Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lear Corporation Poland II

Pracowałeś w firmie Lear Corporation Poland II i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kutasik - 2015-05-29 22:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misia89 - 2015-05-01 13:35:01]:
Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Synek,co ty palisz!?...ostatnio była w tym gównie podwyżka...60 zł brutto...to jest LEAR CORPORATION.Myśle że to jest wystarczającą reklamą tego GÓWNA!!!
zdjecie uzytkownika
Legnica - 2015-06-07 08:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dopiero zaczynam prace w tej firmie na terenie LEAR w Legnicy na strefie przez firme CRS w kontroli jakości. Co innego było mówione na rozmowie kwalifikacyjnej co innego jest w rzeczywistości - chociażby z godzinami pracy.Ludzie pracują moim zdaniem ponad siły bo czy 16 h w pracy to cos normalnego? 1 dzień pracy od razu nocka. Nikt mi nie powiedział gdzie mam iść na który dział.Nie ma szafki własnej nawet. Chodziłam po produkcji szukając kierownika, którego nie znalazłam. Wreszcie pytając osob trafiłam do grupy CRS. Praca trwała 8h z przerwa 20 min po 4 h pracy.Moje czynności to w 1 fazie sprawdzanie czy elementy fotela pasuja i stawianie kropek. Później sprawdzałam gwinty. Wkręcanie i wykręcanie śrubek.Dla osoby sprawnej fizycznie nie jest to az tak bardzo ciezka praca jeśli trwa 8 h. Oczywiście w trakcie wykonywania czynności było poganianie mniej lub bardziej inteligentne. Norma godzinowa to 100. Umowa o prace jaka dostałam do podpisania nie jest podpisana przez zleceniodawcę dlatego jej nie podpisałam na razie. Nawet potrącają 1 zł za przelew środków pienieżnych na twoje konto. Okres wypowiedzenia z naszej strony to 2 tygodnie a firma może zrezygnować z Ciebie od razu - to uważam też za nie fer.Umowa jest na 3 mce.
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-06-30 13:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczynam żałować, że HR to nie jest totalnie moja działka ;/ kurcze, lear corporation poland otwiera swoje progi dla HR menagera i to już od zaraz... http://www.pracuj.pl/praca/hr-manager-legnica,oferta,3976126 Może ktoś skorzysta, skoro ja nie mogę. Firma mocna na rynku, także nie ma co się bać. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
frog - 2015-07-07 09:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [artur - 2015-06-30 13:42:57]:
Prosze bardzo - firma mocna na rynku...a pracownik ( operator ) traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Fiacie wywalczyli podwyżki i nagrodę jednorazową,a lear...zarobki na poziomie kasjerek z Biedronki ( z góry przepraszam kasjerki )
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2015-07-09 16:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2015-07-09 16:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak się pracuje w Learze na Murarskiej? Co tam się robi? Praca ciężka?
zdjecie uzytkownika
X - 2015-08-18 18:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIEPOWAŻNA FIRMA DLA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W,MAMY ROK 2015,A W LEARZE OPERATOR ZARABIA OK 1600 ZŁ.
zdjecie uzytkownika
kamis - 2015-08-31 15:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Iwona a może byłabyś zainteresowana pracą w Lear Corporation Poland II sp. z o. o. z tego co widziałam to obecnie prowadzą rekrutację na stanowisko pracownika produkcji i Process Engineer w Legnicy oraz Supplier Quality Engineer w Tychach..oferują zdobycie doświadczenia w pracy w międzynarodowym koncernie,umowę o pracę,stabilne zatrudnienie,bezpieczne warunki pracy
zdjecie uzytkownika
danielowy - 2015-09-13 19:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję tam już 4 miesiąc i złożyłem wypowiedzenia jakie są fakty? Umowa o pracę po 3 miesiącach ale pod warunkiem że spodobasz sie Learowi jak nie to robisz dalej pod agencją poznałem tam gościa który już pod agencją ciągnie 20 miesiąc co jest dla mnie chore. Stawka 1750zł + 300zł premi raz na 3 miesiące jak nie dasz L4 premia uznaniowa do 300zł jak jesteś dobry co mam na myśli ? Jak na każdej produkcji obowiązują na laserach normy ilości sztuk czego na szkoleniu nikt nie mówi. Po przejściu na umowe o pracę stawka rośnie do 1900zł. Co miesiąc dostaję się 2 dni urlopu. Atmosfera spoko nie ma co marudzić jest luzik. Co do roboty na laserze na początku ciężko to ogarnać bo tych elementów dość trochę jest. Laser ma 2 stanowiska zajeło mi to 4 dni że by to zapamiętać a najlepsze jest to że czasami idziesz na inny laser i znowu się uczysz nowych rzeczy. Robota nudna jak mało która przez 8h jedno i to samo i tak w kółko przez tydzień. Jak dla mnie stawka jest Gówniana na taką robotę. Soboty 100% płatne niedziele 200% z tym że mało kiedy się te dni pracuję. Moje stanowisko to operator jak jest na innych to pojęcia nie mam jedyne co na dzień dobry usłyszałem od ludzi starych co tam robią to to"co cie powaliło żeby tu iść pracować" moja odpowiedz tylko to że potrzebowałem pracy na JUŻ inaczej bym w życiu za te stawke nie poszedł robić raż że wystać te 8h to 2 trzeba nieźle zasuwać żeby wyrobić te norme na laserze 4 miechy robię zawsze mi normy braknie i trza potem słuchać marudzenia majstra który tylko łazi i nic nie robi. A co najgorsze po tygodniu pracy czeka was 1 wizyta u laryngologa hałas od maszyn co nie miara są zatyczki do uszu które praktycznie tylko troche łagodzą hałas bo są beznadziejne i obowiązkowa praca w okularach co też jest wkurzające. Jak dla mnie robota nie jest warta tej kasy tak jak jedni napisali tyle można zarobić na kasie w biedronce i mieć normalne warunki. Wszystko ładnie jest opisane na szkoleniu ale w rzeczywistości to katastrofa. 1 przerwa 20 minut +10 minut dodatkowo kto pali. Jak na tak światową firme to warunki i kasa jest śmiechu warta.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-09-18 15:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Staram się o pracę w Learze poprzez agencję pracy Work&People na montażu. Mam przejść testy manualne. Mam pytanie- czy te testy dużo osób zdaje czy są trudne?Umowa jest miesięczna - często się zdarza, że przedłużają?Jak zarobki i atmosfera w pracy, ciężko jest?Jest szansa popracować dłużej niż miesiąc?
zdjecie uzytkownika
widelec - 2015-09-30 15:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
lato - 2015-10-01 00:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak najbardziej moim zdaniem warta polecenia, pomimo , że niektórzy starają się przeforsować swoje inne zdanie. Nie warto ich słuchać. Warto samemu przyjść i spróbować. Jesli chodzi o pieniądze to nie ma co liczyć na ogromne liczb jednak jakoś od pierwszego do pierwszego to wystarcza i tyle ..
zdjecie uzytkownika
widelec - 2015-10-01 19:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za normalna opinie , a powiedz mi kolego czy np mozna u was pracowac soboty i niedziele ? i jak są płacone?

na jakie zarobki moze liczyc dzial utrzymania ruchu i dział mechanik?
zdjecie uzytkownika
4567 - 2015-10-31 14:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej nie wiem czy widzieliście ale teraz firma Lear Corporation Poland II Sp. z o.o. prowadzi całkiem sporą rekrutację, widziałem między innymi ogłoszenia dotyczące pracy na stanowisku inżyniera do spraw poszyć, mechanika utrzymania ruchu, operatora produkcji, technika procesu, mistrza produkcji, także naprawdę jest tego sporo
zdjecie uzytkownika
Pracownik Lera - 2015-11-14 11:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie pare lat i moge cos o niej powiedziec . Zarobki brutto ok 1750 1950 do tego premia uznaniowa 300 miesiecznie ale generalnie konczy sie na 150 premia absencyjna co 3 miesiace 300 (brak l-4 i nn )Ludie pracownicy ok gorzej z tzw liderami, Maja swoich ludzi tzw przydupasow i tylko oni sie licza. Nie mozna sie odezwac miec swojego zdania bo albo Cie zwolnia albo przeniosa karnie przepraszam...w nagrode. Czepiaja sie byle czego ale nie oczywicie wybranyc. Tam trzeba byc poslusznym wiernym i nie podskakiwac. Jesli sie dobrze przyjrzec to mozna mowic w niektórych przypadkach nawet o mobingu. Jak ktos zainteresowany sluze dokladnymi informacjami
zdjecie uzytkownika
848483 - 2015-11-16 17:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji ludzie za dużo nie zarobią, no chyba że przepracujesz wszystkie weekendy... polecam do innych działów.
z tego co zauważyłem to w utrzymaniu ruchu mają dobre zarobki i za dużo się nie narobią, no ale chyba ciężko tam się dostać. Team leaderzy też spoko praca ale stresująca. Firma godna polecenia pod względem wywiązywania się z płacenia na czas itp itd ale nic poza tym. Dużo fajnych lasek pracuje :)
zdjecie uzytkownika
Fru - 2015-11-16 22:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawy jestem jak to z kasą konkretnie wygląda @848483, bo widzę kilka ofert od tej agencji i sam się zastanawiam. Oferty są przeróżne, szukają techników, operatorów produkcji i inżynierów. Inżynier, to min. 2 lata doświadczenia, język angielski, niemiecki, wykształcenie wyższe, najlepiej techniczne.
zdjecie uzytkownika
Agata - 2015-11-17 17:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Idę w piątek na testy manualne. Jak one wyglądają i czy trudno zdać?Ile mogę zarobić poprzez agencję Work@People? Praca ciężka czy może być? Jak atmosfera w pracy?
zdjecie uzytkownika
erd - 2015-11-19 14:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
inżynier każdy powienien mieć min. 2 lata doświadczenia, jeśli chce zmienić prace wiec nikogo nie powinno to dziwić.
zdjecie uzytkownika
kamil1234 - 2015-11-21 18:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, zwłaszcza, że to doświadczenie to tak naprawdę można zsumować, kumpel pracował jako inż trochę tu, trochę tu i mu się z 4 lata uzbierały :)
zdjecie uzytkownika
kuld - 2015-11-23 22:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że dają umowę o pracę, no ale ciekawe czy od razu czy też trzeba przejść przez jakiś okres próbny.
zdjecie uzytkownika
DoF - 2015-12-15 16:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuld mi się wydaje, że od razu dają tą umowę o pracę bez konieczności przejścia okresu próbnego, ale mogę się mylić. Fajnie, że można sobie tam zarobić sporą sumkę.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-12-31 23:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to oznacza ta spora sumka - za miesiąc ile można zarobić. są soboty i niedziele pracujące czy nie.,.tyle was tam pracuje a nikt nie może napisać konkretów ile można zarobić na rękę za miesiąc.,.
zdjecie uzytkownika
eryk - 2016-01-01 12:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 koła.z sobotami
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2016-01-01 14:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Wiecie jak wyglądają testy manualne na Learze w Tychach? i ogólnie jak wyglądają zarobki[soboty,niedziele są lepiej płatne?]. Dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
0987 - 2016-01-03 22:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wszystkim, no ja widzialem ze firma Lear Corporation Poland II Sp. z o.o. nadal szuka do pracy operatra produkcji czy Commodity Buyer w Tychach..
zdjecie uzytkownika
fgh - 2016-01-06 21:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak tak ja widzialem tez inne oferty pracy od nich a mianowcie na stanowisko pracownika do spraw logistyki w Jaroslawiu oraz recepcjonistyki w Legnicy
zdjecie uzytkownika
Władzik - 2016-01-09 15:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo jest ofert pracy, aczkolwiek pewnie połowa nieaktualna, bo z grudnia, a oni zapewniają tak dobre warunki, że z pewnością już dawno kogoś znaleźli. Mi się najbardziej podoba oferta na technologa w Jarosławiu.
zdjecie uzytkownika
80-84848844 - 2016-01-11 22:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytacie sie o zarobki, wszystko zalezy od tego ile zarobicie to na jakim dziale pracujecie:
jezeli na produkcji, to kokosów nie ma, trzeba zrobic z 3 soboty i z 3 niedziele zeby te 3 tysiące miec
utrzymanie ruchu, z tego co widze to robią non stop, tutaj juz wyplata ponad 4tysiecy za przepracowany caly miesiac
liderzy w okolicach 3,5tys zł
majster to około 7tys może więcej

wszystko zalezy jaki dział, ale jedno jest wszedzie to samo (mowie o pracownikach fizycznych) jezeli nie robisz weeekendow to nie zarobisz nic
zdjecie uzytkownika
kazik - 2016-01-12 03:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie skoro produkcja zarabia 3 tysiące, w sensie to osiągalne z weekendami to bardzo dobre stawki, zazwyczaj produkcja nie przekracza 2000. Teraz szukają w Jarosławiu także logistyka jak widziałem.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-01-16 00:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc macie pojecie ile mozna zarobic w kontroli jakosci z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
niga - 2016-01-18 02:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olo dokładnie ci nie powiem, bo te stawki ustalane są indywidualnie z tego co pamiętam. Plusem jest to że oprócz podstawy coś jeszcze powinni sypnąć.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2016-02-06 00:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boluś - 2014-10-21 09:28:41]:
Popieram ludzie są poniżani i traktowani jak bydło pracowałam tam wolała bym pracować w obozie niż w tej firmie i faktycznie umowy Lear Legnica przedłuża umowy tylko co 2tygodnie a prawda jest taka że Lear wynajmuje agencję pracy tylko po to żeby ludzie z Lear grzali spółki doświadczyła tego na własnej skórze
zdjecie uzytkownika
fghj - 2016-02-08 15:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi sie ze powinni no ale to pewnie zalezy od stanowsika @niga, ja wifzialem ze szukaja Process Engineer w Tychach, trzeba miec odpwidnie wyksztalcenie
zdjecie uzytkownika
ona8 - 2016-02-16 00:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, czy ktos sie orientuje jak wyglada rekrutacja na staz w dziale jakosci?
zdjecie uzytkownika
adam786 - 2016-02-16 09:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że zatrudnienie na produkcji wydaje się być dość opłacalną opcją, zwłaszcza, że nawet kierownikowi magazynu zapewniona jest umowa o pracę, ale wymagają 4 letniego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
popek - 2016-02-19 18:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiła się jeszcze oferta pracy na stanowisku specjalisty ds personalnych. to coś dla humanistów ;) fajna opcja, szczególnie ze wymagają tylko 2-letniego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-02-25 23:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona8 - 2016-02-16 00:34:19]:
Ponawiam pytanie
zdjecie uzytkownika
zyx - 2016-02-26 23:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2016-02-25 23:06:33]:
musisz przyjść bez majtek w leginsach dopasowanych najlepiej w panterkę z zaświadczeniem od lekarza że jesteś czysty nie masz mend żadnyh
zdjecie uzytkownika
fiodor - 2016-03-06 09:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem ze aktualnie mają sporo ofert dla pracowników fizycznych np dla spawacza. jestem ciekawy czy ktos się orientuje czy z półrocznym stażem mam szansę na tę posadę. jeśli chodzi o uprawnienia MIG/MAG to mam.
zdjecie uzytkownika
klio - 2016-03-22 14:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy warto przyjść przez worka prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
khjbbkjhn - 2016-04-08 22:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, ze teraz poszukują na wiele stanowisk pracy jak Prototype Tooling Engineer czy Księgowa / Księgowy - obydwa do Legnicy. Jak tam jest z atmosferą?
zdjecie uzytkownika
e4r - 2016-05-10 18:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze wlasnie ze tez poszukuja do pracy na stnowisko specjalsity do spraw logistyki w Tychach widzelem w oglsozeniu ze oferuja pracownikiom umowę o pracę, szansę zdobycia doświadczenia w międzynarodowym koncernie, pracę wśród doświadczonych specjalistów.
zdjecie uzytkownika
Lear Nowa Wieś Legnicka - 2016-05-11 18:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym miesiącu firma Lear przegięła przelała prawie całej fabryce jedynie pół wypłaty za kwiecień to jest przegięcie !!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-05-13 21:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam propozycje na kontrol jakosci.prosze mi napisac jak to wyglada itd stawka.z gory dziekuje za konkretna odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Rev - 2016-05-23 17:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema dostałem propozycje roboty u was w zakładzie na metalach jako monter siedzeń czy coś podobnego.. Powiedzcie mi jak tam robota wygląda ?
zdjecie uzytkownika
Mat - 2016-05-25 17:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Jaki jest mniej więcej czas dojazdu busem z Sosnowca do Lear Tychy?
zdjecie uzytkownika
Kitas - 2016-05-25 19:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może być 2 godziny
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: I część:
Rozmowa kwalifikacyjna
II część
Składanie prostej rzeczy, którą robi się na hali. (ja składałem przycisk do zagłówka)

Pytania: Dlaczego chcę zmienić pracę. Kilka słów o sobie.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2016-05-26 01:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za szybką odpowiedź.
Liczyłem, źe będzie to max godzina... Czyli dojazd i przyjazd z powrotem to trzy godz. z hakiem, troszkę dużo jak sądzę. :(
Cóż będę musiał się zastanowić czy nie lepiej podłapać coś bliżej... Produkcja.
zdjecie uzytkownika
ok - 2016-06-19 21:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że tej oferty pracy już nie ma, choć o ewentualnej rekrutacji dowiadywać sie bezpośrednio u nich. Przecież może uda się załapać, kto wie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Lear Corporation Poland II!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert