brak logo

Lear Corporation Poland II

Tychy

Opinie o Lear Corporation Poland II

Aga 2016-02-06 00:06
Popieram ludzie są poniżani i traktowani jak bydło pracowałam tam wolała bym pracować w obozie niż w tej firmie i faktycznie umowy Lear Legnica przedłuża umowy tylko co 2tygodnie a prawda jest taka że Lear wynajmuje agencję pracy tylko po to żeby ludzie z Lear grzali spółki doświadczyła tego na własnej skórze
1
ona8 2016-02-16 00:34
czesc, czy ktos sie orientuje jak wyglada rekrutacja na staz w dziale jakosci?
anonim 2016-02-25 23:06
Ponawiam pytanie
2
zyx 2016-02-26 23:59
musisz przyjść bez majtek w leginsach dopasowanych najlepiej w panterkę z zaświadczeniem od lekarza że jesteś czysty nie masz mend żadnyh
4
klio 2016-03-22 14:15
Czy warto przyjść przez worka prosze o opinie
Lear Nowa Wieś Legnicka 2016-05-11 18:41
W tym miesiącu firma Lear przegięła przelała prawie całej fabryce jedynie pół wypłaty za kwiecień to jest przegięcie !!!
xxx 2016-05-13 21:54
mam propozycje na kontrol jakosci.prosze mi napisac jak to wyglada itd stawka.z gory dziekuje za konkretna odpowiedz
Rev 2016-05-23 17:37
Siema dostałem propozycje roboty u was w zakładzie na metalach jako monter siedzeń czy coś podobnego.. Powiedzcie mi jak tam robota wygląda ?
7
Mat 2016-05-25 17:23
Witam.
Jaki jest mniej więcej czas dojazdu busem z Sosnowca do Lear Tychy?
Kitas 2016-05-25 19:26
To może być 2 godziny
Mat 2016-05-26 01:08
Dzięki za szybką odpowiedź.
Liczyłem, źe będzie to max godzina... Czyli dojazd i przyjazd z powrotem to trzy godz. z hakiem, troszkę dużo jak sądzę. :(
Cóż będę musiał się zastanowić czy nie lepiej podłapać coś bliżej... Produkcja.
była gorolka 2016-06-27 17:17
z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.
gorolka 2016-06-27 17:18
z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.
Marcik 24 2016-07-03 12:51
Witam czy pracuje ktoś poprzez agencje work people? Jakie plusy i minusy
1
Marcik 24 2016-07-03 12:54
Również jestem z Sosnowca i czekam na odzew o tutejszej pracy ;)
1
Ada 2016-07-11 17:53
Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?
Ada 2016-07-11 17:54
Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?
trebor83 2016-07-22 20:33
słyszałem że premia jest uzależniona od kilku punktów i pracuje na nią grupa - na czym dokładnie to polega?jeśli ktoś może to proszę o wyjaśnienie.
Alexandra 2016-08-16 09:56
Witam, ponawiam pytanie, czy Pracował ktoś przez firmę work People? Bo sporo obiecują a widzę że oferty ciągle aktualne.
Grzegorz Uczciwy 2016-08-31 02:41
Witam mam zamiar się tam przyjąć ile może zarobić spawacz a ile kontroler jakości i czy w Tychach są takie same problemy jak w Legnicy bo na tamtym forum 99% komentarzy negatywnych?
1
Anonimowo/anonimowa 2016-08-31 15:57
Nie polecam pracy na linii produkcyjnej pianek ogółem rzecz biorąc Linia 3 m.in 5 leader lini 3 koszmar zawziety patrzy tylko na pracowników którzy sporo juz tam czasu pracują. Dla nowych katastrofa. Nie polecam również owej pani grażyny jak można być takim wrednym człowiekiem. Z czystym sumieniem nie polecam ani tej lini ani leadera a przede wszystkim do czynienia z tą panią !!!!!!!
4
no name 2016-09-01 11:56
w sumie jest pare firm typu work people ktore przyjmuja do leara wszędzie jest mniej więcej podobnie...kasa za gołe dni bez premii na 1 stawce ok 1600zl....podbijesz nadgodzinami, czyli 3 weekendy masz ok2700-2900 ( w zależności od premii)...
2
Krzychu 2016-09-05 16:09
Witam dostałem ofertę pracy w firmie lear może ktoś wie coś na temat autokaru pracowniczego z sosnowca jaka jest trasa? z góry dzięki za odp.
marcikk 2016-09-19 20:19
Trasa jest od Dąbrowy Górniczej przez Sosnowiec zagórze do centrum potem kierunek Mysłowice i wszystko pod Kosztowy Brzezinka Brzeczkowice Lędziny Bieruń i lear
Alexandra 2016-09-26 17:38
No name, dziękuje za odpowiedź. Rozumiem że bus nie kursuje w weekend, ja jestem z Bytomia/Rudy śląskiej więc dojazd na własną rękę ciężki, czy te weekendy są konieczne? Agencja twierdzi że dobrowolne ale wiadomo jak to bywa na prawdę. I jaki mniej więcej czas dojazdu z Bytomia/Rudu śląskiej?
Gala 2016-10-07 22:05
1600 zł bez premii? chyba jeżeli jesteś na 3-4 grupie :>.
Na początek 2 grupa czyli 2070 brutto[1470 netto + premia 300 brutto] do tego soboty i niedziele. Oczywiście wszystko zależy od działu na który traficie[piszę o montażu,bo nie wiem jak jest na piankach albo na metalach],bo na jednym jest tak,że soboty i niedziele[dla "znajomych"] są co chwile,a na drugim od przysłowiowego święta.
Na 2 grupie zrobisz 2 soboty + niedziela dostaniesz 2500-2600 zł.
Grupy rozdawane są również "znajomym",a nie od stażu pracy.
Możliwości rozwoju? -> skomentuje to tylko tak -> :->
2
Dawid 2016-10-08 08:29
Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(
12
train 2016-10-08 19:29
wiesz, wiele młodych osób otrzyma tutaj jednak szansę rozwoju skoro sa oferowana jak widzę ciekawe staże na wydziale produkcji chociażby, trzeba tylko chęci
mysik 15 2016-10-26 20:33
Czy ktoś może mi powiedziec jak mogę wrocic na poprzednia zmianę ? Bo ciągle koordynator przeżuca mnie na inną nie mam teraz stałej zmiany. Mało tego 3 tydzień robie na nocki
marek 2016-10-26 21:59
jakie agencje przyjmują na Leara w Tychach ?
Xxcc 2016-11-25 09:26
Np IQS lub QRS pracowalem w IQS sa to najwieksi oszusci jakich znam od godzin pracy odejmuja przerwy czyli na wyplacie masz kilka godzin mniej, nie mają szafek na ubrania, nie ma zadnego bhp zaczyna sie po prostu normalnie pracowac od 1 minuty spedzonej na zakladzie... Oszusci oszusci i jeszcze raz oszusci wyplaty 15 lub 16...
2
Alicja 2017-03-29 15:08
@mysik 15, może najlepiej byłoby skontaktować się w tej sprawie bezpośrednio ze swoim koordynatorem?
Madzia 2017-04-10 10:40
Witam wszystkich proszę o napisanie jak wam się pracuję na lear w Tychach byłam na rozmowie i powiedziano mi że mnie przyjmą tylko nie wiem na jaki dział proszę o napisanie jakie zarobki i jak jest z tymi premiami no i czy normy są do ogarnięcia w miarę szybko.
Hayabusa 2017-05-01 11:46
Witam, chce się przyjąć do Lear Tychy.
Gdzie najlepiej szukać ofert z jakich agencji ?
Z góry dzięki za pomoc.
ona 2017-05-02 19:19
Witaj wiem że agencja Work&People przyjmuje znajduje się na ulicy Jana Pawła 2 nr.28 biuro 26 Pasaż Handlowy Jerzy.
iwona 2017-06-27 16:48
witam chcialabym sie przyjac razem z kolezanka do lear na dzial stal bo podobno na gabki czy cos takiego nie jest dobrze . Mam do was pytanie zy oplaca mi sie to isc tam czy jest ciezko sie siedzi tam na tym dziale czy jak ? jakie sa tam zarobki ? chcialabym zarobic przynajmiej tak 2200zl
Szukam pracy 2017-06-27 16:49
Witam serdecznie. Czy te testy manualne są trudne? Chcę się przyjąć poprzez Work& People.
1
zadowolona 2017-07-22 12:25
W learze pracuje od pół roku i jestem mega zadowolona super wynagrodzenie bez względu na to czy jest się pod agencja pracy czy pod firma(wszyscy traktowani na równi). Weekendy na zapisy , soboty płatne 100%, niedzielę i święta 200% dodatkowo premia uznaniowa do 300zl, za każdy miesiąc premia absencyjna 100zl (płatne co 3 miesiące ), dodatek nocny i premia świąteczna, wakacyjna w tym roku ok 1tys. Która dostał każdy pracownik po przepracowaniu min 3 miesiecy.
Trzy przerwy: jedna 25 min i dwie po 7min tzw. Na papierosa. Na hali baniaki z wodą i automaty z napojami ciepłymi i zimnymi , oraz z przekaskami.

Podsumowując jeżeli ktoś się stara i zrobi kilka sobót czy niedziel idzie ładnie zarobić.

Jeżeli chodzi o testy manualne mega proste ( składanie części według instrukcji )
2
jprdl 2017-07-22 18:31
ha ha ha co ty koleżanko bierzesz ?? baniaki z wodą, wooow co za luksus normalnieee. aż dziw, że płacić za to nie trzeba :-D
6
Adam 2017-08-23 23:59
Nie polecam tej firmy bo sami fałszywi ludzie robią wiem bo tu robię :/
gey 2017-08-24 10:46
do roboty przyłazi się pracować, a nie spoufalać z ludźmi.
2
mikexxx 2017-08-24 21:08
oby nie na pianki ,bo tam lipa jest
1
gey 2017-08-26 08:35
no to wróć się tam skąd przyszedłeś i huy
1
gey 2017-08-27 12:38
haha musisz to do kibla iść. to nie jest jedyny obóz pracy jaki istnieje
1
Alicja 2017-08-30 10:47
@Adam dlaczego nie polecasz? Co masz na myśli pisząc, że są fałszywi? @zadowolona a czy w firmie Lear Corporation Poland II jest możliwość na awans? Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o dobrych stronach firmy?
Zwykły pracownik 2017-08-31 17:37
Robota jak robota w każdej firmie na produkcji , dużo pracy co chwile podkręcane normy , weekendy na zapisy ale ogólnie słabe pieniądze i to bardzo jak za tyle pracy i to w systemie 3 zmianowym najniższa krajowa po 3 miesiącach wyższa stawka bodajże 2270 brutto to też hooj nie pieniądze , premia 300 zł ale za wszystko mogą ci ja skrócić że np. Nie masz okularów albo robisz za mało a co jest chore że np. Robisz za dużo :) ogólne kolesiostwo i włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to wszedzie ,robię 2 lata nie jedno już przeżyłem i zobaczyłem w Lear , do wszystkiego się idzie przyzwyczaić , praca jak każda inna wszędzie trzeba zasuwać za nic kasy się nie dostanie ale kasa naprawdę słaba bez weekendów się nie zarobi ale chyba nie na tym to polega żeby siedzieć cały miesiąc w pracy ...
gosc 2017-09-16 05:35
Witam
a jak to wyglada z premiami I weekendami w logistyce ziomeczki I ziomkinie??
Spawacz2233 2017-09-17 20:42
Ile ma spawacz na poczatek a ile doswiadczony co juz troche pracuje???
Alicja 2017-09-20 20:17
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikom forum wyżej? Firma Lear Corporation Poland II właśnie rekrutuje na stanowisko Operator sekcji modelowania - Tapicer. Czy ktoś podzieli się doświadczeniami związanymi z tym stanowiskiem pracy?
Adam 2017-09-22 22:55
Na pewno masz w pracy kilku fałszywych znajomych no to tu są sami fałszywcy !!!
Więc sama sobie odpowiedz
1
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II