Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: OTTO POLSKA SP. Z O.O.


Oceniono 173 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-02-12 17:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej słuchajcie wybieram sie a przynajmniej mam taki zamiar włanie do firmy adidas,reebok przez Otto,szczerze to opinie sa podzielone.Nie wiem jak jest w Holandi ale w Niemczech praca raczej jest zapewniona(160g miesiecznie).Pracowalam przez inne rowniez niemieckie biura i powiem szczerze ze standard podobny.Nie wiem jak to bedzie wygladac w REALU.ale czy mogłby ktos napisac jak to wyglada teraz w niemczech?jest praca...nie ma?Koordynatorzy,szefowie sa wszedzie...gorsi lepsi...polscy niemieccy...niegdzie nie ma miodu.Ale czy praca jest?Bo po to własnie tam jedziemy....
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-02-12 21:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iwona - 2014-01-24 22:35:56]:
pracowałes tam?czy moze dalej pracujesz?napiszesz cos wiecej?
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2014-02-13 11:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam

zostalam zaproszona do biura w opolu na test jezykowy, jakich pytan moge sie spodziewac?
dzieki za odpowiedz

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aga5266 - 2014-02-13 19:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
mam pytanie jak to wygląda z wypłatami są cotygodniowe ? a ile się płaci za mieszkanie ?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-02-14 06:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy ktoś może się podzielić opinią o pracy w adidasie w Niemczech jakie są warunki,jak z kasą,czy przedłużaja umowy albo po pierwszej wypad,jakie warunki mieszkaniowe.czy warto tam jechać
zdjecie uzytkownika
Pikuś - 2014-02-14 22:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie trochę czasu. Najpierw umowa była na OTTO, a później przeszedłem na CONTRACTING NL (taka jakby firma pod firmą)(usunięte przez administratora)Niby mniej się płaci za hotel, ale oni i tak wychodzą na swoje. Do tego wszystkie dodatki za soboty, niedziele i święta są wiele niższe jak na OTTO. Zdarzało się że ludzie, którzy z własnej woli poszli w święta do pracy dostawali za ten dzień mniej pieniędzy niż Ci co siedzieli na hotelu i sobie odpoczywali. Kilka osób za ten dzień nawet wyszło na minusie co już jest całkowitym fenomenem (nie mam pojęcia jak oni liczyli).(usunięte przez administratora) Jak dla mnie to ta firma jest beznadziejna i radzę się jej wystrzegać.
zdjecie uzytkownika
wendzonynr1 - 2014-02-20 14:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jezeli macie taka mozliwosc to niepodpisujcie umowy z otto (usunięte przez administratora)pracujesz im tylko na mieszkanie,ubezpieczenie i to tyle niekiedy nawet mozna byc na minusie o(usunięte przez administratora) odradzam z gory o prace musisz sie prosic dzwonic masakra.
zdjecie uzytkownika
ooo - 2014-02-22 15:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam chciałbym się dowiedzieć czy wie może ktoś jak jest z zakwaterowaniem dla pracowników firmy OTTO w Velno? I coś na temat pracy na hali przy pakowaniu przedmiotów w kartony. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
smiech - 2014-02-24 19:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłemw hHolandii z Otto śmiech na sali praca dobra tylko ze nie codziennie ddo roboty było mieszkanie to śmiech na sali byłem z jakimś typem w pokoju to jak spałem czułem oddech drugiego na karku pokoik 2 na 2m. Masakra z kasa była w porządku tylko zawszystko oodliczanie nie wiadomo ile tak na prawdę było na godzinę. A jeżelichcesz jjechać na wieków kę do Holandii to się zastanów nad tym bo nic nie dołożysz wszystko pójdzie odradzam. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gaga - 2014-02-25 11:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sonia - 2014-02-13 11:03:19]:
Pytania ze słuchu i 20s na odpowiedź, poza tym jest test psychologiczny
zdjecie uzytkownika
zuczus - 2014-02-25 12:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie mi jak z pracą w niemczech mają aktualnie oferta do pakowania i metkowania ciuchów coś ktoś o tym może powiedzieć. jak warunki mieszkaniowe w miejscowości RIESTE.
zaproszono mnie do wrocka na rejestracje i nie wiem czy jechać.
zdjecie uzytkownika
Antoni - 2014-02-28 11:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że te pytania ze słuchu i 20 sekund na odpowiedź to chodziło o sprawdzanie języka przez otto. Dziwi mnie, że robią testy psychologiczne, bo chyba nie każda praca ich wymaga.
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2014-02-28 21:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich czy byl ktos moze w venlo przy pakowaniu sprzetu elektronicznego z firmy otto opole??ciekawi mnie ile jest godzin tygodniowo zapewnione,jakie warunki w mieszkaniu,jak daleko sie dojezdza do pracy no i przede wszystkim ile mozna zarobic na reke?? bo z tego co wyczytalem to praktycznie kazdy odradza to biuro pracy wiec chyba cos w tym jest i nie wiem co robic bo nie chce sie pograzyc jeszcze bardziej w dlugach..i tez mi sie wydaje ze te pozytywne opinie to pisza tylko baby z tego biura ktore robia dobra mine do zlej gry
zdjecie uzytkownika
mar - 2014-03-11 09:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam powiedzcie mi jak mniej wiecej wyglaaja te pytania mialem anielski w szkole bylem juz kiedys w anglii i raczej nie mialem problemow z porozumiewaniem ale niechce se tam osmiezyc:)
zdjecie uzytkownika
oko - 2014-03-14 12:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zgred - 2014-02-02 14:15:33]:
mam pytanie czy mozna pracowac w otto i po jakims miesiacu mieszkania u nich ...zalatwic sobie prywatne mieszkanie na wlasna reke ??
zdjecie uzytkownika
mes - 2014-03-18 16:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w otto jako operator wózka widłowego przez kiklka miesięcy. Sporawa wygląda tak. Jeśli trafisz do labrucha to masz pokój jednosobowy jeśli siedlung to masz dwu osobowy. Warunki mieszkaniowe są nie za dobre tzn. mała kuchnia na 15 osób ze 3 lodówki itp. Ogólnie da się żyć trzeba się przystosować do panujących tam warunków. sklepy są ok 15 min pieszo ale jest zasadniczy problem bo to nie są markety tylko takie zwyczajne sklepy spożywcze. Trzeba tam zabrać ze sobą koniecznie własny garczek tależ kubek i sztućce bo były ale oczywiście mieszkańcy rozkradli... Jeśli chodzi o czystośc to zależy z kim się mieszka nikt za ciebie i mieszkańców bloku nie posprząta więc jeśli dobrze trafisz to da się żyć. Skrajnie jeśli źle trafisz np. na wiecznych jaraczy to potrafi nawet jedzenie z lodówki ginąć. Jeśli trafisz na normalnych jest ok. Jeśli chodzi o samą pracę wypłaty są zawsze w terminie ilość godzin jest uzależniona od firmy dla której się pracvuje. W holandi akurat tak jest wszędzie. Ogólnie moja opinia jest względnie na plus- zależy czego się spodziewasz za granicą.
zdjecie uzytkownika
Przemysław Kasprzak - 2014-03-19 13:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1.Szanowni administratorzy - opisuję całą sytuację, jaka miała miejsce w OTTO. Jak się firmie nie podoba, lub Wam, zawsze możemy się spotkać w sądzie i skonfrontować wydarzenia z LaBruche`a. 2.W odpowiedzi na pytanie osoby o nicku "oko" - Teoretycznie po 2-3 miesiącach możesz szukać na własną rękę, ale firma będzie Ci robiła problemy, gdyż do końca obowiązywania kontraktu będą odciągali Ci kasę za mieszkanie w ośrodku. W ośrodkach bywa różnie. Źle jest na terenie Holandii, a nigdy nie wiesz, gdzie trafisz. Najlepsza sytuacja jest na LaBruchu, bo są tzw.jedynki, ale jak pisałem w usuniętym poście, jak byłem tam na 6 miesiecznym kontrakcie, było np.dwóch gówniarzy, którzy wjeżdżając samochodami w zbiorniki z gazem chcieli siebie zabić, a przy okazji wysadzili by pół ośrodka. W październiku 2010r. doszło do bijatyki na tzw. "dyskotece" w sobotę, że biło się 40 osób pomiędzy sobą, z czego 10-ciu z nich potem wyleciało z karami finansowymi. 3.Dzwoniłem w zeszłym tygodniu do Pań z OTTO, aby porozmawiać, jak w tej chwili wygląda sytuacja i po dłuższej rozmowie usłyszałem, że nie wiele lepiej na terenie również Niemiec. A więc ośrodku z domkami po 8-12 osób, w pokojach po 2-3-4 osoby. Nigdy nie wiesz, czy nie trafisz na (usunięte przez administratora), lub miłośników "ziół". Odradzam tą agencję, gdyż nawet będąc sumiennym pracownikiem ludzie z Venray będą robili problemy.
zdjecie uzytkownika
MW - 2014-03-29 19:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze wam szczerze jak to wygląda bo trochę już mieszkam w Niemczech, nie pracuję przez OTTO ale w Adidasie i orientuję się jak to wygląda. Praca ogólnie dobra, jest mnóstwo ludzi którzy pracują przez OTTO. Niestety 90% procent z nich nie zna słowa po Niemiecku a nie znając języka zawsze będziesz traktowany gorzej. Niby mówią, że każdy ma równe szanse na umowę ale gówno prawda. Nie znasz języka wiec nikt ci nie da lepszej pracy a jak w każdej są lepsze i gorsze stanowiska w firmie. A to dlatego, że nie dogadasz się z nikim bo szefostwo tzn. Teamleiter niechętnie mówią po Angielsku. Także będziesz pracować przy taśmach albo na załadunku lub rozładunku kartonów. I nikt nie zauważy, że istniejesz chyba że znasz język. Jeśli chodzi o mieszkanie nie mam doświadczenia z domków ale słyszy się od ludzi to i owo, ale to prawda, że mieszka po 10-12 osób w jednym, także o prywatności zapomnij. Poza tym w każdej chwili mogą cie przerzucić gdzie indziej np. innej miejscowości więc czeka cie życie na walizkach. Za pokój skasują cię 50 eur tygodniowo za osobę co jest paranoją. Zarabiają kupe kasy na pracownikach i tych domkach. Sam nie jesteś w stanie niczego wynająć bo umowę dostajesz na 3 miechy i ciągle ci o tyle przedłużają, dobrze wiedzą, że z taką umową nikt ci nie wynajmie w Niemczech mieszkania, tak już niestety tutaj jest musisz mieć umowę na czas niekreślony. Podstawą jest język, bycie ogarniętym i mieć chęć do pracy. I wchodzenie w d.... szefostwu albo kablowanie to nie jest dobry sposób na polepszenie swojej sytuacji, Niemcy tego nie cierpią. A tacy niestety zawsze się znajdą. Pracę w tej firmie polecam ale nie przez OTTO no i podstawą jest język w stopniu takim żeby móc się dogadać i rozumieć co do ciebie mówią.
zdjecie uzytkownika
mała - 2014-03-30 19:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w przez otto w docdacie i kasa chociaż mały to zawsze na czas i tyle ile powinno być. Ale jeśli kogoś interesuje szacunek do drugiego firmę docdata w swiebodzinie odradzam . Brak zainteresowania ze strony kierowników ludzie mdleja i nikt nie reaguje .
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-03-31 14:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie w adidasie to tak wygląda. 95 procent nie zna języka, ale dają rade.
Wiesz ludzie wolą pracował na załadunkach , czy gdzieś indziej- skanować paczki, niż pracować w gorącej szklarni..
O ile się nie mylę biorą 40 euro tygodniowo- kto pracował w Adidasie w Nl.
Praca nie jest zła, i nie jest cieżka.
Już nie przesadzaj ,że po 12 osób mieszkają - bo mam znajomych tam i mieszkają po 4-5 osoby na domku, a warunki na prawdę swietnę.
Wole pracować w adidasie za 1000 euro miesiecznie, niż pracować na szklarni jak rumun!
Pozdro!
zdjecie uzytkownika
nina - 2014-04-10 15:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Otto zaproponowało mi i mojemu partnerowi prace przy zbiorze sałaty od 24.04.2014, noclegi w Laarbruch. Czy ktoś był już może na tych zbiorach, ponoć [racodawca gwarantuje 38 godzin pracy w tyg.? nie wiem czy temu wierzyć...czytając opinie sama nie wiem co robić:(
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-15
Żródło: infopraca.pl
Zielona Góra
(lubuskie)
OTTO Polska Sp. z o.o. jest jedną z wiodących firm wśród agencji pracy i doradztwa personalnego, która oferuje pracę w Polsce i za granicą. Obecnie dla naszego Klienta w Świebodzinie poszukujemy kandydata na stanowisko:              Pracownik/ -ca...
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2014-04-10 16:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
38 godzin pracy w tygodniu to w sumie cały etat, dziwi mnie trochę jednak, że nie 40, ale może 2 godziny przerwy policzyli, wychodziłoby 24 minuty dziennie.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-04-12 17:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Czemu w Adidasie tylko przyjmują DZIEWCZYNY? ;/
Pracowałem w Nl w adidasie, w reeboku, i aby dostać sie do Niemiec nie ma szans..
Wie ktoś kiedy będzie nabór dla mężczyzn, no kurna..
To jest jakaś kpina ;/
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2014-04-15 13:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W OTTO sa wyplaty mieseczne czy tygodniowe
zdjecie uzytkownika
pogromca - 2014-04-16 12:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa zaliczki, pod koniec miesiąca wyrównanie
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO POLSKA SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x