logo ideale-jobs-GmbH

ideale-jobs-GmbH

Köln

Opinie o ideale-jobs-GmbH

miki 2014-07-24 20:09:54
czy ktos pisze tu prawde?
3
były prac 2014-08-05 14:00:13
Pracowałem w tej firmie tak długo,aż pewnego dnia dowiedziałem się od szefa firmy która mnie wynajęła ze power jobs chce podwyżki za mnie 4 euro na godzine.pomyślałem skapnie się coś,dzwonie a tu odpowiedz że ja nic z tego nie dostane więc wtedy podziękowałem za prace
bodek 2027 2014-09-18 22:32:17
Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa. Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil (usunięte przez administratora) Odzwonię .Pozdrawiam.
z Weimaru 2014-10-09 13:53:51
Jako, że ostatnio docierają do mnie informacje, że ktoś, coś o reprezentowanej przeze mnie firmie słyszał, czytał, się domyslił, poinformował ambasadę, urząd pracy, ministerstwo, policję i Bóg wie jeszcze kogo, postanowiłem napisać na tym forum kilka zdań.

Jako pracodawca zajmujemy się obsługą małych i średnich firm na terenie calych Niemiec. Oznacza to, że pracownik musi wykazać się mobilnością i akceptuje pracę w systemie delegacyjnym.O tym informujemy w rozmowie wstepnej.

Niektórzy klienci zamawiają u nas pracowników, by sprostać szczytom zamówień albo zalatać „dziurę personalną” wynikającą z urlopu lub choroby stałego pracownika. Inni zaś poszukują ludzi o określonych kwalifikacjach, gdzie nasz pracownik pracuje miesiącami w jednym miejscu, a nawet jest z czasem bezpośrednio zatrudniany prze naszego klienta. Każda firma testuje zamówionych pracowników i jeżeli nie wykazują się oni odpowiednimi kwalifikacjami lub zbytnią checią do pracy zostają szybko odmeldowani. Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwalo jak najdłużej – mamy wtedy poprostu mniej problemów.

Każdy pracownik, rozpoczynając pracę u nas, powinien zabezpieczyć sobie kwotę ok. 250€, tak by pokryć w okresie ok. 10 dni koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu z noclegu do pracy. Wynika to z tego, że udzielamy zaliczek dopiero po upływie tygodnia pracy na podstawie potwiedzonych kart pracy. Od czasu przelewu we wtorek do momentu dopisania na koncie może upłynąć do 3 dni (w wypadku kont w banku polskim). Ze swej strony niechętnie dokonujemy przekazów gotówkowych Western Union, gdyż koszty obciązają pracownika, o czym za każdym razem wyraźnie informujemy.

Nie jest prawda, że dojazd na zlecenie odbywa się na koszt pracownika. Ze swej strony zwracamy ryczałtowo część kosztów dojazdu z Polski w wysokości 10€ za każde 100km, liczone od siedziby naszej firmy do miejsca zlecenia. Przy każdej zmianie zlecenia ryczałt ten naliczany jest na nowo. Dojazdy pomiędzy miejscem noclegu a miejscem pracy pokrywane są natomiast w ramach diet. Zarówno diety, jak i ryczałt za dojazd na zlecenie są wolne od podatku.

Ze swej stron zapewniamy pracownikowi miejsce noclegu, które pracownik sam opłaca. Noclegi te wynajdujemy wsród ofert znajdujacych się w internecie. Ich koszt waha sie od 15 do 25 euro, w zależności od regionu Niemiec. Zawsze staramy się, by byla możliwość przygotowania ciepłego posiłku.Ogłoszenia internetowe nie zawsze podają faktyczne ceny i warunki. Za każdym razem informujemy pracowników, że mają możliwość rozejrzenia się na miejscu za korzystniejszym noclegiem, gdyż wielu wynajmujących nie ogłasza się w internecie. Część pracowników korzysta z takiej opcji i oszczędza dzięki temu sporo pieniędzy.

Nie chcę już poruszać tematów związanych z zachowaniem się niektórych pracowników, tak w stosunku do naszej firmy, jak i u naszych klientów, a przede wszystkim na noclegu. Mogła by powstać powieść kryminalno-obyczajowa.

Również nie mam zamiaru twierdzić, że w każdym przypadku wszystko odbywa się bez błędu z naszej strony. Jeżeli natomiast jesteśmy informowani o wystapieniu problemów, staramy się je skorygować. Nasza praca opiera się o obowiazujace w Niemczech przepisy prawa pracy i jest regularnie kontrolowana przez niemiecki Urząd Pracy.

Pracownik Biura
Ideale Jobs Weimar
arkadia 2014-10-11 17:18:08
witam!bardzo proszę opinie o firmie ideale jobs gmb weimar.ponieważ w niedziele mam pojechać do Memingen i podjąć tam prace ale po przeczytaniu tych negatywnych opinii to poważnie waham się.Bardzo proszę pomóżcie mi,doradźcie co mam robić.
Dziękuję!
3
wac-ek 2014-10-11 18:37:42
dostales adres? a co z noclegiem? jak oni jedno i drugie wysylaja to jesxt ok.weimar jest nie nejgorszy. jak znasz troche jezyk to dasz rade. jak mozesz najlepiej jechac z kims innym. jest latwiej
bylem 2014-10-16 12:06:51
Nie polecam, ale każdy ma wybór prawie nic nie jest tak jak mowa oprócz pracy praca jest :-)
ropo 2014-10-19 21:33:50
-1-wypowiedzenie zgodnie z tym co jest w umowie ,-2-pobierać jak najmniej zaliczek, -3-uzgodnić wypłatę nadgodzin i zaległego urlopu, -4-TO WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE -za pokwitowaniem pocztowym-,
ektywny pracownik 2014-10-23 10:26:35
Wszystkie agencje pracuja w ten sam sposow, ja pracuje od 18 miesiecy w ideale jobs i jest wszystko ok. Wyplaty na czas, zaliczki w kazda srode, jest toroche drogie zakwaterowanie ale znalazlem sam taniej. Napewno nie sa to kokosy ale jezeli konto czasowe jest pelne 150 godzin ta zarabia sie calkiem niezle. Naturalnie jezeli ktos nie jest fachowcem w zawodzie to moze zmieniac zlecenia nawet co tydzien. Nie chce firmy polecac ani odradzac. Firma jak firma wszedzie trzeba pracowac.
kandy 2014-10-23 17:51:37
Mam umowę jako elektryk od 03 11
wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali.
k 2014-10-27 11:38:44
Też mam od 3-go. Skąd jedziesz?
k 2014-10-28 14:45:32
"Pracownik zobowiązuje się do kary umownej w wysokości miesięcznej wypłaty brutto, w wypadku niezgodnego z umową przedwczesnego zerwania umowy o pracę,"
k 2014-10-28 14:51:51
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
1
candy 2014-10-29 20:56:25
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
1
k 2014-10-31 02:10:23
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
1
candy 2014-11-13 08:40:33
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
2
QAZ 2014-11-21 01:16:10
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
2
bj 2014-12-02 16:08:06
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
1
bn 2014-12-02 18:09:48
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
z Weimaru 2014-12-04 07:24:40
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
1
z Weimaru 2014-12-04 07:31:30
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
z Weimaru 2014-12-04 07:33:04
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
elektriko 2014-12-29 13:00:30
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
paweł 2015-01-04 19:44:16
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
ktos 2015-02-15 18:55:14
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
1
Waldek 2015-02-20 18:00:13
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
2
odradzam 2015-02-21 02:59:53
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
1
amadeusz 2015-03-13 10:27:38
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
pawel 2015-03-16 14:17:26
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
Mark 2015-03-17 21:08:53
(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.
pracowmik z erfutu 2015-04-05 21:12:15
Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.
KINIU 2015-05-25 16:26:45
JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE
4
spawacz 2015-12-07 14:01:00
Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.
pepka 2016-01-21 17:55:25
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja
umowa 2016-02-10 15:47:48
@pepka ja dostalem po pol roku umowe na stale. Najpierw dali mi na pol roku zeby mogli zalatwic za mnie formalnosci w urzedzie skarbowym. Jak juz tu pisze to plecam bardzo prace w Ideale Jobs. Bardzi sympatyczny szef, diety przelewane cotygodniowo, wyplaty na czas i tez staraja sie utrzymac kontakt z pracowniekiem ( wiadomo sa nas setki a i tak podchodza do kazdego indywidualnie). Duzy plus dla Pana Alexa i Pani Agnieszki.
1
top 2016-02-25 15:14:34
@umowa z daleka juz widac ze ty jestes ta Agnieszka, a cecha Alexa to lenistwo
AAA 2016-03-12 11:20:12
Jakiej aktualne informacje o tej firmie? Jest ktoś? :)
Nick 2016-03-21 17:14:42
tonf-Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat tej firmy. Pracowałem u nich i nigdy więcej takiej firmy. (Omijać z daleka(usunięte przez administratora)).
ciekawski 2016-03-22 18:58:43
Jak to wygląda w realu?
Jaki standard mieszkań, czy praca jest ciągła po 8 godzin?

Co możecie powiedzieć o oddziale w Erfurt?
S.I 2016-05-23 11:14:56
Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w firmie tak bardzo ze zostane juz u nich chyba do emerytury. Musze pochwalic bardzo firmie Ideale i postawe Pani Agnieszki. Mimo ze ma wielu pracownikow zawsze znajdzie czas aby zadzwonic i sprawdzic czy wszystko dobrze, jak sie dzwoni do niej z prozba zawsze ja spelnia, nawet jak nie ma mozliwosc rozmawiac w danej chwili zawsze oddzwania. Z takimi osobami tylko chce sie pracowac. Polecam naprawde !!
Magd 2016-07-15 19:58:12
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
Magd 2016-07-15 19:58:39
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
2
romek 2016-07-16 17:49:00
hej S.I co spawasz i dokłądnie w jakim miejscu ?
Nicke 2016-08-22 20:38:39
Witam.
Czy możecie napisać coś na temat firmy "Ideale-jobs-GmbH" oddział w Bonn.
Na jaki okres czasu (na jak długo) są wysyłani pracownicy u jakiegoś pracodawcy.
p r 2016-08-24 16:13:03
pracowalem dla nich wsio masz opisane opinie i.n.t.e. c personal
bubu 2016-08-25 20:36:14
witam jak wyszło z ta oferta na hydraulika tez chce wyjechac w tym zawodzie i ciekawi mnie pozdrawiam.
arek 2016-09-21 20:41:39
Skoro ktoś posiada doswiadczenie to daje mu to w takim razie uprawniena do rozmow o kwestii finansowych, nic nie zaszkodzi zapytac przyszlego pracodawce lub porozmawiac z nim w prost o finansach, jezeli masz kompetencje to smialo
Elektrykkkkkkkkkkkkkkk 2016-10-26 20:13:41
Witam . Mam zacząć pracę w owej firmie , ktoś pracyje i może coś skrobnąć ? Pozdrawiam Elektryk
antek 2016-10-29 08:39:19
Dziwna sprawa ciekawi mnie ile osób wyleciało juz z ideala lub inne oddziały na pewno byli to dobrzy pracownicy jezeli przepracowali dluzej niż rok? Dlaczego lub z jakiego powodu rezygnowali z pracy pisali wypowiedzenia może to nie z ich winy lub ich przelozonych. Piszcie bo interesuje mnie praca w dobrym zespole.
Urbani 2016-11-22 15:24:52
Jestem bardzo zadowolony z mojej pracy. Szef Alex jest bardzo wyrozumiałe i pomaga mi dużo. Dzięki kolego Alex
Zostaw swoją opinię o ideale-jobs-GmbH - Köln
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH