Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Invent Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Invent Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lool - 2015-03-25 20:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj ludzie ludzie.. czytajcir umowy. wyplata za miesiac przychodzi na nastepny miesiac do 21. ale tez sie zdenerwowalam bo nie przyszla na czas okazalo sie ze nie wyslalam legitki.. bez komentarza.. dawalam skan na spotkaniu przy podpisaniu umowy facet tragedia umow nie umial poukladac. A pani ktora pisze o dawaniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja nie dawalam a za17 dni za wlochy dostalam ponad 2100..
zdjecie uzytkownika
Tomko - 2015-04-12 20:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że sprawa się już wyjaśniła no a jak widać pieniądze do małych nie należą. Ciekawi mnie jednak czy takie problemy z wypłacaniem są na porządku dziennym ?
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-04-13 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Invent to porażka. Umowę dali do końca roku, a rozwiązali po miesiącu, bo im się zlecenie skończyło. Firma może wszystko, ty nic. Najdłuższy termin, jaki znam, na otrzymanie własnych ciężko zarobionych pieniędzy: 21 dni po zakończeniu miesiąca. Oczywiście kasa się nie musi zgadzać, taki klimat. Na samej inwentaryzacji koordynatorzy poganiają jak w obozie pracy, szybciej, szybciej. Ostatnie dwie czy trzy lutowe inwentaryzacje były bez przerw! Dobrze, że chociaż w trakcie można wyjść do wc. Jak się nie stawisz na umówionej inwentaryzacji - kara 2 stówy. Jak chcesz od nich zaświadczenie - płacisz 20 zł, skandal. Grupa razem wchodzi na sklep, ale wychodzi kto prędzej skończy i czeka się na resztę, dłuuugo. Na każdy twój argument - kontra od firmy - podpisałeś umowę to masz! Patrz co podpisujesz i w nosie mają twoje pretensje. Tak w skrócie wyglądają inwentaryzacje w Polsce. Na zagraniczne się nie wybieram, w ogóle z tą firmą nigdzie się już nie wybieram :) Są lepsze sposoby na zarabianie pieniędzy ;)
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2015-04-19 13:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubię pracować z firmą invent wiem kiedy mam inwentaryzacje i płacą na czas jedynym minusem były krótkie inwentaryzacje 5-6 godzin ale praca ok,koordynatorzy w miarę nie jest źle.
zdjecie uzytkownika
mark - 2015-04-21 14:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
same byki jeden za drugim hahaha w tym invencie to same barany pracują ! umów Nie umieją czytać z sensem, źle piszą nr kont i w ogóle, ale pretensji to co niemiara że baranami są hahahaha
zdjecie uzytkownika
Kali - 2015-04-24 12:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Czy ktoś wie gdzie jest teraz wyjazd na inwentaryzację 3.05? Dostałam telefon, ale nie wiem czy pojadę na szkolenie, bo czekam na inną ofert. Jest aż tak źle jak piszą?
zdjecie uzytkownika
weni - 2015-06-05 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kali - 2015-04-24 12:12:46]:
nie wiem w sumie czego spodziewasz się po pracy na inwentaryzacji. Dla mnie to zwykła robota dla studentów albo kogoś kto chce sobie dorobić. Za nic w świecie nie pracowałbym tu gdybym miał utrzymać chociażby rodzinę. nie za takie marne pieniądze. Dlatego nie spodziewajcie się niesamowitych warunków.
zdjecie uzytkownika
Edyta06 - 2015-06-19 11:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XQWE - 2015-03-20 16:58:53]:
Byłam raz na inwentaryzacji w Niemczech, wiele można zarzucić firmie w moim przypadku jak i w innych o których słyszałam w rozmowach ze znajomymi. Ale nie to , że nie płacą. Termin wypłaty zgodnie z umową ok 20 następnego m-ca dostałam przed terminem, zwrot za bilety jeszcze szybciej.
Szukanie opinii o kimś, gdzie samemu przedstawia swój poziom na takim poziom, makabra. i niestety to właśnie chamstwo ludzi wyjeżdżających i w teamach chyba jest najgorszy w tych inventach.
zdjecie uzytkownika
elcia - 2015-06-23 21:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Edyta06 - 2015-06-19 11:18:38]:
Witam, bardzo interesuje mnie praca właśnie w Niemczech, moąe mogłabyś opisać wszystko dokładnie?
zdjecie uzytkownika
kasiula - 2015-07-06 11:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@edyta06 bo to przecież niemiecki porządek więc nie ma się co dziwić że płacą dobrzer w terminie. jednak najważniejsze ile by płacili, a skoro to Niemcy to jednak jadąc do nich nawet na inwentaryzację to liczę że będa dużo płacili. w sumie nawet wyżywienie dają a 159 euro za inwentaryzację 20x w miesiącu to godziwa stawka
zdjecie uzytkownika
Martax92 - 2015-07-09 16:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Czy ktoś się wybiera na inwentaryzację do Niemiec 9 sierpnia? Powiedzcie, proszę, ile godzin ok trwa jedna inwentaryzacja?
zdjecie uzytkownika
peter - 2015-07-10 17:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Martax92 - jedna inwentaryzacja trwa od około 7-12h +/- 1h.

