brak logo

weltech

Mysłowice

Opinie o weltech

smutny 2013-07-30 12:25:39
Zależy na jakie stanowisko ale umowę dostaniesz.
Jako pomocnik pakowacz możesz liczyć na 5-8 zł brutto
Jako spawacz wykwalifikowany dostaniesz jakieś 12-14 zł brutto
za montera dostaniesz 10-12 zł
oczywiście te drugie liczby mają wieloletni pracownicy a ty musisz się wykazać .
weteran 2013-08-07 23:02:38
najgorsza br2 dobrze ze juz tam nie pracuje nieda sie z pewnymi ludzmi
arek12`` 2013-08-26 21:09:33
sytuacja tam wyglada tak....
jedni ludzie pracuja pod weltechem(stazy pracownicy)nadgodziny platne 50% premia...inni mlodzi ktorzy przychodza pracuja na smieciowych umowach nie pod weltechem a pod sztucznie utworzonymi firmami(pracujesz u kolegi ktory zalozyl dzialalnosc lub na wlasna dzialalnosc)....robota czy ciezka zalezy gdzie....sa stanowiska bardzo lekkie a sm stanowiska gdzie trzeba ostro zap...dalac....park maszynowy(z malymi wyjatkami) pamieta jeszcze czasy komuny...tu od roboty sa ludzi....150 pracownikow a moze z 10 maszyn....ja z perspektywy spawacza ktory pracowal w duzym zakladzie widze braki w inwestycjach na zakladzie...jesli chodzi o zarobki nawet niezle ale musisz sie przygotowac na 250 godz. w miesiacu 300 godz. wiec albo sie zarobisz albo pomyslisz o rodzinie...tak wyglada praca w firmie....




















to standard...
Polska kapitalistyczna 2013-08-28 10:11:58
Zapomniałeś dodać, że Kania wypłaca zawsze w terminie.
Wypłata jest święta.

Żeby było lepiej to należałoby zmienić Rząd w Polsce, zwolnić 80% administracji, zredukować akty prawne do minimum, zlikwidować wcześniejsze emerytury funkcjonariuszy i wszystkie inne kastowe przywileje, obniżyć podatki, obniżyć wiek emerytalny dla wszystkich do 55 lat.
Wtedy można będzie dać ludziom zarobić, bezrobocie spadnie, baby zostaną w domu, dzieci będzie więcej i gospodarka ruszy.
Dlaczego tak się nie dzieje?
Bo rządzą kretyni... a wszyscy muszą się dopasować.
jano 2013-09-10 19:26:27
a ja ze swej strony dodam ze ten zaklad to porazka...robota ciezka (usunięte przez administratora)... na umowe zlecenie nie platne chorobowe urlop, a gole godziny jak zrobisz to masz kolo 2 na reke....za taki zajeb sie nie oplaca...a jak przejebiesz 300 godz. to masz kolo 4 ale jakim kosztem 300:na 20 dni roboczych=15 godzin dziennie - 4 soboty to po 13 godzin (usunięte przez administratora) wszystkie soboty.....i umowa(a raczej jej brak)zlecenie...warto....(usunięte przez administratora) dopki nie odkrylem ze sa firmy ktore placa 2800-3000 na reke za etat a jak zrobisz nadgodziny to masz platne podwojnie...jak chcesz byc bialym murzynem to zapraszam do weltechu...
1
? 2013-09-25 15:06:52
Jakie to firmy, możesz zdradzić?
taki tam 2013-09-28 00:46:12
Co do pracy w weltechu to bądźmy szczerzy nie ma źle. Zarobki nawet ok spawacz na początek dostaje 14 do ręki. umowa zlecenie.. nie wiem czy minus.. kto wierzy w emeryture w tym kraju? z tym całym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niem to lekka przesada robić trzeba taka prawda. Atmosfera wporządku po za małymi wyjątkami (mowa tu np. o panu (usunięte przez administratora). który chyba na korzeniowskiego trenuje;) Już tam nie pracuję wiadomo lepiej wyjechać ale welltech jak na Polskę jest godny polecenia
ja2 2013-09-28 20:59:35
umowa zlecenie jasne ze minus....moze emerytury nie doczekamy ale urlop nieplatny, l4 nieplatne a w razie wypadku w pracy....wtedy dopiero o tym sie mysli
byly pracowik 2013-09-29 14:30:19
uwaga na firme VIRCO (firma zew.(usunięte przez administratora)
duży 2013-10-04 21:02:25
napiszcie jak się nazywa szef tej firmy Virco bo też wybieram się na rozmowę
taki tam 2013-10-05 23:33:46
(usunięte przez administratora)Omijać z daleka! w ogóle nie wiem czemu ten człowiek znowu funkcjonuje w Weltechu...
1
jam 2013-12-14 14:18:20
Weltech-nie polecam dymasz (usunięte przez administratora) 250 godzi musisz wyrobić bo nie zarobisz. Dyrektor do bani wymyśla ciągle nowe kary finansowe. Za byle pierdole i 50. Oszukują na godzinach. Park maszynowy najgorszy jaki w życiu widzialem, narzędzi do pracy brak. Jakieś kontrole choćby kazdy byl zlodziejem i pijakiem. Kasa slaba i to na zleceniu. Nie polecem za etat w biedronce lepiej placa
1
j 2014-02-13 23:28:16
a Podwyżki jak niebylo tak niema zlecen coraz mniej na br1 puste regaly
3
Zwalniam się:) 2014-06-03 17:43:16
Kasa słaba ,podwyżek nie ma ,umowy żadne ,niema czego szukać w Tej firmie niestety,szacunku do pracownika brak.
2
Zwalniam się:) 2014-06-03 17:43:50
Kasa słaba ,podwyżek nie ma ,umowy żadne ,niema czego szukać w Tej firmie niestety,szacunku do pracownika brak.
doktor, E 2014-07-19 11:25:21
Olbrzymia rotacja. Spawacze uciekaja na potege. praktycznie co tydzien ktos znika. powod - male stawki, (usunięte przez administratora), warunki marne. (usunięte przez administratora)z tego co zauwazylem to spawacze tig - uciekaja najszybciej - nie dziwie sie - opanowanie tiga zajmuje wiele miesiecy jak nie lat. i niestety za tak marne grosze to naprawde szkoda oczu. odradzam kazdemu.
danio 2014-07-22 18:07:27
trzeba było tylko symboliczną opłatę wpłacić (25zl)!!! firma wódy i piwska nie będzie ci bałwanie sponsorować i płacić za połamane ławki i stoły!!! ale za to jakie imprezy były w 2012 i 2013. niech żałuje ten co nie był!! płaci zawsze w terminie i to wielki plus!! zobacz w innych firmach co się dzieje i dopiero wypisuj głupoty.
Skoro tam tak źle, to czemu wszyscy chcą tam pracować??
hudy 2014-08-08 23:51:39
koledzy jak wyglada z tymi premiami miesiecznymi a takze polrocznymi i rocznymi . jakie kwoty i ile podadku pobieraja
hudy 2014-08-08 23:55:00
bo gdzie indziej oferuja 2 zl wiecej do godziny , takze pytam o te premie bo moze by na to samo wyszlo weltechu z premia
inny 2014-10-15 13:28:24
i tak te posty usuną bo prawda w oczy kole.
ciekawy 2014-10-16 14:49:51
A macie opinie o tym nowym kierowniku produkcji, Krzysztofie W.?
nijaki 2014-10-27 16:43:55
Ta firma to porażka szkoda się rozpisywać
nie polecam
1
ja pierdziu 2014-11-04 15:09:37
Mario co to za bełkot... "Przyjmują a chorować trzeba jak rex"
"ludzie co na niczym się nie znają dla nich masz robić robić i jeszcze raz robić ludzi na malarnie za 8 zł na godz."
Firma jest poważna, jak mogą się nie znać?
Na start te 8zł?
danio 2014-11-04 15:24:58
za 8zl nie chcesz to zapraszam do firmy ochroniarskiej za 3,5zl.
na jakim świecie żyjesz!!!!
Mario 2014-11-04 17:31:25
Naprawdę macie dziwne podejście do pracy człowieku te 8 zł na godzinę to nawet nie jest najniższa krajowa a gdzie tam pomazyc o normalnej umowie w tej firmie robisz tam za psie pieniądze zresztą jak chcecie sami się przekonajcie jak się tam pracuje wez tu człowieku utrzym rodzinne za te 8 zł tam ludzie jak przychodzą do pracy to nawet nie wiedzą za ile robią bo na rozmowie u Pana Cabaja słyszą nie martw się będzie dobrze hehe porażka a osoby u których jesteś zatrudniony bo chyba nie myślisz że się dostaniesz pod weltech jeszcze na tobie zarabiają bo ty masz te 8 zł na rękę a on za ciebie 13-14 to chyba coś nie halo jest a na swojej działalności to już wogole tam jest porażka jak się Zwalniaja ludzie co mają po 20 zeta albo i więcej na godz bo to nie jest robota tylko oboz tak jak napisałem jak chcesz iść zapalić to musisz iść się wypisać o której idziesz i przychodzisz oczywiście żeby było jeszcze śmiesznie to liczą Ci jeszcze dojście na miejsce pracy czyli jakieś 5% straty twojej wydajności pracy to podliczmy (idziesz zapalić na 10 minut to masz policzone+dojście na swoje stanowisko pracy) A jak byś jeszcze nie wiedział to masz to odliczanie każde wyjście na fajkę od wypłaty tak więc plus minus 200-300zl idzie dla firmy za Twoje przerwy na fajkę kamer jest tyle naj......... E ze szkoda gadać patrzą na ciebie jak robisz i ile robisz iw jakim czasie a co najważniejsze żeby dostać premie marne 100 zł to musisz chorować nadgodziny plus soboty i niedziele zależy nijakie dziale będziesz pracował to zmiany zaczynasz nawet w niedzielę w nocy a kończysz w sobotę więc mi nie mów gdzie poszanowanie pracownika względem stawki. A ja się pytam gdzie dodatki na nockę brrrr...... Posiadają je tylko ci co pracują bezpośrednio pod firmą i mają za to 100% zapłacone a ty i twoja umowa zlecenie macie wielkie nic mogę tak wymieniać bez końca bo tam nic nie jest tak jak potrzeba
zapałka 2014-11-04 19:39:02
skoro do pracy przychodzisz na papierosa a nie pracować to co się dziwisz ze odliczają!!! każdy by chciał na 8 godzin w pracy 4 spędzić na paleniu!! skoro ten co nie pali pracuje to dlaczego jak ty odpoczywasz paląc faje masz dostawać za to kasę?? rzuć palenie!!! i masz człowieku rozwiązanie.
8zl na start hmmm? skoro trzeba człowieka wszystkiego nauczyć bo nic nie potrafi to i tak dobrze na początek. ja zaczynałem za 6zeta po dwóch latach mam 14zeta trochę się już nauczyłem. niestety PRL się skończył!!!

Każdy jest kowalem swojego losu!!!!!!
1
palenie zabija 2014-11-05 12:48:55
Hm.. gdybyś rzucił palenie zaoszczędzisz ze 300 zł.
I nie trułbyś rodziny.
Mario 2014-11-05 21:29:47
To napiszcie na jakim dziale byście tam chcieli pracować bo szału tam nie ma.

Monter 10-12 zl
Spawacz 14 zl
Śruciarz 10 zl
Malarnie 8-10 zl
Przygotować 10 zl

Więc sobie to porównaj do innych firm i swojego startu pracy i umiejętności jakie Masz
tom 2014-11-12 22:17:27
tyle płacą na czysto (na rękę)?
Mario 2014-11-13 16:41:26
Tak to dostajesz netto za godzinę na początek. Potem podwyżka + premia
Mario 2014-11-20 17:17:05
Napewno na co możesz liczyć że będziesz pracował pod kimś co ma działalność umowa zlecenie kasa żadna bo na bank dostaniesz 10 zl na początek heh a po jakimś czasie jak się będziesz prosił do tego stopnia ze powiesz ze masz lepsza ofertę pracy to ci dadzą złoty lub dwa więcej i dalej będą obiecywać zresztą idź i zobaczysz a sam wtedy tu napisz
miezin 2014-11-26 21:39:28
Witam. Znalałem ogłoszenie, że firma poszukuje operatora CNC. Czy ktoś mógłby coś napisać na temat pracy na CNC w tej firmie? Jakiego typu produkcja jest (jednostkowa, seryjna), jakie zarobki, cz jest mozliwość dorabiania po godzinach i jak za to płacą
arkadiusz 2014-12-01 18:30:28
bardzo dobra atmosfera pracy jak ktoś chce pracować za 7-8 złotych, zawsze można pracować za 2,5 do 3 złotych, jak wam sie nie podoba to wypier na zachód za 10Euro na poczatek.Wynocha stąd
1
ja 2014-12-08 15:40:54
a może ty wy..... na wschód co ???
byly spawacz 2015-01-15 17:58:47
dziekuje Bogu ze ucieklem z weltechu. teraz wiem ze zyje!!!! weltech to oboz pracy!!! mam umowe o prace od FAKTYCZNYCH zarobkow i zarabiam 7 tys zl w polsce!!!!! ten caly arkadiusz to facet ktory zatrudnia ludzi pod weltech na niewolniczych stawkach. spawacz ma zarabiac grube siano a nie 13 zl!!!!!! do wszystkich spawaczy z weltechu - uciekajcie z tamtad!!
tony 2015-01-20 16:39:40
zgadzam sie z bylym spawaczem. weltech jest dobry dla kogos kto nie chce sie rozwijac i lubi zarabiac grosze-) jesli pracujesz w weltechu i jestes dobrym spawaczem to uciekaj. ja teraz w tig-u mam 30 zl na reke na umowie. ( nie smieciowe!!!!) na dzialalnosci stawka jest 42zl jak ktos potrafi spawac P91 pod rtg. to dam namiary. szanujcie sie spawacze. bo jak bedziecie sami zanizac stawki to nigdy niczego sie nie dorobicie. spawacz jak jest naprawe dobry to nie musi uciekac z kraju.
1
Spawaluch 2015-02-24 15:18:25
Wyzysk i nic więcej na śmieciowej umowie odbijają 42 zł za rękawice robocze o premiach zapomnij wyzysk szkoda czasu
Sam 2015-03-16 19:55:48
Byłem u Pana Xawiera na rozmowie. Koleś jest tak poważny jak to co rano stawiam po kawie. Po pewnym okresie oczekiwania, jakieś 30minut. Przyszedł "ktoś" małe pokraczne, skulone, nie przedstawił się tylko od razu wizytacja na hali.
I nawija, jak to kasa i wg :) co jak należy robić. A jak przyszło do moich warunków to uciekł O_o Ta firma zeszła na psy, umowy kolesiowe, stawki jak dla pomocników z podstawówką.

Odradzam, i widzę ze ciągle szukają frajerów lub desperatów. Dziwie się że tam nie rozpalili opon.
Sam 2015-03-16 20:01:21
No cóż, sama firma poważna. Nie poważne kolesiostwo i niewolnictwo na jakie zarząd firmy pozwolił.
danio 2015-03-17 11:42:04
uciekł? widocznie nie było z kim gadać!!!
edek 2015-04-03 09:17:44
to czlowiek czlowiekowi zgotowal ten los. odradzam kazdemu. stawka dla spawacza odbiorowego na wszystkie metody jest rowna dla pomocnika budowlanego ktory tylko miesza zaprawe. to jest smiech na sali. odwrocilem sie na piecie i wyszedlem. jak sie sami nie bedziecie szanowac to nikt was szanowac nie bedzie.
pracownik 2015-05-15 13:44:14
Dodali na stronce usługi www.weltech.eu/pl/services ciekawe po co?
Tomek 2015-09-14 08:24:55
Witam.prosze o opinie na stanowisku Sruciarz w firmie Weltech.dziekuje
1
frodo 2015-09-24 20:58:15
firma uczciwa i jest pro pracownicza. uczciwa praca = uczciwa nagroda co 6 miesięcy.a ta wrześniowa to był szok!!! pełny szacunek dla Dyrektora
lukas 2016-01-04 18:19:33
jak dojechac do firmy z sosnowca komunikacja miejska
Bieda z nędzą 2016-03-24 15:44:24
Oto część ogłoszenia na stanowisko kontrolera jakości:
Oferta

Praca w międzynarodowej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku;
Stabilność zatrudnienia;
Umowa o pracę;
Możliwości rozwoju zawodowego: awans, szkolenia;
Wysoka kultura organizacyjna firmy;
Bardzo dobra atmosfera pracy.

Nie dajcie się nabrać. Naprawdę oferują umowę zlecenie przez pośrednika i 10 zł./h. Po co takie kłamstwa wypisywać w ogłoszeniu?
2
Miro 2016-06-24 18:40:03
A pracuje tam jeszcze brygadzista z Sosnowca nie Ojciec a syn co tak bardzo zle ludzi traktował? Podobny do Jastina Bibera:)
2
maciek 2016-07-09 21:52:48
nie polecam tej niby firmy ,napisali w ogłoszniu miła atmosfera tyle ze nie dodali z tysiacem kamer nad głowa nawet w kiblu i z niedorozwiniętym kierownictwem który ma Cie za nic,ludziska omijajcie ich z daleka pozdrawiam
pol 2016-10-09 22:07:24
Dobrze, że jest u nich profesjonalna obsłua, bo dbałość o takie reguły sprawia, że jeszcze lepiej się wypełnia obowiązki. W końcu wypłata jest dość istotna, a to dobry znak, że się dobrze dzieje u nich.
Fan weltechu 2016-11-10 08:57:50
Polacy to naród ciot. Tak sie dawac ... za grosze. Weltech mysłowice to patologia.
Zostaw swoją opinię o weltech - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie weltech