brak logo

Dimar Polska Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Dimar Polska Sp. z o.o.

lenaa 2014-12-04 16:44:48
czytajac opinie niewiem co mam zrobić czy warto probowac czy sobie odpuścic moze ktos doradzi? pozdrawiam
1
Monia 2015-02-02 16:44:54
Pracuję w Dimar prawie rok. Atmosfera jest miła, są fajni ludzie (w różnym wieku). Nigdy wcześniej nie pracowałam w call center, ale szkolenia i pomoc ze strony kierowników pomogły. Opinie zawsze są różne, ale warto przyjść i przekonać się samemu
2
karo 2015-02-03 17:48:52
Podstawa 600 zł + prowizja , praca dobra dla kogoś kto zaczyna swoją przygode lub dla emeryta,który chce sobie dorobić.Ogolnie lepiej szukać dalej ! no chyba że ktoś lubi wyzysk i nudzi mu sie w domu :P
3
Monia 2015-02-05 12:11:16
Pisząc o podstawie 600zł może podkreśl, że jest to za 6h dziennie. Ja pracuję normalnie 8 i zarabiam średnio 1500 na rękę. Właśnie dzięki podstawie i prowizjom.
3
student 2015-02-06 09:53:16
Cześć, jestem teraz na 2. roku studiów i szukam dorywczej pracy. Zaproszono mnie na rozmowy kwalifikacyjne do dwóch różnych call center... nie wiem, co wybrać? Czy w Dimarze jest dużo studentów? Jak z pracą na popołudnia?
ns 2015-02-19 21:50:17
Tak jest sporo studentów. W Dimarze jest duża rozpiętość wiekowa od 18 do 60+. Na popołudnia też nie ma problemów kwestia dogadania się z SV (kierownikiem zespołu). Moim zdaniem Agent nie ma tak źle (finansowo szału nie ma ale to CC ma dobre zaplecze socjalne, wygodne "boxy", sprzęt dobry, obsługa IT jeszcze lepsza, kierownicy bardzo mili, tylko szef jest troszkę inny no ale to Szef i Holender w dodatku. Jak ktoś zna szefa super to jest to chyba firma jednoosobowa :):). Pozdrawiam.
3
jaon 2015-03-18 11:31:41
Pracuje w tej firmie od stycznia i jestem naprawdę zadowolony.Atmosfera w pracy dobra,ludzie sympatyczni.Jeżeli chodzi o pieniądze to jak w każdej pracy bywa trzeba się po prostu starać.Nie rozumiem osób które narzekają bo chyba nie wiedza co znaczą złe warunki pracy i mała pensja.Pozdrawiam w tym miejscu wszystkich którzy obecnie tam pracują a w szczególności ludzi z grupy C :}
4
jaon 2015-03-31 22:24:16
Fakt,jeśli chodzi o holendra nie bije od niego wielka sympatia.Ale uważam źe pisanie samych negatywów na jakikolwiek zakład pracy nie jest niczym dobrym.Zapewne opinie czytają te opinie również osoby bezrobotne i przez takie negatywne wpisy szerzymy bezrobocie.Bo taki człowiek zamiast spróbować pracy nadal będzie siedział w domu bo się zniechęci.A później się mówi że bezrobocie duże.Otóż praca jest tylko trzeba chcieć
4
Dociekliwy 2015-08-18 15:58:32
Mam pytanie czy pracując na pełen etat jest możliwa praca od poniedziałku do piątku? Czy jest konieczność pracy w weekendy?
3
gość12345 2015-08-31 11:32:37
Konsultanci w większości są bardzo mili lecz atmosferę psuje liderka wchodząca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi który nie należy do zbyt rozgarniętych. Do tego jest niezwykle zawistna osobą. Zarobki to 7,11/h brutto podstawy i prowizja 5 zł za odbyte spotkanie i 15 za pożyczkę. Więc stawka waha się w granicach 7-9 zł /h na rękę. Ale ryzyk fizyk bo pewnych rzeczy nie da się przewidzieć. Mimo wszystko polecam studentom bo godziny są elastyczne,tylko nie do grupy Pani E.S. Poszukującym stałej pracy odradzam.
3
gość23456 2015-09-02 23:51:36
Myślę że gość12345 należy już do niepracujących w Dimarze, stąd ta nieciekawa opinia. Atmosferę w pracy kształtują także kierownicy grup i od ich podejscia do pracowników, kulturalne zachowanie się powoduje, że grupa osiąga wynika. Zawiść gościa12345 bierze się z niespełnionych ambicji, ale trzeba zawsze mierzyć zamiary na swoje umiejętności. Pracując uczciwie można nieźle zarobić. Praca elastyczna i jeśli ktoś chce podreperować swój budżet polecam
5
Misia 2015-12-16 16:33:17
W Dimarze dużo zmian - naprawdę na lepsze.
Projekt się kręci, da się zarobić na prowizji. Z resztą co tu ukrywać - telemarketing to sprzedaż i ten, kto nie potrafi zareklamować usługi/produktu przez telefon kariery nie zrobi. Kadra jest pomocna, rozumie konsultantów i staje w ich obronie. Polecam pracę, naprawdę. Nie warto się sugerować komentarzami tylko samemu spróbować swoich sił w tej branży.
4
major 2016-01-01 17:30:07
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
4
dawnozapomniana 2016-01-26 20:46:15
Prezes firmy Dimar traktuje ludzi przedmiotowo. Tych ludzi, na których nie może zarobić- zwalnia. W zasadzie z dnia na dzień. Nie obchodzi go, że każdy ma rodzinę czy też inne zobowiązania. Jeśli chodzi o zarobki-żenujące. Ponadto prezes wprowadza nerwową atmosferę. Osobiście nie polecam- szkoda czasu, nerwów i zaangażowania.
4
ja. 2016-01-29 09:33:18
do hodok : jeżeli tą słuchawkę dostaniesz, bo to niełatwe zadanie. Codziennie walka o słuchawki, wszystkie zresztą beznadziejne....
4
tuku 2016-02-05 16:07:28
wlasnie zadzwonili do mnie z dimaru, czytam opinie to strasznie slabo... nadal jest 5 zl za spotkanie odbyte? w mojej poprzedniej firmie mialam miedzy 20 a 50 zl za spotkanie...2500netto to minimum jakie zarabialam w najgorszym miesiacu... Najlepsi zarabiali po 10 tys.;/ Nie wiem czy jest sens isc na rozmowe. Jaka jest srednia zarobkow na miesiac?
5
byly 2016-04-14 20:07:50
Praca jak praca, wszędzie trzeba coś robić żeby zarobić. Ja się przeniosłem na Kościuszki do tego nowego CC, nawet ok. Słuchawki ma każdy hehe, ale najważniejsze, że projekty niesprzedażowe i proste
3
Karola 2016-05-06 09:44:13
Jeśli chodzi o zarobki to stawka znacznie wzrosła. Minimalne płace są w granicach 1600 zł netto więc to ponad najniższą krajową.
4
Karola 2016-05-06 09:46:14
Może warto spróbować i ocenić samemu. Dla każdego inne warunki będą dobre.
4
Karola 2016-05-06 10:01:10
Od 01.05. zmieniły się stawki więc można zarobić zdecydowanie więcej.
4
Pitekja 2016-05-06 10:26:08
Dimar się rozwija z tego co widać. Nawet na ich Facebooku są informacje o nowych projektach, nie tylko w języku polskim ale także angielski, niemiecki i francuski. Może złe opinie czegoś ich nauczyły i z racji konkurencji na rynku są lepsi.
4
pracwonik 2016-05-06 11:09:45
Wielkim plusem jest towarzystwo oraz elastyczne godziny pracy . Należy także wspomnieć, że wzrosły stawki za prowizje. Od niedawna Dimar prowadzi także projekty obcojęzyczne, zarówno w języku angielskim jak i niemieckim. W przypadku tych projektów stawka jest znacznie większa. Myślę, że warto spróbować i przekonać się na własnej skórze jak wszystko wygląda.
4
Wikaa 2016-05-06 16:48:47
Jeśli siedzisz i myślisz, że klienci sami umówią się na spotkanie do banku a Ty dostaniesz za do pieniądze to jesteś w błędzie . Czasem trzeba się trochę przyłożyć żeby zarobić. Poza tym system motywacyjny wcale nie jest taki zły.
4
Karola 2016-05-09 10:45:59
Tak, opiera się jak najbardziej.
1
Karola 2016-05-09 10:46:29
Tak, opiera się jak najbardziej.
1
obecny 2016-05-09 21:06:58
relacje jak w kazdej pracy jednych lubisz innych mniej. Ale szefa co nie chce płacić nie zmienicie. Gdzie moje pieniadze za spotkania odbyte ja sie pytam?????????????????
4
nowy 2016-05-17 20:34:53
Zaczolem prace w tej firmie jakis czas temu. Atmosfera hmm... na razie nie jest zle... Stawki w zaleznosci od przepracowanych godz 9-11 brutto. plus prowizje. Jesli chodzi o spotkania. Jeszcze do tej pory z zerem nie wyszedlem, a Klienci sa rozni i trzeba sie napracowac by umowic ale jak na razie calkiem spoko. Zobaczy sie jak dalej. Dopiero jestem przed 1 wyplata
3
pracownik 2016-06-23 15:19:05
Wynagrodzenia z kwietnia sięgają nawet 3 tysięcy. Najlepsi zarobili 22 zł za godzinę pracy. Można to sprawdzić. Jeśli ktoś się odnajduje w kontakcie z klientem zarobi naprawdę dobre pieniądze. Kadra jest ok a że wymagająca to chyba nie dziwne. Trzeba dać coś od siebie, żeby wymagać od innych.
3
oonnaa 2016-06-24 15:06:01
Zgadza się. Można sprawdzić zarobki i się przekonać. Poza tym kadra pomaga nowym pracownikom i doszkala ich. Dojazd jest dobry, atmosfera też nie jest zła. może zamiast czytać opinie innych przekonaj się sam.
3
były 2016-06-24 16:29:27
Kiedys pracowałem ale chętnie bym wrócił, niedługo sie do nich odezwę skoro takie zmiany są. Może nie Mini Ratka ale językowe projekty mogą być ok.
3
zalamana8989 2016-06-30 06:26:03
moze i wynagordzenie siega u niektorych d 3 tysiecy ale umowmy siekazdy kto dobrze sprzedaje. ma do tego smykalke to wkazdym call center bedzie miecladne zarobki. ja po pracy w t mobile nie mam sily juz rozmawiac z tymi ludzmi i ich cisnac. irytuja mnie glupie rady liderow.o prostu juz nigdy wiecej sluchawki. jak ma np miec wdimarze 7 zlotych na reke i mam cisnac ludzi zeby umowili siedo tego banku to juz mi sie odechciewa. i tak przez 8 godzin dziennie???? nie no to juz nie dla mnie bo na pewno takich klientow umowic trudno
3
BigEye 2016-07-03 11:08:11
Pracuję od tygodnia, na początku byłam super nastawiona, pani od rekrutacji jest strasznie miła, uspokajała mnie, tłumaczyła wszystko, no i trafiłam na całkiem fajną kierowniczkę. Jedyne co mi pezeszkadza to ta ilość mówienia, często podczas rozmowy z klientem poprostu dostaję chrypy, a jak wracam do domu to już praktycznie z nikim nie chce mi się rozmawiać. I jeszcze trzeba być tak nachalnym i bardzo mi to przeszkadza bi wiem że wkurzam ludzi :(
3
Kkkaaaa 2016-07-27 16:21:55
Kierowniczki też są super. Pani Beatka jest bardzo ciepłą osobą, zawsze dba o swoich konsultantów.
Pani Ewa , ciągle uśmiechnięta...Są też dwie nowe kierowniczki, które pomagają umawiać spotkania.
3
Korna 2016-07-28 14:59:04
Praca jak praca, trzeba się trochę postarać i przede wszystkim nie słuchać szefa co gada.
Luluś 2016-08-01 21:16:47
Tragiczna firma,ciągły krzyk i pretensje.Na każdym kroku łamane prawa pracownikow.Zarobki koszmarne,za wszystko kary finansowe.Tragedia-nie dajcie się zwieść tym pochlebnym komentarzom to prezes je pisze!!!
4
jajajajajjaa 2016-08-02 15:42:01
Pod warunkiem że szef nie wchodzi w drogę i nie okrada pracowniko
4
Garret 2016-08-25 16:36:00
Dla kogoś kto potrzebuje pracy na pełen etat zdecydowanie odradzam, bardzo dużo osób pracuje bardzo krótko, przychodzą i zaraz skladaja wymówienie, jeśli pracujesz na pełen etat to nie jest tak źle jeśli chodzi o pieniądze ale rewelacji tez nie ma, takie minimum (da się wyciągnąć 2 tys ale trzeba być naprawdę dobrym). Osobiście odradzam, ciężko jest przepracować pełen wymiar godzin (czasami po prostu każą ci iść do domu) kierowniczki są naprawę fajne ale szef jest beznadziejny ( to największy minus tej firmy dużo osób odchodzi ze względu na jego sposób zarządzania, atmosfera czasami ok ale ogolenie raczej słaba. Jak jesteś w tym zielony to nie ma co liczyć na prowizje. trzeba bardzo dokładnie czytać umowę. Stawki są ułożone tak żeby zapłacić Ci jak najmniej. Jeśli chcesz tam pracować potrzebujesz masę cierpliwości, dużo samozaparcia i chęć życia na minimalnej pensji. Jeśli jesteś bezrobotnym to polecam ale jeśli chcesz zarobić i masz już jakieś doświadczenie to strata czasu, lepiej poszukać czegoś lepiej płatnego. Ale lepsze to niż praca fizyczna.
3
mela 2016-09-04 13:49:36
Wiesz @garret jednak to praca typowo biurowa a nawet można ją określić mianem telemarketingowej. Widziałem ogłoszenia teraz na pozyskiwanie i nawiązywanie kontaktów z klientami banku. Powiedz czy od ich ilości nie ma żadnej premii?
maxoff 2016-10-31 10:11:59
Czytam Wasze opinie i.... powiem tylko tyle że ten kto myśli że praca w call center to siedzenie w wygodnym fotelu ze słuchawką na głowie i w zasadzie nic nie trzeba więcej robić to się grubo myli...
Stąd pewnie tyle złych komentarzy.
Niestety w call center trzeba mieć smykałkę do gadania z ludźmi i ich namawiania, a przede wszystkim trzeba mieć duże chęci do takiej pracy, bo choć praca nie jest fizyczna to dość stresująca. Ja kiedyś spróbowałem i nie ma dla mnie teraz lepszej pracy od call center, ale jak mówię trzeba mieć to coś i przede wszystkim zapał do pracy.
Jak jesteś w tym dobry to spokojnie zarobisz dodatkowe i niemałe pieniądze z prowizji, a jak nie to tylko jakaś minimalna podstawa - tak niestety działają tego typu firmy, bo jeśli płacili by samej podstawy 3 tyś. lub więcej to było by wielu chętnych by sobie odbębnić 8h pracy siedząc w fotelu i wziąć za to niezłą kasę - a tak to moi drodzy nie działa.
Ale zachęcam Wszystkich którzy się wahają i nigdy nie pracowali w call center - spróbujcie, a nóż taka praca przypadnie Wam do gustu i będziecie mogli nieźle zarobić (jak ja to mówię pierdząc w stołek ;-) ), a jeśli Wam to nie przypadnie do gustu to pracę zawsze można zmienić...
1
Łukasz 2016-11-09 20:18:51
Pracuję od 3 tyg przez agencję Mirth. Jak na razie jest wszystko ok, dużo gadania, no ale przecież o to chodzi w pracy w call center. Nie mamy targetów narzuconych z góry, ile wydzwonię, tyle zarobię. Mamy stawkę za godzinę i do tego prowizję. Praca jak praca.
1
Zostaw swoją opinię o Dimar Polska Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dimar Polska Sp. z o.o.