brak logo

Lear Corporation Poland II

Tychy

Opinie o Lear Corporation Poland II

nik 2015-05-04 12:00:36
dokładnie tak ( usunięte przez administratora ) pracowałam tam 5 lat i juz nigdy wiecej!!!!!!!!chodz dzwonili za mna jeszcze wiele razy za kazdym razem mowiłam NIE!!!!
1
kutasik 2015-05-29 22:53:07
Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Synek,co ty palisz!?...ostatnio była w tym gównie podwyżka...60 zł brutto...to jest LEAR CORPORATION.Myśle że to jest wystarczającą reklamą tego GÓWNA!!!
1
Legnica 2015-06-07 08:21:32
dopiero zaczynam prace w tej firmie na terenie LEAR w Legnicy na strefie przez firme CRS w kontroli jakości. Co innego było mówione na rozmowie kwalifikacyjnej co innego jest w rzeczywistości - chociażby z godzinami pracy.Ludzie pracują moim zdaniem ponad siły bo czy 16 h w pracy to cos normalnego? 1 dzień pracy od razu nocka. Nikt mi nie powiedział gdzie mam iść na który dział.Nie ma szafki własnej nawet. Chodziłam po produkcji szukając kierownika, którego nie znalazłam. Wreszcie pytając osob trafiłam do grupy CRS. Praca trwała 8h z przerwa 20 min po 4 h pracy.Moje czynności to w 1 fazie sprawdzanie czy elementy fotela pasuja i stawianie kropek. Później sprawdzałam gwinty. Wkręcanie i wykręcanie śrubek.Dla osoby sprawnej fizycznie nie jest to az tak bardzo ciezka praca jeśli trwa 8 h. Oczywiście w trakcie wykonywania czynności było poganianie mniej lub bardziej inteligentne. Norma godzinowa to 100. Umowa o prace jaka dostałam do podpisania nie jest podpisana przez zleceniodawcę dlatego jej nie podpisałam na razie. Nawet potrącają 1 zł za przelew środków pienieżnych na twoje konto. Okres wypowiedzenia z naszej strony to 2 tygodnie a firma może zrezygnować z Ciebie od razu - to uważam też za nie fer.Umowa jest na 3 mce.
2
frog 2015-07-07 09:56:28
Prosze bardzo - firma mocna na rynku...a pracownik ( operator ) traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Fiacie wywalczyli podwyżki i nagrodę jednorazową,a lear...zarobki na poziomie kasjerek z Biedronki ( z góry przepraszam kasjerki )
2
Iwona 2015-07-09 16:24:20
Witam
1
Iwona 2015-07-09 16:36:54
Witam. Jak się pracuje w Learze na Murarskiej? Co tam się robi? Praca ciężka?
X 2015-08-18 18:27:15
NIEPOWAŻNA FIRMA DLA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W,MAMY ROK 2015,A W LEARZE OPERATOR ZARABIA OK 1600 ZŁ.
2
danielowy 2015-09-13 19:07:53
Pracuję tam już 4 miesiąc i złożyłem wypowiedzenia jakie są fakty? Umowa o pracę po 3 miesiącach ale pod warunkiem że spodobasz sie Learowi jak nie to robisz dalej pod agencją poznałem tam gościa który już pod agencją ciągnie 20 miesiąc co jest dla mnie chore. Stawka 1750zł + 300zł premi raz na 3 miesiące jak nie dasz L4 premia uznaniowa do 300zł jak jesteś dobry co mam na myśli ? Jak na każdej produkcji obowiązują na laserach normy ilości sztuk czego na szkoleniu nikt nie mówi. Po przejściu na umowe o pracę stawka rośnie do 1900zł. Co miesiąc dostaję się 2 dni urlopu. Atmosfera spoko nie ma co marudzić jest luzik. Co do roboty na laserze na początku ciężko to ogarnać bo tych elementów dość trochę jest. Laser ma 2 stanowiska zajeło mi to 4 dni że by to zapamiętać a najlepsze jest to że czasami idziesz na inny laser i znowu się uczysz nowych rzeczy. Robota nudna jak mało która przez 8h jedno i to samo i tak w kółko przez tydzień. Jak dla mnie stawka jest Gówniana na taką robotę. Soboty 100% płatne niedziele 200% z tym że mało kiedy się te dni pracuję. Moje stanowisko to operator jak jest na innych to pojęcia nie mam jedyne co na dzień dobry usłyszałem od ludzi starych co tam robią to to"co cie powaliło żeby tu iść pracować" moja odpowiedz tylko to że potrzebowałem pracy na JUŻ inaczej bym w życiu za te stawke nie poszedł robić raż że wystać te 8h to 2 trzeba nieźle zasuwać żeby wyrobić te norme na laserze 4 miechy robię zawsze mi normy braknie i trza potem słuchać marudzenia majstra który tylko łazi i nic nie robi. A co najgorsze po tygodniu pracy czeka was 1 wizyta u laryngologa hałas od maszyn co nie miara są zatyczki do uszu które praktycznie tylko troche łagodzą hałas bo są beznadziejne i obowiązkowa praca w okularach co też jest wkurzające. Jak dla mnie robota nie jest warta tej kasy tak jak jedni napisali tyle można zarobić na kasie w biedronce i mieć normalne warunki. Wszystko ładnie jest opisane na szkoleniu ale w rzeczywistości to katastrofa. 1 przerwa 20 minut +10 minut dodatkowo kto pali. Jak na tak światową firme to warunki i kasa jest śmiechu warta.
3
Asia 2015-09-18 15:07:34
Witam. Staram się o pracę w Learze poprzez agencję pracy Work&People na montażu. Mam przejść testy manualne. Mam pytanie- czy te testy dużo osób zdaje czy są trudne?Umowa jest miesięczna - często się zdarza, że przedłużają?Jak zarobki i atmosfera w pracy, ciężko jest?Jest szansa popracować dłużej niż miesiąc?
widelec 2015-09-30 15:05:02
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
6
widelec 2015-10-01 19:19:49
dzieki za normalna opinie , a powiedz mi kolego czy np mozna u was pracowac soboty i niedziele ? i jak są płacone?

na jakie zarobki moze liczyc dzial utrzymania ruchu i dział mechanik?
Pracownik Lera 2015-11-14 11:59:11
Pracuje w tej firmie pare lat i moge cos o niej powiedziec . Zarobki brutto ok 1750 1950 do tego premia uznaniowa 300 miesiecznie ale generalnie konczy sie na 150 premia absencyjna co 3 miesiace 300 (brak l-4 i nn )Ludie pracownicy ok gorzej z tzw liderami, Maja swoich ludzi tzw przydupasow i tylko oni sie licza. Nie mozna sie odezwac miec swojego zdania bo albo Cie zwolnia albo przeniosa karnie przepraszam...w nagrode. Czepiaja sie byle czego ale nie oczywicie wybranyc. Tam trzeba byc poslusznym wiernym i nie podskakiwac. Jesli sie dobrze przyjrzec to mozna mowic w niektórych przypadkach nawet o mobingu. Jak ktos zainteresowany sluze dokladnymi informacjami
7
848483 2015-11-16 17:44:39
na produkcji ludzie za dużo nie zarobią, no chyba że przepracujesz wszystkie weekendy... polecam do innych działów.
z tego co zauważyłem to w utrzymaniu ruchu mają dobre zarobki i za dużo się nie narobią, no ale chyba ciężko tam się dostać. Team leaderzy też spoko praca ale stresująca. Firma godna polecenia pod względem wywiązywania się z płacenia na czas itp itd ale nic poza tym. Dużo fajnych lasek pracuje :)
Agata 2015-11-17 17:10:19
Witam Idę w piątek na testy manualne. Jak one wyglądają i czy trudno zdać?Ile mogę zarobić poprzez agencję Work@People? Praca ciężka czy może być? Jak atmosfera w pracy?
bolo 2015-12-31 23:01:04
to oznacza ta spora sumka - za miesiąc ile można zarobić. są soboty i niedziele pracujące czy nie.,.tyle was tam pracuje a nikt nie może napisać konkretów ile można zarobić na rękę za miesiąc.,.
eryk 2016-01-01 12:00:23
3 koła.z sobotami
1
galanonim 2016-01-01 14:56:36
Hej. Wiecie jak wyglądają testy manualne na Learze w Tychach? i ogólnie jak wyglądają zarobki[soboty,niedziele są lepiej płatne?]. Dzięki za info.
80-84848844 2016-01-11 22:25:43
pytacie sie o zarobki, wszystko zalezy od tego ile zarobicie to na jakim dziale pracujecie:
jezeli na produkcji, to kokosów nie ma, trzeba zrobic z 3 soboty i z 3 niedziele zeby te 3 tysiące miec
utrzymanie ruchu, z tego co widze to robią non stop, tutaj juz wyplata ponad 4tysiecy za przepracowany caly miesiac
liderzy w okolicach 3,5tys zł
majster to około 7tys może więcej

wszystko zalezy jaki dział, ale jedno jest wszedzie to samo (mowie o pracownikach fizycznych) jezeli nie robisz weeekendow to nie zarobisz nic
olo 2016-01-16 00:17:17
czesc macie pojecie ile mozna zarobic w kontroli jakosci z gory dzieki
Aga 2016-02-06 00:06:30
Popieram ludzie są poniżani i traktowani jak bydło pracowałam tam wolała bym pracować w obozie niż w tej firmie i faktycznie umowy Lear Legnica przedłuża umowy tylko co 2tygodnie a prawda jest taka że Lear wynajmuje agencję pracy tylko po to żeby ludzie z Lear grzali spółki doświadczyła tego na własnej skórze
1
ona8 2016-02-16 00:34:19
czesc, czy ktos sie orientuje jak wyglada rekrutacja na staz w dziale jakosci?
anonim 2016-02-25 23:06:33
Ponawiam pytanie
1
zyx 2016-02-26 23:59:50
musisz przyjść bez majtek w leginsach dopasowanych najlepiej w panterkę z zaświadczeniem od lekarza że jesteś czysty nie masz mend żadnyh
2
klio 2016-03-22 14:15:11
Czy warto przyjść przez worka prosze o opinie
Lear Nowa Wieś Legnicka 2016-05-11 18:41:23
W tym miesiącu firma Lear przegięła przelała prawie całej fabryce jedynie pół wypłaty za kwiecień to jest przegięcie !!!
xxx 2016-05-13 21:54:35
mam propozycje na kontrol jakosci.prosze mi napisac jak to wyglada itd stawka.z gory dziekuje za konkretna odpowiedz
Rev 2016-05-23 17:37:36
Siema dostałem propozycje roboty u was w zakładzie na metalach jako monter siedzeń czy coś podobnego.. Powiedzcie mi jak tam robota wygląda ?
2
Mat 2016-05-25 17:23:54
Witam.
Jaki jest mniej więcej czas dojazdu busem z Sosnowca do Lear Tychy?
Kitas 2016-05-25 19:26:13
To może być 2 godziny
Mat 2016-05-26 01:08:32
Dzięki za szybką odpowiedź.
Liczyłem, źe będzie to max godzina... Czyli dojazd i przyjazd z powrotem to trzy godz. z hakiem, troszkę dużo jak sądzę. :(
Cóż będę musiał się zastanowić czy nie lepiej podłapać coś bliżej... Produkcja.
była gorolka 2016-06-27 17:17:40
z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.
gorolka 2016-06-27 17:18:54
z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.
Marcik 24 2016-07-03 12:51:10
Witam czy pracuje ktoś poprzez agencje work people? Jakie plusy i minusy
Marcik 24 2016-07-03 12:54:34
Również jestem z Sosnowca i czekam na odzew o tutejszej pracy ;)
1
Ada 2016-07-11 17:53:49
Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?
Ada 2016-07-11 17:54:05
Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?
trebor83 2016-07-22 20:33:36
słyszałem że premia jest uzależniona od kilku punktów i pracuje na nią grupa - na czym dokładnie to polega?jeśli ktoś może to proszę o wyjaśnienie.
Alexandra 2016-08-16 09:56:32
Witam, ponawiam pytanie, czy Pracował ktoś przez firmę work People? Bo sporo obiecują a widzę że oferty ciągle aktualne.
Grzegorz Uczciwy 2016-08-31 02:41:58
Witam mam zamiar się tam przyjąć ile może zarobić spawacz a ile kontroler jakości i czy w Tychach są takie same problemy jak w Legnicy bo na tamtym forum 99% komentarzy negatywnych?
Anonimowo/anonimowa 2016-08-31 15:57:49
Nie polecam pracy na linii produkcyjnej pianek ogółem rzecz biorąc Linia 3 m.in 5 leader lini 3 koszmar zawziety patrzy tylko na pracowników którzy sporo juz tam czasu pracują. Dla nowych katastrofa. Nie polecam również owej pani grażyny jak można być takim wrednym człowiekiem. Z czystym sumieniem nie polecam ani tej lini ani leadera a przede wszystkim do czynienia z tą panią !!!!!!!
no name 2016-09-01 11:56:12
w sumie jest pare firm typu work people ktore przyjmuja do leara wszędzie jest mniej więcej podobnie...kasa za gołe dni bez premii na 1 stawce ok 1600zl....podbijesz nadgodzinami, czyli 3 weekendy masz ok2700-2900 ( w zależności od premii)...
1
Krzychu 2016-09-05 16:09:52
Witam dostałem ofertę pracy w firmie lear może ktoś wie coś na temat autokaru pracowniczego z sosnowca jaka jest trasa? z góry dzięki za odp.
marcikk 2016-09-19 20:19:36
Trasa jest od Dąbrowy Górniczej przez Sosnowiec zagórze do centrum potem kierunek Mysłowice i wszystko pod Kosztowy Brzezinka Brzeczkowice Lędziny Bieruń i lear
Alexandra 2016-09-26 17:38:56
No name, dziękuje za odpowiedź. Rozumiem że bus nie kursuje w weekend, ja jestem z Bytomia/Rudy śląskiej więc dojazd na własną rękę ciężki, czy te weekendy są konieczne? Agencja twierdzi że dobrowolne ale wiadomo jak to bywa na prawdę. I jaki mniej więcej czas dojazdu z Bytomia/Rudu śląskiej?
Gala 2016-10-07 22:05:23
1600 zł bez premii? chyba jeżeli jesteś na 3-4 grupie :>.
Na początek 2 grupa czyli 2070 brutto[1470 netto + premia 300 brutto] do tego soboty i niedziele. Oczywiście wszystko zależy od działu na który traficie[piszę o montażu,bo nie wiem jak jest na piankach albo na metalach],bo na jednym jest tak,że soboty i niedziele[dla "znajomych"] są co chwile,a na drugim od przysłowiowego święta.
Na 2 grupie zrobisz 2 soboty + niedziela dostaniesz 2500-2600 zł.
Grupy rozdawane są również "znajomym",a nie od stażu pracy.
Możliwości rozwoju? -> skomentuje to tylko tak -> :->
Dawid 2016-10-08 08:29:13
Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(
5
train 2016-10-08 19:29:52
wiesz, wiele młodych osób otrzyma tutaj jednak szansę rozwoju skoro sa oferowana jak widzę ciekawe staże na wydziale produkcji chociażby, trzeba tylko chęci
mysik 15 2016-10-26 20:33:09
Czy ktoś może mi powiedziec jak mogę wrocic na poprzednia zmianę ? Bo ciągle koordynator przeżuca mnie na inną nie mam teraz stałej zmiany. Mało tego 3 tydzień robie na nocki
marek 2016-10-26 21:59:27
jakie agencje przyjmują na Leara w Tychach ?
Xxcc 2016-11-25 09:26:54
Np IQS lub QRS pracowalem w IQS sa to najwieksi oszusci jakich znam od godzin pracy odejmuja przerwy czyli na wyplacie masz kilka godzin mniej, nie mają szafek na ubrania, nie ma zadnego bhp zaczyna sie po prostu normalnie pracowac od 1 minuty spedzonej na zakladzie... Oszusci oszusci i jeszcze raz oszusci wyplaty 15 lub 16...
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II