logo Merkury Market

Merkury Market

Krosno

Opinie o Merkury Market

Normalny 2016-11-09 22:52
W takim razie ja też Cię zaskocze i napiszę pozytywna opinie.
Pracuję w MM dosyć krótko, bo zaledwie od trzech miesięcy, ale juz teraz śmiało mogę napisać że nie żałuję decyzji o podjęciu tej pracy.
Mam już swoje lata i paru pracodawców przerabialem od większych korporacji po mniejsze rodzinne firmy i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że praca tutaj jest póki co jedna z lepszych jakie przerabialem.
Nie będę pisał na jakim stanowisku i gdzie jestem, ale na samym początku po wejściu między innymi na to forum miałem delikatne obawy...ale teraz stwierdzam, że te wszystkie negatywne opinie pisza ludzie ( lub jedna osoba :) ), którzy szybko stracili pracę w MM i teraz się mszczą poprzez pisanie tych bzdur.
A stracili tylko i wyłącznie na własne życzenie, bo jeśli dajesz z siebie coś, masz chęci do pracy to uwierzcie mi że nie macie co się martwić o przyszlosc.
Fakt, że czasem jest ciężko i jest presja, ale powiedzmy sobie szczerze, dziś jej teraz nie ma?
Pozdrawiam normalnych a Wy tzw. hejterzy zmiencie podejście do pracy to i Was zaczną szanować.
3
ffff 2016-11-10 06:16
sklep porażk. dają jakie papierki, masakra
3
kontaktron 2016-11-10 12:31
"Powiem wprost, jeśli ktoś chce pracować to śmiało sobie poradzi i zaakceptuje warunki pracodawcy, " - oczywiście, masz rację. Pytanie czy praca 11 godzin dziennie i brak poszanowania ludzkiej godności przy każdej okazji gdzie kierownik ma ochotę się wyżyć za własny stres jest wystarczającym powodem aby uzasadnić "każdy kto chce pracować". I nieprawdą jest, że jak się "daje z siebie coś" to wystarcza. Można nawet dawać dużo, a i tak pewnego razu dowiadujesz się, że firma kończy współpracę. Umowy na najniższe krajowe i bazowanie na "premii uznaniowej", która w każdej chwili może być mniejsza lub zniknąć - tak, bardzo uczciwe warunki. Są osoby, które za odezwanie się w swojej obronie przed szefem straciły premię na 3 miesiące. Ot tak. Nigdy też nie wiesz czy właśnie kierownik nie wybrał cię na ofiarę, która źle pracuje - bo szef ma wymagania - musi usłyszeć, że ktoś pracuje gorzej bo jak sam mówi - niemożliwe aby wszyscy pracowali dobrze. Trzeba popracować kilka miesięcy aby zobaczyć jak działają te niesamowite mechanizmy. I bynajmniej nie są to bajki ani zemsta internetowego trolla. Po prostu, albo się godzisz na niewolnicze warunki pracy za dość dobrą kasę, albo odzywasz się w sprawie swoich praw i kończysz pracę.
13
Robin76 2016-11-14 11:35
witam - a prawda jest że podpisując umowę podpisuje się weksel ??? mam zamiar aplikować na stanowisko sprzedawcy w krakowskim salonie na ul. Marcika i niektóre wpisy tj. informacje z nich mnie nie napawają optymizmem :-( !!! ile średnio godzin pracuje się w MM / miesiąc ?
3
Blueberry 2016-11-14 19:55
Witam,
mam pytanie dotyczące pracy w biurze jako asystent? Jak wygląda ta praca od środka i czy jest w ogóle sens podejmowania współpracy z firmą. Prosiłbym o odpowiedź kogoś kto pracował na takim lub podobnym stanowisku o opinię.
Pozdrawiam
Były 2016-11-15 22:18
Zależy czego oczekujesz... na początku jest bardzo bardzo trudno bo trzeba ogarniać wiele rzeczy, jeżeli chodzi o ludzi to są, a przynajmniej byli nwm jak teraz bardzo fajni i mili i pomocni, presja jest codziennie cały czas przez 8h na pełnych obrotach trzeba być i jest na prawdę cięzko bo przychodzą przeróżne rzeczy o których trzeba wszystko wiedziec. No i oczywiście praca bezpośrednio z Szefem do którego też trzeba przywyknąć (o ile masz dobrą psychike i silną wole) bo ma... powiedzmy specyficzne podejscie... i dużo zależy czy cię polubi.
1
santalolo 2016-11-15 22:19
To chyba zależy na jakie stanowisko się idzie ale nie jestem pewna
Blueberry 2016-11-16 18:31
@Były 2016-11-15 22:18:57
Chodzi mi dokładnie o dział inwestycji. Po tym co tutaj czytam to naprawdę zaczynam się zastanawiać nad sensem współpracy, nie chodzi mi o nawał obowiązków bo przerabiałem już bardzo różne firmy i wiem co to ciężka praca, ale głównie o atmosferę. Można pracować ciężko i nadal wychodzić zadowolonym z pracy ale nie kosztem zszarganych nerwów. @Były gdybyś wiedział to co wiesz teraz, to podjąłbyś pracę za pierwszym razem ?
3
Blueberry 2016-11-16 18:33
Chodzi mi dokładnie o dział inwestycji. Po tym co tutaj czytam to naprawdę zaczynam się zastanawiać nad sensem współpracy, nie chodzi mi o nawał obowiązków bo przerabiałem już bardzo różne firmy i wiem co to ciężka praca, ale głównie o atmosferę. Można pracować ciężko i nadal wychodzić zadowolonym z pracy ale nie kosztem zszarganych nerwów. @Były gdybyś wiedział to co wiesz teraz, to podjąłbyś pracę za pierwszym razem ?
były 2016-11-16 21:54
Nie wiem szczerze co ci napisac ... z jednaj strony płacili nieźle bo nie moge powiedziec byłem zawsze zadowolony z kasy , współpracownicy tez zawsze ok, ale co do SZ... no bywało różnie praca pod na prawdę dużą presją i to nawet jz nie chodzi o ilość obowiązków, wszystko zależy od psychiki tak na prawdę bo jeden wytrzyma i sie przyzwyczai a drugi nie hmm jak by to powiedziec praca nie była tragiczna jakoś ale bywało bardzo bardzo ciężko (tak jak mowie nie chodzi tu o ilość pracy... domyśl się o czym mówie :))
1
Blueberry 2016-11-17 10:15
Rozumiem o co chodzi, dzięki za odpowiedź. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia związane ze stanowiskiem o które pytałem i byłby na tyle miły, aby się nimi podzielić? Będę bardzo wdzięczny za każdą informację.
na chłodno 2016-11-17 17:39
blueberry jeżeli zależy ci na stałej kilkuletniej/długoletniej pracy to nie tutaj. Nie ma szans. Zapytaj o to te ileś tam osób które tam pracowały na tym stanowisku. Oczywiście nie ma takiej możliwości. Pracowałeś i piszesz, że wiesz, co to ciężka praca ale satysfakcjonująca praca. No tutaj tak jak pisze Były specyfika jest maksymalna. Nie polecam. Nie piszcie, że odezwał się jakiś zawiedziony, któremu nie chciało się pracować. Wiem, co znaczy ciężko pracować, ale szanuję ludzi, którzy to doceniają tak po prostu zwykłym "dobra robota". Pieniądze (zresztą nie kokosy po podliczeniu godzin i poświęcenia) wszystkiego nie załatwiają.
6
Bbbb 2016-11-22 20:53
witam ,czy ktoś wie ile wynosi premia od sprzedaży? ile procent?
5
kontaktron 2016-11-23 07:23
Tak, z wekslami to prawda. Podpisują je wszyscy, którzy mają bezpośredni kontakt z towarem. Nie podpisują logistycy i cała reszta administracji.
4
m 2017-01-01 14:23
Nie szanuje się ludzi
Kultura osobista zła
Trzeba donosić na kolegów
4
pracownik 2017-01-06 12:31
Trzeba donosić na kolegów? Pytam serio bo pracuje w MM i nie miłem takiej sytuacji zeby ktos mnie o cos takiego pytał, na jakim stanowisku byłeś/aś????
4
Nikol 2017-01-10 10:18
Nie polecam pracy w MM jest to praca w której musisz przepracowac tygodniowo 48h i masz tylko 2 dni wolne. Na poczatku pracy wydaje Ci sie ze nie jest wcale zle i praca jest naprawde fajna ale po przepracowaniu 3 mies. Zaczynasz odczuwac brak czasu bo całe dnie spedzasz w pracy. Jeszcze gdyby docenili starania pracowników i byłoby dobre wynagrodzenie finansowe to mozna sie poswiecic a takto jestes tania sila robocza i musisz byc pracowity nie zmeczony,nie chorowac itp.
4
młody. 2017-01-12 09:20
MM w nowym sączu to jest jakaś kpina .Kierownictwo niemiłe albo chamskie niemam zadnedo diobrego zdania o nich ,a wręcz tacy co im się lepią ręce .Każdy wie o co chodzi .Szef daje prace ale niewie co jego podwładni robia w nowym sączu tj.kierownicy sklepu i magazynu.Szkoda słow bo dużo jest negatywnych opini.
1
qwertyyuiop 2017-01-19 21:57
Nie wiem na jakim stanowisku jesteś i ile zarabiasz ale finansowo w MM jest akurat dobrze, co do braku czasu dla siebie zgadzam się w 100%
2
Pracownik 2017-01-27 19:32
Myślę że w ostatnim czasie warunki finansowe znacznie się poprawiły, tylko zobaczymy jak długo się to utrzyma.
3
Były 2017-01-27 20:15
Nie rozumiem ludzi którzy tkwią w czymś i narzekają, pracy jest dość a brać pieniądze i narzekać to MOIM ZDANIEM nieporozumienie, to tak jak z 500 plus biorę i narzekam, ludziom to nigdy nie dogodzi, najlepiej leżeć i żeby płacili ale jeden z drugim wtedy niech zostanie pracodawcą, pozdrawiam
2
tereska 2017-01-31 14:36
Pracuję w jednym z MM w Polsce od prawie roku. Ludzie w pracy są ekipą super. Kasa co miesiąc się zgadza, zawsze w terminie. Niestety praca nie jest bezstresowa!!! Jak ktoś ma słabe nerwy - to nie da rady! Najgorsze co jest to ciągłe zmiany kierowników, to nie sprzyja dobrej pracy i rozwojowi firmy. Kondycje też trzeba mieć dobra bo robimy dziennie ok 10 kilometrów ;)
2
Też tak mam 2017-01-31 15:23
Nikt nie lubi zmiany oprócz Pana Papierza, i nic na to nie poradzimy, jest całkowicie głuchy na takie sygnały i to już sprawdzone, a czym bardziej ludzie narzekają na kierownika tym lepszy kierownik oczywiście w oczach Szefa.
3
NickKnock 2017-02-01 09:50
Zatrudnianie, zwalnianie, bezsensowne cięcia etatów, żeby za chwilę kogoś nowego zatrudnić, tracić czas na przeszkolenie, naprawianie błędów, chwilę później aut, ciągłe wymyslanie sposobów na upieprzenie ci wypłaty, zastraszanie na porządku dziennym, kierownicy zarabiają dobre pieniądze, przez co są tylko i wyłącznie marionetkami, dbajacymi o swoje dobro, tylko i wyłącznie swoje, żadnych zasad, tylko kasa. Dzieje się źle w tej firmie. Nie polecam.
12
Truskawka 2017-02-02 17:30
Najgorszy sklep w jakim byłam zero zainteresowania klientem , nie miła obsługa! Długo trzeba się ostac ! A co do tego kupiliśmy lustro że szklana szafką i nie dostaliśmy haczyków! Moja noga więcej nie postanie w Muninie w Merkurym !
1
relatywny 2017-02-05 17:01
@truskawka

Jak kupujesz buty to skarpetek też żądasz gratis? Zero poszanowania dla drugiej osoby, bardzo mi miło, że się więcej tam nie pojawisz. Każdy z pracowników handlowych miał z pewnością styczność z tego typu klientem. 'Panowanie' się skończyło wraz z niewolnictwem, a bez takiego klienta sklep z pewnością nie upadnie.
5
Cebulandia zawsze górą 2017-02-07 21:56
zero zainteresowania? jeśli chodzisz pomiędzy drzwiami/meblami łazienkowymi to nie dziw się, że nikt nie podejdzie bo skąd ktoś ma wiedzieć czy tylko oglądasz czy chcesz coś zakupić czy tylko o coś zapytać. Długo stać - jeśli jest 3-4 pracowników a mają pod swoją pieczą prawie 1/5 sklepu to się nie dziw, że czasami nie wyrabiają i trzeba chwilę poczekać.
Nie dostałaś haczyków? ojj szkoda że praktycznie na każdym elemencie stałym na sklepie oraz na magazynie jest informacja by sprawdzić towar przy odbiorze.

Robię zakupy tam już długi czas owszem nie raz były pomyłki ale nigdy nie było problemu by wyprostować problem tylko trzeba podejść i powiedzieć. To są tylko ludzie a jest fajne przysłowie "nie myli się ten co nic nie robi"

5
miachau 2017-02-08 13:04
powiedz mi w takim razie co jest bzdurą... chamstwo szefostwa? niejasne naliczanie wynagrodzenia (premii)? umowy na najniższą krajową dla bardzo wielu pracowników? praca grubo ponad wymiar? umowy próbne kilkuktrotnie ponawawiane raz z jedną raz drugą firmą? obcinanie wypłaty za chorobowe? delegacje w często nędznych warunkach mieszkalnych?

Napisz mi proszę co tutaj nie jest prawdą.
11
robert 2017-02-15 11:47
rekrutacja i system placowy to jest jakiś żart,praca na magazynie na umowę zlecenie i to codziennie po 10 godzin, nikt ci nie poda stawki godzinowej bo podaja ile za mieciac i tym sposobem robisz full godzin bez wolnego
3
Obserwator_niezależny 2017-02-17 07:03
Praca, na dowolnym stanowisku i w dowolnej firmie wymaga zaangażowania i wkładu sił. Zarówno fizycznych jak i umysłowych. To nie SPA i trzeba coś z siebie dać. Jednakże "ludzkie" podejście "SZEFA-SZEFÓW" potrafi pracownikowi dodać sił i motywacji lub tych sił i motywacji go pozbawić.
Znam kilka osób pracujących w MM. W większości słyszę, że mimo najlepszych starań zawsze zauważane są tylko najdrobniejsze i najmniej istotne niedociągnięcia a nigdy nie zauważa się pozytywów.
Pieniądze są ważne. Ale jest jeszcze coś innego. Godność człowieka - pracownika.
"SZEF-SZEFÓW" powinien zacząć zauważać dobre strony swoich pracowników. Czasami malutkie uznanie, drobna pochwała, jest w stanie zdziałać dużo więcej niż najostrzejsza "zrypka"
9
+++ 2017-02-21 18:56
o ile to można czule nazwać "zrypką".....
jeb.... nie za wszystko, bez twojej winy przeważnie, ale to taki drobny szczegół,
teraz przeniósł się na nowy pawilon i wszyscy pracownicy dostali po pieniądzach bo za przeprowadzkę KTOŚ musi zapłacić........
poniżej krytyki
3
GallAnonim 2017-02-23 15:31
Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy wyrabiają dużo ponad normę pracuje się po 10 godzin do tego pan "dyrektor" na nowym markecie szmaciarz i hipokryta wyżywa się na pracowników nawet starszych wiekiem i doświadczeniem w branży nie udziela urlopu czepia się o wszystko i wszystkich. Tragedia bardzo nie polecam. A tego zakompleksionego"kolesia" nie pozdrawiam jak to mówią mały piesek głośno szczeka.
4
kontra truskawka 2017-02-24 22:47
truskawka , może ci jeszcze dziurkę zrobić w ściance... oj biedaku . daj adres haczyk ci wyślę, chyba jesteś z PO oni teraz mają problemy na podobnym poziomie, aleś ty biedny i głu..
Pazerota 2017-02-25 14:43
Sprawdz liste 100 najbogatszych Polakow wg Forbes.
Podpowiem, Szef szefow na 19 miejscu 1,29mld

Juz wiem gdzie sa premie pracownikow
7
Łysy 2017-02-25 17:36
Jakie zarobki na Słowacji stanowisko magazynier bo znowu szukają ?
NieWchodźŁagodnieDoTejDobrejNocy 2017-03-02 06:04
Dzień dobry miałbym pytanko(nie znalazłem innego forum więc piszę tutaj). Chciałbym podjąć pracę na kilka miesięcy możliwie przed wyjazdem do Anglii.Chodzi mi o pracę w miejscowości Straszęcin.Jakie są warunki ,jaka stawka ,na ile umowa i czy ktoś może wie czy są jeszcze jakieś przyjęcia.Jeśli ktoś tam z pracujących mógłby mi podpowiedzieć byłbym wdzięczny.Pozdrawiam
Galileusz 2017-03-02 11:33
Co do Straszęcina to napisz na email drewniak.91@wp.pl. Opisze co i jak.
NieWchodźŁagodnieDoTejDobrejNocy 2017-03-06 10:07
hej napisałem tam na podany mail.Prosiłbym o jakieś informacje;]
Rico 2017-03-11 23:57
NIE POLECAM TEJ FIRMY
Dokonałem zakupów, okazało się ze sklep obok ma te same produkty o 10-25% taniej , mało tego "wielki i szanowny pan kierownik działu -niczym pan i władca olewającym tonem stwierdził że nie ma zwrotów tylko wymiana na inny towar i "najlepiej jutro"

Zastanów się dobrze dokonując tam zakupów- sklep obok nie ma ograniczeń zwrotów zakupów i nie olewa tak klienta już NIGDY, NIGDY, NIGDY nawet dla zasady nie kupię tam nic w sklepie
2
maja 2017-03-12 13:30
Zapomniano wspomnieć, że panuje tu ustrój patriarchalny, przedpotopowy. Kobieta, bez znajomości albo "haka" tu nic nie zdziała. Nie może mieć własnego zdania albo musi "dawać" bo inaczej koledzy uznają, że jest nieprzydatna i ją zniszczą zanim się rozkręci, zagrają na emocjach, zastraszą, zniszczą opinię.

Pensja dobra, sama praca stresująca? - jak dla kogo, weksle i masa dziwnych obostrzeń - fakt, brak kontroli nad pracownikami, problemem tutaj jest pseudorodzinna atmosfera, dziecinni pracownicy. Chcesz pracować, musisz grać w ich grę.

Pod pięknymi hasłami wyładowują się najgorsze ludzkie instynkty.
5
AdamK 2017-03-18 20:42
Witam, mógłby mi ktoś przybliżyć jak w Merkury wygląda praca na magazynie? Po ile godzin się pracuje i w jakich godzinach, czy jest w miarę ok czy naprawdę ciężko? Z góry dziękuję ;)
OLO90 2017-03-18 23:27
A jak to wygląda w logistyce zakupach. Jak wyglądają warunki ? umowa tez na najniższa krajowa. Atmosfera jak ?
Gfcse 2017-03-27 16:53
pracowałem przez dwa miesiące w MM i powiem krótko bieda z nędzą co się tam wyprawia. Zostałem bez podstawnie zwolniony do tego dowalono mi 300 zł za to ze pod czas inwentaryzacji wyszły pewne braki w towarze a wezwanie do zapłaty za to przyszło mi po upływie miesiąca czasu . z czego miałem informacje że mnie inwentaryzacja nie powinna dotyczyć .
3
Jano 2017-04-01 16:23
Czemu w MM nikt nie ma umowy na czas nieokreślony????czyżby była tak duza rotacja pracowników ze nikt nie dotrwał do trzeciej umowy?
7
Ja 2017-04-01 20:56
48 godzin w tygodniu praca bardzo ciężką wszystko na czas z kartami i czytnikami masz przekroczenia ucinaja wyplate.w zimie tragedia przeciagi ,temperatura jak na zewnątrz. bardzo duza rotacja pracowników którzy nie wytrzymują tempa.praca porównywalna z obozem pracy.zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy
10
sony 2017-04-04 09:18
Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zawracajcie sobie głowy bo jak ktoś będzie słaby psychicznie to jeszcze mu się udzieli wolał bym głodować niż pracować w tej firmie Pozdrawiam
11
Michał 2017-04-11 16:18
Witam,

Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku logistyk w MM.

Żaba 2017-04-13 21:24
Jeżeli chcesz pracować od rana do wieczora być pod telefonem po godzinach pracy i w weekendy to polecam. Praca w ciągłym stresie. A zarobki? Po pierwszej wypłacie młodzi uciekają. Nigdy nie wiesz ile zarobisz - metoda mobilizacji "kara finansowa".
7
Mieno 2017-04-26 08:39
Był ktoś może ostatnio na rozmowie w MM w Krośnie ??
Po jakim czasie dają odpowiedź czy wogóle nie dają znać czy od razu mówią czy się jest przyjętym czy nie ?
xxxxx :) 2017-04-26 16:23
Jeśli byłeś na rozmowę o pracę w MM to łatwo się zorientować czy jesteś kolejnym punktem w statystykach pana z rekrutacji. Zwróć uwagę o co pyta cię rekrutujący. Jak o pierdoły to już wiesz. Nie liczyłabym na żaden odzew.... Oni muszą wykazać się ilością przeprowadzonych rozmów z potencjalnymi ofiarami. Chyba że rozmawiasz bezpośrednio z kierownikiem to jest cień szansy na ewentualną odpowiedź.
Ale zastanów się dobrze czy jest sens pchać się do kołchozu...?
2
Zostaw swoją opinię o Merkury Market - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market