brak logo

Giebel Service Marcin Giebel

Zawadzkie

Opinie o Giebel Service Marcin Giebel

kostek 2014-01-11 13:17:02
Nie polecam pracy u tego pracodawcy. (usunięte przez administratora) Strata czasu i pieniędzy. Kontakt z pracodawcą tylko telefoniczny bądź drogą elektroniczną. Jak dochodzi do konfrontacji w razie problemów pracodawca niedostępny.
split 2014-01-11 14:49:30
(usunięte przez administratora)Wirtualny pracodawca, na którego trzeba czekać jak na króla, może się pojawi z umową a może nie. Frajerem nie jestem, a oni na takich polują. Nie dajcie się zwieźć.
2
Niezadowolony 2014-01-25 22:30:28
Nie polecam przyjazdu na budowę mostu Kamiń Lublin ponieważ pracodawca nie zna się na spawaczach i zatrudnia niekompetentne osoby. Np (usunięte przez administratora)
hass 2014-01-30 19:43:23
Jak czytam opinie ww to nie bardzo chcę się z nimi zgodzić dlatego że pracowałem w tej firmie i mogę powiedzieć że byłem zadowolony a szef to jak szef ma od tego pracowników w biurze do kontaktu.Nas odwiedzał i wiem ze innych też.
1
esab 2014-02-03 22:08:15
moim zdaniem firma ok pracuję tam wszystko jest w miarę poukładane pracownicy biurowi jak i produkcyjni wiedzą co majom robić ale niekiedy nie da się wszystkiego poukładać na już. Pan (usunięte przez administratora)stara się dopracować braki i to co obieca stara się dotrzymać
Kotlet 2014-02-16 22:10:37
Jeżeli to prawda co piszecie to może praca w Giebel to nie byłoby takie złe rozwiązanie? Chociaż opinii o pracodawcy nie ma za dużo..
wawa 2014-02-19 11:32:40
ja musiałem wyjechać do norwegi na pół roku by zarobić na chorobę mojego dziecka ale jak wrócę do polski to na pewno wrócę do giebel service mi się podobało i to że zawsze 10-go była wypłata a to dzisiaj ważne polecam firmę.
nono 2014-03-01 08:48:00
jak się komuś nie chce pracować to pisze jaki ktoś jest nie dobry i takie tam szkoda!!!bo ja firmę polecam pracowałem w charakterze monter spawacz zamierzam wrócić pozdrawaiam.
andrzej 2014-03-03 12:35:43
jak ci było tak dobrze to czemu się zwolniłeś?
nano 2014-03-10 22:50:02
(usunięte przez administratora) jechałem tylko dlatego że nawet jak byłbym na swojej działalności w polsce nie zarobiłbym tyle co za granicą ale na szczęście to tylko jednorazowy wypad raz w roku i jak widzę ze tylko narzekają te osoby bierne wobec pracy to żałosne na kilkadziesiąt osób pracujących w giebel service zawsze będą osoby co zawsze mają jakieś ale i jakieś pretensje.
kubanek 2014-04-07 22:06:44
mnie wysłano do Opola.na miejscu dowiedziałem się ze potrzebują osobę z uprawnieniami których nie posiadam.Straciłem tylko pieniądze na bilety,jedzenie itp (praca miała być na dłuższy czas) nawet za dojazd nie oddali.Wypłata, faktycznie co do złotówki.Ale jestem pewien że szef nie zna się na robocie!!! Wciska ludzi gdzie tylko może i niema znaczenia czy ten człowiek ma uprawnienia które wymaga pracodawca czy nie.Nie było też pewności że po jednej budowie będę miał zatrudnienie na następnej.Poza tym wszystkim (posiadam uprawnienia UDT) pan szef powiedział że takie papierki załatwia za około 900 zł.więc sami oceńcie jaka to firma i jaki szef.Pozdrawiam Spawaczy!!!
tig 2014-04-11 22:55:30
no to jak kubanek nie miałeś uprawnień to do kogo masz pretensje niektórzy szukają roboty za wszelką cenę a potem mają problemy do firmy która oferuję pomoc w pracy ja skorzystałem z firmy GIEBEL SERVIE i do dzisiaj pracuję a jest to już 2 lata kasa pasuje inne rzeczy też co tu narzekać zawsze jest dobrze tam gdzie nas niema zastanów się i potem oczerniaj i tak samo pozdrawiam spawaczy i monterów w firmie GS siema
kubanek 2014-04-12 22:19:41
po pierwsze nie oczerniam a po drugie przeczytaj dokładnie mój wpis.chodzi o to że na miejscu dowiadywałem się o tym że potrzebują spawacza z innymi uprawnieniami.
katowice 2014-04-17 22:11:39
kubanek!!! jeżeli chodzi o znajomość fachu i umiejętności spawania to szef mnie zaskoczył swoim angażem do pracy był termin do końca roboty nie było chętnych do pracy szef spawał z naszą ekipą 135 141 a nawet 121 co dla nas było zaskoczenie bo niektórzy szefowie zatrudniając 2 osoby mianują się PREZESEM. Szef Giebel Service zatrudniając 70 osób taki nie jest sam się przekonałem na produkcji pokazał że można za to szacun dla niego. Pozdrawiam spawaczy
tis 2014-04-21 19:17:29
witam słyszałem od spawaczy że faktycznie szef jak trzeba to pomaga przy spawaniu jak sam zobaczę to napiszę na forum jak mu poszło pozdrawiam spawaczy w GIEBEL SERVICE :-)
lolek 2014-05-02 11:58:05
nie polecam... Nie płaci zusu i kantuje.
Simeon 2014-05-02 22:42:50
A w ogóle pracownicy są rejestrowani czy pseudo umowa jest podpisywana ale nic z tego nie wynika ?? Sugeruję zajęcie się tym...
1
blacha 2014-05-03 18:40:15
jeżeli ktoś pracuje na umowę o dzieło to kto za ciebie ma płacić zus z tego co wiem to niechętnie zatrudniają na jakieś inne umowy niż umowę o pracę bo potem biorą się takie komentarze nigdzie niema miodu a jak ktoś chce się odegrać to najlepiej na necie ja pracuje u nich czemu nie mam pretensji ludzie to hieny
Darek 2014-05-04 03:48:32
Panowie czytam tak te Wasze opinie i dochodze do wniosku,ze z Wasza swiadomoscia ta Polska nigdy się nie zmieni...no bo po co jeśli odpowiada Wam praca bez zadnych perspektyw(mowie także o emeryturze)...Dzieki Wam spoleczenstwo rowna w dol,a pracodawcy nadal czuja się bogami...Nie w tym rzecz przecież..
Nato 2014-05-13 01:31:53
No emeryturę będziesz miał, jak będziesz składki opłacał. Potem sam będzie chciał się bawić i brać do ręki.
das 2014-06-22 14:35:44
elastyczna firma jestem zadowolony pozdrawiam
fux 2014-06-26 12:07:40
Dla niezadowolonych polecam PIP w Opolu. Oni już ich dobrze znają.
1
olo 2014-08-24 09:16:39
Witam,zgadzam się z postem Darka,to dzięki tym na śmieciowych umowach jest takie dziadostwo zobaczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pieniądze to oczy mu świecą,od ust sobie odejmie ale auto kupi,znam takie żałosne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam
ozas 2014-09-10 22:12:49
witam dzwoniłem do tej firmy pytałem o umowy nie chcą zbytnio zatrudniać na śmieciowych umowach ani osób na jedno osobowych działalnościach tylko umowa o pracę trochę olo mija się z prawdą jak moja firma mnie wkurzy a jest tak daleko to przejdę do giebel service pozdrawiam
Kanwa 2014-09-18 02:17:21
Trzeba przyznać, że to trochę niecodzienne zachowanie, jeżeli sam pracodawca oferuje tylko i wyłącznie umowy o pracę. Ale dla pracowników to lepiej, pełen pakiet świadczeń jest opłacany i o nic nie trzeba się martwić. Wiadomo czy w ogóle w najbliższym czasie planowana jest jakaś rekrutacja i gdzie oferty można znaleźć?
kubanek 2014-09-20 11:33:51
umowa, nie tylko moja była na 1/4 etatu i najniższe wynagrodzenie brutto.oczywiście stawka godzinowa była inna.gdy potrzebowałem wziąć pożyczkę w banku, bank odmówił bo mam najniższą krajową i w dodatku 1/4 etatu.oczywiście wszystko mogło się pozmieniać od tamtego czasu.pozdrawiam.
kanwa 2014-10-06 20:40:08
Kubanek, powiem Ci, ze to bardzo czesta praktyka. Niestety ustalenia z pracodawca to jedno, a praktyczny aspekt zycia przy najnizszej krajowej to drugie. Oczywiscie gdybh pip dotarl do takich informacji raczej szybko by sie z nimi rozprawil. Zastanawiam sie jeszcze nad jednym- jest jakis normalny socjal w firmie?
Kamil 2014-12-15 09:34:39
Zastanawiam się właśnie kiedy miała miejsce taka sytuacja z zatrudnianiem na 1/4 etatu i czy to obecnie się skończyło, bo wydaje mi się, że pracodawca też powinien liczyć się z karami jeżeli zatrudnia pracowników na niższe wymiary godzinowe niż w rzeczywistości ludzie pracują. Rozumiem, że oszczędności są istotne, ale uczciwość powinna być wartością nadrzędną.
arek 2015-01-22 02:57:45
Hej, ja szukam stabilnej pracy, najchętniej na pełen etat, a nawet moge czasem zostać na nadgodziny, co by trochę dorobić. Jest szansa na taką prace w Giebel Service, czy raczej w ogóle nie zatrudniają w ostatnim czasie nowych osób? Tak się zastanawiam, gdzie mogę obejrzeć ich ogłoszenia o pracę, może ktoś mi pomóc?
juju 2015-01-31 18:46:35
Powiedzcie mi jak jest w Giebel Service. Warto podjąć tam pracę?
kubanek 2015-02-02 15:54:39
juju poczytaj to forum i sam podejmij decyzje.ja osobiście jestem na NIE.ale ja już tam nie pracuje jakiś czas i wiele mogło się pozmieniać,choć wątpię w to.
zimny 2015-07-03 07:13:41
monter spawacz ,ślusarz spawacz itp a czemu nie spawacz z przodu ,to kolejny wyzyskiwacz.
Kasar 2015-07-17 12:01:31
Macie informacje czy jest sens z nimi podejmować współpracę, bo widzę, że w czerwcu ruszyli z ostrą rekrutacją na stanowiska spawacza wystawiając ogłoszenia w każdym większym mieście Polski. Trochę niepokojące wydają się być opinie odnośnie domniemanego wyzysku. Jeżeli rzeczywiście taki problem może występować to ciekaw jestem ile osób zdołają utrzymać przy sobie.
Kasar 2015-07-17 12:28:09
Macie informacje czy jest sens z nimi podejmować współpracę, bo widzę, że w czerwcu ruszyli z ostrą rekrutacją na stanowiska spawacza wystawiając ogłoszenia w każdym większym mieście Polski. Trochę niepokojące wydają się być opinie odnośnie domniemanego wyzysku. Jeżeli rzeczywiście taki problem może występować to ciekaw jestem ile osób zdołają utrzymać przy sobie.
Piotr 2015-07-28 18:39:13
Dla mnie wporzadku firma pracowałem rok czasu do kwietnia 2015, pieniazki tez na czas, jaj wrócę ze skandynawii to zawitam spowrotem
waldi 2015-08-16 00:16:49
witam spawaczy obiecali zwrot za badania zwrócili!obiecali zwrot za dojazd zwrócili!mieszkanie może być!wypłata na czas mankament jaki jest narzędziowiec!pracuje i zaprosiłem swoich znajomych spawaczy i mają pracę zacząć od początku miesiąca sami oceńcie moją wypowiedz pozdrawiam magowców!
Luki 2015-08-23 13:17:28
@waldi z tego, co piszesz, to firma jest rzetelna. Kasę zwracają, a wypłaty są na czas. Według mnie to powinna być norma wszędzie, ale skoro nie jest, to trzeba to traktować jako mega pozytywny plus. Widzę, że chyba macie w pracy komplet, bo nie szukają teraz pracowników na żadne stanowiska, a szkoda.
psoj 2016-02-18 20:49:54
Można tą firmę zaliczyć do branży budowlanej @Luki. A jak wiadomo zarobki w tej branży są naprawdę dobre, w przypadku samego spawacza przekraczają one 4000 złotych netto
kler 2016-02-27 14:55:20
to prawda, że akurat fizyczni w budownictwie nie mają prawa narzekac na zarobki. Zwłaszcza gdy wyrabiają się z terminami co spawaczom raczej nie sprawia problemu
easy 2016-03-02 21:52:33
Skoro spawacz ma zarobki przekraczające 4 tysiące złotych, to się nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne u nich. Przecież można liczyć na stabilność pracy.
4rt5 2016-03-06 18:51:31
a ciekawe jak z praca na stnaowisku montera konsturkcji stalowych ejst oferuja tam umowę o pracę, atrakcyjne wynagrodzenie, możliwość długofalowej współpracy
ajax 2016-03-11 18:04:16
4rt5' w ogłoszeniu masz napisane : że oferują umowę o pracę, możliwość długotrwałej współpracy, ubrania robocze a także zakwaterowanie wiec o podstawowe rzeczy martwić sie nie musisz.
rtajak 2016-03-13 18:12:16
witam! a mnie podoba się oferta pracy jako Monter konstrukcji stalowych no i faktycznie mozna tu zarobić do 3500 zł z tego co widze i dodatkowo są premie.
hey 2016-05-06 08:22:43
O rany zarobki do 3500zł są rzeczywiście bardzo obiecujące.
Zostaw swoją opinię o Giebel Service Marcin Giebel - Zawadzkie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Giebel Service Marcin Giebel