brak logo

Ośrodek Wczasowy Chemar 2

Łeba

Opinie o Ośrodek Wczasowy Chemar 2

Ewa Paskowska 2012-06-02 18:24
Ja pracowałam i wszystko było ok. Prawda jest taka, że (usunięte przez administratora)naczęściej wogóle nie znają słowa praca. a niestety praca sezonowa jest ciężka. jest to ok 12 godzin. Ale jest zakwaterowanie, jedzenie i ja jako kelnerka dostawałam 2 200 na czysto, także naprawdę tam jest praca bardzo dobra ale tylko dla dobrych osób które wiedzą co to sumienność a nie 4 godziny pracy i imprezy do 5 nad ranem a potem nie ma kto rano wstać
nata 2012-06-10 21:43
a gdzie pracowałaś, bo takiej nie znam
ktosia 2012-09-19 00:21
co Wy piszecie ja w tym roku po raz pierwszy tam pracowałam i nie narzekam...fakt pracy jest duzo ale nie jest tak jak wy piszecie wynagrodzenie jest sukcesywnie zwiekszane. a co do kierownictwa owszem jest wymagajace ....lecz w moim mniemaniu musi takie byc poniewaz jest to wielki osrodek ktorego utrzymanie i prowadzenie wymaga twardej reki
1
kwiatek 2012-10-28 21:29
Tak pracowałaś tylko nie wiem jako kto sytuacja jest tam bardzo zła wydzielanie posiłków dostaniesz 2 plajsterki szynki która ma już kilka dni troszkę sałaty pół jajka i kosteczkę malutką masła to jest śniadanie kierowniczka (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 łeba
1
ktosia 2013-03-09 07:47
Pracowałam jako kelnerka i pomoc kuchenna....wiec dziwią mnie wasze opinie.... Przepracowałam cały sezon i nie spotkałam się z tzw. wydziałem żywności... Co miesiąc do pensji miałam premię i nie była ona obcinana :)
1
Iga z Warszawy 2013-04-10 00:58
ja pracowałam w zeszłym roku w łebskiej chacie i w koralu. Zobaczcie tam wydzielanie. Chemar2 to naprawdę luksus w porównaniu do innych łebskich (usunięte przez administratora). Nikt nie powiedział, że dostaje się kasę za leżenie na plaży. Ja ogólnie byłam zadowolona. Miałyśmy z koleżankami do dyspozycji jeden czysty pokój, łazienkę, wyżywienie też było na miejscu, czasami fktycznie nie dawano za dużo, no ale szło to tylko na zdrowie :)
Kociak 2013-08-16 21:44
Pracowałam w tym ośrodku Kierowniczka nic się nie zmieniła (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 Łebie.
Maryjka 2014-01-10 14:14
No to z tego co przeczytałam to tam napewno nie pojade .Byłam na wczasach w Darłówku i jakoś tam wszystkich traktowano jak należy( temu najbardziej się przyglądałam), obsługa na luzie z uśmiechem i kierownik naprawde super gość i do nas jako wczasowiczów bo jakżeby inaczej ,ale przede wszystkim do personelu,bo to chyba podstawa dobrej i zgranej pracy ;).Dla nich ocena celująca ;)
krzysiu 2014-04-02 21:08
witam pracowałem w chemarze ibyło super szefostwo i kierownictwo bardzo sympatyczni a przedewszystkim wypłacalni na czas bo w łebie jest dużo pracodawców ktrzy zatrudniają na okres prubny a potem nie widzisz kasy
Krzysiu 22 2014-05-03 06:46
Nie wierzcie w pozytywne opinie. To wszystko pisze kierowniczka albo właściciele. Jest koszmar. Żaden krzysiu. Nie pracował tam cały sezon. Caly sezon pracował tylko Damian z recepcji,a i kucharz warszawiak,ale po sezonie nie odjezdzał tez z najlepszą mina to tez go chyba nie będzie. Tam nie ma ludzi którzy pracują dłużej jak w innych obok ośrodkach co pracują od ładnych kilku sezonów w tej samej ekipie. Tu się nie da. Odradzam prace w chwmarze
2
K.... 2014-05-21 02:06
Krzysiu 22 mylisz się jeżeli twierdzisz, że tylko Damian i kucharz cały sezon pracowali. Jeżdżę już jakiś czas do Chemaru i co roku są znajome twarze,są tam ludzie, którzy pracują tam od przeszło 10 Lat!! i tacy którzy są 3 4 i 5 sezon też. A skąd wiesz jaką minę miał kucharz?
Krzysiu 22 2014-05-24 05:19
iznowu dwie odpowiedzi tego samego dnia. Bez komentarza to zostawiam.Pracownik sezonowy nie pracuje dłużej niż rok,pomijając miejscowych,bo normalne że oni będą chwalić bo tam jest ciężko o pracę poza sezonem.Kelnerki? Może jedna zostanie bo ma pewnie ciężko w
domu,to musi.Jeżeli komuś się wydaje,że moja opinia jest niewiarygodna,to zapraszam do pracy,tylko ze później juz drugą ciężko będzie znaleźć. A w chwmarze sezon zaczyna się około 10 lipca,jak są tylko wczasowicze. Zielone szkoły to zabawa. ODRADZAM KAŻDEMU SZANUJACEMU SIĘ PRACOWNIKOWI. To jest jak w[usunięte przez admina] PO PRACY DO POKOJU,BO JAK PÓJDZIESZ NA IMPREZĘ NOCNA TO RECEPCJONISTKA Z NOCNEJ ZMIANY ZAPISUJE O KTÓREJ SIĘ PRZYCHODZI I PRZEKAZUJE SZEFOM, A WTEDY NIE DAJ BOŻE. Jakaś wpadka i jesteś wyzywany. Od najgorszych. Kto nie wierzy,niech próbuje pracy w CHEMAR 2. Powodzenia życzę odważnym.
2
Krzysiu22 2014-05-24 05:34
izaraz się pojawia ze dwie trzy odpowiedzi,niby od innych osób na moją odpowiedz. A ja na to:ZAPRASZAMY DO PRAZY W CHEMAR 2
Ala 2014-06-02 22:48
Nie wiem, ja pracowałam caly sezon. I caly sezon pracowało dużo osób. Mam wymieniać z imienia i nazwiska? Zliczyłam 15 osób. . Praca jak każda sezonowa - czyli ciężka. Ale za to są inne zalety, dobra płaca, NA CZAS i zawsze, mieszkanie, wyżywienie. Można się z szefostwem dogadać. Co do późnych powrotów to faktycznie było kablowanie i obrywali czasami niewinni za tych co wracali 4,5 i rano do pracy i często nietrzeźwi. Ja ogólnie oceniam prace w Chrmarze bardzo dobrze.
1
K... 2014-06-04 18:55
Ala z nazwiska to może nie bo ktoś może sobie tego nie życzyć.... Zresztą co tu dużo mówić pracuję już któryś sezon i gdyby było tak źle jak piszą poniektóre osoby to bym tam tyle czasu człowiek nie pracował.
Krzysiu 22 2014-06-08 08:48
Mowilam, że zaraz będą odpowiedzi.ALA
niech lepiej się nie odzywa bo to ona siedziała plecami do gości, uśmiechnięta do recepcjonistka.Sama słyszałam jak goście mówili o romansie w miejscu pracy.
K..... 2014-06-10 12:59
Krzysiu 22 to chyba zmienił płeć na Kobiecą !!! Jakby ktoś byl bystry to by zauważył, że można sobie ustawić powiadomienia o nowych postach na forum. A kim TY jesteś, że niby Tobie goście o tym mówili?
krzysiu22 2014-06-10 19:51
bylą pracownicą w katorgu
K..... 2014-06-10 20:15
hm...bardzo ciekawi mnie dlaczego używasz męskiego nicku damskich nie bylo ?
A powiedz mi co dla Ciebie oznacza słowo " KATORG " ?
ELA 2014-08-11 12:15
BYŁAM JAKO GOŚĆ,PRACOWNICE-KELNERKI NIEMIŁE DZIEWCZYNY,DOŚC OPRYSKLIWE JEDYNIE TAKA TĘŻSZA DOŚC PRZYJEMNA ,PRZYKŁADAŁA SIĘ ,WIĘC SORKI ZA CO CHCECIE DOBRĄ KASĘ
JA TEŻ ROBIE U PRYWATNEGO ,PRACA BIUROWA ,KONTAKT Z KLIENTEM I KOCHANE MUSZĘ SIĘ
DWOIĆ I TROIĆ I WYCHODZIĆ Z SIEBIE ,ZEBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY
1
jacenty 2014-09-14 05:39
Musze potwierdzić powyższa opinie. Tak było. Dodam jeszcze ze jestem tu od czterech lat z rodziną
W tym roku byłem tylko tydzien i musze powiedzieć, że jedzenie się bardzo,ale to bardzo popsuło. Śniadania w porównaniu z poprzednimi latami to koszmar. Sałatki przez cały tydzień te. Żadnych urozmaicenie.w zeszłym roku jadłem tam nawet rostbeff po angielsku,ale w tym roku nic takiego nie widziałem.obiady tez się .zupy dobre,ale drugie dania dAnia lepiej nie mówić. Nie wiem co się stało.
Ciekawska 2014-10-07 21:51
Elu a ta " tęższa - dość przyjemna " to jak miała na imię? Jak kojarzysz ?
2
sąsiadka :) 2014-10-24 11:58
Po pierwsze może długo nie wytrzymują bo fakt pracodawcy zbyt miło nie traktują i po drugie Krzyś tam pracuje i to dość długo jak wiem a po trzecie to kochania fakt faktem się popsuła i to mocno po czwarte jak by przyjmowali pracowników odpowiedzialnych to by było inaczej ale też potwierdzę ze też znajdzie się tam kilku pracowników którzy pracują więcej niż 4 lata.
1
Ewelina Dąbrowska 2014-10-24 19:56
Nic sie nie popsuło, zawsze mieliśmy najlepszą kuchnie najlepszych kucharzy i najświeższe produkty, w Łebie, 80%pracowników pracuje u nas co roku, mamy świetny zespół ludzi, których bardzo szanujemy, a negatywne komentarze piszą Ci, którzy z powodów nadużywania alkoholu, lenistwa ,braku kompetencji i kradzieży już u nas nie pracują. Niestety za bardzo szanujemy swoich Gości żeby pracowali u nas beznadziejni ludzie. I proszę o zaprzestanie pisania tych kłamstw, bo w innym przypadku będę musiała sięgnąć po mocniejsze środki!
Dziękuję i pozdrawiam cały nasz Personel i Gości!
Do zobaczenia w Łebie :)))
4
kotka 2014-10-30 20:31
Polecam Ośrodek a pani Ewelina jest szefową ośrodka i ma racje z tym co napisała :D
Adam Sławiński 2014-10-31 11:09
Ja przyjeżdżam od 4 lat na wypoczynek rodzinny i jestem bardzo zadowolony z ośrodka, obsługi, jedzenia, położenia, dużo fajnych atrakcji jest. Korzystam z pokoju typu studio w pawilonie. Śmiało mogę polecić!Adam
M.... 2014-11-07 00:04
Panie Adamie Dziękujemy bardzo za taką opinie :) Pracuje w Chemarze już któryś rok...i mimo, że czasem jest ciężko dajemy radę :) Za nasze przewinienia ( nie planowane )przepraszamy jak tylko możemy...ale miło usłyszeć od wczasowicza " jak miło Panią widzieć ponownie " Ewelina Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam :)
1
Marlena 2014-11-20 16:45
Chemar jest cZgnny tylko latem:((
Szkoda żądamy otwarcia poza sezonem letnim!!!
Piotr Gajda 2014-11-21 00:22
No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!!
Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje!
Pozdrawiam całą ekipę!!!
Piotr Gajda
Piotr Gajda 2014-11-21 00:22
No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!!
Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje!
Pozdrawiam całą ekipę!!!
Piotr Gajda
alk88888 2014-11-23 01:39
hej ja pracowałem w Chemarze, nawet fajnie, ale praca w turystyce nie jest łatwa- ciągła dyspozycyjność, duża wiedza, wielozadaniowość.
ale po jednym sezonie pracy w Chemarze na pewno nauczyłem się jak LOGICZNIE MYŚLEĆ i ZORGANIZOWAĆ SOBIE PRACE ZEBY BYŁO EFEKTYWNIE< dużo mi dało, szefostwo mnie lubiło, płaca ok, dogadać się można, ale trzeba pracować i dawać dużo z siebie. Szefowa nie lubi nygusów.
Pani Ewelina jest spoko, młodziutka ale konkretna i z jajem, najgorsza kierowniczka kuchni- Helka, człowiek co nie ma żadnych argumentów, tylko nie bo nie. Na szczęście jej chyba już nie ma - aczkolwiek prywatnie bardzo miła pani i serdecznie pozdrawiam.

1
kar123 2015-01-17 21:54

Do ośrodka jezdziłem jako dziecko kilka razy, teraz jeżdze ze swoimi dziećmi i nie nie wiem jak można na cokolwiek narzekać !!!
pozdrawiam wszystkich Chemarowców !!!
2
Maja Pszczółka 2015-02-18 21:58
Chemar jest spoko ale bardzo oblegany ośrodek dzwoniłam i w lipcu juz cieżko o miejsca byłam juz 2 razy i zawsze cała rodzinka zadowolona. Szczerze w Łebie byłam w wielu miejscach kiedys ale Chemar jest naprawde dla nas najlepszym wyborem w tym roku mam zarezerowany pokoj studio na sierpień, co do pracownikow to wszyscy bardzo mili byli wiec nie narzekam
2
wojawoja 2015-05-20 17:19
Dzień dobry pracuje w OW Chemar2 od paru lat i bardzo sobię chwalę. Zawsze pracuję sezonowo co dla mnie jest wygodne.
Bardzo solina rzetelna firma, praca bywa stresująca ale jest dobrze płatna i sympatycznie się pracuje. pozdrawiam
MICHAŁ88 2015-07-26 18:58
WCZASY W CHEMARZE BYŁY NAPRAWDĘ FAJNE!!!! GORĄCO POZDRAWIAM CAŁĄ OBSŁUGĘ A ZWŁASZCZA PIĘKNE MŁODE KELNERKI :D
Adam Król 2015-10-22 11:12
Ja również przyjeżdżam na wczasy do Chemara zawsze w lipcu na tydzień. Na następny tydzień zmieniamy zawsze obiekt i co roku jeździmy gdzie indziej.
Moim zdaniem Chemar2 to prawdziwa perełka jeżeli chodzi o wypoczynek nad polskim morzem. Genialnie zarządzany obiekt, czuć rękę i kontrolę nad wszystkim, pracownicy wyszkoleni,wszędzie czysto, schludnie, smacznie, kompetentnie, wszyscy uśmiechnięci - taka prawdziwie sympatyczna atmosfera. Ceny bardzo korzystne
Polecam A.K
monia 2016-06-10 23:31
Pracowałam w CHEMARZE jakieś 13 lat temu. Na dobrą sprawę był to okres kiedy przedsiebiorca z Łodzi wykupił ten osrodek. Chyba był to jego drugi sezon. Szef ( starszy facet) sam nie wiedział czego chciał. Pracowałam na recepcji. Pracowałyśmy po kilkanaście godzin - stwierdził że mamy pracowac po 8. Ułożyłyśmy soebie dyżury po 8 godzin, pracowałyśmy po kilkanacie. Bo ta co miała popołudniową zmianę, musiała przyjśc na recepcję by ta z rannej zmiany mogła iśc na obiad. A ta z rannej zmiany organizowała dzieciakom (był to okres przed sezonem - okres zielonej szkoły i majówki) a to ognisko, dyskotekę itp. więc w pracy było sie od rana do wieczora. Nawet jak szłam na popołudniowa zmianę i chciałam od rana wyjsc na miasto na zakupy niezbędnych rzeczy to jak tylko szef był na recepcji, to nie było bata by wyjść - zawsze jakąś robotę wymyślił.
Doszło do tego że usłyszałam, że skoro szef nam płaci, daje dach nad głową, i wyżywienie to jesteśmy jego niewolnikami !! A ja mu odpowiedziałam wtedy, że z historii nigdy dobra nie byłam ale z tego co mi wiadomo czasy niewolnictwa skończyły się kilka wieków temu. odwróciłam sie na pięcie. Tego samego dnia zrezygnowałam z tej niewolniczej pracy.
Słyszałam że z młodszym szefem lepiej można było sie dogadac.... ( to chyba zieć tego starszego )

Jednym słowem , niewolnicze traktowanie pracownika. ale po opiniach widzę, że od tamtego czasu niewiele się zmieniło.....
Martyna 2016-07-07 18:30
pracuję w Chemar2 jest naprawdę w porządku - nie mogę narzekać - szefostwo ok, konkretne obowiązki - czasami są cięższe dni przy przyjazdach grup i zapierdziel ogromny ale ogólnie jestem zadwowolona
Ksiezniczka 2016-08-20 13:28
A co z kucharzem z tym z Warszawy. Podobno pijak, i go wyrzucili ale zawsze było jedzenie super, bo ten w tym roku stara się ale to nie jest już to.
cxz 2016-10-09 21:48
Ciekawi mnie jednak to czy jest szansa u nich znaleźć zatrudnienie? Oferta pracy na programistę jest całkiem dobra, skoro ejst opieka medyczna, szkolenia, wyjazdy zagraniczne i wyjazdy angielskiego to pewnie jest szansa na wypłaty terminowe. Dziękuje.
Nick 2016-10-29 18:58
Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.
Nick 2016-10-29 18:58
Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.
jeśli planujecie rozstać się z Chemar2 2017-06-27 12:22
jeśli planujecie rozstać się z Chemar2 to zróbcie to po otrzymaniu wynagrodzenia,
bo jeśli wcześniej poinformujecie że tylko np. do końca miesiąca pracować tu będziecie,
to jest ryzyko że nie otrzymacie wypłaty albo tyle co kot napłakał...
i to po długim płaczu osoby która rezygnuje.....
5
CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY 2017-07-08 23:52
CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY
CHEMAR2 w Łebie – FAKTY o atmosferze
Negatywizm szefostwa, złe traktowanie ludzi powoduje złą atmosferę w pracy.
Duża rotacja pracowników nie dziwi, nie do przyjęcia są dla większości pracowników warunki poniżej godności ludzkiej zarówno w relacjach, godzinach pracy, wyżywieniu, wynagrodzeniu….
3
Black 2017-07-09 22:19
Pokoje z wilgocią odradzam porażka , śmierdzą łóżka
2
dużo wpisów z opiniami jest usuwanych 2017-07-24 12:08
dużo wpisów z opiniami jest usuwanych przez administratora... niestety.....
taki jest regulamin, że pracodawca może wnioskować o usunięcie wpisu
sroka 2017-08-14 20:06
njc sie nie zmienilo
kinga 2017-08-22 19:24
ale wypisujesz brednje az cie szkoda a wrocilas w tym jak bylo tak super
ada 2017-08-22 19:35
a to szkoda ze maja taka mozliwosc bo wszystkje negawtywne usuwaja------
Zostaw swoją opinię o Ośrodek Wczasowy Chemar 2 - Łeba
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ośrodek Wczasowy Chemar 2