brak logo

Philips

Kętrzyn

Opinie o Philips

Marcin 2017-01-07 13:04
Zastanawia mnie jedno piszecie wciąż o tym że dzwonicie do Olsztyna ze tam zgłaszacie a przecież ta firma nie ma żadnego oddziału w tym mieście nawet na głównej stronie nie ma siedziby randstad w warmińsko-mazurskim? ??
2
nowy 2017-01-07 18:46
oo..to ty juz wypłate za grudzień dostałeś?
klon 2017-01-08 11:24
chodzi o to że dzwonimy do Olsztyna do inspekcji pracy a nie do ich oddziału
3
Marcin 2017-01-08 14:09
Teraz rozumiem. Domyslalem się ale chciałem się upewnić. Życzę powodzenia i niepoddawajcie się.
PiłaTango 2017-01-08 17:12
Nie przejmujcie się. Niedługo cały ten burdel wyjedzie do Piły.
3
Marcin 2017-01-08 18:11
Mało realne po pierwsze przeniesienie takiego przedsiębiorstwa to milionowe koszta po drugie już jest wymiana 100 Polaków zwolnionych a na ich miejsce ukrainscy pracownicy
3
Marcin 2017-01-16 20:07
Co taka cisza
1
Alf 2017-01-17 21:09
Ja też jestem ciekawa,jak się skończy ta historia,krzyczą skarżą a i tak pracują i to oni największe normy wyrabiają powodzenia
5
Marcin 2017-01-22 06:57
Widzę że jest to faktem. Przykro ze ludzie nie potrafią zadbać o własny byt tylko narzekać krzyczeć na forach a jak idzie do zwolnień to tak jak by im neta odcieli albo sprawdzali adres ip
2
rado 2017-01-23 19:02
cyrki wprowadzili cztery brygady aby robić nawet w niedzielę za tydzień nocek płacą 78 zł to jest śmiech na sali pudernice z biura powinny przyjść wielkie paniusie zakichane
1
Alf 2017-01-25 07:03
I właśnie jesteśmy świadkami rodzącego się kolejnego problemu!!
2
OWWP 2017-01-25 09:23
Podeślij kolego link do tego ogłoszenia. Z góry dzięki.
2
Alf 2017-01-26 09:29
Nie znalazłam takiej informacji.Każdy ma prawo wypowiedzi,tylko zastanawiam się czemu ci wszyscy "stękacze" jeszcze trzymają się tego zakładu?! Sezon na szparaga się zaczyna!!!
cenzura 2017-01-26 14:41
Link został usunięty przez administratora jak również treść komentarza o zarobkach pracowników ze wschodu zatrudnianych przez Philips w Kętrzynie. Niewygodna prawda którą należy usunąć.
2
mniej niż zero 2017-01-26 14:47
Разноробочие na "Starej Tablicy" Kętrzyn widnieje ogłoszenie o takim tytule w j. rosyjskim o zatrudnieniu i warunkach płacowych oferowanych dla pracowników
z Ukrainy.
2
zzz 2017-01-28 17:33
co wy wypisujecie dzieci życia nie znacie ja pracowałam w philipsie tam nic się nie robi połowa dnia przesiedziane
cxz 2017-01-28 18:00
Umowy krótkie to wina systemu i prawa . PRACODAWCA jeżeli może to to stosuje. Są jeszcze dwa duże zakłady obok Warmia i MTI.
bol 2017-01-30 16:11
ty pracowałaś chyba pod philipsem a nie w philips Kętrzyn a siedziałaś to chyba na ławce pod philipsem w Kętrzynie tempa kozo
4
teres 2017-01-30 16:15
jaki to zakład pracy gdzie oni zwalniają swoich ludzi a zatrudniają Ukraińców cyrki na kółkach dziwi mnie tylko to że jeszcze pracuje ta kierowniczka która wyrzuciła ludziom kanapki do śmietnika jak tak można niech by mi wyrzuciła nie podarował bym na pewno co osrali się i zatrudniają Ukraińców bo wiedzą dokładnie że jak przyjdzie wiosna to nikt tam w tym cyrku nie będzie pracował ale poczekajcie i Ukraińcy przestaną tam robić
6
pakuta 2017-02-01 22:54
Świństwo to jest normalnie !!!!!! Ukraińców zatrudniają na kontrakty półroczne,a ludzi z randstad won? Ja się pytam co to się dzieje z tym naszym miastem,z jego włodarzami,że pozwalają na to,żeby nasi ludzie nie mieli pracy a obcych zatrudniają,to juz u nas taki dobrobyt? tyle miejsc pracy że ludzi z zagranicy trzeba ściągać?Przecież w Kętrzynie jest niemałe bezrobocie,a tam tylu ludzi pracowało...Ta sytuacja jest nie w porządku,niemoralna słów na to brakuje....
7
GallAnonim 2017-02-02 11:39
Weście sie ogarnijcie. Najpierw narzekacie jak to jest wam źle, a do pracy przychodzicie jak skazancy z zerowym zainteresowaniem bo macie wy***ane, a jak nie musicie tutaj opracować to płacz i lament. Jak było tak źle to było samemu się zwolnić. Dam wam radę i zróbcie tak jak Ukraincy, wyjedzcie za granicę. Chociaż z waszym zaangażowanie to współczuję pracodawcy takich prawników.
9
RobićNieLeżeć 2017-02-04 10:14
Często czytam tutaj opinie o naszej "fabryce marzeń". Robię tu 9 lat i pamiętam jak priorytetowymi oprawami były TTX-y i centura tcs260 (została centura-na czeczenii razem innymi świetlówkowymi reliktami przeszłości-mistrz jerzy się akurat nadaje-w końcu go k.... docenili). O ledówkach chyba w biurowcu tylko marzyli. Zycie na jednej hali było bardzo proste. Nie było randstadu, liderów, TPM-u, 5s, 6S, skanowania płytek i innych debilizmów. Ostatnie lata dają do myślenia. Wszelkie zmiany są dla nas fizoli wyłącznie na gorzej, bo jest z byt dużo ludzi wyżej i wymyślają żeby być potrzebni. Nie zmienia to faktu, że nikt nikogo nie trzyma na siłę (mówię o młodych z perspektywami). Odnoszę wrażenie, że większość ludzi, która tu się wypowiada negatywnie co do warunków pracy ch.... w życiu o tym doświadczyła. Robiliście tu parę dni, tygodni, lat i wyrażacie wielkie pretensje, że philips was skrzywdził. Kto wam mówił, że będzie słodko. Nie było i k.... nie będzie. Ta firma się nie kłania pracownikom tylko ich rypie w zady. To jest kapitalizm. Czego Wy oczekujecie, że was w d....... będą całować bo łaskawie przyszliście do philipsa. Teraz mamy nowe nabory ukraińców. To daje do myślenia. Dopóki nasi nie chcieli pracować nic do nich nie miałem. Teraz nas dosłownie wypierają i to jest dopiero problem. 4-brygady ?. Rozmawiałem z ludźmi. Na razie nie narzekają - na razie, dopóki wszyscy w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wejdziemy. Chwała Huzarewiczowi - co nowe rządy jeszcze lepszy rozp......
Skromne pytanie do nowego prezesa - Piła czy Ukraina - gdzie transfer - skończ ściemniać ? Niech powie wcześniej bo nie wiem czy się ewakuować przed wszystkimi czy czekać na koniec i dostarczyć frekwencji urzędowi pracy. Pozdro wszystkim dającym radę na co dzień w tym syfie. W zasadzie tylko niektórzy ludzie mnie w tej firmie trzymają i jestem pewien, że nie tylko ja tak myślę.
8
perko 2017-02-04 19:09
Pisze do tego Gallanonim ty tępy pajacu z wiochy chyba dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazisz każdemu albo taki z ciebie tępy fachowiec że tylko tam mrzesz pracować bo jak byś poszedł gdzieś indziej to by cie z błotem zmieszali tępaku
2
GallAnonim 2017-02-04 20:13
Dawno sie tak nie uśmiałam, dzieki:) Znam własną wartość w pracy, nie musze sie tłumaczyć przed nikim. Widać że prawda w oczy kole że sie tak obraziłeś.
Pracuje tutaj 2rok a ostatnie pół roku to jakiś cyrk który pokazał że ci z biurowca mają nas gdzieś, a mieli nam pomagać a nie utrudniać bo tylko to robili. Ale nie mam zamiaru żalic się tutaj bo bez wódki się nie da... moje niezadowolenie wolę wyrazić w pracy a nie tutaj. "RobićNieLeżeć" napisał jak jest ja nie muszę tego powielac.
2
polp 2017-02-04 21:07
w pracy to siedzisz cicho na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo się boisz i taka jest prawda bo żeby wszyscy się za to wzieli za tych z biur co wyprawiają takie cyrki to by było inaczej ale w końcu przyjdzie ten moment że ktoś nie wytrzyma i się weżmie w końcu bo takie cyrki jak tam wyprawiają z tymi pracownikami to nigdzie tego nie ma w żadnym zakładzie pracy tylko u was i nikt tego mi nie powie słyszałem że chorować można tylko raz na trzy miesiące to jest kabaret bo jak więcej to lądujesz na dywaniku no nie to jest cyrk a co choroba wybiera sobie raz na trzy miesiące już i ci ukraińcy mają dość bo sa pryyemeczeni
1
GallAnonim 2017-02-05 10:02
Ciężko? W kopalni to jest dopiero ciężko. Jeszcze kobiete to ja zrozumie że może być ciężko, ale jak mężczyzna nie daje sobie rady znaczy że to nie jest facet tylko baba, bo kobiety radzą sobie nie raz lepiej. Mówiąc że tylko tutaj są cyrki to Ty nie pracowałeś nigdzie indziej. W małych prywatnych firmach to dopiero są cyrki jak ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od 1 do 1 w warunkach poniżej godności na czarno lub umowę zlecenie gdzie nie starcza do 10 bo kasa nie jest na czas, a jak już jest to w formie zaliczki i weź tu opłać rachunki i daj coś dzieciom do jedzenia. Popracujesz w kilku firmach to sie przekonasz jak życie potrafi kopnąć w d***.
3
Ja 2017-02-05 16:12
Pracowałem w wielu firmach i pracuje nadal moje zarobki nie spadały z 2000 i ciagne od 1 do ostatniego. Podziw dla tych co utrzymują rodziny za 1300 PLN. Jaki rząd takie zarobki.
1
Marcin 2017-02-05 22:19
Co do kopalni to nie jest ciężko tylko niebezpiecznie to nie jest era kilofa. Jest wiele zawodów gdzie jest ciężko np praca w fhilips odebranie zarobku przy trójce dzieci i domu do ogarnięcia to jest k.....a ciężka praca.
Mruczek 2017-02-06 22:43
Ukraincowi sie chce przychodzic do pracy i pracowac, bo u siebie dostaje 50 dolarow i przyjechal pol swiata, zeby zarobic, a nie narzekac. To jest to wielka roznica.
2
Philips Piła 2017-02-07 07:09
A jak tam spisują się nasze nygusy z Piły u Was? ;) zapraszamy na nasze forum Co się dzieje w Philipsie? - dzienniknowy.pl - regionalny portal .
4
Tez przez ukraińców 2017-02-07 15:33
Mimo wszystko zaglądasz tu i pajacujesz niemoto ha ha...a skręczsz się,uważaj bo ci sié zwoje na muzgu wyprostują od wymyślania tych mądrych wypowiedzi...
4
Alf 2017-02-09 14:12
Zajmijcie się swoim mlekiem,a nie zaglądacie do czyjegoś talerza!!! Wszyscy chcemy jeść i jeśli w tych czasach jest szansa na zarobek to chwała i trzeba to uszanować a nie gderać!!!
1
Tez przez ukraińców 2017-02-09 16:16
Tak,ale najpierw się karmi swoją rodzinę,a potem jak zostaje to obcym się oddaje.U nas tak się narobiło,że swoim zabrali,żeby obcym dać-takie są fakty.
3
Arena 2017-02-09 16:19
Ja nie narzekam na Arenę,to pewnie w innych brygadach jesteśmy.
2
Alf 2017-02-09 17:22
Pieprzenie kotka przy pomocy młotka!! Była praca was nie było a teraz szukacie dziury w całym!! Pracuj szczeże to będzie na wszystko bez podpierdalania i czepiania się kogokolwiek z byle powodu!!PARANOJA!!!
1
Tez przez ukraińców 2017-02-09 22:39
Paranoiczne,to są twoje wypowiedzi.Was - to znaczy kogo?Co ty możesz o mnie powiedzieć,o jakości pracy przeze mnie wykonywanej?Zastanów się najpierw,zanim wszech i wobec wygłosisz swoje poglądy.
4
Ja 2017-02-11 07:09
Jak impreza? Nikt w pie.....l nie dostał?
7
Alf 2017-02-21 20:21
Halo!! Pobudka!! Co taka cisza?? Czy to już koniec dysputy!!??
6
ciekawy 2017-03-03 15:06
A jak myślicie,te czterobrygadówki to wejdą w całym zakładzie?
2
Marcin 2017-03-04 19:39
Strasznie cicho się zrobiło a taki hałas był straszenie zrobienie porządku hi hi i co można pracować ???? ha ha ha
1
jola 2017-03-05 22:42
bez sensu twój komentarz może jaśniej trochę,nie wiadomo o co ci chodzi :)
1
Marcin 2017-03-07 06:37
Chodzi mi o ten szum który był kilka tygodni temu straszenie inspekcja kontrolami a jednak gdy zaczęły się zwolnienia wszyscy grzecznie chodzą do pracy i nie narzekają. nikt nikomu życia nie układa każdy ma wybór a jak coś się zaczyna to warto to kończyć.
2
. 2017-03-08 11:44
Jak sie niema pracy to niema na co narzekać.
1
xxx 2017-03-17 18:18
Niech się wezmą w końcu za pijaków przychodą pjani do pracy w pracy piją a jak ich złapią to do domu pogonią tylko.Zamiast odrazu dyscyplinarnie zwolnić weź pracuj z takimi debilami
4
Marcin 2017-03-18 14:56
Widzę że posty które kola w oczy prezesów giną pięknie i to jest wolność słowa po co tam portal?????????????????
2
??? 2017-03-19 19:42
Nie tylko piją ale kogo to obchodzi za nacpany gość obsługuje maszyny!!!!!!!!
2
Paulina 2017-03-21 15:35
Chcecie być na bieżąco ze wszystkimi aktualnościami firmy? Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej Philips http://www.philips.pl/a-w/about/news.html Któryś temat szczególnie Was zaciekawił?
piotrede 2017-03-24 16:02
czy to prawda ze ukrainczy zarabiają koło 2000 zl plus zakweterowanie i obiad a pracowniczy polacy zarabiają przez ramsztad 1500zl jesli zalapią sie na miesiac
piotrede 2017-03-24 16:03
czy to prawda ze ukrainczy zarabiają koło 2000 zl plus zakweterowanie i obiad a pracowniczy polacy zarabiają przez ramsztad 1500zl jesli zalapią sie na miesiac
piotrede 2017-03-24 16:14
dlaczego jak była mozliwosc zmiany systemu czterobrygadowego na węgierski gdzie jest wiecej wolnego w miesiacu czyli mniej pracy a te same pieniądze wybrali w głosowaniu ????? ten gorszy kogo to był interes???
Zostaw swoją opinię o Philips - Kętrzyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips