logo Merkury Market

Merkury Market

Krosno

Opinie o Merkury Market

beny 2016-09-13 11:19
oczywiście aczkolwiek sugestie osób, które już mają dośwaidczenie w tej pracy, czy ogólnie firmie byłyby na pewno pomocne
1
karo 2016-09-13 12:22
ja również dostałam zaproszenie na spotkanie na stanowisko operator wprowadzania danych. Czy ktoś mógłby podzilić się swoimi doświadczeniami w zwiazku z pracą w mercurym np na tym właśnie stanowisku? jak to wygląda?
1
karo 2016-09-13 12:44
ja również dostałam zaproszenie na spotkanie na stanowisko operator wprowadzania danych. Czy ktoś mógłby podzilić się swoimi doświadczeniami w zwiazku z pracą w mercurym np na tym właśnie stanowisku? jak to wygląda?
3
janek 2016-09-13 14:45
czy ktoś już pracował na stanowisku operator wprowadzania danych? podzieli się doświadczeniem?
3
pozdrawiam he he 2016-09-15 20:57
lubicie stres , dużo pracy i wieczne uwagi przełożonych (NIEKONIECZNIE SŁUSZNE!!!!!) - próbujcie. Po paru dniach luzu i po pierwszej wpadce dostaniecie taki wtrysk, że od razu będziecie płodzić na ekranie podanie o zwolnienie. Szkoda kasy na paliwo.
A teraz przykłady naganiaczy, bo brakuje mięsa armatniego do roboty:
- wiktor - "dla ludzi z wielkimi ambicjami którzy narzekają że mało zarabiają - teraz jest rekrutacja na kierownika działu zakupów w Krośnie, możecie rozwinąć skrzydełka" skrzydełka, które szybko zostaną podcięte. No ale zawsze można w ramach przesunięć trafić do wożenia i noszenia palet, dywanów,mebli do nowo otwieranego marketu.
- shhh - "Dla mnie najważniejsze jest to, że wypłata każdemu odpowiada." No zmartwię cię - nieprawda.
Więc macie tutaj przykłady na to, że nie jest tam najlepiej skoro trzeba uciekać się do tak płytkich akcji. KROPKA.
16
kandydat 2016-09-19 13:24
Do: beny, karo, janek

Czy byliście na rozmowie w sprawie pracy w Krakowie przy wprowadzaniu danych? jeśli tak to czy możecie się podzielić informacjami na temat warunków tej pracy? Mam się tam zjawić za kilka dni, oczywiście każda informacja będzie dla mnie cenna.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
1
dsc 2016-09-20 12:44
Jakie są zarobki z-cy kierownika sklepu??
4
xxx 2016-09-21 00:01
Na dziale wprowadzania odpowiedzialna/y będziesz za wprowadzanie do systemu fv z dostaw oraz nadzór kasy (rozliczanie kasjerów, prostowanie błędów kasowych itp.) w zależności od pawilonu roboty od groma albo totalny luz. Zarobki na całkiem niezłym poziomie!! 2500 - 2800 zł
Nickita 2016-09-25 20:04
Ze mną było dokładnie tak samo. W ogóle to nie dość że facet się spóźnił na tą rozmowę kwalifikacyjną to jeszcze nawet nie raczył przeprosić za dość grube spóźnienie, nie przedstawił się, więc do dziś nie wiem kto to był i jakie tam pełni stanowisko. Test na IQ oblałam bo napisałam tylko kilka zastosowań przedmiotu który trzeba było wybrać-ja wybrałam krzesło, a nie całą stronę, która była do tego przeznaczona. Pominęłam zastosowania wiążące się z seksem, chociaż może pan właśnie na to czekał?:-) Po rozmowie oczywiście rzewny mail że niestety nie mają dla mnie oferty stosownej do mojego wykształcenia ale jeżeli się coś zmieni to będą mnie mieć na uwadze. Pierdu pierdu. Zdecydowanie nie polecam!
5
Obywatel kane 2016-10-07 18:39
Merkury Market to po prostu Maszynka do mięsa, chcecie mieć dużo obowiązków i żadnego życia osobistego idźcie do mm do pracy, w przeciągu tygodnia pracy macie do wyrobienia 48 godzin, zatem wychodzi na to że pracujecie o 8 godzin dłużej, w tym wypadku macie pewne dwa i dni po 12 godzin, potem jakas dziesiątka ósemka czy nawet szóstka też wpadnie, tylko jeśli liczycie na to że ósemka będzie na przykład od ósmej do szestnastej a szóstka od ósmej do czternastej, liczcie dalej, dość często bywa tak ze zmiany macie do końca dnia pracy więc zwczynacie o 12 bądź 14 czyli dzień stracony.
Cała reszta nie wygląda lepiej, umowa podpisywania na minimalna krajową, premia uznaniowa to widzimisię prezesa albo da albo nie da, tsk naprawdę nie wiesz do końca za co ci płaci, zwłaszcza sprzedawcy którzy mają mieć premie od obrotu, ale chyba tylko w stanie umysłu prezesa bowiem nigdy nie dowiesz się za co tak naprawdę masz płacone poza nadgodzinami.
Cała reszta nie jest lepsza, wisienka na torcie są weksle które musi podpisać pracownik podpisując umowę, jeśli coś się rozbija bądź znika z działu płaci za to pracownik....:)
Ah i pamiętajcie że za wszystko jesteście winni wy, żal mi kierowników, bo oni zawsze obrywaja prezes to człowiek który stosuje tylko jedna metodę działania opiera...za wszystko
15
byly pracownik 2016-10-09 13:08
Ofert jest dużo dlatego , że rotacja pracowników jest taka, że z czymś takim się jeszcze nie spotkałem. Tylko na jednym dziale nie było tygodnia żeby sie ktoś nie zwalnial. Na jego miejsce przychodził nowy pracownik, który po poznaniu realiów w tej pseudo korporacji uciekał jak najdalaj od tego bagna. I tak w kółko... Od paru lat... Szkoda nerwów i czasu. Chamstwo szefostwa i podejście do pracowników przechodzi ludzki pojęcie.z uśmiecham na twarzy rzucalem wypowiedzenie na stół. Pozdrawiam
12
michu 2016-10-09 13:20
Hahahahahahahahaha rozbawiles mnie.
1
KRKJJR 2016-10-18 12:06
Pracowałęm kilka miesięcy jako kierownik
Cóż - zostałem zwolniony - powód nie znany prawdopodobnie prezes tak uznał i tyle, nie pogadasz.
Pan Papierz Jan właścieil firmy trzyma ją żelazną ręką ( widocznie daje to efekty bo firma się rozwija)
i nie będę poddawał pod dyskujsę jego decyzji - to on ma kilkadziesiat sklepów a nie ja :-)
Praca kierownika?? mCóż bardziej dozorcy jak dla mnie, robisz grafiki podpisujesz dostawy odbierasz po 120 telefonó dziennie bo pracownicy dzwonia z kazda pierdołą , nabiegasz się jak szalony, masa papierogoli i tak dalej i tak dalej....
Kasa w porządku u mnie 1 wyplata 4 tys druga 4,8 tysi trzecia5,4 tys czwarta 5,5 tys ( kwoty netto ) ale praca dla ludzi którzy potrafią w 100000% popdorządkować się swoim przełożonym. Zero miejsca na wlasna inicjatywe oraz myślenie - morda w kubeł i wykonuj.
Jak ocenie?? Żalu nie mam bo mi tez do konca nie pasowało - jak masz tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcesz byc dozorcą, masz siłe czasem 5 dni po 12 godzin biegac pełnym ogniem po sklepie atakuj.
Nie jest to praca ( kierownika) dla ludzi z mała sprawnością fizyczną
Kazdy telefon oznacza ze albo idziesz podpisac dostawe alebo odbic karta koretke albo jeszcze cos cokolwiek :-) 10 kilometró dziennie w te i we wte z góry na dół to norma
W kilku sklepach byłęm jest roznie, zalezy od kierowników , ale uwaga na pracownikó bez wachania podpieprzą Cię wyżej jak im coś nie spasuje.
Ogólnie na plus:
-pieniądze
- super ekipy w niektorych sklepach
Na minus
- ciągłe bieganie i bycie pod telefonem ( się spokojnie nie załatwisz)
- poczucie zagrozenia ze cie zwolnią
- brak możliwości rozwoju
- jestes dozorca nie managerem
- dziwne problemy z towaem ( dostepnosc)
- podejscie szefa do pracowników ( na swój sposób go szanuję za stworzenie takiej sieci ale trzeba to samemu przezyć)

Jeśli chodzi o sprzedawców to w sklepach z fajnymi obrotami byli zadowolenia ze swoich wypłat.

Pozdrawiam
aby zrozumiec o czym mówię)
8
mel 2016-10-19 13:00
Dostałam zaproszenie na stanowisko specjalisty ds marketingu - co robić? uciekać Waszym zdaniem?? :-)
Ttt 2016-10-24 12:17
Kierownik sklepu
Próbuj może tobie podejdzie kasa ok
2
aztezet 2016-10-27 22:38
Pracuje w MM od kilku miesięcy jestem młodym człowiekiem jest to moja pierwsza praca i powiem krótko jest ciężko, jeżeli ktoś szuka pracy bezstresowej gdzie przepierdzi się w stoku 8h to niech nawet nie składa papierów. Presja jest spora co dziennie coś nowego ale powiem krótko KASA ZAWSZE SIĘ ZGADZA bez obsów w czasie zawsze kasa na koncie i szczerze mówiąc nie mała bo w MM naprawdę dobrze płacą. Jeżeli wytrzyma się pierwsze pół roku to później już leci. Ale tak jak mówię presja jest spora ale gdy do niej przywykniemy to praca jest na prawdę dobra. Współpracownicy bardzo mili i pomocni. Jednymi słowy polecam ! :)
8
yoko ono 2016-10-29 23:18
Do Aztezet
Praca naprawdę dobra? Współpracownicy naprawdę mili i pomocni? Polecasz? Nie bierz już tego świństwa. Dobrze, że napisałeś, że to jest twoja pierwsza praca, bo teraz już wiem, że nie masz porównania. Więc musisz wiedzieć młody człowieku, że są delikatnie mówiąc lepsze miejsca pracy. Kasa na koncie w dniu wypłaty to nie wszystko. Chodzić do pracy bo się chce, a chodzić do pracy bo wypłata zawsze tego samego wpływa to duża różnica. Uwierz mi. Czemu się ciągle ogłaszają? No czemu???
8
aztezet 2016-11-01 16:47
Ja napsałem tylko swoją opinie osobiscie jestem zadowolony ale jest na prawdę ciężko, tak to moja pierwsza praca i nie mam porównania a moja opinia jest pozytywna więc mysle ze to tylko pokazuje ze nie jest tak źle jeżeli ktoś wytrzyma pierwsze kilka miesięcy które w moim przypadku były najgorsze, ale teraz jest juz ok i jestem zadowolony. Wiem ze najlepsza praca to taka do ktorej chodzi sie bo chce sie tam chodzic ale jak na krosno to mysle ze nie ma co wybrzydzać bo jak wiadomo nie ma tu łatwo ze znalezieniem w miare dobrej pracy. A zjeby bd w kazdej robocie... teraz w MM mam zjeby ale za coś konkretnego, w sensie wiem co zawalilem i co poprawić nigdy nie dostałem opierdzielu za nic... i takie są realia bo chcąc się utrzymac na rynku niestety trzeba poganiac ludzi przynajmniej ja to tak widzę
4
franciszek_magellan 2016-11-07 22:43
Na początku zaznaczę, że nie jest to mój pierwszy pracodawca. Biorąc pod uwagę poprzednich - nie mam praktycznie żadnych zastrzeżeń. Najgorzej zaczęło się dziać ostatnio, gdy otrzymywaliśmy zarządzenia, które jak WIELU uważa - można traktować jako niekoniecznie moralne, aczkolwiek ciągle traktuję pracę tutaj jako ciekawy epizod w życiu, wiele doświadczyłem i jeszcze wiele przede mną. Co najważniejsze - otworzyłem się przed ludźmi, z czym wcześniej miałem opory. Poznałem swoje możliwości w zarządzaniu niewielką grupą osób na dziale, wykształciłem w sobie odporność na stres. Gdyby tylko częściowa grupa klientów - traktujących nas za pomioty się ulotniła, byłoby ekstra, tymczasem nie planuję stąd uciekać. Gdy się budzę nie traktuję pracy tutaj jako obowiązek, jednak ważny aspekt w życiu i chętnie tutaj wracam.

Powiem wprost, jeśli ktoś chce pracować to śmiało sobie poradzi i zaakceptuje warunki pracodawcy, jednak ciągle pojawiają się osoby, które traktują pracę tutaj nieszablonowo - uważając, że coś im się należy - za brak wkładu, brak własnej inicjatywy. Patrząc z perspektywy klasy średniej - ciężko znaleźć pracę o podobnych standardach płacowych w moich okolicach. Jeśli uważasz, że oczekujesz od życia czegoś więcej - załóż własną działalność. Sam mam ambicje i zamierzam im sprostać, przede wszystkim zrealizować obecną umowę, kolejnie spróbować własnych sił na rynku, tym razem jako pracodawca.

Pamiętajcie, że szefostwo (kierownictwo, bądź szczebel wyżej) są od trzymania rygoru, na przyjaźni i płatkach kwiatów przy wejściu nikt jeszcze nie zarobił - zakładam, że każdy inwestor wkładając swoją żyłkę złota, chce by ona pęczniała, rosła - wykorzystywać jej potencjał aż do rozpuchu. Krzyk jest czasami niezbędny. Szef nigdy nie był i nie powinien być kolegą - szef to szef.

Czekam na falę hejtu, ze względu na pozytywną opinię. Kocham ludzi, którzy wyrażają swoje niezadowolenie kompletnie anonimowo - jeśli masz zastrzeżenia - zgłoś je pracodawcy. Nikt jeszcze nic nie zyskał falą shitstormu przez internet. Ciekawostką jest fakt, że większość pracowników z mojego pawilonu czeka tutaj na każdy wpis z nutką empatii dla tych pesymistów i bumelantów.

Pozdrawiam
4
Franciszek_Magellan_Drugi 2016-11-09 20:43
cyt:"Kocham ludzi, którzy wyrażają swoje niezadowolenie kompletnie anonimowo" - a ty Franciszek to jesteś z domu Magellan, tak?
cyt. "jeśli masz zastrzeżenia - zgłoś je pracodawcy" - chyba tego nigdy nie robiłeś , bo reakcja jest będzie oczywista.
Hejt, hejtem, ale dziwne jest, że o ile wcześniej prawie wszystkie opinie były negatywne, to teraz nagle wielka odmiana. Coś mi tu nie pasuje. Wysyp dobrych duszyczek?
5
Normalny 2016-11-09 22:52
W takim razie ja też Cię zaskocze i napiszę pozytywna opinie.
Pracuję w MM dosyć krótko, bo zaledwie od trzech miesięcy, ale juz teraz śmiało mogę napisać że nie żałuję decyzji o podjęciu tej pracy.
Mam już swoje lata i paru pracodawców przerabialem od większych korporacji po mniejsze rodzinne firmy i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że praca tutaj jest póki co jedna z lepszych jakie przerabialem.
Nie będę pisał na jakim stanowisku i gdzie jestem, ale na samym początku po wejściu między innymi na to forum miałem delikatne obawy...ale teraz stwierdzam, że te wszystkie negatywne opinie pisza ludzie ( lub jedna osoba :) ), którzy szybko stracili pracę w MM i teraz się mszczą poprzez pisanie tych bzdur.
A stracili tylko i wyłącznie na własne życzenie, bo jeśli dajesz z siebie coś, masz chęci do pracy to uwierzcie mi że nie macie co się martwić o przyszlosc.
Fakt, że czasem jest ciężko i jest presja, ale powiedzmy sobie szczerze, dziś jej teraz nie ma?
Pozdrawiam normalnych a Wy tzw. hejterzy zmiencie podejście do pracy to i Was zaczną szanować.
3
ffff 2016-11-10 06:16
sklep porażk. dają jakie papierki, masakra
2
kontaktron 2016-11-10 12:31
"Powiem wprost, jeśli ktoś chce pracować to śmiało sobie poradzi i zaakceptuje warunki pracodawcy, " - oczywiście, masz rację. Pytanie czy praca 11 godzin dziennie i brak poszanowania ludzkiej godności przy każdej okazji gdzie kierownik ma ochotę się wyżyć za własny stres jest wystarczającym powodem aby uzasadnić "każdy kto chce pracować". I nieprawdą jest, że jak się "daje z siebie coś" to wystarcza. Można nawet dawać dużo, a i tak pewnego razu dowiadujesz się, że firma kończy współpracę. Umowy na najniższe krajowe i bazowanie na "premii uznaniowej", która w każdej chwili może być mniejsza lub zniknąć - tak, bardzo uczciwe warunki. Są osoby, które za odezwanie się w swojej obronie przed szefem straciły premię na 3 miesiące. Ot tak. Nigdy też nie wiesz czy właśnie kierownik nie wybrał cię na ofiarę, która źle pracuje - bo szef ma wymagania - musi usłyszeć, że ktoś pracuje gorzej bo jak sam mówi - niemożliwe aby wszyscy pracowali dobrze. Trzeba popracować kilka miesięcy aby zobaczyć jak działają te niesamowite mechanizmy. I bynajmniej nie są to bajki ani zemsta internetowego trolla. Po prostu, albo się godzisz na niewolnicze warunki pracy za dość dobrą kasę, albo odzywasz się w sprawie swoich praw i kończysz pracę.
8
Robin76 2016-11-14 11:35
witam - a prawda jest że podpisując umowę podpisuje się weksel ??? mam zamiar aplikować na stanowisko sprzedawcy w krakowskim salonie na ul. Marcika i niektóre wpisy tj. informacje z nich mnie nie napawają optymizmem :-( !!! ile średnio godzin pracuje się w MM / miesiąc ?
Blueberry 2016-11-14 19:55
Witam,
mam pytanie dotyczące pracy w biurze jako asystent? Jak wygląda ta praca od środka i czy jest w ogóle sens podejmowania współpracy z firmą. Prosiłbym o odpowiedź kogoś kto pracował na takim lub podobnym stanowisku o opinię.
Pozdrawiam
Były 2016-11-15 22:18
Zależy czego oczekujesz... na początku jest bardzo bardzo trudno bo trzeba ogarniać wiele rzeczy, jeżeli chodzi o ludzi to są, a przynajmniej byli nwm jak teraz bardzo fajni i mili i pomocni, presja jest codziennie cały czas przez 8h na pełnych obrotach trzeba być i jest na prawdę cięzko bo przychodzą przeróżne rzeczy o których trzeba wszystko wiedziec. No i oczywiście praca bezpośrednio z Szefem do którego też trzeba przywyknąć (o ile masz dobrą psychike i silną wole) bo ma... powiedzmy specyficzne podejscie... i dużo zależy czy cię polubi.
santalolo 2016-11-15 22:19
To chyba zależy na jakie stanowisko się idzie ale nie jestem pewna
Blueberry 2016-11-16 18:31
@Były 2016-11-15 22:18:57
Chodzi mi dokładnie o dział inwestycji. Po tym co tutaj czytam to naprawdę zaczynam się zastanawiać nad sensem współpracy, nie chodzi mi o nawał obowiązków bo przerabiałem już bardzo różne firmy i wiem co to ciężka praca, ale głównie o atmosferę. Można pracować ciężko i nadal wychodzić zadowolonym z pracy ale nie kosztem zszarganych nerwów. @Były gdybyś wiedział to co wiesz teraz, to podjąłbyś pracę za pierwszym razem ?
3
Blueberry 2016-11-16 18:33
Chodzi mi dokładnie o dział inwestycji. Po tym co tutaj czytam to naprawdę zaczynam się zastanawiać nad sensem współpracy, nie chodzi mi o nawał obowiązków bo przerabiałem już bardzo różne firmy i wiem co to ciężka praca, ale głównie o atmosferę. Można pracować ciężko i nadal wychodzić zadowolonym z pracy ale nie kosztem zszarganych nerwów. @Były gdybyś wiedział to co wiesz teraz, to podjąłbyś pracę za pierwszym razem ?
były 2016-11-16 21:54
Nie wiem szczerze co ci napisac ... z jednaj strony płacili nieźle bo nie moge powiedziec byłem zawsze zadowolony z kasy , współpracownicy tez zawsze ok, ale co do SZ... no bywało różnie praca pod na prawdę dużą presją i to nawet jz nie chodzi o ilość obowiązków, wszystko zależy od psychiki tak na prawdę bo jeden wytrzyma i sie przyzwyczai a drugi nie hmm jak by to powiedziec praca nie była tragiczna jakoś ale bywało bardzo bardzo ciężko (tak jak mowie nie chodzi tu o ilość pracy... domyśl się o czym mówie :))
1
Blueberry 2016-11-17 10:15
Rozumiem o co chodzi, dzięki za odpowiedź. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia związane ze stanowiskiem o które pytałem i byłby na tyle miły, aby się nimi podzielić? Będę bardzo wdzięczny za każdą informację.
na chłodno 2016-11-17 17:39
blueberry jeżeli zależy ci na stałej kilkuletniej/długoletniej pracy to nie tutaj. Nie ma szans. Zapytaj o to te ileś tam osób które tam pracowały na tym stanowisku. Oczywiście nie ma takiej możliwości. Pracowałeś i piszesz, że wiesz, co to ciężka praca ale satysfakcjonująca praca. No tutaj tak jak pisze Były specyfika jest maksymalna. Nie polecam. Nie piszcie, że odezwał się jakiś zawiedziony, któremu nie chciało się pracować. Wiem, co znaczy ciężko pracować, ale szanuję ludzi, którzy to doceniają tak po prostu zwykłym "dobra robota". Pieniądze (zresztą nie kokosy po podliczeniu godzin i poświęcenia) wszystkiego nie załatwiają.
4
Bbbb 2016-11-22 20:53
witam ,czy ktoś wie ile wynosi premia od sprzedaży? ile procent?
5
kontaktron 2016-11-23 07:23
Tak, z wekslami to prawda. Podpisują je wszyscy, którzy mają bezpośredni kontakt z towarem. Nie podpisują logistycy i cała reszta administracji.
3
m 2017-01-01 14:23
Nie szanuje się ludzi
Kultura osobista zła
Trzeba donosić na kolegów
3
pracownik 2017-01-06 12:31
Trzeba donosić na kolegów? Pytam serio bo pracuje w MM i nie miłem takiej sytuacji zeby ktos mnie o cos takiego pytał, na jakim stanowisku byłeś/aś????
2
Nikol 2017-01-10 10:18
Nie polecam pracy w MM jest to praca w której musisz przepracowac tygodniowo 48h i masz tylko 2 dni wolne. Na poczatku pracy wydaje Ci sie ze nie jest wcale zle i praca jest naprawde fajna ale po przepracowaniu 3 mies. Zaczynasz odczuwac brak czasu bo całe dnie spedzasz w pracy. Jeszcze gdyby docenili starania pracowników i byłoby dobre wynagrodzenie finansowe to mozna sie poswiecic a takto jestes tania sila robocza i musisz byc pracowity nie zmeczony,nie chorowac itp.
3
młody. 2017-01-12 09:20
MM w nowym sączu to jest jakaś kpina .Kierownictwo niemiłe albo chamskie niemam zadnedo diobrego zdania o nich ,a wręcz tacy co im się lepią ręce .Każdy wie o co chodzi .Szef daje prace ale niewie co jego podwładni robia w nowym sączu tj.kierownicy sklepu i magazynu.Szkoda słow bo dużo jest negatywnych opini.
1
qwertyyuiop 2017-01-19 21:57
Nie wiem na jakim stanowisku jesteś i ile zarabiasz ale finansowo w MM jest akurat dobrze, co do braku czasu dla siebie zgadzam się w 100%
2
Pracownik 2017-01-27 19:32
Myślę że w ostatnim czasie warunki finansowe znacznie się poprawiły, tylko zobaczymy jak długo się to utrzyma.
2
Były 2017-01-27 20:15
Nie rozumiem ludzi którzy tkwią w czymś i narzekają, pracy jest dość a brać pieniądze i narzekać to MOIM ZDANIEM nieporozumienie, to tak jak z 500 plus biorę i narzekam, ludziom to nigdy nie dogodzi, najlepiej leżeć i żeby płacili ale jeden z drugim wtedy niech zostanie pracodawcą, pozdrawiam
2
tereska 2017-01-31 14:36
Pracuję w jednym z MM w Polsce od prawie roku. Ludzie w pracy są ekipą super. Kasa co miesiąc się zgadza, zawsze w terminie. Niestety praca nie jest bezstresowa!!! Jak ktoś ma słabe nerwy - to nie da rady! Najgorsze co jest to ciągłe zmiany kierowników, to nie sprzyja dobrej pracy i rozwojowi firmy. Kondycje też trzeba mieć dobra bo robimy dziennie ok 10 kilometrów ;)
Też tak mam 2017-01-31 15:23
Nikt nie lubi zmiany oprócz Pana Papierza, i nic na to nie poradzimy, jest całkowicie głuchy na takie sygnały i to już sprawdzone, a czym bardziej ludzie narzekają na kierownika tym lepszy kierownik oczywiście w oczach Szefa.
1
NickKnock 2017-02-01 09:50
Zatrudnianie, zwalnianie, bezsensowne cięcia etatów, żeby za chwilę kogoś nowego zatrudnić, tracić czas na przeszkolenie, naprawianie błędów, chwilę później aut, ciągłe wymyslanie sposobów na upieprzenie ci wypłaty, zastraszanie na porządku dziennym, kierownicy zarabiają dobre pieniądze, przez co są tylko i wyłącznie marionetkami, dbajacymi o swoje dobro, tylko i wyłącznie swoje, żadnych zasad, tylko kasa. Dzieje się źle w tej firmie. Nie polecam.
6
Truskawka 2017-02-02 17:30
Najgorszy sklep w jakim byłam zero zainteresowania klientem , nie miła obsługa! Długo trzeba się ostac ! A co do tego kupiliśmy lustro że szklana szafką i nie dostaliśmy haczyków! Moja noga więcej nie postanie w Muninie w Merkurym !
1
relatywny 2017-02-05 17:01
@truskawka

Jak kupujesz buty to skarpetek też żądasz gratis? Zero poszanowania dla drugiej osoby, bardzo mi miło, że się więcej tam nie pojawisz. Każdy z pracowników handlowych miał z pewnością styczność z tego typu klientem. 'Panowanie' się skończyło wraz z niewolnictwem, a bez takiego klienta sklep z pewnością nie upadnie.
4
Cebulandia zawsze górą 2017-02-07 21:56
zero zainteresowania? jeśli chodzisz pomiędzy drzwiami/meblami łazienkowymi to nie dziw się, że nikt nie podejdzie bo skąd ktoś ma wiedzieć czy tylko oglądasz czy chcesz coś zakupić czy tylko o coś zapytać. Długo stać - jeśli jest 3-4 pracowników a mają pod swoją pieczą prawie 1/5 sklepu to się nie dziw, że czasami nie wyrabiają i trzeba chwilę poczekać.
Nie dostałaś haczyków? ojj szkoda że praktycznie na każdym elemencie stałym na sklepie oraz na magazynie jest informacja by sprawdzić towar przy odbiorze.

Robię zakupy tam już długi czas owszem nie raz były pomyłki ale nigdy nie było problemu by wyprostować problem tylko trzeba podejść i powiedzieć. To są tylko ludzie a jest fajne przysłowie "nie myli się ten co nic nie robi"

3
miachau 2017-02-08 13:04
powiedz mi w takim razie co jest bzdurą... chamstwo szefostwa? niejasne naliczanie wynagrodzenia (premii)? umowy na najniższą krajową dla bardzo wielu pracowników? praca grubo ponad wymiar? umowy próbne kilkuktrotnie ponawawiane raz z jedną raz drugą firmą? obcinanie wypłaty za chorobowe? delegacje w często nędznych warunkach mieszkalnych?

Napisz mi proszę co tutaj nie jest prawdą.
5
robert 2017-02-15 11:47
rekrutacja i system placowy to jest jakiś żart,praca na magazynie na umowę zlecenie i to codziennie po 10 godzin, nikt ci nie poda stawki godzinowej bo podaja ile za mieciac i tym sposobem robisz full godzin bez wolnego
Obserwator_niezależny 2017-02-17 07:03
Praca, na dowolnym stanowisku i w dowolnej firmie wymaga zaangażowania i wkładu sił. Zarówno fizycznych jak i umysłowych. To nie SPA i trzeba coś z siebie dać. Jednakże "ludzkie" podejście "SZEFA-SZEFÓW" potrafi pracownikowi dodać sił i motywacji lub tych sił i motywacji go pozbawić.
Znam kilka osób pracujących w MM. W większości słyszę, że mimo najlepszych starań zawsze zauważane są tylko najdrobniejsze i najmniej istotne niedociągnięcia a nigdy nie zauważa się pozytywów.
Pieniądze są ważne. Ale jest jeszcze coś innego. Godność człowieka - pracownika.
"SZEF-SZEFÓW" powinien zacząć zauważać dobre strony swoich pracowników. Czasami malutkie uznanie, drobna pochwała, jest w stanie zdziałać dużo więcej niż najostrzejsza "zrypka"
2
Zostaw swoją opinię o Merkury Market - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market