w całości na konto a ja sobie będę sam regulował kwaterę.
Jarek 2016-07-26 10:51:47
z mojej strony daję pochlebną opinie. Jadę z ich pomocą (Limnuswork) już trzeci raz do roboty ( 1- Berlin 2015, 2- Frankfurt 2015, 3- aktualnie Monachium). Praca dla mnie w Niemczech daje możliwość spłaty kredytu domu i utrzymania rodziny.
3
Jarek 2016-07-26 17:46:12
ja nigdy nie miałem problemu z terminowością wypłaty, ale to zależy od firmy niemieckiej u której przyjdzie Ci być zatrudnionym i pracować. jak jest jakiś problem - sprawa na zleceniu to ja zawsze dzwonię do Limnuswork i mi pomagają go rozwiązać
Brachol 2016-08-02 13:50:20
rzetelna i słowna firma, kuzynowi załatwili pracę jako mechanik samochodowy w Niemczech
LimnusWork 2016-08-02 14:13:15
Witam Pana,
w celu uzyskania szczegółowych informacji co do interesującej Pana oferty pracy prosimy o kontakt telefoniczny z naszymi Rekruterami od poniedziałku do piątku w godzinach 08:30 - 16:30 i/lub przesłanie swojej aplikacji (CV) na wybraną ofertę pracy.
Nr. telefon znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.limnuswork.pl" rel="nofollow">www.limnuswork.pl w zakładce KONTAKT.
Aktualne oferty pracy znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.limnuswork.pl" rel="nofollow">www.limnuswork.pl

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
LimnusWork 2016-08-03 11:39:38
Witam Pana/Panią,
wszystko jest uzależnione od oferty pracy - jej specyfikacji jaka Pana/Panią interesuje.
W celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące pytania zapraszam do kontaktu telefonicznego (www.limnuswork.pl zakładka KONTAKT) oraz do przesłania swojej aplikacji na interesującą Pana/Panią ofertę pracy.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
grzesiek 2016-08-08 11:26:29
mam pytanie był ktoś na tokarkę w niemieckiej firmie zajmującej się produkcją tarcz hamulcowych do tirów
grzesiek 2016-08-08 11:27:07
mam pytanie był ktoś na tokarkę w niemieckiej firmie zajmującej się produkcją tarcz hamulcowych do tirów
Zeniu 2016-08-08 15:29:30
Po nieudanych dwóch wyjazdach za pomocą innych agencji pośrednictwa pracy zdecydowałem się zaryzykować ostatni 3 raz i wyjechałem w czerwcu 2016r. do pracy za pomocą LimnusWork.
Kilka słów dla osób, które zastanawiają się czy warto podejmować pracę za ich pośrednictwem:
Obsługa:
- szybkie, profesjonalne przedstawienie warunków współpracy bez zbędnego gadania
- decyzja o akceptacji do wyjazdu po 2H od chwili pierwszej rozmowy z pracownikami LimnusWork
Praca - oferta
- pracuję jako hydraulik w Austrii
- zakwaterowanie - miłe zaskoczenie co do poziomu mieszkania
- wynagrodzenie co do mojej pracy to na czysto 1900 euro po opłaceniu mieszkania itp.
Jestem zadowolony ze współpracy.
4
Tommy 2016-08-12 09:07:49
Wybiera się ktoś może na montera przyczep campingowych na 22.08.16???
wacek 2016-08-15 14:24:07
''dfgt'' nie łapie tego ostatniego postu hahahahah ale ktoś sobie tam słodzi ja bym dodał i żeby wszyscy żyli długo i szczęśliwie a na świecie zapanował pokój ale takie rzeczy to tylko w bajkach hahahahah
dfgt2 2016-08-15 15:51:08
Skoro nie łapiesz o co chodzi i swoim wpisem nie wnosisz żadnej wartości tylko "heit" dla innych osób to najlepiej by było, gdybyś nie pisał nic i zajął się np. pracą.
1
Jarek 2016-08-16 11:08:05
Współpracuję z LimnusWork już od roku jako lakiernik samochodowy, nigdy nie było problemu, pieniądze zawsze o czasie, stały kontakt telefoniczny.
Jarek 2016-08-16 11:39:39
płatność za zakwaterowanie:
to zależy u jakiego klienta pracujesz - jedni opłacają kwaterę, u innych dostajesz diety i sama sobie opłacasz z diet;
zakwaterowanie:
jest zapewnione przez firmę, która Ciebie zatrudnia
Jarek 2016-08-16 12:45:46
tak pomagają, a opiszę Ci jak to wyglądało w moim przypadku:
po zaakceptowaniu oferty pracy przeze mnie i akceptacji mojej osoby przez firmę w której jestem zatrudniony zostałem poinformowany przez LimnusWork gdzie i kiedy zaczynam pracę oraz gdzie mam zakwaterowanie. Adres kwatery, kontakt do kwatery, kontakt do pracownika firmy, która mnie w Niemczech zatrudnia oraz kontakt do pracownika z LimnusWork - koordynator, który pomaga mi przez cały wyjazd otrzymałem telefonicznie i mailem od LimnusWork. Jak dojechałem już na miejsce zakwaterowania i miałem problem o godzinie 23 w sobotę z dogadaniem się na kwaterze (mój niemiecki nie jest super), to po krótkim telefonie do mojego koordynatora z LimnusWork zadzwonił on na kwaterę i pomógł mi załatwić wszystko.
Najważniejsza sprawa patrząc z perspektywy roku współpracy z LimnusWork: jeżeli masz jakiś problem lub coś jest nie tak na zleceniu lub kwaterze itp to zawsze dzwoń do koordynatora z firmy niemieckiej, a jak to nie pomoże to do koordynatora z LimnusWork. Pomogą Ci rozwiązać sprawę - problem. Pozdrawiam i powodzenia :)
dfgt 2016-08-16 14:17:33
dfgt 2 może pracuję w przeciwieństwie do ciebie
alek 2016-08-16 14:19:22
mam pytanie jakie są koszty zakwaterowania i warunki mieszkaniowe
1
LimnusWork 2016-08-16 14:27:03
Witam Pana,
wszystko jest uzależnione od oferty pracy - jej specyfikacji jaka Pana interesuje.
W celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące pytania zapraszam do kontaktu telefonicznego (www.limnuswork.pl zakładka KONTAKT) oraz do przesłania swojej aplikacji na interesującą Pana ofertę pracy.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
LimnusWork 2016-08-16 14:28:16
Witam Pana/Panią,
wszystko jest uzależnione od oferty pracy - jej specyfikacji jaka Pana/Panią interesuje.
W celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące pytania zapraszam do kontaktu telefonicznego (www.limnuswork.pl zakładka KONTAKT) oraz do przesłania swojej aplikacji na interesującą Pana/Panią ofertę pracy.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
Kaiser 2016-08-16 14:41:25
1900 Eur netto po opłaceniu czynszu ? To chyba z dietami, i przy 6 dniach pracy po 10 h ( nie wliczjąc Mittagspause 12-13.00 ), i oczywiście biegłym niemieckim ;-)
LimnusWork 2016-08-16 15:04:08
Jeżeli jest Pan/Pani zainteresowana poznaniem szczegółów którejś z naszych ofert pracy to zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego. Z miłą chęcią wyjaśnimy Panu/Pani wszelkie wątpliwości.

www.limnuswork.pl

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
Zeniu 2016-08-16 15:30:17
w moim przypadku pracuję jako hydraulik tak jak pisałem wcześniej, mam 1900 euro na czysto po opłaceniu mieszkania, pracuję od poniedziałku do piątku 8h dziennie. czasem trafiają się nadgodziny ponieważ to sezon.

odłożysz tyle ile nie wydasz. jedziesz żeby zarobić, albo "zaszaleć", kupować różne rzeczy itp to sam sobie odpowiesz ile jesteś w stanie odłożyć. z doświadczenia wiem, że każda robota jak i zlecenie jest inne.

PS. Kaiser, a Ty jeżeli nie pracujesz tu gdzie ja i w moim zawodzie (hydraulik) to nie rozumiem co ma na celu twoja opinia?
1
John 2016-08-16 21:07:17
polecam uważniej obserwować oferty pracy przez nich ( LimnusWork) zamieszczane, bo taką ilość widzę u nich już od min. pół roku. nie wprowadzaj ludzi w błąd
zainteresowany 2016-08-22 13:40:40
witam, widzę, że większość ofert jakie mają ma w wymaganiach komunikatywny język niemiecki.
Jaki to poziom języka A2, B? Muszę dobrze posługiwać się językiem niemieckim?
lol 2016-08-22 14:45:41
jakie mają zapotrzebowanie, takich pracowników szukają, nie wiem co w tym dziwnego?
LimnusWork 2016-08-22 14:49:02
Witam Pana,
podstawą jest, żeby Pan rozumiał pytania i potrafił logicznie na nie odpowiedzieć, tworząc proste, w miarę poprawne zdania.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
LimnusWork 2016-08-22 15:04:58
Jeżeli jest Pan zainteresowany poznaniem szczegółów którejś z naszych ofert pracy to zapraszamy do kontaktu telefonicznego ( zakładka KONTAKT) lub mailowego.
Z miłą chęcią wyjaśnimy Panu wszelkie wątpliwości.

www.limnuswork.pl

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
Grześ 2016-09-12 11:11:30
Moje plusy i minusy:

1) Duży wybór ofert pracy.
2) Szybki kontakt ze strony LimnusWork.
3) Zakwaterowanie i praca na miejscu ok.
4) Wynagrodzenie zgodne z wstępnymi ustaleniami.
5) Minus, że praca za granicą, no ale coś za coś.

Firma śmiało do polecenia.
LimnusWork 2016-09-12 11:31:43
Jakie to legendy chodzą według Pana/Pani na temat kwater ( osoby na kwaterze i warunki )?

W celu wyjaśnienia Panu/Pani wątpliwości, poniżej kilka faktów co do kwater:

1) Kwatery są rezerwowane i załatwiane przez firmę Niemiecką u której osoba będzie pracować.
2) Ilość osób na kwaterze, w pokojach jest ściśle powiązana z preferencjami osoby wyjeżdżającej do pracy.
3) Jeżeli po przyjechaniu na kwaterę są jakieś problemy np. warunki zakwaterowania, osoby w pokoju itp, pracownicy LimnusWork służą pomocą, aby rozwiązać takie problemy.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
Grześ 2016-09-12 11:34:24
Ja mieszkam w dwie osoby w pokoju według mnie odpowiednik 3 gwiazdkowego pokoju - "ala hostel". Jestem zadowolony ponieważ przyjechałem do pracy, a nie na wakacje.
wielki 2016-09-19 17:30:39
Witam mam pytanko mam jechać do roboty niemcy monter klimy i wentylacji chciałbym wiedzieć coś na temat kasy ikwater diet
LimnusWork 2016-09-19 17:37:05
Witam Pana,
wszelkie niezbędne, sprawdzone informacje co do interesującej Pana oferty pracy udzielą Panu pracownicy LimnusWork od poniedziałku do piątku w godzinach od 08:30 do 16:30.
Kontakt do Nich znajdzie Pan na Naszej stronie internetowej www.limnuswork.pl zakładka KONTAKT.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
iga 2016-10-05 08:20:09
A ktoś z nimi wyjeżdżał do Niemiec może i mógłby napisać jak na tym finalnie wyszedł?
poldeko 2016-10-07 09:47:57
Widze, że u nich w firmie szukają ludzi na ogólne stanowiska jak np. zbrojarz z doświadczeniem betoniarza, wiec taki troche człowiek renesansu.
LimnusWork 2016-10-07 11:32:37
Panie/Pani "poldeko" w naszej firmie poszukujemy takich osób - takich specjalistów jakich potrzebują nasi kontrahenci. Polecamy dokładnie zapoznać się z naszymi ofertami pracy, ponieważ Pana/Pani opinia w żaden sposób nie pokrywa się z rzeczywistością.

Z poważaniem
Zespół LimnusWork
LimnusWork 2016-10-07 18:16:20
Panie Arku,
współpracujemy z wieloma kontrahentami i u każdego klienta zarobki są inne uzależnione od wielu czynników. Zapraszamy do kontaktu z nami od poniedziałku do piątku w godzinie 08:30 - 16:30. Dane teleadresowe znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.limnuswork.pl w zakładce KONTAKT. Odpowiemy Panu na wszystkie nurtujące Pana pytania co do interesującej Pana oferty pracy.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
sdfg 2016-10-07 18:53:06
no ja tak uważam że taka praca za granicą to ma jednak sporo plusów nie dość że możesz całkiem spore pieniądze zarobić to jeszcze podszkolić się z jezyka
Budowlaniec 2016-10-31 12:08:57
Witam Wszystkich.
Wyjechałem za pomocą LimnusWork do pracy w Niemczech jako malarz i re-gipsiarz w kwietniu 2016r. i przepracowałem za pomocą LimnusWork w Niemczech 6 miesięcy. Po takim czasie współpracy jestem z niej bardzo zadowolony. Dużo mi pomogli w codziennych sprawach ponieważ mój język niemiecki nie jest najlepszy. Z zarobionych pieniędzy jestem zadowolony i na pewno skorzystam z ich pośrednictwa od początku kolejnego sezonu budowlanego. Polecam wszystkim współpracę z LimnusWork.
elektryk 2016-11-21 11:45:33
Pracuję dzięki LimnusWork jako elektryk przemysłowy od 4 miesięcy przy montażu szaf sterowniczych w Monachium. Największy plus pracy to kasa w porównaniu z pracą w Polsce i możliwość przebierania w ofertach przy współpracy z LimnusWork. Jak to się mówi, jestem na "tak".
kamil 2016-11-25 19:30:22
witam czy wyjeżdżał ktoś bez znajomości języka? bo chciałbym zmienić pracę, jestem po szkole ślusarskiej mam 25 lat i 4 letnie doświadczenie na magu, elektrodzie i gazówce. mogę nawet zrobić tiga jestem dość kumaty i szybko się uczę. tylko niestety w szkole uczyłem się angielskiego. wyjeżdżał ktoś bez znajomości języka? pozdraiwam
LimnusWork 2016-11-25 21:17:01
Panie Kamilu,
większość naszych ofert pracy jest skierowana do osób z podstawowym lub komunikatywnym językiem obcym np. j. niemieckim. Jeżeli zainteresowała Pana jakaś nasza oferta pracy np. na stronie www.limnuswork.pl to proszę złożyć swoją aplikacje.
Czasami zdarzają się zapotrzebowania na specjalistów w tzw. teamach lub bez znajomości języka.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego od poniedziałku do piątku od godziny 08:30 - 16:30. Nr telefonów znajdzie Pan na naszej stronie internetowej w zakładce KONTAKT.

Pozdrawiamy
Zespół LimnusWork
Zostaw swoją opinię o LIMNUSWORK - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIMNUSWORK