Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Invent Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Invent Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kometa - 2014-12-14 23:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze nigdy nie byam na takim wyjeździe. trochę się boje mimo waszych pozytywnychkomentarzy zauać firmie Invent. możecie mi kochane misiaczki opisać jak wygląda dokladnie organizacja samego trasportu a potem zakwaterowania? bardzo mnie też interesuje czy w razie problemów jest jakiś kontakt dobry z agencją?
zdjecie uzytkownika
warh666 - 2014-12-15 00:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to wielkie nic bo zostawili chłopaka na dworcu bez niczego jeszcze go pobili w kassel to banda oszustów mi wysłali pismo że mam im zapłacić 2000pln kary a sami mnie zwolnili masakra omijajcie tą firme szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
WSRH666 - 2014-12-15 00:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I TAK IM TEJ KARY NIE ZAPŁACE BO TO ABSULD A W PONIEDZIAŁEK JADE DO INWENTU DO WROĆAWIA A CICO ZOSTALI WYRZUCENI TO ZACHĘCAM DO WSPÓŁPRACY
zdjecie uzytkownika
marles - 2014-12-15 09:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WSRH666 - 2014-12-15 00:19:36]:
witaj..tez znalazle sie w podobnej sytuacji i po nowym roku zamierzam zlozyc pozew..dolaczasz sie?daj znac na kpt10.malpa.wp.pl
zdjecie uzytkownika
wsrh666 - 2014-12-17 05:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nie wiem czy mamy szanse odzyskać pieniãdze bo 1100zł drogą nie chodzi jak coś to pisz na lukasz-okonski@o2.pl to się zgadamy. Trzeba im pokazać źe umiemy walczyć o swoje pozdro

zdjecie uzytkownika
SS - 2014-12-18 12:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
ja póki co z inventem jeździłam tylko na krajowe inwentaryzacje.. było fajnie:) Koordynatorzy spoko, zawsze miła atmosfera:D Niemniej teraz w wakacje chciałabym pojechać za granicę... no ale najpierw właśnie widzę, że teraz w lutym jest jakiś turnus ale tylko 4-dniowy? NIe wiem do jakiego kraju, a nie chce mi się dzwonić.. No i to się liczy z dojazdem? (Dwa dni na dojazd to wyjdą tylko 2 dni pracy)..?
zdjecie uzytkownika
KGB - 2014-12-22 13:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Co do wyjazdu Włochy a potem kto był w Niemczech było extra. Może tylko drugim razem kierownictwo nie było dobre ale kto robił swoje tak jak należy nie mieli do niego ale. Za to kolegę że się kłócił z nimi wywalili. Jedzenie w Włoszech bomba ale w Niemczech już różnie było tak jak i zamieszkaniem bo niemiecki zamek okazał się na wysokiej górze bez możliwości podjazdu dużego autokaru gdzie byliśmy zmuszeni schodzić i wchodzić 1,5 kilometra. Że nikt tak w firmie nie pomyślał o tym. A co do organizacji i zachowania jednego z kierowców autokaru nie wypowiadam się. Siedzą tam pracownice w firmie i ja sam nie wiem za co im płacą skoro nie umią ludzią na czas wypłacić wypłaty jeszcze trzeba się o nią prosić. Ogólnie z fimą można jeździć do pracy bo sami ludzie są w porządku.
zdjecie uzytkownika
Kristof - 2014-12-22 21:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A gdzie moja wyplata jest 22 grudnia od 18 grudnia juz ludzie maja a ja ni
zdjecie uzytkownika
Kati - 2014-12-23 17:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest 23 grudnia wyplaty brak wigilia bez kasy rodzina bez swiat supet oszukujcie a Pani z biura jakby laske robila ze informacji udzieli zero kontaktu bo ona nic nie wie. To po co tam pracuje brak jakichkolwiek kompetencji
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-01-08 13:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie są realne zarobki w tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
wsrh666 - 2015-01-10 01:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To najlepiej nigzie niejedz to są oszuści
Ja już dwa m4esiące kasy nie widze
zdjecie uzytkownika
jjjjj - 2015-01-11 00:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam sie tylko chleje, rucha, kradnie w rosmanach, zbiera kary.... itp. zarobki dla ciot i lachociągów zapytajcie panią malik.....
zdjecie uzytkownika
sverger - 2015-01-19 09:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze ze moja opinia bedzie jedna z nielicznych złych opini nt. tej firmy.

Napiszę tak, nie wiem jak wygląda sam wyjazd bo nie wiem kto to wymysla te terminy ale na pewno bardzo niezbyt rozgarnieta jednostka. Ale od poczatku.

Po pierwsze rozmowa z gosciem ktory mial co nieco opowiedziec o wyjezdzie. Zapytal tylko kto juz byl po czym mowil ze zapisze ich na jakis inny termin - no ok. Tylko ze za ten czas 80% ludzi cekająych na informacje dotyczace wlasciwego wyjazdu siedziało przez 2 godziny i nic nie robiło, pisali że szkolenie max 2 godziny, chyba nie traktują ludzi zbyt serio nie każdy moze sobie spedzic siedzac pol dnia i patrzac jak ktos umowy podpisuje. Juz bardzo dawno nie widzialem tak nierozgarniętego goscia nie wiem czy moge napisac przedstawiciela tej firmy, nieogarniety, niezorganizowany , ogolnie pierwsze wrazenie bardzo słabe.
No ale ok po tych 2 godzinach gosc daje nam do pospisania umowe , mowi ze to nie ta wlasciwa tylko z ich firma, nic o niej nie mowiac, jezeli sie o cos zapytalem to sam nie wiedzial, mowil tylko ze musi byc podpisana. Widze ze wszyscy grzecznie podpisuja no ale nie naleze do osob podpisujacych umowey in blanco albo nie wiedzac praktycznie co podpisuje. Gostek z firmy nic nam o wyjezdzie nie powiedzial, juz nastepna grupa chciala wchodzic na szkolenie, praktycznie NIC, ZERO informacji o wlasciwym wyjezdzie, jedynie pod reke do podpisania umowe z firma która jest niby podstawa.

No ale dobra w koncu nikt sie nie odzywa wiec sie pytam jak jest z wyjazdem i tu uwaga od 4-18.02. Więc gosc mowi zeby wyjechac w tym terminie trzeba wyjechac w terminie albo 20-23.01 lub 01-04.02!!!. Serio? żeby jechac od 04 lutego musze jechac od 01 do właśnie 04 lutego? Tylko mi sie wydaje ze glupich sukaja? Nic sie nie dowiedzialem o wlasciwym wyjezdzie, gosc mowi ze czasu nie ma, nawet nic o skanerze o ktorym miala byc mowa no kompletnie zero informacji.

Podsumowujac nie twierdze ze wyjazdy sa złe, bo nie mialem okacji jak juz wspomnialem. Wyjazdy moga byc super fajne no ale 1. GOŚC KTORY MIAL MOWIC O WARUNKACH ITD. DO WYMIANY!!! ciezko sie nawet z nim rozmawialo skoro nic nie wiedzial, po 2. TERMINY KTORE SIE ZE SOBA ZBIEGAJA no proooosze was. po 3. JEZELI MOWICE ZE CHCECIE LUDZIE NA WYJAZD NA 2 TYGODNIE TO NIE STAWIAJCIE WARUNKU ZE NAJPIERW MUSZE JECHAC NA 2 DNI ZEBY POJECHAC NA 2 TYG.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gadgewwehhf - 2015-01-20 11:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Dnia 13.01 wypełniłem formularz inwentaryzacji zagranicznej na stronie Invent. Zaznaczyłem dyspozycyjności w konkretnych terminach, którymi miałem być jak było napisane ZAINTERESOWANY. Po krótkim czasie zadzwoniła do mnie kobieta z wrocławskiego numeru i umówiłem się na spotkanie szkoleniowe na dzień następny. Ale po rozłączeniu się zacząłem czytać opinie tutaj i zrezygnowałem. Nie przyszedłem następnego dnia na spotkanie i nie podpisałem żadnej umowy. Dnia 16 lutego dostałem maila z potwierdzeniem zaproszenia na wyjazd. Była tam data wyjazdu, miejsce odjazdu itp. a pod spodem były dwa linki, pierwszy potwierdzam wyjazd i drugi nie potwierdzam wyjazdu. Poniżej było jeszcze napisane "Możliwość podjęcia decyzji wygaśnie automatycznie dnia: 19.01.2015 08:00". Zdecydowałem się nic nie klikać. W końcu nie byłem na szkoleniu i nie podpisałem umowy. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta z tego samego wrocławskiego numeru i mówi, że chciałaby potwierdzić mój wyjazd na inwentaryzację. Ja mówię, że nigdzie nie jadę, a ona że przecież jest podpisana umowa w Rzeszowie. Ja na to, że nic nie podpisałem i nie byłem na spotkaniu szkoleniowym. Ona, że zaznaczyłem dyspozycyjności w formularzu. Mówię ponownie, że nie podpisywałem umowy. Ona, że dobrze, że coś tam rozpocznie z rezygnacją. Po jej telefonie dostaję maila z informacjami dotyczącymi wyjazdu, a w nim taka treść:
Dziękujemy za potwierdzenie uczestnictwa we wskazanym turnusie inwentaryzacji zagranicznych.
Prosimy o stawienie się w wyznaczonym miejscu i czasie.
W razie jakichkolwiek zmian zostanie Pan/Pani niezwłocznie poinformowany.
O co chodzi? Mają po prostu bałagan w papierach czy ktoś podpisał umowę za mnie?
zdjecie uzytkownika
gadgewwehhf - 2015-01-20 11:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Dnia 13.01 wypełniłem formularz inwentaryzacji zagranicznej na stronie Invent. Zaznaczyłem dyspozycyjności w konkretnych terminach, którymi miałem być jak było napisane ZAINTERESOWANY. Po krótkim czasie zadzwoniła do mnie kobieta z wrocławskiego numeru i umówiłem się na spotkanie szkoleniowe na dzień następny. Ale po rozłączeniu się zacząłem czytać opinie tutaj i zrezygnowałem. Nie przyszedłem następnego dnia na spotkanie i nie podpisałem żadnej umowy. Dnia 16 lutego dostałem maila z potwierdzeniem zaproszenia na wyjazd. Była tam data wyjazdu, miejsce odjazdu itp. a pod spodem były dwa linki, pierwszy potwierdzam wyjazd i drugi nie potwierdzam wyjazdu. Poniżej było jeszcze napisane "Możliwość podjęcia decyzji wygaśnie automatycznie dnia: 19.01.2015 08:00". Zdecydowałem się nic nie klikać. W końcu nie byłem na szkoleniu i nie podpisałem umowy. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta z tego samego wrocławskiego numeru i mówi, że chciałaby potwierdzić mój wyjazd na inwentaryzację. Ja mówię, że nigdzie nie jadę, a ona że przecież jest podpisana umowa w Rzeszowie. Ja na to, że nic nie podpisałem i nie byłem na spotkaniu szkoleniowym. Ona, że zaznaczyłem dyspozycyjności w formularzu. Mówię ponownie, że nie podpisywałem umowy. Ona, że dobrze, że coś tam rozpocznie z rezygnacją. Po jej telefonie dostaję maila z informacjami dotyczącymi wyjazdu, a w nim taka treść:
Dziękujemy za potwierdzenie uczestnictwa we wskazanym turnusie inwentaryzacji zagranicznych.
Prosimy o stawienie się w wyznaczonym miejscu i czasie.
W razie jakichkolwiek zmian zostanie Pan/Pani niezwłocznie poinformowany.
O co chodzi? Mają po prostu bałagan w papierach czy ktoś podpisał umowę za mnie?
zdjecie uzytkownika
ag - 2015-01-28 11:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i czytam. i szlag mnie trafia. piszą tu osoby, do ktorych dzwoniono, zapraszano naspotkania a one odmowily inie chcą jechać. ja codziennie wysyłam zgłoszenie, dzwonie, choc nikt nie odbiera, wysyłam sms i nic.A tu osoby nie chca jechac i sie do nich dzwoni. Mam wrazenie, ze jedynym decydentem w firmie sa panny od rekrutacji. Jak się nazwisko spodoba to jedzie, a jak nie to won.
zdjecie uzytkownika
looool - 2015-02-10 10:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wyjazdy na polske jakas tragedia ;/ jechalismy 9 godzin do belchatowa... tzn. 5 Włocławek-Bełchatów, 4 Bełchatów Włocławek.. dodatkowo doszlo 7 godzin pracy. tragedia co oni wyprawiaja.. objerzdzanie zeby zabrac Płock. ciekawe kto nam zaplaci za te nadgodziny!NIKt! DO BELCHATOWA JEDZIE SIE GORA 2,5 CYRK!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
uli - 2015-02-11 21:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie co do pracy w firmie Invent.ag,czy ktoś ze świętokrzyskiego już wyjeżdżał z nimi do Niemiec? Mam zamiar jechac ale trochę się obawiam po przeczytaniu tylu złych opinii .
zdjecie uzytkownika
marles - 2015-02-12 10:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [uli - 2015-02-11 21:47:51]:
zanim pojedziesz dobrze sie zastanow...We Włoszech,W niemczech i nawet w Polsce firma pokazuje kim dla niej jestesmy..Firma stosuje mobing,nieuczciwe zasady oraz w całej okazałości [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przeciw nim juz są pozwy złożone..przemyśl czy warto a w szczególności uważaj na Marcina G...la koordynatora który zaciąga kobiety do łóżka w zamian za profity...
zdjecie uzytkownika
uli - 2015-02-12 20:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za informacje . Rezygnuję , pracowałam wiele lat w Niemczech ale nigdy nie spotkałam się z czymś takim. Może ktoś ma namiary na jakąś inną normalną firmę interesują mnie krótkie wyjazdy do 2 miesięcy ponieważ mam małe dziecko i nie mogę jechac na dłużej.Będę bardzo wdzięczna
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-19 11:06:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAJGORSZA firma w jakiej pracowałam! termin wypłacenia pieniędzy daleko odbiega od tego poprawnego! Wypłaty fatalne, mimo iż na umowie wyraźnie jest napisane ile każdy powinien dostać za godzinę, to na konto wpływa 3 razy mniejsza kwota!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-19 11:17:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
INVENT Sp. z o. o. NAJGORSZA firma w jakiej pracowałam! termin wypłacenia pieniędzy daleko odbiega od tego poprawnego! Wypłaty fatalne, mimo iż na umowie wyraźnie jest napisane ile każdy powinien dostać za godzinę, to na konto wpływa 3 razy mniejsza kwota!
zdjecie uzytkownika
beatrice - 2015-02-26 08:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [looool - 2015-02-10 10:12:41]:
nie dziw sie, za te transporty odpowiada panna bez wyksztalcenia i doswiadczenia. pewnie nie potrafi sie odnalezc na mapie...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Mydlenie oczu. Unikanie odpowiedzi na rzeczowe pytania.
Wykorzystywanie faktu, że są osoby skłonne w ciemno podpisać umowę.
Niestety są osoby w ciężkiej sytuacji finansowej a z kadra menadżerska spółki z o.o. to wykorzystuje.
Pytania: Dlaczego pan nie podpisuje tylko wciąż pyta?
Dlaczego tylko pan pyta, skoro wszyscy podpisują?
Dlaczego nie chce pan podpisać bez przeczytania?
zdjecie uzytkownika
marzena - 2015-02-27 12:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego tak piszesz, pracujesz u nich w firmie? bo zastnawiające się to naprawde jak bardzo ludzie moga być zawistni wobec siebie, wobec ososby, która jest wyżej stanowiskiem.. zastnawiam się dlaczego tak jest? zazdrość? dajcie znać prosze jeszcze jak konkretnie sprawa wygląda ale obiektywnie patrząc.
zdjecie uzytkownika
CConcept - 2015-03-01 14:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem dla Inventu w 2014 pod skrzydłami pana Jarka H.
Organizacja pracy fatalna, po 350km dziennych dojazdów do pracy, warunki i wyżywienie niestety ledwie przeciętne.
Z teamu 9 osobowego 1 osoba wyleciała a 1 zrezygnowała i robotę podzielono na 7 osób.
W tym oczywiście pani kierownik, która robiła tyle co jadła = niewiele.
Jak się upomniałem o zwiększenie dniówki, to dostałem 10-20 złotych za niektóre dni ale za to za 2 dni mi obcięto połowę dniówki i wyszło na jedno.

Osobiście odradzam współpracę z tą firmą.
Na każde pytanie o warunki, obowiązki czy płatności zawsze byłą jedna odpowiedź: takie umowy podpisaliście to róbcie swoje w milczeniu albo zapłacicie kary.

No i teraz najlepsze. Do tej pory nie dostałem PITu
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invent Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Invent Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie