Opinie o DPD Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

jerry

2017-12-07 14:20:57 Przesyłka doręczona Odbiorca: TOKARSKI ZAK 2017-12-07 08:43:14 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-12-06 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-05 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-04 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-01 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-01 14:39:30 Przesyłka niedoręczona - odbiorca nieobecny ZAK 2017-12-01 09:29:47 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-11-30 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-11-30 11:05:14 Wysłano powiadomienie ZAK 2017-11-30 09:29:02 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-11-30 07:43:02 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD ZAK 2017-11-29 17:21:02 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD ZGR 2017-11-29 15:20:32 Przesyłka odebrana przez Kuriera ZGR 2017-11-28 21:41:53 Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nie nadana NR przesylki 0000016068954S 2017-11-30 przyznam były znaczne opady sniegu kurier nie przyjechal nie zaproponowano innego miejsca dostawy.W dniu 2017-12-01 glowna droga odsniezona czarny asfalt natomiast boczne drogi odsniezone przejezdne .informujemy, że dziś 01-12-2017 w godzinach 14:45-16:45 kurier Tomasz (tel. 505059072) podejmie próbę doręczenia Państwa paczek o numerach:Oczywiscie ponownie kuriera nie było w wyznaczonych godzinach.Sklamal ze był 2017-12-01 14:39:30 Przesyłka niedoręczona - odbiorca nieobecny ZAK .Od 01-06-12-2017 przesylka przelezala w oddziele zakopane dopiero po wielu monitach, dzwonienia na infolinie otrzymałem informacje za sa trudne warunki drogowe i kurier do mnie nie pojedzie , (nadmieniam ze nie zyjemy w 16 wieku i drogi gminne lokalne sa odsniezane 2 razy dziennie prowadze firme i przyjmuje co najmniej 2 razy dziennie dostawy pod dom dużymi autami) kurier to notoryczny klamca nie sprzwdzi woli poinformować firme ze nie dojedzie.Po tygodniu poproszono mnie o wskazanie innego miejsca dostawy ,podalem inny w Sieniawie,oczywiście przesylke zostawiono w zupełnie innym miejscu W Nowym Targu doskonale znanemu dyspozytorowi w oddziale w Zekopanym gdyż czasami tam proszę o pozostawienie przesylek.Pytam czy jest jakiś nadzór nad oddzialem w Zakopanym .Adres alternatywny do dostawy był znany od 2017-30-11 bo w końcu tam doręczono.Przez caly tydzień nie zaproponowano innego miejsca dostawy.Zlosliwosc kuriera oraz zaniedbania w oddziale w zakopanym sa nie do opisania normalnymi słowami ciśnie się na usta H,K,i inne. Jeżeli czyta to osoba nadzorujaca prace oddzialu w Zakopanym,PROSZE O INTERWENCJE!!!

enjoy
@jerry 15.12.2017 19:51
2017-12-07 14:20:57 Przesyłka doręczona Odbiorca: TOKARSKI ZAK 2017-12-07 08:43:14 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017...

Napiszę Tobie tak z perspektywy Contact Center. Kurier jest rozliczany za skuteczny DOR i w życiu nie uwierzę słowa klienta, że siedział sobie w domciu i Kurier był a odbiorca nieobecny. Standardowa sytuacja :) Pech! Akurat kiedy była próba DOR wyszedł klient do sklepu po zapałki :) Klient zawsze kłamie by wymusić skuteczny DOR! Mając po 120 połączeń to słychać, widać i czuć :) Podam przykład mojego kolegi bo właśnie wyszedł po przysłowiowe zapałki a traf chciał, że Kurier podjechał i awizo i aby wymusić skuteczny DOR dzwoni na infolinię, że był cały dzień w domu a Kurier uciekł i gdzie jest moja paczka? Nie z nami te numery :) Co Wy sobie myślicie? Kurier jak ma podjazd to co? Za godzinę mu liczą? Nie! Za skuteczny DOR!

Monika

Szczerze odradzam korzystania usług tej firmy. Otrzymujesz od "Kuriera "sms" z terminem dostawy. Spóźnia się. Dzwonisz - nie odbiera, dzwonisz jeszcze raz i kolejny - to samo, a jak już się szczęściarzu dodzwonisz to Ci jaśnie pan zasunie tonem nieznoszącym sprzeciwu: ... "za godzine bede". Po czym na Twoje ewentualne pretensje na spóźnienie Usłyszysz ... " to se zadzwoni do DPD ... he, he." (Kurier Tomasz - Gdynia 503 972 351. Dzwonię więc do DPD i nie, nie, nic nie załatwisz, z całego słowotoku wypowiedzianych regułek słodkim głosem kompetentnego pracownika przyswoisz tyko jedno - trzeba czekać i nie ważne, że nie możesz czekać, że masz inne zajęcia. Jednym słowem DRAMAT. Odradzam.

kurier
@Monika 06.12.2017 14:46
Szczerze odradzam korzystania usług tej firmy. Otrzymujesz od "Kuriera "sms" z terminem dostawy. Spóźnia się. Dz...

Szczerze (usunięte przez administratora) nas to interesuje !!jest to portal dla pracowników dpd

enjoy
@kurier 15.12.2017 20:42
Szczerze (usunięte przez administratora) nas to interesuje !!jest to portal dla pracowników dpd

Pozdrawiam Cię :) Krzysiu z CC. Sam byłem kurierem i każdy klient wyobraża sobie Bóg wiec co :) Siedząc na infolinii mam niekiedy wrażenie, że to jest never ending story :) Na obecną chwilę jest gorący czas i jak dzwonię do kuriera /klient zaholdowany/ to słyszę wyczerpanych Kolegów i Koleżanek. Wiem jak jest sam miałem po 250 paczek do DOR. i pracowałem od 6:00-22:00 z sobotami włącznie i wieczne niezadowolenie. Klient sobie wyobraża, że jadę z jedną paczką specjalnie dla niego. Praca satysfakcjonująca ale adrenaliny nie brakuje :) Obowiązuje mnie klauzula poufności bo opisałbym Tobie takie przypadki, że nikt o zdrowych zmysłach by nie uwierzył :) Do miłego Kolego :) Hej!

jerry

2017-12-15 13:59:31 Wysłano powiadomienie ZAK 2017-12-15 09:23:36 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-12-14 21:26:31 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD MC 2017-12-14 16:48:35 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD SDE 2017-12-14 14:58:58 Przesyłka odebrana przez Kuriera SDE Dzień dobry, informujemy, że dziś 15-12-2017 w godzinach 15:15-17:15 kurier Tomasz (tel. 505059072) podejmie próbę doręczenia Państwa paczek o numerach: 0000144647581W Staram się unikac zlecania przesyłek firmie DPD ale czasami jest to nieuniknione przy zakupie przez allegro wole doplacic żeby te usluge wykonala inna firma kurierska gdy jak ma posredniczyc kurier Tomasz to wiem ze przesylka nie zostanie doreczona szybko i tak jest i w tym przypadku rano telefon ze jedzie przesylka informacja imeil no i to samo kuriera nie ma!!! Czytaj mój poprzedni wpis!!!

Jerry

2017-12-07 14:20:57 Przesyłka doręczona Odbiorca: TOKARSKI ZAK 2017-12-07 08:43:14 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-12-06 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-05 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-04 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-01 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-12-01 14:39:30 Przesyłka niedoręczona - odbiorca nieobecny ZAK 2017-12-01 09:29:47 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-11-30 23:30:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale ZAK 2017-11-30 11:05:14 Wysłano powiadomienie ZAK 2017-11-30 09:29:02 Wydanie przesyłki do doręczenia ZAK 2017-11-30 07:43:02 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD ZAK 2017-11-29 17:21:02 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD ZGR 2017-11-29 15:20:32 Przesyłka odebrana przez Kuriera ZGR 2017-11-28 21:41:53 Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nie nadana NR przesylki 0000016068954S 2017-11-30 przyznam były znaczne opady sniegu kurier nie przyjechal nie zaproponowano innego miejsca dostawy.W dniu 2017-12-01 glowna droga odsniezona czarny asfalt natomiast boczne drogi odsniezone przejezdne .informujemy, że dziś 01-12-2017 w godzinach 14:45-16:45 kurier Tomasz (tel. 505059072) podejmie próbę doręczenia Państwa paczek o numerach:Oczywiscie ponownie kuriera nie było w wyznaczonych godzinach.Sklamal ze był 2017-12-01 14:39:30 Przesyłka niedoręczona - odbiorca nieobecny ZAK .Od 01-06-12-2017 przesylka przelezala w oddziele zakopane dopiero po wielu monitach, dzwonienia na infolinie otrzymałem informacje za sa trudne warunki drogowe i kurier do mnie nie pojedzie , (nadmieniam ze nie zyjemy w 16 wieku i drogi gminne lokalne sa odsniezane 2 razy dziennie prowadze firme i przyjmuje co najmniej 2 razy dziennie dostawy pod dom dużymi autami) kurier to notoryczny klamca nie sprzwdzi woli poinformować firme ze nie dojedzie.Po tygodniu poproszono mnie o wskazanie innego miejsca dostawy ,podalem inny w Sieniawie,oczywiście przesylke zostawiono w zupełnie innym miejscu W Nowym Targu doskonale znanemu dyspozytorowi w oddziale w Zekopanym gdyż czasami tam proszę o pozostawienie przesylek.Pytam czy jest jakiś nadzór nad oddzialem w Zakopanym .Adres alternatywny do dostawy był znany od 2017-30-11 bo w końcu tam doręczono.Przez caly tydzień nie zaproponowano innego miejsca dostawy.Zlosliwosc kuriera oraz zaniedbania w oddziale w zakopanym sa nie do opisania normalnymi słowami ciśnie się na usta H,K,i inne. Jeżeli czyta to osoba nadzorujaca prace oddzialu w Zakopanym,PROSZE O INTERWENCJE!!!

Adam

Czy ktoś może coś powiedzieć o pracy jako kurier na umowie o współpracę? Bo nie chce mi się za bardzo przebijać przez opinie od niezadowolonych klientów, którzy zaśmiecają forum

Kandydat

Ogromna prośba o wpisywanie na form jedynie komentarzy dotyczących pracy w firmie DPD! Zastanawiam się nad podjęciem współpracy a czytam jedynie o niedostarczonych przesyłkach. Proszę o wpisy dotyczące jak wygląda praca w centrali. Czy atmosfera jest odpowiednia, jakie są benefity i czy dokumenty dostaje się na czas i jak wygląda obsługa klienta wewnętrznego.

enjoy
@Kandydat 11.10.2017 13:43
Ogromna prośba o wpisywanie na form jedynie komentarzy dotyczących pracy w firmie DPD! Zastanawiam się nad podjęciem współprac...

Praca na cc wygląda tak. 50 na 140 dziennie rozmów masz trudnych klientów. Dobra obsługa kompa to podstawa. W dwa tygodnie będziesz śmigal ???? a atmosfera wewnątrz działu jest suuuper ???? Reszte się dowiesz na rozmowie

anonymous

Nie polecam nikomu Dpd (usunięte przez administratora) niszczyciele wysłałam wnuczkowi traktor rozrąbali w nic ,teraz na Mikołaja wysłałam wnusiowi rowerek potrzaskany,i powiedzieli że to nie z ich winy .Dzwoniłam do Praw konsumenta powiedzieli że mi pomogą .Synowa wysłała biżuterię na prezent siostrze ukradli jednym słowem (usunięte przez administratora) i niszczyciele zarabiają na krzywdach ludzkich

enjoy

Ludzie! Przecież to jest forum o Pracy w DPD a nie klientów wylewających swoje żale! Owszem kurierzy zawalają tematy z racji tego, że jest mnóstwo Pracy. Jakby kurier wydzwaniał do każdego klienta i czekał na niego pod domem "minutkę" to by 50% paczek nie doręczył. Pracuję na CC i jest to ciekawe zajęcie. Fantastyczni współpracownicy, kadra jak i atmosfera :) Praca ciężka, wyczerpująca ale dająca mnóstwo satysfakcji z racji załatwienia spraw niemożliwych. Z tego co obserwuję jest duża rotacja i ciągle nowe twarze. Dla szukających wyzwań to polecam! Nie brać do siebie uwag trudnych klientów. Czasem po 3 godzinach mam DOŚĆ! ale przebrnę z 5h i dajcie mi `wincej` najtrudniejszych spraw :) Co do klientów to trudno oszacować ale większość kłamie, że byli w domu a kuriera nie było. `Halo` do kuriera i słyszę, że był tam ale się cofnie ale tam nikogo nie ma albo dzwonek zepsuty. Mam znajomych co potwierdzają powyższe zdarzenie aby wymusić skuteczny DOR. Dziadostwo klientów nie zna granic! Q nie ma obowiązku informowania odbiorcy przed DOR. SMSy to także dziadostwo bo to automat generuje info o szacunkowym DOR a przez to CC ma bałagan z wyjaśnieniami i tłumaczeniem de-facto bezsensownym, że korki na drodze. Innymi słowy. Łatwiej będzie komu nie polecam tej pracy. -Wrażliwym, biorących do siebie uwagi zdenerwowanych klientów, dyslektykom i braki w obsłudze kompa (dużo pisania) i słabe struny głosowe (ponad 120 połączeń). Plusy mogę wymienić prócz jw. na wstępie ale tu musiałbym posiłkować się przykładami ale obowiązuje mnie klauzula poufności a u mnie to świętość :) Kończąc topic. Wiem jak ważne są paczki i skuteczny DOR. Zdarzają się pomyłki i rozumiem irytację klienta ale jesteśmy ludźmi i zdarzy się error. Pracę polecam jak najbardziej :)

Lumbergh

Firma DPD wprowadziła niedawno wspaniałą innowację - można za przesyłkę pobraniową zapłacić kartą! Hurra, jak fajnie. Zapomnieli tylko powiedzieć swoim klientom, że jak odbiorca zechce zapłacić plastikiem, to obciążają nadawcę dodatkową kwotą w wysokości - teraz się trzymajcie - 14 złotych! To są normalnie jakieś jaja!

bogna

Firma porażka. Nie polecam. Kurier sfałszował podpis i paczki nie dostarczył, status oczywiście zmienił na dostarczone. Na infolinii nie potrafią udzielić pomocy. Codziennie to samo: "Proszę czekać na kuriera aż się skontaktuje". A kurier milczy...

POSZKODOWANY PRZEZ FIRMĘ

Firma nie rzetelna nie dba o przesyłki reklamacje przeciąga w czasie tak żeby nie wypłacić odszkodowania JEŻELI MACIE MOŻLIWOŚĆ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM

piotrek

Przesyłkę ,która została opłacona ,kurier zostawił pod dzwiami,nawet nie raczył zadzwonić skoro nikogo nie zastał w domu.Totalne lekceważenie klienta .

pol

W Kaliszu jest nmowy kierownik który przeszedł z jednej firmy kurierskiej do drugiej i w DPD robi w koncu porzdki z tymi pseudomagazynierami którzy nic nie robioa i udawaja ze pracują zwłaszcza gówniarze którzy mysllei ze jhak przyjdzie nowy kierownik to beda mogli mu na gółowe wejśc a tu ZONG całkowity i juz sa wsciekli na kieriownika.Ciekawe co bedzie dlaej ?

Kasandra
@klara 26.10.2017 09:44
A jak wyglądają wyjazdy kurierów z magazynu ?Nadal przed 9 ,czy magazynierzy nadal się opie...?

wyjazdy ok 10 powrót do domu o 21 do 22 by sie ruszyło kierownictwo i by sami jeździli a tyle godzin jezdzic i kiedy nabrac siły i odpocząć ??? i ze nikt nie ma tam jakiegoś regulaminu pracy itd

klara
@Kasandra 28.11.2017 20:01
wyjazdy ok 10 powrót do domu o 21 do 22 by sie ruszyło kierownictwo i by sami jeździli a tyle godzin jezdzic i kiedy nabrac si...

Czyli praktycznie bez zmian ,magazynierzy się op...a kurier odwala całą ich robotę .Stoi przy rolkach ,i jeszcze za tą czynność nie ma płacone .Aż strach pomyśleć jak będzie kilka dni przed św. A coś jest na plus ?

Ewelina

Swoją historię zaczęłam w dpd w 2014 na zleceniu, które miałam 1.5 roku później dostałam umowę na 2 lata. Firma super dopóki nie pokażesz, że masz własne życie i własne plany. Kłamią jakie to oni mają super powroty dla pracownic, które zostały mamami :) umowa kończy się 31, 27 dowiadujesz się, że bardzo nam przykro ale nie przedłużamy umowy . Haha paranoja. Kierownik wie tyle co pracownica biura . Cokolwiek ktokolwiek chciał załatwić musiał dzwonić sobie sam do kadr , bo "ja nie wiem musisz zadzwonić do kadr". Widocznie kierownik jest od tego żeby chodzić do kosmetyczki i fryzjera :) na zleceniu grafiki, traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) :)

Ozetjot
@Ewelina 27.10.2017 19:06
Swoją historię zaczęłam w dpd w 2014 na zleceniu, które miałam 1.5 roku później dostałam umowę na 2 lata. Firma super dopóki ni...

I tu się zgadzam.

oliwia

MASAKRA jeśli macie do wyboru inne opcje wysyłki... bierzcie je! Jeśli zależy wam na czasie i chcecie sie zawiezc to DPD to idealna opcja! A tak poważnie, odradzam bardzo. Zero kontaktu, jakichkolwiek szczególnych informacyji na temat paczki.

kice
@oliwia 22.11.2017 17:45
MASAKRA jeśli macie do wyboru inne opcje wysyłki... bierzcie je! Jeśli zależy wam na czasie i chcecie sie zawiezc to DPD to id...

Masakra to ty jesteś !!

Zuzanna

Czy możecie podpowiedzieć mi trochę informacji o pracy dla koordynatora serwisu kurierskiego? Jak się pracuje w firmie? Czy poza pensją są w firmie jakieś dodatki? Może coś z socjalnych? Czytałam opinie ale myślę, że tu pisze sporo osób bardzo nieszczęśliwych.

roco
@wampir 14.11.2017 20:58
to rzeczywiscie (usunięte przez administratora) - ja tez odchodze juz dosyc dpd:)

CORTEN MEDIC TOMASZ SIKORA Warszawa nie polecam tego pracodawcy - praca najlepiej za najniższą krajową

Szczera17
@Zuzanna 12.08.2017 20:11
Czy możecie podpowiedzieć mi trochę informacji o pracy dla koordynatora serwisu kurierskiego? Jak się pracuje w firmie? Czy poz...

Szczerze odradzam pracę w dpd to co obiecuja a co jest w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Umowy konstruowane są tragicznie....nigdy nikomu nie polecę tego pracodawcy wręcz będę odradzac

kice

Jest to portal dla kurierów i pracowników firm pracujących w tej branży .A nie dla durni którzy nie potrafią zamawiać paczek !!

Basia2711

Ostrzegam przed DPD, kurierzy nie solidni, dzisiaj przyjechał kurier, zostawiłem kartke, aby dzwonił do mnie, on zadzwonil, ale był juz kilometr dalej. Powiedział mi, że ludzie, którzy pracuja, nie powinni zamawiać paczek, a on nie będzie czekał. Powiedziałem mu, że będę za minutkę, odpowiedział mi obraźliwie i musiałem go szukać po całym mieście. Chciałem od niego numer do przełożonego, powiedział że od tego jest internet. Sprawę zgłosiłem do dyrekcji do Warszawy, ciekawe czy mi odpowiedzą, ostrzegam wszystkich przed tą firmą kurierską. Kurier był z Piły

Trzebinia

Trzebinia nie polecam firme DPD najgorsza firma kurier nie pokazał się po paczkę 3 razy a po zgłoszeniu również go nie było!

kANT

Kurier dpd z oddziału sosnowiec właśnie wrzucił paczkę obklejonej ostrożnie szkło przez płot!!! Bez informacji etc. Zabytkowa filiżanka została roztrzaskana w pył. Ponieważ dpd to nie firma a pedala banda bezrobotnych udając kurierow to na odszkodowanie nie liczę, ale mam nadzieję że karma opłaci temu pedałów zasmolonemu za to jak wykonuje swoją pracę, żebym mu dzieci do policji albo do pisu poszły...

Prawnik
@kANT 18.11.2016 07:46
Kurier dpd z oddziału sosnowiec właśnie wrzucił paczkę obklejonej ostrożnie szkło przez płot!!! Bez informacji etc. Zabytkowa...

Poziom wypowiedzi świadczy o Panu. Oczywiście zgadzam się że takie zachowanie jest haniebne i nie powinno mieć miejsca. Jednak używanie sformułowania "padał" itd nie uchodzi osobie, która posiada kulturę osobistą za którą chciałby Pan pewnie uchodzić. Współczuję manipulowania przez telewizję i braku samodzielnego myślenia oraz ograniczonego zasobu słów. P.S. filiżanka pewnie i tak miała pokazywać wyższość Pana majestatu nad innymi. O braku Pana inteligencji świadczy również fakt, że czytanie ze zrozumieniem jest dla Pana obce: to forum osób, którzy dzielą się opiniami o pracy w dpd a nie dla osób korzystających z usług firmy. Ale widać po ilości wypowiedzi ze właśnie brak zrozumienia podstawowych treści sprawia ludziom zbyt wiele trudności. Zamiast filiżanki proszę kupić słownik.

Klient

Sądząc po niektórych wpisach to rozumni wiedzą że pisali je naganiacze. Przestrzegam przed DPD termin realizacji to fikcja. Odzyskanie odszkodowania wynikającego z regulaminu to fikcja. Wolny rynek każdy może sam doświadczyć usługi. FIRMA BEZ ZASAD I BRAKU PROFESJONALIZMU. Wychodzą z założenia że my jesteśmy dla nich, a nie oni dla nas. Klient to tylko substytut kasy. Zero zleceń dla tej firmy.

zorro
@Klient 23.05.2017 16:19
Sądząc po niektórych wpisach to rozumni wiedzą że pisali je naganiacze. Przestrzegam przed DPD termin realizacji to fikcja....

dpd traktuje tak tez pracownikow i klientow - w koncu dpd francja elegancja xD

Lpne Star

Profesjonalizm jest słowem ze słownika wyrazów obcych dla co poniektórych kurierów. Całkowita niechęć do rozwiązywania problemów. Problem najlepiej zrzucić na klienta. Kraków Ruczaj

dla tepakow

Tu maja wpisywac sie ludzie co tam pracuja tzn kurier,magazynier itd! A nie wy pajace, co niby wam paczka nie doszla ojojoj jakie straszne, nie podoba sie nadawaj gamoniu jeden z drugim!

H1
@dla tepakow 09.11.2017 16:21
Tu maja wpisywac sie ludzie co tam pracuja tzn kurier,magazynier itd! A nie wy pajace, co niby wam paczka nie doszla ojojoj jak...

Ty idioto z dpd wasza firma to dno TVN powinien się zająć oszustami niszczą paczki i oszukują wpisują ze paczka jedzie a kurier nic Niewie pracodawca to też jakiś naciągacz guwno wie o firmie

Lord5555

Nie zamawiajcie dpd! Nie ma gorszej firmy kurierskiej! Zero kontaktu z kurierem, nie można się dodzwonić do biura obsługi, a na końcu zwyczajnie zwinęli mi pieniądze. Zamówiłem kuriera online, zapłaciłem z góry, przygotowałem paczkę i kurier się nie pojawił! Żałosne! Ta firma to jedno wielkie oszustwo!

alf

Jak dowiedziec sie tu czegos o firmie jak tu same galgany wypisuja ze im paczka nie doszla?! I to 90% wpisow to cwaniaki z innych kurierek? A normalne wpisy sa kasowane , niech wpisze sie jakis magazynier jak sie tam pracuje jaka kasa itd,albo kurier,a nie smuty ze paczka nie doszla!!!

Iwona

@Ktoś co najbardziej podoba Ci się pracując w firmie DPD Polska? Czy długo tutaj pracujesz? Czy ktoś opowie o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie? Każda pozostawiona opinia na forum jest przydatna dla tych co myślą nad pracą w DPD Polska.

na szczęście były@
@Iwona 02.10.2017 14:58
@Ktoś co najbardziej podoba Ci się pracując w firmie DPD Polska? Czy długo tutaj pracujesz? Czy ktoś opowie o swoich doświadcze...

masakra

no name

Co za d....il zamawia paczkę i nie jest przygotowany do jej zapłacenia. Walnij się gościu w głowę bo takim zachowaniem nie szanujesz naszej pracy. My nie mamy obowiązku dzwonić (codziennie 70 klientów dodzwoń się do każdego i poinformuj każdego o której dokładnie będziesz). Ja wysyłam do wszystkich klientów sms z przedziałem godzinowym ale to moja inicjatywa źeby klientom i mi ułatwić. Ludzie i tak tego nie doceniają i zawsze się kilku znajdzie nieobecnych , a którym ciężko było powiadomić o nieobecności. Pracuje już 10 lat i wiem, że 5% klientów to po prostu kretyni którzy myślą, że jak zamówili przesyłkę to mogą nam dyktować warunki, tylko to tak nie działa. Jak zamawiasz dopilnuj żeby ktoś był w domu albo sąsiad, albo na adres do pracy itd, jakoś większość to rozumie

Kiti
@Adam 17.06.2017 10:27
Misiu, większość pracuje w dzień i nie każdy ma czas aby odebrać paczkę wtedy kiedy jaśnie Pan sobie życzy. Po to jest telefon...

Ciekawe jak kurier miałby dostarczyć choć 50% paczek po waszym powrocie z pracy zamawiając paczkę albo siedzi ktoś w domu albo podaje się miejsce gdzie będzie ktoś przebywała to wasze przesyłki nie kuriera więc sami się zainteresujcie gdzie dostarczać kurier nie pracuje na dwie zmiany pracuje tak jak wy więc to waszym interesie jest myśleć

Pracus
@Adam 17.06.2017 10:27
Misiu, większość pracuje w dzień i nie każdy ma czas aby odebrać paczkę wtedy kiedy jaśnie Pan sobie życzy. Po to jest telefon...

Jak zamawiasz paczkę to zagwarantuj jej odbiór pod wskazanym adresem w godzinach 9 - 16. Proste.

były klient

Bardzo niekonkretne podejście do klienta przez kuriera K. na dzielnicy Bródno - Podgrodzie. Nie przywiózł paczki przez cały dzień mojego oczekiwania, mimo iż były ustalane godziny doręczenia, i wielokrotnie zmieniane przez kuriera. Następnego dnia paczki też nie doręczył. Po interwencji w biurze używa złości, i chyba już wielmożny pan kurier paczki nie doręczy. Bardzo dobre wyszkolenie w ćwiczeniu klientów. Pozytywne jest to, że daje dobry obraz firmy DPD, i wiadomo teraz co robić.

Zadowolony klient

Współczuję takiej pracy kurierom. Niegrzecznych klientów niestety jest wielu i wystarczy jakiś drobiazg a natychmiast maja pretensje do pracowników. Korzystam z ich usług i jest ok.

EWA

najgorsi dostawcy w Polsce kurier z ktorym nie mozna sie porozumiec, bo nie mowi po Polsku!!! zatrudniaja Ukraincow, ktorzy krzycza w czasie rozmowy! TRAGEDIA!

Sofiya

Zamawiałam przesyłkę za pośrednictwem DPD około 6 razy. Żadna przesyłka nie została dostarczona w wyznaczonym terminie. Dostawałam wiadomość, że kurier próbował dostarczyć paczkę, ale nikogo nie było na mieszkaniu, chociaż przez cały dzień byłam w mieszkaniu. Innym razem dzwonił kurier i powiedział, że będzie za 40 min, ale nie przyjechał, oddzwoniłam i powiedział, że będzie za 2 godziny, 3 i w końcu nie pojawił się. Inną sytuacją jest, którą często stosują kurierzy to nie odpowiadać, jak ktoś dzwoni. Zdecydowanie odradzam korzystać z usług DPD przynajmniej na terenie Rzeszowa oraz Warszawy!

zadowolona

Potwierdzam, ze w Anglii firma DPD działa o wiele gorzej niz w Polsce, zresztą nie tylko DPD, rownież inne firmy. Podjezdzaja pod dom robia zdjęcie i oddjezdzaja. Na interwencje ze strony klienta odpowiadaja ,ze nikogo nie bylo w domu. Jest to ewidentna nieprawda poniewaz osoba ta byla wdomu i czekała ,aby paczkę odebrac. Zadnego kontaktu telefonicznego z odbiorcą. DOPIERO PO ZROBIENIU AWANTURY KURIER Z PACZKĄ DOTARL JESZCZE TEGO SAMEGO DNIA PO POLUDNIU. Dlatego stwierdzam ,ze nasi kurierzy w Polsce pracuja bardzo dobrze. Moze mają wpadki ,bo pracownicy są różni ,ale ogólnie to rzetelni pracownicy. Miałam do czynienia z różnymi kurierami , z różnych firm i zawsze wcześniej otrzymywałam telefon o dostarczeniu przesyłki i mniej więcej kiedy.

Iwona

@Jola długo pracowałaś w firmie DPD Polska, ale widzę, że mimo to jesteś niezadowolona z pracy. @Warszawiak rozumiem, że nie byłeś zadowolony z powodu braku benefitów. Może zbyt dużo pracowników firmy z niej korzystało, mogło to wpłynąć na to, że limit został wyczerpany.

Wasyl
@Iwona 05.10.2017 14:17
@Jola długo pracowałaś w firmie DPD Polska, ale widzę, że mimo to jesteś niezadowolona z pracy. @Warszawiak rozumiem, że nie by...

To jak to jest z tymi benefitami w DPD? Z tego co piszą pracownicy i czytam na forum są przewidziane tylko dla wybranej grupy zawodowej ?! Limit się wyczerpał ??!! Trochę śmieszne. Potem powiedzą, że centrali wypłacili premie i dla prowincji nie ma! Szkoda gadać.

Warszawiak

Zgadzam się z przedmówczynią. Nie polecam pracy w warszawskim oddziale. Płaca mało i mydlą oczy benefitami. Chciałem wyrobić kartę sportowa to kadrowa mi powiedziała, że limit został wyczerpany i trzeba czekać. Śmieszne!! U nowego pracodawcy na starcie dostałem kartę. Odradzam.

Kandydat

Czy ktoś obecnie pracuje Call Center? Jaka jest atmosfera, zarobki? Czy płaca w terminie i jak z umowami. Dają na czas?

Jola
@Kandydat 02.10.2017 12:41
Czy ktoś obecnie pracuje Call Center? Jaka jest atmosfera, zarobki? Czy płaca w terminie i jak z umowami. Dają na czas?...

Co prawda nie pracuję już w DPD, ale pracowałam tam ponad 5 lat. Swoja przygodę z tą firmą zakończyłam w zeszłym roku. Co do zarobków to słyszałam, że o wiele bardziej opłaca się pracować na zleceniu, niż brać tutaj umowę o pracę. Za czasów mojej pracy w tej firmie pensja była zawsze wypłacana na czas, lecz zarobki pozostawiają wiele do życzenia, a wyrobienie premii by mieć dodatkowe pieniądze to nie lada wyzwanie. Jeśli mogę coś dodać od siebie to szczerze proponuję poszukać pracy gdzie indziej, bo wiele firm daje o wiele lepsze warunki finansowe.

Zainteresowany

Napiszcie proszę czy warto pracować w oddziale w Gdańsku. Czy umowę dają a czas i wypłacają w terminie wynagrodzenie? Ponoć są w tym względzie opóźnienia. Zwłaszcza w kwestii dokumentów. Czy to prawda?

Ike

Opowiem jak firma DPD działa w UK i Niemczech...wiec, jezeli kurier dostarcza przesyłkę i nie ma nikogo w domu to zostawia kartkę z numerem referncyjnym i wysyła zgłoszenie sms do odbiorcy paczki ze nikogo nie było i podaje adres strony na ktorej mozna wybrac sobie dzien dowozu paczki oraz miejsce tzn. możesz nawet podać addres sasiada lub sklep jeśli ci pasuje i tam powinna być paczka dostarczona. To oczywiste że wiele osób pracuje w godzinach kiedy kurierzy rozwożą przesyłki dlatego jest taka możliwość...skoro ta sama firma to dlaczego my Polacy jesteśmy inaczej traktowani. Poza tym z doświadczenia wiem że i tak nie dostarczaja przesyłek tzn wogóle nie przyjeżdżają a pozniej czytasz ze nikogo w domu nie było. Mieszkam w Anglii i kalkakrotnie miałam z nimi taki cyrk....nawet jak podałam adres na sklepy napisali ze nikogo w domu nie bylo ok południa kiedy wszytko otwarte. Moja paczka w PL wrociła do oddziału we Wrocławiu bo nikogo w domu nie było...to sie zgadza...ale kartki nie zostawił i jeszcze podał informacje do systemu że nie było dostępu do skrzynki....która wisii przed bramą wjazdową. Nie musiał nawet wchodzić za furtkę. Dlatego wiem że kłamią i oszukuja. Po moją paczke nikt nie pojedzie specjalnie ponad 60km w jedna strone wiec kasa przepadła. Mam zamiar jeszcze zadzwonić do sklepu z którego zamawiałam i powiadomić ich że dzieki tej firmie właśnie stracili klienta.

Ktoś

Warszawka sobie zapracowała to pewnie dlatego ma imprezkę. Jak czytam niektóre wpisy to sądzę, że nieudacznicy postanowili poprawić swoje ego. Praca nie należy do lekkich i zbyt przyjemnych ale mnie tu jest dobrze.

Zniesmaczony
@Ktoś 30.09.2017 16:50
Warszawka sobie zapracowała to pewnie dlatego ma imprezkę. Jak czytam niektóre wpisy to sądzę, że nieudacznicy postanowili popr...

Ciekawe tylko z jakich pieniążków została zorganizowana imprezka? No tak ale są lepsi i gorsi. Nieźle to świadczy o firmie. Odradzam zdecydowanie. Powinni zadbać o wszystkich a nie tylko o garstkę wybranych! A co z resztą?

Rr

Witam czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy od dpd paczki którą wysłałem a gość nie odebrał a wróciła do mnie ale bez zawartości w środku i prawdopodobnie została skradziona zawartość przez klienta z pomocą kuriera. Od razu skroilem się przy kurierze który ją przywiózł bo była lżejsza o 3 kilo. Została otwarta przy kurierze i sporządził protokół braku zawartości oraz że waży o 3kilo mniej itd.

Panoramix

hej ktoś tu próbuje moderować forum...Iwonka nieładnie

Iwona

@Mineralny jak długo pracujesz w DPD Polska? Dla kogo przysługuje karta sportowa? Jaką masz umowę podpisaną z firmą?@Koordynator Serwisu Kurierskiego czy powiesz coś o warunkach pracy w firmie?

zniesmaczona

Miałam "przyjemność" pracować w DPD kilka lat, ale na infolinii. Jakiś czas temu pożegnałam się z firmą. Nikomu nie polecę tej pracy. Na początku kilka miesięcy jest umowa zlecenie i zarobki nie są najgorsze, bo 15 zł brutto za godzinę, przy pracy na zmianach popołudniowych o 2 zł więcej. Niestety przy umowie o pracę zarobki są śmieszne. Jak można w Warszawie płacić pracownikowi 2200 brutto?!To niewiele więcej niż najniższa krajowa. A premie niezwykle ciężko jest wyrobić, bo rozliczają konsultantów z dosłownie każdej sekundy. Wstyd jest zarabiać 1600 netto w dzisiejszych czasach i do tego w Warszawie, gdzie wszystko jest najdroższe. A w CC DPD tak niestety jest. inne firmy oferują na sam początek stawkę w granicach 2600-2700 brutto na okresie próbnym, ja po paru lata pracy w DPD miałam 2500 brutto. Dziwię się pracownikom z kilkuletnim stażem, że tam jeszcze pracują. Jedyne plusy to świetna atmosfera, oczywiście korzyści pozapłacowych takich jak np pakiet socjalny nie liczę, bo w dzisiejszych czasach to standard. Rotacja w tym dziale jest ogromna, rekrutacje robią non stop, a ogłoszenie o pracy na infolinii przewija się cały czas na stronach internetowych. Reasumując - serdecznie nie polecam.

Koordynator Serwisu Kurierskiego

Napiszcie proszę jak to jest że warszawka ma imprezę integracyjną a my nie? Czy to jest sprawiedliwe ?

Mineralny

Pracę w centrali nie polecam. Słaby socjal. Jedyny plus to karta sportowa ale uwaga nie dla wszystkich. Dostępna w ograniczonej liczbie. Poza tym kiepska atmosfera i utrudniony kontakt z kadrami. Często nie odbierają telefonowi nie odpisują albo ich po prostu nie ma! Firma szczyci się przyznanymi nagrodami ale ja tego na co dzień nie widzę. Odradzam szukam innej pracy.

GinąPaczki

Z całego serca nie polecam firmy DPD, ponieważ kurier podrabia podpis na potwierdzeniu odbioru i paczka znika w dziwnych okolicznościach niedostarczona do adresata. Zero kontaktu kuriera z adresatem, paczki brak, a podpis na potwierdzeniu odbioru widnieje.

GinąPaczki

Z całego serca nie polecam firmy DPD, ponieważ kurier podrabia podpis na potwierdzeniu odbioru i paczka znika w dziwnych okolicznościach niedostarczona do adresata. Zero kontaktu kuriera z adresatem, paczki brak, a podpis na potwierdzeniu odbioru widnieje.

Pąsik

Jak widzę to brak rąk do pracy dotyka firmę DPD Polska.Na jakim poziomie kształtują się teraz zarobki?

Iwona

@Piniek co możesz powiedzieć na temat warunków pracy? Co najbardziej podoba Ci się pracując w DPD Polska? @piotr na forum nie można nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed pozostawieniem komentarza na temat firmy http://www.gowork.pl/regulamin.

Piniek

DPD Polska to spoko firma a wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony

Patrycja

Dla mnie DPD Polska kojarzy się z dobrym kurierem!!

Zostaw opinię o DPD Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska