brak logo

SPRINT WERKT

Kesteren

Opinie o SPRINT WERKT

stary były pracownik 2014-06-10 18:58:29
i jeszcze jedno pytanie. czy pracuje tam jeszcze wiesław i jego żona (stare małżeństwo ze śląska, bodajże z lublińca)?
ludź 2014-06-22 16:51:25
Zgadzam się z wypowiedzią sloneczko.
Co do punktu 5. Koordynator na początku wydaje się super, miły, wyluzowany, mówi że wszystko będzie dobrze a w konsekwencji po miesiącu wystawia swoje rogi i wielkiego że tak powiem focha na cały świat.
Nikomu nie polecam firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] erujący na naiwnych. Miesięczne wypłaty tylko dlatego, żeby pieniądze w miarę normalnie wyglądały a tak naprawdę przy minimalnej stawce bez żadnych ulg podatkowych i wakacyjnym doliczanym do każdej wypłaty(które powinny być dodatkiem do wypłaty a nie WLICZONE W wypłate) człowiek przy 160h zarabia z 500 euro. O niebo lepiej w AB Job Service.
sloneczko 2014-06-25 15:48:37
Wszstkie firmy juz duzo wiecej płaca sprint o tym zapomina
1
Bartolini101 2014-06-30 19:30:30
Jak zarobki na serach wyglądają, jak stawka na godzine?
Donovan 2014-07-10 20:03:28
Jedzie ktoś z Polski teraz ?
Ludź 2014-07-23 22:06:22
Sprint jest po prostu do bani ! Najgorsza z najgorszych firm pośredniczych jaka zaistniała na rynku. Nie ma żadnego dofinansowania do paliwa, wszystko z własnej kieszeni. Sprowadzają ludzi z polski z samochodami, wcisną bajeczki,że taaak, oczywiście, bęędzie wszystko za paliwo zwrócone HaHaHa, jedna wielka ściema ! Osoby wybierające się własnym samochodem, liczcie się z tym, że wyślą was do pracy oddalonej o jakies 60 km na 2 dni, później bedziecie rzucani z jednego miejsca na drugie.. oczywiście za paliwo płaćcie sami. Powodzenia ;]
Reksio - SOFI Ci załatwią ale chyba nie od razu.
Sprint NIE JEST wypłacalny.
Jarek - wypłata z miesiąca na miesiąc z niewiadomo jakich przyczyn zmniejsza się chociaż godziny i stawka bez zmian. Podczas gdy w innej firmie z ulgą podatkową i wakacyjnym doliczonym zarobiłbym 1400 e w Sprint to jedynie miedzy 1090 - 1030 e (suma niestała z niewiadomej przyczyny). A więc wypłata np.1030 - 280(ulga) - 100(wakacyjne, niestala suma) =650 wyplaty na miesiac ! od tego - mieszkanie i ubezpieczenie. Zarobek ? Niecale 300 e !!! I pomyśleć ile by człowiek zarobił dostając wypłatę tygodniową.. 50 e ? ...A więc wiadomo dlaczego mają wypłąty miesięczne..
cham 2014-08-09 13:47:50
kali - gadasz głupoty. znajdą się i tacy, którzy będą zadowoleni z pracy za euro na godzine... To ze ty przyjechales z buszu i nie masz zadnych wymagan to nie znaczy ze nikt nie ma. ta firma jest dnem. Zero szacunku do pracownikow.
1
Ludź 2014-08-11 12:43:31
Kali.. Praca była genialna ! Firma do jakiej trafiłem była wręcz idealna i nie mów o warunkach firmy bo to osobna sprawa. Ja wyrażałem swoją opinię TYLKO na temat firmy pośredniczej SprintWerkt, nie na temat firmy do jakiej trafiłem poprzez tego pośrednika. A o umiejętnościach znalezienia pracy ludziom siedzącym na domkach nie wypowiem się, bo to tragedia.
Jony 2014-08-14 15:09:13
Złodzieje tyle mam do powiedzenia ! Bianca van der Gun jak by mogła to by ukradła ostatnie Twoje pieniądze ...
peputek 2014-08-17 17:48:39
witam czy ktos wybiera sie 20.08 2014 z wodzislawia sl.z agebcji DEVRO na jablka i gruszki do Dodewaard SPRINT WERKT,a moze ktos byl juz na jablkach w ubieglym roku ??? czy warto tam jechac???
kaczor 2014-08-26 21:44:48
powiem prosto- ta firma to istna parodia !!!! Oszuści i złodzieje !!! Ludzie trzeba nasłać kontrolę to może wreszcie ich pozamykają i nie będą okradać uczciwych pracowników !!! Koordynatorem jest gość który nie mówi po holendersku a i z angielskim też sobie ledwo radzi . Parodia !!! Księgowa niema pojęcia jak obliczyć wypłaty bo robi to system a i tak za wszystkim stoi szefowa Bianka . Ludzie zastanówcie co robicie zanim podejmiecie pracę dla tych oszustów !!!!!!!
Hmmm 2014-09-03 16:09:30
Hehe , to ja tez sie Wypowiem :)
Wyplaty na czas jesli Pilnujesz swoich Godzinowek
Comiesieczne przelewy.
Przyzwoite mieszkania ( jesli ludzie sa normalni )
Jesli ktos dobrze pracuje to ma prace.

Jarku i Arku , a jakiej Pomocy Od Koordynatora Oczekujecie?
Tylko dziecko potrzebuje Pomocy doroslych :D
Koordynator Nie rozmawia Po Holendersku a i Z Angielskim Ma Problemy xD

haha Ciekawe , jakos Nie zauwazylem zeby Mial Problemy z komunikacja .
A kto Z nowymi Ludzmi Jezdzi zalatwiac Nr Sofi , Do lekarza ( jesli Jest wogule taka opcja )
Kto tlumaczy w Biurze Pracownikow Co Mowi Szefostwo biura ( Wkoncu Nie wszyscty ktorzy przyjezdzaja znaja jakikolwiek jezyk )


Cebulartwo sie wlaczylo :) Zazdrosc w oczy szczypie ?
Najlepsi Ga Goscie Ktorzy nawet butow roboczych nie potrafia sobie z Polski Przywiesc do Pracy a Pozniej Mysla ze sa Zajebisci xD I nadaja sie na kazde Stanowisko


Szacuneczek :)
peputek 2014-09-07 18:43:11
firma SPRINT WERK to oszusci!!! zlodzieje sprowadzaja ludzi z polski nie gwarantujac pracy,okradaja ludzi z pieniedzy za dojazdy do pracy,koordynator( usunięte przez administratora )wywozi ludzi do pracy na trzy godz.oddalonej o 50 km od miejsca zamieszkania a z powrotem karze wracac na piechote albo samemu troszczyc sie o transport,natomiasr menadzer ARNOLDZ GLUPI WIATRAK jezeli chcesz z nim pogadac to tylko obiecuje ze pojawi sie na domku lub u ciebie w pracy i nie licz na to ze sie zjawi ,ale za to dobrze umie liczyc twoje ciezko zarobione pieniadze i oszukac cie na kazdym kroku tak jak i szefowa tego cyrku BIANCA
1
anonim 2014-10-06 13:55:10
te warunki byly w 2011 roku, teraz mieszkanie jest kolo 3 stowek, o aucie zapomnij, rower pewnie daja, pracowalem i wiem, ze sa gorsze agencje, ogolnie nie polecam jak nie znasz jezyka, jak znasz zawsze uda sie zakrecic
madrala 2014-10-19 17:16:20
Koordynatorku - nie smiej sie z ludzi, ktorzy nie potrafia butow roboczych przywiezc, bo dla niektorych oczywiste jest ze PRACODAWCA powinien takie rzeczy zalatwiac i powinno byc Ci wstyd, ze jeszcze nie poruszyles tego tematu w Sprint. Takie rzeczy jak chipkarty wejsciowe do zakladu i odziez zalatwia pracodawca bo ON TEGO WYMAGA, a pracownikowi to do szczescia nie potrzebne.

Co do warunkow to Sprint zapewnia dokladnie wszystko to co MUSI. A chwyty jak np "pełne ubezpieczenie" moze sobie wsadzic... Co znaczy "pełne"? Co znaczy na dłuzszy okres czasu? Przeciez oni wszystkich zwalniaja...
2
recticel.fora.pl 2014-10-19 17:19:07
u nas na forum tez ten temat omawialismy. Karty na rikli to smieszny temat. W ogole jakas dziwna hierarchia tam panuje i podzial ludzi na lepszych, gorszych i sredniakow ze zwgledu na biuro przez ktore sie pracuje lub "u starego"
peputek 2014-10-20 18:49:47
to paranoja koordynator artur to totalny k( usunięte przez administratora )mysli ze ma dzieci przed soba praca na materacach 2 razy w tygodniu albo wcale ludzie siedza i czekaja az pan szanowny esemesa wysle ze dzisiaj znowu wolne a za mieszkanie potracaja.wedlug holenderskiego kodeksu pracy di wolne z powodu braku pracy powinny byc platne .ludzie powinni sie w koncu zbuntowac i zglosic wszystko do inspekcji pracy.o oszustwach sprint werkt napisze wiecej nastepnym razem
1
Rikla 2014-10-20 19:11:09
Napiszcie jak wygląda praca na materacach? dadzą coś zarobić? czy pracuje tam jeszcze niejaki mirek (taki gruby ze śląska)
2
recticel.fora.pl 2014-11-11 12:12:39
mam pytanie do wiekszosci pracownikow sprinta czyli do pracownikow z materacow: dlaczego was wszystkich wasza kochana agencja wlasnie wywala z roboty na raz?
3
Anonim 2014-11-24 15:37:02
Sprint Werkt
1. Z biurem nie załatwisz nic dopóki nie pierdolniesz ręką w stół. Wszyscy tam mają Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byle z Ciebie zdzierają.
2. Zwalniają wszystkich co robią na materacach na fazie B, ponieważ nie wiadomo czy szanownemu Tempo Team spodoba się owy pracownik.
3. Koordynator to totalny bezmózg, który najchętniej wysrałby się na Ciebie i kazał Ci jeszcze podetrzeć jego tyłek. Myśli, że ma władzę ponieważ rzuca ludźmi z jednego adresu na drugi - a robi to tylko dlatego, bo jemu tak wygodnie.
4. Wypłaty nigdy nie będą się zgadzać póki mieszka się na firmowym mieszkaniu.
Co do pracy na Recticelu - praca magia, bo nie da się tam narobić i do tego ludzie w porządku. Ale niestety takie biura jak Sprint powodują, że ludzie sami rezygnują z tak zajebistej pracy. Jest możliwość rozwoju na lepsze stanowiska co wręcz zachęca do pracy. Atmosfera jest niesamowita. Lecz chcąc utrzymać się tam trzeba mieć nerwy ze stali.
3
Longer 2015-01-12 16:06:51
Ja wam powiem coś o sprincie wszystko jest ok jak masz samochód jeśli nie masz maja na ciebie wyj.... sam musisz troszczyć się o transport nie będę już pisał tego samego u góry jest napisane za mieszkania zdzierają masę kasy z solarisa nie idzie się połapać dodatki potracenia więcej potraceń niż dodatków teraz się okazało że wakacyjne jest płacone do wynagrodzenia z całości podatek nic tylko wziąć te firmę i wysłać ja w kosmos niech obcych w Hu... robią a i super fajnie ze Janik już tam nie robi bo wszyscy byli jak kur... na telefon dziś wolne jutro na 6 może mam nadzieję że już tam nie trafie do sprinta bo to jest jedna z najgorszych firm
1
siwek 2015-02-08 07:56:34
I co arturku skonczylo sie toje zarozumialstwo i oszukanstwo.Tak to jest jak sie nosisz jak pan na wlościach!!!!!!! i co dalej?
wojtas 2015-02-10 10:56:43
as mnie wyrzucili z domku bo miałem wypadek w pracy i kazali jechać do polski,jak ktoś ma prawnika to proszę o sms( usunięte przez administratora )
WOJTAS 2015-02-10 11:03:05
MIAŁEM WYPADEK NA SERACH,PRACOWAŁEM OD CZERWCA,BYŁEM SDAMOCHODEM(KAZANO MI JECHAC Z POLSKI Z DEVRO)10CZERWCA,MIESZKAŁEM NA DOMKU I W LISTOPADZIE MIAŁEM WYPADEK W PRACY(UCIOŁEM PALEC)MIAŁEM OPERACJE DŁONI BO NACIĄGALI SCIEGNA(5 GRUDNIA).2 STYCZNIA KAZALI MI JECHAC DO POLSKI I SIE WYPROWADZIC Z NIESPRAWNA RĘKA!!!!JAK KTOS ZNA PRAWNIKA DOBREGO W HOLANDII TO PROSZE O KONTAKT +48794228609,NIE PODARUJE IM TEGO!!!!
były pracownik 2015-02-10 22:32:55
Witaj Wojtek prawnik holandii kosztuje i to nie mało ale jeśli masz wygraną sprawę i odszkodowanie to śmiało podaję ci numer do kancelarii i adwokata w holandii +(usunięte przez administratora)możesz rozmawiac po polsku chyba z tego co pamietam.
admin 2015-03-18 22:08:21
kim jest ten administrator co pracownik sprinta podalem numer do dobrego prawnika a ten .... go wyciął to normalne? dlaczego w innych firmach jak podalem adres i numer telefonu na tej samej stronie tam tego admin nie zrobil kolego z ucietym palcem zglos sie do ambasady w hadze opowiedz ta historie bc moze zadzialaja i ci pomoga.
slonecyko 2015-03-24 15:45:49
mam tez opinie o sprincie sprzed kilku lat ale mam inne pytanie cz pan siwczyk pracuje jesze na serach w culemborgu
garażowka 2015-04-09 08:12:18
nie jest tak zle
1
ja 2015-05-19 10:38:07
jakie są teraz stawki na materacach??? niech napisze ktoś kto tam robi
jak się teraz pracuje
siwczyk 2015-05-19 23:54:44
czego chcesz
slonecyko 2015-07-01 17:00:24
a nic chcialem sie dowiedziec co porabia najwieksza parowa serowa
Zorro 2015-08-29 23:15:37
Uwielbiam sprzątać i cieszę się, że mogę pracowac i zarabiać fajną kasę. Praca na serach jest jak z bajki. Polecam i zapraszam do super ekipy
1
jolaska 2015-10-29 16:57:17
Ciekawe dlaczego usunieto moj wpis ze prawde powiedzialam
damian 2015-10-29 19:23:19
Bo napisałaś prawdę to są złodzieje kroja ludzi na każdym kroku są bez skrupułów czekają na takie okazje żeby ktoś nie miał przy sobie godzinowek te dwa pieski obiecują że wszystko będzie dobrze wszystko załatwią a później boją się tej lisicy bianusi że ich wykopie z roboty bo ona za 1 euro dala by se ogolic wiadomo co
jolaska 2015-10-30 14:19:09
Wlasnie dlatego ze powiedzialam prawde w zadnej innej firmie za samochod sie nie placi ja placilam 8 euro dziennie plus paliwo jak se nie zatankujesz to do pracy nie dojedziesz bianeczka mysli ze nalapie ludzi ale kto madrzejszy ucieka miesiecznie 250 euro w plecy za glupie auto
1
mike 2015-11-06 09:49:16
witam, pracowalem przez sprinta ponad 4 miesiace. wlasnie wrocilem do pl porobic nowe kursy i szkolenia i wracam. nie mialem z agencja zadnych problemow. jeden problem, ktory mialem - nie przelali mi za nocna zmiane calosci pieniędzy - zamiast 120% policzyli 113%. napisalem miala wszystko wyjasnilem i nawet zalegle pieniadze przelali. ludzie co na ta agencja narzekaja to czesto bezmozgi ktorzy przychali do holandii calkiem nie przygotowanii bez jezyka, bez samochodu, pieniedzy na start. mi agencja bardzo pomogla kiedy tylko poprosilem, Bardzo pomocny byl Arnold - manager, Dziewczyny z biura Angela i Mariska są bardzo zajęte ale też zawsze jak trzeba to pomogą. polecam ta agencja, dobra agencja na start
Rudolf Hess 2015-11-12 00:54:42
Gdyby z firmy Recticel usunac slaska gware...znormalizowac stawki...
Ogarnac konkretnie kwestie transportu...to można robić...no cóż...
Bywało gorzej, ale nie jest też tragicznie.
Powiem tak, wziełem wypłate 1150 eu za 170h,
Dalej i tak lepiej niż w PL na najniższej krajowej...
Slazok 2015-11-18 14:10:45
slaska gware to se mozesz w domu usunac. slazacy pracuja ciezej niz ty goroliku to tez lepsze posadki na materacah mieli. Typowy polaczek ktory chcialby za nic kase dostawac! gdyby nie slazacy to by twoja rodzinka w gorolowicach nie miala gdzie pracowac, my was zasponsorowalismy i cala polske odbudowalismy. a teraz sie odlaczymy a wy zdychajcie z glodu z pisem i po!
2
magda 2015-11-19 10:45:22
hej chcialabym przyjechac do tej firmy. Nie wiecie kto z polski do nich wysyla, bo biura w polsce nie moge znalezc?
malwa 2015-11-20 18:12:24
Jakiś czas temu pracowałam przez to uitzendbureau. Nie polecam!!!! Pracowałam przez kilka pośredników, ak E jak pracownik musi ponosić koszty dojazdu do pracy to coś jest nie tak. To pracodawca płaci za Twój dojazd. A interes uitzendbureau jest dowieźć pracownika. A jeżeli dojeżdżamy własnym transportem uitzendbureau powinno zawracać koszty dojazdu. Sprint werkt bazuje na ludziach którzy Nie mają zielonego pojęcia o swoich prawach i obowiązkach. A koordynatorzy traktują pracowników jak zło konieczne.
Janosz 2015-12-02 10:42:44
Ze Cooo? Zescie odbudowali Polske ? haha czym wunglem ? czy smogiem ? prosze cie...slask to nie Polska ! :D
Ruda 2015-12-08 06:25:40
pan Siwczyk już dłuższy czas nie robi na serach :)
byłem w sprintwerk 2016-01-13 13:09:49
Pod koniec lata byłem jeszcze w Sprintwerk i nie polecam tej agencji, bo to się słabo kalkuluje jak musisz zapłacić za samochód służbowy 8 euro dziennie plus paliwo, pasażer też płaci 8 euro dziennie, przy ich stawkac to lipa. Nie warto tam przyjezdzać bez własnego samochodu. A na materacach sporo ludzi boi się o pracę, bo przyszedł nowy i miejsce zajmie :D, jak ktoś nie zna języka to się może bać o pracę :D trochę poskubałem materace na uitpacku i stwierdziłem, żć e nie za tą kasę taka robota :D bo mogę robić coś innego za lepsze pieniądze. Sprint potrafi nie wypłacić kasy i tłumaczyć się że nie ma części kasy bo firma nie zapłaciła, ale kogo to obchodzi? Znam przypadki że były wypłaty po parę euro z właśnie taką podaną przyczyną i wyrównanie za miesiąć które i tak było za małe :/ a ile musiałem się nasłuchać ściemy Gijs'a albo Denisa :D planning na sms'a od Denisa :D czesto zapomnie wysłać i nie wiadomo czy iść do pracy :D
były pracownik 2016-01-16 17:56:13
A co się stało z Arturem byłym koordynatorem pracuje tam jeszcze i tym kierowcą Mariuszem. Ja do nich nic nie miałem czasmi Artur potrafił wkurzyć ale to normalne bo kogo by nie wkurzył. Po za tym praca była fajna dopóki nie zaczęła się jazda na różne prace jako skoczek. a na materacach uważajcie tam polak polakowi wilkiem i ci swinię podłożą szybko jak zobaczą że jesteś mądrzejszy od nich i masz lepszy język.
benny 2016-07-10 22:00:26
Ja pracował em w2011roku w tej agencij pracował em pieniądze mi się zgadzały wtedy koordynatorem był Mariusz kotlega nie wiem jak dla innych osub ale dla mnie był bardzo wporzadku a co do artura oszust jednym słowem miał dzieci i zone w Polsce a umawial sie z półkami kture sądziły ze sypiajac z nim będą traktowane ulgowo czytając państwa opinie jestem w głębokim szoku jak się tam pozmienialo serdeczne pozdrowienia dla Mariusza dziękuje Mariusz za wszystko pozdrawiam
apart B 2016-10-06 19:05:42
co jak co ale każdy narzeka a pracują po kilkanaście lat i nawet po 4.5 roku maja przerwe i wracają. pracowałem 2 lata na recticel jako operator na conturen i szczerze powiedziawszy to lepszej firmy w holandii nie spotkałem nie mówiąc o kasie. atmosfera konkret. oj była ekipa jakich mało. teraz niby nie ma już górnika przodowego to dopiero mają lajt. i do pracy i do picia polecam. halo hans!!!!!!!!!!
Złodziej Dusz 2016-10-08 19:37:16
Omijac Sprint szerokim łukiem. Sprowadzają ludzi do kwiatów i na materace, a potem trzymają po 2-3 tygodnie na domkach bez pracy. Kpina. Koord. Arnold to złośliwy imbecyl, udaje że nie zna angielskiego a potem twierdzi, że ty go nie znasz i masz coś z głową. Inkasują za domki po 75-85 euro na tydzień, 8,5 na dzień za samochód, a pracę zapewniają na max. 12-14h na tydzień co by zapłacić rachunki.
Domki wizualnie fajne, ale towarzystwo samo k....estwo, ćpanie, picie, złodziejstwo, itd.
W tym roku byli ludzie co zarobili przez miesiąc po 250 euro, byli też tacy co uciekli po 1 dni(serio) jak zobaczyli ten burdel.
Ale hitem są smsy od koordynatora o 2 w nocy, że pracy nie ma i masz siedzieć. Kpina.
1
jaaaaaaaaaaaa 2016-10-10 20:04:14
to arturek już wyleciał? wydymał ratajową i wyleciał. hahaahah grubo
as 2016-10-19 22:57:55
to w agencji nie mowia wam pier na ile czasu bedzie praca i mniej wiecej ile godzin w tygodniu pracujesz? bo jedziesz ale musisz zarobic przeciez to najwazniejsze
Daniel 2016-10-31 15:07:32
Chce sie wybrac na materace do Kesteren . Czy z pracą tam nie ma problemów?
Zostaw swoją opinię o SPRINT WERKT - Kesteren
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPRINT WERKT