logo Merkury Market

Merkury Market

Krosno

Opinie o Merkury Market

AdamK 2017-03-18 20:42
Witam, mógłby mi ktoś przybliżyć jak w Merkury wygląda praca na magazynie? Po ile godzin się pracuje i w jakich godzinach, czy jest w miarę ok czy naprawdę ciężko? Z góry dziękuję ;)
2
OLO90 2017-03-18 23:27
A jak to wygląda w logistyce zakupach. Jak wyglądają warunki ? umowa tez na najniższa krajowa. Atmosfera jak ?
4
Gfcse 2017-03-27 16:53
pracowałem przez dwa miesiące w MM i powiem krótko bieda z nędzą co się tam wyprawia. Zostałem bez podstawnie zwolniony do tego dowalono mi 300 zł za to ze pod czas inwentaryzacji wyszły pewne braki w towarze a wezwanie do zapłaty za to przyszło mi po upływie miesiąca czasu . z czego miałem informacje że mnie inwentaryzacja nie powinna dotyczyć .
6
Jano 2017-04-01 16:23
Czemu w MM nikt nie ma umowy na czas nieokreślony????czyżby była tak duza rotacja pracowników ze nikt nie dotrwał do trzeciej umowy?
17
Ja 2017-04-01 20:56
48 godzin w tygodniu praca bardzo ciężką wszystko na czas z kartami i czytnikami masz przekroczenia ucinaja wyplate.w zimie tragedia przeciagi ,temperatura jak na zewnątrz. bardzo duza rotacja pracowników którzy nie wytrzymują tempa.praca porównywalna z obozem pracy.zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy
16
sony 2017-04-04 09:18
Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zawracajcie sobie głowy bo jak ktoś będzie słaby psychicznie to jeszcze mu się udzieli wolał bym głodować niż pracować w tej firmie Pozdrawiam
16
Michał 2017-04-11 16:18
Witam,

Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku logistyk w MM.

Żaba 2017-04-13 21:24
Jeżeli chcesz pracować od rana do wieczora być pod telefonem po godzinach pracy i w weekendy to polecam. Praca w ciągłym stresie. A zarobki? Po pierwszej wypłacie młodzi uciekają. Nigdy nie wiesz ile zarobisz - metoda mobilizacji "kara finansowa".
13
Mieno 2017-04-26 08:39
Był ktoś może ostatnio na rozmowie w MM w Krośnie ??
Po jakim czasie dają odpowiedź czy wogóle nie dają znać czy od razu mówią czy się jest przyjętym czy nie ?
xxxxx :) 2017-04-26 16:23
Jeśli byłeś na rozmowę o pracę w MM to łatwo się zorientować czy jesteś kolejnym punktem w statystykach pana z rekrutacji. Zwróć uwagę o co pyta cię rekrutujący. Jak o pierdoły to już wiesz. Nie liczyłabym na żaden odzew.... Oni muszą wykazać się ilością przeprowadzonych rozmów z potencjalnymi ofiarami. Chyba że rozmawiasz bezpośrednio z kierownikiem to jest cień szansy na ewentualną odpowiedź.
Ale zastanów się dobrze czy jest sens pchać się do kołchozu...?
5
Benny Benassi 2017-04-28 00:04
z geo co się orientuję to w MM akurat zawsze odpowiadają ba złożone CV i po rozmowie czy cię przyjmują czy nie, przynajmniej tak słyszałem w kilku miejscach
JA 2017-05-03 11:01
Miałem dostać odpowiedź do końca kwietnia i nie dostałem. Pewnie tak jak mówi kolega powyżej muszą mieć dobre statystyki. Powinni ukrócić w tym kraju takie coś że zapraszają na rozmowę multum ludzi którzy tracą czas i pieniądze na dojazd a później nawet odpowiedzi nie dają.
NIWK 2017-05-04 15:15
Muszę z przykrością potwierdzić opinie kolegów powyżej - praca w MM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dawajmy im satysfakcji niech sami sobie pracują za takie pieniądze i po tyle godzin.
5
DANY 2017-05-09 19:56
Firma bez perspektyw. Ludzie wolą nie pracować niż pracować w MM. Niewolnictwo dawno zniesiono !!
6
Dorota 2017-05-12 10:40
Chyba nikt nie chce tam pracować skoro te same oferty wiszą i wiszą. Ludzie chyba w końcu przejrzeli na oczy i wolą jechać za granicę i godnie zarobić niż robić w Polsce za murzynów. Jeśli tak dalej pójdzie to może w końcu zaczną płacić i traktować ludzi również w Polsce jak na zachodzie Europy. Ludzie teraz myślą i może w końcu skończy się ta patologia.


7
abcd 2017-05-12 21:11
O odpowiedź co do rekrutacji trzeba się upomnieć. Jeśli wyślesz aplikację raz jeszcze to prawdopodobnie wtedy odpiszą Ci, że Twoje dane trafiły do bazy. Chyba koledzy powyżej mają rację co do statystyk - rekruter wypytuje o głupoty, kompletnie niezwiązane z tematem, sięga spraw bardzo prywatnych... A skutek...
3
On 2017-05-21 19:13
O "atrakcyjnych" warunkach i "miłej" atmosferze świadczy ciągła rotacja nie tylko na niższych ale także na wyższych stanowiskach.. Przeszedłem do konkurencji z Rz i nie żałuję
6
Bodzio 2017-05-21 21:16
Wszystko super lepszej pracy nie można znaleźć. Gorąco polecam
2
FRED 2017-05-23 18:09
Tego typu opinie to chyba wiadomo kto wypisuje !!! A poza tym nigdy więcej nie będe pracował za żadne pieniądze w MM.
5
kapusta 2017-05-23 19:03
@Bodzio, spodobała mi się Twoja ironia, nie wszyscy jednak zajarzyli...
4
Wal 2017-05-30 18:55
Kiedyś były obozy pracy teraz mamy MM.
8
ktosik 2017-06-04 20:45
Jak to jest że tylko w MM za kartę stałego klienta trzeba płacić 4zł .Pracownicy muszą wyrobić normę i to nie tylko kasjerki i sprzedać"wcisnąć" klientowi min 20 kart jeżeli to im się nie uda to zostanie im potrącone 200 zł z wypłaty super .Najlepszy jest w MM sposób wynagrodzenia tzn nigdy nie wiesz za co ci zaj.... pieniądze pomimo iż miesiąc dobry sprzedaż jest ale kasa się nie zgadza ;) Nie ma jasno określonych premii jest ona uznaniowa więc jak się komu widzi to da albo i nie .Dochodzi do tego jeszcze szereg czynności związanych z przyjmowaniem towaru wydawaniem rozkładaniem wszystkie te czynności na kartę z czipem jeżeli za długo wydajesz rozkładasz przyjmujesz to po premii a co dołożyć nie dołożą ale ujeb..... zawsze za wszystko... i żal patrzeć jak Janek przepycha się do pierwszej 10 najbogatszych Polaków a pracowników wcale nie szanuje żal żal
10
AN N A3570 2017-06-05 14:17
Pracowałam w Merkury Market pół roku. Dostałam umowę na 2 lata , a po 3 dniach wypowiedzenie tej umowy. Na moje miejsce został przyjęty ktoś inny. Najbardziej żałuję tego ,że mnie wykorzystali przy zatowarowaniu nowego obiektu przy Bieszczadzkiej. Robota przez 12 godzin - noszenie towaru po schodach, układanie, metkowanie itp.... a po kilku miesiącach - do widzenia.....
7
Były pracownik 2017-06-05 18:36
Za 186 godzin miesięcznie pracownik dostaje 2300zł na rękę czy to dużo ??
6
Znajoma pracownika 2017-06-06 21:30
Fajnie mają w tym Merkurym grafik tygodniowy czasami widziany dopiero w piątek po południu urlopy wypisywane przez kierownika bez zgody pracownika a i tak mu kartkę da do podpisania .A jak już nie daj Boże wezmą 5 dni wolnego w miesiącu to cała premia idzie w pizdu i biorą najniższą krajową i to nic że zapieprzają pozostałe dni w miesiącu.Nie wspomnę o kasjerkach które po 12 godzin na kasie siedzą a nie które to i z 2 grupą hmm ciekawe gdzie są jakieś kontrole przecież to niezgodne z prawem pracy no chyba że sie prawo ma dla siebie.Polecam wszystkim
14
Xyz2017 2017-06-09 18:23
Idąc do pracy w MM sądziłam, że większość opinii jest przesadzona, ponieważ jak w dzisiejszych czasach można tak traktować ludzi? Bądź też te negatywne opinie opisują osoby, którym po prostu nie chce się pracować. Jednak rzeczywistość okazała się taka jakie są opinie ;) Na wszystko co MM chciał zgodziłam się - szkolenia, ciągłe zmiany działów, dużo godzin (o wiele za dużo ponad normę) i to wszystko oczywiście na umowę zlecenie za najniższą stawkę. Oczywiście starałam się, obowiązki wykonywałam rzetelnie i do wszystkiego musiałam się dostosować, aż tu nagle zwolnienie...Pytanie dlaczego? Oczywiście na to pytanie nikt nie może udzielić odpowiedzi, ponieważ za nic. Kolejny "numerek" odhaczony do zwolnienia, a w przeciągu tygodnia osób zwolnionych bez powodu można byłoby doszukać się dość sporo. Traktowanie ludzi w taki sposób jest nieludzkie! Jeżeli ktoś ma rodzinę, poszukuje stabilnej pracy to nie w tej firmie! Atmosfera w pracy jest okej, pracownicy również, ale polityka zarządzenia pozostawia wiele do życzenia.
Czy żałuję, że zostałam zatrudniona w MM? Nie, przynajmniej przekonałam się, że w tej firmie nie można liczyć na normalne traktowanie ludzi , na normalne godziny pracy - 48 h tygodniowo tydzień w tydzień to chyba lekka przesada :) Zwalniają ludzi, a na to miejsce poszukują nowych, którym zapewne znowu dadzą umowę zlecenie popracują miesiąc i następnie znowu zwolnią żeby zrobić miejsce dla nowej "ofiary", która pójdzie pracować za 13 brutto - a z pewnością znajdą się takie osoby.
Obecnie mam już inną ofertę pracy - lepiej płatną , lepsze godziny zgodne z Kodeksem Pracy i mogę jedynie dziękować, że wyrwałam się z tej pracy, ponieważ wiem, że tam pomimo umowy o pracę nie mogłabym spać spokojnie, gdyż nigdy nie wiadomo kiedy ktoś odgórnie zarządzi, że jednak już nie jesteś potrzebny i bez żadnych skrupułów przedstawi wypowiedzenie.
Reasumując jeśli zastanawiasz się czy przyjąć ofertę pracy zastanów się dwa razy! Chyba, że poszukujesz zatrudnienia na miesiąc czy dwa to owszem zawsze można iść zdobyć nowe doświadczenie, ale jeśli poszukujesz stabilnej pracy, pracy, w której przepracujesz 168 h miesięcznie to nie polecam. Szkoda Twojego zachodu i czasu dla tej firmy. Lepiej poszukać w innym miejscu ;)

Pozdrawiam ;)

14
AKA 2017-06-10 16:30
Beznadziejny sklep!!!
Dwa razy kupiłam tam coś "niby w promocji" po odejściu od kasy i sprawdzeniu paragony okazało się, że produkt był naliczony bez promocji - to się też dość często zdarza w biedronce czy lidlu ale tylko w merkurym odsyłają z kasy do reklamacji z reklamacji do kasy, a potem wzywają kierownika, żeby oddać parę złotych. To kpina !! Stracony czas. To samo zdarzyło mi się dwa razy dlatego więcej tam nie pójdę brak poszanowania dla drugiej osoby.
Poza tym miałam wcześniej, też tą nieprzyjemność kupienia tam kleju, który po otwarciu okazał się być nienadającą się do niczego bryłą. Oddałam do reklamacji, którą rozpatrywali 2tygodnie!! Musiałam kupić nowy klej dla majstra, który nie mógł tyle czekać. Potem otrzymałam dobry klej, którego już do niczego nie potrzebowałam:( Asortyment, też mają ubogi, np.: farby bondex nie posiadają w sprzedaży i nie wiedzą nawet co to jest fuga epoksydowa.
Teraz na szczęście w Krośnie jest w czym wybierać. Polecam zakupy w Leroyu czy OBI dużo lepsza obsługa (choć też mają jej braki zwłaszcza rano), oddawanie produktów - bez problemowo w każdym momencie.
4
AKA 2017-06-10 16:43
We wcześniejszym poście obsmarowałam NIESŁUSZNIE Merkurego, który pomylił mi się z MAJSTREM w Krośnie koło biedronki. Przepraszam wydawało mi się, że to to samo co na bieszczadzkiej. Reklamacja i niby promocja były w Majstrze. Ale bondex się zgadza.
Przepraszam najmocniej za pomyłkę.
2
Marcin 2017-06-15 17:40
Rotacja pracowników w MM jest tak duża jak ilość klientów codziennie.
5
foczka 2017-06-20 08:28
Wiecie może jaki jest okres wypowiedzenia ? W umowie tego nie mam jak większość rzeczy, a nie chce dzwonić do kadr ...... dzięki
Marta 2017-06-28 17:52
Zwalniam się z tej firmy mam już jej serdecznie dosyć !!!!!!!!!
10
chinczyk 2017-06-29 19:56
Ale w tym Krosnie, w MM to szmaciarze...niewarci spluniecia
5
neo 2017-06-30 01:12
u mnie analogia
byly 2017-07-04 13:12
już tłumaczę... jesteś zatrudniany raz przez merkury na 3 miesiące, po czym przez firmę braciszka prezesa na kolejne 3 miesiące i tak w kółko. Cały czas jesteś na okresie próbnym. Państwowa Inspekcja Pracy gdyby chciała zrównała by ten grajdoł z ziemią. Większość procowników na umowie ma płacę minimalną - gdybyś zachorował bądź musiał opuścić dzień z niezależnych od siebie przyczyn, możesz pożegnać się z premią, którą i tak ci obcinają przy każdej możliwej okazji - tylko szukają pretekstu. Ogólnie brak szacunku do pracownika, długie godziny pracy, częsty stres i lekceważenie przez przełożonych (kierownicy tez nie mają latwego życia, trudno sie dziwić...). A CO DO KASY... NA MYJNI SAMOCHODOWEJ ZARABIAŁEM WIECEJ NIŻ W BIURZE MM. A tam jedynym zmarwieniem było nie zapomnieć kanapek do pracy :)
ZDECYDOWANIE ODRADZAM TAM PRACĘ, JEST WIELE POWAŻNYCH FIRM GDZIE MOŻNA SIĘ ZATRUDNIĆ.
9
gol 2017-07-04 13:18
Wykorzystywanie w ten sposób ludzi ktorzy idą do zwolnienia do juz tradycja hahaha. bez zmian widzę
5
mini 2017-07-04 19:00
byłam ostatnio na rozmowie. pierwsze 2 testy, które podobno nie są potrzebne bo to później osoba która przeprowadza rozmowę zdecyduje czy cie przyjmują do pracy czy nie. na rozmowę trzeba było długo czekać. tematem rozmowy nie było nic związanego z pracą tylko wypytywanie o życie prywatne. osobiście nie polecam bo tam mają cię za nikogo
7
JH 2017-07-04 20:11
MM Kraków, jakie opinie nt. pracy, kierownictwa itd.? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
MMbee 2017-07-19 01:33
Teraz nawet skracaja godz pracy do 44 tygpdniowo. 3 dni wolne w tyg.
Dzieki bardzo.
Dezniinformacja,
haos i zle zarzadzanie taki jest MM.
3
Iza 2017-07-20 11:36
@MMbee
rozumiem, że jesteś pracownikiem Merkury Market. Możesz powiedzieć coś więcej o pracy w firmie? Co doradziłbyś osobom, które zastanawiają się nad zatrudnieniem się właśnie w niej? Takie merytoryczne opinie, które pokażą zarówno plusy i minusy pracy mogą być dla takich osób bardzo cenne.
doberman 2017-07-21 19:06
cała prawda całą dobę .Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to dziwne że najniższa krajowa wrosła a piniądz w merkurym nie a jak to sie dzieje ano tak że podstawa do góry to premia w dół i choć rok temu premia była większa a podstawa niższa to od czasu podniesienia przez rząd najniższej krajowej w MERKURYM opadają premię fajnie nie ;) pieniądz zawsze się musi zgadzać
5
ON 2017-07-23 14:12
Też byłem na rozmowie i pytania były wogóle nie związane z pracą tylko jakiś bełkot psychologiczny a do tego test który nie wiadomo co miał sprawdzać - typowe beznadziejne podejście do pracownika. Ogólnie złe odczucia i kolejny pacjent do odhaczenia dla rekrutera - pewnie dostaje od łebka kase.
Ogólnie nie polecam !!!!
3
abel 2017-07-25 08:49
a ktoś może pracował na stanowisku: "Specjalista ds. inwestycji budowlanych"?
KAROLINKA 2017-07-27 16:35
sytuacja ze Słowacji SZEF JAN P. bierze kierownika pawilonu,podchodzi do lustra i pokazując mu jego odbicie w lustrze mówi :patrz jakiego idiotę urodziła twoja matka ! Na co pracownik "troszkę" się denerwuje i zwalnia się w trybie natychmiastowym .W krośnie to mamy na porządku dziennym ;)
6
re 2017-08-01 13:07
Zanim się zwolnił mógł Panu P odpłacić tym samym. Tchórz jakich mało.
3
miki 2017-08-01 13:45
"i żal patrzeć jak Janek przepycha się do pierwszej 10 najbogatszych Polaków a pracowników wcale nie szanuje żal żal"

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Skoro wykorzystuje ludzi wiec się szybko dorobił. Tak to działa a przynajmniej w krajach dzikich takich jak polska.
4
ugabuga45 2017-08-02 15:15
czy ktoś orientuje się jak wygląda tam praca na stanowisku specjalisty ds logistyki i zamówień i czy warto w ogóle spróbować?
Były SZCZĘŚLIWY pracownik 2017-08-02 18:21
Powiem tak, jak usłyszałam od miłego pana P, że dostane w łeb i jeszcze mu zapłacę 60 000 zł, stwierdziłam ze z gn...jem nie ma co się szarpać. Odwróciłam się i wyszłam z biura. I to było najlepsze posunięcie jakie mogłam uczynić.
Nigdy więcej nie chcę mieć z dziadem nic wspólnego.
Pozdrawiam i radzę się zastanowić zanim ktokolwiek wdepnie w to rzadkie gó..no.
5
papierz 2017-08-02 19:28
firma z swoimi chorymi zasadami potracanie ludzia z wyplat na kazdym kroku wielmozny jbniety szef ma problemy o wszystko wyzywa ludzi nie szanuje nikogo mam nadzieje ze szybko zdechnie smieszne umowy zlecenie co miesiac nowe wymyslaja rozporzadenia po 2 tygodniachbsa anulowane ogolnie tragedia
5
Janek szpanek 2017-08-02 23:16
Po jakich dwoch Tygodniach? On po dwóch dniach potrafi anulować hehe... Tragedia
2
Sparta 2017-08-03 16:15
A ja mu życzę tak jak w "300" żyj wiecznie Janek żyj wiecznie. ......
1
Zostaw swoją opinię o Merkury Market - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market