Czy dzwonili/pisali już do Was odnośnie wyjazdu do Niemiec (19.07)?
zdjecie uzytkownika
igorek912 - 2015-07-10 23:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wyjeżdża na inwentaryzacje 19.07? Dzwolili do mnie, kobieta mówiła, że zbiera ludzi i będzie umawiała ludzi na spotkania szkoleniowe i na podpisanie umowy, stawiam, że w przyszłym tygodniu. Ale zobaczymy, pożyjemy.
zdjecie uzytkownika
peter - 2015-07-11 11:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@igorek912 Dzięki za informacje, pozostaje mi czekanie na telefon :D
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-07-13 08:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martax92 - 2015-07-09 16:57:08]:
Byłam na inwentaryzacjach w niemczech i nie narzekam. Teraz tez jade. To taka praca zeby dorobic bardziej. A inwenty trwaja roznie, jak zespul sie wyrabia to nawet szybko to idzie.
zdjecie uzytkownika
PatkaXx - 2015-07-15 16:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Dzwonił już ktoś do Was odnośnie wyjazdu do Niemiec (19.07)? Mówili że bd w tym tygodniu dzwonić odnośnie szkolenia i umowy a tu cisza..
zdjecie uzytkownika
igorek912 - 2015-07-16 10:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
niestety, ale do mnie nie zadzwonili w sprawie inwentaryzacji w Niemczech, a szkoda, chciałem zarobić trochę kasy... widzę że nie tylko do mnie nie dzwonili ;)
zdjecie uzytkownika
krzaku - 2015-07-16 18:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do mnie tak samo nie zadzwonili. Mieli dzwonić w tygodniu nie zadzwonili, to sam dziś zadzwoniłem i powiedzieli ze jeśli nie dostałem maila z info o wyjeździe to znaczy ze nie jadę
zdjecie uzytkownika
kichawa - 2015-07-17 17:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żałosna pseudo 'firma'... wielcy państwo koordynatorzy to chamy, bez krzty ogłady, mający odzywki bardzo nie na miejscu, przeklinający co drugie słowo. Dowalają kary za byle co, zapewne celowo. To był mój pierwszy i ostatni raz z tą firmą, odradzam każdemu.
zdjecie uzytkownika
malysz007 - 2015-07-20 13:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na poprzednim wyjeździe i nie rozumiem. To nie ma tak że każdy kto wyśle cv to od razu pojedzie. Przecież tam normalnie rekrutacja jest itd. Ja tez pojechalem za drugim razem dopiero.
zdjecie uzytkownika
INVENT - 2015-07-20 13:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kichawa - 2015-07-17 17:12:10]:
Szanowny Panie,

Jeśli ma Pan jakieś merytoryczne zastrzeżenia dotyczące wyjazdu, w którym pan uczestniczył, prosimy o informacje na adres mailowy: inwent.reklamacja@issp.pl. INVENT
zdjecie uzytkownika
Zielony - 2015-07-30 09:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy po mimo tego wszystkiego jakie ta firma ma minusy jako osoba która chcę spróbować inwentaryzacji po za Polską, czy warto nawiązywać współpracę z tą Agencją? I czy to co pisze: transport, zakwaterowanie, 2 posiłki to prawda, że to oni dają czy trzeba za coś z tego płacić z własnej kieszeni??
zdjecie uzytkownika
kurdesz - 2015-07-30 12:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zielony - 2015-07-30 09:24:40]:
jak bylem w maju to nie placilem bylo tak ze jechalo sie busem z katowic i to byl ich bus i potem tym busem po niemczech a zakwaterowanie i jedzenie bylo w roznych miejscach rozne ale bylo a jak cos z jedzeniem bylo nie tak to dostawalismy pieniadze na jedzenie i kupowalismy sami za te pieniadze ale jak sie nie najesz czy cos to jasne ze cos mozesz kupic z wlasnej kieszeni ale jak bylo to mi nic za to spanie i jedzenie nie potracali z zarobionych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma czegoś takiego jak rozmowa kwalifikacyjna. Jest info o spotkaniu informacyjnym, deklaracja wzięcia udziału w nim. A na nim już podanie terminów wyjazdu do miejsc.. chwila czekania na zgłoszenie ile osób jest chętnych, na jakie terminy. Później jeśli już znasz skaner, od razu następuje podpisanie umowy- obowiązującej jak się później dowiedziałam tylko dla jednej strony.
Za pierwszym wyjazdem poszło OK. podpisanie umowy, krótkie szkolenie ze skanerów. Za drugim razem - podobnie, już bez szkolenia wyszłam niemal po godz z podpisaną umową. Problemem było to , że takich umów firma zawarła przykładowo 150 a potrzebowała 70 - nie licząc się z osobami, które zobowiązały sie do pracy w ramach umowy.
Pytania: Trudne pytania - to te na które prowadzący, nie umiał, nie potrafił, nie był przygotowany odpowiedzieć osobie zainteresowanej praca.Odsyłając do kontaktu e-mailowego lub telefonicznego, a większość już chyba wie że dodzwonienie się do firmy INVEnt graniczy z cudem
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-08-03 13:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś już dostał wiadomość w sprawie wyjazdu 09.08 ? Jestem na liście rezerwowej wyjazdu z 19.07 i zastanawiam sie czy teraz na tego 09.08 lepiej zaaplikować się poprzez portal zgłoszeniowy.
zdjecie uzytkownika
chętny - 2015-08-03 14:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aplikowałem na wyjazd 09.08 i jak dotąd żadnego odzewu sprawie podpisania umowy czy ktoś nie orientuje się ile dni przed wyjazdem teraz są podpisywane umowy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invent Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Invent Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert