Over VDB

Lunteren

Opinie o Over VDB

adiks88404 2016-01-24 11:08:56
witam. Pieniazki w firmie vdb otrzymujemy w 3 tyg pracy w czwartek za dwa pierwsze tygodnie przepracowane pieniazki otrzymujemy podczas urlopu zeby na urlopiku byl doplyw gotowki. przez ponad rok pracy nie zdazylo sie ani jedno spoznienie z wynagrodzeniem chocby o dzien. jak ktos jedzie do pracy to godzin napewno nie zabraknie przez dwa lata pracy pracowalem przez 3 agencje i opinie ludzi o braku godzin sa wyssane z palca albo spowodowane imprezowym trybem zycia wtedy posrednik lobi robic po zlosci. chyba ze ja mam takie szczescie ze poki co nie zdazylo mi sie siedziec bezczynnie na domku i czasem sie modle zeby trafic na jakis postoj odpoczac bo urlopy co 3 msc to troche za malo przy bezmozgowej pracy jak robot. gdzie nie masz myslec tylko je...pracowac;)) co do pracy na kurczakach w firmie bor;)) po przepracowaniu pol roku na storteboomie w putenn najczesciej nastepna propozycja pracy jest bor z ludzi ktore poznalem na stortebomie przez pol roku na bor zdecydowaly sie ze mna tylko 2 osoby. skusilo mnie zapewnienie koordynatorki ze po borze kazda nastepna praca bedzie platnymi wakacjami. polecam kazdemu bo do dzisiaj sie sprawdza;) 99koma9 % procenta pracownikow pod wplywem amfetaminy i to nie ze wzgledu wyznawania imprezowego stylu zycia tylko przeciwbolowo;) niestety polopirynka nic nie daje;) i jeszcze jedna rzecz w borze jedyna rzecza pewna jest godzina rozpoczecia pracy a koniec w zaleznosci od awarjii przedpotopowego systemu bywa rozny. pierwsza moja dniowka od 7 do 23;30 zyciowka od 7;30 do 2;30. z pozdrowieniami dla wszystkich co byli przezyli ale takze dlatych ktorzy choc sprobowali nie przejmujac sie opinia obozu pracy
2
mapei 2016-01-25 11:40:49
@adiks88404 widzę że trzeba sporo pracować ale zapłata jest uczciwa. Chciałbym wyjechać z tą firmą do Renswoude jako operator reachtruck. Oferują umowę na warunkach holenderskich i ubezpieczenie zdrowotne
1
maxy 2016-02-07 15:40:17
'mapei' na pakowanie teraz poszukją równiez osób, do zadań nalezy : pakowanie i skanowanie jajek,przygotowanie do wysyłki, obsługa maszyn,peakowanie drobiu i też jego wysyłka,napisali, ze wypłaty co tydzień.
Daria 2016-02-10 17:53:09
Witam jestem zainteresowana z chłopakiem i kolegą. Wysłałam już Cv
karolek 2016-02-10 18:03:00
Raczej są to standardowe obowiązki jak na takie stanowisko @maxy, ale skoro jest zakwaterowanie i ubezpieczenie zdrowotne, to widać, że dbają o nich w Holandii.
1
Nowomieszczan 2016-02-12 14:01:46
Co do pracodawcy nie mam zastrzeżeń, liczy się szczęście gdzie trafisz do pracy i do domku. Można zarobić lub przy okazji na urlop już nie wrócić jak sie nie sprawdzisz. Przydałby sie kwity na niekaralność, bo co jakiś czas zdarzają sie jakieś kwatki przestępcze wśród pracowników.
Marta 2016-02-12 20:52:29
nie wydaje mi się, żeby zaświadczenie o niekaralności było dobrym rozwiązaniem.. Firma nie zatrudnia prezesów tylko pracowników fizycznych :) jeśli ktoś 10 lat temu odsiedział miesiąc za kradzież rolek, to co.. ma nie mieć szans na pracę?
wdz 2016-03-04 07:55:26
jak trafisz na domek 30 osob i 2 łazienki 2 pralki 1 kuchnia brak neta 108 za mieszkanie w oborze a salon 2 na 3 metry tyle ze placa co prawda maja tez normalne domki ale czy trafisz pozdro.
prawy 2016-03-09 17:58:35
domki po 30 osob 2 łazienki jedna kuchnia pokoje 1 .2 lub 3
gra 2016-03-11 20:18:03
serio warunki są aż tak straszne? rozumiem łazienka na 5 osób, ale dwie na 30 to kpina, przecież nie opłaca się iść spać, żeby zdążyć się wykąpać :) a jak finansowo, ciekawe
Driver 2016-03-18 13:41:16
Tak się składa że akurat znam tą firmę i parę domków też miałem okazję zobaczyć i opowiadania że 30 osób i dwie łazienki to akurat historia wyssana z palca, 15-20 osób kilka prysznicy, domki duże, maks dwie osoby na pokój. Ci co narzekają to niech się zastanowią czy jadą na wczasy czy do pracy
2
Arek 2016-03-18 20:31:08
Zastanawiam się jak bardzo męczące jest pakowanie kurczaków, to w jakiś sposób jest nudne, brudne czy co mozna o tym powiedziec i pomyśleć, dajcie mi znać
Gff 2016-03-20 19:22:26
Sprzedam opla
bazylia90 2016-03-21 08:30:34
@arek na pewno higiena jest zachowana, spokojnie - są wysokie standardy jakości. ja będę chciała jechać do Renswoude na wieszanie kur na haki. mam doświadczenie a pensje tygodniówki mi pasuję
Ela 2016-04-05 10:11:29
jakie opinie? ktoś się wybiera w najbliższym czasie?
Arek 2016-04-05 12:14:43
no to jak higiena jest zachowana i wszystko jest w miare okej, to ja Ci powiem, że rozumiem, ogólnie czytam ogłoszenia do miasta Renswoude i chyba jestem zainteresowany
imi 2016-04-10 10:22:15
witam proszę o informację na temat wieszania kur w Renswoude na jakie zarobki można liczyć? czy praca jest na zmiany? jeśli jak to jakie? jakie warunki na zakwaterowaniu? czy daleko jest stamtąd do pracy? będę wdzięczna za kkażdy głos. czekam
kury w borze 2016-04-26 22:12:17
Witam może mi ktoś powiedziec cos więcej na temat pracy przy zawieszaniu kur
PIOTREK 2016-05-04 09:58:13
Proszę o niezbedne informacje na temat pracy przy sortowaniu warzyw i owocow czy sa godziny? i ile da sie zarobic na reke? Dziekuje i pozdrawiam.
PIOTREK 2016-05-04 15:34:25
Czy wyjezdzajac przez ta Agencje nie bedzie przestojow w pracy i siedzania na domku? wogole jak wyglada kwatera i ile sie placi? Jest dostep do internetu? Z gory dzieki za informacje.
Igła 2016-05-05 12:01:06
tego się najbardziej obawiam, właśnie tych przestojów @PIOTREK. Sądzę jednak, że spróbować warto, zawsze możesz wrócić jak okaże się, że pracy jest za mało.
PIOTREK 2016-05-05 15:24:33
@igla. Tak tylko ze Ci powiem ze tych przestojow i powrotow do Polski przez Agencje juz troche mialem a to sa koszta nie chce znow ryzykowc i stacic 1000zl nie potrzebnie i bez zwrotnie a jedzie sie tam zwlaszcza poto zeby zarobic do pracy a nie siedziec w domu i stracic.
PIOTR 2016-05-07 20:11:51
Prosił bym o opinię osób ktore tam pracuja czy pracowały jak postępują z nowymi osobami jest dla nich praca są godziny i ile da się na tydzień wyjść na rękę.dzięki wam.
pon 2016-05-09 15:49:26
praca za minimum stawki,opłata za mieszkanie max 108e za tydzien.jezeli masz mozliwość poszukaj innego biura,pozdrawiam
PIOTR 2016-05-10 18:47:46
Muwicie ze zarobek taki słaby tylko -108 Euro max na tydzień to nie ma roboty czy co? Przecież z czegoś ludzie tam siedzą i żyją?
Zuzia 2016-05-17 10:01:41
Witam chyba chlopaki z VDB sa tak za pracowani ze nawet nie maja czasu wejsc na forum zeby napisac o pracy w tej agencji. Jesli ktos jest na miejscu lub byl tam to prosila bym o jakies info ile tam sie zarabia , jak wygladaja kwatery? czy sa wyplacalni. Planuje wyjazd wlasnie tam z chlopakiem i nie wiem na co sie przygotowac-Jak tam jest? Jesli ktos moze mi pomoc to bede wdzieczna. Pa
Roberto 2016-05-24 12:43:11
Zuzia. Albo nie maja wogole pracy jak tam zajezdzaja i siedza na domkach czekajac az sie trafi cos na rzezni pare razy w tygodniu.Kwatery po 30 osob jedna lazienka to maja nie wesolo jeden nie wyjdzie a juz drugi pewnie sie dobija do drzwi. Trzymaja ludzi ze wzgledu na oplaty za kwatere i dowoz do pracy to jest gwarantowane a godziny pracy juz niestety nie. na biora wiecej ludzi z polski bo w razie REZERWY zawsze kogos wezma i na tym zecz polega.
nick 2016-05-30 11:20:58
Jak piszesz to pisz prawde, bo akurat maja system, ze jak sie nie pracuje to za domek sie nie placi. Ja nie znam nikogo z VDB, kto narzeka na godziny
1
ewa 2016-06-01 18:11:26
a możesz konkretnie napisać jakie to są u nich w pracy godziny?
mmmmmm 2016-06-02 14:27:57
jak chcecie mieć garba na plecach i niczego się nie dorobić to zapraszam do VDB.POSZUKAJCIE INNYCH NORMALNYCH BIUR PRACY .POZDRAWIAM
1
Ernest 2016-06-05 16:35:31
Odradzam. Ściągają ludzi do pracy oferując pracę na piekarni, sortowaniu owoców itp a na miejscu przy podpisywaniu umowy dowiadujesz się, że trafiasz do "obozu pracy" BOR-u gdzie nie ma zachowanych żadnych zasad bezpieczeństwa (tylko czekać aż się jakaś tragedia tam wydarzy... ale biuro olewa wszystkie sygnały o nieprawidłowościach) a człowiek jest człowiekowi wilkiem... nie możesz tam liczyć na żadną pomoc od starszych pracowników a jedynie na krzyki i wyzwiska. Jeśli ktoś chce nabawić się kalectwa, nerwicy czy zaryzykować życie to polecam VDB. Mieszkania to jeden wielki syf, grzyb na ścianach. Alkoholizm i ćpanie to na porządku dziennym. Z dziewczyną zrezygnowałem po tygodniu. Odradzam zdecydowanie.
3
bylem tam 2016-06-07 15:05:05
dokladnie jak ERNEST napisal. Brak slów.
1
sowa 2016-06-07 22:37:12
czy takie same zjawiska występuję w rzeźni? bo na takieb stanowisko ja do Epe bardzo chciałabym jechac się zatrudnić
robi 2016-06-09 11:08:29
to zmow rozaniec i jedz powodzenia.
Kamil 2016-06-10 19:48:16
Kiedy pani wyjeżdża ? Ja mam busa też tam na niedzielę
mako 2016-06-11 10:22:35
ja to bym się raczej nie bał o atmosferę. Szukają teraz asystenta dyrektora, co brzmi dość profesjonalnie, zwłaszcza, że to "wsparcie back office"
ja 2016-06-16 19:49:24
jakie warunki trzeba spelniac?
r 2016-06-16 21:13:27
oj juz teraz nie szukaja..sa inne oferty np. na spawacza MIG MAG wymagane jest doświadczenie w spawaniu metodą MIG/MAG. Mile widziana umiejętność czytania rysunku technicznego, gotowość do wyjazdu od zaraz
Milik 2016-06-26 17:03:34
No trochę przesadzasz, agencja jak agencja, wiadomo że nie jest różowo oraz że nie mają władzy nad tym jak to wszystko wygląda, nie mogą gwarantowac pewnych rzeczy, więc nie ma się co chyba zbyt mocno irytować na nich, skoro nie ich wina jednak prawda?
1
paranoja 2016-07-03 17:05:45
Jak on smial wogole bawic sie z dzieckiem a nie stac na bacznosc? W glowie sie nie miesci.
manio 2016-07-03 18:10:53
powiedzcie mi prosze bo widziałem ogłoszenie na pakowacza do Holandii i chciałbym jechać poki wczesnie, widziałem w ogłoszeniu, że oferują 8,80 euro za godzinę brutto ile wam wychodzi na ręke? Napisali ,żę wypłaty cotygodniowe, ktoś z was kontaktował się z koordynatorem?
Jędrek 2016-07-16 11:16:54
Widzę że piszą osoby które pracowały przez tą agencję, A proszę powiedzcie mi czy wypłacają pieniądze wakacyjne i urlopowe? Chodzi mi o 8% i 10% od kwoty zarobionej brutto.
kaźźźź 2016-07-16 11:25:50
Wiadomo, że to są dobre zarobki @manio, bo stawka 8,80 jest dość rozsądna bo i tak dochodzą do tego jeszcze jakieś premie. Fajna sprawa, zwłaszcza, że benefity socjalne są przypisywane pracownikom tutaj.
iuytrd 2016-07-17 14:08:09
anka prawko chca abys była kierowca za frii osobiscie ich nie mam i sie ciesze a jezeli chodzi o zakwaterowanie to zalezy na jaki domek sie dostaniesz lub chotel i zkim bydziesz mieszkac nie polecam nikomu trafic na viszkade odradzam pracowałem tam smierdzace mieso pakujesz które polski mc drive kupuje a my to potem jemy i dzieci ....
1
iuytrd 2016-07-17 14:30:11
ludzie (usunięte przez administratora) za durzo byscie chcieli wiedziec naj lepiej przyjechac przezyc i bydziecie wszystko wiedziec co innego agencja gada prze tel a co innego sie okazuje stawka jest wiekowa 8,80brutto na reke jest to 6,80 netto zalezy do jakiej pracy sie dostaniecie kazda praca jest płacona tygodniowo róznie ... co moge powiedz to tyle abyscie sie przygotowali bo zalezy na jaki domek hotel sie dostaniecie moze to byc na wsi daleko od sklepu albo blisko miasta jest.. wypłata wyglada tak pierwsze dwa tygodnie za frii a w 3 tygodniu masz wypłate za 1tydzien a dlaczego tak jest dlatego ze jak juz ktos napisał ze jak pujdziesz na urlop to bedziesz miał kase wypłacana jest mozliwosc dostania zaliczki po przepracowaniu 1 tygodnia zaliczka w kwocie 50euro .... potem macie to odtracone z wypłaty .. jezeli chodzi o przyjazd daja bilet kredytowany macie to odciagniete od wypłaty odciagaja tez za to ze wam pomogli załatwic nr iban i konto ,,, jezeli ktos posiada konto walutowe polskie pamietac aby podac swith i przed nr konta napisac pl..
Min 2016-07-17 14:48:43
Mi się wydaje, że produkcja plastiku to coś dla mnie, lubię plastik, uważam, że jest potrzebny i jest spoko, bo można w nim kupić wodę, jakie tutaj są u Was pensje i co z tymi kurczakami, dobre są w firmie?
Barnevels 2016-07-19 23:57:39
Nie polecam, bylem w domku w 30 osob, sa 2 lazienki z prysznicami i 2 kible (barneveld-Thorbeckelan) domek spokojny ale przesada co do pracy to 2 godziny w 1 strone jazdy samochodem i 2 w druga... Placa po 3e/h jesli masz 18lat jesli wiecej to tez wielko ch*j. Jesli tam jedziesz to wez pieniadze na powrot wyplata 1 jest po 3tyg i dostajesz 20e bo wszystko ci odlicza na 2 tez i na 3 . czyli 1 normalna wypada ci po 6 tyg bo w 1 trzech nic nie dostajesz. Wyrzucaja ludzi z dnia na dzien i karza im opuscic mieszkanie byly przypadki ze kogos wyrzucili a ktos byl bez pieniedzy i dachu nad glowa. Nie Polecam !
manieek 2016-07-20 09:05:46
Pakowanie filetów kurczaków jest teraz u nich możliwe, zastnawiam się tylko jeszcze nad tym jak konkretie bedzie u nich wyglądała praca teraz, bo chyba nowe przepisy weszły i torche się jednak pozmieniało.
Mario 2016-08-25 09:43:09
Osobiscie mieszkalem na domku gdzie bylo 30 osob,takze to nie sciema.
bw0 2016-08-25 09:44:52
maniek a możesz proszę przyjacielu konkretnie napisać jakie dokładnie się przepisy pozmieniały? pierwsze słyszę a bardzo ciekawy się wydaje temat bardzo
Zostaw swoją opinię o Over VDB - Lunteren
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Over VDB