Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ideale-jobs-GmbH

Pracowałeś w firmie ideale-jobs-GmbH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były prac - 2014-08-05 14:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie tak długo,aż pewnego dnia dowiedziałem się od szefa firmy która mnie wynajęła ze power jobs chce podwyżki za mnie 4 euro na godzine.pomyślałem skapnie się coś,dzwonie a tu odpowiedz że ja nic z tego nie dostane więc wtedy podziękowałem za prace
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-20 18:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mich - 2014-08-05 13:45:38]:
@mich: i jak potoczyla sie ta Twoja sprawa, w sumie nie są to pewnie duże pieniądze, ale kasa jest kasa - wszystko powinno byc w porzadku zeby nie było zadnych niedomowień. Jednak nie złożyłem papierów, czekam na razie w Polsce, bo mnie kilka innych spraw zatrzymuje caly czas w Polsce. @byly prac: nie rozumiem. miales fajna prace, nagle z nieba spadla Ci nie spodziewana podwyzka a Ty zwolniles sie bo nic z tego nie wyszlo? przepraszam, ale coś mi się wierzyć po prostu nie chce. pozdrawiam, waldemar.
zdjecie uzytkownika
Royal - 2014-09-04 21:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie rację. Ta firma to porażka. Siedzę jeszcze w Niemczech i zastanawiam się jak się od nich uwolnić. W poniedziałek zgłaszam chęć wykorzystania urlopu a później rozwiązania umowy. Wczoraj dowiedziałem się że 35 euro diety płacą tylko do czwartku bo w piątek Niemcy pracują krócej więc za piątek jest diety 12 euro a hotel trzeba opłacać cały tydzień. Dziady. Na każdym kroku kradną. (usunięte przez administratora) Kazdemu ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
blaster - 2014-09-05 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie na jakie stanowiska obecnie ludzi poszukują i w jakim kraju? no i przede wszyustkim na jakich warunkach jest zatrudnienie. stawiam łyskacza jak ktoś poda mi ewentualnie dobre miejsce albo kontakt gdzie mogę na bieżąco u nich obserwować i dowiadywać się o takie ogłoszenie na kogo jest nabór w danym momencie
zdjecie uzytkownika
michu - 2014-09-05 15:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.jezeli ktos sie zastanawia nad podpisaniem umowy w sprawie zatrudnienia w ideale-job obojetnie w jakim miescie o odradzam.a dlaczego gdyz sam to przezylem w tej firmie.jak nie bylo zapotrzebowania na budowe to zwalniaja cie z pracy a na kase musisz czekac miesiac czasu i nie zawsze jest calosc,kolega ktory zemna pracowal mial az na czzery raty rozlozone,jak jestes na zwolnieniu wypadkowym lub innym dluzszym mozesz sie spodziewac zwolnienia.jezeli nie masz niemieckiej klasy podatkowej to startujesz z najwyzszej, a jak ja masz to i tak licza ci najwyzsza a jak chcesz aby zrobili korekte to juz jest problem ,obiecuja ze pomoga a tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wysylajac na konrakty nie patrza na twoje koszty ktore minusuja twoj budzet domowy,zakwaterowanie jesdt przewaznie drogie to jest od 20 euro,licza sie tylko pieniadze a nie pracownia,masz zarabiac i nic wiecej.nie polecam tej firmy sam odeszlem.proboje w tej chwili odzyskac pieniadze za nieprawny podwojny podatek ,tylko obiecanki a jak chcesz porozmaweiac co jest z tym tematem to bardzo zajeci i mowia ze zaraz oddzwonia lecz bez echa,ciagle zajeci.maja cie glegoko w d.... tylko kasa.jednym slowem panstwo w panstwie,diety ktore daja brac tylko na papier nie na gebe bo nasterenie bylego ddr sa zanizane.jednym slowem nie polecam jezeli ktos chce to wspolczuje stresu i problemow.
zdjecie uzytkownika
wiarus 1980 - 2014-09-07 22:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Leszek - 2014-07-14 12:58:38]:
Żuć tą pracę ,jak możesz ,bo dołożysz do interesu i te pudrowania Niemców odnośnie kasy to jest wielki znak zapytania.Pamiętaj że Tobie nikt nie pomoże w odzyskaniu kasy jedynie Sąd Niemiecki.Trochę się z nimi namęczyłęm ,a kasy nie widzę .Szukają głupich na lato i tyle.
zdjecie uzytkownika
jozef - 2014-09-08 14:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam-firma idealejobs to kupa kretaczy i oszustow
zdjecie uzytkownika
g - 2014-09-15 19:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a job skala.pl to ta sama firma
zdjecie uzytkownika
bodek 2027 - 2014-09-18 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa.
Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil
montecasino10@wp.pl Odzwonię .Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jerbamatte - 2014-09-23 23:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale ostro. Bylem napalony żeby tam jechac. Zaczołem sie domyslac, ze cos jest nie tak. Dopiero jak to forum znalazłem zjażyłem ze cos jest nie tak. Wyslali do mnie jakies testy do rozwiązania, jakies zaswiadczenia i pieczątki z urzedu skarbowego bralem. Wtopilem na kesera i zaświadczenia jakies 40zł. Dzieki Bogu tylko tyle. Za łatwo ta praca przychodzila i oferta była zbyt malo konkretna. Malo nie popłynolem. ufff. Zgłosze sprawe do PIP w moim miescie niech skontrolują , bo oni są reprezentowani przez agencję Bialostocka Md-serwis w moim regionie.
zdjecie uzytkownika
ccc - 2014-10-08 15:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [g - 2014-09-15 19:33:26]:
czy job skala na czele z panem kierownikiem robertem f to ta firma o ktorej tu piszecie????
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako, że ostatnio docierają do mnie informacje, że ktoś, coś o reprezentowanej przeze mnie firmie słyszał, czytał, się domyslił, poinformował ambasadę, urząd pracy, ministerstwo, policję i Bóg wie jeszcze kogo, postanowiłem napisać na tym forum kilka zdań.

Jako pracodawca zajmujemy się obsługą małych i średnich firm na terenie calych Niemiec. Oznacza to, że pracownik musi wykazać się mobilnością i akceptuje pracę w systemie delegacyjnym.O tym informujemy w rozmowie wstepnej.

Niektórzy klienci zamawiają u nas pracowników, by sprostać szczytom zamówień albo zalatać „dziurę personalną” wynikającą z urlopu lub choroby stałego pracownika. Inni zaś poszukują ludzi o określonych kwalifikacjach, gdzie nasz pracownik pracuje miesiącami w jednym miejscu, a nawet jest z czasem bezpośrednio zatrudniany prze naszego klienta. Każda firma testuje zamówionych pracowników i jeżeli nie wykazują się oni odpowiednimi kwalifikacjami lub zbytnią checią do pracy zostają szybko odmeldowani. Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwalo jak najdłużej – mamy wtedy poprostu mniej problemów.

Każdy pracownik, rozpoczynając pracę u nas, powinien zabezpieczyć sobie kwotę ok. 250€, tak by pokryć w okresie ok. 10 dni koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu z noclegu do pracy. Wynika to z tego, że udzielamy zaliczek dopiero po upływie tygodnia pracy na podstawie potwiedzonych kart pracy. Od czasu przelewu we wtorek do momentu dopisania na koncie może upłynąć do 3 dni (w wypadku kont w banku polskim). Ze swej strony niechętnie dokonujemy przekazów gotówkowych Western Union, gdyż koszty obciązają pracownika, o czym za każdym razem wyraźnie informujemy.

Nie jest prawda, że dojazd na zlecenie odbywa się na koszt pracownika. Ze swej strony zwracamy ryczałtowo część kosztów dojazdu z Polski w wysokości 10€ za każde 100km, liczone od siedziby naszej firmy do miejsca zlecenia. Przy każdej zmianie zlecenia ryczałt ten naliczany jest na nowo. Dojazdy pomiędzy miejscem noclegu a miejscem pracy pokrywane są natomiast w ramach diet. Zarówno diety, jak i ryczałt za dojazd na zlecenie są wolne od podatku.

Ze swej stron zapewniamy pracownikowi miejsce noclegu, które pracownik sam opłaca. Noclegi te wynajdujemy wsród ofert znajdujacych się w internecie. Ich koszt waha sie od 15 do 25 euro, w zależności od regionu Niemiec. Zawsze staramy się, by byla możliwość przygotowania ciepłego posiłku.Ogłoszenia internetowe nie zawsze podają faktyczne ceny i warunki. Za każdym razem informujemy pracowników, że mają możliwość rozejrzenia się na miejscu za korzystniejszym noclegiem, gdyż wielu wynajmujących nie ogłasza się w internecie. Część pracowników korzysta z takiej opcji i oszczędza dzięki temu sporo pieniędzy.

Nie chcę już poruszać tematów związanych z zachowaniem się niektórych pracowników, tak w stosunku do naszej firmy, jak i u naszych klientów, a przede wszystkim na noclegu. Mogła by powstać powieść kryminalno-obyczajowa.

Również nie mam zamiaru twierdzić, że w każdym przypadku wszystko odbywa się bez błędu z naszej strony. Jeżeli natomiast jesteśmy informowani o wystapieniu problemów, staramy się je skorygować. Nasza praca opiera się o obowiazujace w Niemczech przepisy prawa pracy i jest regularnie kontrolowana przez niemiecki Urząd Pracy.

Pracownik Biura
Ideale Jobs Weimar
zdjecie uzytkownika
arkadia - 2014-10-11 17:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam!bardzo proszę opinie o firmie ideale jobs gmb weimar.ponieważ w niedziele mam pojechać do Memingen i podjąć tam prace ale po przeczytaniu tych negatywnych opinii to poważnie waham się.Bardzo proszę pomóżcie mi,doradźcie co mam robić.
Dziękuję!
zdjecie uzytkownika
wac-ek - 2014-10-11 18:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostales adres? a co z noclegiem? jak oni jedno i drugie wysylaja to jesxt ok.weimar jest nie nejgorszy. jak znasz troche jezyk to dasz rade. jak mozesz najlepiej jechac z kims innym. jest latwiej
zdjecie uzytkownika
bylem - 2014-10-16 12:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, ale każdy ma wybór prawie nic nie jest tak jak mowa oprócz pracy praca jest :-)
zdjecie uzytkownika
ropo - 2014-10-19 21:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Agata - 2014-07-17 15:32:05]:
-1-wypowiedzenie zgodnie z tym co jest w umowie ,-2-pobierać jak najmniej zaliczek, -3-uzgodnić wypłatę nadgodzin i zaległego urlopu, -4-TO WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE -za pokwitowaniem pocztowym-,
zdjecie uzytkownika
ektywny pracownik - 2014-10-23 10:26:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie agencje pracuja w ten sam sposow, ja pracuje od 18 miesiecy w ideale jobs i jest wszystko ok. Wyplaty na czas, zaliczki w kazda srode, jest toroche drogie zakwaterowanie ale znalazlem sam taniej. Napewno nie sa to kokosy ale jezeli konto czasowe jest pelne 150 godzin ta zarabia sie calkiem niezle. Naturalnie jezeli ktos nie jest fachowcem w zawodzie to moze zmieniac zlecenia nawet co tydzien. Nie chce firmy polecac ani odradzac. Firma jak firma wszedzie trzeba pracowac.
zdjecie uzytkownika
kandy - 2014-10-23 17:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam umowę jako elektryk od 03 11
wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-10-24 09:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zrezygnowałem już po przeczytaniu umowy, bo żadnych kar w wysokości jednego miesięcznego wynagrodzenia nie mam zamiaru płacić, a tak jest w umowie i nie wiem czy jest to zgodne z prawem ale pierwszy raz coś takiego na oczy zobaczyłem.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-27 11:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandy - 2014-10-23 17:51:37]:
Też mam od 3-go. Skąd jedziesz?
zdjecie uzytkownika
big ben - 2014-10-27 19:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kary w wysokości jednego miesięcznego wynagrodzenia? za co i jakim cudem? mogę prosić o więcej konkretów, najlepiej napisania jak to jest zacytowane w umowie? teraz mam dylemat czy składać tam papiery o zatrudnienie.a chciałem jako elektryk złapać pracę a tu widzę napięcia innego typu... z góry dzięki kochani za rzetelne odpowiedzi?
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [big ben - 2014-10-27 19:03:44]:
"Pracownik zobowiązuje się do kary umownej w wysokości miesięcznej wypłaty brutto, w wypadku niezgodnego z umową przedwczesnego zerwania umowy o pracę,"
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [big ben - 2014-10-27 19:03:44]:
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-10-29 20:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [big ben - 2014-10-27 19:03:44]:
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-31 02:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x