Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ideale-jobs-GmbH

zdjecie uzytkownika
blaster - 2014-09-05 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie na jakie stanowiska obecnie ludzi poszukują i w jakim kraju? no i przede wszyustkim na jakich warunkach jest zatrudnienie. stawiam łyskacza jak ktoś poda mi ewentualnie dobre miejsce albo kontakt gdzie mogę na bieżąco u nich obserwować i dowiadywać się o takie ogłoszenie na kogo jest nabór w danym momencie
zdjecie uzytkownika
bodek 2027 - 2014-09-18 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa. Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil (usunięte przez administratora) Odzwonię .Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako, że ostatnio docierają do mnie informacje, że ktoś, coś o reprezentowanej przeze mnie firmie słyszał, czytał, się domyslił, poinformował ambasadę, urząd pracy, ministerstwo, policję i Bóg wie jeszcze kogo, postanowiłem napisać na tym forum kilka zdań.

Jako pracodawca zajmujemy się obsługą małych i średnich firm na terenie calych Niemiec. Oznacza to, że pracownik musi wykazać się mobilnością i akceptuje pracę w systemie delegacyjnym.O tym informujemy w rozmowie wstepnej.

Niektórzy klienci zamawiają u nas pracowników, by sprostać szczytom zamówień albo zalatać „dziurę personalną” wynikającą z urlopu lub choroby stałego pracownika. Inni zaś poszukują ludzi o określonych kwalifikacjach, gdzie nasz pracownik pracuje miesiącami w jednym miejscu, a nawet jest z czasem bezpośrednio zatrudniany prze naszego klienta. Każda firma testuje zamówionych pracowników i jeżeli nie wykazują się oni odpowiednimi kwalifikacjami lub zbytnią checią do pracy zostają szybko odmeldowani. Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwalo jak najdłużej – mamy wtedy poprostu mniej problemów.

Każdy pracownik, rozpoczynając pracę u nas, powinien zabezpieczyć sobie kwotę ok. 250€, tak by pokryć w okresie ok. 10 dni koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu z noclegu do pracy. Wynika to z tego, że udzielamy zaliczek dopiero po upływie tygodnia pracy na podstawie potwiedzonych kart pracy. Od czasu przelewu we wtorek do momentu dopisania na koncie może upłynąć do 3 dni (w wypadku kont w banku polskim). Ze swej strony niechętnie dokonujemy przekazów gotówkowych Western Union, gdyż koszty obciązają pracownika, o czym za każdym razem wyraźnie informujemy.

Nie jest prawda, że dojazd na zlecenie odbywa się na koszt pracownika. Ze swej strony zwracamy ryczałtowo część kosztów dojazdu z Polski w wysokości 10€ za każde 100km, liczone od siedziby naszej firmy do miejsca zlecenia. Przy każdej zmianie zlecenia ryczałt ten naliczany jest na nowo. Dojazdy pomiędzy miejscem noclegu a miejscem pracy pokrywane są natomiast w ramach diet. Zarówno diety, jak i ryczałt za dojazd na zlecenie są wolne od podatku.

Ze swej stron zapewniamy pracownikowi miejsce noclegu, które pracownik sam opłaca. Noclegi te wynajdujemy wsród ofert znajdujacych się w internecie. Ich koszt waha sie od 15 do 25 euro, w zależności od regionu Niemiec. Zawsze staramy się, by byla możliwość przygotowania ciepłego posiłku.Ogłoszenia internetowe nie zawsze podają faktyczne ceny i warunki. Za każdym razem informujemy pracowników, że mają możliwość rozejrzenia się na miejscu za korzystniejszym noclegiem, gdyż wielu wynajmujących nie ogłasza się w internecie. Część pracowników korzysta z takiej opcji i oszczędza dzięki temu sporo pieniędzy.

Nie chcę już poruszać tematów związanych z zachowaniem się niektórych pracowników, tak w stosunku do naszej firmy, jak i u naszych klientów, a przede wszystkim na noclegu. Mogła by powstać powieść kryminalno-obyczajowa.

Również nie mam zamiaru twierdzić, że w każdym przypadku wszystko odbywa się bez błędu z naszej strony. Jeżeli natomiast jesteśmy informowani o wystapieniu problemów, staramy się je skorygować. Nasza praca opiera się o obowiazujace w Niemczech przepisy prawa pracy i jest regularnie kontrolowana przez niemiecki Urząd Pracy.

Pracownik Biura
Ideale Jobs Weimar
zdjecie uzytkownika
arkadia - 2014-10-11 17:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam!bardzo proszę opinie o firmie ideale jobs gmb weimar.ponieważ w niedziele mam pojechać do Memingen i podjąć tam prace ale po przeczytaniu tych negatywnych opinii to poważnie waham się.Bardzo proszę pomóżcie mi,doradźcie co mam robić.
Dziękuję!
zdjecie uzytkownika
wac-ek - 2014-10-11 18:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostales adres? a co z noclegiem? jak oni jedno i drugie wysylaja to jesxt ok.weimar jest nie nejgorszy. jak znasz troche jezyk to dasz rade. jak mozesz najlepiej jechac z kims innym. jest latwiej
zdjecie uzytkownika
bylem - 2014-10-16 12:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, ale każdy ma wybór prawie nic nie jest tak jak mowa oprócz pracy praca jest :-)
zdjecie uzytkownika
ropo - 2014-10-19 21:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Agata - 2014-07-17 15:32:05]:
-1-wypowiedzenie zgodnie z tym co jest w umowie ,-2-pobierać jak najmniej zaliczek, -3-uzgodnić wypłatę nadgodzin i zaległego urlopu, -4-TO WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE -za pokwitowaniem pocztowym-,
zdjecie uzytkownika
ektywny pracownik - 2014-10-23 10:26:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie agencje pracuja w ten sam sposow, ja pracuje od 18 miesiecy w ideale jobs i jest wszystko ok. Wyplaty na czas, zaliczki w kazda srode, jest toroche drogie zakwaterowanie ale znalazlem sam taniej. Napewno nie sa to kokosy ale jezeli konto czasowe jest pelne 150 godzin ta zarabia sie calkiem niezle. Naturalnie jezeli ktos nie jest fachowcem w zawodzie to moze zmieniac zlecenia nawet co tydzien. Nie chce firmy polecac ani odradzac. Firma jak firma wszedzie trzeba pracowac.
zdjecie uzytkownika
kandy - 2014-10-23 17:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam umowę jako elektryk od 03 11
wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-27 11:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandy - 2014-10-23 17:51:37]:
Też mam od 3-go. Skąd jedziesz?
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Pracownik zobowiązuje się do kary umownej w wysokości miesięcznej wypłaty brutto, w wypadku niezgodnego z umową przedwczesnego zerwania umowy o pracę,"
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-10-29 20:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-31 02:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
zdjecie uzytkownika
Wojciu - 2014-11-12 23:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
Umowa pocztą? Trochę to nietypowe... Przynajmniej ja nigdy nie miałem takich sytuacji. A jak teraz praca? Warunki są takie jak określili w umowie czy jednak odbiegają od rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-11-13 08:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wojciu - 2014-11-12 23:17:42]:
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
zdjecie uzytkownika
QAZ - 2014-11-21 01:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-11-27 03:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziwna sprawa, ideale-jobs-GmbH ma tutaj tyle negatywnych opinii, a jednak co chwile ktoś pisze, że jednak decyduje sie z nimi na wyjazd... Może wcale nie jest tak tragicznie, jak tutaj piszecie i tez powinienem spróbować znaleźć przez nich pracę? Może to konkurencja uprawia jakis czarny PR i pisze te negatywne wpisy.
zdjecie uzytkownika
bj - 2014-12-02 16:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
zdjecie uzytkownika
bn - 2014-12-02 18:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [QAZ - 2014-11-21 01:16:10]:
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2014-11-27 03:12:21]:
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bn - 2014-12-02 18:09:48]:
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Poti - 2014-12-11 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra to powiedz jak było naprawdę. Bo ja chciałem zaczynać pracę u nich po raz pierwszy a z drugiej strony jestem pełen obaw czy nie okaże się tak jak u innych, że przymusowo będę na rocznej przerwie bez możliwości podjęcia innej pracy u konkurencji czy w innej branży. Za wszelkie sugestie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
elektriko - 2014-12-29 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-01-04 19:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-02-15 18:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2015-02-20 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2015-02-21 02:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
amadeusz - 2015-03-13 10:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odradzam - 2015-02-21 02:59:53]:
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
zdjecie uzytkownika
Miker - 2015-03-16 07:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę wyjaśnijcie mi jedną rzecz - czy ideale jobs działa na terenie całych Niemiec czy tylko na terenie Kolonii ? Widzę, że to forum dotyczy Kolonii, ale mam wrażenie, że wypowiadają się tutaj osoby również z innych landów. Jak generalnie byście ocenili tego pośrednika, bo cciałbym sam spróbować sił za granicą ..
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-03-16 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
zdjecie uzytkownika
Mark - 2015-03-17 21:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.
zdjecie uzytkownika
pracowmik z erfutu - 2015-04-05 21:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40]:
Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.
zdjecie uzytkownika
PRAWY - 2015-04-07 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowmik z erfutu - 2015-04-05 21:12:15]:
Ten wpis to jedna wielka sciema--wpis pracownika biura tejze firmy
zdjecie uzytkownika
KINIU - 2015-05-25 16:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE
zdjecie uzytkownika
kokos - 2015-07-22 14:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos powie mi cos wiecej na temat warunkow pracy w tej firmie?? http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=5®ion=Niemcy&oferta_opinie=gowork56666740203544 zastanawiam sie wlasnie czy moge jakos sie tam nając do pracy na to stanowisko czy musze znac jezyk niemiecki perfekt czy komunikatywnie wystraczy pytam bo to co pisza w ofertach nie zawsze jest relatywne
zdjecie uzytkownika
lugu - 2015-08-21 22:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie to warunki pracy i inne rzeczy masz przedstawione właśnie w tym ogłoszeniu które wrzuciłeś, o pozostałe rzeczy musisz się chyba dopytywać już bezpośrednio w firmie. Ale ogólnie chyba nie masz powodów do obaw, jeśli jesteś pracowity to nie będzie miał w firmie większych problemów, raczej dasz radę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-06 18:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomnijcie o tej firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] problem z nimi jak ..... oszukują na dietach przeżywają cię z punktu do punktu na twój koszt wyszukują najgorsze kwatery
banda oszustów i złodzieji a jak spróbujesz się o coś upomnąć to cie będą zbywac a spróbuj wam z nimi umowę zerwać to cie bez kasy puszcza jak chcecie więcej info o tej grupie bo tych nazw mają sporo to piszcie do mnie na linkiewicz.marcin@gmail.com
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-10-14 19:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma zatrudnia najczęściej ludzi do budowy i to z agranice, teraz jakies wyjazdy były do Niemiec ztego co widziałem, ale juz chyba nie ma nowych ofert, to tak sezonowo własnie się jeżdzi z tego co się dowiedziałem, ale naprawde dużo lepsze warunki tak sa no i tez kasowo się opłaca zupełnie. Czekam na nowe informacje.
zdjecie uzytkownika
Pawcio - 2015-11-18 19:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, mnie zainteresowała oferta od ideale-jobs, bowiem mają wakaty na całe Niemcy, stanowisko to Monter szaf sterowniczych. Możecie napisać mi jak wygląda sprawa z transportem i zjazdami do Polski, w sensie kto pokrywa koszty oraz ile kosztuje tutaj zakwaterowanie. Domyślam się, że skoro to Niemcy to stawka jest powyżej 8,5 euro/h.
zdjecie uzytkownika
nnnnn - 2015-11-20 22:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pawcio w treści ogłoszenia jest konkretna informacja: niemiecką umowę o pracę na czas nieokreślony, stawkę godzinowa 11,00€ brutto, diety w wysokości 50,00€ netto, długookresowe zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
jero - 2015-11-23 03:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa na niemieckich warunkach to rzecz warta gry, uwierzcie mi. I ta stawka, po przeliczeniu na złotówki w Pl takiej nie dostaniecie.
zdjecie uzytkownika
\jegomość - 2015-11-25 06:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no trzeba uważać na zarobki w innej walucie - jest to potrzebne, żeby potem nie pozostać na lodzie i nie wiedziec co zrobic
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-12-07 14:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.
zdjecie uzytkownika
kino - 2015-12-07 17:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tez mi sie wydaje ze niemieckie warunki to nie to samo co polskie zawsze sa jednak lepsze. ja tam wlasnie sie decyduje zeby wyjechac na ślusarza, bo w kraju niestety nie zarobie jednak
zdjecie uzytkownika
pepka - 2016-01-21 17:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja
zdjecie uzytkownika
miron - 2016-01-21 17:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to przykre, że trzeba wyjeżdżać z kraju za chlebem, ale dobrze, że są tak dobre firmy, jak ta... ja szykuję się na aplikowanie na stanowisko spawacza gazowego w stuttgarcie
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-02-05
Żródło: Gowork.pl
Całe Niemcy
( )
ideale-jobs-GmbH jest od wielu lat najprężniej rozwijającym się na rynku przedsiębiorstwem pełniącym usługi montażowe. Zatrudniamy ponad 1500 fachowców i posiadamy liczne oddziały na terenie całych Niemiec. Do naszych dużych projektów budowlanych w Stuttgarcie szukamy spawacza gazowego. Spawacz gazowy Miejsce pracy: Niemcy Obowiązki: Sumienne i profe
zdjecie uzytkownika
helios - 2016-01-23 19:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miron a jakie zarobki przestawiają na tym stanowisku? Bo ja aplikowałem na stanowisko montera szaf sterowniczych i tu oferują 11 euro brutto na godzinę i diety w wysokości 55 euro netto. Ale za to wymagają bardzo dobry niemiecki w mowie i piśmie
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-02-05 21:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helios - 2016-01-23 19:21:12]:
no to pomyśl sobie gdzie w naszym kraju jesteś w stanie zarobić 50 zł za godzinę pracy. Jeszcze w dodatku mówimy tutaj o pracy jako spawacz gazowy ...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert