brak logo

Philips

Kętrzyn

Opinie o Philips

GallAnonim 2016-12-15 00:28:38
Philips obiecał dać 150 umów i właśnie ruszyła pierwsza tura. Ludzie narzekają i gadają jakies pierdoły ale umowy to nikt nie odmawia, wręcz przeciwnie biorą z uśmiechem na twarzy. Nikt nikogo do pracy nie zmusza, a jeżeli warunki pracy nie odpowiadają to droga wolna i dalej pierdź w fotel. Do tych co robią zamieszanie to Philips nie jest to jakis mały prywaciarz, Kętrzyński oddział nalerzy do dużej korporacji i nikt nie pozwoli zrobić krzywdzy bo zbyt duży ma wpływ na światowy rynek. Każdy powinien być dumny z własnej pracy, ja jestem.
6
podroznik 2016-12-15 11:24:13
Firma bardzo w porzadku moze ktos wie jak nazywa sie ta dziewczyna z ochrony co ma rude włosy i nosi okulary z góry dziękuję za info
4
bez Nicku 2016-12-16 12:00:55
Mam umowę na czas nieokreślony, pracuję kilkanaście lat....ogólnie nie narzekam choć czasami jest ciężko i płaca ciut więcej niż najniższa krajowa. To co do tej pory się działo to rzeczywiście był cyrk... przestoje nie naszej winy czy sobota za dzien wolny, słupki i wykresy były najważniejsze ...więc ludzie sfrustrowani bo to na nich sie odbijało...na maluczkich
Ale teraz nowy Prezes, nowe rządy i powiem Wam nie jest źle... dadzą zarobić, kto chce to przyjdzie, nikt nikogo nie zmusza, pani kierownik za zmuszanie do pracy została trochę utemperowana...ostatnio chetnych na sobotę było nawet więcej niż miejsc pracy...na wigilię i sylwestra też mnóstwo ludzi chętnych się zapisało, jednak obiecane 300% dużo dało. No i tzw 500+ .... a można było dużo wcześniej o tym pomyśleć!
No i najlepsze w tym wszystkim, że na produkcji pracują pracownicy umysłowi...wreszcie zobaczą na własne oczy jakie problemy wystepują na produkcji... i ludzie !!! nie wyręczajcie ich w pracy, nie pomagajcie... niech poczują "własny pot na karku" ;P
A co do umów, oczywiście posypały się ostatnio, ale wiele ludzi odmawia przyjęcia, jednak jest to jakieś zobowiązanie, chodzic trzeba a randstad może sobie zrobić wolne kiedy chce :)
Jednym słowem firmę polecam.... przynajmniej na razie
8
tomKo 2016-12-16 12:15:01
nie chcesz to nie przychodzisz, co to znaczy bezwzględnie, pracuje tu już 10 lat i nikt nie zmuszał, a nawet jak byłeś na dywaniku nic to nie znaczy.... moga ci naskoczyc i raczej nie zwolnią. A w ogóle jak komuś taka praca i płaca nie pasuje to przecież nikt wam nie kaze robic. Mozna za granice przecież, albo do sklepu :P
3
Podroznik 2016-12-16 14:12:39
Masz racje prosze o info tej milej dziewczyny z ochrony
1
D 2016-12-17 00:44:39
Witam ! Zaczynam pracę od poniedziałku w PHILIPS, jak to jest z tymi dojazdami ? Tylko przywożą do pracy a z powrotem to trzeba na własną rękę? . Będę tu pierwszy raz i ja mam od razu iść montaż lamp oświetleniowych coś wytłumaczą pokażą o co chodzi czy od razu na głęboką wodę ?
Grzegorz Samusz 2016-12-17 09:53:47
I tu się mylą osoby albo mydlą oczy:) Ta reklama co na youtubie jest to o kand [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Prawda mija się z kłamstwem (Miła atmosfera itd..) tak owszem jak na miłych ludzi trafisz na nitce (no ja takich miałem) ale są niektórzy "buraki" że szok:) Akord się liczy z jakością-różowo nie jest,no ale ujdzie w tłoku:) Pamięć dobra się liczy,oczy,orętację,szybkość,spryt...jednym słowem człowiek maszyna:) No ale nie o tym mowa,przejdziem do sedna:Pracowałem więcej niż miesiąc czasu a dokładnie od 10 listopada do 18 grudnia i mnie nie pasowało tam tempo jakby to powiedziawszy (zapierdziel na maxa) śniadanie w biegu i jak chcesz odpocząć troche to musisz rozglądać bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciebie:) są takie osoby co mają pracę lekką a inny zapierd...ala -równoprawności nie ma,a mówiąc to że mnie o 100 złoty oszukali bo 26 listopada (1 zmiana) to była sobota -nie było mnie,a byłem w wszystkie soboty,ot co.Umowy tygodniowe nie na czas-trzeba było im przypominać itd... No ale mi żal jest nitki co już prawie obcykałem (żal mi tych ludzi co innej pracy nie mogą znaleść) A ja znalazłem w moim mieście w Giżycku (wreście nie muszę tracić dwie godziny w plecy czasu) a jak się mówi:czas to pieniądz (wolę te godziny poświęcić jako zarobkowo:)) no i umowa rok czasu-narazie,a nie tygodniowo. bo ta firma "randstand" was do grobu doprowadzi:) Choży ludzie na górze pracują:ich obchodzi jakieś słupki wypełniania a jeszcze akord co mija się z jakością i zastraszania ludzi,cytat:jak nie przyjdziesz w sobotę to poniesiesz konsekwencję---cyrk na kólkach---KOŁCHOS----SS made in German Ja powiedziałem nigdy tu nie wrócę Pozdrawiam całą ekipę z nitki Irydium co mi było fajnie pracować:) POZROWIENIA od Grzegorza Samusza:)
4
Zaczynajacy 2016-12-17 10:33:07
Doradzicie mi czy mam iść do pracy w poniedziałek tam czy sobie odpuścić po tym jak tu czytam to jakaś masakra i już mi się odechcialo jak to tam tak wygląda , w ofercie pisze że nie na akord a jednak na akord ...
bez Nicku 2016-12-17 11:16:22
niedziela pracująca była 11-go grudnia więc dlaczego napisałeś, że nie zapłacili skoro wypłata będzie dopiero w styczniu?!
Ale jest też prawdą, że trzeba pilnowac pracujących sobót, czasami nie zapłacą i trzeba sie upominać. Znajomemu w grudniu dopiero wypłacili za październikową sobotę
2
bez Nicku 2016-12-17 11:26:11
ale jaki akord?! Nie wyrobisz normy to i tak dostaniesz tyle ile w umowie, a co do pracy musisz sam sobie wyrobić opinię, jest też wielu zadowolonych. Idż, próbuj, i nie zniechęcaj się pierwszego dnia. Jednego dnia może być ciężko, a przez dwa następne możesz mieć luzik. Zależy też na jakich współpracowników trafisz bo wiadomo zawsze jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się trafi. Nie dowiesz się jak tu jest, jesli sam nie spróbujesz i Zawsze możesz się po prostu zwolnic.
1
bez Nicku 2016-12-17 11:40:02
Ja jestem z Kętrzyna ale wiem, że Przywożą i zawożą z powrotem oczywiście, zależy tylko z jakiej miejscowości jesteś. Zawsze wywieszane są na początku tygodnia listy jakimi trasami jeżdzą busy i na której zmianie.
1
Grzegorz Samusz 2016-12-18 04:06:58
Akord!!! Nie mydlij oczu gościu!!! na nitce stoisz a jest was 6 osób i jak ty się nie wyrabiasz to te pozostałe osoby też normy niewyrobią!!! na początek będą ci pomagać ale potem ciebie będą poganiać albo won!!! Idż i zobaczysz co tam się dzieje--cyrk na kółkach:) zależy na kogo lidera trafisz,na jakich ludzi (czy na życzliwych czy na "buraków") Musisz być kumatym i na głęboką wodę idziesz!!! A tak pozatym,każdy narzeka itd... nikt nie ujawnił nazwiska tutaj a piszą i mydlą oczy że taka "firma" jest dobra-cacy itd... Ludzie Obudzcie się!!! Szukajcie innej Pracy!!! bo "randstand" was doprodzi do grobu:) szkoda zdrowia tam:)))) Pozdrowionka dla "Beaty Góra"
8
Marcin 2016-12-18 12:53:48
Z tym się zgodzę każdy chowa się pod pseudo widzicie nawet boicie się własnych wypowiedzi czy to pozytyw czy negatyw chowacie się czemu? Czyżby konsekwencje z Tak uroczej firmy? Strach przed administracją? Każdy ma prawo do każdej wypowiedzi a tylko ten kto się boi chowa prawdziwą twarz.
1
Nick Nick 2016-12-18 20:31:51
Po przepracowaniu określonych godzin, zatrudniają na umowy Philipsa. Wtedy jest prawo do funduszu socjalnego: na święta, na wakacje tzw. wczasy pod gruszą, wycieczki, hala sportowa, można dostać pożyczke do mieszkania. Jest kasa pożyczkowa, pożyczka do 20 tys. bez oprocentowania, ubrzpieczenie pzu na dobrych warunkach. Teraz koniec roku i wszędzie tempo, tempo. Ale w sklepie to samo. Dowóz dla dijeżdzających. Lepiej sprobowac niz od razu psy wieszać, ale jak wiadomo: Polak Polakowi wilkiem jest.
4
Do pracy rodacy 2016-12-18 23:21:03
Miejcie świadomość że to jest międzynarodowa korporacja i wyniki są najważniejsze, giełda akcje itp. jest akurat taki okres że mamy tyle zamówień I trzeba je zrealizować , zazwyczaj na zimę były przestoje i pracowali tylko Ci z umowami nikt z randstad , teraz jak jest od groma roboty to też narzekanie, zawsze ktoś będzie narzekał, jak to się wszystko uspokoi to znów nie będzie pracy i dalej marudzenie bo roboty nie ma, nigdy nie dogodzisz, jak komuś zależy na pracy to na pewno da radę, nikt nikogo nie zmusza przecież, nie chcesz nie idź, jeżeli komuś naprawdę zależy na pracy to niech próbuje a nie sugeruje się komentarzami z internetu, czytać się nie da niektórych komentarzy, bezrobocie największe w Polsce a każdy by chciał stanowisko idealnie pod niego zrobione i najlepiej ze 3000 na rękę no i sam sobie szefem , nie to nie, nikt nie zmusza, siedźcie w domu i zastanawiajcie się dalej czy iść do pracy czytając opinie w necie, pozdro
4
EUgeniusz 40 2016-12-19 13:44:10
Pracowałem tam przez Randstad i SGP i powiem wam, że lepiej jest przez SGP. Nie ma tam umów co tydzień i jest lepsza stawka a robi się to samo i tyle samo godzin.
2
On 2016-12-19 17:21:10
Nie stanowisko a godny zarobek za ciężka praca i nie 3000 a chociaż 2000 a nie 1350 żenada. To ja tyle się nie napier.......ole w budowlance co moja żona dzwigajac kable. Może to dobra stawka i lekka praca ale dla tych co siedzą na diupie i śrubki kręcą . A co do słów w necie to nikt tu z palca słów nie wyciąga i pozytyw i negatyw jest prawda. Zawsze są dwie strony.
2
??? 2016-12-19 18:13:38
Eugeniusz co to jest gap?
??? 2016-12-20 05:01:44
Sgp?
lpc 2016-12-20 11:20:02
Te pudernice z biura randstad szczegolnie czarna w brylach powinna sama stanac na nitke i rypac a nie szczeka morda i pokazuje swoje ALE pamietaj ze przyjdzie i na ciebie czas i bedziesz w nitce a wtedy pokazemy ci darmozjadzie prawdziwa prace . wiecej szacunku do pracownikow dzieki nam masz prace . co do placy jest ok z sobotami mozna nawet ok 1800 wyciagnac ale jak ktos chce za nic kase to nie ta firma .
7
piotr 2016-12-21 04:50:41
A co z praca w wigilie i w sylwestra?
Grzegorz Samusz 2016-12-21 16:36:44
Mowa jest o tych co narzekają:) "Bo pracy nie mogą-nie chcą albo fachu nie mają" i siedzą na tym forum ukrywając swoje prawdziwe ja.Co do liderów jak tak będą postępować to firma upadnie bo tu jest dużo do życzenia z organizacją pracy.Do nowych pracowników się czepiają a swego nosa nie widzą,chodzby to: Oczekują ład i porządek na stonowisku ale jak kilkokrotnie widziałem na oczy to np.po 1 zmianie porządeczek przekazałeś dla drugiej zmiany,to miałeś następnego dnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taki lider czepiał się ciebie bo ty jesteś nikim.Ile razy do mnie z gębą ruter się wydzierał że na moim stanowisku jest bajzel,a ledwo co zaczełem pracę-chore!!!Albo przerzucania ciebie na inne stanowisko a na liście jesteś np.IRS3:) bajzel na kółkach.Zero organizacji.Ja tym się teraz nie martwię (robię co kocham) dla "Hotelu Gołębiowskiego" robimy meble (jedna zmianowa 8-godzin,żadnych sobót,umowa na rok czasu,płaca 2500 bruto) Dla chcącego nic trudnego,tylko trzeba chcieć i nienarzekać:)
3
Marcin 2016-12-25 12:40:39
Widzę że zapadła cisza więc po mimo sporów i rozbieżności wypowiedzi życzę wszystkim spokojnych i rodzinnych świąt oraz szczęśliwego nowego roku
1
tl 2016-12-28 12:56:09
Wprowadzili nocki. Po co? Bo nie mają co zrobić z mistrzami? Zaraz się skończą zamówienia, żeby trzeba było na trzech zmianach RYĆ. Niech biurowi teraz przyjdą poryć całą noc ( bez pomocy fizycznych) i niech wyrobią normę bo jak to mówią dzięki nim ten zakład funkcjonuje. Tak, dzięki tym pasożytom z głowami w chmurach, którzy poobrażali się, że w sobotę wigilijną nie mogą pracować, ale ich 300 procent to nie to co fizola 300 procent, który i tak za nich odwali całą robotę.
4
POPEK KRÓL ALBANI 2016-12-29 11:12:39
ludzie po co Wy za nich pracujecie(za biurowych) skoro są to nie pomagajcie im i nie latajcie przy ich tyłkach tylko niech zap........... i zobacza na czym ta praca polega i ile trzeba czasu na wyrobienie normy.ogólnie cyrk na kółkach i czeka Nas praca 4 brygadowa :) i skoncza sie soboty i niedziele za 100 i 200% no i oczywiscie pracownik bedzie juz miał dzień wolny hehehhe:)
4
Zalmiphilipsirandstad 2017-01-01 06:51:27
Ja tam jestem od kilku dni, ale w czwartek nie biorę nowej umowy. Po 11h w domu mnie nie ma, jutro 1 zmiana i o 3:30 wstać za 11h brutto. Ahah
3
GallAnonim 2017-01-01 12:44:41
Opisz dokładniej swuj problem bo tak to mnie jest Ciebie żal
On 2017-01-01 20:04:36
Zwiekszyli minimalna krajowa nie kryjcie zadowolenia ☺☺☺☺
Ja 2017-01-01 20:28:37
W końcu dali 2000 ale brutto hi hi
ojojoj 2017-01-01 23:43:59
to skad ty dojezdzasz, ze o 3,30 wstajesz? i pewnie jeszcze darmowym autobusem i jeszcze zle? lepiej stac w kolejce do gops-u i seriale paradokumentalne ogladac
Marcin 2017-01-02 06:25:49
Ciekawe jak im szybko pójdą wyrównania do najniższej krajowej to już 2000 brutto wooooow
erto 2017-01-02 19:58:24
Piszecie że huczymy to się przekonacie wszystko poszło do Olsztyna i na sto procent będzie kątrol to nie jest tak szybko jak się zdaje a co do sprawy to prawda jedna pracownica już złożyła pozew i bardzo dobrze a co do pracy to niech tylko przyjdzie wiosna nikt tam nie będzie pracował tylko pracują teraz bo zima tam to są cyrki jak ktoś zachoruje więcej niż raz na trzy miesiące to ląduje na dywaniku to jest kpina a teraz jeszcze chcą wprowadzić cztery zmiany to będą pracować czy to święta czy nie święta to jest kpina co tam się dzieje jasne robią ludzie z wiosek teraz bo jest zima a na wiosnę nikogo tam nie zobaczycie to jest syf a nie firma żeby mistrzyni wyrzucała dla pracownika kanapki do kosza to jest kpina i bardzo dobrze że luzie piszą do Olsztyna niech się wezmą za tych pajaców wcześniej czy pużniej i tak Olsztyn się weżmie za to wszystko za daleko to zaszło aby ucichło
2
szukający pracy 2017-01-04 13:56:28
A możesz napisac gdzie w Giżycku znalazłeś pracę ?
z góry dzieki za info
misio 2017-01-05 07:40:26
ludzie nie dajcie się namówić na te ich umowy to jest kpina a nie zakład pracy i dobrze ta osoba pisze że pracują a razie ludzie bo jest zima ale z tego co słychać zaraz w marcu każdy piepsznie ten bajzel nikt tam nie będzie pracował i tak dojdzie do tego że zamkną kiedyś ten bajzel a co do zwolnień to nie bójcie się niech tylko kogoś zwolnią bez zdania racji zakładajcie sprawy i a pewno wygracie i to olbrzymie odszkodowania jednym słowem syf a nie zakład pracy pracownicy są zastraszani przez zasranych mistrzów taka mistrzyni stara pudernica to do zamiatania kibla a nie na inne stanowisko.
2
polak 2017-01-05 07:45:51
Witam pragnę poinformować że wczoraj zostałem zapytany przez Olsztyn czy potwierdzę te skargi i się zgodziłem powiem wszystko co do joty jestem byłym pracownikiem tego pożal się zakładu pracy i z ogromną przyjemnością opowiem przy zakładzie pracy co tam się wyprawia co wyprawiają panie mistrzyni oraz ci z góry w końcu coś się ruszyło niech się wezmą za tych ludzi bo to co oni wyprawiają to jest istny cyrk tego nie ma w żadnym zakładzie pracy.
2
sami 2017-01-05 07:52:46
Wprowadzili czterobrygadówkę za którą też bekną Olsztyn już o tym wie nie będzie im do śmiechu umowy które ludzie mają z zakładem pracy są to umowy trzy zmianowe a nie czterozmianowe myślą że będą wyprawiać co chcą a ktoś będzie siedział cicho w Olsztynie powiedzieli co tam się wyprawia nigdy nie było na żaden zakład pracy tyle skarg co na Philips sprawdzimy to wszystko tak powiedzieli i barzo dobrze w końcu się coś ruszyło cztery brygady jakaś kpina
1
laki 2017-01-05 08:01:37
Powinni wywalić te mistrzynie wredne pudernice i te z biura cyrk powiedzieli że można chorować raz na trzy miesiące to jakiś cyrk tego nie ma w żadnym przepisie pracy tak powiedzieli w Olsztynie spytali kto to ustanowił taki przepis pracy jest tylko jeden kodeks pracy który obowiązuje wszędzie bardzo dobrze że w końcu coś się ruszyło niech się wezmą za te mistrzynie i za te z biura bo to co oni wyprawiają z ludzmi to jest istna kpina poniżają zastraszają urlopy wypisują tylko swoim pupilom nigdy więcej nie będę pracował w tym syfie ludzie nie dajcie się nabrać na ich umowy łapią się już wszystkiego bo tam nikt nie chce robić i tak kiedyś do tego dojdzie że zamkną ten bajzel .
2
Marcin 2017-01-05 12:17:49
Podajcie mi numer do olsztyna
Grzegorz Samusz 2017-01-05 17:07:13
Pytasz gdzie znalazłem pracę? Jest dużo ofert w giżycku np.Kostrzewa,Vulkan-ochrona itd. tylko trzeba umieć i chcieć szukać.Fach w rękach się liczy i chęci.Meblarska Spółdzielnia "Zgoda" poszukuje w miarę doświatczonych tapicerów i stolarzy,tam normy nie ma jak w tym zadupiu:) liczy się jakość.A mówiąc o skargach na tą firmę,to opowiedziałem w urzędzie pracy szczegółowo co tam się dzieje i ja też skargę wniosłem-opinia pozytywna:) Pozdrawiam Beatę Gorę a Beatę Chmielewską niech ją szlak trafi:)stara zołza:)
3
lucek 2017-01-05 20:43:51
popieram cię kolego że też wniosłeś skargę w końcu za tych chamskich i bez kultury ludzi się wezmą to co tam wyprawiają mistrzynie to istny kabaret tylko do telewizji z tym przepisy pracy są jedne na całą Polskę a nie sami robią swoje ludzie mają umowy na trzybrygadowe i w cale ale to wcale nie muszą nic podpisywać na cztery brygady a w przypadku jak nie podpiszą niech tylko spróbują zwolnić to w tedy bekną i to bardzo ostro rozpęta się straszny cyrk będą płacić olbrzymie sumy za bezpodstawne zwolnienie nie mają prawa zmuszać do podpisywania jak ktoś ma umowę na stałe i trzy brygadową tak powiedział prawnik te mistrzynie to nie są mistrzynie tylko kabaret wymalowane ja obrazy na ścianie i więcej nic.
1
arko 2017-01-06 11:41:27
Ludzie to są oszuści oni oszukują ja im tego na pewno nie podaruję nigdy w życiu rozpętam wojnę na całego zgłoszę gdzie się tylko da mieli zapłacić 300% pracowałem w sylwestra tak było obiecane a oni beszczelnie oszukali i nie zapłacili a ta mistrzyni Agnieszka to uwaga nie wpisuje wogle tych co pracowali zrobiła taki trik że dostali po 500 zł ci których ona wybrała oczywiście zrobiła to po cichu a mówili że odwołali te 500 zł a ona wpisała swoich pupili nie wpisała ludzi na 300 % którzy ryli w sylwestra zgłaszam to co ona wyprawia ta służbistka tak z nią zatańcze że jej się nie śniło zgłaszam wszędzie gdzie się tylko da co ona wyprawia i reszta ludzi z biura nie będę dorabiał ich nie podaruję swoich zarobionych pieniędzy nigdy w życiu jej i tym z bura nie podaruję.
3
Grzegorz Samusz 2017-01-06 17:12:27
To jest nas dwóch w tym burde... daj znać albo kontakt telefoniczny a ja na prawie się znam,ba,siostra w Urzędzie Miasta pracuje,paragrafy i tym podobne obeznana.Jak trzeba prawnika prywatnego wynajmę dobrego żeby im do du...py wziąść.Na dzień dzisiejszy nic nie mogę takiego zrobić bo mało wiadomości mam,a co sam widziałem to jest mało.Liczy się większość światków i wtedy coś możemy zdziałać!!!Prawnik wynajęty jest służbowo a nie państwowo-sukces murowany.A poza tym co tam pracowałem na IR3 tam jest komputer z programem pirackim-tak mi windows7 przy restarcie sytemu wypluł:) Czyżby komputery miały tam pirackie programy??? Widzę na wygraną sprawę:))))
Marcin 2017-01-07 13:04:12
Zastanawia mnie jedno piszecie wciąż o tym że dzwonicie do Olsztyna ze tam zgłaszacie a przecież ta firma nie ma żadnego oddziału w tym mieście nawet na głównej stronie nie ma siedziby randstad w warmińsko-mazurskim? ??
1
nowy 2017-01-07 18:46:09
oo..to ty juz wypłate za grudzień dostałeś?
klon 2017-01-08 11:24:06
chodzi o to że dzwonimy do Olsztyna do inspekcji pracy a nie do ich oddziału
2
Marcin 2017-01-08 14:09:25
Teraz rozumiem. Domyslalem się ale chciałem się upewnić. Życzę powodzenia i niepoddawajcie się.
PiłaTango 2017-01-08 17:12:17
Nie przejmujcie się. Niedługo cały ten burdel wyjedzie do Piły.
3
Marcin 2017-01-08 18:11:39
Mało realne po pierwsze przeniesienie takiego przedsiębiorstwa to milionowe koszta po drugie już jest wymiana 100 Polaków zwolnionych a na ich miejsce ukrainscy pracownicy
2
Marcin 2017-01-16 20:07:25
Co taka cisza
1
Alf 2017-01-17 21:09:22
Ja też jestem ciekawa,jak się skończy ta historia,krzyczą skarżą a i tak pracują i to oni największe normy wyrabiają powodzenia
2
Zostaw swoją opinię o Philips - Kętrzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips