Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Over VDB

zdjecie uzytkownika
Urke - 2014-09-27 20:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie tak dawno wystawili ogłoszenie na stanowisko Pracownik produkcyjny (Miejsce pracy: Renswoude). Obowiązki: sortowanie i pakowanie owoców oraz pakowanie skanowanie jajek. Ktoś może tam pracował i poleci? Oferują umowę na warunkach holenderskich, zakwaterowanie i ubezpieczenie zdrowotne, zorganizowany przejazd do Holandii oraz opiekę polskiego koordynatora.
zdjecie uzytkownika
rtd - 2014-09-30 07:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potrafią ładnie zachęcać w swoich ogłoszeniach o prace że stała praca opieka kordynatora ładnie to brzmi ale tylko w ogłoszeniu a w rzeczywistości jak wyjedziesz do nich to mają cie za nic i nic sobie z ciebie nie robią. Z czasem okazuje się że nie ma dla ciebie pracy , informują osoby trzecie smsami że np jutro masz tak zwana rezerwę i taka codzienność vdb ale za mieszkanie pobierają o tym nie za pomną i przecież jeść trzeba ale za co jak się nie zarabia ... Teraz coś o mieszkaniach śpi się po 3 osoby w pokoju jak by mogli to by po 4 upychali a kto chce sprawdzić jak wyglądają jacy lokatorzy i co się tam dzieje to zapraszam do vdb.
zdjecie uzytkownika
amanda - 2014-10-03 13:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krętacze oszuści i jak się okazało złodzieje NIE wypłacają ciężko zarobionych pieniędzy własnymi rękami po zjeżdzie do Polski tłumacząc że może ale to może otrzymasz je za parę tygodni ale to tylko złudzenie. Na szczęście są na to Sądy jeszcze i duże kary za nie zaleganie z wypłacaniem wynagrodzeń a także kary za opużnienia w ich wypłacaniu tak zwane bez podstawne przetrzymywanie na kontach vdb cudzych pieniędzy. Kto miał lub ma problem z taka sytuacją w vdb lub podobną proszę ją opisać .
zdjecie uzytkownika
ryp - 2014-10-07 16:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rtd - 2014-09-30 07:19:50]:
Przyjedzcie i sami sie przekonajcie. Zwlaszcza z Dolina rzucaja bagazami psuja tluka przy okazji gubia torby z zawartoscia i na tym koniec..... jakby tego bylo malo wysadza pod biurem po 20-22 godzinach i tam sobie poczekasz czasami kilka godzin.Podsumowujac GORACO POLECAM........ A decyzja nalezy do Ciebie
zdjecie uzytkownika
praw - 2014-10-09 09:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak by to nazwać ręka , rękę myje mają umowy jedni z drugimi a ludzi mają za nic tylko za pominają że jest jeszcze prawo są sądy także niech nie czują się bez karni. Tylko trzeba wiedzieć gdzie i co zgłosić.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-10-13 16:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz jest bardzo podobne ogłoszenie, stanowisko Pracownik produkcyjny / kierowca (Miejsce pracy: Renswoude). Obowiązki: Roznego rodzaju prace produkcyjne. Wozenie pracowników do pracy, do lekarza, dentysty itp. Rozwozenie pracownikow do zakwaterowan. Wymagania: Bardzo dobra znajomosc jezyka angielskiego lub niemieckego (warunek konieczny) Prawo jazdy kategori B (warunek konieczny) Doswiadczenie w prowadzeniu samochodu osobowego / busa (warunek konieczny).
zdjecie uzytkownika
amanda - 2014-10-15 08:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o co tutaj chodzi ale przed wyjazdem jest wszystko ładnie pięknie tylko na miejscu u NICH zaczyna się cały koszmar. Że za każdego pracownika nowego ściągniętego z PL mają od Rządu Holenderskiego kasę to wiadomo ale poco nas ściągają taki hektar że byśmy trochę za robili a potem słyszeli zmiana pracy a niby tamta miała być STAŁA i rezerwa , rezerwa co to wojsko... czy przedszkole...
zdjecie uzytkownika
Tereska T - 2014-10-27 09:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wlasnie dzwonila do mnie Pani z VDB wziela wszystkie danie itp i powiedziala ze sie ze mna skontaktuje jak cos bedzie ..no ok...ale czytajac te opinie sama nie wiem co robic ..ze zarobki malo...ze rezerwy ...ze syf...a jakie sa wogole prace tam ??? nie wiem czy jak wypali jechac czy nie ktos tam byl teraz ostatnio lub jest piszczie prosze wszystko pozdrawiam dziękuję
zdjecie uzytkownika
grażyna - 2014-11-04 23:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mysle podobnie, mnie zainteresowało ich ogloszenie do pracy przy wieszaniu zagazowanych kur, może ktoś był i może polecić. Co do tych opinii, to pewnie w każdym innym miejscu jest inaczej, teraz z tego co sie orientuję to poszukują tylko do Renswounde, więc jeśli powyższe opinie dotyczą tego miejsca, to pewnie jest cos w nich prawdy.
zdjecie uzytkownika
TomSlask - 2014-11-06 17:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grażyna - 2014-11-04 23:33:08]:
Pani Grażyno nie polecam,pracowałem tam na wieszaniu kur dziennie po 11-13 godzin po drugim dniu to szklanke z kawa niosłem w dwóch rękach bo nie miałem sił jej nieść do tego wielki ból w nadgarstkach plus ich opuchlizna praca ciężka to mało powiedziane to hartkor trza wieszać kury w tempie robota nie wolno minąć ani jednego haka wszystkie muszą iść z kurami i to dobrze powieszonymi do tego dochodzi wielki smród i od czasu do czasu kura niezagazowana która dziobie po rękach a wtedy trza ją szybko ogłuszyć powiesić szczerze masakra
zdjecie uzytkownika
ślązaczka - 2014-11-13 14:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,również dziś rozmawiałam z pania z pow.firmy,,podalam swoje dane b.szczegółowe..i mam czekac na telefon..byłam już w Holandii kilka lat temu z innej firmy i bylam zadowolona,,której już nie ma..miałam super zakwaterowanie,,regularne wynagrodzenia,ok.250 e.tyg.i kulturalne towarzystwo,,czy ktoś mi powie ze tutaj w VDB będę miała to samo ? bo lubię spokój w domku..regularne wynagr.i ludzkie traktowanie,,odpiszcie ,proszę..pozdrawiam ciepło...katowiczanka :)
zdjecie uzytkownika
Shogun - 2014-11-18 12:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jo jada we czwartek to wom zdom relacje co i jak. Pozdro z Chorzowa.
zdjecie uzytkownika
szorti - 2014-11-19 03:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TomSlask - 2014-11-06 17:17:10]:
ech...praca przy tych kurach brzmi tragicznie. Dobrze było wejść na to forum chociażby tylko po to , żeby zdać sobie z tego sprawę i nie wdepnąć w ten syf związany z wieszaniem kur. Co do samej firmy jednak mam nadzieję , że współpraca jest przyjemna , bo znajomy ich polecał. Do wszystkiego tylko nie do kur...
zdjecie uzytkownika
zenek32 - 2014-11-19 18:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem tam 2 lata temu nie doś że ze wy hu... na 500e na dodatek 300 zł wydałem na lekarza bo się swieżbem zaraziłem od jakiegoś buraka bo tam mydła mało kto używa
sama patologia na tych domkach niektórym ludziom można z twarzy czytać jak z książki,można nabyć wiedzę jak zrobić narkotyki z antybiotyków i gdzie można kupić
tanie zioło i wódę. a jak by cie ktoś ujrzał że czytasz książkę to by cie nienormalnym nazwali, nikomu nie polecam tej firmy heba że ktoś pisze prace magisterską z patologi
zdjecie uzytkownika
Shogun - 2014-11-20 10:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chopy jak czytom to wszystko to powiem jedno. Sa ludzie sa ludziska. A jak ktos swiruje we izbie jest problem to zajebac w morde i chuj.Bedzie po Twojemu albo wogole. Mom tam ziomkow i nie nazekaja na wspolokatorow.Zalezy kaj trefisz. "TYLKO WARIACI SA CO WARCI" Jo tam jada zarobic a nie cpac. Bo jak bych chcioł to zostana TU w PL .
zdjecie uzytkownika
Tuttifrutti - 2014-11-20 19:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pisałem juz jakies dwa lata temu w tym temacie .
Byłem w 2012 i 2013 przez tą firmę.
I mam nadzieję że pojade za chwile znowu bo zgłoszenie juz wysłane .
Widze ze sporo postów przybyło . Właśnie się zdziwiłem ze po wysłaniu maila nie odzwoniła sama pani A. A tu prosze , ona juz nie pracuje .

A co do samej opinni o pracy.
Narazie przez te dwa wyjazdy miałem godzin tyle ile chciałem . Od 65 w góre tygodniowo . Także byłem mega zadowolony bo ja pojechałem tam do pracy a nie zabawić sie . Mam nadzieję że godzinki będą i tym razem
zdjecie uzytkownika
puss - 2014-12-03 10:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co wtym dziwnego;) ludzie wszedzie zmieniaja prace. Mozesz chociaz powiedziec co takiego przyciagajacego jest w over vdb, ze warto z nimi wspolpracowac? Mi by zalezalo na dobrym wynagrodzeniu w polaczeniu z regularnoscia zlecen. Poza tym wazne jest rowniez, aby kasa oferowana przez nich byla na odpowiednim poziomie.
zdjecie uzytkownika
Śląsk Górny - 2014-12-11 17:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie słuchajcie ciuli praca jest fajna w VDB robie kilka miesięczy i na tydzien mam 300 do 350 euro a ciule klamiom bo majom dwie lewe ręcze
zdjecie uzytkownika
marczek - 2014-12-15 09:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heh napiszę tak jak ktos chce pracowac i niepodskakuje firmie to ma zapewnione godziny ale jak sie ktos odezwie to daja pracę gdzie w tygodniu zarobisz 200-220 eur warunki jak to przez biura nieciekawe grzyb na scianach 1 łazienka na 10 chłopa jedynie na kurczakach idzie zarobic ale tam taki mały hardkor jest.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
smutn - 2014-12-17 14:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiecie nic takiego sie nie dzieje ostatnio dobrego u mnie - jestem zaintersowany jakims wyjscie awarynjym i tak sie zastanawialem czy to jest opcja dobra z wyjazdem. tylko te warunki to nie wiem czy jest dobra sprawa - czy daje tam rade wytrzymac na dluzej czy nie do konca ? pozdrawiam wszystkich prosze o pomoc
zdjecie uzytkownika
JanVandenBroek - 2014-12-18 16:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma chyli się ku upadkowi zamieszczę w niedalekiej przyszłosci zdjęcia na jakiej zagrzybiałej chacie mieszkają 32 osoby i tak wygląda zakwaterowanie VDB grzyb na framugach w łazience 31 osób do 1 łaźienki , wszędzie walające się puszki i butelki syf do tego VDB nie wymaga zaświadczenia o nie karalności więc sami alkoholicy , alimenciarze , dłużnicy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 1/10 jest normalny itp itd ogólnie patologia a pracowników którzy robią dłużej pozbywają sib bez mrugnięcia ... Kordynatorzy w tym biurze nie ma czegoś takiego bo są tylko polki które siedzą za biurkiem i jak masz jakąś sprawe to musisz się tam zjawić (I grzecznie zaczekać to może któraś podejdzie do okienka ) nie masz jak to nie ma sprawy do tego nic nie załatwią jeśli kolega nie pozwoli a i tak patrzą żeby było dobrze ,ale dla nich bo jak któraś była OK dla ludzi to już dawno zwolniona . praca można trafić ale większość to jedziessz po 100km w jedną strone porobisz 7h i come back więc zarobisz nie na wiekówce może z 200e NA TYDZIEŃ ALBO MNIEJ kierowcy ... mogą dymać po 1200km/tydzień i ani grosza za to a jak odmówisz to dowidzenia ... wakacyjne wliczane w wypłate do tego np. holandia podnosi stawke 2 x do roku więc VDB podnosi opłaty za mieszkania 2 x do roku i co pół roku ku==ludzie stratni na tym około 6-10E a za co ? jak najlepsze warunki to może 25 osób na chacie przeznaczonej dla max 15 ..... Grubo nie polecam pracowałem ponad 2 lata .... mam nadzieje ,że doczekam upadku bo niestety większość polaków nie zna swoich praw a takie wyzyskujące biuro na tym korzysta ...
zdjecie uzytkownika
JanVanDenBroek - 2014-12-18 16:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a lekarz albo bank ... licz się z tym ,że jak ktoś z zakwaterowania nie pomoze to biuro palcem nie kiwnie nie masz jak się zjawić w biurze trudno nie pogadasz nie masz jak sprawdzić salarisa trudno wypłata się zgadza na domkach srednio na 25 osób <-- tak myśle 15 alkoholików minimum GoodLuck jak ktoś chętny zobaczyć warónki w VDB prosze o @mail wysle fotki jakie dają warunki !!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Szlachetny - 2014-12-18 16:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzę wreszcie ktoś wyłożył prawdę o VDB popieram w 1000% Jana tak wygląda praca w VDB na rękę może wyjdzie 5 Euro ale warunki nie wyobrażalne telewizja to powinna zobaczyć i uwiecznić by ludzie zobaczyli jak traktująnas na zachodzie i co jest jedną z przyczyn coraz gorszej opini polaków j=bo jak tu nie chlać w takich warunkach .......................
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-12-15
Żródło: Gowork.pl
Renswoude
( )
Holenderskie posrednictwo pracy VDB Dienstverlening B.V. poszukuje krajacza miesa. Krajacz miesa Miejsce pracy: Putten Obowiązki: Odkrajanie chrząstek i tłuszczu z filetów drobiowych. Wymagania: Mile widziane doświadczenie w pracy z nożem lub chęci do przyuczena się. Wysoka motywacja do pracy. Chęć podjęcia pracy od zaraz.
zdjecie uzytkownika
taktak - 2014-12-18 16:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Śląsk Górny - 2014-12-11 17:52:27]:
to ilu ma taką robotę wybhrani ? ... więc nie pierd.. koles s
zdjecie uzytkownika
Nowy38 - 2014-12-18 19:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za Info teraz już wiem ,że to jedno z najgorszych biur w Holandii i wiem ,że lepiej zaczekać na inną agencje właśnie dzwonili z e&a czy EG i będę pracować w Albert heijnie a oni proponowali mi jakiś ubój i praca nie jest ciężka podobno ,ale coś mi sięwierzyć nie chcialo i dobrze ,że to sprawdziłem bo to jakaś mordęga w rzeczywistości ludzie pracujący na amfetaminie żeby dać rade albo pijani w sztok to ja dziękuje
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Over VDB
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Over VDB?
Zadaj pytanie
x