Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lear Corporation Poland II

Pracowałeś w firmie Lear Corporation Poland II i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bucholtz - 2012-07-31 08:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gość - 2012-06-24 16:22:16

W Legnicy otwierają filię , napiszcie coś na temat pracy na stanowisku

spawacza , jakie zarobki ma spawacz u was na wejściu , jak z premiami , jaki jest socjal i w jakiej postaci.Na rozmowie normalne , nic za bardzo nie można się dowiedzieć , standard .Tylko chodzi mi szczerze bez złośliwości.Z góry dziękuję.
jesli w Jaroslawiu i Tychach opinie o tej firmie sa kiepskie i beznadziejne zatem i w Legnicy cudow nie oczekujcie, bo polityka firmy to zatrudniac na najnizsze dopuszczalne urzedowo wynagrodzenie w planach chca do najnizszego wynagrodzenia dodac 300 zl. brutto tzw. dodatek za brak absencji --> zenujace praca na 3 zmiany, swiatek - piatek i niedziele ze swietami czyli w "porywach" w Legnicy zarobicie moze okolo 1300 zlotych na reke !
Sumujac w Legnicy powstaje trzeci " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] " za kiepskie najnizsze wynagdrodzenie ! Lepiej jechac do Niemiec i zbierac szparagi, papryke czy do pracy na budowe !
zdjecie uzytkownika
Pakoll - 2012-07-31 08:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak w Niemczech masz 1500 - 1800 euro plus 40 euro diety !
a w LEAR ?
satysfakcje (usunięte przez administratora) za najnizsza gwarantowana i trzy zmiany ! Chora firma i licho płaci
zdjecie uzytkownika
Włodzimierz - 2012-10-16 17:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. W środe ide na rozmowe w sprawie pracy. Załatwił mi to pośrednik. Orientuje się ktoś może jakich zarobków można się spodziewać na pierwszej umowie 3 miesięcznej przez pośrednika?
zdjecie uzytkownika
Kaczi - 2013-05-06 11:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie - może ktoś powiedzieć, jakie zarobki ijaka forma umowy? Chciałbym, dostac konkretne informacje
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-12 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile średnio wyniesie podstawa z prowizją?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-06-16 11:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te wszystkie komentarze negatywne to totalna bzdura!!! Sam tam pracuję i jest świetnie:) Atmosfera totalnie super:)
zdjecie uzytkownika
pracownik_lear - 2013-06-16 22:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś - 2013-06-16 11:20:49

Te wszystkie komentarze negatywne to totalna bzdura!!! Sam tam pracuję i jest świetnie:) Atmosfera totalnie super:)
Ktoś ci płaci za takie opinie półgłówku? Płaca w Lear Mielec 9,53 zł/h na okresie próbnym trwającym 3 miesiące. Praca na trzy zmiany w soboty i niedziele, zamiast pieniędzy za przepracowany weekend przymusowy urlop, zawyżone normy i linia na prędkości 7.2 to codziennosć, na dokładkę całkowity zakaz palenia po przekroczeniu bramy kołchozu Lear, za złamanie którego grozi dyscyplinarka. Powodzenia!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-09-20 16:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety ale się myliłem co do atmosfery pracy w firmie Lear. Praca organizatora taka sobie (czasem trzeba się prosić go żeby Ci przywiózł potrzebny materiał lub narzędzie). Atmosfera w pracy taka sobie;/
zdjecie uzytkownika
pracownik lear - 2013-11-25 18:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem idzie się przyzwyczaić :) i bardzo dużo zależy od ludzi, z którymi pracujesz :) Ja trafilam na bardzo fajna ekipę, pracuje na linii, dokladniej na pozycjonowaniu (Mielec) i wcale nie narzekam. Moja liderka jest wyrozumiala i jak na razie wladza jej nie namieszala w glowie. Potrafi się wstawić za pracownikiem:))Pozdrawiam panią Jolę S:) Owszem warunki nie są wymarzone (przerwy 10 i 15 min, wszelkie zakazy i nakazy), ale myślę, że nie jest tak źle :) pieniążki też nie są najgorsze... Po okresie próbnym mam 11.46 na godzinę i ostatnio wzięlam na wyplatę 1700 na rekę także jest ok :)
zdjecie uzytkownika
nie badz smieszna - 2014-01-11 14:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik lear - 2013-11-25 18:46:31]:
ile pracowalas na to 1700??? pewnie wszystkie soboty w miesiacu, niewazne jaka zmiana, nie widzac nic poza firma. wez sie nie osmieszaj, faktycznie majatek za taka harówke i tyle sobót
zdjecie uzytkownika
Beczka smiechu - 2014-02-05 16:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na learze jest OK! Polecam ta firme
zdjecie uzytkownika
Hsk - 2014-02-11 11:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak ktos jest zadowolony z 1700 miesiecznie to gratuluje..wlasnie dlatego nasz ku...ski kraj tak wyglada..ze robia ludzie za takie grosze i jeszcze sobie chwala jak bysmy sie szanowali to by to wszystko inaczej wygladalo..j(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Łamacz Karków - 2014-04-10 14:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja jestem tutaj nową osobą a pisze w sprawie poszukiwania pracy zaznacze tylko że też pracowałem przez pośrednika na learze stanowisko KOntroler jakości umowe miałem nijaką na 3 miesiące o zlecenie a kazali sb pracować na 1 zmiane praca 8godzinna a zarobki też były nie kompetente moralny absurd w tym zakładzie więc chciałbym się zapytać jaka jeszcze agencja pracy zatrudnia pracowników do Firmy Lear Corporation Poland II???? oprócz Work & People prosze o odpowiedz na maila Kamilzolneczko1@interia.eu
zdjecie uzytkownika
inż - 2014-04-14 16:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w Lear w Tychach, konkretnie na stanowisku inżyniera procesu ? Dostałam właśnie od nich propozycję stażu i chciałbym się dowiedzieć jak ta firma funkcjonuje
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-06-06 15:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gorszej firmy nie widziałem, starałem sie o staż - byłem na 2 rozmowach - za każdym razem do innego działu. Odpowiedź o stażu miałem dostać do tygodnia, po prawie 3 dzwoni pani i informuje mnie ze się dostałem ale do jeszcze innego niż składałem (pierwotnie tam chciałem ale nie było naboru) ucieszyłem się. Szczegóły miałem poznać dnia kolejnego, nikt nie dzwoni więc sam się odezwałem i dowiedziałem się że to jednak nie ten dział z którego się ucieszyłem tylko jeszcze inny - parodia?! ogólnie to porażka, sami nie wiedzą gdzie kogoś potrzebują do pracy, wole nie wiedzieć jak pracuje się tam, odradzam(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Papcio - 2014-07-12 03:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam. Chyba że chcecie wyjść stamtąd nogami do przodu lub wylądować w psychiatryku. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-08-24 00:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Lear ale w UK :) zarobki na poziomie 1500 funtow, z nadgodzinami mozna ponad 2 tys wziasc na reke. Pracuje na nocna zmiane, 4 razy w tygodniu.
zdjecie uzytkownika
gdze?? - 2014-09-02 11:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-08-24 00:52:20]:
W jakim miescie w UK?? I Tez taki zapiernicz i niewola jak tutaj??
zdjecie uzytkownika
4 razy - 2014-09-08 16:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się nad pracą bo podoba się mi, że pracuje siętlyko 4 razy w tygodniu. w pozostale dni mozna jeszcze sobie gdzieś dorobić - robi tak ktoś? jesli się udaje 2 tysiace wziąć na rękę to wychodiz chyba ponad 8 tysięcy za miesiąc. chcialbym tyle w polsce zarabiac ale nie znam miejsca gdzie sie mozna tak oblowic w kase
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-10 08:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda dojazd z Brzeszcz do Leara?chodzi o busy itp.mam swój samochód,jeżeli ktoś z tąd dojeżdża prosze o odpowiedz,z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-09-11 19:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie na temat Leara w Polsce. Więc napiszę Wam jak to wygląda w UK :) pracuję w Learze w UK w mieście Coventry. Praca od poniedziałku do piątku od 7-15.30 (w piątki kończymy wcześniej bo o 12 w południe). Czyli 37 godzin tygodniowo. Mamy 3 przerwy w ciągu dnia (śniadaniowa - 20 minutowa, później lunchowa - 30 minutowa, i na koniec dnia w pracy kolejna - od 10 do 15 minut). Mamy TYGODNIOWE wolne na święta Bożego Narodzenia, 2 dni wolnego na Wielkanoc, TYGODNIOWE wolne w maju i później od 2 lub 3 TYGODNI na przełomie lipca i sierpnia (są to tzw shutdowny czyli okresy gdy zakład nie pracuje i pracownicy mają wolne). Pracownicy mający kontrakt stały mają jeszcze dodatkowo do wybrania TYDZIEŃ wolnego w dowolnym okresie. Firma zatrudnia pracowników przez agencję na początek (dostajesz 6,31 funta na godzine lub 7 funtow jesli pracujesz na rano i po poludniu). Po roku (lub kilku miesiącach jak Ci się poszczęści) zazwyczaj dostaje się umowę stałą (7,50 funta na godzine) i co roku (przez 3 lata) pensja wzrasta o funta. Jesli pracujesz na zmiany dostajesz dodatkowe pieniądze za pracę na zmiany.
zdjecie uzytkownika
no no - 2014-09-23 17:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem szczerze, ze czytajac takie warunki i porownujac je z warunkami jakie zawsze mialem u pracodawcow w polsce to jest niebo a ziemia. zdecydowanie, nie oplaca sie u nas w kraju siedziec lepiej zaryzykowac i wyjechac za granice, wtedy kasa zdecydowanie lepsza i checi do pracy jeszcze wieksze. chociaz wiadomo dlaczego sie pracuje i mozna sobie na wszystko pozwolic.
zdjecie uzytkownika
43 jego imie - 2014-10-13 15:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ile tam trzeba jechac zeby pracowac? stawka nie powala z tego co piszecie, ale chcialbym dowiedziec sie ile tak po miesiacu pracy mozna sobie spokojnie zaoszczedzic. Zalezy mi na konkretnych informacjach a nie marzeniu albo wymyślaniu czegoś z kosmosu. proszę o konkretnosć. pozdrawiam wszystkich!
zdjecie uzytkownika
pracownik Lear - 2014-10-18 22:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie do Leara w Tychach ludzie przyjmowani są poprzez agencję pracy tymczasowej. Umowy w agencji są przedłużane co miesiąc przez 18 miesięcy. Po 18 miesiącach przechodzi się do drugiej agencji pracy tymczasowej i pracuje się kolejne 18 miesięcy z nowymi umowami przedłużanymi co miesiąc. Sam znam pracownika Leara, któremu w lutym 2015 roku minie 36 miesięcy pracy poprzez agencje.
zdjecie uzytkownika
boluś - 2014-10-21 09:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik Lear - 2014-10-18 22:51:21]:
ludzie kochani,nie zawrwcajcie sobie tym czymś głowy,ta firma z zewnątrz wydaje się może spoko,ale to PORAZKA!robota przez agencje 18 miesięcy,a zarobki 1300 do 1500 maxymalnie ....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x