Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lear Corporation Poland II

Pracowałeś w firmie Lear Corporation Poland II i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Papcio - 2014-07-12 03:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam. Chyba że chcecie wyjść stamtąd nogami do przodu lub wylądować w psychiatryku. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-08-24 00:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Lear ale w UK :) zarobki na poziomie 1500 funtow, z nadgodzinami mozna ponad 2 tys wziasc na reke. Pracuje na nocna zmiane, 4 razy w tygodniu.
zdjecie uzytkownika
gdze?? - 2014-09-02 11:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-08-24 00:52:20]:
W jakim miescie w UK?? I Tez taki zapiernicz i niewola jak tutaj??
zdjecie uzytkownika
4 razy - 2014-09-08 16:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się nad pracą bo podoba się mi, że pracuje siętlyko 4 razy w tygodniu. w pozostale dni mozna jeszcze sobie gdzieś dorobić - robi tak ktoś? jesli się udaje 2 tysiace wziąć na rękę to wychodiz chyba ponad 8 tysięcy za miesiąc. chcialbym tyle w polsce zarabiac ale nie znam miejsca gdzie sie mozna tak oblowic w kase
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-10 08:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda dojazd z Brzeszcz do Leara?chodzi o busy itp.mam swój samochód,jeżeli ktoś z tąd dojeżdża prosze o odpowiedz,z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-09-11 19:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie na temat Leara w Polsce. Więc napiszę Wam jak to wygląda w UK :) pracuję w Learze w UK w mieście Coventry. Praca od poniedziałku do piątku od 7-15.30 (w piątki kończymy wcześniej bo o 12 w południe). Czyli 37 godzin tygodniowo. Mamy 3 przerwy w ciągu dnia (śniadaniowa - 20 minutowa, później lunchowa - 30 minutowa, i na koniec dnia w pracy kolejna - od 10 do 15 minut). Mamy TYGODNIOWE wolne na święta Bożego Narodzenia, 2 dni wolnego na Wielkanoc, TYGODNIOWE wolne w maju i później od 2 lub 3 TYGODNI na przełomie lipca i sierpnia (są to tzw shutdowny czyli okresy gdy zakład nie pracuje i pracownicy mają wolne). Pracownicy mający kontrakt stały mają jeszcze dodatkowo do wybrania TYDZIEŃ wolnego w dowolnym okresie. Firma zatrudnia pracowników przez agencję na początek (dostajesz 6,31 funta na godzine lub 7 funtow jesli pracujesz na rano i po poludniu). Po roku (lub kilku miesiącach jak Ci się poszczęści) zazwyczaj dostaje się umowę stałą (7,50 funta na godzine) i co roku (przez 3 lata) pensja wzrasta o funta. Jesli pracujesz na zmiany dostajesz dodatkowe pieniądze za pracę na zmiany.
zdjecie uzytkownika
no no - 2014-09-23 17:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem szczerze, ze czytajac takie warunki i porownujac je z warunkami jakie zawsze mialem u pracodawcow w polsce to jest niebo a ziemia. zdecydowanie, nie oplaca sie u nas w kraju siedziec lepiej zaryzykowac i wyjechac za granice, wtedy kasa zdecydowanie lepsza i checi do pracy jeszcze wieksze. chociaz wiadomo dlaczego sie pracuje i mozna sobie na wszystko pozwolic.
zdjecie uzytkownika
43 jego imie - 2014-10-13 15:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ile tam trzeba jechac zeby pracowac? stawka nie powala z tego co piszecie, ale chcialbym dowiedziec sie ile tak po miesiacu pracy mozna sobie spokojnie zaoszczedzic. Zalezy mi na konkretnych informacjach a nie marzeniu albo wymyślaniu czegoś z kosmosu. proszę o konkretnosć. pozdrawiam wszystkich!
zdjecie uzytkownika
pracownik Lear - 2014-10-18 22:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie do Leara w Tychach ludzie przyjmowani są poprzez agencję pracy tymczasowej. Umowy w agencji są przedłużane co miesiąc przez 18 miesięcy. Po 18 miesiącach przechodzi się do drugiej agencji pracy tymczasowej i pracuje się kolejne 18 miesięcy z nowymi umowami przedłużanymi co miesiąc. Sam znam pracownika Leara, któremu w lutym 2015 roku minie 36 miesięcy pracy poprzez agencje.
zdjecie uzytkownika
boluś - 2014-10-21 09:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik Lear - 2014-10-18 22:51:21]:
ludzie kochani,nie zawrwcajcie sobie tym czymś głowy,ta firma z zewnątrz wydaje się może spoko,ale to PORAZKA!robota przez agencje 18 miesięcy,a zarobki 1300 do 1500 maxymalnie ....
zdjecie uzytkownika
potrzeba pracy - 2014-10-27 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi to potrzeba bardzo pilnie na cito normalnie ! pracy na praqwde ludzie juz mam dosyc tego bezrobocia zwariuje. a tutaj opinie mi sa potrzebne do tego zeby nie siedziec potem na jakims kontrakcie i nie zarabaica nawet 1000zł miesiecznie na czysto. to ze jest umowa agencyjna nie przeszkadza mi potrzebna mi kasa na czas tylko
zdjecie uzytkownika
leon1988 - 2014-11-17 12:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Mam takie pytanie , żona pracowała na początku września w Lear w Tychach po czym się zwolniła . Wypełniła papiery podała nr. konta wysłała drogą pocztową podpisaną umowe według ich instrukcji , do tej pory nie otrzymała żadnego wynagrodzenia , obecnie przebywa w szpitalu i nie chce jej denerwować . Dzwoniąc do kadr , pracownica kadr tłumaczy mi , że żona została zatrudniona przez inna firmę ,,PRL" co żona pierwsze słyszy a pracownica kadr nie wie gdzie mają siedzibę , nie zna numeru do nich , nic o nich nie wie

Byłbym wdzięczny za porady i wzkazówki jak odzyskać wynagrodzenie od tak dużej firmy co by się wstydzili oszukując jednego pracownika . Pozdrawiam Leszek
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-11-30 16:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jaki czas zawierana jest umowa w tej Firmie? Umowa o pracę czy inny rodzaj umowy ? Jakich kwalifikacji wymaga pracodawca? Z doświadczeniem potrzebuje czy nie koniecznie? Jaka jest atmosfera w pracy ?
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-12-04 12:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku wydaje się być ok, ale ludzi w tej firmie eksploatuje się na najwyższym poziomie. Z czasem okazuje się, że dobre pieniądze, które Lear proponuje zbliżają się do najniższej krajowej, bo pracuje się tu za dwóch a czasem i za trzech. Managerowie zachowują się tak, jakby płacili z własnej kieszeni i zamiast zwiększać zatrudnienie w miarę rozwoju firmy to... zwalniają! Być może jest sposób na "zaplusowanie"... W firmie panuje ogromny bałagan w zasadzie we wszystkich działach. Osobiście uważam pracę w tej firmie za największą porażkę w swoim życiu zawodowym.
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-12-09 13:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lear Legnica: Zarobki pracowników fizycznych są batdzo niskie, ludzi wykorzystuje sie maksymalnie, nadgodziny itp.
Managerowie nie mogą narzekac- ich zarobki zaczynają się od 15000 brutto - to nie ściema.
taka dysproporcja jest porażajaca, nic dziwnego ze ludzie sie wkurzają bo to prawdziwy wyzysk.
zdjecie uzytkownika
Szczurek - 2014-12-22 10:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moim Zdaniem...Hmm... Firma Lear jest bardzo prężną i dużą Firmą dążącą do wysokiej jakości swoich produktów. Jeśli chodzi o płace jest zależne od stażu czyli ,, lat " przepracowanych na danym dziale, oraz uzależnia się od umiejętności danego pracownika. jeśli chodzi o atmosferę pracy między ludźmi, jest ogólnie OK. Ale wszystko jest zależne od charakteru współpracowników oraz przełożonego, więc dla tego każdy ma odmienną opinie na ten dany temat, też temu nie powinno się zwracać UWAGI!! na negatywne opinie co do firmy Lear Corporation!! Osobiście Polecam!!





j
zdjecie uzytkownika
COZABREDNIE - 2014-12-28 11:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) PROSZE CIE NIE KOMPROMITUJ SIE,KTOS CI PLACI ZA TE OPINIE,ALBO TO KTOSZ BIURA,SMIECHU WART TEN KOMENTARZ POWYZEJ
zdjecie uzytkownika
polaczek - 2015-01-03 19:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lear=porażka,firma (tylko z nazwy) dla straceńców,pomyleńców itp.praca przez pośrednika agencje Akcja Job...uwaga bez umowy,zapraszam PIP
zdjecie uzytkownika
Rafi - 2015-01-19 14:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ten zakład (przynajmniej w Polsce) to taka typowa produkcja z naciskiem na "Przedewszystkim Norma... przepraszam... chciałem powiedzieć "Jakość",przepraszam, pomyliłem się".
Może ujmę to tak, są dwie strategie na zwiększenie produkcj: zatrudnić drugiego pracownika do pomocy żeby częściowo odciążył tego pierwszego od nadmiaru obowiązków, albo zatrudnienie nadzorcy żeby poganiał tego pierwszego do szybszej pracy.
Wiadomo że nie można iść tylko w jednym kierunku i trzeba znaleść jakiś złoty środek... problem w tym że w tej firmie kładzie się głównie nacisk na to drugie. Relacje między pracownicze też tak na poziomie średnim. Zwłaszcza jak ktoś zrozumie ze samą ciężką pracą można się co najwyrzej garba dorobić a nie awansu.
Wiele zależy od tego do jakiego działu (produkcja metal, pianki, sur, kadry, itd...) chcesz iść, na jakie stanowisko trafisz i z jaką ekipą będziesz pracować. Robota nie jest jakaś ekstremalnie ciężka, ale coś tak nie do końca jest OK.
Jak już napisał na innym forum pewien były pracownik z Tychów "Norma i Zawisć, te dwa słowa najlepiej charakteryzują tą firmę".

Co do zarobków to zaczynają się tak od 1500 na produkcji przez pośrednika, po przejsciu na firmę i zdobyciu stanowiska spawacza-brygadzisty można dobić do tych 3 tyś... ale raczej nie wyżej. To jest powiedzmy taki szczyt awansu na produkcji. Niby można się wbić na majstra ale to może 1 na 1000 da rady.
Największe zarobi z tych stanowisk niekierowniczych to mają osoby z tytułem conajmniej inżyniera (kierunki techniczne) związanych z SUR lub z TRIMem. Tam to niektórzy wyciągają ponad 6 tyś, ale to już inna para kaloszy. Z resztą tam panuje troche inna atmosfera, zwłaszcza ze inżynierów nie ma za dużo.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-01-22 18:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szczurek - 2014-12-22 10:24:54]:
Gościu!Chyba cię pokur...o!Albo ci odjebało doszczętnie albo naprawde jesteś taki pierdo....ty!Każdy kto tam pracuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tamtąd jak najszybciej!!!
zdjecie uzytkownika
mama - 2015-02-17 18:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie kto dopytuje ciągle o warunki płacy - moimmzdaniem peramnetna inwigilacja awb - i tak wam nikt nie pomoże, jak nie zarobicie na zysk, to nikt was nie będzie chciał, czy to forum faktycznie sluzy poprawie????? nie słuzy poznaniu słabości , zastanówcie się po co chce znać wasze słabości...... mo,ze niszczycie się sami i ktoś właśnie tego oczekuje od was
zdjecie uzytkownika
totalny shock - 2015-04-09 17:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naprawde ze tak nisko w naszym kraju wszystko upadlo? Kochana mamo zdAJESZ SOBIE sprawe ze to oznacza brak przyslosci dla wszystkich nas? nie tylko w firmie leeer
zdjecie uzytkownika
misia89 - 2015-05-01 13:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boluś - 2014-10-21 09:28:41]:
tak sie sklada ze pracuje na tym zakladzie juz jakies 3 lata (prawie 2 w CRS na piankach i jakies pół roku przez posrednika na metalach). Po pol roku przeszlam na normalna umowe o przce jako Learowiec. praca jak kazda inna. Jezeli ktos chcialby lezec a nie pracowac (za caly przepracowany miesiac plus 2-3 soboty) na 2-giej grupie mozna wyciagnac ok 2000zl wiec niech nikt nie gada ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pianki moze i sa bardziej wymagajace ale za to metale polecam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: I część:
Rozmowa kwalifikacyjna
II część
Składanie prostej rzeczy, którą robi się na hali. (ja składałem przycisk do zagłówka)

Pytania: Dlaczego chcę zmienić pracę. Kilka słów o sobie.
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-05-04 12:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafi - 2015-01-19 14:54:44]:
dokładnie tak ( usunięte przez administratora ) pracowałam tam 5 lat i juz nigdy wiecej!!!!!!!!chodz dzwonili za mna jeszcze wiele razy za kazdym razem mowiłam NIE!!!!
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-05-18 20:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie wiem jak tam w Lear, ale w Bieruniu na wózkach porażka, ludzie wydawali się ok, ale tylko na pierwszy rzut oka. Zaczęło się w piątek, zostałem oskarżony o zrobienie dziur w kartonie, nie dałem sobie wmówić, bo po ściągnięciu kilku palet z tira sprawdziłem, oraz nie przystawiałem ich do siebie, potem zabrał je ktoś inny. Rano były dziury dokładnie w tych kartonach, które podobno ja zrobiłem. Jedyne co zrobiłem, to zahaczyłem raz paletą o trzecią paletę jedna na drugiej, i ją przesunąłem, oraz urwałem jedną nogę, ale naprawiłem, nie było żadnych szkód na kartonie. Poza tym były drobne wpadki bez żadnych strat, na gitterboxach, wiadomo, uczę się.

Dzisiaj przychodzę, a lider mnie oskarża, że podobno "ostro po nim jechałem". Zatkało mnie na moment, bo nic o nim nie gadałem, ani dobrze, ani źle.

Do niego nic nie mam, rozumiem, trudno uwierzyć nowemu, jak stary dobrze znany pracownik donosi takie rewelacje. Ogólnie liderzy, i niektórzy pracownicy bardzo w porządku, choć jak widać nie potrafią rozwiązywać takich konfliktów, ale to bardzo ciężka sprawa. Domyślam się kto nagadał takich głupot, gościu na początku wydawał się w porządku, ale potem coś mu odwaliło, i stał się arogancki. Wyraźnie mu/im nie pasowałem, więc się mnie pozbyli. Taki postkomunistyczny charakter, człowiek z komuny wyjdzie, komuna z człowieka nigdy. Taki śmieszek z niego, tutaj żarcik rzuci, tutaj zaczepi. Gorzej, jak się zostanie z nim sam na sam, wtedy zmienia się nie do poznania, znacie ten typ, jest miły, gdy ma interes.

Mógłbym mieć pretensje do siebie, i zastawiać się, ale zawsze starałem się być neutralny, nikogo nie obgadywać, nawet głupi raz nie odezwałem się, i zebrałem za kogoś reprymendę. Jedyne o czym mówiłem, to arogancja wyżej wspomnianego pracownika kompletny brak umiejętności logicznego tłumaczenia, wymagania wiedzy z kosmosu, przez nowego niedoświadczonego pracownika, jakieś skakanie po paletach jak małpa, nie wiem, może próbował być groźny, nieźle się uśmiałem.

Dziury pewnie zrobił któryś ze starych pracowników, bo jeden wózek jest uszkodzony, i potrafi sam zacząć jechać po zatrzymaniu, miałem tego świadomość, i byłem ostrożny, dlatego nie przystawiałem do siebie kartonów. Zresztą tego dnia jeździłem na innym. Ktoś bał się o swój tyłek, to można zwalić na nowego. W ogóle przez swą ostrożność byłem niezbyt szybki, szybki na tyle na ile pozwalały moje umiejętności. Myślę, że z czasem doszedłbym do wprawy, ale takie coś wymaga czasu, by być szybkim, jednocześnie nic nie zniszczyć.

Stwierdziłem, że ciągnięcie tego nie ma sensu, bo tak by było cały czas, pewnie z czasem coraz gorzej, bo nie dam sobie wejść na głowę. Te wymysły z tym obgadywaniem lidera przelały szalę goryczy. W moim całym życiu nie spotkałem się z takim zachowaniem, ale może jeszcze życia nie znam. To, że szukają ciągle kogoś nowego, i ludzie wytrzymują po tydzień, dwa mówi samo przez siebie. Tylko desperat by wytrzymał w takich warunkach, przy takiej płacy. Na początku się zastanawiałem co ludziom nie pasuje w tej pracy, że jest taka rotacja, teraz już wiem. Wiadomo, że płaca bez doświadczenia nie będzie zbyt wysoka, ale tutaj nie chodzi o pieniądze, miałem inne motywy.

Pozdrawiam intrygantów, bajkopisarzy bez żadnego honoru, oraz szacunku do drugiego człowieka. To żałosne jak się poniżacie dla kilku złotówek.

Mimo wszystko, piszę do ludzi, którzy będą tam pracować. Uważajcie, a najlepiej poszukajcie lepszej pracy, bo wątpię żeby coś się tam zmieniło. Idealnym rozwiązaniem byłoby robienie zdjęcia po odstawieniu kartonu, ale kto ma na to czas. Będą tak zatrudniać co tydzień nowego, aż znajdzie się jakaś ofiara losu, która będzie zmuszona to wytrzymać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Lear Corporation Poland II?
Zadaj pytanie
alert