Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Invent Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Invent Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
.... - 2015-12-23 03:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedna uwaga ale bardzo istotna.Jak sie zapisuje na inwentury to powinno byc wiadomo ze na dana pojade a nie ze w ostatniej chwili przychodzi sms ze nie.Niech to ktos planuje i jak jest wystarczajaca ilosc osob nie przyjmuje kolejnych wtedy bedzie dobrze.Jak np. jest w innych firmach.Zapisujesz sie i jedziesz i koniec a nie ze na ostatnia chwile zonk.Sa obowiazki i prawa pracownika wobec firmy wiec niech i firma zacznie powaznie ludzi traktowac.
zdjecie uzytkownika
fti - 2015-12-23 14:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [INVENT - 2015-12-16 19:42:32]:
zgłosiłem do panstwowej inspekcji pracy, kontrola juz niedlugo, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PIP - 2015-12-24 04:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kamil - 2015-12-11 19:18:10]:
"...zamieszczenie tu odpowiedzi jakie konkretnie działania firma podjęła w celu wyeliminowania trzech wyżej wymienionych problemów."

Tak jak sądziłem, ZERO konkretów tylko korporacyjna pseudogadka.
zdjecie uzytkownika
.... - 2015-12-26 00:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm ciekawa lektura.Powiem jedno,komu się pracować nie chce to chocby miał spać za kase będzie narzekać że to jest ponad siły jego i za bardzo męczące.Ja jak tu już pisałem pare razy na samą pracę nie narzekam.Do koordynatorów też większych zastrzeżen brak.Jak mialem jakis problem to pomagali w jego wyjasnieniu i wyeliminowaniu .Nie było sztywnej atmosfery,była praca i były normalne relacje jak powinny być .Jedyny mankament to logistyka.Zbyt szybkie wyjazdy na miejsce pracy a co za tym idzie mniejszy czas na odpoczynek czy cos innego.Cokolwiek co każdy chciałby zrobic.W końcu pracownikami jesteśmy tak jak wszędzie tylko podczas jej wykonywania a nie cały czas.To tak samo jakby podczas inwentaryzacji krajowych zakładać nam lokalizatory gdy jesteśmy w domu.Posiłki raz lepsze raz gorsze i to też można zmienić .Nikt z nas czy to pracownik czy kierownik nie jest ni lepszy ni gorszy.I jak jest wzajemny szacunek to jest kazda strona zadowolona.A jak ktos tego nie zrozumie to poprostu traca wszyscy.To może dla niektorych frazesy lecz tak wszystko jest zbudowane by dobrze funkcjonowalo.A Ci co maja problemy ze zrozumieniem takich podstaw powinni szukac pomocy specjalistycznej.Pisze to z doswiadczenia ktorego nabylem pracujac w firmach o roznym pokroju.A na inwentury oczywiscie dalej jezdzic bede i jak nikt mnie nie bedzie atakowal bez podstaw to bedzie dobrze.I tak na koniec odnosnie wyjazdow zagranicznych.Tu tez jest problem z organizacja.Powinno sie powiadamiac gdzies okolo miesiaca predzej czy ktos pojedzie czy tez nie.Przecierz niewielu jedzie na wycieczke a wiekszosc do pracy i trzymanie na ostatnia chwile powoduje ze ktos taki koryguje plany i odpuszcza choc przed samym wyjazdem okazuje sie ze jest chciany.W ten sposob traci i czlowiek i firma.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-28 13:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wyglądają inwentaryzacje w kraju ? Kiedy podpisywaliście umowę? Po ile godzin trzeba pracować i jakie wynagrodzenie wychodzi za jedna inwentaryzacje?
zdjecie uzytkownika
hop - 2015-12-30 15:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
@gość a myślisz, że firma zatrudnia pracowników na jedno zlecenie, w sensie na jedną inwentaryzację? Nie wydaje mi się. Na pewno małych pieniędzy nie oferują, jak tak patrzę na ogłoszenia.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-02 00:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem dla nich raz w Obi w Polsce.
Praca jakos specjalnie cieżka nie jest.
Było spotkanie jakis tydzien przed inwentaryzjacja gdzie dostalismy umowy.
Fakt kazali byc o 18 a zaczeło sie dopiero o 20.
Koordynatorzy na miejscu troszke brak kultury do pracowników jakby sie najlepsi czuli a sami ze skanerami lataja...
Ale kasa była na koncie punktualnie.
Także co do umów i płacy ja i kolega nie mielismy zadnych zastrzezen co do kultury koordynatorow juz troche gorzej ale tragedii nie ma.
Mysle nad wyjazdem z nimi za granice ale nie wiem jak tam serio jest.
Jak byliscie napiszcie cos wiecej: jaka kasa, ile godzin, jak z noclegiem i wyzywieniem.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-02 12:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jestem zainteresowana wyjazdem za granice z firma Inwent ( Inowroclaw)
Bardzo prosze o jakies info osoby ktore wyjezdzaja na takie inwentaryzacje Jak wygkada sam wyjazd, jak zakwaterowanie, wyzywienia itd.
Z gory wielkie dzieki i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
retfgn - 2016-01-02 17:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to mozna przeciez teraz do nich do firmy aplikowac, bo maja wolne stanowisko na przyklad pracownika inwentaryzacji- napisali ze oferuja wysokie stawki
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-01-10 11:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy firma INVENT płaci za dojazd do miejsca inwentaryzacji?
zdjecie uzytkownika
Dibd - 2016-01-10 17:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@caro z tego co wyczytałem z ich oferty odnośnie pracownika inwentaryzacji to zapewniają transport na inwentaryzacje wyjazdowe, więc bardzo możliwe, że tak. Ogólnie to fajna oferta, skoro można zarobić w przedziale 13,50 – 24,23 zł/h brutto. No a wymagania niemal żadne.
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-01-10 18:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dibd właśnie zainteresowała mnie ich oferta, stawka też atrakcyjna, przeczytałam całą umowę i doliczyłam się, że odejmują 5,5 (3 za przelew, 2,5 za ubezpieczenie), ale ludzie piszą, że jest odejmowany podatek. Czy to prawda? Bo jeżeli tak, to stawka już taka wysoka nie jest..no i jeżeli płacą za dojazd to też inna sprawa
zdjecie uzytkownika
caro - 2016-01-10 18:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dibd właśnie zainteresowała mnie ich oferta, stawka też atrakcyjna, przeczytałam całą umowę i doliczyłam się, że odejmują 5,5 (3 za przelew, 2,5 za ubezpieczenie), ale ludzie piszą, że jest odejmowany podatek. Czy to prawda? Bo jeżeli tak, to stawka już taka wysoka nie jest..no i jeżeli płacą za dojazd to też inna sprawa
zdjecie uzytkownika
wlkp - 2016-01-11 10:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem się zapisać na pracę w Kauflandzie w Nowym Tomyślu. Ale jak przeczytałem te komentarze to mi się odechciało, szczególnie po przeczytaniu tej pseudo-umowy:
Zleceniodawca zleca, a Zleceniobiorca zobowiązuje się wykonywać na podstawie niniejszej umowy czynności inwentaryzacyjne.
Zleceniobiorca wykonuje zlecone mu czynności samodzielnie, nie pod bezpośrednim nadzorem i kierownictwem ze strony Zleceniodawcy. Zleceniobiorca jest jednak zobowiązany stosować się do wskazówek Zleceniodawcy, co do sposobu wykonania zlecenia i wykonywać zlecone mu czynności z należytą starannością.
Zleceniobiorca oświadcza, że dysponuje wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami niezbędnymi do należytego wykonania zlecenia, a ponadto zobowiązuje się je wykonać zgodnie z przepisami prawa, standardami i regułami obowiązującymi przy wykonywaniu niniejszego zlecenia.
Umowa zostaje zawarta na czas określony do 31.12.2016. Miejsce wykonywania zlecenia, termin wykonania inwentaryzacji i godzina jej rozpoczęcia, wysokość wynagrodzenia w stawkach brutto określa Załącznik do umowy.
Wynagrodzenie płatne jest wyłącznie przelewem na numer konta bankowego Zleceniobiorcy, po dokonaniu stosownych potrąceń, w terminie 21 dni po zakończeniu miesiąca, w którym wykonywał on zlecenie. Zleceniobiorca wyraża zgodę na dokonanie stosownych potrąceń z wynagrodzenia, w tym kosztów przelewu bankowego wynagrodzenia w wysokości 3zł.
Jeżeli nie będzie możliwa wypłata wynagrodzenia na rachunek bankowy, wynagrodzenie będzie przesłane przekazem pocztowym na adres podany w umowie po potrąceniu kwoty w wysokości 10 zł kosztów personalnych i opłaty pocztowej.
W przypadku wadliwego lub nienależytego niewykonania zlecenia, Zleceniodawca ma prawo do stosownego pomniejszenia wynagrodzenia.
Zleceniobiorca jest zobowiązany do poinformowania Zleceniodawcy najpóźniej na 14 dni kalendarzowych przed przystąpieniem do wykonania zlecenia o odstąpieniu od umowy, w tym w formie elektronicznej. W przypadku nie zachowania powyższego terminu Zleceniobiorca zapłaci Zleceniodawcy karę umowną w wysokości 200 zł.
Stawienie się Zleceniobiorcy w miejscu wykonania zlecenia bez podjęcia jego wykonywania, przerwanie jego wykonania, wykonanie bez zachowania należytej staranności lub w sposób niezgodny ze wskazówkami Zleceniodawcy jest podstawą do naliczenia kary umownej w wysokości 200zł za każde naruszenie.
Zleceniobiorca może powierzyć realizację przedmiotu umowy osobie trzeciej, tylko po uzyskaniu uprzedniej pisemnej zgody Zleceniodawcy. O wyznaczeniu zastępcy Zleceniobiorca poinformuje Zleceniodawcę najpóźniej 3 dni robocze przed wyznaczonym terminem rozpoczęcia wykonania zlecenia.
Zleceniobiorca, który powierzy wykonywanie zlecenia osobie trzeciej odpowiada za działanie lub zaniechanie tej osoby jak za własne. Powierzenie wykonania całości lub części umowy osobie trzeciej wbrew postanowieniom punktu 12 rodzi odpowiedzialność Zleceniobiorcy wobec Zleceniodawcy za ewentualne szkody wyrządzone podczas realizacji umowy zlecenia.
Wraz z zawarciem umowy Zleceniobiorca deklaruje brak przeciwwskazań zdrowotnych oraz posiadanie wymaganych uprawnień i umiejętności niezbędnych do wykonania zlecenia.
Zleceniobiorca jest zobowiązany przestrzegać tajemnicy przedsiębiorstwa i zachować w tajemnicy wszelkie informacje, o których dowiedział się podczas wykonywania umowy zlecenia. Tajemnicą objęte są wszelkie informacje dotyczące kontrahenta Zleceniodawcy. Tajemnicę stanowią w szczególności procedury inwentaryzacyjne, informacje o dostawcach, wyniki i różnice inwentaryzacyjne, kryteria rozliczania inwentaryzacji oraz zapasy towarów i wszystkie fakty, określone przez Zleceniodawcę jako poufne. W razie jakiegokolwiek naruszenia przez Zleceniobiorcę tego obowiązku, zostanie on zobowiązany do zapłaty kary umownej w wysokości 5000 zł.
Zleceniobiorca ponosi odpowiedzialność materialną za powierzone mu mienie.
W przypadku dokonania kradzieży przez Zleceniobiorcę, Zleceniobiorca zapłaci Zleceniodawcy karę umowną w wysokości należnego wynagrodzenia powiększonego o kwotę 5000 zł.
Zapłata kary umownej przez Zleceniobiorcę wskazanej w pkt. 15 i pkt. 17 nie wyłącza możliwości dochodzenia przez Zleceniodawcę naprawienia szkody powstałej w wyniku kradzieży, jeżeli szkoda przewyższa wartość zastrzeżonej kary umownej.
Jeżeli Zleceniodawca w celu wykonania zlecenia poniesie koszty dodatkowe, np. koszty badań lekarskich, szkoleń, Zleceniobiorca może zostać obciążony tymi kosztami.
Zleceniodawca nie odpowiada za rzeczy osobiste Zleceniobiorcy pozostawione w miejscu wykonywania zlecenia bez nadzoru przez Zleceniobiorcę.
Zleceniodawca nie jest zobowiązana do żadnych świadczeń na rzecz Zleceniobiorcy wynikających ze stosunku pracy.
Zleceniobiorca nie jest zobowiązany zasadami systemu organizacji pracy Zleceniod
zdjecie uzytkownika
lool - 2016-01-12 17:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za dojazdy nikt nie placi !(chodzi o PL) i bardzo często jest tak ze dojezdza się na inwentaryzacje 2h i jeszcze czeka godzine w sklepie az wklepią na skaner .. licząc z powrotem 5h w plecy za które nikt nie placi. Jezdzilam caly rok.. mogłabym ksiazke napisac co tam się wyrabia. Pozdrawiam srodkowym palcem kierowniczke Gosie :))i nie dziwie się ze maz cie zdradza ! tez bym nie mogla spac z takim babskiem :)
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-01-12 23:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lool a próbowałaś z kimś o tym porozmawiać? Może to kwestia złej organizacji dojazdów pracowników i ogólnie problem z zarządzeniem tym. Sprawa nie wygląda jednak tragicznie :)
zdjecie uzytkownika
kss - 2016-01-13 00:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bylam w czechc poprostu porazka ... Te gowniary-kadra ktore sie nie umieja zachowac linda, ktora robila z siebie laleczke i ksiezniczke, zeby zwrocic na siebie uwage ... Bardzo zla organizacja pracy malo ludzi .... Jedzenie okropne ... A i lepiej koordynatorzy i pani z biora zapewniala, ze za wyjazd do czech bedzie dodatkowo 200zl premibrutto a do dzis nie widze ani zlotowki :) takze te premie to totalna sciema, tak samo jak i w pl za wyjazd wcale nie byla wliczana premia brutto mimo, ze na str. bylo napisane, ze ona bedzie. Jezeli chodzi o kordynatorow tu w pl juz lepsza atmosfera aczkolwiek gowniary sie bardzo wywyzszaja bo chca pokazac kim one nie sa... jak to baby ... wszystko im przeszkadza ... Masakra ...
zdjecie uzytkownika
Zlaaaaa - 2016-01-13 00:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie, czy ktos orientuje sie czy z inwent wysylaja pit do domu czy trzxeba pobrac ze stro ?? jak pobrac to gdzie ?? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kss - 2016-01-13 14:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2016-01-02 00:46:13]:
Szczeze odradzam ;-) Bylam z chlopakiem w czechach. Nie szanuja ludzi ... Pokoje i jedzenie porazka ... Praca mija sie z celem ... spisz po 3-4 godziny spisz po 6-8 osob warunki ponizajace .... Obiecali, ze dostaniemy 200zl premi za wyjazd a pieniazkow do dzisiaj nie widze :) Lepiej pisalam juz do inwentyu pare e-maili i nadal zero odpowiedzi poprostu maja cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta firma nie powinna istniec ...
zdjecie uzytkownika
crdo - 2016-01-13 14:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak to jest z podatkiem? Ile wychodzi średnio netto za np. 8h inwentaryzację w Polsce? 100 czy raczej 80zł?
zdjecie uzytkownika
niepdam - 2016-01-13 14:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super ocena
zdjecie uzytkownika
Wqrviony - 2016-01-14 13:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie powiedzcie mi czy ktoś z was mimo potwierdzenia wyjazdu i niby wszystko ładnie pięknie , dowiaduje się dzień przed wyjazdem , że jest na czarnej liście i nigdzie nie jedzie ? Sprawa co najmniej dziwna . Z jakiej paki jada ludzie co się biją , chleją na umór ćpiąm podczas wyjazdu . A normalny spokojny człowiek zostaje vyhujany z dnia na dzień !!! Sprawa z tym co Invent wyrabia nadaje się do sądu albo telewizji
zdjecie uzytkownika
M.D - 2016-01-15 16:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet ich e-mail nie działą, oszuty jakich mało, ludzie trzymajcie się z daleka nie zapisujcie na nic
zdjecie uzytkownika
Mala - 2016-01-15 19:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie biore udział w inwentaryzacjach na terenie łodzi wypisałam się z kilku terminów ( dokładnie z 3ech) i nagle w dniu dzisiejszym się okazło że ponownie jestem na nie zapisana w zakładce ,,moje terminy'' natomiast zgodnie z umową wiążące są załączniku ( tylko mam ich jakieś 5) i w ostatnim z dnia dzisiejszego jestem zapisana tylko na trzy inne terminy ? mieliście może podobna sytuację ? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wrrr - 2016-01-16 13:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w tej firmie 3lata i szczerze odradzam, jeśli się ktoś chce wybrać na jakieś np. obi. Na rossmanach ( wyjazdy są cały rok ) jest ok, mniejsza grupa, wszyscy żyją razem, czy weekend czy wolny czas po pracy. Każdy w pracy zapie*dala bo chce jak najszybciej skończyć, nie ma tak jak na obi, że jeden będzie robił a drugi będzie się obijał bo i tak mu zapłacą, tutaj to nie przejdzie. Na rossmanach w niemczech stawka 126zł, beż żadnych problemów z wypłatą itp. można przyczepić się jedynie zakwaterowania (jungeny) noi jedzenia, to już jest zależne od ośrodka w którym się znajdujemy. Natomiast na OBI po tym co było w tym roku nie polecam jechać. Przez 3 lata jeździłem pod koniec roku na OBI Włochy i Niemcy. To co w tym roku zobaczyłem to już jest porażka po całości. Zero organizacji, jedzenie masakryczne, warunki zakwaterowania także słabe. Dla przykładu mieszkaliśmy we Florencji ( gdzie byliśmy też rok temu ) RAZEM Z UCHODŹCAMI w jednym hotelu !! Obiady to przeważnie makaron, jeden obiad wyglądał tak, że przemiła pani za kuchnią rzuciła trzy plasterki jakiejś wędliny, sucha sałata i chleb, przy czym oni zajadali się całymi talerzami przysmaków ;) Zakwaterowali nas w drugiej części "hotelu" gdzie do pokojów nie wchodził nikt chyba przez rok. Grzyb pod prysznicem, ogólnie syf po całości. Część ludzi wyjechała stamtąd rozchorowana. Wogóle organizacja w tej firmie to chyba pojęcie nieznane. Raz np. nagle po obiedzie się okazało, że jeden bus musi jechać na Niemcy bo za mało ludzi mieli ( pomijając to, że w tym roku robiliśmy w połowę mniej ludzi niż w tamtym roku ZA TĄ SAMĄ STAWKĘ !! ). Naobiecywali im premii, ale z tego co wiem to wywiązali się z umowy, co mnie strasznie dziwi ;) (Wracali do hotelu po 17-19h...) Druga kwestia, przyjechał do nas później bus wsparcia z Niemiec, bo tam się już skończył turnus. Pracowali z nami może dwa trzy dni. W któryś dzień na ogród zewnętrzny miało jechać 2 busy, w tym właśnie bus z niemiec. Po przejechaniu prawie 200km byli niemal na miejscu, kiedy zadzwonili do nich, że MUSZĄ jechać na Czechy (!!). Oczywiście pan H. (czeski błąd) obiecał im premie, których nie zobaczyli :) Po jakimś czasie ktoś w busie sprawdził adres, okazało się, że to adres... OBI, a nie hotelu !! Po 16 godzinach w trasie prosto do pracy!! I to jest dbanie i szanowanie pracowników?? Do tego dochodzi jeszcze brak jedzenia na obi ( jeszcze w tamtym roku schodziło się na przerwę i każdy dostawał ciepły posiłek, we włoszech często pizza i makarony, ale wtedy nie potrzebny był "lunch-packet" bo człowiek sobie pojadł przed pracą i w pracy), w tym roku już tego nie było (firma się musiała dogadać z obikami). Lunchpackety to przeważnie sucha bułka z mortadelą lub salami + ciastko i woda/napój. Więc w tym roku już trzeba było pieniędzy troche wydać na jedzenie. W umowie mamy napisane, że tyle i tyle jest potrącane na hotel i jedzenie. Skoro na obiad i lunchpacket jest przeznaczone po 5e to ja się pytam gdzie reszta, bo te lunchpackety nie były warte nawet 2e, obiady to samo. Najśmieszniejsze było to jak kierowniczka z koordynatorami sobie zamówiła pizzę do pracy, oczywiście wszyscy muszą widzieć i czuć na całym sklepie, że oni jedzą :) Z koordynatorami raczej nie ma problemów, zależy kto jest kto itp ja jeździłem już dłużej i z większością się znam, więc tu negatywnych opinii nie mam. Ta firma wogóle nie szanuje pracowników, ma wyj*bane tak jednym słowem. Najgorsze jest to, że zwykły szary człowiek będzie tyrał za te pieniądze po te kilkanaście godzin, a "szefostwo" to panowie uważający się za niewiadomo kogo, podniesione głowy i wogóle nie zważają na to. Masz od*ebać robote, jak ci się nie podoba to na sindbada heheh
zdjecie uzytkownika
tex - 2016-01-17 23:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to ładnie !! Nie ma co !! Jakieś "jaja pańskie" sie dzieją w tej firmie. Zgrozą wieje z tych komentarzy. A co na to firma??? Nic ????
zdjecie uzytkownika
malincia - 2016-01-18 03:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo polecam. :) pieniadze punktualnie za 2 inwentaryzacje wrzesniowe dostalam 265 zł, atmosfera zależy od koordynatora, jak narazie w tym roku byłam na 2 i jedynym - był bardzo długi czas powrotu :(
zdjecie uzytkownika
marzena - 2016-01-18 14:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@malincia super, ze kasa jest u nich na czas! poza tym widziałam oferte jako Pracownik inwentaryzacji, przyjmuja kobiety no i też napisali, ze zarobki sa naparwde dobre.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-01-19 17:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zadowolona, zaczęłam pracować na Rossmanach w zeszłym roku, jeździłam z fajnymi ludźmi, koordynator też był ok. Później z resztą trafiłam na Kaufland w Polsce i też pracowałam u tego samego koordynatora (chłopak z tatuażami na rękach) widać że zna sie na tym co robi i się angażuje. Po tym co widze w komentarzach to modle sie żeby znowu trafić do tego samego koordynatora. A kasa? Jest ok. Tym bardziej że teraz wypłacają co tydzień więc nie trzeba tyle czekać. Polecam
zdjecie uzytkownika
Tklars - 2016-01-20 16:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marzena jako pracownik inwentaryzacji w Polsce masz zazwyczaj od 80 do 200 złotych. To zależy jeszcze ile dni Ci to zajmuje. Jeśli noc to koło 100 złotych.
zdjecie uzytkownika
bbzn - 2016-01-21 16:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [crdo - 2016-01-13 14:24:10]:
za 7,5h w Kauflandzie dostałem 104 brrutto, na konto przyszło 86. not bad.
zdjecie uzytkownika
basia - 2016-01-22 11:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie znięcheciłam się do tej pracy a była moja nadzieja na zarobek może ktoś z was wie jak bezpiecznie wyjechać przez jakąś poleconą,sprawdzoną agencje pełno tego w necie ale jechac w ciemno i płakac pod brama nie stać mnie na to.
zdjecie uzytkownika
zawisza czarny - 2016-01-22 16:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie tak kiła i mogiła. Głowny problem firmy to kruk który to akceptuje i udaje że nic nie wie ,drugi to holubek najlepszy menadzer firmy wg. kruka, no pewno bo tylko holub potrafi ciąć tak koszty a kosztem czego oczywiście pracowników. Usunąć te dwa ścierwa i może się coś zmieni a i ta cała flota , informatycy pożal się Panie Boże , żenada w 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-01-22 17:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli jedynym problemem u nich jest ten manager? jeśli tak to nie jest tak źle znowu. wydaje mi się, ze na pewno jako pracownik inwentaryzacji ma się bardziej samodzielne stanowisko.
zdjecie uzytkownika
Tequilla - 2016-01-26 17:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie płacą za przejazdy!
zdjecie uzytkownika
ZLA - 2016-01-27 22:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [INVENT - 2015-12-10 15:21:02]:
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda wyslalm pare e-maili do was z zapytanioem jak i nreklamacja a wy to olaliscie . Nigdy nie odpisuja !!!! Maja gdzies pracownikow . Na strefie job na inwentaryzacjach nawet karte multisport maja oraz przyjemniejszych koordynatorow .... polecam te inwentaryzacje :)
zdjecie uzytkownika
Edziu - 2016-01-28 15:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdecydowanie odradzam tej firmy. Zgadzam sie w 100% z wszystkimi negatywnymi opiniami.To nie praca tylko obuz pracy. Za 10 godzin dojazdu i 7 godzin pracy dostałem 43zł.Haha smiech na sali z tym inventem.OSZUSCI NA MAXA.
zdjecie uzytkownika
Urszula - 2016-01-28 18:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam inwentaryzacji w PL. Najpierw "nałapią" kupę ludzi. I co z tego, że się zapiszesz miesiąc wcześniej jak są jeszcze dostępne terminy, jak później z dnia na dzień dzwonią i mówią że nie jedziesz na inwentaryzację. Jeszcze bezczelnie kłamią te dziewczyny w biurze i udają kretynki. Nie jedziesz bo biorą miejscowych. A ludzie przecież specjalnie dopasowują wolne w pracy. Płacone są tygodniówki, gdzie z każdej tygodniówki odliczane są składki. Czyli z 300 zł, robi się 214 zł. Lepsze byłoby wypłacanie raz na miesiąc albo umowa o dzieło. Jeśli chodzi o inwentaryzację za granicą to podpisanie umowy nie gwarantuje wyjazdu. Również możesz zostać odwołany z wyjazdu. Tylko nie zastanawiają się wtedy w biurze że ktoś zrobił zakupy na wyjazd na 2-3 tyg. Zupełnie nie poważna firma.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2016-01-28 19:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia jest zachętą w tej firmie za wyrobienie pewnej ilości inwentaryzacji. Niestety, nie dostaje się jej, nie ma co liczyć, bo odwołują minimalną ilość inwentaryzacji, abyś jej nie dostał. Oszuści.
zdjecie uzytkownika
Steryd - 2016-01-28 21:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie na razie wypłaty na czas. Premię za ilość przepracowanych inwentaryzacji wprowadzili w tym roku i z tego co zrozumiałem ma być wypłacana w następnym miesiącu, to znaczy w lutym za styczeń, w marcu za luty itd. Czy będzie? Zobaczymy...
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-29 16:37:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uczestniczyłem w jednej inwentaryzacji w supermarkecie Kaufland w Tomaszowie Mazowieckim , jako osoba bez wcześniejszego doświadczenia . Koordynatorzy zabiegani , wstępne szkolenie bardzo szybkie i dla osób , które nie miały styczności z czytnikiem może to być na początku kłopotliwe , ale nie spotkałem się z brakiem kultury . W razie wątpliwości wszystko wyjaśniane od ręki . Praca jest monotonna , pracuje się skupionym i w milczeniu , ale nie było kłopotu z wniesieniem własnych napojów , przekąsek czy wyjściem do toalety . Problemem jest zbyt mała ilość osób w stosunku do wielkości marketu albo zbyt powolne przez niektórych liczenie , dlatego pod koniec inwentaryzacji a przed godzinami otwarcia sklepu jest presja czasowa , aby się ze wszystkim wyrobić , ale dziwię się wcześniejszym opiniom . Praca jak praca , nie przychodzi się na siedzenie czy pogawędki . Pieniądze na koncie są po tygodniu , w moim przypadku prawidłowo obliczone . Jak na razie jestem zadowolony , zapisałem się na kolejną inwentaryzację , mam nadzieję iż będzie podobna do poprzedniej .
zdjecie uzytkownika
tcw - 2016-01-29 20:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dibd - 2016-01-10 17:31:20]:
Nie bądź śmieszny jakie 24 zł ? To jest stawka za NADGODZINY nocne. W rzeczywistości robisz praktycznie cały czas za 13,50 brutto. Jeśli są jakieś nadgodziny to łapiesz się z reguły na stawkę 16,50 brutto i to tylko za godziny powyżej 8 godzin pracy. Czytać ze zrozumieniem.
Za granicą w ogóle nie ma stawki godzinowej tylko za kazdą inwentaryzację, także nawet jak trwa 15 godzin to dostajesz wcześniej ustaloną kwotę.
zdjecie uzytkownika
weni - 2016-01-30 11:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tcw - 2016-01-29 20:23:01]:
no to nawet jakby to warto zostawać w nocy z pracy. Przecież praca w inwesntaryzacji to i tak dorabianie sobie typowe na studiach, a nie praca na całe życie
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-02-01 22:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porada
zdjecie uzytkownika
jacek - 2016-02-02 18:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Viki - 2015-12-15 07:12:53]:
Był i pytał o Ciebie.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PekiN - 2016-02-03 10:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest czysty wyzysk !!! Pracowałem na inwentaryzacji z Niemczech pod inna firmą miałem 8,50 brutto/h plus 20 euro netto dziennej diety , plus jeszcze dodatkowe 5 euro na dzień, porównajcie sobie te stawki do stawek IVENTU hahaha leje z ich oferty WYSOKIE STAWKI :) nie dajcie sie dymać :)
zdjecie uzytkownika
PekiN - 2016-02-03 10:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
8,50 brutto/h to tez stawka w Euro :) Invent to Ściema
zdjecie uzytkownika
tim - 2016-02-04 15:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co zrobić, gdy nie odpisują na maila z reklamacją? Można podjąć jakieś kroki?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: krótkie informacje o firmie warunkach pracy (obiegające od rzeczywistości w praktyce). Przyjechali starzy poracownicy ze stażem po 5-6 lat i z dnia na dzień wyp... Cię z pracy z powodów:
1. słaba jakość,
2. zła wydajność.
nie masz prawa do zajęcia stanowiska bo nic nie masz na piśmie. nie masz co czego się ustosunkować. Informują Cię wieczorem że się pakujesz bo jutro wyjeżdżasz ale jak będziesz się starał w pracy na następny dzień to masz szanse zostać. To się starasz. Wracasz z tyry juz swojego wyra nie masz bo jest stary pracownik. Siedzisz na walizce i nie wiesz co masz robić przez 3 godziny. Przychodzi kierowniczka - Małgorzata Lask... i wciska Ci na siłę że rano Cię poinformowała że wyjeżdzżasz. Jak bym wiedział to do pracy bym w ten dzień nie poszedł. Idziesz do Dyr. Regionalnego Holu.... a ten z ryjem że jesteś oszustem i obibokiem. Nie odzywasz się bo Cię nie odwiozą do kraju. I taka jest prawda o Invent. Mało tego nie masz żadnego egzemlarza dokumentów zatrudnienia tylko skany które są bez dat i nie są praktycznie do niczego potrzebne.
Pytania: nie było żadnych pytań. Kwestionariusz tylko i zbieranie chętnych. Głupi byłem że się zgodziłem. Warunki w jakich się znalazłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowej a kadra jak w łgrach jakiś. Praca po 15 h. przerwa po 8 godzinach 15 minut. Do toalety po zgodzie koordynatora. Żadnych komórek, rozmów i przerw na rozprostowanie kości. Żadnych napoi. Pracowałem na metalówce to nawet rękawic roboczych nie dostałem. ręce całe pokaleczone. Hotel pożal się Boże. Pokoje 4-5 osobowe męsko - damskie. nikogo nie znasz a z pannami śpisz po 50-tce. Albo gościu Ci chrapie przez całą noc. Pobudka o 1 - 2 w nocy. potem zpierd.... i powrót o 17.00. Szybka kolacja i do spania bo na nic nie masz ochoty. Pot w pracy leje się z czoła. Ciągłe poganianie i opier... że się obijasz. Horror jeden wielki. Podobnie z opieką lekarską. Kolega chciał aby go podwieźć do lekarza za granicą bo się fatalnie czuje. NBie podwieźli Na następny dzień oczywiśćie po skończonej pracy musiał się spakować i wracać do domu. Pewnie nie ubezpieczją nikogo a praca jest na czarno.
zdjecie uzytkownika
roger - 2016-02-05 10:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potrzebują do skręcania rowerów.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2016-02-05 15:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, szkoda słów, czasu i nerwów... Jestem z Wałbrzycha, na początku stycznia wchodząc na swój panel na stronie Invent.ag dla mojego miasto pojawiało się jakieś 20-25 zleceń, zapisałam się na wszystkie, A ODBYŁY SIĘ TYLKO 3. Pani Sylwia , która zajmuje się bodajże regionem dolnośląskim i siedzi na infolinii na pytanie dlaczego Wałbrzych jest odwołany prawie z każdego zlecenia nie umiała mi na nie odpowiedzieć, w końcu jak powiedziałam co myślę o tym całym syfie przestała już do mnie dzwonić tylko wysyłała SMSy z informacją że wyjazd z Wch jednak sie nie odbędzie. W sumie nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt że informacje o tym że wyjazd sie nie odbędzie dostawałam 3-4 godziny przej planowanym odjazdem z miejsca zbiórki, I TU MOJE KU*WA PYTANIE, JAKIM CUDEM JA MAM NA REZYGNACJE 14 DNI A ONI MAJĄ 4 GODZINY?! TO JEST JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE, ŻE JA MAM BYĆ GOTOWA W KAŻDEJ CHWILI I ŻYĆ W NIEPEWNOŚCI CZY WYJAZD SIĘ ODBĘDZIE CZY NIE? Do tego dochodzi opóźnienie dojazdów, raz czekaliśmy godzinę w zadymie śnieżnej i -15 stopniami, ekstra zabawa. Do samych inwentaryzacji nic nie mam, praca jak praca, koordynatorzy świetni (pozdrawiam Basię i Daniela) przynajmniej w moim przypadku, wypłata też na czas.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invent Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert