brak logo

Ośrodek Wczasowy Chemar 2

Łeba

Opinie o Ośrodek Wczasowy Chemar 2

anonim 2011-06-17 22:02:46
Praca w ośrodku Chemar 2 jest stresująca i wyczerpująca, pracownicy (usunięte przez administratora) i poniżani przez kierownictwo. Wynagrodzenie 1400,00 za 12-15 godzin pracy dziennie przez 30-31 dni w miesiącu. Najbardziej nie podobała mi się atmosfera która tam panowała i wyrzucanie pracowników na \" bruk\". Ogólnie ośrodek ten cieszy się bardzo złą opinią dlatego przestrzegam przed pracą u tego pracodawcy.
anonim 2011-06-17 22:12:20
To wszysyko prawda, byłam, widziałam i pracowałam tam- coś okropnego......Przestrzegano mnie przed tym pracodawcą ale nie wierzyłam dopóki sama się nie przekonałam. Po kilku dniach sama zrezygnowałam- szkoda zdrowia.......
koalcia 2011-07-28 13:58:46
Pracuje w Chemar2 i jest bardzo Fajnie .!!!!! nie ma takiej stafki jak napisali tylko wieksza !! Nie robi sie po 14-15godzin tylko po 11h w tym 3 godziny przerwy !!! bardzo miła atmosfera zachecam ludzi tutaj ... były tutaj osoby co nic sie im nie podobałao ale chciały zarabiac ale nic nei robić!!!
kwiatek5070 2012-01-11 18:32:08
Ten ośrodek nie cieszy się dobrą opinią i to prawda że wykorzystują ludzi a nie pani pisze że jest tam dobrze pracuje się tam tak długo aż się skończy kuchnia pracuje po 14 godzin lub więcej i nie mają przerwy bo muszą pomagać pokojówką pracowałam tam i wiem doskonale jak tam jest pracowników p(usunięte przez administratora) i obcinają pensje kantują że ktoś pracował mniej niż powinien a najgorsza tam jest kierowniczka ta z ludżmi pomiata i traktuje jak bydło jak ktoś tam pracuje 2 rok to już jest (usunięte przez administratora) i czepia się notorycznie a obiecują złote góry a jak będziesz u nich pracować nie wytrzymasz miesiąca każdy tam mówi że jest super napoczątku potem ucieka
Wiem bo byłam 2012-04-27 19:48:49
Dokładnie zgadzam się z Tobą. To był jakiś (usunięte przez administratora)Niby byłąm zatrudniona jako kelnerka a wykonywałam prace różne od sprzątaczki po pokojówke gdzie stawka pokojówek była większa niż nasza.Ogólnie nie polecam i ostrzegam!
Ewa Paskowska 2012-06-02 18:24:09
Ja pracowałam i wszystko było ok. Prawda jest taka, że (usunięte przez administratora)naczęściej wogóle nie znają słowa praca. a niestety praca sezonowa jest ciężka. jest to ok 12 godzin. Ale jest zakwaterowanie, jedzenie i ja jako kelnerka dostawałam 2 200 na czysto, także naprawdę tam jest praca bardzo dobra ale tylko dla dobrych osób które wiedzą co to sumienność a nie 4 godziny pracy i imprezy do 5 nad ranem a potem nie ma kto rano wstać
nata 2012-06-10 21:43:14
a gdzie pracowałaś, bo takiej nie znam
ktosia 2012-09-19 00:21:24
co Wy piszecie ja w tym roku po raz pierwszy tam pracowałam i nie narzekam...fakt pracy jest duzo ale nie jest tak jak wy piszecie wynagrodzenie jest sukcesywnie zwiekszane. a co do kierownictwa owszem jest wymagajace ....lecz w moim mniemaniu musi takie byc poniewaz jest to wielki osrodek ktorego utrzymanie i prowadzenie wymaga twardej reki
1
kwiatek 2012-10-28 21:29:50
Tak pracowałaś tylko nie wiem jako kto sytuacja jest tam bardzo zła wydzielanie posiłków dostaniesz 2 plajsterki szynki która ma już kilka dni troszkę sałaty pół jajka i kosteczkę malutką masła to jest śniadanie kierowniczka (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 łeba
1
ktosia 2013-03-09 07:47:07
Pracowałam jako kelnerka i pomoc kuchenna....wiec dziwią mnie wasze opinie.... Przepracowałam cały sezon i nie spotkałam się z tzw. wydziałem żywności... Co miesiąc do pensji miałam premię i nie była ona obcinana :)
1
Iga z Warszawy 2013-04-10 00:58:48
ja pracowałam w zeszłym roku w łebskiej chacie i w koralu. Zobaczcie tam wydzielanie. Chemar2 to naprawdę luksus w porównaniu do innych łebskich (usunięte przez administratora). Nikt nie powiedział, że dostaje się kasę za leżenie na plaży. Ja ogólnie byłam zadowolona. Miałyśmy z koleżankami do dyspozycji jeden czysty pokój, łazienkę, wyżywienie też było na miejscu, czasami fktycznie nie dawano za dużo, no ale szło to tylko na zdrowie :)
Kociak 2013-08-16 21:44:50
Pracowałam w tym ośrodku Kierowniczka nic się nie zmieniła (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 Łebie.
Maryjka 2014-01-10 14:14:10
No to z tego co przeczytałam to tam napewno nie pojade .Byłam na wczasach w Darłówku i jakoś tam wszystkich traktowano jak należy( temu najbardziej się przyglądałam), obsługa na luzie z uśmiechem i kierownik naprawde super gość i do nas jako wczasowiczów bo jakżeby inaczej ,ale przede wszystkim do personelu,bo to chyba podstawa dobrej i zgranej pracy ;).Dla nich ocena celująca ;)
krzysiu 2014-04-02 21:08:41
witam pracowałem w chemarze ibyło super szefostwo i kierownictwo bardzo sympatyczni a przedewszystkim wypłacalni na czas bo w łebie jest dużo pracodawców ktrzy zatrudniają na okres prubny a potem nie widzisz kasy
Krzysiu 22 2014-05-03 06:46:20
Nie wierzcie w pozytywne opinie. To wszystko pisze kierowniczka albo właściciele. Jest koszmar. Żaden krzysiu. Nie pracował tam cały sezon. Caly sezon pracował tylko Damian z recepcji,a i kucharz warszawiak,ale po sezonie nie odjezdzał tez z najlepszą mina to tez go chyba nie będzie. Tam nie ma ludzi którzy pracują dłużej jak w innych obok ośrodkach co pracują od ładnych kilku sezonów w tej samej ekipie. Tu się nie da. Odradzam prace w chwmarze
1
K.... 2014-05-21 02:06:39
Krzysiu 22 mylisz się jeżeli twierdzisz, że tylko Damian i kucharz cały sezon pracowali. Jeżdżę już jakiś czas do Chemaru i co roku są znajome twarze,są tam ludzie, którzy pracują tam od przeszło 10 Lat!! i tacy którzy są 3 4 i 5 sezon też. A skąd wiesz jaką minę miał kucharz?
Krzysiu 22 2014-05-24 05:19:17
iznowu dwie odpowiedzi tego samego dnia. Bez komentarza to zostawiam.Pracownik sezonowy nie pracuje dłużej niż rok,pomijając miejscowych,bo normalne że oni będą chwalić bo tam jest ciężko o pracę poza sezonem.Kelnerki? Może jedna zostanie bo ma pewnie ciężko w
domu,to musi.Jeżeli komuś się wydaje,że moja opinia jest niewiarygodna,to zapraszam do pracy,tylko ze później juz drugą ciężko będzie znaleźć. A w chwmarze sezon zaczyna się około 10 lipca,jak są tylko wczasowicze. Zielone szkoły to zabawa. ODRADZAM KAŻDEMU SZANUJACEMU SIĘ PRACOWNIKOWI. To jest jak w[usunięte przez admina] PO PRACY DO POKOJU,BO JAK PÓJDZIESZ NA IMPREZĘ NOCNA TO RECEPCJONISTKA Z NOCNEJ ZMIANY ZAPISUJE O KTÓREJ SIĘ PRZYCHODZI I PRZEKAZUJE SZEFOM, A WTEDY NIE DAJ BOŻE. Jakaś wpadka i jesteś wyzywany. Od najgorszych. Kto nie wierzy,niech próbuje pracy w CHEMAR 2. Powodzenia życzę odważnym.
1
Krzysiu22 2014-05-24 05:34:29
izaraz się pojawia ze dwie trzy odpowiedzi,niby od innych osób na moją odpowiedz. A ja na to:ZAPRASZAMY DO PRAZY W CHEMAR 2
Ala 2014-06-02 22:48:11
Nie wiem, ja pracowałam caly sezon. I caly sezon pracowało dużo osób. Mam wymieniać z imienia i nazwiska? Zliczyłam 15 osób. . Praca jak każda sezonowa - czyli ciężka. Ale za to są inne zalety, dobra płaca, NA CZAS i zawsze, mieszkanie, wyżywienie. Można się z szefostwem dogadać. Co do późnych powrotów to faktycznie było kablowanie i obrywali czasami niewinni za tych co wracali 4,5 i rano do pracy i często nietrzeźwi. Ja ogólnie oceniam prace w Chrmarze bardzo dobrze.
K... 2014-06-04 18:55:30
Ala z nazwiska to może nie bo ktoś może sobie tego nie życzyć.... Zresztą co tu dużo mówić pracuję już któryś sezon i gdyby było tak źle jak piszą poniektóre osoby to bym tam tyle czasu człowiek nie pracował.
Krzysiu 22 2014-06-08 08:48:42
Mowilam, że zaraz będą odpowiedzi.ALA
niech lepiej się nie odzywa bo to ona siedziała plecami do gości, uśmiechnięta do recepcjonistka.Sama słyszałam jak goście mówili o romansie w miejscu pracy.
K..... 2014-06-10 12:59:43
Krzysiu 22 to chyba zmienił płeć na Kobiecą !!! Jakby ktoś byl bystry to by zauważył, że można sobie ustawić powiadomienia o nowych postach na forum. A kim TY jesteś, że niby Tobie goście o tym mówili?
krzysiu22 2014-06-10 19:51:04
bylą pracownicą w katorgu
K..... 2014-06-10 20:15:36
hm...bardzo ciekawi mnie dlaczego używasz męskiego nicku damskich nie bylo ?
A powiedz mi co dla Ciebie oznacza słowo " KATORG " ?
ELA 2014-08-11 12:15:10
BYŁAM JAKO GOŚĆ,PRACOWNICE-KELNERKI NIEMIŁE DZIEWCZYNY,DOŚC OPRYSKLIWE JEDYNIE TAKA TĘŻSZA DOŚC PRZYJEMNA ,PRZYKŁADAŁA SIĘ ,WIĘC SORKI ZA CO CHCECIE DOBRĄ KASĘ
JA TEŻ ROBIE U PRYWATNEGO ,PRACA BIUROWA ,KONTAKT Z KLIENTEM I KOCHANE MUSZĘ SIĘ
DWOIĆ I TROIĆ I WYCHODZIĆ Z SIEBIE ,ZEBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY
jacenty 2014-09-14 05:39:08
Musze potwierdzić powyższa opinie. Tak było. Dodam jeszcze ze jestem tu od czterech lat z rodziną
W tym roku byłem tylko tydzien i musze powiedzieć, że jedzenie się bardzo,ale to bardzo popsuło. Śniadania w porównaniu z poprzednimi latami to koszmar. Sałatki przez cały tydzień te. Żadnych urozmaicenie.w zeszłym roku jadłem tam nawet rostbeff po angielsku,ale w tym roku nic takiego nie widziałem.obiady tez się .zupy dobre,ale drugie dania dAnia lepiej nie mówić. Nie wiem co się stało.
Ciekawska 2014-10-07 21:51:11
Elu a ta " tęższa - dość przyjemna " to jak miała na imię? Jak kojarzysz ?
2
sąsiadka :) 2014-10-24 11:58:16
Po pierwsze może długo nie wytrzymują bo fakt pracodawcy zbyt miło nie traktują i po drugie Krzyś tam pracuje i to dość długo jak wiem a po trzecie to kochania fakt faktem się popsuła i to mocno po czwarte jak by przyjmowali pracowników odpowiedzialnych to by było inaczej ale też potwierdzę ze też znajdzie się tam kilku pracowników którzy pracują więcej niż 4 lata.
1
Ewelina Dąbrowska 2014-10-24 19:56:19
Nic sie nie popsuło, zawsze mieliśmy najlepszą kuchnie najlepszych kucharzy i najświeższe produkty, w Łebie, 80%pracowników pracuje u nas co roku, mamy świetny zespół ludzi, których bardzo szanujemy, a negatywne komentarze piszą Ci, którzy z powodów nadużywania alkoholu, lenistwa ,braku kompetencji i kradzieży już u nas nie pracują. Niestety za bardzo szanujemy swoich Gości żeby pracowali u nas beznadziejni ludzie. I proszę o zaprzestanie pisania tych kłamstw, bo w innym przypadku będę musiała sięgnąć po mocniejsze środki!
Dziękuję i pozdrawiam cały nasz Personel i Gości!
Do zobaczenia w Łebie :)))
3
kotka 2014-10-30 20:31:53
Polecam Ośrodek a pani Ewelina jest szefową ośrodka i ma racje z tym co napisała :D
Adam Sławiński 2014-10-31 11:09:16
Ja przyjeżdżam od 4 lat na wypoczynek rodzinny i jestem bardzo zadowolony z ośrodka, obsługi, jedzenia, położenia, dużo fajnych atrakcji jest. Korzystam z pokoju typu studio w pawilonie. Śmiało mogę polecić!Adam
M.... 2014-11-07 00:04:46
Panie Adamie Dziękujemy bardzo za taką opinie :) Pracuje w Chemarze już któryś rok...i mimo, że czasem jest ciężko dajemy radę :) Za nasze przewinienia ( nie planowane )przepraszamy jak tylko możemy...ale miło usłyszeć od wczasowicza " jak miło Panią widzieć ponownie " Ewelina Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam :)
1
Marlena 2014-11-20 16:45:52
Chemar jest cZgnny tylko latem:((
Szkoda żądamy otwarcia poza sezonem letnim!!!
Piotr Gajda 2014-11-21 00:22:09
No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!!
Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje!
Pozdrawiam całą ekipę!!!
Piotr Gajda
Piotr Gajda 2014-11-21 00:22:14
No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!!
Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje!
Pozdrawiam całą ekipę!!!
Piotr Gajda
alk88888 2014-11-23 01:39:56
hej ja pracowałem w Chemarze, nawet fajnie, ale praca w turystyce nie jest łatwa- ciągła dyspozycyjność, duża wiedza, wielozadaniowość.
ale po jednym sezonie pracy w Chemarze na pewno nauczyłem się jak LOGICZNIE MYŚLEĆ i ZORGANIZOWAĆ SOBIE PRACE ZEBY BYŁO EFEKTYWNIE< dużo mi dało, szefostwo mnie lubiło, płaca ok, dogadać się można, ale trzeba pracować i dawać dużo z siebie. Szefowa nie lubi nygusów.
Pani Ewelina jest spoko, młodziutka ale konkretna i z jajem, najgorsza kierowniczka kuchni- Helka, człowiek co nie ma żadnych argumentów, tylko nie bo nie. Na szczęście jej chyba już nie ma - aczkolwiek prywatnie bardzo miła pani i serdecznie pozdrawiam.

1
kar123 2015-01-17 21:54:53

Do ośrodka jezdziłem jako dziecko kilka razy, teraz jeżdze ze swoimi dziećmi i nie nie wiem jak można na cokolwiek narzekać !!!
pozdrawiam wszystkich Chemarowców !!!
2
Maja Pszczółka 2015-02-18 21:58:13
Chemar jest spoko ale bardzo oblegany ośrodek dzwoniłam i w lipcu juz cieżko o miejsca byłam juz 2 razy i zawsze cała rodzinka zadowolona. Szczerze w Łebie byłam w wielu miejscach kiedys ale Chemar jest naprawde dla nas najlepszym wyborem w tym roku mam zarezerowany pokoj studio na sierpień, co do pracownikow to wszyscy bardzo mili byli wiec nie narzekam
2
wojawoja 2015-05-20 17:19:19
Dzień dobry pracuje w OW Chemar2 od paru lat i bardzo sobię chwalę. Zawsze pracuję sezonowo co dla mnie jest wygodne.
Bardzo solina rzetelna firma, praca bywa stresująca ale jest dobrze płatna i sympatycznie się pracuje. pozdrawiam
MICHAŁ88 2015-07-26 18:58:23
WCZASY W CHEMARZE BYŁY NAPRAWDĘ FAJNE!!!! GORĄCO POZDRAWIAM CAŁĄ OBSŁUGĘ A ZWŁASZCZA PIĘKNE MŁODE KELNERKI :D
Adam Król 2015-10-22 11:12:21
Ja również przyjeżdżam na wczasy do Chemara zawsze w lipcu na tydzień. Na następny tydzień zmieniamy zawsze obiekt i co roku jeździmy gdzie indziej.
Moim zdaniem Chemar2 to prawdziwa perełka jeżeli chodzi o wypoczynek nad polskim morzem. Genialnie zarządzany obiekt, czuć rękę i kontrolę nad wszystkim, pracownicy wyszkoleni,wszędzie czysto, schludnie, smacznie, kompetentnie, wszyscy uśmiechnięci - taka prawdziwie sympatyczna atmosfera. Ceny bardzo korzystne
Polecam A.K
monia 2016-06-10 23:31:42
Pracowałam w CHEMARZE jakieś 13 lat temu. Na dobrą sprawę był to okres kiedy przedsiebiorca z Łodzi wykupił ten osrodek. Chyba był to jego drugi sezon. Szef ( starszy facet) sam nie wiedział czego chciał. Pracowałam na recepcji. Pracowałyśmy po kilkanaście godzin - stwierdził że mamy pracowac po 8. Ułożyłyśmy soebie dyżury po 8 godzin, pracowałyśmy po kilkanacie. Bo ta co miała popołudniową zmianę, musiała przyjśc na recepcję by ta z rannej zmiany mogła iśc na obiad. A ta z rannej zmiany organizowała dzieciakom (był to okres przed sezonem - okres zielonej szkoły i majówki) a to ognisko, dyskotekę itp. więc w pracy było sie od rana do wieczora. Nawet jak szłam na popołudniowa zmianę i chciałam od rana wyjsc na miasto na zakupy niezbędnych rzeczy to jak tylko szef był na recepcji, to nie było bata by wyjść - zawsze jakąś robotę wymyślił.
Doszło do tego że usłyszałam, że skoro szef nam płaci, daje dach nad głową, i wyżywienie to jesteśmy jego niewolnikami !! A ja mu odpowiedziałam wtedy, że z historii nigdy dobra nie byłam ale z tego co mi wiadomo czasy niewolnictwa skończyły się kilka wieków temu. odwróciłam sie na pięcie. Tego samego dnia zrezygnowałam z tej niewolniczej pracy.
Słyszałam że z młodszym szefem lepiej można było sie dogadac.... ( to chyba zieć tego starszego )

Jednym słowem , niewolnicze traktowanie pracownika. ale po opiniach widzę, że od tamtego czasu niewiele się zmieniło.....
Martyna 2016-07-07 18:30:39
pracuję w Chemar2 jest naprawdę w porządku - nie mogę narzekać - szefostwo ok, konkretne obowiązki - czasami są cięższe dni przy przyjazdach grup i zapierdziel ogromny ale ogólnie jestem zadwowolona
Ksiezniczka 2016-08-20 13:28:45
A co z kucharzem z tym z Warszawy. Podobno pijak, i go wyrzucili ale zawsze było jedzenie super, bo ten w tym roku stara się ale to nie jest już to.
cxz 2016-10-09 21:48:29
Ciekawi mnie jednak to czy jest szansa u nich znaleźć zatrudnienie? Oferta pracy na programistę jest całkiem dobra, skoro ejst opieka medyczna, szkolenia, wyjazdy zagraniczne i wyjazdy angielskiego to pewnie jest szansa na wypłaty terminowe. Dziękuje.
Nick 2016-10-29 18:58:12
Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.
Nick 2016-10-29 18:58:36
Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.
Zostaw swoją opinię o Ośrodek Wczasowy Chemar 2 - Łeba
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ośrodek Wczasowy Chemar 2