brak logo

GOSPODARSTWO PRODUKCJI ROLNEJ CENTRALA NASIENNA SP.Z O.O

Nidzica

Opinie o GOSPODARSTWO PRODUKCJI ROLNEJ CENTRALA NASIENNA SP.Z O.O

Knowhow 2016-01-13 16:58
W tym Państwie jest inspekcja pracy i sąd pracy ,prawda jest taka że na takich forach wypowiadają się ludzie którzy w realnym zyciu nie potrafią załatwić swoich spraw z pracodawcą .Może lepiej założyć swoja własna firmę i zatrudniać Ludzi ?:) ktos kto nie ma wyników w żadnej firmie nie dostanie prowizji ,chyba ze właściciel jest głupcem ... Ale tacy nie prowadzą firm :)
7
XYZ 2016-01-13 18:09
ja pracuje w centrali kilka lat i jakoś nigdy nie dostałem wypłaty lub jej części w kopercie.
Kasa zawsze na czas i dostaje tyle ile mi wychodzi z moich rozliczeń
nie ma nic za darmo dobrze pracujesz dobrze zarabiasz.
Ja polecam
7
simon 2016-01-14 11:39
ja też pracuje kilka lat ,miałem przerwę i pracowałem w innej firmie, gdzie nie dostałem wcale wypłaty. w centrali pieniądze są zawsze na czas i nie znam nikogo kto zarobił 1300
6
klient 2016-01-15 16:37
Knowhow to chyba M.B.:):):)
4
xxx 2016-01-18 11:17
jak dla mnie to spoko firma, wypłata jest na czas, zarobki odpowiednie co do stanowiska. Polecam :)
5
Karolina :) 2016-01-25 19:57
Jeżeli masz możliwość podjęcia pracy w tej firmie to nawet się nie zastanawiaj, bo drugi raz możesz nie dostać już takiej szansy.
Świetna firma w której panuje miła atmosfera i co najważniejsze Prezes organizuje spotkania dla pracowników: zachęca i daje możliwości rozwoju i szkoleń co się bardzo chwali :) Obecnie pracuje w gronie doświadczonych pracowników od których można wiele się nauczyć :) Co do zarobków to zależy od doświadczenia oraz posiadanego stanowiska, ale nie ma co narzekać na pewno jest wyższa od najniższej krajowej. Jeżeli ktoś ukończył studia i ma smykałkę choćby dziedzinie np w produkcji i dystrybucji kwalifikowanego materiału siewnego w tym sadzeniaków ziemniaka; produkcji rolnej; skupu i sprzedaży płodów rolnych, w tym skup zbóż; sprzedaż nawozów sztucznych; sprzedaż środków ochrony roślin; obsługa techniczna rolnictwa i przemysłu chcę dalej zdobywać wiedzę i pracować przy czymś co lubi to tu nas ma takie możliwości. Bardzo chwalę sobie pracę w centrali. Jak w każdej pracy tylko ciężko pracą można osiągnąć bardzo dużo i zostać docenionym, nic nie przychodzi lekką ręką. Pozdrawiam z Centrali Nasiennej :)
9
Klient 2016-03-05 18:08
Witam, pracowałem w Centrali i uważam że jest to spoko firma. Wynagrodzenie na czas i zarobi też niczego sobie. Popracuje Pani Karolina dłużej to będzie wiedziała czy warto czy nie. Niech każdy wypowiada się za siebie.
4
Hey 2016-03-05 18:11
Jest dobrze
5
Pracuś 2016-03-05 18:35
Witam, ludziska kochane weźcie się za robotę i nie obrażajcie ludzi których nie znacie. Komuś się praca podoba, a komuś nie. Szanujmy się. Pozdrawiam Karol Węgierski
4
XYZ 2016-03-05 18:39
Mamy wesoło w Centrali Pozdrawiam Polecam Gorąco
1
XXXXXXX 2016-03-06 14:03
Pracuje w Centrali od niedawna, pracy jest co nie miara i cały czas trzeba się uczyć i szkolić. Co do wynagrodzenia nie mam zastrzeżeń. Ja polecam
6
??? 2016-03-06 21:21
A któż to tak skrobie te komentarze pozytywne jeden po drugim?? Komuś się nudzi w domku chyba ;) A ludzie i tak swoje wiedzą i myślą.Pozdrawiam serdecznie ;)
3
Rrrrr 2016-03-21 19:22
Chyba komuś się słownik zaciął. Ja jestem kierowcą i nie mam co narzekać zarobki jak na prwyaciarza przyzwoite
4
BOS 2016-03-21 20:23
nie narzekajcie tylko się weźcie lepiej do roboty, ja uważam że firma szanuje ludzi i daje godne warunki pracy pełen etat umowa o pracę
4
XVZQ 2016-03-21 20:26
Jeżeli ktoś uważa że jest źle traktowany przez przełożonego to tym bardziej powinien poszukać sobie innej pracy. to jest logika. po pierwsze ja nie narzekam, wręcz przeciwnie twierdzę że przełożony dobrze traktuje swoich podwładnych.
3
Drogi Karolu 2016-04-09 19:32
Najlepiej idź i zapytaj u źródła... A jak będziesz mial szanse popracować to sam się przekonasz jak jest.
2
Były pracownik 2016-06-02 18:52
Żenada , żenada i jeszcze raz żenada , nie polecam , grubszy mądrzejszy od chudszego ! Ucinanie godz , przekleństwa do pracowników z ust tego pana co był dyr. . jeszcze w cn państwowej . Jak był Józiu to było spoko !!!
mexx 2016-06-14 08:56
Mam wrażenie, że fala hejtu, która się wylewa to od osób, które w CN nie pracowały, albo zazdroszczą, że komuś się udaje.
Pracuję już 4 lata i wszystko gra. Pieniądze zawsze na czas, dobre warunki.
Pracowitym trzeba być, jak wszędzie. Jak ktoś siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo udaje, że zna się na wszystkim to niech się nie dziwi, że drażni szefa :D
nie bez powodu jest na swoim miejscu
3
Andrzej 2016-06-14 11:24
Faktycznie, fala typowo polaczkowego hejtu. "Nie mam szkoły, nie nadaje się do pracy, to obrzucę gównem pracodawcę! Poczuje się lepiej w swojej biedzie". Gotuje się we mnie jak to czytam. Jak tak źle to wypieprzać do innych zakładów pracy w Nidzicy. Czy tam też Was nie chcą?
Jak ktoś daje coś od siebie to nie ma powodów do narzekania w cn...
4
TB 2016-06-14 11:42
Który bądź która to szef? Bo w tym bałaganie ciężko się połapać...
TB 2016-06-14 11:45
Był jeden porządny człowiek w CN... Ale niestety już go nie ma... Chciał zapanować nad tym bałaganem ale zabrakło podobno zdrowia i sił...
Karmel 2016-06-29 11:38
Może uciekają ogólnie z miasta. Nidzica dobrze przędzie, zakład się cały czas rozwija i widać to gołym okiem.
Mają markę na rynku krajowym i są jednym z liderów. Dużo zazdrośników jest. Założe się, że większość złych ocen to spamują z konkurencji, albo głąby, które nie nadają się do pracy.
1
biurwa 2016-07-11 09:12
Marcin - praca jest bardzo okej. Byłem kiedyś na tym stanowisku, ale poszedłem wyżej też w Nidzicy.
Pracy trochę jest, ale jak byś miał na prawdę dobre wyniki to spokojnie wielokrotność średniej krajowej wyciągniesz.
Jak masz jakąś bazę klientów, na której możesz operować to bardzo szybko i sprawnie Ci to pójdzie.
Najlepiej przyjdź i sam sprawdź.
3
AndrzejP 2016-07-11 12:08
A wiesz może jak wygląda rejon działania?
Właśnie wielu znajomych tam gdzies pracowało i raczej dobre opinie słyszałem. Tutaj parę nie przychylnych znalazłem, ale to jak wszędzie chyba.
Chyba złoże cv i sam zobaczę jak będzie, mam nadzieję że przyjemnie. Plus taki że jak wcześniej się w branży obracalem to faktycznie każdy Nidzice dobrze kojarzy i jest już znana i wiarygodna
3
Sm 2016-07-13 20:05
Strona w przebudowie i to na super poziomie. Spoko firma, fajni ludzie w pracy. Polecam
4
Pot 2016-07-13 20:28
Tych niewykazujacych się to już nie widać. Teraz naprawdę robota odchodzi aż miło iść do pracy. ( wciągająca jest szczególnie ziemniaki;)
2
kaszalot 2016-07-14 11:25
Konkurencji dziękujemy za oczernianie wizerunku.
Faktycznie, taki przyrost klientów musi oznaczać słabą jakość!

Przyjedź i zobacz jak wygląda to wszystko.

Zazdrośnicy smarują i żal du*ę ściska, że jedyne co mogą to pierdnąć przed telewizorem przy puszce piwa za 2 zł.

Widać jak kogoś kole w oczy CN Nidzica. Ajj boli, że firma się tak rozwija. Boli, że jest wśród liderów..
Boli, że jest jedną z największych firm w okolicy. Boli, że zatrudnia 80 pracowników, a on był tym głupim, który nic nie potrafił...
1
mexxicana 2016-07-14 11:26
Boli Cię co? Tyle ludzi potrafi pracować i dostać premię a Ty jesteś tą gorszą, która nic nie potrafiła? :D
Tak myślałem...

2
XXX 2016-07-19 11:51
Powinien chlopak cos zrobic z tym tekstem. Naruszenie jego imienia i firmy. Lepiej to usunąć.
4
Krzysiek 2016-07-20 07:45
Na sortowni 7 lub 8 zł za godzinę na rękę. W sezonie dochodzi premia ok 30 - 50 zł dziennie za przerób i jakość , na wózku - 10 zł plus premia jak wszyscy i może cos więcej bo nie narzekają. Praca sezonowa w systemie zmianowym . Umowa zlecenie dla sezonowych. Inni z tego co wiem i ja tak mam umowa o prace na nieokreślony. Mocno pilnują jakości i wydajności. Można zarobić ale trzeba uczciwie pracować . Dobra atmosfera . Polecam
1
Ania 2016-07-20 08:08
W biurze mamy od 1500 w gore w zależności od przepracowanego okresu plus premie za wyniki. Starsi pracownicy i kierownicy Z premiami spokojnie ponad 3 tys. Najlepiej zarabia handel ale i roboty maja jak w ulu. Co miesiąc szef robi narady. Oczukuje otwartości i wymiany zdań . Z początku trochę trudno się przyzwyczaić ale potem to szczerze dużo lepiej się pracuje. Ja polecam.
1
Stefan 2016-08-01 09:14
Drugi rok pracy mi mija i nie mam zastrzeżeń. Kasa zawsze na czas, jak jakiś nagły urlop czy coś to też zawsze elastycznie. Jak szanuje się zakład i dobrze współpracuje w zespole to nie chce się odchodzić z Centrali. Fajna atmosfera, dobre zaplecze socjalne. Ogólnie to polecam i ja tu na pewno do emerytury te parę lat będę.
1
mexx 2016-08-04 07:16
Podobno poza sezonem też. Ale nie jestem pewny. Idź się dopytaj ;)
mexx 2016-08-08 11:12
Idź i się przekonaj. WIem, że można nawet średnią krajową wyciągnąć jak się dobrze działa.
Arek Tr 2016-09-12 12:17
Ja polecam teraz przy wykopkach praca nie byla lekka ale platne na czas i zawsze pelne uposazenie szatnia socjale itp mi sie podoba
teresat 2016-10-17 13:54
pracowalam pszy wykopkach i jestem szczesliwa
pieniadze tak jak bylo umawiane
umowa
dodatki socjalne
suepr sprawa
widac ze ekipa dobrze ze soba sie czuje i zaklad sie rozwija
marcin 2016-10-17 15:38
słuchajcie, no to super jeśli firma się rozwija, ale pytanie tylko dlaczego nie ma ofert.
Marek M. 2016-11-28 10:54
Poznałem ludzi z CN Nidzica na targach CTR.
Jestem zainteresowany pracą tam i szczerze z nimi porozmawiałem o warunkach to są bardzo zadowoleni i chwalą sobie...
Maja 2017-04-06 10:20
Pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się co lubisz w swojej pracy. Na jakie warunki mogą obecnie liczyć pracownicy?
mexx 2017-04-06 11:20
Pracuję niezmiennie 5 rok.
Zaraz się wyleje fala, że rotacja składu.
4 dziewczyny z biura poszły na urlop macierzyński.
4 kolejne są poszukiwane w ich miejsce.
O firmie też dużo świadczy, że dziewczyny nie boją się ciąży, ani macierzyńskiego.

Na nowy rok poszły premie dla wielu osób. Jak ktoś miał kupę a nie wyniki to wiadomo, że bez premii.
Wystarczy też spojrzeć w jakim otoczeniu firma działa. CN Nidzica wyrasta na jednego z liderów sadzeniaka w PL.
Zainteresowany pracą 2017-04-12 11:04
Witajcie Recenzenci!

Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego w firmie CN SP. Z.O.O.? np.
- Jak duży region oni obsługują?
- Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym?
- Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie?
- Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu?
- Czy praca odbywa się również w soboty?

Mam też kilka innych pytań:
1. Czy 3500zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma CN SP. Z.O.O. na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (3500 brutto)?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PF?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
5
MEXX 2017-04-13 18:48
Praca przedstawiciela jest bardzo rożna w zależności od tego w jakim dziale będzie pracował i jaki segment rynku będzie obsługiwał. Tym samym region obsługi zależny jest od przypisanych obowiązków i może nim być rejon województwa lub w innym przypadku kraju. Oczywiście stres i tempo pracy jest nieodzownym elementem pracy dobrego handlowca. Osoba która poszukuje komfortu i spokoju powinna nie brać pod uwagę takiego stanowiska. Cele są bardzo jasne i osiągalne a wynagrodzenia dyzo wyższe niż 3500 brutto ale jest uzależnione od wyników w pracy. Osoby chcące osiągać minimum i dużo zarabiać lepiej niech nie rozważają pracy w tej firmie. Problemów z urlopami nie ma. Praca w soboty tylko w sezonie i nie wszystkie działy.
Firma może zaproponować wyższy angaż niż podstawowy ale kandydat musi okazać się dużym profesjonalizmem i wiedzą branżową. W przeciwnym razie musi wypracować tą wiedzę a wynagrodzenie wzrośnie z czasem w miarę zwiększania kompetencji. Handlowiec ma nienormowany czas pracy ale zakładając czas przejazdów napewno chcąc zarabiać dużo nie da rady w osiem godzin wypracować. Nie ma harmonogramu ale jest baza kontaktu i baza produktowa. Dobry handlowiec zrozumie, ze Sam musi zorganizować sobie pracę a to co otrzymuje to wszystko ci potrzeba. Firma nie poszukuje uczniów ale profesjonalistów . Nie trzeba raportować- trzeba sprzedawać. Zespół młody, sprawny i pomocny. Można liczyć na wsparcie ale trzeba być bardzo samodzielnym. Im większa samodzielność i odpowiedzialność tym wyższe wynagrodzenie.
2
Zainteresowany pracą 2017-04-14 10:48
Dziękuję za Twoją opinię. Bardzo klarownie przedstawiłeś sytuację panującą w firmie.

Ja zostałem dziś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjna do Centrali Nasiennej w Mogilnie. Mam nadziej, że się sprawdzę i zostanę zatrudniony. Chociaż mam lekkie obawy, ponieważ nie wiem czego mogę się spodziewać. Zostałem zaproszony mimo to, że mieszkam 150 km od dedykowanego terenu... - jest to trochę zastanawiające.

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
3
ktos 2017-04-14 15:38
czesc, jakimi samochodami jezdza PH w tej firmie?
Mexx 2017-04-14 17:31
Fiat Fiorino
ktos 2017-04-15 07:39
a czy przedstawiciele odwiedzają rolnikow i chodzą z nimi po polach zeby sprzedac odpowiednie środki?
1
rino 2017-04-19 16:00
witam
Przedstawiciele handlowi sprzedają tylko u rolników czy również w innych mniejszych firmach zajmujących się dystrybucją środków ochrony roślin itd?
czy rolnicy chętnie nawiązują wspólprace z CN czy są sceptycznie nastawieni?
3
koń 2017-05-23 14:26
CN Nidzica "liderem sadzeniaka w PL" ??.. buhaha.. koń by się uśmiał. Ktoś nie zna zbyt dobrze omawianej branży. Niech ogarną chaos jaki u nich panuje, może wówczas będą mieli szansę.
mexx 2017-05-24 12:13
"CN Nidzica wyrasta na jednego z liderów sadzeniaka w PL."

" CN Nidzica "liderem sadzeniaka w PL"

Nie widzisz różnicy?
Nie od razu Rzym zbudowano.
Maja 2017-07-13 11:22
@MEXX przedstawił jak w firmie wygląda praca jako przedstawiciel handlowy. A jak pracuje się na innych jej działach? Czego mogą spodziewać się osoby, które są zainteresowane pracą na magazynie, czy też pracą jako kierowca?
Zostaw swoją opinię o GOSPODARSTWO PRODUKCJI ROLNEJ CENTRALA NASIENNA SP.Z O.O - Nidzica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GOSPODARSTWO PRODUKCJI ROLNEJ CENTRALA NASIENNA SP.Z O.O