brak logo

EKO CAB TAXI

Lublin

Opinie o EKO CAB TAXI

leksy111 2014-02-23 20:24:14
Ty mechanik ,to wsiadaj do limo za 3 zeta za km(usunięte przez administratora)
Ukarany :( 2014-03-10 23:01:24
Maksymalna kara za przewoz osob samochodem osobowym do 7 osob bez licencji to 24000 zlotych i wielomiesieczne sprawy w sadach. Nie uwierzcie ze wygracie. Nie warte zachodu. Popadlem w dlugi i komornikow. Stracilem wszystko. A przede wszytkim zdrowie. Ostrzegam!!!
leniu 2014-04-06 03:38:02
Lubie jezdzic(usunięte przez administratora)
kierowca eko 2014-04-21 22:57:40
Nie da się zarobić z 2 podstawowych powodów:
1. Jest naprzyjmowane prawie 500 kierowców.
2. Dobre zlecenia (usunięte przez administratora) a Ty czekasz 1,5h na kurs za 12PLN.
(usunięte przez administratora)
Fan eco 2014-04-23 15:27:17
Jakie są koszty wejścia do eko jako taxi ?
Chodzi mi o tablety,okleiny opłaty miesięczne itp.
1
kolo 2014-05-14 02:02:37
witam, wiele opinni przeczytałem- po częsci zgodzę się z nimi ale nie ze wszystkimi. zarobić można od 2500 do 3500 koła na czystko, praca 6 dni w tyg srednio po 12 h.( na wynajętym AUCIE ), nie każdy samochód to złom, jak dbasz tam masz. centrala kiepska- nie szanują ludzi, z kierownikiem nigdy nie miałem do czynienia. (usunięte przez administratora)
1
tatus 2014-05-16 08:35:50
Witam bylem pracownikiem Eko Taxi jezeli chodzi o centrale b(usunięte przez administratora) myśla ze zlapali pana boga za nogi słoma z butów wystaje.Jezeli chodzi o obrot to jest kolo 7000zl pracujac 12 godzin dziennie 7 dni w tygodniu wiec wychodzi tak 1050 zl baza paliwo 2000 do 3000 razem 4000 wiec na czysto zostaje 2500 do 3000 a jeszcze mandaty i amortyzacja samochodu lepiej pracowac w biedronce pozdrawiam
slawko 2014-07-02 16:45:43
Witam mam pytanie chce popdjac prace jako kierowca w EKO TAXI krakow moze mi ktos cos napisac czy idzie zarobic , czy wogule oplaca sie podejmowac tam prace prosze o jakies info.
2
jeden z pierwszych 2014-07-25 06:35:47
Z przykrością czytam te wypowiedzi i niestety muszę sie pod nimi podpisać . Pracuję w Eko od prawie poczatku do dziś. Moim jedynym problemem w tej chwili jest to , że jestem idiotą, ktory nienawidzi zmian i tylko dlatego jeszcze tu jestem. Zaczynałem pracę z samochodem klasy premium potem zszedlem do parcha za 2800 zl potem przez 6 miesiecy musialem wynajmować i przez te 6 mc pracujac po mnóstwo godzin znów wsiadłem na swoje auto niestety też parch ale lepszy od złomu, który wynajmowalem.
teraz wiadomosci z piierwszej reki. Firma splacila kredyty i prezesi inwestuja pieniądze w inne interesy. Kierowcow maja w czarnej d.... bo i tak są nastepni chętni w kolejce . Dobre zlecenia czyli takie powyżej 50 zl a jest ich mnóstwo idą pod stołem do kierowców wynajmujących bezpośrednio samochody od prezesów i żony kierownika kierowców. Dobre zlecenie od stałego klienta można dostać tylko wtedy gdy ktoś nowy na centrali się pomyli.
Systematycznie robię zdjęcia dokumentujące pracę firmy i być może wkrótce prześlę je do skarbówki.
Pieniądze w firmie przyjmowane sa bez pokwitowania czyli na swistku z bazgrolem kasjerki, kierowcy nie mają um owy z eko tylko ze słupkami balasami lub innymi podobnymi, centrala sama się wysypuje puszczając info np. ! Że dziś zrealizowano 4 tysiace zleceń z czego na paragonach firma będzie mogła udokumentować może 200. Mam też dowody na wydawanie zleceń pod stołem a to jest okradanie pracowników. Wszystko to podlega pod paragrafy ale spoko Gryzek i Kowal mogą spać spokojnie przecież to wszystko jest na słupy.
Mam nadzieję, ze znajomy w autokomisie załatwi mi kredyt i pójdę do grosika.
2
zaznajomiony w temacie 2014-08-31 23:27:22
Odkąd Eko Taxi połączyło się z Car-O i 4-Cars jest tylko gorzej. Wcześniej mieliśmy 34 auta, teraz jest ich ponad 170.

W ciągu dnia powszedniego (poniedzałek-czwartek) za 18 godzin spędzonych w samochodzie obrotu mamy w granicach 170 złotych. Od tego trzeba odjąć abonament dzienny (20 złotych) oraz spaloną benzynę i amortyzację auta, więc zostaje w granicach 100 złotych.

Mój przedmówca widać że nie zna specyfiki tej pracy, bo gdzie on jeszcze zarobi na wynajem mieszkania w Krakowie. W Eko nie ma standardów samochodów, tylko trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności i ważne badania psychotechniczne.

Ktoś ma jeszcze jakieś pytania?
barteczko 2014-10-03 23:26:00
Pan z lini ekocab czekajac na nas policzyl sobie czas oczekiwania zgodnie z taryfa, a jesli sie orientuje ten czas powinien byc bezplatny (mowie o 5 min). Nie polecam. Pozdrawiam!
Krayt19 2014-10-05 04:33:36
Placisz robisz niemasz nic
kapuś z Eko 2014-10-06 20:28:32
To co jest napisane w ogłoszeniach Gumtree Eko Taxi to półprawda.

Jak oklejenie i kogut mogą być za darmo, skoro koszty wejścia wynoszą ponad 1200 złotych? Eko Taxi nie daje koguta, tylko zielony iluminator, który umieszczasz za przednią szybą po stronie pasażera. Jest to alternatywa dla koguta, bo większość z nas jeździ w ramach usługi bezpiecznego przejazdu, czyli świadczenia ochrony. Klient de facto nie zamawia taksówki, tylko wynajmuje ochronę.

Podstawowy abonament z własnym autem wynosi 175 złotych. Możesz jeździć samochodem firmowym za abonament 300 złotych tygodniowo + opłacasz benzynę z zarobionej kasy.

Żadnej obsługi technicznej ani auta zastępczego nie ma, to fikcja. W Eko Taxi Kraków są tylko 1-2 samochody firmowe, a nikt nimi nie chce jeździć na abonamencie za 300 złotych, bo wszyscy boją się opłat. Tymi autami jeżdżą tymczasowo nasi kierowcy, którzy oddali własne auto do warsztatu.

Vouchery są wydawane tylko i wyłącznie Klientom, którzy zgłosili reklamację, a są to raptem 1-2 vouchery miesięcznie na 150 kierowców. Kierowca który otrzymuje taki voucher nie pobiera opłaty za kurs, a tym samym zmiejsza sobie tygodniowy abonament, który ma do zapłacenia.

Dodatkowo kierownik wydziału transportu w Krakowie Wiesław Szanduła wraz z ITD robi w Eko naloty co 6 tygodni, i średnio zostaje złapanych po 4 Kierowców, którzy w piątkowe i sobotnie noce muszą tracić 3 godziny na takie kontrole. Mandatu nie przyjmują, potem są sprawy w sądach, chodzenie po Komisariatach, a nową polityką firmy jest płacenie grzywny i przyznanie się do winy, bo "opłacenie prawnika mniej się opłaca".
eko 2014-10-26 23:14:22
Witam
Ja tak trochę zmienię temat... gdzieś kiedyś widziałem osłony oddzielające kierowce od pasażera, spotkał się ktoś z tym w pl?
ktoś z Eko 2014-10-27 09:39:59
@lolo: człowieku, jakie bezkosztowne rozpoczęcie współpracy??? MUSISZ zapłacić frycowe! Możesz zacząć już od 300 złotych zapłaconych w biurze 1. dnia pracy i od razu otrzymujesz przeszkolenie, wgrywają Ci na Twój własny telefon apkę do odbierania zleceń i czatu z centralą oraz dostaje magnesy do oklejenia auta oraz identykikator ze zdjęciem. Potem po tydzień do kwoty 175 zł abonamentu doliczasz jeszcze ratę wpisowego, a więc wychodzi 300 złotych tygodniowo, jak ktoś nie może dać od razu 1 200 zł.

Legalnie działamy, ponieważ informujemy Klentów o tym że podjedzie BEZPIECZNY PRZEJAZD, a gdy pytają co to jest, to mówimy że świadczenie ochrony na określonej trasie. Nękają nas kontrole "Krokodylków" (w piątki i soboty w nocy). Szanduła łapie zawsze 4 z nas. Kontrola trwa 3 godziny i wać pan jest na niej obecny krzycząc że Eko Taxi działa nielegalnie i nas zniszczy. Słyszałem to już od dawna, a nas jest coraz więcej. Ostatnio połknęliśmy Car-O i 4-Cars.

@eko: człowieku, osłony oddzielające pasażera od kierowcę widziałem na CZESKCH PORNOSACH oraz w Londyńskich taksówkach oraz policyjnych radiowozach, miałem przyjemność podróżować "z tyłu" :)
ivan89 2014-12-01 20:23:41
witam, mam do was pytanie chce zmienic prace i zastanawiam sie nad jazda taksowka, jest sporo firm ktore wynajmuja samochody z tabletami i stalymi zleceniami itd... wiem ze musze zrobic kurs, badania itd, ale czy ktos moze mi realnie powiedziec czy jest sie w stanie zarobic w ten sposob?
mały 2014-12-10 18:21:51
hej, pracujesz jeszcze w eko w wawie? ja robie w Lublinie, też od dawna, chetnie bym pogadał
mały 2014-12-10 18:22:10
hej, pracujesz jeszcze w eko w wawie? ja robie w Lublinie, też od dawna, chetnie bym pogadał
czy 2014-12-29 13:18:02
dla mnie to głupki ci co narzekają na eko taxi,jesli za 336 godzin sredni zarobek to 2500-3000zl ,to wychodzi odpowiednio 7.5zł-8.92zł no to ludzie do ochrony zapraszam,tam zarobicie 4.5-5 zł na godzinę wiec za 480 godzin 2500zł to jest dopiero praca!głupki i jeszcze raz głupki,dziś kto zarobi 3000zł za 336 godzin to ma super i niech nie grzeszy......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dlaczego a dlatego bo zadnych uprawnien i wykształcenia nie trzeba ,wiec gamoń ktory nic soba nie reprezentuje chciałby zarabiać ile 10000zł ,to nie komuna ......ludzie taki mamy system.....
1
ogryzek 2015-02-16 22:09:45
ludzie w eko w warszawie nie da się zrobić średnio na zlecenie czeka się godzinę dwa tłuściochy poprzyjmowali tyle aut że jest mega lipa.
Mało tego dalej przyjmują i jeszcze teraz te pseudo taxi koguty ma się mówić że nie ma się identyfikatora! to jest chore.
centala zawiesza za wszystko z głównie lesba zwana tranzystorem.
nie wyszkolona kadra jest pośmiewiskiem wśród wszystkich kierowców.
jan_eko 2015-02-21 19:51:52
Proszę napisz coś więcej o nie przyjmowaniu mandatów od ITD i jak to się później kończy? własnie czekam na sprawę w sądzie
526 2015-02-25 21:07:32
wy debile nie wiem jak i czym jezdziliscie badz jezdzicie.....robie 8-9kola obrotu mies. i nigdy nie pracowalem 6 dni w tyg.a na pliwo 1500 to lajt iesniaki
krk 2015-04-18 16:15:17
Widziałem ogłoszenie dotyczące pracy w Eko Taxi jako dyspozytor. Była informacja, że można dzwonić od godziny 11 do 18. Jest sobota godzina 16, to cóż, dzwonię. W słuchawce słyszę automat, żeby dzwonić od 11 do 18... za chwilę oddzwania pani Wioletta... Mówię, że znalazłem ogłoszenie oferty pracy jako dyspozytor i zapytałem, czy jest aktualne. I wielka królowa Wioletta zdenerwowana mówi jednym ciągiem "po pierwsze już nieaktualne, a po drugie sobotę mam wolną 'dziękujędowidzenia'" po czym natychmiast się rozłącza. Ja rozumiem, że może sobie mieć sobotę wolną, ale w takim razie dlaczego nie napisze że można dzwonić tylko w niektóre dni? I przydałoby się trochę szacunku a nie spławianie osób jak szkodników, bo to wizerunkowi firmy dobrze nie robi.
1
Erwin 2015-04-29 18:52:05
Instytut Transportu samochodowego wyliczył, że w przypadku transportu osób taksówką granicą opłacalności jest 1,70 zł/km (eko jeździ w Krakowie po 1,60zł/km). Wszelkie dopłaty typu kombi, vip itp są w świetle prawa miejscowego nielegalne (opłata początkowa jest ustalana przez radę miasta Krakowa i nie może wynosić więcej niż 7 zł) Eko taxi, którego kierowca nie posiada ważnej licencji nie może stawać na postojach, wjeżdżać do strefy B i jest narażone na restrykcje ze strony Inspekcji Transportu Drogowego (przewóz osób taksówka bez ważnej licencji to grzywna w wysokości 8 tys. zł). Jeśli natomiast kierowca posiada taką licencję i chce pracować w Eko Taxi jest idiota do kwadratu.
marcin 2015-05-05 08:42:32
w tym miesiącu dostałem 4 mandaty za jazdę bez identyfikatora ja rezygnuję ludzie masowo zwalniają się z eko bo ruchu tutaj praktycznie nie ma.
Wpisowe poszło na marne 2 razy poprzebijali mi opony i grożono.
Odpuszczam i idę do innej pracy.
2
byly pracownik 217 2015-05-30 14:42:36
Witam polecam platiniumtaxi śmiesznie niska baza, w programie masz wgląd do zleceń kto i z której strefy je podjol oraz ile zleceń wychodzi z danej strefy
annamaria 2015-06-29 17:35:20
Jeżdżę w Eko od kilkunastu tygodni - polecam wszystkim - opłaty tygodniowe - w jedną noc jestem w stanie na nie zarobić - nie wiem kto wypisuje wszystkie bzdury że system się zawiesza, że centrala zawiesza itd pracujemy na androidach więc jeśli net jest w porządku nic się nie zwiesza - centrala wręcz prosi o podjęcie zleceń - jest nas prawie 200 a i tak zlecenia spadają - nie jesteśmy w stanie wszystkich zrealizować, klienci bardzo mili - i mile zaskoczeni ceną co odzwierciedla ilość zleceń na głowę - nie przemęczając się zbytnio za ostatni miesiąc wyszło mi ponad 400 kursów - zatem miesiąc zamknęłam na czysto na 4.500. Zazdrośnicy niech idą do łopaty
Czarek 2015-07-01 14:52:50
Jestem stałym klientem tej sieci. Dwa razy w przeciągu pół roku zdarzyło mi się zostawić iphona w taksówce. I za każdym razem firma zadziałała szybko, sprawnie i kompetentnie. Telefon został mi oddany. Nie wiem kto wypisuje nieprzychylne opinie o tej firmie, nie wiem co tymi ludźmi kieruje bo na żadnych oszustów w Krakowskim Eko nie trafiłem.
jan_eko 2015-07-08 11:41:54
Sprawa sądowa na wniosek ITD zakończyła się dla mnie pozytywnie. Firma bierze na siebie całą procedurę sądową. Jestem zadowolony. Stanęli na wysokości zadania.
julek 2015-07-08 13:53:24
Jestem pracownikiem firmy Eko od kilku miesięcy jestem zadowolony z tej pracy zarobki są niezłe i nie uważam że jest mało zleceń.Firma dała mi sprzęt na taxi w użyczenie z tego co pytałem w innych sieciach musiałem na dzień dobry wydać kupę kasy na ten właśnie sprzęt oraz nie musiałem otwierać własnej działalności gospodarczej firma zatrudniła mnie na umowę. Nie muszę martwić się o płatności zus, podatku itp. płace abonament i nic więcej mnie nie obchodzi.
Marek 2015-07-08 14:21:11
Byłem klientem firmy car-o od momentu połączenia się firmy car-o oraz eko jestem klientem eko, jestem zadowolony z usług obu tych firm i mam zamiar nadal z nich korzystać. Polecam.
Monika 2015-07-08 15:42:10
Pan Erwin zdaje się że jest kierowcą innej sieci taxi i nie bardzo zna się na przepisach. Z tego powodu zaproponuje Panu aby napił się Pan mineralnej i to bez gazu . Pracuje w Eko od jakiegoś czasu i o takich bzdurach jeszcze nie słyszałam. A idiotą jest ktoś komu męska duma nie pozwala jeździć tam gdzie można naprawdę zarobić.
Edward 2015-07-09 16:26:16
Realia na Kraków są takie : abonament dzienny 20 złotych. utarg na czysto w tygodniu ok 180-220 zł zależy ile jeździsz. Piątek sobota i niedziela utarg jak się trafi 200-600 za noc. Tyle w tym temacie. Pozdrawiam ziomali.
Robert 2015-07-14 13:42:57
Jestem pracownikiem Eko od trzech tygodni na początku jak i wszędzie czyli w każdej branży nie było łatwo ale teraz już jest lepiej. Lepsza wiedza więcej zarabiam. I nie twierdze że jest źle. Firma zainwestowała we mnie czyli dostałem cały sprzęt w użyczenie.
ooooo 2015-07-27 16:56:26
Nie polecam !!!!! ci którzy tak chwala to pewnie kierownictwo zlecenia teminowe dostajecie z dolotem nawet 10km a kursy nie raz 1km masakra przyjmuja kierowców z ukrainy i z nieznajomoscią krakowa nawet nie wiedza gdzie jest ul pawia i dziwia sie puzniej ze niema ruchu bo ludzie nie chca jezdzic z eco bo jezdzi tu dłużo kretynów nie znających krakowa wogule
Jagoda 2015-07-29 16:36:34
Dzień dobry. Jestem Jagoda. Jest fajnie w Eko - tym krakowskim :)
taryfiarz 2015-07-29 16:41:55
Jest to prężnie rozwijająca się firma i dlatego też robota jest tutaj fascynująca, zarobki na godnym poziomie i można spotkać ciekawych ludzi.

A sknera ze mnie taki, że nie płacę w ogóle,
bo nikogo nie zatrudniam oprócz siebie samego :)
1
Karolcia 2015-07-29 16:47:39
Cześć,nazywam się Karolina chciałabym powiedzieć że firma Eko taxi jest bardzo pozytywnie nastawiona na nowych pracowników. Wiem również że pracuje się tam bezproblemowo. Pozdrawiam wszystkich z Eko. Eko wszystkich miast łączcie się.
idź do lekarza 2015-07-29 17:04:29
PO CZYM POZNAĆ KRETYNA? PO BŁĘDACH ORTOGRAFICZNYCH I BRAKU ZNAJOMOŚCI TEMATU 10 KM UBÓSTWA SZARYCH KOMÓREK MÓZGOWYCH!!!!!
Marek 2015-08-07 19:20:39
W krakowskim eko załatwiają licencję na Zabierzów, jeśli nie masz krakowskiej. Wciskają idiotyzmy, że można na takiej jeździć po Krakowie, jeśli otrzymasz zlecenie z call center. Nie można, chyba, że chcesz płacić mandaty. Ostrzegam, nie dajcie się na to nabrać. Kto nie wierzy polecam rozmowę z Referatem Transportu UM lub ITD.
Oszukany 2015-08-07 22:15:01
Czy to ta Pani annamaria, która w dniu dzisiejszym rozmawiała ze mną w sprawie licencji w Eco Taxi...? :-D
Oszukany 2015-08-07 22:21:44
To bardzo ciekawe, ponieważ mnie kazano zgłosić się z własnym sprzętem. Dodatkowo nawet podano mi namiary gdzie mam go kupić i powołać się na Eco Taxi.
artur 2015-11-05 18:16:13
cześć. ile biora za auto wyposażone do jazdy przez 24h?
1
Pirelli 2015-11-25 15:00:15
Kretynów takich jak ty co języka polskiego nie znają i w każdym zdaniu sadzą błędy.
Kierowca 2016-01-06 01:47:34
Kolego a w jakim mieście latasz W-wa ?
1
fiona 2016-01-18 17:02:00
Hej! Czy Pani Wioletta nadal rządzi? bo robota na dyspozytorni była spoko, tylko ta czarna lachonica wadzi.
1
Red Corvette 2016-01-22 23:21:27
Jestem klientką Eko Taxi i ani raz nie zawiodłam sie na nich . Kierowcy bardzo mili . Zawsze na czas dowozili nie do celu mimo tego że Kraków w godzinach szczytu potrafi być bardzo zakorkowany .. Zresztą bardzo pomocni. Jestem osobą poruszającą sie kulach i kierowcy zawsze służą mi pomocą ..i to nie jest litość tylko bezinteresowna pomocna dłoń .. POLECAM.
Szymon 2016-05-14 15:20:39
ja jeżdżę po 12 godzin dienie 6 razy w tyg i zarabiam na czysto 1600 zl żenada :( a wy ile wychodźce ?
Sharp99 2016-06-02 20:04:29
To słaby jesteś
errata 2016-06-23 21:14:47
@szymon ale nie ważne chyba ile jeździsz, ale liczy się ile kursów czasie pracy zrobisz
Zostaw swoją opinię o EKO CAB TAXI - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO CAB TAXI