Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: OTTO POLSKA SP. Z O.O.

zdjecie uzytkownika
WorkForce2015 - 2015-02-09 20:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy firma Otto jest w stanie zapewnić pracę płatną powyżej 9 euro / h ?
zdjecie uzytkownika
xenes - 2015-02-16 10:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka praca jest w geodis wilson?jest sens wyjezdzac?
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-02-18 19:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo malo maja ofert powyzej 9e a jesli nawet trafisz na taka to bedziesz pracowac ok 30 godz na tydzien!!!!!!!!1
zdjecie uzytkownika
farna - 2015-02-19 14:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Hej.
Mam zamiar wyjechac z kolezanka do Holandii z OTTO...
Jak z mieszkaniem i dojazdem w ogole do Holandii? Jest akredytowany wyjazd?
I co polecacie? Na czym pracowac?
zdjecie uzytkownika
JG - 2015-03-18 13:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w Adidas Rieste 6m-cy, praca jako taka nie jest zła, nie jest ciężka, ani specjalnie wymagająca, nawet na działach, na których przydaje się dobra pamięć, w 2-4 tygodnie można wszystko opanować. Praca na 3 zmiany, czasami w sobotę, w okresach przed świątecznych i wakacyjnych pracuje się we wszystkie soboty. Umowę podpisuje się na gwarantowane 151h miesięcznie, i za tyle dostaje się kasę, reszta wypracowanych godzin, zależy od miesiąca od 20 do 40h, przenoszona jest na tzw. AZK-zeitkonto, do wykorzystania w czasie, kiedy nie ma pracy, na płatny urlop, lub na wyjazd do Polski-płatny, czasami kilka godzin z tego konta dorzucą do wypłaty. Jeżeli w miesiącu wszystkie soboty są robocze i 2 razy wypadnie tydzień z nockami(dodatek 25% za pracę na 3 zmianę) to można otrzymać ok.1200 Eu, minus koszt mieszkania obecnie 55Eu na tydzień, czyli zależy od miesiąca 200-250 Eu/miesięcznie. Zaliczki można brać co tydzień w wys. 60Eu. Jeżeli miesiąc ma max.2 soboty robocze (ok.8 miesięcy w roku) to wypłata wynosi ok.850 Eu na rękę. Mieszkania różnie zależy gdzie się trafi, przeważnie prywatne domy z kilkoma pokojami 1-3 osobowymi, kuchnia i łazienka wspólna, lub domki letniskowe 2-3 pokojowe max.6 osobowe, zdarzają się bez pralki i problemem z ogrzewaniem. Nie trzeba znać niemieckiego, pracuje dużo Polaków, na każdej zmianie jednym liderem jest Polak. Osobiście polecam dział SORTER ( zmiana Lidera Wojtka-super gość i niemieckiego Rosjanina Witalija-też spoko gość) nie jest może najlżejszy ale rzadko z stamtąd zwalniają z powodu braku pracy. Najlżejszy dział to RETURNY, ale na nockach ciężki do wytrzymania z powodu nużącej pracy. Dobrze mieć swój samochód, chociaż do sklepów nie jest daleko, można dojechać pociągiem, ale lepiej nie być zależnym. Agencja pracy OTTO na Niemcy Olympia, koordynatorzy trochę zakręceni, zwłaszcza Anna jej mąż Łukasz bardziej zorientowany, ale do zgody, czasami trzeba łazić kilka razy za jedną sprawą. Zapisujcie godziny pracy i wyliczajcie sami kasę, po sprawdzeniu z kwitkiem, jeśli coś się nie zgadza idźcie wyjaśnić najlepiej do Sabiny. Nie liczcie, że pomyłki same się wyjaśnią, a zdarzają się często. Kontrolujcie konto AZK i dni urlopu z miesiąca na miesiąc, studiujcie dokładnie wszystkie pozycje, przemyślcie dobrze pytania bo potrafią dać odpowiedź-(odpowiadają na każdą wątpliwość)-że nic nie zrozumiecie-umieją nieźle zakręcić, ale jak konkretnie wiecie o co pytać i stanowczo domagacie się odpowiedzi i załatwienia bądź wyjaśnienia sprawy dopniecie swego. Ogólnie praca dla samotnych, młodych, chcących luźno pożyć, lub na dłuższy okres dla młodych par. Jeśli jedziecie tam z nastawieniem, że w ciągu roku odłożycie większą kasę to nie ta praca. Osobiście polecam takim osobą jak wyżej wymieniłem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
JG - 2015-03-18 13:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś ma jakieś pytanie odnośnie firmy Olympia i pracy w Adidas Rieste odpowiem na tym forum. Nie zawsze na bieżąco, ale postaram się w miarę możliwości szybko.
zdjecie uzytkownika
Dejvid - 2015-03-20 15:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No witam a są jakieś przyjęcia teraz albo do kogo sie kierować??
zdjecie uzytkownika
a jednak - 2015-03-23 12:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Problemy z agencją pracy tymczasowej OTTO


W ciągu ostatnich kilku lat, pojawiły się ogromne ilości skarg na działania agencji pracy tymczasowej OTTO, zwłaszcza ze strony Polaków wysyłanych do pracy w Holandii. Agencja znalazła się przynajmniej na jednej internetowej czarnej liście agencji oszukujących pracowników. Niektórzy obecni i byli pracownicy OTTO skontaktowali się z AGA i ze ZSP i opowiedzieli o swoich problemach, prosząc o radę. Jako minimum, proszono nas o ostrzeżenie ludzi, którzy zamierzają pracować dla agencji i poinformować ich o tym, co można zrobić, jeśli zostaną oszukani.
zdjecie uzytkownika
OTTO POLSKA SP. Z O.O. - 2015-03-23 14:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a jednak - 2015-03-23 12:22:40]:
Szanowni Państwo
W 2015 r. w firmie OTTO Polska została powołana funkcja Rzecznika Praw Pracownika, który zajmuje się skargami pracowników pracujących za pośrednictwem OTTO Polska. Jeśli więc Państwo posiadają konkretne skargi, to prosimy o przekazanie ich nam. Postaramy się je wyjaśnić. Prosimy pisać na adres: rzecznikpracownika@ottopraca.pl
zdjecie uzytkownika
nieznajomy - 2015-03-29 11:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OTTO POLSKA SP. Z O.O. - 2015-03-23 14:55:25]:
Jesteście najgorszą firmą o której słyszałem.. Nie można było zapewnić NORMALNYCH warunków Polakom??!! Sami sobie jesteście winni, a teraz wielce jakieś wyjaśnienia... Głupota total
zdjecie uzytkownika
kas - 2015-04-09 09:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś przez Otto w Bubsheim i możesz napisać jaka to praca? Stawka zacheca, ale jestem drobną kobietą i mam obawy, że jest za ciężko...
zdjecie uzytkownika
Ka - 2015-04-19 18:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od niedawna pracuje w Holandii przez otto i jestem bardzo zadowolona. Z kasy tez:) jedyny mały minus to długi dojazd do Holandii. Juz na samym poczatku przy rozmwoie rekrutacyjnej byłam pozytywnie nastawiona, a to głownie dzieki pani Dominice z poznania(pozdrawiam) ktora ma ludzkie podejscie i widac ze chce pomoc:)
zdjecie uzytkownika
ottowiec - 2015-04-23 18:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co wy ludzie pier-cie pracuje w przez otto nie narzekam co wy myslicie ze przez 1 miesiac sie dorobicie hahahaaaaaaaaaaa trzeba zapi-lac ze by cos miec a wasze narzekania po h-j to za robote sie wescie przyjechaliscie na wakacje czy do pracy ?
zdjecie uzytkownika
manny - 2015-04-25 18:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mialem z nimi w PL taką akcję: Chcialem znaleźć jakąś pracę na chwile, żeby przeczekac ciężki sezon. Dostałem oferte: Sortowanie butelek. Miało być w zakładzie produkcyjnym, na taśmie. Okazało się odwrotnie: Na jakimś placu za magazynem, ręcznie, w upale, sortować tony skrzynek walniętych na kupe. (usunięte przez administratora_Dwa, trzy dni bylem tam i podziękowalem.
zdjecie uzytkownika
NL69 - 2015-05-03 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pani Dominika z Poznania!!! <3 <3 <3
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-05-07 11:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam zastanawiam sie czemu jak wpisuje cos szczerego momentalnie jest kasowane...?????UWAGA!!!!!na pseudokordynatorke Joanne Luczak!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-05-08 10:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam był może ktoś na jakiś parkach w Wormerveer, Holandia , a praca w Zaandam przy pakowaniu mięsa hilton meats proszę o szczerą odpowiedz
zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2015-05-09 14:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat zakwaterowania w Wormerveer i pracy w Hilton Meats w Zaandam, jeśli ktoś coś wie proszę o szczerą odpowiedź . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
He - 2015-05-11 00:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż chciałoby sie zostac w biurze i nie wyjezdzac do Holandii:))
zdjecie uzytkownika
David - 2015-05-12 15:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dlaczego usuwacie opinie oszuści !! laarbruch to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przetrwania jeśli macie z tym problem to możemy się spotkać w sadzie ?
laarbruch brak neta , robale w pokojach , śmierdzące materace , pleśń w kuchni i pod prysznicami , kontakt z kordynatorami zerowy w sumie jaki mózg taki kordynator ,
zdjecie uzytkownika
Pati - 2015-05-12 15:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
laarbruch to prawda !! w obozach zakłady były lepsze warunki nie polecam otto !! i tak pewnie skasują
zdjecie uzytkownika
bartek - 2015-05-18 18:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA!!!na pseudokordynatorke Joanne Luczak!!!!!jak na nia traficie to powodzenia.......
zdjecie uzytkownika
Hmm - 2015-05-19 14:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bartek - 2015-05-18 18:25:49]:
Ale gdzie przy czym , miasto , zakład pracy coś więcej a nie z d*** y post na poziomie Ohapu
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Mieszkam w Niemczech sporo ze względu na prośbę jednej z Gazet udałam się na rozmowę rekrutacyjną. Byłam w szoku. Dla mnie firma krzak. Nie maja nawet własnego biura. Biuro jest na jadalni dla pracowników, oddzielone parawanem.
Mieszkania o strasznych warunkach 250 Euro od miejsca parkingowego (od 4 do 6 w jednym pokoju) gdzie w tym rejonie wynająć mieszkanie to koszt do 350 euro. Dojazdy busami od 4 euro ! MASAKRA
Pytania: Jak można oszukiwać w tak perfidny sposób własnych rodaków?
zdjecie uzytkownika
piotr35 - 2015-05-23 16:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktos napisał tutaj,że to najgorsza agencja to proszę jechac przez agrovisbek z bydgoszczy to będzie mial porównanie jaka tam jest masakra i jakie oszustwo
zdjecie uzytkownika
roma - 2015-05-23 16:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieszkam w Niemczech od 5 lat. Pomagam Polakom. Szukam Polaków poszkodowanych przez OTTO POLSKA. Polaków którzy pracowali w adidas Riese, przez tego pośrednika. W tej chwili w Niemczech powstaje specjalna grupa adwokatów i sędziów powołanych przez sąd najwyższy w Niemczech. Proszę na maila podanego niżej po polsku napisać swoją krótką historię o pracy w adidas i o mieszkaniu zapewnionym przez OTTO , a także fotografie lub skany obrachunków godzin przepracowanych i obrachunków wypłat. Ta specjalna grupa adwokatów będzie żądać minimum zwrotów godzin z czasowego konta ( tutaj najwięcej było oszustw). Osoby, które miały wypadek na terenie adidasa a nie wezwano karetki z udokumentowanymi zwolnieniami lekarskimi, które zostały zwolnione tuż po zwolnieniu lekarskim lub miesiąc póżniej będą miały możliwość liczyć na odszkodowanie.MELDUJCIE SIĘ!!!!
roma.korytkowska74@gmail.com lub anne.kunz@zeit.de
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO POLSKA SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OTTO POLSKA SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie
alert