Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Support

Pracowałeś w firmie Work Support i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-04-25 13:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, dużo zależy na pewno od szczęścia, na jakie miejsce zakwaterowania się trafi, do jakiego koordynatora. Ale mnie rekruter informował, że koordynator nie zawsze może odebrać telefon od razu. Nie oczekiwałem więc specjalnych warunków traktowania. Może koordynatorzy nie są na każde skinienie, ale wypłaty na czas, dojazd do pracy autem lub rowerem zapewniony. Ja dojeżdzałem 4 km rowerem do pracy i tyle samo z powrotem i tak też zresztą zostałem poinformowany podczas rozmowy kwalifik. Warunki zakwaterowania nie są jakieś wybitne, to fakt, ale ten, kto nie pracował przez inne biura holend. niech się nie wypowiada lepiej.. Ja mieszkałem w campingach za 80 euro / tydz. i na początku mojej "kariery" w Holandii w drewnianych domkach przypominających baraki za podobną cenę / tyg. więc w porównaniu nie wypada Work Support żle. Pokoje są maksymalnie 2 osobowe, a nie kilku jak w poprzednich moich biurach holend.
Ja przepracowałem cały kontrakt czyli w moim przypdku to bylo 6 mies. i dalej chciałbym tam pracować, ale musiałem zjechać z powodów osobistych.
Praca była dość trudna, bo przy załadunku opon, ale dałem sobie radę. Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
dużyByczek - 2015-04-27 11:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki w miarę przyzwoite. Tak jak pisze były pracownik. Ja kierowałem się też tym, że firma istnieje juz dobrych x lat na rynku, a nie znika jak grzyb po deszczu po roku czasu. Pracowałem przy produkcji przekąsek drobiowych w Putten. Praca wymagała wprawy, ale po kilku godzinach już szło mi lepiej, bo miałem przeszkolenie,. a po kilku dniach już pracowałem na równi z innymi pracownikami. Tempo pracy szybkie wiadomo.
Kasa na koncie się zgadzała i bez opóźnień. Koordynatorka Kornek nie jakaś super milutka, ale do rzeczy. Dojazd do pracy u mnie rowerem.
Współlokatorzy to jest osobna historia. Trochę się nie dziwię, że niektórzy tu wylewają wszystkie żale, bo jak się pracownikom co poniektórym nie chce punktualnie wstać do pracy... A potem, że koordynator niemiły, że to, że tamto. A mój wpółlokator lubił imprezować. Ja wolę się wsypać i wypocząć po pracy i wiele nie mam sobie do zarzucenia, a Work Support zachował się wobec mnie też w porządku.
Rozmowa kwalifikacyjna przez PLC Job była bardzo szczegołowa i trwała w biurze ponad pół godziny. To dobrze świadczy. W ilu agencjach pytano mnie prawie wyłącznie o imię i nazwisko, rozmowa na 5 minut i do widzenia.

Ja trafiłem dobrze i nie narzekam. Gdy skończy mi sie kontrakt chciałbym dostać następny. Pozdrawiam panią rekruter Martę z PLC o ile to czyta
zdjecie uzytkownika
silny. polaczek - 2015-04-28 13:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też byłem na drobiu w Putten. Super hiper to nie jest, ale dla mnie najważniejsze że pieniążki terminowo wypłacane, inne warunki też się zgadzały. A praca w dosć szybkim tempie, ale idzie sie przyzwyczaić
zdjecie uzytkownika
ordepicer - 2015-04-28 14:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem w Alkmaar warunki mieszkaniowe hmm... Bardzo dobre ludzie w porządku siedze już tutaj 5mc i narzekać nie mogę kasa się zgadza praca jest dużo Pani Agnieszka K daje nadgodzin także mi się ma dobrze. jak się komuś nie podobało to pewnie dużo chorował(%) nie chciało się iść do pracy i inne wykręty lub już w ostateczności był zrytym beretem z Elbląga.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wkurwiona para - 2015-04-28 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiec tak nie wiem od czego zacząć ( usunięte przez administratora )l nam wysokie podatki.wypłaty za cały miesiąc pracy 500e co to wogule miało być. Teraz jak doszło do rozliczania podatku to musimy wysokie kary płacić do skarbówki bo co się okazało ze podatki ściągali a do skarbówki nie placili. ( usunięte przez administratora )do sądu ich oddamy i sprawę do telewizji oddamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszusty nie polecamy wam firmy Iflex !!!!! Oskarzymy was w sądzie o te przekręty bądźcie tego pewni!!!!!
zdjecie uzytkownika
Bystra...rodaczka - 2015-04-29 21:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ordepicer - 2015-04-28 14:42:37]:
Ja jestem zdaje się, że u tej samej pani koordynator co ty (też A. Kornek) i jestem zadowolona. Praca w branży drobiowej. Jest o tyle trudno, że trzeba pracować w dość szybkim tempie i temperatura chłodna. Miałam już porównanie z innymi pracami w branży produkcyjnej i muszę przyznac tutaj jest dobrze. Natomiast tak jak piszesz Orderpicerze część pracowników robi wrażenie jakby tylko przyjechała byczyć się.. Po co oni do pracy przyjechali jak nie chce im się wstawać rano? Trzeba było jechać na wakacje a nie przeszkadzać porządnym ludziom w śnie i urządzać balangi.. U nas taka imprezowiczka wyleciała po miesiącu ku mojej wielkieeeej uciesze.
Warunki mieszkalne są jakie są, ale dwójeczki, a nie cała ekipa w jednym malutkim pokoiku metr na metr ;). Wyplaty terminowe. Myślę, żeby jeszcze rok tu posiedzieć
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2015-05-03 10:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisałem jedną opinię tutaj i napiszę jeszcze jedną. Wróciliśmy wsztscy po pracy do mieszkania i okazało się że cała chata jest posprzątana i bongo rozbite na balkonie. Jest niedziela, a we wtorek Pani Agnieszka poinformuje wszystkich ile każdy lokator dostanie kary(normalnie jest to 50 euro). Jakim prawem, po całym tygodniu pracy ona wpada na mieszkanie w sobotę i wynajmuje sprzątaczki żeby posrzpątały gdzie tak naprawdę nie było takiej potrzeby, nie było nie wiadomo jakiego syfu, jeśli weźmie po 50 euro od każdej osoby a weźmie to jest to 350 euro za mieszkanie które i tak mieliśmy w sobotę po pracy sprzątać. Z tego co wiem na innych mieszkaniach też była i też będą kary. Jest to niezgodne z prawem ale każdy się boi że straci pracę, bo jakby nie było to w Polsce takiej kasy się nie zarobi. Ale to co Agnieszka robi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamstwo, przez 3 miesiące miałem o niej neutralne zdanie, ale po tym co odwaliła nigdy więcej nie wrócę do Work Support. NIE POLECAM, nie wiem jak inni koordynatorzy ale na Agnieszkę trzeba uważać.
Teraz z pracą jest normalnie bo po 6 dni w tygodniu to musiała sobie jakoś odbić z wypłat.
Szm..a
zdjecie uzytkownika
wielki powrót do PL - 2015-05-04 17:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uważajcie na tego pośrednika mają ludzi za drugą kategorię co innego mówią przed wyjazdem co innego gdy jesteście na miejscu,stawki najniższe ze wszystkiego obcinają zostanie wam może 1500zł na czysto przy dobrych wiatrach z tym ze bedziecie moi drodzy państwo gnić w bungalowach lub przyczepach jak margines społeczny po dwie osoby w pomieszczeniu 2m na 2m jak w kiciu;)oczywiście po 6 os w kampingu! tak rodacy traktują rodaków rżną ich na wszystkim bez skrupułów nie jest im nikogo żal mają polaków z dupków którzy robią za bezscen wiec trzeba ich upychać na takie meliny.Odradzam Holandie bo każda agencja pcha nas w takie apartamenty. W Niemczech więcej odlożycie kasy są tam lepsze warunki i pełno dodatków.Zastanówcie się i nie dajcie się zwodzić wszystko zarządajcie by było na piśmie.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ordepicer - 2015-05-08 19:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wielki powrót do PL - 2015-05-04 17:51:21]:
dokładnie to samo mieliśmy wracam z pracy nie dość że wkur... a tu na domku sprzątaczka mamy czystko zawsze czasem muszę upominać ludzi na domku aby rejon zrobili lub pozmywali po sobie jak stoi coś dłużej niż 1.5 dnia do worka i wypierr...
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2015-05-19 12:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej agencji i widze ze pi... agnieszka przewija sie w tych komentarzach, wiec nie tylko ja jestem jedyna osoba ktora miala z nia spiecia....
strata czasu ludzie i waszych pieniedzy i nerwow
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-05-25 17:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Był ktoś z was w Alkmar na magazynach spożywczych przez firmę InfexS ? jakie są warunki mieszkalne oraz podatki i innego rodzaju opłaty. mam 20lat więc nie wiem jaką wypłatę dostanę
zdjecie uzytkownika
Olo - 2015-05-26 23:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko się zgadza co do kar,nawet nie wiesz za co dostajesz, kantują z wakacyjnym urlopowym, no ze wszystkim i za wszystko musisz płacić. Agnieszka ... brak słów żeby wyrazić opinię kawał s..ki, zarabia na Nas, daję sobie rękę uciąć,że kasa z kar idzie na jej prywatne konto- pasożyt po prostu. Wiem,że już nie jedna osoba chce ich pozwać,jak będzie jakiś w końcu pozew zbiorowy ja na pewnością dołączę-mnie też oszukali. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
Bart . Simpson - 2015-05-29 10:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Olo - 2015-05-26 23:49:32]:
Ja pracuję od ponad pół roku w branży mięsnej, przy pakowaniu i prostych pracach produkcyjnych i chwalę sobie tę pracę. Jest z niższych temperaturach, szybko się trzeba dość uwijać. Wyjeżdżałem już w innych biur holenderskich i wypadają całkiem całkiem Work Suuport. Wypłaty są takie jakie przedstawiał mi rekruter inne warunki podobnie bez zmian. I co ważne to praca na pełen etat, a nie 30 godzin lub mniej tygodniowo.. Miałem obawy, czy tylko tak mówią rekruterzy, że to oferta na dłużej, ale wszystko jest w porządku. Chciałabym pracować tu jeszcze do roku czasu lub nieco dłużej. Mają tu w hotelu i z tego co słyszałem na domkach dostęp do internetu, więc jest też kontakt z rodziną i znajomymi. Kar żadnych nie dostałem, ponieważ dobrze się prowadzę ;) haaa haaa
zdjecie uzytkownika
Bart . Simpson - 2015-05-29 10:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Olo - 2015-05-26 23:49:32]:
Ja pracuję od ponad pół roku w branży mięsnej, przy pakowaniu i prostych pracach produkcyjnych i chwalę sobie tę pracę. Jest z niższych temperaturach, szybko się trzeba dość uwijać. Wyjeżdżałem już w innych biur holenderskich i wypadają całkiem całkiem Work Suuport. Wypłaty są takie jakie przedstawiał mi rekruter inne warunki podobnie bez zmian. I co ważne to praca na pełen etat, a nie 30 godzin lub mniej tygodniowo.. Miałem obawy, czy tylko tak mówią rekruterzy, że to oferta na dłużej, ale wszystko jest w porządku. Chciałabym pracować tu jeszcze do roku czasu lub nieco dłużej. Mają tu w hotelu i z tego co słyszałem na domkach dostęp do internetu, więc jest też kontakt z rodziną i znajomymi. Kar żadnych nie dostałem, ponieważ dobrze się prowadzę ;) haaa haaa
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-06-09 18:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mikrus - 2015-03-27 09:04:51]:
nie ściemniaj,bo prawda boli jest syf,kary też są,a koordynator wyrzucił mi buty,jak mogłem sie przenieść na inny domek jak byłem w pracy,na domkach jest grzyb tzn.w śroku,o bym go nie spotkał więcej w życiu bo go nie widzę,odradzam wszystkim
zdjecie uzytkownika
gall anonim - 2015-06-09 18:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Byczek*fernando - 2015-03-30 22:29:52]:
pewnie jestes z biura co? co jeszcze daja moze po torebce Aga rozdaje takiej bialej co ?
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-06-09 19:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zawiedziony - 2015-05-03 10:54:37]:
bo jej nie ma kto zadowolic,poswiecilby sie ktorys?
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2015-06-12 14:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się nie dziwię Agnieszce.K że traktuje nie których jak podludzi. No ale przepraszam, jak przyjeżdżają ćpuny z Elbląga , robią syf, pracować też się za bardzo im nie chce. W okolicach Alkmaar na każdym domku musi być ktoś z jajami - wtedy jest porządek, bo dzieci po 18-20 lat robią taki syf, że trzeba się powstrzymywać, żeby ich nie bić, bo inaczej nie wytłumaczysz, że jak np: zjadłeś to trzeba pozmywać. Pozdrowienia dla normalnych !
zdjecie uzytkownika
jeden ok - 2015-06-16 07:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kornek do przerzucania gnoju
zdjecie uzytkownika
SZNITDG - 2015-06-17 21:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Leca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to my tez polecimy, jutro umowiony wyjazd takiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjeba! nigdzie nie jedziemy. Pierdolic was wyjebusy, karma wraca zostaliscie wyjebani . Chcieliscie wyjebac Freda to teraz Fred was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
zieluRTK - 2015-06-19 14:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ch*j wam wszystkim w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] je*ac firme POLLUX i OLKA NA CZELE . Z powazanie Damian Zieliński
zdjecie uzytkownika
zieluRTK - 2015-06-19 14:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ruszt z ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] KUR*A !!! Pajac jeb*any
zdjecie uzytkownika
amadeusz - 2015-07-02 10:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy szczegolnie przy miesie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja telefoniczna niestety przez agencje o innej nazwie, do czasu przyjazdu myslalem, ze pracuje pod agencja ktora wysylala mi maile i kontaktowala sie telefonicznie.
Wiec, przebieg rekrutacji okolo 3 razy po 5/10 minut telefonicznie, formalnosci droga elektroniczna:
- Przedstawienie oferty
- Przedstawienie warunkow (niestety nie w 100% prawdziwych)
- Wywiad na temat poprzednich prac, umiejetnosci, kursow, znajomosci jezyka
- Przeslanie danych osobowych droga mailowa
- Potwierdzenie checi pracy
- Ustalenie prawdopodobnego terminu przyjazdu
Pytania:
zdjecie uzytkownika
damian - 2015-07-09 15:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja o swoja kase walcze juz 3 tydzien, na zaden mail nie odpisano mi, na facebooku tylko, ale kiedy wspomnialem o pieniazkach sie skonczylo. Solarisow nie ma do dzis a smsem wysylalem maila koordynatorowi okolo 4 razy. Nie polecam chyba ze chcesz tu zostac do konca zycia i walic 65 godzin za 380 euro ...
zdjecie uzytkownika
Celina - 2015-07-12 01:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@damian niestety nigdy nie pracowałam w tej firmie i nie znam jej polityki, ale Twój wpis mnie zainteresował. Może powinieneś się z tym gdzieś zgłosić, albo udać się do szefostwa osobiście. Przecież firma powinna wypłacić Ci należne pieniądze, to raczej ich obowiązek. A jak umywają ręce to tracą na przyszłość..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Support

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Support?
Zadaj pytanie
alert