logo Merkury Market

Merkury Market

Krosno

Opinie o Merkury Market

Były 2017-01-27 20:15
Nie rozumiem ludzi którzy tkwią w czymś i narzekają, pracy jest dość a brać pieniądze i narzekać to MOIM ZDANIEM nieporozumienie, to tak jak z 500 plus biorę i narzekam, ludziom to nigdy nie dogodzi, najlepiej leżeć i żeby płacili ale jeden z drugim wtedy niech zostanie pracodawcą, pozdrawiam
2
tereska 2017-01-31 14:36
Pracuję w jednym z MM w Polsce od prawie roku. Ludzie w pracy są ekipą super. Kasa co miesiąc się zgadza, zawsze w terminie. Niestety praca nie jest bezstresowa!!! Jak ktoś ma słabe nerwy - to nie da rady! Najgorsze co jest to ciągłe zmiany kierowników, to nie sprzyja dobrej pracy i rozwojowi firmy. Kondycje też trzeba mieć dobra bo robimy dziennie ok 10 kilometrów ;)
3
Też tak mam 2017-01-31 15:23
Nikt nie lubi zmiany oprócz Pana Papierza, i nic na to nie poradzimy, jest całkowicie głuchy na takie sygnały i to już sprawdzone, a czym bardziej ludzie narzekają na kierownika tym lepszy kierownik oczywiście w oczach Szefa.
4
NickKnock 2017-02-01 09:50
Zatrudnianie, zwalnianie, bezsensowne cięcia etatów, żeby za chwilę kogoś nowego zatrudnić, tracić czas na przeszkolenie, naprawianie błędów, chwilę później aut, ciągłe wymyslanie sposobów na upieprzenie ci wypłaty, zastraszanie na porządku dziennym, kierownicy zarabiają dobre pieniądze, przez co są tylko i wyłącznie marionetkami, dbajacymi o swoje dobro, tylko i wyłącznie swoje, żadnych zasad, tylko kasa. Dzieje się źle w tej firmie. Nie polecam.
17
Truskawka 2017-02-02 17:30
Najgorszy sklep w jakim byłam zero zainteresowania klientem , nie miła obsługa! Długo trzeba się ostac ! A co do tego kupiliśmy lustro że szklana szafką i nie dostaliśmy haczyków! Moja noga więcej nie postanie w Muninie w Merkurym !
5
relatywny 2017-02-05 17:01
@truskawka

Jak kupujesz buty to skarpetek też żądasz gratis? Zero poszanowania dla drugiej osoby, bardzo mi miło, że się więcej tam nie pojawisz. Każdy z pracowników handlowych miał z pewnością styczność z tego typu klientem. 'Panowanie' się skończyło wraz z niewolnictwem, a bez takiego klienta sklep z pewnością nie upadnie.
6
Cebulandia zawsze górą 2017-02-07 21:56
zero zainteresowania? jeśli chodzisz pomiędzy drzwiami/meblami łazienkowymi to nie dziw się, że nikt nie podejdzie bo skąd ktoś ma wiedzieć czy tylko oglądasz czy chcesz coś zakupić czy tylko o coś zapytać. Długo stać - jeśli jest 3-4 pracowników a mają pod swoją pieczą prawie 1/5 sklepu to się nie dziw, że czasami nie wyrabiają i trzeba chwilę poczekać.
Nie dostałaś haczyków? ojj szkoda że praktycznie na każdym elemencie stałym na sklepie oraz na magazynie jest informacja by sprawdzić towar przy odbiorze.

Robię zakupy tam już długi czas owszem nie raz były pomyłki ale nigdy nie było problemu by wyprostować problem tylko trzeba podejść i powiedzieć. To są tylko ludzie a jest fajne przysłowie "nie myli się ten co nic nie robi"

6
miachau 2017-02-08 13:04
powiedz mi w takim razie co jest bzdurą... chamstwo szefostwa? niejasne naliczanie wynagrodzenia (premii)? umowy na najniższą krajową dla bardzo wielu pracowników? praca grubo ponad wymiar? umowy próbne kilkuktrotnie ponawawiane raz z jedną raz drugą firmą? obcinanie wypłaty za chorobowe? delegacje w często nędznych warunkach mieszkalnych?

Napisz mi proszę co tutaj nie jest prawdą.
13
robert 2017-02-15 11:47
rekrutacja i system placowy to jest jakiś żart,praca na magazynie na umowę zlecenie i to codziennie po 10 godzin, nikt ci nie poda stawki godzinowej bo podaja ile za mieciac i tym sposobem robisz full godzin bez wolnego
4
Obserwator_niezależny 2017-02-17 07:03
Praca, na dowolnym stanowisku i w dowolnej firmie wymaga zaangażowania i wkładu sił. Zarówno fizycznych jak i umysłowych. To nie SPA i trzeba coś z siebie dać. Jednakże "ludzkie" podejście "SZEFA-SZEFÓW" potrafi pracownikowi dodać sił i motywacji lub tych sił i motywacji go pozbawić.
Znam kilka osób pracujących w MM. W większości słyszę, że mimo najlepszych starań zawsze zauważane są tylko najdrobniejsze i najmniej istotne niedociągnięcia a nigdy nie zauważa się pozytywów.
Pieniądze są ważne. Ale jest jeszcze coś innego. Godność człowieka - pracownika.
"SZEF-SZEFÓW" powinien zacząć zauważać dobre strony swoich pracowników. Czasami malutkie uznanie, drobna pochwała, jest w stanie zdziałać dużo więcej niż najostrzejsza "zrypka"
13
+++ 2017-02-21 18:56
o ile to można czule nazwać "zrypką".....
jeb.... nie za wszystko, bez twojej winy przeważnie, ale to taki drobny szczegół,
teraz przeniósł się na nowy pawilon i wszyscy pracownicy dostali po pieniądzach bo za przeprowadzkę KTOŚ musi zapłacić........
poniżej krytyki
5
GallAnonim 2017-02-23 15:31
Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy wyrabiają dużo ponad normę pracuje się po 10 godzin do tego pan "dyrektor" na nowym markecie szmaciarz i hipokryta wyżywa się na pracowników nawet starszych wiekiem i doświadczeniem w branży nie udziela urlopu czepia się o wszystko i wszystkich. Tragedia bardzo nie polecam. A tego zakompleksionego"kolesia" nie pozdrawiam jak to mówią mały piesek głośno szczeka.
5
kontra truskawka 2017-02-24 22:47
truskawka , może ci jeszcze dziurkę zrobić w ściance... oj biedaku . daj adres haczyk ci wyślę, chyba jesteś z PO oni teraz mają problemy na podobnym poziomie, aleś ty biedny i głu..
Pazerota 2017-02-25 14:43
Sprawdz liste 100 najbogatszych Polakow wg Forbes.
Podpowiem, Szef szefow na 19 miejscu 1,29mld

Juz wiem gdzie sa premie pracownikow
8
Łysy 2017-02-25 17:36
Jakie zarobki na Słowacji stanowisko magazynier bo znowu szukają ?
NieWchodźŁagodnieDoTejDobrejNocy 2017-03-02 06:04
Dzień dobry miałbym pytanko(nie znalazłem innego forum więc piszę tutaj). Chciałbym podjąć pracę na kilka miesięcy możliwie przed wyjazdem do Anglii.Chodzi mi o pracę w miejscowości Straszęcin.Jakie są warunki ,jaka stawka ,na ile umowa i czy ktoś może wie czy są jeszcze jakieś przyjęcia.Jeśli ktoś tam z pracujących mógłby mi podpowiedzieć byłbym wdzięczny.Pozdrawiam
Galileusz 2017-03-02 11:33
Co do Straszęcina to napisz na email drewniak.91@wp.pl. Opisze co i jak.
NieWchodźŁagodnieDoTejDobrejNocy 2017-03-06 10:07
hej napisałem tam na podany mail.Prosiłbym o jakieś informacje;]
Rico 2017-03-11 23:57
NIE POLECAM TEJ FIRMY
Dokonałem zakupów, okazało się ze sklep obok ma te same produkty o 10-25% taniej , mało tego "wielki i szanowny pan kierownik działu -niczym pan i władca olewającym tonem stwierdził że nie ma zwrotów tylko wymiana na inny towar i "najlepiej jutro"

Zastanów się dobrze dokonując tam zakupów- sklep obok nie ma ograniczeń zwrotów zakupów i nie olewa tak klienta już NIGDY, NIGDY, NIGDY nawet dla zasady nie kupię tam nic w sklepie
2
maja 2017-03-12 13:30
Zapomniano wspomnieć, że panuje tu ustrój patriarchalny, przedpotopowy. Kobieta, bez znajomości albo "haka" tu nic nie zdziała. Nie może mieć własnego zdania albo musi "dawać" bo inaczej koledzy uznają, że jest nieprzydatna i ją zniszczą zanim się rozkręci, zagrają na emocjach, zastraszą, zniszczą opinię.

Pensja dobra, sama praca stresująca? - jak dla kogo, weksle i masa dziwnych obostrzeń - fakt, brak kontroli nad pracownikami, problemem tutaj jest pseudorodzinna atmosfera, dziecinni pracownicy. Chcesz pracować, musisz grać w ich grę.

Pod pięknymi hasłami wyładowują się najgorsze ludzkie instynkty.
6
AdamK 2017-03-18 20:42
Witam, mógłby mi ktoś przybliżyć jak w Merkury wygląda praca na magazynie? Po ile godzin się pracuje i w jakich godzinach, czy jest w miarę ok czy naprawdę ciężko? Z góry dziękuję ;)
OLO90 2017-03-18 23:27
A jak to wygląda w logistyce zakupach. Jak wyglądają warunki ? umowa tez na najniższa krajowa. Atmosfera jak ?
1
Gfcse 2017-03-27 16:53
pracowałem przez dwa miesiące w MM i powiem krótko bieda z nędzą co się tam wyprawia. Zostałem bez podstawnie zwolniony do tego dowalono mi 300 zł za to ze pod czas inwentaryzacji wyszły pewne braki w towarze a wezwanie do zapłaty za to przyszło mi po upływie miesiąca czasu . z czego miałem informacje że mnie inwentaryzacja nie powinna dotyczyć .
3
Jano 2017-04-01 16:23
Czemu w MM nikt nie ma umowy na czas nieokreślony????czyżby była tak duza rotacja pracowników ze nikt nie dotrwał do trzeciej umowy?
9
Ja 2017-04-01 20:56
48 godzin w tygodniu praca bardzo ciężką wszystko na czas z kartami i czytnikami masz przekroczenia ucinaja wyplate.w zimie tragedia przeciagi ,temperatura jak na zewnątrz. bardzo duza rotacja pracowników którzy nie wytrzymują tempa.praca porównywalna z obozem pracy.zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy
11
sony 2017-04-04 09:18
Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zawracajcie sobie głowy bo jak ktoś będzie słaby psychicznie to jeszcze mu się udzieli wolał bym głodować niż pracować w tej firmie Pozdrawiam
13
Michał 2017-04-11 16:18
Witam,

Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku logistyk w MM.

Żaba 2017-04-13 21:24
Jeżeli chcesz pracować od rana do wieczora być pod telefonem po godzinach pracy i w weekendy to polecam. Praca w ciągłym stresie. A zarobki? Po pierwszej wypłacie młodzi uciekają. Nigdy nie wiesz ile zarobisz - metoda mobilizacji "kara finansowa".
7
Mieno 2017-04-26 08:39
Był ktoś może ostatnio na rozmowie w MM w Krośnie ??
Po jakim czasie dają odpowiedź czy wogóle nie dają znać czy od razu mówią czy się jest przyjętym czy nie ?
xxxxx :) 2017-04-26 16:23
Jeśli byłeś na rozmowę o pracę w MM to łatwo się zorientować czy jesteś kolejnym punktem w statystykach pana z rekrutacji. Zwróć uwagę o co pyta cię rekrutujący. Jak o pierdoły to już wiesz. Nie liczyłabym na żaden odzew.... Oni muszą wykazać się ilością przeprowadzonych rozmów z potencjalnymi ofiarami. Chyba że rozmawiasz bezpośrednio z kierownikiem to jest cień szansy na ewentualną odpowiedź.
Ale zastanów się dobrze czy jest sens pchać się do kołchozu...?
2
Benny Benassi 2017-04-28 00:04
z geo co się orientuję to w MM akurat zawsze odpowiadają ba złożone CV i po rozmowie czy cię przyjmują czy nie, przynajmniej tak słyszałem w kilku miejscach
JA 2017-05-03 11:01
Miałem dostać odpowiedź do końca kwietnia i nie dostałem. Pewnie tak jak mówi kolega powyżej muszą mieć dobre statystyki. Powinni ukrócić w tym kraju takie coś że zapraszają na rozmowę multum ludzi którzy tracą czas i pieniądze na dojazd a później nawet odpowiedzi nie dają.
NIWK 2017-05-04 15:15
Muszę z przykrością potwierdzić opinie kolegów powyżej - praca w MM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dawajmy im satysfakcji niech sami sobie pracują za takie pieniądze i po tyle godzin.
3
DANY 2017-05-09 19:56
Firma bez perspektyw. Ludzie wolą nie pracować niż pracować w MM. Niewolnictwo dawno zniesiono !!
3
Dorota 2017-05-12 10:40
Chyba nikt nie chce tam pracować skoro te same oferty wiszą i wiszą. Ludzie chyba w końcu przejrzeli na oczy i wolą jechać za granicę i godnie zarobić niż robić w Polsce za murzynów. Jeśli tak dalej pójdzie to może w końcu zaczną płacić i traktować ludzi również w Polsce jak na zachodzie Europy. Ludzie teraz myślą i może w końcu skończy się ta patologia.


4
abcd 2017-05-12 21:11
O odpowiedź co do rekrutacji trzeba się upomnieć. Jeśli wyślesz aplikację raz jeszcze to prawdopodobnie wtedy odpiszą Ci, że Twoje dane trafiły do bazy. Chyba koledzy powyżej mają rację co do statystyk - rekruter wypytuje o głupoty, kompletnie niezwiązane z tematem, sięga spraw bardzo prywatnych... A skutek...
3
On 2017-05-21 19:13
O "atrakcyjnych" warunkach i "miłej" atmosferze świadczy ciągła rotacja nie tylko na niższych ale także na wyższych stanowiskach.. Przeszedłem do konkurencji z Rz i nie żałuję
3
Bodzio 2017-05-21 21:16
Wszystko super lepszej pracy nie można znaleźć. Gorąco polecam
1
FRED 2017-05-23 18:09
Tego typu opinie to chyba wiadomo kto wypisuje !!! A poza tym nigdy więcej nie będe pracował za żadne pieniądze w MM.
2
kapusta 2017-05-23 19:03
@Bodzio, spodobała mi się Twoja ironia, nie wszyscy jednak zajarzyli...
2
Wal 2017-05-30 18:55
Kiedyś były obozy pracy teraz mamy MM.
7
ktosik 2017-06-04 20:45
Jak to jest że tylko w MM za kartę stałego klienta trzeba płacić 4zł .Pracownicy muszą wyrobić normę i to nie tylko kasjerki i sprzedać"wcisnąć" klientowi min 20 kart jeżeli to im się nie uda to zostanie im potrącone 200 zł z wypłaty super .Najlepszy jest w MM sposób wynagrodzenia tzn nigdy nie wiesz za co ci zaj.... pieniądze pomimo iż miesiąc dobry sprzedaż jest ale kasa się nie zgadza ;) Nie ma jasno określonych premii jest ona uznaniowa więc jak się komu widzi to da albo i nie .Dochodzi do tego jeszcze szereg czynności związanych z przyjmowaniem towaru wydawaniem rozkładaniem wszystkie te czynności na kartę z czipem jeżeli za długo wydajesz rozkładasz przyjmujesz to po premii a co dołożyć nie dołożą ale ujeb..... zawsze za wszystko... i żal patrzeć jak Janek przepycha się do pierwszej 10 najbogatszych Polaków a pracowników wcale nie szanuje żal żal
6
AN N A3570 2017-06-05 14:17
Pracowałam w Merkury Market pół roku. Dostałam umowę na 2 lata , a po 3 dniach wypowiedzenie tej umowy. Na moje miejsce został przyjęty ktoś inny. Najbardziej żałuję tego ,że mnie wykorzystali przy zatowarowaniu nowego obiektu przy Bieszczadzkiej. Robota przez 12 godzin - noszenie towaru po schodach, układanie, metkowanie itp.... a po kilku miesiącach - do widzenia.....
4
Były pracownik 2017-06-05 18:36
Za 186 godzin miesięcznie pracownik dostaje 2300zł na rękę czy to dużo ??
4
Znajoma pracownika 2017-06-06 21:30
Fajnie mają w tym Merkurym grafik tygodniowy czasami widziany dopiero w piątek po południu urlopy wypisywane przez kierownika bez zgody pracownika a i tak mu kartkę da do podpisania .A jak już nie daj Boże wezmą 5 dni wolnego w miesiącu to cała premia idzie w pizdu i biorą najniższą krajową i to nic że zapieprzają pozostałe dni w miesiącu.Nie wspomnę o kasjerkach które po 12 godzin na kasie siedzą a nie które to i z 2 grupą hmm ciekawe gdzie są jakieś kontrole przecież to niezgodne z prawem pracy no chyba że sie prawo ma dla siebie.Polecam wszystkim
8
Xyz2017 2017-06-09 18:23
Idąc do pracy w MM sądziłam, że większość opinii jest przesadzona, ponieważ jak w dzisiejszych czasach można tak traktować ludzi? Bądź też te negatywne opinie opisują osoby, którym po prostu nie chce się pracować. Jednak rzeczywistość okazała się taka jakie są opinie ;) Na wszystko co MM chciał zgodziłam się - szkolenia, ciągłe zmiany działów, dużo godzin (o wiele za dużo ponad normę) i to wszystko oczywiście na umowę zlecenie za najniższą stawkę. Oczywiście starałam się, obowiązki wykonywałam rzetelnie i do wszystkiego musiałam się dostosować, aż tu nagle zwolnienie...Pytanie dlaczego? Oczywiście na to pytanie nikt nie może udzielić odpowiedzi, ponieważ za nic. Kolejny "numerek" odhaczony do zwolnienia, a w przeciągu tygodnia osób zwolnionych bez powodu można byłoby doszukać się dość sporo. Traktowanie ludzi w taki sposób jest nieludzkie! Jeżeli ktoś ma rodzinę, poszukuje stabilnej pracy to nie w tej firmie! Atmosfera w pracy jest okej, pracownicy również, ale polityka zarządzenia pozostawia wiele do życzenia.
Czy żałuję, że zostałam zatrudniona w MM? Nie, przynajmniej przekonałam się, że w tej firmie nie można liczyć na normalne traktowanie ludzi , na normalne godziny pracy - 48 h tygodniowo tydzień w tydzień to chyba lekka przesada :) Zwalniają ludzi, a na to miejsce poszukują nowych, którym zapewne znowu dadzą umowę zlecenie popracują miesiąc i następnie znowu zwolnią żeby zrobić miejsce dla nowej "ofiary", która pójdzie pracować za 13 brutto - a z pewnością znajdą się takie osoby.
Obecnie mam już inną ofertę pracy - lepiej płatną , lepsze godziny zgodne z Kodeksem Pracy i mogę jedynie dziękować, że wyrwałam się z tej pracy, ponieważ wiem, że tam pomimo umowy o pracę nie mogłabym spać spokojnie, gdyż nigdy nie wiadomo kiedy ktoś odgórnie zarządzi, że jednak już nie jesteś potrzebny i bez żadnych skrupułów przedstawi wypowiedzenie.
Reasumując jeśli zastanawiasz się czy przyjąć ofertę pracy zastanów się dwa razy! Chyba, że poszukujesz zatrudnienia na miesiąc czy dwa to owszem zawsze można iść zdobyć nowe doświadczenie, ale jeśli poszukujesz stabilnej pracy, pracy, w której przepracujesz 168 h miesięcznie to nie polecam. Szkoda Twojego zachodu i czasu dla tej firmy. Lepiej poszukać w innym miejscu ;)

Pozdrawiam ;)

6
AKA 2017-06-10 16:30
Beznadziejny sklep!!!
Dwa razy kupiłam tam coś "niby w promocji" po odejściu od kasy i sprawdzeniu paragony okazało się, że produkt był naliczony bez promocji - to się też dość często zdarza w biedronce czy lidlu ale tylko w merkurym odsyłają z kasy do reklamacji z reklamacji do kasy, a potem wzywają kierownika, żeby oddać parę złotych. To kpina !! Stracony czas. To samo zdarzyło mi się dwa razy dlatego więcej tam nie pójdę brak poszanowania dla drugiej osoby.
Poza tym miałam wcześniej, też tą nieprzyjemność kupienia tam kleju, który po otwarciu okazał się być nienadającą się do niczego bryłą. Oddałam do reklamacji, którą rozpatrywali 2tygodnie!! Musiałam kupić nowy klej dla majstra, który nie mógł tyle czekać. Potem otrzymałam dobry klej, którego już do niczego nie potrzebowałam:( Asortyment, też mają ubogi, np.: farby bondex nie posiadają w sprzedaży i nie wiedzą nawet co to jest fuga epoksydowa.
Teraz na szczęście w Krośnie jest w czym wybierać. Polecam zakupy w Leroyu czy OBI dużo lepsza obsługa (choć też mają jej braki zwłaszcza rano), oddawanie produktów - bez problemowo w każdym momencie.
2
AKA 2017-06-10 16:43
We wcześniejszym poście obsmarowałam NIESŁUSZNIE Merkurego, który pomylił mi się z MAJSTREM w Krośnie koło biedronki. Przepraszam wydawało mi się, że to to samo co na bieszczadzkiej. Reklamacja i niby promocja były w Majstrze. Ale bondex się zgadza.
Przepraszam najmocniej za pomyłkę.
1
Marcin 2017-06-15 17:40
Rotacja pracowników w MM jest tak duża jak ilość klientów codziennie.
2
foczka 2017-06-20 08:28
Wiecie może jaki jest okres wypowiedzenia ? W umowie tego nie mam jak większość rzeczy, a nie chce dzwonić do kadr ...... dzięki
Zostaw swoją opinię o Merkury Market - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market