Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: OTTO POLSKA SP. Z O.O.

zdjecie uzytkownika
zagadan - 2014-11-26 13:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a jak z umowa w Rieste ,na ile podpisuje sie umowe ,i jak z kosztami mieszkania-ile dokladnie na osobe
zdjecie uzytkownika
Wizzi - 2014-12-03 02:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam, dostałem ofertę pracy z Otto w Waalwijk w firmie Doc Data, zakwaterowanie ma być w Oisterwijk lub Oss. W najbliższy czwartek mam jechać podpisać umowę. W związku z powyższym byłbym zobowiązany za jakieś informacje z pierwszej ręki od kogoś kto tam pracuje bądź pracował dotyczące warunków zamieszkania oraz samej pracy i tego jaka jest rzeczywista stawka netto ponieważ oferowana stawka brutto w moim przypadku to 8,57 brutto
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, toż to już ostatni dzwonek a powyższe opinie mnie trochę niepokoją.
zdjecie uzytkownika
milano - 2014-12-07 14:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Tu zdobyć pracę , to trzeba mieć niezłego farta . Robotę trzymaja dla swoich.A jak dzwonisz , to traktują cię jak intruza.
zdjecie uzytkownika
milano - 2014-12-07 15:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby nie zapomnieć , specjalne pozdrowienia dla pani Zuzanny z Gdyni :(
zdjecie uzytkownika
orzech - 2014-12-12 17:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć wam, jak się zapewne domyślacie obecnie szukam pilnie pracy, przez agencję. natomiast mam złe doświadczenia z poprzednimi agencjami, wiecie jak jest. natomiast czy jak już otto polska wyśle mnie gdzies do pracy to jak potem przedsatawia się pomoc i wsparcie z ich strony? jest wogóle jakieś?dużo zabierają z pensji?
zdjecie uzytkownika
tulipan - 2014-12-17 10:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem zainteresowana praca w Albert Hejn w Waterigen, moze ktos cos powiedziec na temat zakwaterowania pracy itp ??
zdjecie uzytkownika
mick - 2014-12-19 09:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Otto jest o.k.i mogę każdemu polecić!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
MatheO - 2014-12-19 15:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Yo wszystkim dziś aplikowalem do pracy jako pracownik fizyczny na produkcji układaniu i filetowaniu kurczaków i odpisali niedawno. Czy ktoś wyjechał przez tą agencję na tą produkcję i czy warto zawrzeć z nimi umowę w Poznaniu ? Pozdro
zdjecie uzytkownika
Jony - 2014-12-25 00:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej agencji, po przyjeździe okaże się że bd mieszkać z Czechami lub Słowakami (tzn. Cyganami z obywatelstwem).
zdjecie uzytkownika
śmiechłem - 2014-12-26 20:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jony, a Ty to jedziesz do pracy zarabiać czy zawierać przyjaźnie na całe życie co ? :) trochę mnei to rozśmieszyło stary, bo ja to myślę że nie ważne z kim ważne byle zarobić jeśli jedzie się faktycznie do pracy. Poza tym narodowość przecież nie wpływa na zachowanie człowieka, moim zdaniem każdego powinno się szanować.
zdjecie uzytkownika
kubo - 2015-01-07 22:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam mam pytanie czy ta firma jest wypłacalna jak wygląda zakwaterowanie i ile wychodzi mniej więcej miesięcznie z zarobkami jako pracownik fizyczny
zdjecie uzytkownika
hogi - 2015-01-13 09:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosza - 2014-10-10 18:46:00]:
Pracowalem w gipmans i praca dobra nawet masz placone za pol godz przerwy a przerwy kolezanka ci nie podkreslila ze jedziesz rano wczesnie ale za to wracasz wczesniej.i masz praktycznie caly dzien dla siebie ja zajmowalem sie szczypiorkiem lecz jak skonczylem to pomoagalem wlasnie koieta przy pakowaniu i bardzo wporzadku lekko cale szefostwo z nl tez wporzoadku
zdjecie uzytkownika
barbos - 2015-01-21 12:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a był ktoś w Tilburk-Elcho przez otto albo teraz jest bo mam taka oferte?
zdjecie uzytkownika
Raven - 2015-01-29 15:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś w tą sobotę do pakowania ziemniaków?
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-01-30 15:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej firmy kazdemu kto chce cos zarobic i odlozyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
adam78 - 2015-02-05 09:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam zamiar drugi raz jechac z ta firma do pracy cz dalej sa besikbary czy dalej duzo jest narkomanow proszeo opinie
zdjecie uzytkownika
WorkForce2015 - 2015-02-09 20:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy firma Otto jest w stanie zapewnić pracę płatną powyżej 9 euro / h ?
zdjecie uzytkownika
xenes - 2015-02-16 10:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka praca jest w geodis wilson?jest sens wyjezdzac?
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-02-18 19:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo malo maja ofert powyzej 9e a jesli nawet trafisz na taka to bedziesz pracowac ok 30 godz na tydzien!!!!!!!!1
zdjecie uzytkownika
farna - 2015-02-19 14:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej.
Mam zamiar wyjechac z kolezanka do Holandii z OTTO...
Jak z mieszkaniem i dojazdem w ogole do Holandii? Jest akredytowany wyjazd?
I co polecacie? Na czym pracowac?
zdjecie uzytkownika
JG - 2015-03-18 13:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Adidas Rieste 6m-cy, praca jako taka nie jest zła, nie jest ciężka, ani specjalnie wymagająca, nawet na działach, na których przydaje się dobra pamięć, w 2-4 tygodnie można wszystko opanować. Praca na 3 zmiany, czasami w sobotę, w okresach przed świątecznych i wakacyjnych pracuje się we wszystkie soboty. Umowę podpisuje się na gwarantowane 151h miesięcznie, i za tyle dostaje się kasę, reszta wypracowanych godzin, zależy od miesiąca od 20 do 40h, przenoszona jest na tzw. AZK-zeitkonto, do wykorzystania w czasie, kiedy nie ma pracy, na płatny urlop, lub na wyjazd do Polski-płatny, czasami kilka godzin z tego konta dorzucą do wypłaty. Jeżeli w miesiącu wszystkie soboty są robocze i 2 razy wypadnie tydzień z nockami(dodatek 25% za pracę na 3 zmianę) to można otrzymać ok.1200 Eu, minus koszt mieszkania obecnie 55Eu na tydzień, czyli zależy od miesiąca 200-250 Eu/miesięcznie. Zaliczki można brać co tydzień w wys. 60Eu. Jeżeli miesiąc ma max.2 soboty robocze (ok.8 miesięcy w roku) to wypłata wynosi ok.850 Eu na rękę. Mieszkania różnie zależy gdzie się trafi, przeważnie prywatne domy z kilkoma pokojami 1-3 osobowymi, kuchnia i łazienka wspólna, lub domki letniskowe 2-3 pokojowe max.6 osobowe, zdarzają się bez pralki i problemem z ogrzewaniem. Nie trzeba znać niemieckiego, pracuje dużo Polaków, na każdej zmianie jednym liderem jest Polak. Osobiście polecam dział SORTER ( zmiana Lidera Wojtka-super gość i niemieckiego Rosjanina Witalija-też spoko gość) nie jest może najlżejszy ale rzadko z stamtąd zwalniają z powodu braku pracy. Najlżejszy dział to RETURNY, ale na nockach ciężki do wytrzymania z powodu nużącej pracy. Dobrze mieć swój samochód, chociaż do sklepów nie jest daleko, można dojechać pociągiem, ale lepiej nie być zależnym. Agencja pracy OTTO na Niemcy Olympia, koordynatorzy trochę zakręceni, zwłaszcza Anna jej mąż Łukasz bardziej zorientowany, ale do zgody, czasami trzeba łazić kilka razy za jedną sprawą. Zapisujcie godziny pracy i wyliczajcie sami kasę, po sprawdzeniu z kwitkiem, jeśli coś się nie zgadza idźcie wyjaśnić najlepiej do Sabiny. Nie liczcie, że pomyłki same się wyjaśnią, a zdarzają się często. Kontrolujcie konto AZK i dni urlopu z miesiąca na miesiąc, studiujcie dokładnie wszystkie pozycje, przemyślcie dobrze pytania bo potrafią dać odpowiedź-(odpowiadają na każdą wątpliwość)-że nic nie zrozumiecie-umieją nieźle zakręcić, ale jak konkretnie wiecie o co pytać i stanowczo domagacie się odpowiedzi i załatwienia bądź wyjaśnienia sprawy dopniecie swego. Ogólnie praca dla samotnych, młodych, chcących luźno pożyć, lub na dłuższy okres dla młodych par. Jeśli jedziecie tam z nastawieniem, że w ciągu roku odłożycie większą kasę to nie ta praca. Osobiście polecam takim osobą jak wyżej wymieniłem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
JG - 2015-03-18 13:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś ma jakieś pytanie odnośnie firmy Olympia i pracy w Adidas Rieste odpowiem na tym forum. Nie zawsze na bieżąco, ale postaram się w miarę możliwości szybko.
zdjecie uzytkownika
Dejvid - 2015-03-20 15:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No witam a są jakieś przyjęcia teraz albo do kogo sie kierować??
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Mieszkam w Niemczech sporo ze względu na prośbę jednej z Gazet udałam się na rozmowę rekrutacyjną. Byłam w szoku. Dla mnie firma krzak. Nie maja nawet własnego biura. Biuro jest na jadalni dla pracowników, oddzielone parawanem.
Mieszkania o strasznych warunkach 250 Euro od miejsca parkingowego (od 4 do 6 w jednym pokoju) gdzie w tym rejonie wynająć mieszkanie to koszt do 350 euro. Dojazdy busami od 4 euro ! MASAKRA
Pytania: Jak można oszukiwać w tak perfidny sposób własnych rodaków?
zdjecie uzytkownika
a jednak - 2015-03-23 12:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Problemy z agencją pracy tymczasowej OTTO


W ciągu ostatnich kilku lat, pojawiły się ogromne ilości skarg na działania agencji pracy tymczasowej OTTO, zwłaszcza ze strony Polaków wysyłanych do pracy w Holandii. Agencja znalazła się przynajmniej na jednej internetowej czarnej liście agencji oszukujących pracowników. Niektórzy obecni i byli pracownicy OTTO skontaktowali się z AGA i ze ZSP i opowiedzieli o swoich problemach, prosząc o radę. Jako minimum, proszono nas o ostrzeżenie ludzi, którzy zamierzają pracować dla agencji i poinformować ich o tym, co można zrobić, jeśli zostaną oszukani.
zdjecie uzytkownika
OTTO POLSKA SP. Z O.O. - 2015-03-23 14:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a jednak - 2015-03-23 12:22:40]:
Szanowni Państwo
W 2015 r. w firmie OTTO Polska została powołana funkcja Rzecznika Praw Pracownika, który zajmuje się skargami pracowników pracujących za pośrednictwem OTTO Polska. Jeśli więc Państwo posiadają konkretne skargi, to prosimy o przekazanie ich nam. Postaramy się je wyjaśnić. Prosimy pisać na adres: rzecznikpracownika@ottopraca.pl
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO POLSKA SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OTTO POLSKA SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie