brak logo

OPGK GEOMAP KIELCE

Kielce

Opinie o OPGK GEOMAP KIELCE

fu 2011-06-28 11:21:40
wszystko byloby w porzadku w tej firmie gdyby wyplacali pieniadze na czas, ( usunięte przez administratora )ylko na poczatku podpisywali. jak harujesz na nich to jestes kochany, a jak sie pytasz o pieniadze to nikt nic nie wie. pieniedzy za FOTO nie ma do tej pory, chociaz robota jest dawno skonczona i rozliczona, a tego kitu co wciskaja nie da sie sluchac. maja wszystkich w ( usunięte przez administratora )obra ale ( usunięte przez administratora )jeszcze wiekszy, wakacje wyjete z zycia nie ma co sie oszukiwac, dzien w polu a noc w papierach. jesli ktos to lubi to niech pracuje, a ten co sie wypowiada ze nie jest zle, to pewnie siedzi w biurze przed kompem i obrabia dane, pojechalby pare razy w teren to zmienilby zdanie
prezes 2011-07-02 22:06:44
nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłat za foto i nie bedzie jarzycie???
marchewa 2011-08-09 20:16:14
uwaga[usunięte przez moderatora] daja umowy na 3 miesiace i nie przedłuzaja poza tym psie pieniadze ,dyrektor który sie [usunięte przez moderatora] zna na robocie
Nick 2012-10-09 10:00:25
Wiecie może jak z wypłatami delegacji i zwrotów kosztu przejazdu do domu? Z tego co kojarzę to GEOMAP obsługuje elektrownie Kozienice, a teraz będzie startować do obsługi rozbudowy nowego bloku.
Carter 2012-10-21 06:14:49
Delegacje wypłacane są na bieżąco, co do zwrotu kosztów dojazdu to nie funkcjonuje w naszej fabryce.
qwerty 2012-12-07 17:25:30
Ludzie trzymajcie się jak najdalej od tego czegoś nazywającego się firmą.Jak chcecie pracować charytatywnie, to lepiej idźcie pomagać w schronisku, albo zbierać pieniądze dla dzieci z domów dziecka, przynajmniej ktoś kto naprawdę potrzebuje, będzie miał z tego pożytek, a nie napychać komuś kieszenie, komu nie brakuje.
2
comitet 2013-03-02 18:43:11
zmiany ku lepszemu....
pracownik 2013-04-03 11:56:47
"zmiany ku lepszemu"? Życzę wszystkim żeby w czasie następnej zimy,przez pół roku brali po 5 tys,i odeszli na swoje:-)
pracownik 2013-05-07 10:53:17
ZMIANY KU LEPSZEMU raczej ZMIANY KU GORSZEMU. Pracownik nic nie jest tam warty najwazniejsze żeby wladze w tej firmie miały pieniądze a reszta nie. Ta firma nic nie jest warta już. Brak poszanowania pracownika przez prezesów, wypłaty z opożnieniem 4 miesięcy. Osoby które coś były warte i miały wiedze na temat geodezji po mału się wysypują. Więc nich się ktoś poważnie zastanowi jak by chcial startować do tej firmy.
pracownik2 2013-05-07 12:07:41
Właśnie widać jaki szacunek mają w tej firmie do ludzi.Wczoraj 2 a dziś kolejne 2 osoby odeszły z firmy.Jak żył stary prezes to jakoś rządził a nowy "przechadzał" się po firmie lub tylko wpadał,ale kasę brał, mając wielkie mniemanie o sobie.Teraz widać jak umie zarządzać.W ciągu roku doprowadził firmę do takiego stanu swoimi decyzjami,a teraz zwala wszystko na ludzi.
pracownik3 2013-05-14 16:19:27
Można już tylko napisać o tej firmie że umarla i się nie podniesie z porażki. Dziękujemy Panie prezesie do spraw produkcji za tak mądre zarządzanie firmą. Dzięki Panu ona wlaśnie poszła na dno i umarła. Tylko szkoda że nie myślał Pan o ludziach którzy tam pracują jeszcze że mają rodziny do utrzymania, kredyty oraz inne rzeczy Pan sobie da rade ponieważ ma swoją firme a oni. Może Pan ich wszystkich do siebie zatrudni teraz.
pracownik4 2013-05-14 17:05:57
No nie wiem czy ktoś by zrobił na tyle desperacki krok by dalej pracować u takich ludzi, i zastanawiać się kiedy rzucą jakieś ochłapy na chleb. Teraz pozostaje się tylko modlić, żeby odzyskać swoje zarobione pieniądze. Już tylko wiara pozostała i masa długów zaciągniętych na dojazdy do pracy, by Ci bogaci byli jeszcze bogatsi.
pracownik3 2013-05-14 17:19:54
No jak nie mało to desperatów którzy jeszcze tam pracują i liczą niby że się zmieni sytuacja. Proponuję iść do kościoła i dać na msze może coś to da chociaż wątpie.
były pracownik 2013-05-25 22:47:12
Z każdym dniem firma się pogrąża i nie chodzi o kwestie finansowe ale o podejście do pracownika, jak już ktoś napisał: BRAK SŁÓW.

Wmawianie, że podpisując jakieś umowy śmieciowe ludzie dostaną pieniądze... no tak przecież umowę o pracę nie gwarantuje zapłaty...
były pracownik 6 2013-07-07 13:01:46
OPGK nie zatrudnia już wcale, bo czeka na upadłość, no chyba że chcesz tam pracować charytatywnie to na pewno Cię przygarną. A śmieciówki dają zupełnie w innej firmie, żeby dokończyć projekty, które pójdą na spłatę długów*

(* długiem nie nazywaj zaległych pensji nie wypłaconych pracownikom, bo pracownicy nie są brani pod uwagę w tej instytucji )
birma 2013-08-02 11:02:39
powiem Ci tak, na tem moment nie mam dokladnie pojecia ile osob tam zostalo. wiem natomiast iz wiekszosc terenowcow z ktorymi ja pracowałem odeszlo albo zostalo zwolnionych przez prezesa gdy mu wypomnieli iz zarzadza do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma i wszystkie ale, a jesli chodzi o dziewczyny z biura tez sporo odeszlo. ja nie zamierzam krytykowac firmy czy ludzi tam pracujacych (nie liczac prezesa) bo fakt faktem atmosfera wsrod pracownikow nizszego szczebala byla ok. co poniedzialkowe spotkania zdawanie, materiałow a nstepnie wyjazd w teren i "przywitanie z delegacja" (usunięte przez administratora) i od wtorku do pracy.
birma 2013-08-02 11:11:04
a odnosnie upadlosci to wydaje mi sie ze oglasza ja dopiero wtedy jak beda mieli tak wielkie dlugi iz nie beda w stanie sie wyplacic, wiec radze kazdemu co tam pracuje, pracowal upominac sie o pieniadze, zalozyc sprawe w sadze po zglaszanie sprawy do inspekcji pracy coraz bardziej ich dobija i zmniejszaja sie Wasze szanse na ich odzyskanie.( chyba ze jestescie tak zauroczeni wdziekiem, gracja, podejsciem do pracownikow i umiejetnosciami zarzadzania fimra Pana prezesa ze chcecie pracowac charytatywnie).
XYZ 2013-08-03 22:30:31
Niestety "znawco tematu" piszesz bzdury o karach, nie było żadnych (osobiście uczestniczyłem w negocjacjach z geodetą wojewódzkim i znam temat lepiej od Ciebie). Ponadto piszesz o karach a za chwilę podajesz koszty czyli delegacje i paliwo (a to zupełnie co innego). Co do terminowości to zależy jakie terminy masz na uwadze. Dodatkowo jakość pracy była poniżej krytyki (żaden ośrodek takich szkiców i pomiaru niezgodnego z obowiązującymi standardami nie przyjmie). To tyle w temacie "doświadczony" kolego. Teraz zapewne robisz błyskotliwą karierę w dobrze zarządzanej firmie. pozdrawiam
anonim1 2013-08-05 11:15:37
Ludzie , macie może informacje jakiekolwiek na temat zaległych pensji. Czy jest jeszcze jakiś cień nadzieji że otzrymamy te pieniądze??Z tego co wiem to ogłoszona została upadłość.Porażka
Whatever 2013-08-05 12:34:07
dla zainteresowanych:
http://www.komunikaty.pl/komunikaty/p/Komunikaty/4712627/zawaiadomienie+o+przeslanie+wniosku+o+ukaranie

http://www.imsig.pl/pozycja/2013/149/11082,OKR%C4%98GOWE_PRZEDSI%C4%98BIORSTWO_GEODEZYJNO-KARTOGRAFICZNE_%22GEOMAP%22_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_W_UPAD%C5%81O%C5%9ACI
1
aa 2013-09-03 12:39:31
Ogłoszono upadłość firmy, dalej nie wypłacają pieniędzy zaległych.
Więc firma nie powinna zatrudniać.
ANONIM 2014-01-13 10:11:36
Czy ktoś może mi napisać jak się teraz pracuje w tej firmie. Tylko proszę o rzetelne opinie bo myślę o pracy a wiem że wcześniej różnie tam było. Jak prezes i kierownicy? Jaka teraz jest atmosfera? itd. Z góry dziękuje za rzetelne opinie.
1
aaa 2014-01-18 17:16:29
firma nie poszukuje nowych pracowników
bbb 2014-01-18 20:59:53
nie prawda
2
ANONOM 2014-01-20 08:40:05
To rzeczywiście RZETELNE opinie :-). Widać że chyba nie macie o czym pisać albo w firmie już zostali tacy pracownicy co nawet nie umieją zdania sklecić.Jak ktoś nie umie pisać niech się za to nie bierze. A może tam już wszystkich strach tak paraliżuje że nie potrafią pisać z sensem. Czekam na normalną opinię.
tcd 2014-01-25 19:18:45
ANONOM, czy ANONIM brawo! jeszcze się nie zatrudniłeś a już obrażasz "przyszłych" współpracowników.
Whatever 2014-03-28 09:49:14
Monitor Sądowy i Gospodarczy Numer 54/2014 (4433) z 19 marca 2014 r. → Pozycja 3222 - lista wierzytelności
1
Zainteresowany 2014-04-01 12:17:25
Może ktoś wskaże mi lub poda link,gdzie można przeczytać ten raport bo na IMSIG jest to płatne. ńie stać mnie jako były pracownik na kupno tego dokumentu. Dziękuje i pozdrawiam!
Whatever 2014-04-01 13:23:15
Raport przeczytasz jedynie o firmie i nic poza tym.
Lista wierzycieli jest dostępna w Sądzie na Warszawskiej 44, tak jak całe akta jeśli chodzi o upadłość. I można je sobie wypożyczyć i przejrzeć w czytelni. A co do listy wierzycieli to dziś jest ostatni dzień na to by ja przeglądać.
zatroskana/y 2014-05-21 13:00:55
Proszę powiedzcie mi czy to prawda że firma jest w głębokim dołku?
Podobno znów dostajecie wypłatę w wielu drobnych ratach i zaległości rosną?
A na kontach położył łapę komornik czy urząd skarbowy? boję się o moje pieniądze!!!!!! czy aby to nie jest początek końca firmy? A poza tym jak firma ma zamiar wykonać nowe (stare) zlecenie w żyrardowie?
proszę o poważne opinie i informacje-pozdrawiam!!

4
anonim 2014-08-25 10:50:54
Panie Tomku! Ciekawy jestem czy dalej pan jest zainteresowany pracą w tym czymś zwanym firmą opgk kielce. Czy podczas aplikowania powiedziano panu że firma nie ma już pieniędzy na wypłaty? A może jak zwykle obiecano panu wszystko co najlepsze aby pan tylko pracował dla prezesa za darmochę. Myślę że chyba pora przestać oszukiwać pracowników obecnych i przyszłych i ogłosić upadłość komorniczą a nie układową. Tak będzie uczciwiej.
mloda 2014-09-16 22:06:58
Witam wszystkich :) Przez przypadek natrafiłam na ofertę pracy z tej firmy. I powiem Wam, że kiedyś miałam przyjemność tam pracować (jakieś 6 lat temu) tak tak, przyjemność, bo jako młoda osoba, studentka zaoczna, zarabiałam naprawdę dobrze, z 2 tys za miesiąc nie schodziłam (teraz zarabiam o wieeele mniej w innej firmie). Powiem tak: praca mi się bardzo podobała, jak ktoś lubi pracować w terenie to jest ok. Pracowało się jeden dzień w biurze jeden w terenie, jak doszło się do wprawy to na biurze się siedziało 3-4 godziny, teren uzgadniało się z kierownikiem, chciałeś pracowałeś do 21, więcej zarobiłeś; nie to można było się dogadać. Ja akurat pracowałam od ok. 8 do 20, sporo bo 12 godzin, ale sama chciałam, praca na pełnym lajcie, miło i przyjemnie, w trasie, latało się z gps, czasem było śmiesznie, czasem zimno i mokro. Potem doszłam do tego, że w biurze na drugi dzień siedziałam 3 godziny, więc w sumie "średnia długość dnia roboczego" mi wychodziła 7,5 godz. NAPRAWDĘ nie było na co narzekać. Do czasu...
OTÓŻ po drugim miesiącu mojej pracy pojawił się problem z wypłatą. Zaczęli nas masowo zwalniać, bo umowa była na zlecenie. Z dnia na dzień poleciało 80% pracowników terenowych, zostało dosłownie kilku tych, co pracowali od lat. O wypłatę prosiłam się prawie miesiąc, w końcu jak postraszyłam inspekcją pracy do której na prawdę bym poszła bo byłam już zdeterminowana (wisieli mi ok. 2 tys) to mi wypłacili po 3 dniach. Nie omieszkałam też dzwonić do Pana Prezesa bo już się na prawdę wku* na takie traktowanie. I uwaga-BONUS: po ok. roku od tej sytuacji spotkałam koleżankę która mówiła że nie wydębiła od nich swojej wypłaty i już machnęła ręką (ja bym tam nie dała dziadom się oszukać).
I tak to moi mili wyglądało jakieś kilka lat temu.
A szkoda, bo praca byłą na prawdę super jak dla mnie i chętnie bym tam została na stałe.
dobra rada 2014-10-07 11:13:48
franek!!! czy ty nie umiesz czytać!!! ta firma nie płaci ludziom ciężko wypracowanych pieniędzy!!!! tobie też nie zapłaci! zatrudniają na śmieciówkę a potem szef znajdzie 10000000 powodów zeby cie olać jak bedzie miał zapłacić!! nie daj sie w to wciągnąć! Ps. ogłoszonka byly w radio! odradzam i pozdrawiam!!
AAANONIM 2014-10-24 12:57:41
NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO! WŁAŚNIE ODESZŁY Z PRACY DWIE PRACOWNICE A PARE DNI TEMU NAJNOWSZA KTÓRA POPRACOWAŁA PARĘ DNI I WIDZI ŻE TO JEST SYF!!!!!!! OMIJAJ TĘ FIRMĘ Z DALEKA!!!
xyz 2014-10-27 12:57:48
AAANONIM, a skąd to wiesz?
AAA 2014-11-13 14:18:32
Pracowałem w tej firmie 2 lata temu, akurat konczylismy pomiary na żyrardowie (oczywiscie praca w delegacji od pon do pt) na poczatku wszystko fajnie, pieknie umowa o prace, diety na delegacje, konserwy raz na 2 lub 3 miesiace (nawet dobre). odszedlem z z tej firmy w momencie zamkniecia zyrardowa(tzw.projektu). caly czas mam dobry kontakt z pracownikami tej firmy i wiem co sie tam dzieje- nie wyplacaja w ogole wyplat raz na miesiac dostaja ok 250 do 300 zl. spowodowane to jest tym iz zarzadzanie firma przez pana prezesa i jego pomysly jak ominac szczególy zlecenia jkei dostali od starostwa zyrardowa spowodowaly iz cofneli operaty i naliczyli kare na firme w wysokosci ok 2 000 000 zl. prezes obiecuje ze wszystkie zaleglosci zostana splacone itp itd ale fakt faktem firma ma tak wielkie zaleglosci finansowe odnosnie pracownikow, starostwa zyrardowa iz jest to nie realne do uregulowania. z tego co slyszalem wiekszosc osob odchodzi z tej firmy. ogolnie nie polecam ale wasze zycie wasza bajka...

birma


TO BYŁ WPIS Z SIERPNIA 2011 ROKU!!! CO? SZOK? PRZECIEŻ NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO!!! MOŻE KTOŚ ZAPRZECZY?? NIE SĄDZE!!!!
zatroskany 2014-11-18 08:18:06
ta firma chyba zrujnowała Ci życie?
1
ale checa 2014-11-20 01:48:19
Hej ! Zatroskany! A tobie jeszcze nie zrujnowała? Albo innym? Widocznie lubisz pracować społecznie ! Albo masz sponsora! I nie cwaniakuj bo czym dłużej tam zostaniesz tym bardziej zrujnujesz sobie psychike-!!
zatronskany 2014-11-21 13:43:31
Chyba nikt nielubi pracować społecznie dlatego odszedłem, ale potrafię to zostawić za sobą.

BTW to nie ja sprawdzam opinie o byłym(?) pracodawcy o 2 w nocy Ty.

pozdrawiam:)
nieztroskany 2014-12-16 01:56:04
No i jak sie teraz czujesz? Zatroskany czy może już upadły?!! Troszcz sie tylko o siebie! Tak jak zarząd zadbał o siebie! !
już były pracownik 2014-12-18 21:51:37
Właśnie jestem już byłym pracownikiem firmy!! Dziś oficjalnie poinformowano o upadłości firmy! To jest prezent świąteczny od byłego zarządu! Gratulacje dla prezesa za konsekwencje w dążeniu do tego celu!!
cezary_wołczyk 2014-12-20 12:29:24
nick prawdziwy więc wszyscy związani z geomapem i nie tylko mnie znają, po 30 latach pracy w tej firmie mogę coś napisać na temat - ludzie szkoda czasu dla nich to już trup, prezesi mają pretensję do mnie ( za plecami bo prosto w oczy ich nie stać), że informuję MOICH znajomych o zmianie pracy. Nie rusza ich to, że nie wypłacili mi należnych pieniędzy za pracę chyba od kwietnia 2014 r a także 3 miesięcznej odprawy nie wspomnę o zaległościach z 2013 r.Pewnie tej kasy już nigdy nie obejrzę i jak to nazwać - błędy w zarządzaniu? celowe działanie? zabór czyjegoś mienia? nie wiem, może kiedyś los odpłaci tym panom z nawiązką za brak szacunku dla innych. Szkoda mi mimo wszystko tej firmy spędziłem tam ponad połowę mojego życia i takie rozstanie zabolało. Pozdrowienia dla wszystkich "geomapowiczów" oczywiście z pewnymi wyjątkami (wiadomo o kogo chodzi ☺). Jakby ktoś chciał zrobić przegląd rejestracyjny to teraz pracuję w GMK, Kielce, Podlasie 16.
1
upadły 2014-12-20 22:37:07
Panie czarku! W normalnym kraju ludzie którzy przez swoje działanie doprowadzają do ludzkich tragedi, oszukują i są krętaczami stawiani są przed sądem za tzw níegospodarność! Tylko nie u nas! A szkoda! U nas czują sie bezkarni i spadają na jcztery łapy!
cała prawda 2014-12-21 11:04:55
Czarek napewno nie zrobię już przeglądu swojego samochodu w Geomapie,a robiłem go przez prawie 15 lat. Pojadę tam gdzie teraz pracujesz i będę do tego namawiał wszystkich znajomych i nieznajomych. Mam nadzieję.podobnie jak Ty, że tym "panom
" rządzącym w Geomapie los rzeczywiście odpłaci. Pozdrawiam.PS.szacunek za podpisanie postu.
cezary_wołczyk 2015-01-01 18:51:05
nikt się nie podszywa- to ja osobiście
odpowiedz 2015-01-09 15:54:06
na co ty człowieku chcesz czekac? jakie rozwinięcie sytuacji? przeciez tej firmy już nie ma!!! nie dotarło? i mam nadzieje że zniknie razem z prezesinami!!!! a ty koziołeczku szukaj innego pacanowa!!! zyczę powodzenia! i abys nigdy nie trafił do firmy z takim kierownictwem !!!
wsad 2015-02-05 10:24:37
można zamknąć wątek, firmy już nie ma.
rr 2015-10-16 12:53:36
a co ty człowieku myślisz że portal gowork.pl to oficjalna baza firm w Polsce? Jak chcesz się czegoś dwedzieć to do instytucji państwowych zajrzyj a nie do internetu
xxx 2016-04-16 11:45:23
nie bardzo rozumiem, o czym jest ta dyskusja poniżej. Na wielu stronach znajduje się informacja, jak ten przysłowiowy wół: "17 lipca Sąd Rejonowy w Kielcach, V Wydział Gospodarczy, ogłosił upadłość Okręgowego Przedsiębiorstwa Geodezyjno-Kartograficznego „GEOMAP” Sp. z o.o. z siedzibą w Kielcach."
Zostaw swoją opinię o OPGK GEOMAP KIELCE - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPGK GEOMAP KIELCE