brak logo

Philips

Kętrzyn

Opinie o Philips

Marcin 2017-01-02 06:25
Ciekawe jak im szybko pójdą wyrównania do najniższej krajowej to już 2000 brutto wooooow
erto 2017-01-02 19:58
Piszecie że huczymy to się przekonacie wszystko poszło do Olsztyna i na sto procent będzie kątrol to nie jest tak szybko jak się zdaje a co do sprawy to prawda jedna pracownica już złożyła pozew i bardzo dobrze a co do pracy to niech tylko przyjdzie wiosna nikt tam nie będzie pracował tylko pracują teraz bo zima tam to są cyrki jak ktoś zachoruje więcej niż raz na trzy miesiące to ląduje na dywaniku to jest kpina a teraz jeszcze chcą wprowadzić cztery zmiany to będą pracować czy to święta czy nie święta to jest kpina co tam się dzieje jasne robią ludzie z wiosek teraz bo jest zima a na wiosnę nikogo tam nie zobaczycie to jest syf a nie firma żeby mistrzyni wyrzucała dla pracownika kanapki do kosza to jest kpina i bardzo dobrze że luzie piszą do Olsztyna niech się wezmą za tych pajaców wcześniej czy pużniej i tak Olsztyn się weżmie za to wszystko za daleko to zaszło aby ucichło
2
szukający pracy 2017-01-04 13:56
A możesz napisac gdzie w Giżycku znalazłeś pracę ?
z góry dzieki za info
misio 2017-01-05 07:40
ludzie nie dajcie się namówić na te ich umowy to jest kpina a nie zakład pracy i dobrze ta osoba pisze że pracują a razie ludzie bo jest zima ale z tego co słychać zaraz w marcu każdy piepsznie ten bajzel nikt tam nie będzie pracował i tak dojdzie do tego że zamkną kiedyś ten bajzel a co do zwolnień to nie bójcie się niech tylko kogoś zwolnią bez zdania racji zakładajcie sprawy i a pewno wygracie i to olbrzymie odszkodowania jednym słowem syf a nie zakład pracy pracownicy są zastraszani przez zasranych mistrzów taka mistrzyni stara pudernica to do zamiatania kibla a nie na inne stanowisko.
2
polak 2017-01-05 07:45
Witam pragnę poinformować że wczoraj zostałem zapytany przez Olsztyn czy potwierdzę te skargi i się zgodziłem powiem wszystko co do joty jestem byłym pracownikiem tego pożal się zakładu pracy i z ogromną przyjemnością opowiem przy zakładzie pracy co tam się wyprawia co wyprawiają panie mistrzyni oraz ci z góry w końcu coś się ruszyło niech się wezmą za tych ludzi bo to co oni wyprawiają to jest istny cyrk tego nie ma w żadnym zakładzie pracy.
3
sami 2017-01-05 07:52
Wprowadzili czterobrygadówkę za którą też bekną Olsztyn już o tym wie nie będzie im do śmiechu umowy które ludzie mają z zakładem pracy są to umowy trzy zmianowe a nie czterozmianowe myślą że będą wyprawiać co chcą a ktoś będzie siedział cicho w Olsztynie powiedzieli co tam się wyprawia nigdy nie było na żaden zakład pracy tyle skarg co na Philips sprawdzimy to wszystko tak powiedzieli i barzo dobrze w końcu się coś ruszyło cztery brygady jakaś kpina
2
laki 2017-01-05 08:01
Powinni wywalić te mistrzynie wredne pudernice i te z biura cyrk powiedzieli że można chorować raz na trzy miesiące to jakiś cyrk tego nie ma w żadnym przepisie pracy tak powiedzieli w Olsztynie spytali kto to ustanowił taki przepis pracy jest tylko jeden kodeks pracy który obowiązuje wszędzie bardzo dobrze że w końcu coś się ruszyło niech się wezmą za te mistrzynie i za te z biura bo to co oni wyprawiają z ludzmi to jest istna kpina poniżają zastraszają urlopy wypisują tylko swoim pupilom nigdy więcej nie będę pracował w tym syfie ludzie nie dajcie się nabrać na ich umowy łapią się już wszystkiego bo tam nikt nie chce robić i tak kiedyś do tego dojdzie że zamkną ten bajzel .
2
Marcin 2017-01-05 12:17
Podajcie mi numer do olsztyna
Grzegorz Samusz 2017-01-05 17:07
Pytasz gdzie znalazłem pracę? Jest dużo ofert w giżycku np.Kostrzewa,Vulkan-ochrona itd. tylko trzeba umieć i chcieć szukać.Fach w rękach się liczy i chęci.Meblarska Spółdzielnia "Zgoda" poszukuje w miarę doświatczonych tapicerów i stolarzy,tam normy nie ma jak w tym zadupiu:) liczy się jakość.A mówiąc o skargach na tą firmę,to opowiedziałem w urzędzie pracy szczegółowo co tam się dzieje i ja też skargę wniosłem-opinia pozytywna:) Pozdrawiam Beatę Gorę a Beatę Chmielewską niech ją szlak trafi:)stara zołza:)
4
lucek 2017-01-05 20:43
popieram cię kolego że też wniosłeś skargę w końcu za tych chamskich i bez kultury ludzi się wezmą to co tam wyprawiają mistrzynie to istny kabaret tylko do telewizji z tym przepisy pracy są jedne na całą Polskę a nie sami robią swoje ludzie mają umowy na trzybrygadowe i w cale ale to wcale nie muszą nic podpisywać na cztery brygady a w przypadku jak nie podpiszą niech tylko spróbują zwolnić to w tedy bekną i to bardzo ostro rozpęta się straszny cyrk będą płacić olbrzymie sumy za bezpodstawne zwolnienie nie mają prawa zmuszać do podpisywania jak ktoś ma umowę na stałe i trzy brygadową tak powiedział prawnik te mistrzynie to nie są mistrzynie tylko kabaret wymalowane ja obrazy na ścianie i więcej nic.
1
arko 2017-01-06 11:41
Ludzie to są oszuści oni oszukują ja im tego na pewno nie podaruję nigdy w życiu rozpętam wojnę na całego zgłoszę gdzie się tylko da mieli zapłacić 300% pracowałem w sylwestra tak było obiecane a oni beszczelnie oszukali i nie zapłacili a ta mistrzyni Agnieszka to uwaga nie wpisuje wogle tych co pracowali zrobiła taki trik że dostali po 500 zł ci których ona wybrała oczywiście zrobiła to po cichu a mówili że odwołali te 500 zł a ona wpisała swoich pupili nie wpisała ludzi na 300 % którzy ryli w sylwestra zgłaszam to co ona wyprawia ta służbistka tak z nią zatańcze że jej się nie śniło zgłaszam wszędzie gdzie się tylko da co ona wyprawia i reszta ludzi z biura nie będę dorabiał ich nie podaruję swoich zarobionych pieniędzy nigdy w życiu jej i tym z bura nie podaruję.
8
Grzegorz Samusz 2017-01-06 17:12
To jest nas dwóch w tym burde... daj znać albo kontakt telefoniczny a ja na prawie się znam,ba,siostra w Urzędzie Miasta pracuje,paragrafy i tym podobne obeznana.Jak trzeba prawnika prywatnego wynajmę dobrego żeby im do du...py wziąść.Na dzień dzisiejszy nic nie mogę takiego zrobić bo mało wiadomości mam,a co sam widziałem to jest mało.Liczy się większość światków i wtedy coś możemy zdziałać!!!Prawnik wynajęty jest służbowo a nie państwowo-sukces murowany.A poza tym co tam pracowałem na IR3 tam jest komputer z programem pirackim-tak mi windows7 przy restarcie sytemu wypluł:) Czyżby komputery miały tam pirackie programy??? Widzę na wygraną sprawę:))))
Marcin 2017-01-07 13:04
Zastanawia mnie jedno piszecie wciąż o tym że dzwonicie do Olsztyna ze tam zgłaszacie a przecież ta firma nie ma żadnego oddziału w tym mieście nawet na głównej stronie nie ma siedziby randstad w warmińsko-mazurskim? ??
1
nowy 2017-01-07 18:46
oo..to ty juz wypłate za grudzień dostałeś?
klon 2017-01-08 11:24
chodzi o to że dzwonimy do Olsztyna do inspekcji pracy a nie do ich oddziału
2
Marcin 2017-01-08 14:09
Teraz rozumiem. Domyslalem się ale chciałem się upewnić. Życzę powodzenia i niepoddawajcie się.
PiłaTango 2017-01-08 17:12
Nie przejmujcie się. Niedługo cały ten burdel wyjedzie do Piły.
3
Marcin 2017-01-08 18:11
Mało realne po pierwsze przeniesienie takiego przedsiębiorstwa to milionowe koszta po drugie już jest wymiana 100 Polaków zwolnionych a na ich miejsce ukrainscy pracownicy
3
Marcin 2017-01-16 20:07
Co taka cisza
1
Alf 2017-01-17 21:09
Ja też jestem ciekawa,jak się skończy ta historia,krzyczą skarżą a i tak pracują i to oni największe normy wyrabiają powodzenia
5
Marcin 2017-01-22 06:57
Widzę że jest to faktem. Przykro ze ludzie nie potrafią zadbać o własny byt tylko narzekać krzyczeć na forach a jak idzie do zwolnień to tak jak by im neta odcieli albo sprawdzali adres ip
1
rado 2017-01-23 19:02
cyrki wprowadzili cztery brygady aby robić nawet w niedzielę za tydzień nocek płacą 78 zł to jest śmiech na sali pudernice z biura powinny przyjść wielkie paniusie zakichane
1
Alf 2017-01-25 07:03
I właśnie jesteśmy świadkami rodzącego się kolejnego problemu!!
2
OWWP 2017-01-25 09:23
Podeślij kolego link do tego ogłoszenia. Z góry dzięki.
2
Alf 2017-01-26 09:29
Nie znalazłam takiej informacji.Każdy ma prawo wypowiedzi,tylko zastanawiam się czemu ci wszyscy "stękacze" jeszcze trzymają się tego zakładu?! Sezon na szparaga się zaczyna!!!
cenzura 2017-01-26 14:41
Link został usunięty przez administratora jak również treść komentarza o zarobkach pracowników ze wschodu zatrudnianych przez Philips w Kętrzynie. Niewygodna prawda którą należy usunąć.
2
mniej niż zero 2017-01-26 14:47
Разноробочие na "Starej Tablicy" Kętrzyn widnieje ogłoszenie o takim tytule w j. rosyjskim o zatrudnieniu i warunkach płacowych oferowanych dla pracowników
z Ukrainy.
2
zzz 2017-01-28 17:33
co wy wypisujecie dzieci życia nie znacie ja pracowałam w philipsie tam nic się nie robi połowa dnia przesiedziane
cxz 2017-01-28 18:00
Umowy krótkie to wina systemu i prawa . PRACODAWCA jeżeli może to to stosuje. Są jeszcze dwa duże zakłady obok Warmia i MTI.
bol 2017-01-30 16:11
ty pracowałaś chyba pod philipsem a nie w philips Kętrzyn a siedziałaś to chyba na ławce pod philipsem w Kętrzynie tempa kozo
3
teres 2017-01-30 16:15
jaki to zakład pracy gdzie oni zwalniają swoich ludzi a zatrudniają Ukraińców cyrki na kółkach dziwi mnie tylko to że jeszcze pracuje ta kierowniczka która wyrzuciła ludziom kanapki do śmietnika jak tak można niech by mi wyrzuciła nie podarował bym na pewno co osrali się i zatrudniają Ukraińców bo wiedzą dokładnie że jak przyjdzie wiosna to nikt tam w tym cyrku nie będzie pracował ale poczekajcie i Ukraińcy przestaną tam robić
6
pakuta 2017-02-01 22:54
Świństwo to jest normalnie !!!!!! Ukraińców zatrudniają na kontrakty półroczne,a ludzi z randstad won? Ja się pytam co to się dzieje z tym naszym miastem,z jego włodarzami,że pozwalają na to,żeby nasi ludzie nie mieli pracy a obcych zatrudniają,to juz u nas taki dobrobyt? tyle miejsc pracy że ludzi z zagranicy trzeba ściągać?Przecież w Kętrzynie jest niemałe bezrobocie,a tam tylu ludzi pracowało...Ta sytuacja jest nie w porządku,niemoralna słów na to brakuje....
7
GallAnonim 2017-02-02 11:39
Weście sie ogarnijcie. Najpierw narzekacie jak to jest wam źle, a do pracy przychodzicie jak skazancy z zerowym zainteresowaniem bo macie wy***ane, a jak nie musicie tutaj opracować to płacz i lament. Jak było tak źle to było samemu się zwolnić. Dam wam radę i zróbcie tak jak Ukraincy, wyjedzcie za granicę. Chociaż z waszym zaangażowanie to współczuję pracodawcy takich prawników.
7
RobićNieLeżeć 2017-02-04 10:14
Często czytam tutaj opinie o naszej "fabryce marzeń". Robię tu 9 lat i pamiętam jak priorytetowymi oprawami były TTX-y i centura tcs260 (została centura-na czeczenii razem innymi świetlówkowymi reliktami przeszłości-mistrz jerzy się akurat nadaje-w końcu go k.... docenili). O ledówkach chyba w biurowcu tylko marzyli. Zycie na jednej hali było bardzo proste. Nie było randstadu, liderów, TPM-u, 5s, 6S, skanowania płytek i innych debilizmów. Ostatnie lata dają do myślenia. Wszelkie zmiany są dla nas fizoli wyłącznie na gorzej, bo jest z byt dużo ludzi wyżej i wymyślają żeby być potrzebni. Nie zmienia to faktu, że nikt nikogo nie trzyma na siłę (mówię o młodych z perspektywami). Odnoszę wrażenie, że większość ludzi, która tu się wypowiada negatywnie co do warunków pracy ch.... w życiu o tym doświadczyła. Robiliście tu parę dni, tygodni, lat i wyrażacie wielkie pretensje, że philips was skrzywdził. Kto wam mówił, że będzie słodko. Nie było i k.... nie będzie. Ta firma się nie kłania pracownikom tylko ich rypie w zady. To jest kapitalizm. Czego Wy oczekujecie, że was w d....... będą całować bo łaskawie przyszliście do philipsa. Teraz mamy nowe nabory ukraińców. To daje do myślenia. Dopóki nasi nie chcieli pracować nic do nich nie miałem. Teraz nas dosłownie wypierają i to jest dopiero problem. 4-brygady ?. Rozmawiałem z ludźmi. Na razie nie narzekają - na razie, dopóki wszyscy w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wejdziemy. Chwała Huzarewiczowi - co nowe rządy jeszcze lepszy rozp......
Skromne pytanie do nowego prezesa - Piła czy Ukraina - gdzie transfer - skończ ściemniać ? Niech powie wcześniej bo nie wiem czy się ewakuować przed wszystkimi czy czekać na koniec i dostarczyć frekwencji urzędowi pracy. Pozdro wszystkim dającym radę na co dzień w tym syfie. W zasadzie tylko niektórzy ludzie mnie w tej firmie trzymają i jestem pewien, że nie tylko ja tak myślę.
7
perko 2017-02-04 19:09
Pisze do tego Gallanonim ty tępy pajacu z wiochy chyba dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazisz każdemu albo taki z ciebie tępy fachowiec że tylko tam mrzesz pracować bo jak byś poszedł gdzieś indziej to by cie z błotem zmieszali tępaku
1
GallAnonim 2017-02-04 20:13
Dawno sie tak nie uśmiałam, dzieki:) Znam własną wartość w pracy, nie musze sie tłumaczyć przed nikim. Widać że prawda w oczy kole że sie tak obraziłeś.
Pracuje tutaj 2rok a ostatnie pół roku to jakiś cyrk który pokazał że ci z biurowca mają nas gdzieś, a mieli nam pomagać a nie utrudniać bo tylko to robili. Ale nie mam zamiaru żalic się tutaj bo bez wódki się nie da... moje niezadowolenie wolę wyrazić w pracy a nie tutaj. "RobićNieLeżeć" napisał jak jest ja nie muszę tego powielac.
2
polp 2017-02-04 21:07
w pracy to siedzisz cicho na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo się boisz i taka jest prawda bo żeby wszyscy się za to wzieli za tych z biur co wyprawiają takie cyrki to by było inaczej ale w końcu przyjdzie ten moment że ktoś nie wytrzyma i się weżmie w końcu bo takie cyrki jak tam wyprawiają z tymi pracownikami to nigdzie tego nie ma w żadnym zakładzie pracy tylko u was i nikt tego mi nie powie słyszałem że chorować można tylko raz na trzy miesiące to jest kabaret bo jak więcej to lądujesz na dywaniku no nie to jest cyrk a co choroba wybiera sobie raz na trzy miesiące już i ci ukraińcy mają dość bo sa pryyemeczeni
1
GallAnonim 2017-02-05 10:02
Ciężko? W kopalni to jest dopiero ciężko. Jeszcze kobiete to ja zrozumie że może być ciężko, ale jak mężczyzna nie daje sobie rady znaczy że to nie jest facet tylko baba, bo kobiety radzą sobie nie raz lepiej. Mówiąc że tylko tutaj są cyrki to Ty nie pracowałeś nigdzie indziej. W małych prywatnych firmach to dopiero są cyrki jak ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od 1 do 1 w warunkach poniżej godności na czarno lub umowę zlecenie gdzie nie starcza do 10 bo kasa nie jest na czas, a jak już jest to w formie zaliczki i weź tu opłać rachunki i daj coś dzieciom do jedzenia. Popracujesz w kilku firmach to sie przekonasz jak życie potrafi kopnąć w d***.
3
Ja 2017-02-05 16:12
Pracowałem w wielu firmach i pracuje nadal moje zarobki nie spadały z 2000 i ciagne od 1 do ostatniego. Podziw dla tych co utrzymują rodziny za 1300 PLN. Jaki rząd takie zarobki.
1
Marcin 2017-02-05 22:19
Co do kopalni to nie jest ciężko tylko niebezpiecznie to nie jest era kilofa. Jest wiele zawodów gdzie jest ciężko np praca w fhilips odebranie zarobku przy trójce dzieci i domu do ogarnięcia to jest k.....a ciężka praca.
Mruczek 2017-02-06 22:43
Ukraincowi sie chce przychodzic do pracy i pracowac, bo u siebie dostaje 50 dolarow i przyjechal pol swiata, zeby zarobic, a nie narzekac. To jest to wielka roznica.
1
Philips Piła 2017-02-07 07:09
A jak tam spisują się nasze nygusy z Piły u Was? ;) zapraszamy na nasze forum Co się dzieje w Philipsie? - dzienniknowy.pl - regionalny portal .
4
Tez przez ukraińców 2017-02-07 15:33
Mimo wszystko zaglądasz tu i pajacujesz niemoto ha ha...a skręczsz się,uważaj bo ci sié zwoje na muzgu wyprostują od wymyślania tych mądrych wypowiedzi...
3
Alf 2017-02-09 14:12
Zajmijcie się swoim mlekiem,a nie zaglądacie do czyjegoś talerza!!! Wszyscy chcemy jeść i jeśli w tych czasach jest szansa na zarobek to chwała i trzeba to uszanować a nie gderać!!!
1
Tez przez ukraińców 2017-02-09 16:16
Tak,ale najpierw się karmi swoją rodzinę,a potem jak zostaje to obcym się oddaje.U nas tak się narobiło,że swoim zabrali,żeby obcym dać-takie są fakty.
2
Arena 2017-02-09 16:19
Ja nie narzekam na Arenę,to pewnie w innych brygadach jesteśmy.
2
Alf 2017-02-09 17:22
Pieprzenie kotka przy pomocy młotka!! Była praca was nie było a teraz szukacie dziury w całym!! Pracuj szczeże to będzie na wszystko bez podpierdalania i czepiania się kogokolwiek z byle powodu!!PARANOJA!!!
1
Tez przez ukraińców 2017-02-09 22:39
Paranoiczne,to są twoje wypowiedzi.Was - to znaczy kogo?Co ty możesz o mnie powiedzieć,o jakości pracy przeze mnie wykonywanej?Zastanów się najpierw,zanim wszech i wobec wygłosisz swoje poglądy.
3
Ja 2017-02-11 07:09
Jak impreza? Nikt w pie.....l nie dostał?
6
Alf 2017-02-21 20:21
Halo!! Pobudka!! Co taka cisza?? Czy to już koniec dysputy!!??
2
Zostaw swoją opinię o Philips - Kętrzyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips