brak logo

Philips

Kętrzyn

Opinie o Philips

anonim 2009-01-09 23:09:19
nierozwojowa, niesolidna, nie polecam
jesteś młody braszczyk będziesz miał szkolenia ale szybko uciekaj bo [usunięte przez moderatora] mysli że jesteś ich własnością
Ludzie są ok. poza kierownictwem które mozemy scharakteryzować jednym okresleniem - [usunięte przez moderatora] nieróbcy i nic niewiedzące ziobra
Stawkę sie negocjuje od najniższej krajowej ;0
Jak[usunięte przez moderatora] niezatapialnych ale przyszli jeszcze gorsi
Wiele rzeczy jest chorych ale jedno jest na prawdę advanced - wartości philipsa, jak porównasz z rzeczywistością, jedno ci się kojarzy sciema [usunięte przez moderatora] . Wyjście jedno - nie kupuj nic philipsa - nie dość że kicha jakościowa to jeszcze społecznie walą wszystkich w trąbę.
8
Pracownik 2009-04-01 20:06:33
Philips w Kętrzynie to jedna z najlepszych firm, w jakich pracowałem(a było ich kilka). Dbają o pracownika i atmosfera jest naprawdę ok. Nie narzekam:)
3
Marko 2009-12-04 10:55:34
A ja pracuje w Philips Kętrzyn na zakladzie MH- czyli na "stateczniku".trzeba jasno powiedziec ze dyrekcja to banda [usunięte przez moderatora] z niewielkimi wyjatkami.ponad 1/3 zalogi to "biurowi" 4 dyrektorow i niezliczona ilosc kierownikow.jednym slowem tragedia.place minimalne ,wymagania maxymalne,nie licza sie ze zwyklym pracownikiem .to tyle na temat Kętrzynskiego Philipsa.nie polecam chyba ze ktos nie ma innego wyjscia.
5
były pracownik 2010-03-29 15:34:22
Philips w Kętrzynie to porażka na maksa pracowałam tam 10 lat,płaca najniższa krajowa, normy wyciągnięte z sufitu, atmosfera do bani. Jeden pod drugim dołki kopie. Dobrze mają Ci co kablują dla mistrzów i kierowników. Odradzam w 100%.
10
biznesmen 2010-07-16 12:03:48
tak tak jezeli zatrudniani sa ludzie po AA to trudno sie czemukolwiek dziwic, dlugoletni staz leczenie w AA i aby do emerytury a potem to sobie popija
4
luna 2010-07-16 12:14:29
Ze tez administracja nie posiada wiedzy- o tych co sa na zwolnieniach lekarskich , a to sa pierwsi do zwolnien . I tak po chorobowym dalej do pracy i do emeryturki i znowu chorobowe bo ktos chlapnie ze szykują sie zwolnienia albo redukcja etatow cha cha cha
1
kętrzynianka 2014-01-04 00:47:43
Nie do końca sie zgadzam z poprzednikami.Pracuję tu długo,bardzo długo.
Ponad 20 lat.Nie narzekam :) pracować trzeba jak wszędzie. Firma dba o pracowników. Skolenia, badania okresowe,możliwość korzystania z zajęć sportowych, kantyna do której firma sporo dopłaca.Możliwość rozwoju i awansu .Popatrzcie na jaśniejsze strony pracy.
2
zniesmaczona 2014-02-26 17:11:10
kętrzynianka, wez sie nie osmieszaj. jakie szkolenia?(usunięte przez administratora)
3
Oferty Pracy
Praktyka - Dział BHP i Ochrony Środowiska
2014-04-07 Jeśli chcesz poznać standardy pracy w Dziale Operacyjnym, rozwijać się z nami, i podjąć się wykonywania zleconych zadań- dołącz do nas: Praktyka - Dział BHP i Ochrony Środowiska Lokalizacja: Kraków,Firma oferująca praktykę: Philip Morris Polska S.A.Oferujemy:praktykę w międzynarodowym środowisku wielokulturowe doświadczenie w zespole ekspertów możliwość nauki od najlepszych bycie członkiem zespołu służby BHP (wymaganie dla przyszłych Specjal
zmazur 2014-04-08 14:16:43
Praktyka - Dział BHP i Ochrony Środowiska2014-04-07 Jeśli chcesz poznać standardy pracy w Dziale Operacyjnym, rozwijać się z nami, i podjąć się wykonywania zleconych zadań- dołącz do nas: Praktyka - Dział BHP i Ochrony Środowiska Lokalizacja: Kraków,Firma oferująca praktykę: Philip Morris Polska S.A.Oferujemy:praktykę w międzynarodowym środowisku wielokulturowe doświadczenie w zespole ekspertów możliwość nauki od najlepszych bycie członkiem zespołu służby BHP (wymaganie dla przyszłych Specjal[...]">@Oferty Pracy - 2014-04-08 14:16:42
Popieram
2
Zmazur 2014-04-08 15:05:47
Nie oszukujmy sie.Jest to firma zagraniczna,a ludzie którzy tam pracują są tanią siłą roboczą,więc na zarobki jako takie nie ma co liczyć,jak i również na umowy.Byłem pracownikiem magazynu w Philips.Atmosfera okropna na poziomie liderów i st.magazynierów.Po 18 miesiącach pracy zostałem wykopany za to że zwrócilem uwagę osobie pełniącej funkcję magazyniera.Zarzucił mi coś,czego nie zrobiłem.Jest jedna rzecz,która mnie ostatnio rozbawiła.Żeby dostać umowę na okres próbny w Philips o/Kętrzyn w magazynie,trzeba przepracowac killka miesięcy,a może i lat przez agencję.Kierownik stawia swoje kryteria,a pracownicy i tak sa dobierani według kryteriów st.magazynierów.Dla mnie beznadziejny PGR.Praca bez przyszłości.
5
byQ 2014-09-11 15:11:36
haha produkcja to tak średnio pewnie koło 1600zł tylko są osoby co mają najniższą i wyjątki co mają ponad 3 po 30 latach pracy.
2
zmazur 2014-10-04 19:34:33
Taaa... Polska to dojna krowa, a pracownicy Philipsa to cielaki.Janek zająłeś stanowisko kierownicze,to się ciesz,ale wiedz ze to przez takich jak ty źle się ludziom pracuje.
1
kalii 2014-11-02 16:16:04
Juz troche czasu pracuje w magazynie w philipsie a umowy są tygodniowe tak więc taka niby porządna firma a umowy daje śmieciowe
3
hoho 2014-11-17 13:18:00
zenada zatrudnia na pare dni a potem kopa w du..e
zawiedziony 2015-03-13 05:22:32
Jedyną zaletą tej firmy jest wypłata comiesięcznej jałmużny,bo trudno nazwać to wynagrodzeniem, dla pracowników na czas,poza tym kompletna porażka,mobbing,kadra kierowniczo-inżynieryjna to same niekompetentne wykształciuchy nie mający pojęcia o prawidłowych relacjach między pracownikami i wzajemnym do siebie szacunku,na produkcji wyścig szczurów, wszechobecne donosicielstwo i kołtuństwo.Homo homini lupus est.
10
Radek 2015-06-01 04:55:28
Ciekawe czy umiałbyś wyrecytować tą formułkę obudzony o 2.00 w nocy, dodatkowo aportując.
2
koko 2016-03-02 14:57:17
Praca na magazynie polega na wykładaniu komponentów na wózek według zlecenia. Oczywiscie zatrudnienie przez APT. Co tydzien podpisujesz umowy.Wypłata najniższa krajowa. Oczekują pracy non stop. Magazynierzy to banda idiotów. Wywalają Cie nawet nie uzasadniając czemu. Po prostu nie ma Cie na liście i żegnamy. Nikomu nie polecam pracy, chyba że nie ma się innej opcji.
3
Kris 2016-04-05 21:08:36
Do KOKO. Ja pracuje szanowny kolego w innym dziale na statecznikach.Powiem ci tak złóż sobie kolego CV do FPK albo do MST i będziesz miał umowe na czas określony także tam jest spokojna i pewna robota i nikt ci nie powie że tydzień pracujesz,dziękuje i żegnamy.NIE u nas nie ma czegoś takiego,chociaż dbają i mają poszanowanie dla pracownika jak firma MST,jest miła atmosfera chociaż.
Ja byłem ostatnio na szkoleniu tylko w philipsie i powiem ci tak że jest porażka...U nas jest o wiele lepiej...
GallAnonim 2016-04-15 22:35:19
Kris a co to za szkolenie było?
Jaaaaasne 2016-06-18 01:16:30
Wiesz gdzie możesz sobie wsadzić tą ofertę co nie?
1
GallAnonim 2016-06-19 14:48:49
Nie pytałem jak jest na szkoleniach tylko czego dotyczyły. Mówiąc o samych premiach to w philipsie niema premii indywidualnych a jedynie grupowe,czyli dostaje je cały dział albo nikt. Jak Pan pracuje na stateczniku to nie masz bezpośrednio nic do Philipsa bo robisz jako podwykonawca.
4
@2 2016-06-24 08:17:53
Szkolenia w Philips obecnie dotyczą głównie lean manufacturing i mają za zadanie "zaprogramować" pracowników do pracy w systemie Lean. Takie trochę pranie mózgu :).
Kolo 2016-09-28 23:08:02
To złóż CV do MST i będziesz miał umowe na czas określony..
1
damamam 2016-10-02 12:16:57
Zatrudnienie chociażby jako specjalista ds. sprzedaży mogłoby być bardzo opłacalne, a jak wypłata i tak jest w pełni terminowa, to jeszcze lepiej o nich świadczy. Wiedzą jak zadbać o niezłe warunki finansowe.
Anonim 2016-11-18 10:08:25
Zgadzam sie z Toba. Pracuje tam od pond roku I jest coraz gorzej. Kerownicto do duty. Wymagania coraz wiekszke i robia z ludzi dunno.
4
roca 2016-11-22 22:27:47
Witam widzę że opinie są kasowane ale to i tak nic nie da trzy dni temu zrezygnowałam z pracy i nic nie mówiąc wcale się nie pokazuję i tak jak obiecałam byłam u prawnika będę wytaczała proces dla mistrzyni i innym ja im pokażę przynoszenie grafika mój prawnik zgłosił sprawę do wojewódzkiego inspektoratu pracy o to y przeprowadzić kontrol w tym zakładzie pracy tam się odbywa zastraszanie i zwyczajny mobing sama dzwoniłam także do TVN i wcale się nie boję ujawnić twarzy a rzesza ludzi którzy będą uczestniczyć w tym wywiadzie jest coraz większa w końcu ktoś się za to wziął a ja wcale się nie boję dziewczyny trzymajcie się już nie długo będzie bardzo głośno
2
paro 2016-11-22 22:36:25
Witam ja również będę uczestniczyć w tym wywiadzie już niebawem i bardzo dobrze że w końcu się zacznie oni wykorzystują ludzi zastraszają zwolnieniem z pracy jak ktoś nie przyjdzie w sobotę ludzie ci mistrzowie zastraszają ludzi oni i całe kierownictwo przepisy ustalają sami a to est łamanie przepisów pracy tak powiedzieli i dla mnie w Olsztynie dlatego skierują tam kontrol mi także tak powiedzieli oni łamią przepisy pracy i zastraszają ludzi teraz dopiero się zacznie i bardzo dobrze niech się wezmą za tych mistrzów cały Kętrzyn wie jak oni taktują ludzi nikt po tym wywiadzie w końcu tam nie będzie chciał pracować już szukają ludzi po wioskach i przywożą a co będzie potem tragedia i bardzo dobrze do zobaczenia nie bawem.
2
Tomek 2016-11-24 15:58:12
Witam:) Ma pani rację w 100% i jakby co to ja dołączę (choć krótko pracuję-zaledwie 2 tygodnie a umowy żadnej nie mam i nie wiem czy mi zapłacą) ale załatwię to przez "sąd pracy". Dwa tygodnie a widziałem niezorganizowaną firmę :burdel na kółkach" a do tego pani lider stosuje mobing i mi to nie pasuje,więc trzeba coś z nimi ostro pojechać:)))
3
Pytamtylko 2016-11-27 11:09:40
Mam pytanko. Czy w philps ketrzyn praca jest na trzy zmiany?
Nicola 2016-11-30 15:51:05
Cyrk na kółkach!! Chodzą jakieś komisje,liderzy i mistrzowie latają jak ze sra...,a obrywa się oczywiście nam,maluczkim,no bo na kimś trzeba wyładować swoje frustracje,na kogoś trzeba złożyć winę za niedociągnięcia,niedopracowania itp.Soboty,które są dla chętnych,w rzeczywistości są obowiązkowe,za nieobecność w pracy wręczane są upomnienia (też takie dziś dostałam).To już nie jest ta firma co kiedyś....,to jest jakaś kpina....To,że są przestoje ,czasami kilkugodzinne,z powodu braku komponentów,lub awarii sprzętu to nie jest wina ludzi pracujących na produkcji!A poszanowania dla pracowników liniowych liderzy(szczególnie oni,chociaz mistrzowie też się zdarzają) nie mają.
P.S Przyuczanie nowych pracowników z APT to już temat rzeka.......
2
marol 2016-11-30 18:32:06
uwaga ludzie oni kasują opinie prawdopodobnie z tydzień ma być kontrol z Olsztyna niech się wezmą za tych wyzyskiwaczy wstawiają nagany da ludzi którzy nie przychodzą d pracy w soboty taka opinia o nich krąży że szok nikt na wiosnę na pewno tam nie będzie pracował dobrze niech się za nich wezmą kierowniczka zastrasza ludzi ten mistrz z tą plamką na twarzy Andrzej zastrasza ludzi tak nie może być w końcu się wzieli za nich a ta dziewczyna co się zwolniła była u prawnika i zakłada sprawę dla mistrzyni oni kasują cały czas opinie uwaga ludzie zgłaszajcie te sprawy oni zastraszają ludzi na pewno będzie głośno o tym co w tej firmie się dzieje to jest jawne zastraszanie
2
niki 2016-11-30 18:55:04
tak to prawda oni kasują opinie ale tak to prawda że będzie kontrol ja też się dowiadywałam i bardzo dobrze że ta dziewczyna poszła do prawnika wielkie damy siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze wymalowane pudernice i rządzą ludzie to jest prawda oni zastraszają ludzi za to że dla mojej kobiety dali naganę nie podaruję oni nie wiedzą na kogo trafili ja nie mam nic do straszenia jutro dzwonię także do Olsztyna i do Warszawy wy teraz zobaczycie to że inni pisali że zgłaszali i na razie nic nie słychać to nie znaczy że ja tego nie przyspieszę otóż przyspieszę a piszę po to aby was poinformować bo wiem że czytacie i kasujecie wyrzucacie kanapki do śmietnika ludziom każecie pracować pod przymusem w soboty poruszę teraz niebo i ziemię a się weżmiemy za was wy myślicie sobie że te słowa pójdą na marne ale otóż nie jutro dzwonię gdzie się da dość tego co wy tam wyprawiacie ludzie płaczą na hali przez was na pewno tego tak nie zostawię
2
Bezrobotna 2016-11-30 19:58:21
Ludzi po co tam pracujecie? Nie lepiej sie zwolnic?
riki 2016-12-01 08:00:36
Witam no i teraz się dopiero zacznie pragnę poinformować że właśnie zakończyłem rozmowę z Warszawą i Olsztynem tak jak powiedziałem nie podaruję a za tą panią Lewandowską to szczególnie się wezmą to ona takie zakłada rządy i takie ustanawia przepisy pracy w Olsztynie jak i w Warszawie powiedzieli to samo ona nie ma takiego prawa wielka pani kierownik to teraz zobaczy jaka ona jest mocna nie podaruję i koniec poruszę niebo i ziemię a jej nie podaruję i im wszystkim dość tego pomiatania i zastraszania.
2
ELA 2016-12-01 10:33:03
Czekam właśnie na pracę tam przez Urząd Pracy doradźcie proszę
Adrian 2016-12-01 14:12:36
Ja również czekam na pracę poprzez urząd pracy i chciałbym żebyś coś powiedział na temat tego zakładu bo z tych komentarzy które przeczytałem wynika że nie za dobrze się dzieje w szczególności z tym zastraszaniem. Proszę o w miarę szybką odpowiedź :)
Xxxxxx 2016-12-02 19:52:02
Najgorszemu wrogowi nie życzę tam pracy cyrk na kółkach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi mają za nic najlepiej jakby pracowali 24na dobę no i soboty obowiązkowe usprawiedliwienia trzeba pisać jak w szkole, za nie przyjście w sobotę do pracy ludzie upomnienia dostają,nagany też się sypią za byle co nawet za to że się śmiejesz,bo pseudo liderka stwierdzi że z niej i już jest nagana.Już jest zapowiedziane że w sobotę w Wigilię pracujemy i sylwestra też.Ciekawe kto im przyjdzie niech sobie szlachta przyjdzie i pracuje.My robole mamy dzieci,rodziny kiedy mamy z nimi czas spędzać?
3
Zostaw swoją opinię o Philips - Kętrzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips