Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Invent Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Invent Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-20 18:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Juz 20 marca a kasy na kącie jak nie było tak nie ma. Może orientuje się ktoś bardziej kiedy oni dokładnie ta kasa wysyłają?
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-20 21:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie ja czekam i nie mam do dzis
zdjecie uzytkownika
XQWE - 2015-03-21 13:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to pracowaliście w Lutym?, ogólnie dzisiaj jest 21, więc dzisiaj powinno dojść, ale nie dojdzie. A pracowaliście wcześniej tam?, jak tak to jak wyglądało przekazanie wypłaty?
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-22 13:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałam pierwszy raz wiec nie wiem jak to tam je. Może przyjdą w poniedziałek a jak nie to będzie źle
zdjecie uzytkownika
Maja - 2015-03-23 10:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca zakonczona w lutym. Nadal brak pieniędzy na koncie. Nr telefonu non stop zajęty.. Macie jakieś pomysły ? W przeciwnym razie będę zmuszana gościć tą sprawę gdzieś indziej..
zdjecie uzytkownika
marles - 2015-03-23 15:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję osoby poszkodowane przez firmę Invent o kontakt ze mna ponieważ również jestem poszkodowany i zamierzam powalczyć przed sądem..Dostałem monit na 1000zł kary mimo że to nie ja zwiniłem..podaje osobom zainteresowanym meil kpt11@o2.pl mam zaplecze prawnicze duże..
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-24 12:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak wypłata za luty była?
zdjecie uzytkownika
XQWE - 2015-03-24 16:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisali mi z reklamacji, że wysłali wczoraj. Tylko, że przed chwilą znowu sprawdziłem i pieniędzy nie ma a powinny już być.
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-24 16:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam dzisiaj pisałam na reklamacje to mi odpowiedzieli ze podałam im zły numer kąta. Chyba musieli sobie znaleźć jakąś wymœwke bo co dobrze pamiętam to numer kąta miałam na 100%poprawny. I czekam na odpowiedz od nich i moją wypłatę bo nadal nie mam
zdjecie uzytkownika
XQWE - 2015-03-24 17:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No moim zdaniem to czysta wymówka, mi pewnie też tak napiszą :), czas pokaże. Pewnie dopiero znowu jutro odpiszą. A jutro sobie będę siedzieć cały dzień na meilu i będę na bieżąco odpisywać. Ja numer konta też na bank podałem dobry, więc nie mają żadnego pola do manewru.
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-25 07:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczymy czy mi dzisiaj wyślom bo odpowiedzi juz od nich nie dostałam
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-03-25 10:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ag - 2015-01-28 11:49:41]:
jak dla mnie ta Firma to jakaś porażka,najpierw odmówili zleceń telefonicznie a pózniej wysłali karę w kwocie 300zł za nie pojawienie się na inwentaryzacji.O jakikolwiek papierek się doprosić to też poprostu jakaś masakra,za wszystko zdzierają pieniądze a nic zarobić się u nich nie da!!wyjazdy się nie opłacają bo są niepłacone godziny...Jak bym miała wybierac to już w życiu nie ta Firma!! Polecam RGiS:) solidna wypłacalna a za dojazdy po za województwo płacona dieta i za godziny jazdy..także ludzie z dala od Invent!!!
zdjecie uzytkownika
XQWE - 2015-03-25 11:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dostałem dzisiaj wypłatę, nawet się zdziwiłem, że tak mało podatku wzięli sobie
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-25 15:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie :) ja przedchwilą sprawdzalam i dalal nic. Zaraz tam dzwonie i pisze co znowu wymyślili
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-03-25 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniędzy dalej brak. A kontakt z nimi to bezsensu. Zobaczymy jutro
zdjecie uzytkownika
lool - 2015-03-25 20:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj ludzie ludzie.. czytajcir umowy. wyplata za miesiac przychodzi na nastepny miesiac do 21. ale tez sie zdenerwowalam bo nie przyszla na czas okazalo sie ze nie wyslalam legitki.. bez komentarza.. dawalam skan na spotkaniu przy podpisaniu umowy facet tragedia umow nie umial poukladac. A pani ktora pisze o dawaniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja nie dawalam a za17 dni za wlochy dostalam ponad 2100..
zdjecie uzytkownika
Tomko - 2015-04-12 20:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że sprawa się już wyjaśniła no a jak widać pieniądze do małych nie należą. Ciekawi mnie jednak czy takie problemy z wypłacaniem są na porządku dziennym ?
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-04-13 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Invent to porażka. Umowę dali do końca roku, a rozwiązali po miesiącu, bo im się zlecenie skończyło. Firma może wszystko, ty nic. Najdłuższy termin, jaki znam, na otrzymanie własnych ciężko zarobionych pieniędzy: 21 dni po zakończeniu miesiąca. Oczywiście kasa się nie musi zgadzać, taki klimat. Na samej inwentaryzacji koordynatorzy poganiają jak w obozie pracy, szybciej, szybciej. Ostatnie dwie czy trzy lutowe inwentaryzacje były bez przerw! Dobrze, że chociaż w trakcie można wyjść do wc. Jak się nie stawisz na umówionej inwentaryzacji - kara 2 stówy. Jak chcesz od nich zaświadczenie - płacisz 20 zł, skandal. Grupa razem wchodzi na sklep, ale wychodzi kto prędzej skończy i czeka się na resztę, dłuuugo. Na każdy twój argument - kontra od firmy - podpisałeś umowę to masz! Patrz co podpisujesz i w nosie mają twoje pretensje. Tak w skrócie wyglądają inwentaryzacje w Polsce. Na zagraniczne się nie wybieram, w ogóle z tą firmą nigdzie się już nie wybieram :) Są lepsze sposoby na zarabianie pieniędzy ;)
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2015-04-19 13:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubię pracować z firmą invent wiem kiedy mam inwentaryzacje i płacą na czas jedynym minusem były krótkie inwentaryzacje 5-6 godzin ale praca ok,koordynatorzy w miarę nie jest źle.
zdjecie uzytkownika
mark - 2015-04-21 14:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
same byki jeden za drugim hahaha w tym invencie to same barany pracują ! umów Nie umieją czytać z sensem, źle piszą nr kont i w ogóle, ale pretensji to co niemiara że baranami są hahahaha
zdjecie uzytkownika
Kali - 2015-04-24 12:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Czy ktoś wie gdzie jest teraz wyjazd na inwentaryzację 3.05? Dostałam telefon, ale nie wiem czy pojadę na szkolenie, bo czekam na inną ofert. Jest aż tak źle jak piszą?
zdjecie uzytkownika
weni - 2015-06-05 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kali - 2015-04-24 12:12:46]:
nie wiem w sumie czego spodziewasz się po pracy na inwentaryzacji. Dla mnie to zwykła robota dla studentów albo kogoś kto chce sobie dorobić. Za nic w świecie nie pracowałbym tu gdybym miał utrzymać chociażby rodzinę. nie za takie marne pieniądze. Dlatego nie spodziewajcie się niesamowitych warunków.
zdjecie uzytkownika
Edyta06 - 2015-06-19 11:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XQWE - 2015-03-20 16:58:53]:
Byłam raz na inwentaryzacji w Niemczech, wiele można zarzucić firmie w moim przypadku jak i w innych o których słyszałam w rozmowach ze znajomymi. Ale nie to , że nie płacą. Termin wypłaty zgodnie z umową ok 20 następnego m-ca dostałam przed terminem, zwrot za bilety jeszcze szybciej.
Szukanie opinii o kimś, gdzie samemu przedstawia swój poziom na takim poziom, makabra. i niestety to właśnie chamstwo ludzi wyjeżdżających i w teamach chyba jest najgorszy w tych inventach.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma czegoś takiego jak rozmowa kwalifikacyjna. Jest info o spotkaniu informacyjnym, deklaracja wzięcia udziału w nim. A na nim już podanie terminów wyjazdu do miejsc.. chwila czekania na zgłoszenie ile osób jest chętnych, na jakie terminy. Później jeśli już znasz skaner, od razu następuje podpisanie umowy- obowiązującej jak się później dowiedziałam tylko dla jednej strony.
Za pierwszym wyjazdem poszło OK. podpisanie umowy, krótkie szkolenie ze skanerów. Za drugim razem - podobnie, już bez szkolenia wyszłam niemal po godz z podpisaną umową. Problemem było to , że takich umów firma zawarła przykładowo 150 a potrzebowała 70 - nie licząc się z osobami, które zobowiązały sie do pracy w ramach umowy.
Pytania: Trudne pytania - to te na które prowadzący, nie umiał, nie potrafił, nie był przygotowany odpowiedzieć osobie zainteresowanej praca.Odsyłając do kontaktu e-mailowego lub telefonicznego, a większość już chyba wie że dodzwonienie się do firmy INVEnt graniczy z cudem
zdjecie uzytkownika
elcia - 2015-06-23 21:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Edyta06 - 2015-06-19 11:18:38]:
Witam, bardzo interesuje mnie praca właśnie w Niemczech, moąe mogłabyś opisać wszystko dokładnie?
zdjecie uzytkownika
kasiula - 2015-07-06 11:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@edyta06 bo to przecież niemiecki porządek więc nie ma się co dziwić że płacą dobrzer w terminie. jednak najważniejsze ile by płacili, a skoro to Niemcy to jednak jadąc do nich nawet na inwentaryzację to liczę że będa dużo płacili. w sumie nawet wyżywienie dają a 159 euro za inwentaryzację 20x w miesiącu to godziwa stawka
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invent Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Invent Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert