LOGSTOR Polska Sp. z o.o.

Zabrze

Opinie o LOGSTOR Polska Sp. z o.o.

bunt 2016-04-18 19:20:15
Proponuję zawalczyć o zarobki, pracodawca h...se robi z pracowników, nie ma premii, podwyżek, to może l4 wszyscy od maja. Albo ustalić jakieś dni w których będzie niska absencja.
1
as 2016-04-26 06:24:59
w piątek ekipa z załadunków je..ała od 7.00 do 21.00 non stop 14 godz
brawo dla baranów
6
nic 2016-04-29 15:15:32
Chlopie 3000zl.... To po 10latach pracy ludzie tu nie maja!!! Spokojnie to sie wyspij i choc tu popracowac i potem pisz opinie!!;
3
obserwator 2016-04-29 18:23:38
Każdy kto chce podjąć prace w tej firmie powinien się zastanowić nad zjawiskiem które jasno określa co dzieje się tam. Pracownicy z wieloletnim doświadczenie i wiedzą (nie zależnie od działu czy oddziału)nie są zwalniani tylko sami odchodzą, a że firma nie chce im iść na rękę więc odbywa się to zawsze z hukiem, a zjawisko zwolnień można określić jako "uciekanie szczurów z TONĄCEGO STATKU", a to że uciekają mówi samo za siebie:( Szkoda tej firmy bo rozwijała się prężnie i w dobrym kierunku, na poziomie, a teraz można ją porównać do staczającego się menela który ratuje się najtańszą opcją byle funkcjonować z dnia na dzień. Typowe zjawisko autodestrukcji. Wszystko wskazuje na to, że niebawem będziemy świadkami likwidacji zakładu(zostanie przeniesiona produkcja do innego kraju).........
2
Stary oprerator 2016-05-02 16:04:02
NIE NIE NIE X NIE! Po 7miu latach pracy stawka BRutto : 2150 zł.
Premia jak jest ok to 100 zł.Gonią na każdym kroku nie opieraj sie zrobiłeś swoje? Mówi Brygadzista jak mu się chce albo wyśle pachołka swego żebyś zrobił więcej ma być 115% wykonanej produkcji to możne dostaniesz premie 100 zł.
Katastrofa i te 12h pracy!Nie widzisz rodziny !A przecież logstor to twa rodzina.
6
nowy 2016-05-02 17:51:52
Pracuje w Logstor +- 3 miesiące i powiem ze to jakaś kpina stanowisko Trener.
Żaden trener nie daje z siebie tego co sama nazwa mówi trener raczej partacz i olewacz gdyby nie me zaparcie to by była wielka kaszana!Firma poprostu wielki niewypał. Będzie lato to na bank idę na L4 a kasa sama będzie wpadać.
Jak miałbym pracować i żeby mi zależało to nie w tym zakładzie bo kasa jest niska a atmosfera ? Nie ma jej! Obóz pracy a najzabawniejsi są liderzy czyli pachołki brygadzistów , kradną miedz a oczami świecą równo!Jacy to oni są the best !
3
Zagłoba 2016-05-09 10:26:22
Skoro pracujesz ok 3 miesięcy tzn ,że jesteś z tego miotu nieudaczników,bo w tym roku sami tacy przychodzą i pewnie będą zakałą wielu innych zakładów :) Chyba ,że inne zakłady poprzyjmują też Ukrainców...a to bardzo prawdopodobne skoro "nasi" PL to w 90% takie półgłówki myślący ,że całe życie przejadą na L4
Nowy 2016-05-10 13:07:14
Powiem Ci tak ja i inni nie jesteśmy cytuje to co napisałeś "półgłówki myślący ,że całe życie przejadą na L4 " Ja jestem po prostu realista i jak widzę takiego jak ty który się spina i pokazuje to i co to nie on to mi się chce śmiać! Tak z Ciebie! Przecież właśnie ta firma tak pracuje dziwie się Tobie że tego nie zauważyłeś z takim stażem pracy.Kierownictwo ma Ciebie głęboko w czarnej dupi:)e

Bo kierownictwo uważa że nasze produkty są dobre! Dla mnie to żart ale jaka jakość produktu końcowego taka firma!
I powiem pracuj bo ja chce na L4 gdy ty będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zapomniałem pewnie nie masz rodziny i logstor do zajebisty pomysł na spędzenie czasu wolnego.POWODZENIA
4
ciusmaximus 2016-05-13 15:27:07
Prawda jest taka ,że robić wam się nie chce.Myślę,że i tak za dużo zarabiacie w porównaniu do swoich umiejętności.Wolicie marudzić jak robić nadgodziny a potem płacz ,że słabe wynagrodzenie. Na wasze miejsce za bramą czeka 20 więc do roboty pieprzone nieroby.
1
samożycie 2016-05-16 18:10:27

Co trzecia firma w Polsce miała w ostatnich miesiącach problem ze znalezieniem pracowników, a 3 na 4 pracodawców obawia się, że nie będzie w stanie utrzymać obecnej kadry. Aż 68% firm czuje presję płacową ze strony pracowników, takie wyniki wskazują, że rynek pracownika w Polsce staje się rzeczywistością.
Bardzo dobra koniunktura gospodarcza, którą potwierdzają liczne wskaźniki makroekonomiczne, to również wzmożone zapotrzebowanie na wykwalifikowaną kadrę, głównie niższego szczebla.

Obok problemów ze znalezieniem odpowiedniej kadry, pracodawcy coraz częściej boją się, że będą od nich odchodzić najbardziej wartościowi pracownicy. Jak wynika z badania Work Service, 33,9% pracodawców w ostatnich miesiącach miała trudności ze znalezieniem odpowiednich pracowników. W ujęciu branżowym, to firmy zajmujące się produkcją zgłaszają największe zapotrzebowanie na pracowników. Pracodawcy wskazują, że problem z utrzymaniem pracowników to największe dla nich wyzwanie na najbliższe miesiące (taki pogląd wyraża 3 na 4 pracodawców). Na drugim miejscu, według 68% firm, znajduje się rosnąca presja płacowa wśród zatrudnionych osób. Jednak identyfikacja problemów nie zawsze idzie w parze z umiejętnością odpowiadania na nie. Mimo że większość Polaków od zamiaru zmiany miejsca pracy powstrzymałaby podwyżka wynagrodzenia, tylko 40% pracodawców w ten sposób próbowałoby zatrzymać kadrę.

Tekst z portalu Onet, a zdawało mi się, jakbym czytał o problemach LOGSTOR.
2
zagloba 2016-05-18 17:03:22
haha ale nieudacznik :) lepiej idź na l4 inwalido produkcyjny...zarobisz :) wilk z wall street sie znalazł hehe
nowy 2016-05-20 22:41:41
Nieudacznik to ty jestes pracujac w tym chaosie i z ukraincami nie gadajaymi po polsku z jakoscia mercedesa o wygladzie bubla.Pozdrowienia z innej firmy gdzie mam 2400 brutto na dziendobry bez nadgodzin .WALCZ nieudaczniku
5
zagloba 2016-05-23 11:11:25
Skoro dawają 2400 to pewnie mają "jakieś" wymagania więc o drugiej umowie zapomnij i już teraz idź na L4. Chyba ,że z LOG zadzwonią :)
Nowy 2016-05-25 09:47:09
Właśnie dziś dostałem umowę po okresie próbnym trzy miesięcznym na 1 rok z perspektywa na umowę na stałe i dostałem 200 zł podwyżki.I jak logstor zadzwoni a zadzwoni bo tam pracują sami nieudacznicy jak ty to powiem im ze moje warunki są takie:3000 zł i co usłyszę ze zostaną z nieudacznicami takimi jak TY.pA
2
zagloba 2016-05-30 22:05:01
Idź na L4 inwalido produkcyjny :) dołącz skana umowy najlepiej jeszcze hehe i powiedz staremu ,żeby ci pokazał jak ciąć wyrzynarką :*
kakao 2016-06-01 16:30:43
Ty masz jakiś problem z podejmowaniem decyzji. Już ponad miesiąc temu to samo pisałeś. A tak na serio to trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć tych wpisów pisanych przez kierownictwo. Coraz trudniej znaleźć frajerów do tyrki w tym obozie?
3
kamilek 2016-06-15 22:59:19
Witam, czy na stanowisku spawacza rur sa realne zarobki rzedu 3000zl NETTO za 160h miesiecznie ? Bo czytajac ostatnie 2 strony komentarzy powatpiewam :P
Masakra 2016-06-16 10:20:15
W zeszłym miesiącu mi zabrali premie pomimo ze caly miesiac przerobilem za oddanie krwi, a wczoraj sie okazało że zaś premii nie mam bo mialem opieke 2maj(cały dział stał bo wszyscy urlopy pobrali) i jak mam się czuć i jakie mam miec chęci skoro za dwa miesiace 400zł mi zabrali. Zero zaangażowania i chęci z mojej trony. Czas odpocząć bo i tak za czerwiec znajdą jakąś pierdołke i premii nie dadzą. Jeb.ć tych popaprancow.
3
Masakra 2016-06-16 10:27:50
Najlepiej będzie jak w j. Angielskim opiszę jakie warunki pracy mamy, jakie zarobki, jakie traktowanie i ogolnie jak jest i wyślę list z prosba o publikacje do LOGSTORA(miasteczko w Dani) niech w prasie to opiszą jakie cuda dzieją się w PL, bo niestety oni chyba nie zdaja sobie sprawy jaki tutaj w pl jest SYF i burdel!!! Zobaczymy co z tego wyjdzie :) moze przejrzą na oczy i w koncu dowiedzą sie dlaczego tylu doswiadczonych pracowników się zwalnia i dlaczego jest tak dużą absencja L4. Jak od lipca bedziemy minimum 2 soboty pracować a wolne do wybrania bo o setkach nie ma mowy to dopiero będą pustki, no będą sami ukraincy i lizodupy.
4
brednie 2016-06-19 16:24:54
co ty wogóle opowiadasz ??? duże pieniądze ? bzdura ? hehehe fajne benefity , nie bądź śmieszny , każda inna firma daje jeszcze większe. Jak masz odpowiedni kurs to zarobisz pięć sześć a nawet dyszke , wystarczyło się zwolnić i samomu zrobić sobie fajny benefit bez łaski , płatny staż w dziale planowania ??? o k.... , powodzenia.
3
bajlamos 2016-06-19 16:32:24
Czy przypadkiem firma nie dyskryminuje kolegów z Ukrainy nie dając im ukraińskich odpowiedników polskich instrukcji ? Chyga wszystko to co My mamy po Polsku Oni powinni mieść po Ukraińsku ?
4
poszukujący pracy 2016-06-21 19:42:54
Proszę napisać szczerze i uczciwie jak się pracuje w tej firmie na śląsku.
stary 2016-06-25 20:35:38
może (usunięte przez administratora)Syryjczyków zatrudnimy .
1
Xnay 2016-07-08 15:23:14
Ta firma to totalna porażka ! Nie ma miesiąca bez tendencji wypadkowych ,średnio 3 w każdym,wczoraj na nocce kolejnego wynieśli a to wszystko za minimalne wynagrodzenie . Brud,syf i ubóstwo ,brak podstawowych narzędzi do pracy a robić trzeba.Brygadziści i wsparcie techniczne głusi na jakiekolwiek prośby,czysta spychologia . W tym syfie coraz mniej Polaków chce robić i są zastępowani ukraińcami,którzy tańcza jak im sie zagra . Ludzie są stali oszukiwani na nadgodzinach,robiąc 4 soboty można śmiało wyciągnąć 1700 złotych ,po prostu żenada .Stanowczo odradzam zatrudnianie sie w tym cyrku bo tego zakładem produkcyjnym nazwać nie można . Dla wszystkich odwiedzajacych i myslacych o zatrudnieniu spójrzcie na zielonych workerów z ukranicy a ilu jeszcze zostało Polaków,których niech Bóg ma w opiece !
7
aaa 2016-07-12 22:51:31
i znow propaganda goni propagande, jestem ciekaw kto z góry dostał za zadanie pisanie takich pochlebnych komentarzy zeby wybielić wizerunek firmy....
3
Prezes 2016-07-20 13:18:11
Przecież nie ma liderów częste zmiany brygadzistów już chyba nie ma na kogo zamienić pozostali pracownicy z Ukrainy by dokonać zmiany.Masakra po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o nie przecież dyrektor zabronił tak pisać na zebraniu z pracownikami.Powiem tak przyjmujcie się za te kichawę pieniądze bo ukrainców przybywa!Pozdrowienia dla naczelnej trenerki nieroba i zemstliwej Małgos69ki J z trójników która znęca się nad wszystkimi!
8
deep 2016-07-22 15:20:39
wypłata jest w terminie,zazwyczaj przed 10tym mozna otrzymac 1396 złotych za cały miesiac harówki
5
Kamyczek 2016-07-29 08:13:57
Solidny zakład pracy na poziomie i zarobki eleganckie, polecam.
cinusmaximus 2016-07-29 15:53:44
Logstor zabrze boryka sie ostatnio z znalezieniem dobrych pracowników. Praca ciężka w otoczeniu wysokiej temperatury nie adekwatna do śmieszne niskich zarobków(1396 zł) przy kosmicznych wymaganiach od pracownika.Duża liczba wypadków(ok 3 w miesiącu).Ogólnie chaos i brak odpowiednich ludzi do zarządzania zasobem ludzkim.Jest tylko kilku dobrych ludzi z którymi miałem okazje pracować.Pozdrawiam.
3
Master 2016-08-01 02:04:15
Rudz ty jestes analfabeta. Zdania po polsku nie umiesz napisac. Pewnie mama załatwiła prace :)
3
Logsror 2016-08-10 16:03:15
W urzędach pracy szukają obecnie 15 operatorów za 2 tysie brutto i 6 spawaczy za 4 tysie brutto. Powodzenia w poszukiwaniach :D.
Trzeba się z ( usunięte przez administratora )na łby pozamieniać żeby pójść tam pracować.
4
. 2016-09-15 22:04:31
zart?
1
Były pracownik 2016-09-17 08:36:02
Powiem ci że to jest kpina to co się dzieje w tej firmie pracowałem tam dość długo i żałuję tych straconych lat. Kto to widział ciężko pracować bez grosza premii i bez szacunku do pracownika, nie mówiąc o szantażowaniu pracowników. Za tą kasę co otrzymałem pod koniec "kariery" w Logstor hahahaha... To otrzymałem w na start pierwszej lepszej pracy znalezionej
6
cinek 2016-09-26 15:48:28
Rekrutacja jest cały czas bo rotacja pracowników jest straszna.
2
Stary pracownik 2016-09-30 09:52:50
prawda o loogstor pracuje tam już długo aż za długo czas na zmiany i co co pisze się o liderach to banda darmozjadów chodzą 8 godz nic tylko zachowują się jak klawisze z ZK a praca w tej firmie jest cieżka gdyż pracuję się za 3 bo trzeba na darmozjadów liderów pracować ten kto zarządził liderów niech się puknie w głowie bo się niektórym osobom w głowach pomieszało myślą że jak mają umowy na czas nieokreślony to są nietykalni
5
Jon Dahl Gustavsson 2016-10-11 20:03:25
Lider jest od zarządzania swoim obszarem czyli też ludźmi na nim pracującymi....Stary pracownik- jak bys umiał "pracować za trzech|" to byś był właśnie liderem :)
cinusmaximus 2016-10-21 18:11:41
Z tego co pamiętam to mój brygadzista nie potrafił jeździć wózkiem widłowym,nie za bardzo potrafił operować żurawiem ,nie potrafił zarządzać ludźmi i nie potrafił posługiwać się SAP-em.Był tam porostu przez przypadek bo nie było chętnych na to stanowisko.Był niezaradny i mało inteligentny.
4
bikini 2016-10-22 16:02:24
ale pisać potrafią.... jacek jeszcze się nauczy......
2
Bagno 2016-10-25 12:35:10
Dlugoletnich stazem pracownikow traktuje sie jak smieci.
Szuka sie byle pretekstu do zwolnienia ich.
Praca za minimalna krajowa to na prawde szczyt marzen w tej firmie.
Nie polecam nikomu!
2
NEtNapinkaLevelMax 2016-10-27 16:52:06
Na chu...to gadanie ? Jak Wam źle a jesteście tacy dobrzy to dlaczego sie nie przeniesiecie do lepszej firmy ?
3
adolf 2016-10-31 20:56:31
Bez przekleństw mi tutaj netnapinko , po mału przenosimy się , na zewnątrz jest sporo kasy do zarobienia i bez łachy tej śmiesznej firmy która spadła na psy co jest oczywiste w ocenie znacznej większości.
2
patelnia 2016-11-02 10:19:48
racja, umiałem tam wszystko robić a poszedłem robić do Lidla bo tam na start 2800 brutto, a w logstorze miałemm słabe zarobki 2300 brutto , mega wymagania , robota po kilkanaście godzin dziennie , brak poszanowania pracowników, dużo pracowników ze wschodu , karcenie za duperele
8
Kamyczek 2016-11-15 21:20:58
Jestem bardzo zadowolony z pracy w Logstorze, zarobek naprawdę nie jest taki zły w porównaniu do ofert pracy z innych firm. Szanuje się tutaj pracownika. A narzekają Ci, którym nie chce się działać
cinusmaximus 2016-11-17 00:35:32
Naprawdę bawisz mnie niesamowicie :) Przypominam, że płaca minimalna od 2017 roku wg. ministerstwa finansów w Polsce to 2000 zł brutto lub stawka godzinowa na poziomie 12 zł brutto więc jeśli masz sporo więcej to gratuluje i zazdroszczę i jeszcze ten szacunek dla Ciebie to na pewno więcej niż normalna pensja.
3
Twoj Pan 2016-11-17 00:36:20
Kamyczek 2016-11-15 21:20:58

zarobek nie jest zły ??? 2000 brutto ??? "szanuje się tutaj pracownika ??? na czym niby ten szacunek polega?? chłopie co ty bierzesz ?? chyba nawąchałeś sie oparów z estrudera albo dostałes rura w głowę ,ja odszedłem z tego logstorowego syfu i zarabiam prawie o połowę wiecej ...logstor to firma dla nieudacznikow i nicdziwnego ze sie odnalazłes w tym gronie
7
xxx 2016-11-23 07:54:42
Pierwsza nagroda w tym roku , jupiiii - 20 zł 49 gr - za miesiąc październik 2016.
5
adam 2016-11-27 21:06:38
Robota fajna, troszkę monotonna. Jeśli chodzi o kasę, to cieniutko.1600-1800 na łape. Bez nadgodzin to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz. Atmosfera , na niektórych trzeba uważać, pare osób prosi sie o w..ol wraz z piciom gejem. Szukać pracy gdzie indziej proponuje.
benefit 2016-11-28 09:33:47
pokazujmy kwoty w UAH (hrywna) , twoja nagroda 20zł zamieni się wtedy na 320 więc nie narzekaj ;)
lol 2016-11-29 16:56:26
Właśnie, nikt nic się nie odzywa to premii nie ma ( usunięte przez administratora )
anonimus 2016-12-06 19:03:38
pracownicy się boją bo wysłali famę że kto wpisze zły koment ten zostanie zidentyfikowany po adresie IP , nie potwierdzajcie przełożonym polubień czy znajomości na portalach społecznościowych a najlepiej zablokujcie im dostęp do waszych kont, przeglądają je notorycznie a to już jest inwigilacja waszych prywatnych spraw
Zostaw swoją opinię o LOGSTOR Polska Sp. z o.o. - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LOGSTOR Polska Sp. z o.o.