Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Support

Pracowałeś w firmie Work Support i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
M - 2015-03-08 23:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie nie możesz iść na chorobowe jak cos się stanie polamiesz rękę lub cos innego jesteś zwolniony Tak jak ja I to co usłyszałem od koordynatora to przesadą Zwalniany pana bo ta firma rządzi się takimi prawami ze nie toleruje zwolnień chorobowych płatnych A co ja na zamówienie łamie rękę czy choruje Ta firma zmieniła tylko nazwę i tak samo robią zmienili nazwę bo tam juz nikt nie chciał pracować i nie mieli kogo okradac
zdjecie uzytkownika
tomeklublin - 2015-03-09 11:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Che tam jechać, proszę o kontakt kogos kto ostatnio tam pracował, lub pracuje przy kurakach.
zdjecie uzytkownika
hedo - 2015-03-11 17:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć
dostałem oferte do pralni w eindhoven CleanLeaseFortex z agencji pracy iflexs. Wyjazd do roboty w niedziele . Opinie widze bardzo zróżnicowane wiec dajcie jakąś sensowną odpowiedz czy jechać za 9.63 euro brutto na godzine? opiszcie warunki dzieki:)
zdjecie uzytkownika
prawdappp - 2015-03-12 11:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam pracowalam tam 9 miesiecy jezeli masz jakis problem zdrowotny biuro sie tym nie interesuje, hotel ede to jest porażka laski na lewo i prawo daja, a kolesie zarajarani i agresywni na siłe szukaja zaczepki i znajomosci najwiekszy problem tego biura to patologia z którą biuro nie daje rady
zdjecie uzytkownika
prawdappp - 2015-03-12 11:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do pracy pralni po 3 dni w tyg ludzie maja patologia jeszcze raz patologia jesli ktos jest normalny nie polecam
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2015-03-15 17:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2015-02-15 21:04:15]:
ja planuje wyjazd, ale po przeczytaniu tych opinii to się trochę waham... :/
zdjecie uzytkownika
latający. holender - 2015-03-17 06:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam prawie rok. Dziwią mnie te oponie, ponieważ nie natrafiłem na żadne,patologie. Pracowałem w pralni przemysł.i kasa,na czas taka jak miała być.praca w wysokiej temperaturze po części. Koordynator ok, zarobiłem tyle, ile chciałem. A kompetencje rekruter oceniam na plus. Jasne, że nikt tam nie płaci za leżenie i praca wymagała pewnej wprawy, ale ja jestem zadowolony. I chyba znów wyjadę. Zresztą moi koledzy juz któryś raz powyjezdzali przez tę właśnie agencje pracy
zdjecie uzytkownika
wilk - 2015-03-17 09:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [latający. holender - 2015-03-17 06:44:30]:
jedz i zrób rekord jutro będzie norma
zdjecie uzytkownika
a przypadkiem - 2015-03-17 09:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-01-03 12:54:13]:
ta druga to taka mala blondyneczka?
zdjecie uzytkownika
latający. holender - 2015-03-18 07:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wieku, ale tam żadnych norm nie było. Trzeba było w miarę szybko pracować, ale przerwy tez mieliśmy, bez przesady.
Nikt nad nami nie stał z batem... ;)
zdjecie uzytkownika
Krystian - 2015-03-19 17:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2015-02-15 21:04:15]:
Wiatm ja wybieram sie do NL przez agecje w elblągu
zdjecie uzytkownika
mohito - 2015-03-22 12:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM PRACOWAŁ KTOS W FIRMIE POKON W IFLEXIS
zdjecie uzytkownika
Czarnulka * - 2015-03-25 19:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja pracuje przy produkcji drobiu w Putten i wszystko jest jak dotąd ok. Pieniążki na czas, mam stawkę wiekową, więc to szkoda, bo zarobię jednak mniej niż jakbym miała te 23 lata, ale dobrze, że mam pracę. W województwie, z którego pochodzę nie dość, że jest wysokie bezrobocie, to jeszcze chcą tylko kandydatów z doświadczeniem :(. Tu w Holandii właśnie to doświadczenie zdobywam
zdjecie uzytkownika
Endoom - 2015-03-26 17:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję przez Work Support już ponad miesiąc i szczerze mówiąc nie podoba mi się to co widzę. 87 Euro za mieszkanie, 18 euro za dojazd do pracy(ja akurat autem dojeżdżam), jeśli nie wyrobisz normy, masz dzień albo dwa wolnego, moja przedostatnia wypłata to 132e, teraz 175, dziwne jest to że za tyle samo godzin pracy są różne wypłaty, na początku dostałem 220e, a teraz ch.j za przeproszeniem. Ostatnio jeden z kierowców dostał 100euro kary za brudny dywanik w samochodzie(!!!!!!!) Wszystko pewnie zależy na jakiego koordynatora się trafi, jeśli chodzi o Agnieszkę to radzę uważać. Jak jej się coś nie spodoba bo ma gorszy dzień to może uwalić kary za mieszkanie tak jak to ktoś napisał wcześniej.
Z tą wiedzą co mam teraz nie przyszedłbym do WS już, są lepsze agencje i lepiej płacą(O WIELE). Wystarczy poszukać i się dowiedzieć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Job kołcz - 2015-03-26 19:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam korzystania z usług tego biura, co innego mówią w biurze, a rzeczywistość jest inna w przypadku pracy w Holandii. O Work Support mogę napisać to samo. Koordynator Mariusz (koordynator pracowników w magazynie opon w Holandii). Kawał skurwiela, oszust, pozer, naciągacz, cwaniak. Telefony od pracowników odbiera tylko te które ma zapisane w kontaktach, na resztę ma wyjebane chyba, że musi napisać sms'a w sprawie zmiany godzin pracy. Pisze smsy godzinę przed rozpoczęciem pracy. Zapomina o zaliczkach. O wszystko karze się upominać, bo on ma to w dupie... Ogółem agencja nie jest warta polecenia. Byłem, sprawdziłem, zawiodłem się i wkurwiłem. W 75% co obiecywali w biurze to nieprawda. Aha, a co do pralek, które rzekomo są w każdym "mieszkaniu" (czyt. domek letniskowy w którym można mieszkać tylko w lecie, a pracownicy mieszkali tam także w zimie) to są dwie pralki, które są 500 m od miejsca "zamieszkania". Z tych pralek korzysta ponad 40 osób, a klucz do tej "kajuty tzw. pralni" kosztuje w recepcji (600m od miejsca zamieszkania) 5-20 euro...
zdjecie uzytkownika
Mikrus - 2015-03-27 09:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Job kołcz - 2015-03-26 19:29:14]:
A to ciekawe, bo ja pracuję też w firmie na magzynie z oponami i jest to praca na pewno nie lekka, ale wypłaty się zgadzają. Co do zachowania koordynatora też nie mogę nic złego powiedzieć. Mariusz nie robi mi przelewów tylko Work Support. Coś Ci sie chyba pomyliło kolego.. Ciekawe są też stawki za pranie, które wymieniłeś. Pierwsze słyszę coś takiego, a jakoś piorę, mieszkam na miejscu, chyba, że miałeś wybitnego pecha. Ja mam pralkę na miejscu. Praca ta wymaga dobrej kondycji fizycznej to muszę przyznać, ale co do reszty, to wszystko było i jest ok. Pozdr.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-29 19:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie zgodzilem sie jezdzic rowerem do pracy poniewaz nie moge, kazali mi zorganizowac samemu auto do pracy.. odciagneli mi za obuwie robocze 25 e , gdzie te buty na szklarnie nie sa mi wogole potrzebne,pisali tak w formularzu ktory mi wyslali. Czekalem w biorze od godziny 6 rano do 14 az rowiaza nas do hotelu, jeszcze po drodze na autostradzie nam paliwa zabraklo kolejna godzine musialem czekac!;/ za domek 85 e,za jezdzenie rowerem pobieraja 5 e dziennie. w dodatku nie przywiezli mnie do tego miejsca gdzie mam pracowac tylko calkiem gdzie indziej, i kolejna afera.. na prawde nie polecam tego biura.. jedna wielka porazka.. pozdrawiam..
zdjecie uzytkownika
eeeee - 2015-03-30 13:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm pracowalem tam 3 miesiace ,po ktorych zwolnili bez powodu co fakt, aczkolwiek wyplaty na czas warunki nie najgorsze niby ogolnie bez problemu , lecz stres w pracy przez szefowa glownie moim zdaniem zalezy jak sie trafi ...
zdjecie uzytkownika
Byczek*fernando - 2015-03-30 22:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeeee - 2015-03-30 13:42:49]:
Tak jak mówisz. Choć ja pracowałem pół roku i w porównaniu z innymi agencjami pracy w Holandii nie wypadają tak żle. Kasa jest na czas, praca jak to praca. Ja trafiłem do szklarni i temperatura wysoka. Dobrze, że na kredyt jest możliwość wyjazdu, bo jednak wyłożyć te 300 zł przed wyjazdem + kieszonkowe w euro to sporo pieniędzy. Ja nie wspominam źle
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-04-10 23:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawdappp - 2015-03-12 11:08:55]:
Pracuje w clean lase 8 tgttmoesiecy jest ok.
zdjecie uzytkownika
Tomash - 2015-04-13 01:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oddzial WorkSupport - Hellevoetsluis - firma Van Den Ban

*Praca - 5 do 7 dni, nie dla slabych. Kasa na czas
*Mieszkania - Piekna okolica, zatoka z jednej strony, z drugiej morze z widokiem na wyspy, centra handlowe, duzo tanich sklepow, nie daleko przede wszystkim.
Male bungale, pokoje jednoosobowe, 3 swobodne i jedna izolatka metr na metr, co ja mam tu zmiescic ?
87 euro place za takie cos ? ex firma dala mi pokoj wielkosci "salonu" naszego bungala. Tv jest, polskie anteny, dekodery (bez kart w srodku).
Jedna mala lodoweczka w ktorej mieszcze 4 artykuly. nie wiem jak u was ale ja sprzatalem pokoj, tak ta klitke 1x2m okolo godziny po poprzednim lokatorze.
Ogolnie syf kurz wszedzie, drzwi, szafki sa zolte, nie ma praktycznie sztuccow, talerzy bardzo malo przyborow kuchennych. O szczegoly nikt nie dba
czyli brudne klamki, kaloryfery, sciany, okapy zalane tluszczem, w wc nasikane za muszla i zaschniete. Straszny syf i cena jest przerazajaca
87 euro jest to podwojna przebitka rzeczywistej ceny wynajmu takiego domku o ile nie poczworna. Internet (2 routery/10 domkow) wiec mozecie
sobie wyobrazic jak to wyglada jak 20 osob korzysta z jednej sieci - za to tez placimy, a wkoncu powinnismy miec swobode i kontakt ze swiatem kiedy chcemy ...
*Dojazd do pracy - Rower lub samochod. Rower kaucja 100 eu, nowy z oswietleniem oponami gumowymi tylko czemu rower nowy?
Wiadomo ze nowy rower latwo zarysowac lub cos "uszkodzic" wiec pilnujcie jak oka w glowie najlepiej z nim spijcie, a i droga do pracy mimo ze Ci
przez telefon powiedza 5km, w pracy powiedza 6,7km, to tak naprawde wynosi ponad 10, czyli juz lamane sa zasady dot. dojazdu do pracy
. Absurd totalny ze po wplaceniu kaucji co tydzien pobierane jest 5 eu tak jakby rower jezdzil na paliwie, czyli kolejna kasa.
Samochod - hyundai z silnikiem bodajze 700cm3 palacy 4l/100km, dzienny koszt przewozu to 3,70 za ktore 2 lub 3 razy dojedziesz do pracy i w druga strone, mnozymy
razy 4 (pasazerowie) i znow biuro zarabia na nas dobre pieniazki.
*Personel firmy - Koordynator rowny czlowiek pan M., wyrozumialy, zalatwi wszystko co trzeba. Malo takich i za to jedyny punkt. Szczerze nawet nie
wiedzialem gdzie mamy jakis nablizszy oddzial.

Ocena ogolna 1/5 - Przepraszam za wyrazenie, ale ta firma okrada Cie drogi pracowniku na Twoich oczach, myslcie ludzie i ile pieniedzy juz zaoszczedzilibyscie
przez caly okres pracy, w dobrej firmie nawet i 50 km do pracy dziennie jedziesz za darmo. Stawka ktora otrzymujesz to 1/2 tej ktora otrzymuje biuro - to naturalne.
87eu/os za bungal ktory miesiecznie kosztowalby Cie 200 euro samemu, rowery na "paliwo", benzyna ze swojej kieszeni do najbardziej ekonomicznego pojazdu na swiecie.
400 euro za 7 dni gdzie wiekszosc to dniowki po 12, gdzie w AH orderpicker na wiekowce zbiera 320-350 euro za 38/40 godzin. Gdyby nie wasze koszta wyssane z palca nazywajac po imieniu zlodziejstwo bylibyscie bardzo dobra firma, oczywiscie jak ktos jest pierwszy raz w Holandii nie jest swiadomy ile moglby miec i jak powinno funkcjonowac prawdziwe biuro pracy. WorkSupport to dobry support ale Twojej gotowki.
zdjecie uzytkownika
landrynka - 2015-04-13 01:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opony Hellevoetsluis. Obecnie pracuje tutaj, jak opinia wyzej dziwne sa dla mnie koszta ktorych nie spotkalem w poprzednich agencjach. Bungale sa warte moze 50 euro, bo w tej cenie w 4 osoby naprawde mozna zalatwic mieszkanie wyzszej klasy lub z duzym metrazem. Praca ciezka fizycznie choc nie zawsze. Twarda psychika to podstawa, od pierwszego dnia nie mozna dawac plamy, szczegolny podziw dla mlodych pracownikow ladujacych tira w tempie szybszym niz nie jedna maszyna, lub dla tych ktorzy nie zasypiaja gdy jedna paczka schodzi co 15 minut. Dojazd do pracy - polecam najlepiej nogi lub prywatny transport, wg mnie to zlodziejstwo jak pisze kolega wyzej. 20 euro tygodniowo droga nie chodzi. Atmosfera w pracy to juz zalezy od Twojej pracy i kwestii szczescia, jeden bedzie Ci chcial zarzucic tempo ktorego sam nie wyrobi a inny podpowie i pomoze, ale jak wspominalem nie jest to praca dla slabych fizycznie i psychicznie osob. Kasa jest zawsze na czas, zaliczki rowniez. Koordynator bardzo wporzadku, jesli potrzebujesz odpoczynku - sam zapyta czy go potrzebujesz i jak idzie w pracy. Na bungalow nie ma patologii, wiadomo jak to polacy weekend dobrze wykorzystuja, lecz zadnych awantur, bojek lub innych przypadkow tego typu, wrecz przeciwnie panuje zgrana atmosfera. Bardzo boli mnie to ze zastalem "moj nowy dom" w takim stanie, mam ciezka alergie i bardzo zle moj organizm znosi takie miejsca (nie mowie o wszystkich), kurz na grubosc polowy palca w kazdym miejscu ktore nie jest widoczne okiem z pierwszej perspektywy, wszystko zrobione na od****dol
+ : organizacja pracy, formalnosci, godziny pracy, slownosc biura, czas pracy, przerwy (10,20 minutowe) w zaleznosci od tempa pracy
- : duze lub absurdalne koszta zwiazane z transportem czy tez mieszkaniem i wyposazeniem, brak koordynacji porzadkow w domkach mimo iz sa kontrole, brak szkolen (wszystko tlumaczone jest w tempie szybszym niz przerwa w szkole), brak TV, bardzo slaby internet, brak dodatkow zmianowych oraz weekendowych, bardzo duza ilosc kilometrow do pracy jak na rower (drogi WorkSupport'cie trzeba dbac o pracownika, moze wezmiecie sobie to do serca, lub niech ktoras osoba z polki wyzej pokaze ile dni da rade robic 20km i 8 godzin pracowac w szybkim tempie). Wasz serdeczny pracownik
zdjecie uzytkownika
nUneZ - 2015-04-13 02:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tu aktualnie, opinie sa po czesci prawda, ale rowniez i przesadzone. Niestety i tu maja panowie racje ale praca jest ciezka, a koszta paliwa/zakwaterowania/rowera+dodatkowe sa bardzo zawyzone i tu tez chcialbym zadac pytanie czy prawnie biuro moze nakladac sobie takie marze ? Pozdrawiam koordynatora, ale zarzadu niestety nie, nie dbacie o pracownika dojezdzanie go rowerem po tak ciezkiej pracy powinno byc dla was wstydem, jestem mlody i czuje sie dobrze, lecz jesli mialbym pracowac tu na dluzsza mete podejrzewam ze w takim samym tempie jak ida opony klekna mi kosci, albo spale wszystkie miesnie, wystarzcy mi 8 godzin rzucania pod sufit, po pracy glodny chcialbym jak najszybciej byc w mieszkaniu, lecz tu wszystko na mojej glowie, po szybkiej i efektywnej pracy dla WorkSupport dostaje zaplate w postaci "zrobiles ? to teraz sobie jedz do domu i raz w tygodniu zaplac nam 5 euro za to ze ci pozwolilismy" BARDZO SIe ciesze ze poruszono ten temat rowerow, kilometrow do pracy i ogolnych kosztow poszczegolnych rzeczy. PisJol
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja telefoniczna niestety przez agencje o innej nazwie, do czasu przyjazdu myslalem, ze pracuje pod agencja ktora wysylala mi maile i kontaktowala sie telefonicznie.
Wiec, przebieg rekrutacji okolo 3 razy po 5/10 minut telefonicznie, formalnosci droga elektroniczna:
- Przedstawienie oferty
- Przedstawienie warunkow (niestety nie w 100% prawdziwych)
- Wywiad na temat poprzednich prac, umiejetnosci, kursow, znajomosci jezyka
- Przeslanie danych osobowych droga mailowa
- Potwierdzenie checi pracy
- Ustalenie prawdopodobnego terminu przyjazdu
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Coolio - 2015-04-14 19:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim rodakom którzy się tutaj wybierają z całego serca ODRADZAM.
Koordynator Tomek to Sku...syn dobrze że poleciał w ch.. bo by w pizde dostał
w ogóle go nic nie interesuje, nie odbiera i nie odpisuje na sms,w dodatku kłamie.
Co do mieszkań to jeden wielki syf, szczyry biegają(widziałem na własne oczy),
internet prawie nie działa, i ja się pytam za co te 80 euro tyg. za taki chlew???
Zawijam do Polski na własny koszt.Work Support nie pozdrawiam Pedały :/
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-04-19 08:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracowalem w tej firmie zostalem oszukany niewyplacono mi wakacyjnych ani ostatniej tygodnówki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Support
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Support?
Zadaj pytanie