logo Merkury Market

Merkury Market

Krosno

Opinie o Merkury Market

AN N A3570 2017-06-05 14:17
Pracowałam w Merkury Market pół roku. Dostałam umowę na 2 lata , a po 3 dniach wypowiedzenie tej umowy. Na moje miejsce został przyjęty ktoś inny. Najbardziej żałuję tego ,że mnie wykorzystali przy zatowarowaniu nowego obiektu przy Bieszczadzkiej. Robota przez 12 godzin - noszenie towaru po schodach, układanie, metkowanie itp.... a po kilku miesiącach - do widzenia.....
10
Były pracownik 2017-06-05 18:36
Za 186 godzin miesięcznie pracownik dostaje 2300zł na rękę czy to dużo ??
7
Znajoma pracownika 2017-06-06 21:30
Fajnie mają w tym Merkurym grafik tygodniowy czasami widziany dopiero w piątek po południu urlopy wypisywane przez kierownika bez zgody pracownika a i tak mu kartkę da do podpisania .A jak już nie daj Boże wezmą 5 dni wolnego w miesiącu to cała premia idzie w pizdu i biorą najniższą krajową i to nic że zapieprzają pozostałe dni w miesiącu.Nie wspomnę o kasjerkach które po 12 godzin na kasie siedzą a nie które to i z 2 grupą hmm ciekawe gdzie są jakieś kontrole przecież to niezgodne z prawem pracy no chyba że sie prawo ma dla siebie.Polecam wszystkim
15
Xyz2017 2017-06-09 18:23
Idąc do pracy w MM sądziłam, że większość opinii jest przesadzona, ponieważ jak w dzisiejszych czasach można tak traktować ludzi? Bądź też te negatywne opinie opisują osoby, którym po prostu nie chce się pracować. Jednak rzeczywistość okazała się taka jakie są opinie ;) Na wszystko co MM chciał zgodziłam się - szkolenia, ciągłe zmiany działów, dużo godzin (o wiele za dużo ponad normę) i to wszystko oczywiście na umowę zlecenie za najniższą stawkę. Oczywiście starałam się, obowiązki wykonywałam rzetelnie i do wszystkiego musiałam się dostosować, aż tu nagle zwolnienie...Pytanie dlaczego? Oczywiście na to pytanie nikt nie może udzielić odpowiedzi, ponieważ za nic. Kolejny "numerek" odhaczony do zwolnienia, a w przeciągu tygodnia osób zwolnionych bez powodu można byłoby doszukać się dość sporo. Traktowanie ludzi w taki sposób jest nieludzkie! Jeżeli ktoś ma rodzinę, poszukuje stabilnej pracy to nie w tej firmie! Atmosfera w pracy jest okej, pracownicy również, ale polityka zarządzenia pozostawia wiele do życzenia.
Czy żałuję, że zostałam zatrudniona w MM? Nie, przynajmniej przekonałam się, że w tej firmie nie można liczyć na normalne traktowanie ludzi , na normalne godziny pracy - 48 h tygodniowo tydzień w tydzień to chyba lekka przesada :) Zwalniają ludzi, a na to miejsce poszukują nowych, którym zapewne znowu dadzą umowę zlecenie popracują miesiąc i następnie znowu zwolnią żeby zrobić miejsce dla nowej "ofiary", która pójdzie pracować za 13 brutto - a z pewnością znajdą się takie osoby.
Obecnie mam już inną ofertę pracy - lepiej płatną , lepsze godziny zgodne z Kodeksem Pracy i mogę jedynie dziękować, że wyrwałam się z tej pracy, ponieważ wiem, że tam pomimo umowy o pracę nie mogłabym spać spokojnie, gdyż nigdy nie wiadomo kiedy ktoś odgórnie zarządzi, że jednak już nie jesteś potrzebny i bez żadnych skrupułów przedstawi wypowiedzenie.
Reasumując jeśli zastanawiasz się czy przyjąć ofertę pracy zastanów się dwa razy! Chyba, że poszukujesz zatrudnienia na miesiąc czy dwa to owszem zawsze można iść zdobyć nowe doświadczenie, ale jeśli poszukujesz stabilnej pracy, pracy, w której przepracujesz 168 h miesięcznie to nie polecam. Szkoda Twojego zachodu i czasu dla tej firmy. Lepiej poszukać w innym miejscu ;)

Pozdrawiam ;)

17
AKA 2017-06-10 16:30
Beznadziejny sklep!!!
Dwa razy kupiłam tam coś "niby w promocji" po odejściu od kasy i sprawdzeniu paragony okazało się, że produkt był naliczony bez promocji - to się też dość często zdarza w biedronce czy lidlu ale tylko w merkurym odsyłają z kasy do reklamacji z reklamacji do kasy, a potem wzywają kierownika, żeby oddać parę złotych. To kpina !! Stracony czas. To samo zdarzyło mi się dwa razy dlatego więcej tam nie pójdę brak poszanowania dla drugiej osoby.
Poza tym miałam wcześniej, też tą nieprzyjemność kupienia tam kleju, który po otwarciu okazał się być nienadającą się do niczego bryłą. Oddałam do reklamacji, którą rozpatrywali 2tygodnie!! Musiałam kupić nowy klej dla majstra, który nie mógł tyle czekać. Potem otrzymałam dobry klej, którego już do niczego nie potrzebowałam:( Asortyment, też mają ubogi, np.: farby bondex nie posiadają w sprzedaży i nie wiedzą nawet co to jest fuga epoksydowa.
Teraz na szczęście w Krośnie jest w czym wybierać. Polecam zakupy w Leroyu czy OBI dużo lepsza obsługa (choć też mają jej braki zwłaszcza rano), oddawanie produktów - bez problemowo w każdym momencie.
5
AKA 2017-06-10 16:43
We wcześniejszym poście obsmarowałam NIESŁUSZNIE Merkurego, który pomylił mi się z MAJSTREM w Krośnie koło biedronki. Przepraszam wydawało mi się, że to to samo co na bieszczadzkiej. Reklamacja i niby promocja były w Majstrze. Ale bondex się zgadza.
Przepraszam najmocniej za pomyłkę.
3
Marcin 2017-06-15 17:40
Rotacja pracowników w MM jest tak duża jak ilość klientów codziennie.
8
foczka 2017-06-20 08:28
Wiecie może jaki jest okres wypowiedzenia ? W umowie tego nie mam jak większość rzeczy, a nie chce dzwonić do kadr ...... dzięki
Marta 2017-06-28 17:52
Zwalniam się z tej firmy mam już jej serdecznie dosyć !!!!!!!!!
13
chinczyk 2017-06-29 19:56
Ale w tym Krosnie, w MM to szmaciarze...niewarci spluniecia
6
neo 2017-06-30 01:12
u mnie analogia
byly 2017-07-04 13:12
już tłumaczę... jesteś zatrudniany raz przez merkury na 3 miesiące, po czym przez firmę braciszka prezesa na kolejne 3 miesiące i tak w kółko. Cały czas jesteś na okresie próbnym. Państwowa Inspekcja Pracy gdyby chciała zrównała by ten grajdoł z ziemią. Większość procowników na umowie ma płacę minimalną - gdybyś zachorował bądź musiał opuścić dzień z niezależnych od siebie przyczyn, możesz pożegnać się z premią, którą i tak ci obcinają przy każdej możliwej okazji - tylko szukają pretekstu. Ogólnie brak szacunku do pracownika, długie godziny pracy, częsty stres i lekceważenie przez przełożonych (kierownicy tez nie mają latwego życia, trudno sie dziwić...). A CO DO KASY... NA MYJNI SAMOCHODOWEJ ZARABIAŁEM WIECEJ NIŻ W BIURZE MM. A tam jedynym zmarwieniem było nie zapomnieć kanapek do pracy :)
ZDECYDOWANIE ODRADZAM TAM PRACĘ, JEST WIELE POWAŻNYCH FIRM GDZIE MOŻNA SIĘ ZATRUDNIĆ.
11
gol 2017-07-04 13:18
Wykorzystywanie w ten sposób ludzi ktorzy idą do zwolnienia do juz tradycja hahaha. bez zmian widzę
7
mini 2017-07-04 19:00
byłam ostatnio na rozmowie. pierwsze 2 testy, które podobno nie są potrzebne bo to później osoba która przeprowadza rozmowę zdecyduje czy cie przyjmują do pracy czy nie. na rozmowę trzeba było długo czekać. tematem rozmowy nie było nic związanego z pracą tylko wypytywanie o życie prywatne. osobiście nie polecam bo tam mają cię za nikogo
11
JH 2017-07-04 20:11
MM Kraków, jakie opinie nt. pracy, kierownictwa itd.? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
MMbee 2017-07-19 01:33
Teraz nawet skracaja godz pracy do 44 tygpdniowo. 3 dni wolne w tyg.
Dzieki bardzo.
Dezniinformacja,
haos i zle zarzadzanie taki jest MM.
3
Iza 2017-07-20 11:36
@MMbee
rozumiem, że jesteś pracownikiem Merkury Market. Możesz powiedzieć coś więcej o pracy w firmie? Co doradziłbyś osobom, które zastanawiają się nad zatrudnieniem się właśnie w niej? Takie merytoryczne opinie, które pokażą zarówno plusy i minusy pracy mogą być dla takich osób bardzo cenne.
doberman 2017-07-21 19:06
cała prawda całą dobę .Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to dziwne że najniższa krajowa wrosła a piniądz w merkurym nie a jak to sie dzieje ano tak że podstawa do góry to premia w dół i choć rok temu premia była większa a podstawa niższa to od czasu podniesienia przez rząd najniższej krajowej w MERKURYM opadają premię fajnie nie ;) pieniądz zawsze się musi zgadzać
7
ON 2017-07-23 14:12
Też byłem na rozmowie i pytania były wogóle nie związane z pracą tylko jakiś bełkot psychologiczny a do tego test który nie wiadomo co miał sprawdzać - typowe beznadziejne podejście do pracownika. Ogólnie złe odczucia i kolejny pacjent do odhaczenia dla rekrutera - pewnie dostaje od łebka kase.
Ogólnie nie polecam !!!!
4
abel 2017-07-25 08:49
a ktoś może pracował na stanowisku: "Specjalista ds. inwestycji budowlanych"?
KAROLINKA 2017-07-27 16:35
sytuacja ze Słowacji SZEF JAN P. bierze kierownika pawilonu,podchodzi do lustra i pokazując mu jego odbicie w lustrze mówi :patrz jakiego idiotę urodziła twoja matka ! Na co pracownik "troszkę" się denerwuje i zwalnia się w trybie natychmiastowym .W krośnie to mamy na porządku dziennym ;)
13
re 2017-08-01 13:07
Zanim się zwolnił mógł Panu P odpłacić tym samym. Tchórz jakich mało.
5
miki 2017-08-01 13:45
"i żal patrzeć jak Janek przepycha się do pierwszej 10 najbogatszych Polaków a pracowników wcale nie szanuje żal żal"

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Skoro wykorzystuje ludzi wiec się szybko dorobił. Tak to działa a przynajmniej w krajach dzikich takich jak polska.
8
ugabuga45 2017-08-02 15:15
czy ktoś orientuje się jak wygląda tam praca na stanowisku specjalisty ds logistyki i zamówień i czy warto w ogóle spróbować?
Janek szpanek 2017-08-02 23:16
Po jakich dwoch Tygodniach? On po dwóch dniach potrafi anulować hehe... Tragedia
4
Sparta 2017-08-03 16:15
A ja mu życzę tak jak w "300" żyj wiecznie Janek żyj wiecznie. ......
2
Iza 2017-08-25 14:10
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązuje regulamin, którego treść znajdziecie pod linkiem: http://www.gowork.pl/regulamin Przed zostawieniem opinii należy zapoznać się z jego treścią i zaakceptować zawarte w nim zasady. Proszę o ich przestrzeganie.
Szybki 2017-08-29 21:02
Niewiem jak teraz ale dawniej to na Slowacji nie bylo dnia bez jazdy najpierw nalot Pazdziocha a pozniej jazda I rzucanie czapki po parkingu
8
awe 2017-09-05 14:02
Dno dno dno ....
5
Iza 2017-09-07 12:57
@awe co konkretnie jest powodem Twojej opinii na temat firmy? W jakim dziale pracowałeś? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Konkretne informacje będą dużo bardziej pomocne dla osób, które na tym wątku szukają informacji o potencjalnym pracodawcy.
aaaaa 2017-09-07 19:06
To wszystko jest wina ludzi bo sami doprowadzili do tego że tak są traktowani - wystarczyło by żeby poprostu nie dawali sobą pomiatać i od razu odchodzili wtedy te barany nauczyły by się szacunku do ludzi.
3
arnold 2017-09-09 17:03
Najlepszym sposobem na zrobienie kariery w merkurym jest bycie kablem prezesa, taka prawda..
4
jola nielojalna 2017-09-12 19:36
POTWIERDZAM BYŁEM ZOBACZYŁEM PRZEŻYŁEM I ZMARNOWAŁEM KAWAŁEK ŻYCIA ;) teraz odżywam ;) pozdrowionka dla wszystkich co zostali ..........
7
neseserek 2017-09-15 09:18
wie ktos jak wyglada praca na słowacji w mm ?bo mam rozwowe
Kosiarz 2017-09-16 13:43
Cyrk na kolkach , czysta prowizorka kasa super przez pare m-c a pozniej podstawa , najazdy pazdziocha raz, czasem dwa razy w tygodniu, a na mieszkaniach super jak trafisz na fajna ekipe to niezle smianie I imprezy pare razy w tygodniu dupeczki na mieszkaniu lub na markecie po zamknieciu, szczegolnie na Bratyslawie I kilku innych pawilonach..... a pozniej po imprezach sa samochody firmowe z pogietymi dachami :-) pozdrowienia dla starej ekipy......
3
babcia klozetowa 2017-09-20 18:15
Brawo JANEK w końcu wpadł na wspaniały pomysł i przeprowadza szkolenia dla kierowników w końcu sie zabrał za tych nierobów którzy go z kasy okradają i nic nie robią tylko podpieprzają pracowników ale raczej z tego nic dobrego nie wyniknie ;) Nowość wprowadzono zeszyty wyjść do wc kiedy i ile kto przebywał BRAWO BRAWO BRAWO zakup pracownikom pampersy będzie taniej chyba Cię stać ;)
6
byłem - widziałem 2017-09-21 11:21
Widzę, ze zniknął mój dosyć negatywny komentarz, zbyt prawdziwy co?
4
Patt 2017-09-21 14:51
CO ZA BEZNADZIEJNA PSEUDO FIRMA - NIE POLECAM!!!!!
Aplikowalam na stanowisko Pracownik administracyjno-biurowy. Na drugi dzień już dostałam telefon, zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Na rozmowie Pani z rekrutacji pytała mnie o jakieś bzdury nie związane nawet z pracą, potem trochę opowiedziała o firmie i moich przyszłych obowiązkach (obserwowanie na kamerach czy firmy na Słowacji i w Czechach działają jak powinny, czy nic się tam nie dzieje nie tak na sklepach). Pkt kulminacyjny rozmowy to rozwiązywanie jakichś bzdurnych pseudo psychologicznych testów. Cóż, koniec końców nie otrzymałam odpowiedzi czy mnie zatrudnia czy nie. W międzyczasie widziałam, że wystawili nowe ogłoszenie, że szukają pracowników na stanowisko, na które aplikowalam. Ale przykro, chyba nikt się nie zgodził, bo dziś do mnie znów zadzwonili (eureka, przypomnieli sobie). No niestety ja już znalazłam bardziej ambitną pracę bez ich łaski. Nie polecam, nie szanują czasu i pieniędzy potencjalnych pracowników.
4
bylem-widziałem 2017-09-21 19:05
Żenada, porażka, żal, patologia. Szefostwo traktuje ludzi jak szmaty, obrażanie i poniżanie pracowników jest na porządku dziennym. Aplikujesz na jedno stanowisko, zatrudniają Cię na zupełnie inne, umowa o prace góra na rok, pozniej przerzucanie do innych spółek, godziny sporo ponad normę, na umowie najnizsza krajowa, reszta jako "premie" obcinane za chorobowe, urlopy na żądanie i za to, ze nie spodobałeś sie szefowi. Niestety nic dobrego o tej firmie powiedziec nie można. A kultury i obycia nie można kupic nawet jeśli jest sie na 19 miejscu w Forbes.
7
Iza 2017-09-22 10:24
@byłem - widziałem jeśli jakiś wpis został usunięty, oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin
Szybki 2017-09-23 22:35
E tam najlepsze imprezy odchodzily na starym Presovie, pozdrowienia dla kierownika ktory otwierajac sklep pracownikom zapomnial ubrac spodni :-))))):---))))))))))heh to byly czasy
1
booo 2017-09-30 22:40
A wie ktos jak wyglada praca kasjera? Jakaś odpowiedzialaośc za starty, weksel o co chodzi?
boo 2017-10-01 00:47
No a na jakim stanowisku pracowalas?? Wiesz cos o pracy kasjera??? Ja mam propozycje na kasjera wlasnie. I tak czytajac opinie juz nic niewiem co robic
greg 2017-10-05 01:07
"A kultury i obycia nie można kupic nawet jeśli jest sie na 19 miejscu w Forbes"
Kolego jeszcze nie znasz życia skoro nie wiesz ze to działa na odwrót. Im więcej kasy na koncie tym bardziej się w głowie miesza.
3
Iza 2017-10-06 13:12
@boo widzę, że nikt Ci jeszcze nie odpowiedział. Czy zdecydowałeś się na podjęcie tej pracy? Jeśli tak, to powiedz coś o swoich pierwszych wrażeniach. Każda merytoryczna opinia może być bardzo pomocna.
Mmszaflary 2017-10-06 14:16
Praca swietna. Wynagrodzenie za duze i masa wolnego czasu. Papież najlepszy pracodawca jaki stąpa po ziemi (tej ziemi !!). A tak na serio szału nie ma praca jak praca dużo zależy od ekipy na danym pawilonie. Pozdr. Z MMSzaflary :)
Ywa 2017-10-06 17:51
Odradzam wam prace merkurym market rybnik pracodawca czysty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownicy nie mili na poczatku udaje mily potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko wszystko ty zalatwiej psychika wysiada kasjerki malo nie dojsc musisz zajmowac dzialem sie to kasa tez do cb nalezy wynagdzoenie kazdy ma inna w miesiacu 200godzin za urlop ci biera kasa umowy co dwa lata nowe po 12h dzienie pracujesz odrazam kupowanie zakupow merkurym market nie mila obsluga calym markecie na ogrodzie tym bardziej pracownicy nie mila obsluga tylko sie pozbyc klienta plotkuja nie podchodza do klienta pija kawy przy komputerach plotkuja nie ma co robic tylko jedna na ogrodzie jest mila ale juz ja nue widze chyba sie zwolnila i slusznie porazka firma niech ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamkna !!!!!
2
ADMIN 2017-10-11 10:04
Patologia !!!!
2
Krakus 2017-10-13 21:38
Merkury Market. Największe "gówno" jakie istnieje na rynku polskim. Pracownicy jakby z jakiegoś domu dla ociężałych umysłowo (przynajmniej w Krakowie). Zero doświadczenia, pomocy, doradztwa. Towar jaki oferują poniżej jakiejkolwiek krytyki. Drzwi zwłaszcza od ich zaprzyjaźnionego producenta z " podkarpackiego podwórka" POL-PANEL, BOG-MAR z Rymanowa - badziew nad badziewie. Po niespełna roku lakier poobłaził. Winą obarczyli mnie jako bym nieumiejętnie podcinał drzwi a sami wysłali mi firmę która je montowała. To nie ja ciąłem drzwi tylko fachowcy z MM. To, że drzwi poobłaziły na środku - pół metra do cięcia to i tak moja wina bo źle dbałem o drzwi. Lucdzie, omijajcie szerokim łukiem Merkury Market i drzwi Pol-Panel z Rymanowa. Większego "gówna" nie widziałem.
3
Ciekawski 2017-10-20 03:02
Dlaczego post o bance I pazdziochu zostal usuniety????? Bylo tam ladnie opisane jak Szef Mm zwraca sie do wlasnej zony, pewnie dzial marketingu MM z Sabinka na czele pilnie czuwa nad opiniami zeby nic zlego I prawdziwego przypadkiem nikt nie napisal..... Aleeee czadddd Sabinko nie???? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Merkury Market - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market