logo Auchan Swadzim

Auchan Swadzim

Swadzim

Opinie o Auchan Swadzim

poznanianka 2010-10-24 23:14
anonim - 2009-09-22 17:12:23

Dodaj opinie o Auchan Swadzim - Swadzim. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.

super pracodawca..dba o pracowników, wypłata na czas,pakiet socjalny znakomity...tylko jak to bywa w markecie , niskie płace i dziwne etaty (np.5/8)
1
n 2010-12-22 23:03
Nigdy nie pracujecie tam przez pośrednika - będziecie traktowani jak psy i z godzinę będziecie pracować za darmo i ku chwale ojczyzny.
1
anonim 2011-07-11 22:46
Generalnie gdyby nie agencje typu Techno Service i Jobman stawki byłyby wyższe. Bo kiedyś były tam inne agencje i stawki nawet były wyższe 3-4 lata temu nie obecnie. Jednak do momentu kiedy będą jelenie którzy będą godzić się pracować za 6 zeta to będzie tak jak jest teraz
2
pracownik tymczasowy 2014-08-25 08:18
Byłem tam przez kilka dni jako pracownik tymczasowy. Kierownictwo ma poprzewracane w głowach - najłagodniej mówiąc. Osoby, które są niekompetentne i wredne w ogóle nie powinny sprawować takich funkcji! Nie można pójść skorzystać z łazienki bez pretensji. Kierowniczka czepia się o wszystko, co tylko się da, włącznie ze spóźnieniem z wejściem na salę (nie mylić ze spóźnieniem do pracy) o 2 minuty!
1
andy 2014-12-02 11:35
Po kilku latach pracy na umowę o pracę ok 1300 na rękę, grafik co chwilę zmieniany tak że nic nie można zaplanować, urlop to firma Ci wyznacza kiedy im pasuje a nie tobie, chamskie traktowanie przez przełożonych, wieczne braki kadrowe co przekłada się na naszą pracę.
Normalnie niczym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we Francuskich koloniach w Afryce 100 lat temu
1
Bodek 2015-01-28 18:43
Czy ktoś się orientuje ile dostaje "pośrednik pracodawca" za pracownika od Auchan?
michał 2015-05-14 20:50
Na rozmowie powitać Cię może nieogolony i z brudnymi paznokciami jegomość z przerostem formy i niezaspokojonymi aspiracjami. Oferowane płace są śmieszne.
kamil.o 2015-05-14 20:52
Najsłabsza rozmowa na jakiej byłem. Szkoda czau.
Michu 2015-05-20 08:58
Proponowana pensja na stanowisku pracownika technicznego jest śmiesznie niska w stosunku do wymagań i poświęceń, praca na dwie zmiany , sobota, niedziela, dyżury pod telefonem całodobowo, pracownik od wszystkiego, porażka. W Amazonie który słynie z małych zarobków technicznym płacą 2700 3000 netto
1
pracujący 2015-08-19 22:24
Praca nie jest zła zależy też od działu na jakim się pracuje.Te WEEKENDY w pracy poprostu żenada niedziele powinły być WOLNE od pracy a nie ciągle w pracy w soboty niedziele.Niedziela dzień święty świecić i spędzać z rodziną a nie w pracy .
hahhaaha 2015-09-21 21:41
Zgodzę się tylko z tym że wypłata na czas i socjalka jest. Pensja najniższa krajowa + 50 niezależnie od stażu no chyba że ktoś po znajomości zatrudniony. Szanse rozwoju i szkolenia brak, nawet brak szkoły filara. Ciągłe zmiany kadrowe i osoby bez kwalifikacji na wyższych stanowiskach nie znające się na handlu, bez ambicji chcące tylko zachować stołek... Bilanse , barometr wielka ściema i cenzura. Wszystko musi iść przez przełożonych (droga służbowa) którzy blokują rozwój talentów - ludzi którzy mogą coś wnieść do firmy. Mam nadzieje że centrala zrobi z tym porządek wystarczy możliwość bezpośredniego kontaktu pracownika z centralą.
2
JA 2015-10-24 17:38
z swadzimiu jak patrzę na te pseudo menadżerki to mi się żygać chce przecież to głąby bez szkoły a wyglądają jak fleje mo znajdziecie dla nich jakieś fitness
papi 2016-02-23 21:50
Pracowałam w Auchan Swadzim 3 lata na 3/4 etatu na większy etat nie miałam co liczyć bo szefowa twierdziła że nie ma kasy na to. A tym co wchodzili dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dawała 7/8 etatu i awanse. Kierownicy chamscy,urlopy narzucane,godziny dodatkowe wyrabiane za darmo. Obiady za 5zł,dojazd 50zł ty,50zł firma jeśli ktoś dojeżdżał autobusem.
1
alenka 2016-05-13 16:07
Dopóki ktoś w tej firmie na górze nie zrozumie że czasy jeleni odeszły w niepamięć i nikt już za najniższą krajową w tym kraju zasuwał nie bedzie,to ludziska będą spędzać czas na kolejkach do kasy,a pracownik działu będzie miał w nosie swoją pracę.Tylko pakiet socjalny jest w miarę ale to w żaden sposób nie zmieni tego że ludzi wykorzystuje się za wszawe grosze.
2
20 lat Auchan 2016-05-15 10:45
Utrzymują zbędnych seniorów którzy tylko budują ścieme dla centrali i masę menadzerów ...a oszczędzają na pracownikach którzy tak naprawdę generują zysk. Przy tych brakach kadrowych na dole, na 200-stu szaraków przypada 40-stu kierowników którzy do pracy się nie garną dając zły przykład podwładnym.
5
alenka 2016-05-21 16:15
I dopóki tym ludziom generującym zysk będą płacić po 1400zł,zmieniać im ciągle grafiki,kombinować by ukryć nadgodziny,to klienci będą się do sklepu zrażać.A oni się będą dalej zastanawiać dlaczego tak jest.
3
papi 2016-06-17 10:14
byłam na stanowisku kasjera,zaczynałam na etacie 5/8 potem dostałam 3/4 kiedy zaproponowałam że mogę przejść na cały etat usłyszałam że nie ma na to kasy i mogę przyjść przez firmę zewnętrzną (śmiech),mając zmianę 8h kiedy były święta i braki kadrowe po 2h wypuszczali na przerwę by mieć z głowy a potem kiedy była potrzeba skorzystania z ubikacji były pretensje i tłumaczenie "jak miną kolejki to pójdziesz" w grafiku widzieli o której kończysz mimo to trzeba było się upominać o wyjście do domu żeby zdążyć na tpbusa kiedy już bezpłatny nie jeździł co godzinę,miła atmosfera między pracownikami to się zgadza ale jak wszędzie trzeba uważać na dupowłazów,nadgodzin w wypłacie nawet nie szło się doliczyć jeśli za nie płacili kiedy nie było ich kiedy oddać :)a jak je oddawali to wypuszczali wcześniej do domu mając potem mega kolejki
3
alenka 2016-06-20 15:56
Nie nadgodziny się nie zdarzają oczywiście te za które trzeba by było zapłacić, one są a potem w niewiadomy sposób znikają. Wtajemniczeni wiedzą jak to się dzieje. Tylko inspekcja pracy nie potrafi a może i nie chce nic zrobić.
2
edfg 2016-07-06 22:00
hmm to trochsze dziwne bo one powinny byc uwzgledniane
pracownik 2016-10-28 19:54
Nędzne zarobki jak na tak duży sklep. Wymagania i obawiązki ogromne a wynagrodzeniea najniższa krajowa nie ma się co dziwić ze brakuje pracowników .Nikt nie chce charować za 1400 zł i to jeszcze sobota niedziela na trzy zmiany bez słowa dziękuje nie polecam. Są lepsze mniejsze markety np lidl biedronka gdzie placa więcej i atmosfera lepsza oraz warunki pracy
5
pracownik 2016-10-28 19:55
Nędzne zarobki jak na tak duży sklep. Wymagania i obawiązki ogromne a wynagrodzeniea najniższa krajowa nie ma się co dziwić ze brakuje pracowników .Nikt nie chce charować za 1400 zł i to jeszcze sobota niedziela na trzy zmiany bez słowa dziękuje nie polecam. Są lepsze mniejsze markety np lidl biedronka gdzie placa więcej i atmosfera lepsza oraz warunki pracy
3
Bolek 2017-02-28 01:10
Tak to wyglada w Auchan. Szkoda zycia na Auchan.
1
ZaleCzek 2017-03-15 18:51
W Swadzimiu i tak o wiele lepiej niż w Komornikach tam to dopiero jest hardcore podejścia do Ludzi na dole...
Iwona 2017-04-04 10:23
@ZaleCzek a czym różni się praca w Swadzimiu? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają warunki zatrudnienia w firmie.
Zostaw swoją opinię o Auchan Swadzim - Swadzim
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Swadzim